NOTÍCIES


04/05/2016

Prop de 90 entitats participen a la 13a edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic

Un any més, el dissabte 7 de maig la ciutat de Vic celebra, la 13ª Mostra d’Entitats i Músiques de Vic,la trobada anual del teixit associatiu de la ciutat. Prop de noranta associacions, fundacions i altres col·lectius vigatans, es trobaran al passeig Pep Ventura, de 10 del matí a 8 del vespre, per mostrar els projectes que desenvolupen al sí de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any, a través de tallers, actuacions i més activitats que mai.

El divendres passat es va presentar públicament la iniciativa on hi va intervenir el president de l’àrea Social de l’Ajuntament de Vic, Àlvar Solà, on va destacar que “la Mostra és una activitat consolidada, ja que en aquesta edició es compta amb més participació”. En aquest sentit, després de tots aquests anys, el bagatge de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic és més que ampli i l’esdeveniment està plenament consolidat com a espai de diversitat, convivència, tolerància, diàleg i d’intercanvi d’idees i iniciatives, on les entitats es donen a conèixer i aprofiten per fer xarxa amb les demés associacions de la ciutat.

D’altra banda, la tècnica de Ciutadania, Berta Rierola, va explicar que aquest any, de totes maneres, al mes de febrer es va realitzar un procés de debat i de millora de la Mostra d'Entitats i Músiques de Vic amb les entitats de la ciutat. Concretament, es va plantejar la possibilitat de poder modificar la ubicació i el format actual de la Mostra. Després de la participació de prop d’una seixantena d’entitats, es va concloure que bona part de les entitats veuen bé un canvi d’espai, però cal seguir treballant en la ubicació on es podria situar, ja que aquest any no s’ha arribat a un consens prou ampli i l’espai més votat ha seguit sent el passeig Pep Ventura. En canvi, la majoria de les entitats van veure positiu dur a terme un canvi de format i aquest és, precisament, l’element innovador de l’edició d’enguany.

En aquest sentit, s’ha ofert a les entitats de la ciutat participar de la Mostra d’Entitats tenint un estand, com es feia els darrers anys, o bé participar a través d’un nou format: fent només una activitat, ja sigui una demostració, taller, presentació, conferència, reunió, exposició, entre altres. Aquestes activitats estan programades en 6 punts repartits pel passeig Pep Ventura de tal manera que el visitant, quan passegi per la Mostra, podrà escollir entre una multiplicitat d’activitats gratuïtes de les que gaudir, pràcticament totes elles organitzades per les entitats de la ciutat i pensades per a diversos públics amb interessos ben dispars. A tall d’exemple es farà cinema en el que es projectaran films i curtmetratges proposats per diferents entitats; un taller per aprendre el ball de la Crida de Festa Major de Vic; un espai de jocs infantils organitzats per diferents associacions educatives de la ciutat; la reunió mensual de la Coordinadora d’Associacions de Nouvinguts de Vic; l’explicació de contes relacionats amb comerç just i tradicionals d’altres països del món; una mostra castellera; la creació col·lectiva d’una exposició sobre el valor de les persones; jocs i activitats d’iniciació al rugbi; tallers de trapezi i de circ aeri; recitals de poesia com a tàndem entre la cultura i la cohesió social; ... i així, més de 40 possibles activitats.

Aquest nou format que s’ha incorporat com a novetat a l’edició d’enguany ha permès participar a diverses entitats que tradicionalment no prenien part d’aquest esdeveniment, degut a la impossibilitat de cobrir un estand amb voluntariat durant tot el dia, entre d’altres motius. Per això, enguany es compta amb més d’una dotzena d’entitats respecte l’any passat, situant-se a 88 el nombre d’entitats participants a l’edició d’aquest 2016. Aquest és l’exemple dels Dansaires de Sant Miquel que tal i com va exposar una representant de l’entitat, Núria Padrós va explicar que amb aquest canvi de format oferiran un taller perquè tothom pugui aprendre el Ball de la Crida que es va estrenar fa pocs anys. D’altra banda, la roda de premsa també va comptar amb la intervenció de Mar Tió, en nom de la delegació d’Osona de l’Associació de Celíacs de Catalunya que aquest any és la primera vegada que participen a la Mostra i amb aquesta acció volen contribuir a conscienciar a la ciutadania de la celiaquia, cada vegada més detectada a la població.

Un segon element innovador de l’edició d’aquest 2016 és la incorporació a la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic de la Fira de la Cooperació que, habitualment, reunia a les entitats del Consell Local de la Cooperació de Vic per la diada de Sant Jordi. Enguany s’ha cregut més adient incloure aquesta trobada d’entitats solidàries a una celebració com és la Mostra que, també, té per objectiu reunir associacions de la ciutat i sensibilitzar a la ciutadania amb els seus projectes i activitats. Les entitats i ONG de l’àmbit de la cooperació es trobaran situades en un dels sis punts d’activitats que caracteritzen la  Mostra d’enguany. Aquesta modificació la va explicar Maite Molist de Creu Roja Osona que va manifestar que el canvi era un encert, i a la vegada va aprofitar per explicar durant tot el dia faran una campanya de recollida de llet pel Rebost Solidari.

En aquesta tretzena edició no podrien faltar les Músiques de Vic, que omplen el passeig Pep Ventura d’actuacions ben diverses relacionades amb la música i la dansa, la majoria d’elles a proposta de les associacions de Vic. En destaquen l’espectacle musical familiar “Zum!” de La Tresca i la Verdesca i el cafè-concert del cantant i compositor manlleuenc Roger Usart. Una mostra d’enèrgiques danses típiques bolivianes a càrrec de l’Associació Bolívia Sense Fronteres, concert amb el cantant Amriit Bhangu i Inumazigh, a més de les ja tradicionals actuacions d’African European Youth Choir and End Time Voices SDA, Tam Tam Gospel i Els Rengles acabaran d’arrodonir un dia en què no pararà l’activitat al passeig Pep Ventura. 

Finalment, com ja és habitual, durant tot el dia, es podrà fer ús del servei de bar, que aquest any gestionarà l’Agrupament Escolta i Guia Guillem de Montrodon i que destinarà els beneficis d’aquest espai al projecte “Dinamització d’infants i joves de la comunitat de Diatock, Senegal”. Un any més, aquesta iniciativa ha estat escollida a través del concurs anual que es fa entre les entitats vigatanes per aquesta fi. El projecte té per objectiu poder compartir i posar en pràctica tots aquells coneixements que els joves de l’entitat han anat adquirint de l’escoltisme de la ciutat i treballar la dinamització dels infants i joves de l’escola de la comunitat de Diatock (Senegal), així com facilitar formació i eines a joves referents de la comunitat perquè siguin ells qui puguin donar una continuïtat al projecte. Per tant, tots els beneficis que s'aconsegueixin al bar de la Mostra aniran destinats al pagament dels costos d'aquest projecte.

+ info: http://www.vicentitats.cat/


         05/06/2020

Els Centres Cívics, la Central i l’Orfeó no es tornaran a cedir fins al setembre

El programa Més Nits!, organitzat per l’Ajuntament de Vic i programat per a les primeres setmanes de juliol als Centres Cívics, en queda al marge

Davant la dificultat d’adoptar les mesures de prevenció i seguretat necessàries per garantir la correcta reobertura dels espais públics de l’Orfeó, la Central i els Centres Cívics (CCVIC), la regidoria de Cultura de Vic ha decidit mantenir tancats aquests equipaments fins al mes de setembre. Només s’exceptuaran aquelles activitats organitzades directament pel mateix Ajuntament, com és el cas dels Centres Cívics, on es portarà a terme el programa Més Nits! les primeres setmanes de juliol.

L’objectiu de l’Àrea de Cultura és reactivar les cessions d’espai d’aquests centres culturals polivalents a partir del setembre, sempre que la nova situació ho permeti i adaptant totes les mesures de prevenció i seguretat necessàries.

Aquelles entitats interessades en fer ús de les instal·lacions durant el proper curs es poden posar en contacte mitjançant el correu electrònic cultura@vic.cat o, en els cas dels CCVIC, contactar directament al correu de cada centre.

  


         02/06/2020

La cinquena edició d’El so de les cases es posposa per al 2021

La intenció és mantenir la vintena d’artistes convidats que hi havia i ampliar les cases senyorials i obrir altres edificis i espais de Vic on fer els concerts l’any vinent

La cinquena edició d’El so de les cases de Vic, que s’havia de fer del 5 al 7 de juny, queda posposada fins al juny del 2021, a causa de les restriccions sanitàries i la impossibilitat de mantenir les distàncies mínimes entre persones en alguns dels espais on s’havien de fer els concerts. Amb tot, la voluntat és mantenir per a l’any que ve la graella d’artistes que hi havia programats per a aquest any i algunes novetats que ja s’havien previst.

La cinquena edició contemplarà l’ampliació de cases senyorials i altres edificis de la ciutat on fer-hi concerts: si la mitjana d’espais en edicions anteriors havia sigut d’entre 12 i 14, en aquesta ocasió se’n preveuran una vintena. Tot i que l’epicentre continuarà sent el centre històric, la cinquena edició d’El so de les cases sospesa obrir altres espais de la ciutat, sempre amb la idea de reforçar i conèixer el patrimoni històric des de la música.

Amb vista a l’any que ve, la durada dels concerts es mantindrà en tres dies (divendres, dissabte i diumenge) però s’ampliaran unes quantes sessions més. La durada continuarà sent de vint minuts per facilitar al públic poder visitar diferents cases que tindran les seves portes obertes.

El sistema de tiquets quedarà restringit només als espais més petits. Els mitjans o grans, i especialment els que són oberts com ara jardins o patis, l’accés lliure no precisarà de tiquets per evitar al màxim les cues, sempre que es pugui i l’aforament ho permeti.

“La il·lusió dels propietaris de les cases i dels artistes per participar en aquest esdeveniment cultural de qualitat és una de les peces clau perquè el resultat fins ara hagi sigut un èxit. Uns i altres mereixen cada any un agraïment per la seva generositat”, explica Susagna Roura, regidora de Cultura. L’altra peça clau és la fidelitat d’un públic entregat que aposta pel gaudi del patrimoni i la bona música.

La graella d’artistes prevista per a la cinquena edició i amb voluntat de mantenir-la de cara a l’any que ve és aquesta: Casa Ricart (Banda de l’Emvic), Claustre de l’Hospital Universitari de la Santa Creu (Changuï Trio), Església de la Santa Creu (Joel Bardolet i Marc Heredia), Jardí de la Casa Sacerdotal (Paula Peso), Jardí de Casa Bayés (Anna Roca i Gemma Pujol), Jardí Casa Pratdesaba (Marta Roma i Anthony), Jardí Hotel Les Clarisses (JU/Clara Peya amb Vic Moliner/The Sey Sisters), Casa Masferrer (Grups de piano de l’Emvic), Temple Romà (Caseta/Intana), Jardí Casa Bojons (Orquestra de Cambra de Vic), Taller d’Art Particular (Cati Reus, Mariona Oliu i D. Oliu), Església de Sant Just (Quartet de Corda Maria Erra), Casa Fontcoberta –Ca l’U- (Feliu Ventura), Jardí Casa Comella (Alex Serra&Totidub), Jardí Església de Sant Felip (Sam Berridge), Sala Sert de l’Ajuntament (Marala), Jardí Casa Cortada (Coloma Bertran), Església de la Guia (Lidia Mora i Ruselito), Església del Roser (Santi Carcassona), Magatzem Casajuana –la Reciclària- (Roger Usart), Casa Canellas (Meritxell Nethermann) i quedava pendent de confirmar l’artista que toqués a la Torre d’en Franch.

El so de les cases ha mantingut, edició rere edició, una línia ascendent tant pel que fa al nombre d’assistents com al nombre d’espais. L’any passat, va aplegar més de 10.000 persones de públic. En total van actuar 16 artistes que van oferir la seva música en 14 espais de la ciutat. En l’edició del 2018, aquesta iniciativa musical va reunir unes 9.000 persones, dues mil més que el 2017, i en total es van programar 23 concerts en una dotzena d’espais.

Vegeu vídeo en aquest enllaç 

+ info: https://www.youtube.com/watch?v=7P9MWM4cEfU&feature=youtu.be


         02/06/2020

La Biblioteca Joan Triadú reprén l'activitat presencial

Onze setmanes després d’haver de tancar la Biblioteca Joan Triadú per la crisi del coronavirus estem molt contents de poder-vos anunciar que a partir de dimarts 2 de juny comença el desconfinament a la Biblioteca de Vic.

A partir del dimarts 2 de juny es reprén l’activitat presencial a la Biblioteca Joan Triadú, amb restriccions i respectant les mesures de seguretat i higiene més estrictes tenint sempre present la seguretat de tothom: usuaris i treballadors. Per aquest motiu és imprescindible l’ús de mascaretes per accedir a la Biblioteca i fer ús del gel hidroalcohòlic que trobareu disponible a l’entrada.

L’horari de la Biblioteca durant el desconfinament serà:

Dilluns: De 15:00 h. a 20:00 h.
Dimarts: De 10:00 h. a 13:30 h. i de 15:00 h. a 20:00 h.
Dimecres: De 15:00 h. a 20:00 h.
Dijous: De 10:00 h. a 13:30 h. i de 15:00 h. a 20:00 h.
Divendres: De 15:00 h. a 20:00 h.
Dissabte i Diumenge: Tancat

I els serveis que s’oferiran en aquesta etapa:

  • Devolució de llibres en préstec a la Bústia de retorns (a l’exterior de la Biblioteca). Tots els documents retornats es posaran en quarantena durant 14 dies.
  • Préstec de documents amb cita prèvia. Poseu-vos en contacte amb la Biblioteca a través del telèfon 93.883.33.25, del correu electrònic: b.vic.jt@diba.cat o del formulari de Cita prèvia de la Biblioteca Virtual. Acordarem amb vosaltres dia i hora de la recollida de les vostres sol·licituds per evitar així aglomeracions. Preguem que respecteu les hores de cita concertades.
  • Consulta a la sala d’adults amb restriccions. Aforament limitat al 30% i només per consulta de documents exclosos de préstec. 
  • No es podrà tenir accés a la Sala infantil.
  • Els usuaris no podran tocar els documents de les prestatgeries. Caldrà que els demanin al personal bibliotecari.

S'acaba la secció Obert per confinament

Durant tots aquests dies de confinament la Biblioteca va continuar oferint activitats i continguts digitals sota l'etiqueta #obertperconfinament.Ara, 72 dies després, es tanca aquesta secció amb l'esperança de no haver-la de reempendre de nou.

Pels més petits de la casa es van proposar activitats de tots tipus: espectacles de titelles i rondallaires a internet, conta contes, propostes de noves lectures, manualitats, pel·lícules i un llarg etcètera.

I pels adults "Obert per confinament" es va oferir, també diàriament, tot tipus d’activitats virtuals: festivals de literatura, de cinema, de documentals, obres de teatre gratuïtes, musicals i concerts entre d’altres i sobretot les recomanacions de llibres, sempre tenint present una eina que s’ha convertit en imprescindible en temps de coronavirus, l’e-Biblio, la plataforma digital de préstecs de les biblioteques, l’ús de la qual ha crescut de manera exponencial durant els dies de confinament. 

 

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         28/05/2020

ACVIC tornarà a obrir el 2 de juny!

ACVIC reobre les portes el proper dimarts, 2 de juny, i prorroga uns dies les exposicions obertes ja abans del confinament.

L'exposició col·lectiva homenatge a Fina Padrós "Dibuixar el temps" i  "Relats fotogràfics 2", amb fotos de Jordi Puig i  textos d'Antoni Pladevall, es podran veure fins el 13 de juny de 2020. "En el nom de la mare, en el nom de la terra", una exposició que convida a gaudir de set propostes que canten la cultura de la vida, demostrant la capacitat que té la pràctica artística de crear un simbòlic que ens orienta en aquests temps confosos, es prorroga fins el 25 de juliol. 

Durant els més de dos mesos en què el centre ha hagut de tancar davant les mesures de prevenció contra el Covid 19, ACVIC Centre d'Arts Contemporànies ha ofert una àmplia i variada activitat a les xarxes. L'exposició virtual ART + ESCOLA + FICCIÓ, les càpsules audiovisuals breus sobre ART + PEDAGOÒGIA o les converses amb artistes entorn de l'exposició «En el nom de la mare, en el nom de la terra» es podran continuar consultant al web www.acvic.org

 

+ info: https://www.acvic.org/ca/


         27/05/2020

EL MAP i el MEV tornen a obrir les portes el 30 de maig

Els dos museus van haver de tancar portes al públic el dissabte 14 de març després que es declarés l’Estat d’alarma a causa de la Covid-19.


El Museu Episcopal de Vic (MEV) i el Museu de l’Art de la Pell (MAP) tornen a obrir les portes al públic aquest dissabte 30 de maig. Els professionals del MEV i del MAP han treballat intensament les darreres setmanes per garantir les mesures de seguretat, higiene i salut per a visitants i professionals i preservar la bona conservació del seu fons d’art. El protocol establert obligarà –entre d’altres- a reduir l’aforament, utilitzar la mascareta o a no poder realitzar visites guiades o activitats en grup durant la fase 1. 

Es prorroguen les exposicions temporals «Nord & Sud» i “Pells de bosc”

A partir de dissabte al Museu Episcopal de Vic també es podrà visitar «Nord & Sud» que serà una de les poques exposicions internacionals que es podrà veure en els mesos vinents als museus catalans. La mostra s’ha prorrogat fins al 15 de setembre. 

En el cas del Museu de l’Art de la Pell també s’ha decidit prorrogar l’exposició temporal de Dolors Puigdemont “Pells de bosc”, que havia d’acabar el 24 de maig.

Trobareu tota la informació ampliada a les seves pàgines web http://www.museuartpellvic.cat/ https://www.museuepiscopalvic.com/


         25/05/2020

El festival internacional de la moda independent OFF MODO es farà a Vic el 30 i 31 de juliol, i 1 d’agost

El certamen es consolida com a aparador de dissenyadors i creadors independents amb l’objectiu d’acostar la moda a la ciutadania

El Festival internacional de la moda independent OFF MODO, organitzat per l’Associació Moda Independent, pretén consolidar-se a Vic i aquest any es farà els dies 30 i 31 de juliol i 1 d’agost. L’esperit d’aquest festival és presentar els creadors i dissenyadors independents, els quals desenvolupen els seus treballs amb absoluta llibertat i controlen tot el procés de la seva obra, des del disseny i la producció fins a la comercialització. Durant tres dies, la ciutat de Vic es convertirà en un aparador per aproximar la moda al carrer i en un gran escenari de desfilades, tallers, exposicions, projeccions, debats, taules rodones, etc.

L’objectiu del festival OFF MODO és potenciar la cultura de la moda i vincular-la al camp de les indústries culturals, acostar la moda al públic del carrer i oferir una alternativa de qualitat en la promoció de l’univers de la moda. Les seves accions s’emmarquen en tres grans eixos: la promoció de les col·leccions dels dissenyadors, crear un espai de venda col·lectiu i unir esforços amb les activitats promogudes per diferents entitats de la zona.

Les accions del festival contemplen la interacció de dues agendes paral·leles: una agenda professional (presentacions, showrooms, seminaris, taules rodones, etc.) i una agenda per al gran públic on es buscarà la interacció amb la ciutadania (accions de promoció, accions de venda com ara espais efímers, i accions culturals que poden anar des d’exposicions fins a conferències o tallers).

En l’edició d’aquest any, i degut a la situació actual, se centrarà tot el contingut en un sol espai, la qual cosa permetrà mantenir i complir amb totes les mesures de seguretat que la situació requereix, sense renunciar a utilitzar puntualment algun espai públic.

El festival OFF MODO, amb Vicenç Mustarós com a director creatiu i Meritxell Balmes com a adjunta a la direcció del projecte, obre les portes no només a l’univers de la moda creativa o d’autor sinó també a tots aquells professionals que, d’alguna manera o altra hi estan vinculats: dissenyadors gràfics i industrials, músics, artistes, fotògrafs, analistes, restauradors, models, relacions públiques, comunicadors, etc. 

+ info: https://www.vic.cat/news/el-festival-internacional-de-la-moda-independent-off-modo-es-fara-a-vic-el-30-i-31-de-juliol-i-1-d2019agost


         22/05/2020

El 17è Festival Nits de Cinema Oriental de Vic es farà del 23 al 26 de juliol

El festival aposta per mantenir el format presencial que el caracteritza a la Bassa dels Hermanos i al cinema Vigatà, però mantenint totes les mesures de seguretat

La 17a edició del Festival Nits de cinema oriental, que es farà a Vic del 23 al 26 de juliol, aposta per un format el més semblant possible a l’original perquè des de l'organització es considera que forma part de la seva identitat, igual que el seu esperit popular i participatiu. Així doncs, el festival es mantindrà de forma presencial a la Bassa dels Germans Maristes, més coneguda com la “Bassa dels Hermanos” i al cinema Vigatà, però prenent les mesures de seguretat necessàries. El festival d’aquest any durarà menys dies però oferirà una programació molt completa que combinarà les grans superproduccions de cinema comercial de qualitat amb el cinema independent més personal.
 
La imatge del Festival d'aquest any, el gat de la sort Maneki Neko, fa equilibris amb platerets xinesos sense perdre mai el somriure i la bona forma, i és precisament això el que el festival pretén demostrar amb aquesta nova edició adaptada a la circumstàncies. Els autors d’aquesta imatge són l’il·lustrador Xevidom i l’estudi Disseny Partee.
 
La pel·lícula inaugural del Festival Nits de cinema oriental serà Enter the fat dragon (2020), una producció de Hong Kong protagonitzada per un gran Donnie Yen on es barreja comèdia i arts marcials. És un film ple d’enginy i unes coreografies marcials espectaculars. Pel que fa als primers avançaments de les pel·lícules que es podran veure hi ha:
 
Enter the fat dragon (1978): La pel·lícula inaugural d’enguany agafa el títol i alguns elements argumentals del títol del 1978, dirigit i protagonitzat pel gran Sammo Hung, en què homenatjava l’admirat Bruce Lee. El festival aprofitarà per projectar, en una còpia restaurada, aquest clàssic del cine de Hong Kong de la vella escola.
 
Changfeng Town (2019):
Al festival s'hi podran descobrir algunes joies més d'autor, com per exemple Changfeng Town, una delicada pel·lícula xinesa, signada per la jove directora Wang Jing, que seguint la premissa de Li Jingxiang amb la premiada Spring Sparrow de la passada edició, proposa un altre viatge ple de nostàlgia i sensibilitat a la Xina dels anys 80.
 
Sonchiriya (2019): Una de les cinematografies destacades cada any al Festival Nits és l'Índia. La Bassa i el Vigatà es tornaran a omplir, respectant les distàncies, dels colors i músiques de Bollywood, però, com en la passada edició amb Andhadhun, també es podrà descobrir un film de gènere impactant. L’any 1970, als barrancs de Chambal, un grup de rebels capitanejats per Man Singh escapen de la policia però una trobada inesperada els farà canviar el transcurs de la història. Es tracta d’un un western agressiu, tens i imprevisible.
 
Per a més informació sobre les pel·lícules es poden consultar les fitxes tècniques aquí.
 
L'organització del Festival anirà avançant més endavant continguts de la programació japonesa del certamen, la franja de cinema infantil i més contingut rellevant de l’edició d’enguany. També s'anirà informant sobre la venda d'abonaments Nitòman, les entrades, els tiquets dels sopars, les activitats complementàries, etc. 

+ info: http://cinemaoriental.com/


         18/05/2020

El vigatà Pau Sardiné Carbonés guanya el Concurs de Cartells de la Festa Major de Vic

“Oda a Sant Miquel” és el títol de l’obra guanyadora del certamen i serà la imatge de la festa major de l’any que ve

El vigatà Pau Sardiné Carbonés ha guanyat el Concurs de Cartells de la Festa Major de Vic d’aquest any, amb l’obra titulada “Oda a Sant Miquel”. Tot i que l’Ajuntament de Vic i la Comissió de Festa Major han decidit conjuntament suspendre la Festa Major d’enguany a causa de la crisi sanitària i la impossibilitat de mantenir les mesures de seguretat en la majoria d’actes populars, s’ha mantingut el tradicional certamen. Així, el cartell guanyador d’aquest any serà la imatge de la Festa Major de Vic del 2021.

En aquesta edició del concurs hi ha hagut 32 participants, dels quals 16 són veïns i veïnes de Vic i els altres 16, de fora de la ciutat. L’obra guanyadora, “Oda a Sant Miquel”, és, com el seu nom indica, una al·legoria a la imatge del patró de la ciutat, on es barregen elements típicament festius com ara les serpentines de colors amb elements propis de la natura (flors i animals). El premi del Concurs de Cartells de la Festa Major està valorat en 1.200 euros.

Atesa la situació de confinament, de manera excepcional aquest any les obres aspirants a guanyar el Concurs de Cartells de la Festa Major es podien presentar de manera digital. El termini per presentar les propostes artístiques va acabar el 8 de maig i ahir dijous el jurat es va reunir per deliberar el resultat. Tal com s’establia a les bases, al cap de tres mesos de la resolució del jurat, els artistes participants poden retirar les obres del concurs durant el termini de dos mesos presentant el DNI. Un cop transcorregut aquest termini, l’Ajuntament no es fa responsable de les obres no recollides.

Pel que fa al Concurs de Cartells de la Festa Major Infantil d’aquest any, el termini per presentar les candidatures s’acaba el proper 22 de maig. Enguany s’ha obert el concurs a tots els infants de 6 a 12 anys, i també en aquest cas, l’obra guanyadora serà la imatge de la Festa Major de Vic de l’any que ve.


         14/05/2020

ART + ESCOLA + FICCIÓ. Exposició virtual

En motiu de les restriccions de mobilitat pautades arran de la crisi del COVID-19 ART+ESCOLA presenta un projecte adaptat a un espai expositiu no-convencional com és l’espai virtual.

Els centres educatius estan treballant el projecte des del setembre de 2019 i, tot i que alguns no l’han pogut finalitzar o no tenen els materials perquè no poden accedir a les escoles, han decidit donar visibilitat i reconeixement al treball realitzat durant tants mesos.

En el següent enllaç trobareu l'exposició virtual a partir dels projectes realitzats en el marc de la novena edició d’Art i Escola, dedicat a la FICCIÓ. 

[veure desplegable] 

[VISITA L'EXPOSICIÓ VIRTUAL]

 

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/3134-exposici%C3%B3-art-escola-ficci%C3%B3


         12/05/2020

Vic cancel·la la Festa Major

Es posposa també l’estrena del lleó, element del seguici festiu, que n’havia format part entre el segle XVII i XIX

Vic no tindrà Festa Major. Així ho han anunciat aquest migdia la regidora de Cultura, Susagna Roura, i el representant de la Comissió de Festa Major, Roger Albert, i es cancel·la la programació al voltant de la diada de Sant Miquel dels Sants, 5 de juliol.

Es tracta d’una “decisió presa conjuntament”, entre Ajuntament i la Comissió de Festa Major, després de veure que la majoria d’actes populars que es porten a terme no es podien celebrar segons les indicacions sanitàries. “Es perdia el caire popular” ha remarcat Roura i no es podia portar a terme una programació amb actes essencials com el Seguici de Festa Major i el Seguici Infantil, la Crida, la Cridòria, la Tornaboda, la Cercavila prèvia a la diada de Sant Miquel dels Sants o els concerts de gran format a la plaça Major.
 
Per la seva banda, Roger Albert ha recordat que la comissió està oberta a persones de tota la ciutat i no s’ha trobat cap escletxa per poder-la portar a terme. “Som amants de la Festa Major i de la ciutat, tenim ganes de festa però no es pot tirar endavant”, ha afegit.
 
Tant Roura com Albert han remarcat que la Festa Major està concebuda com a festes per la gent, en què es necessita el contacte i la germanor, i enguany no serà possible.
 
El cartell guanyador de la Festa Major, que es coneixerà aquest divendres, servirà per anunciar la programació de les Festes de Sant Miquel dels Sants 2021.
 

El lleó del seguici
 
L’estrena del lleó al costat del bestiari ja existent (els cavalls cotoners, la mulassa, el bou o l’àliga) també s’haurà d’esperar i no es podrà presentar com estava previst.
 
La nova figura, que havia format part del seguici entre el segle XVII i XIX, serà portada per l’Associació de Veïns i Veïnes del Remei, una decisió molt ben rebuda tant per Roura com per Albert, ja que es fa un pas més per estendre’s la Festa Major.
 
La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha recordat que s’està treballant perquè el seguici sigui declarat Festa d’Interès Nacional, i des dels gegants i procuradors de Sant Miquel estan ultimant tots els detalls per concentrar tota la informació del seguir un únic web que ben aviat es podrà visualitzar.
 
Tastets culturals del territori al llarg del mes de juliol

Al llarg del mes de juliol s’oferirà una programació cultural esponjada amb talent de la ciutat i de la comarca. A més, es mantindran els compromisos que es puguin amb grups i persones que estava previst que actuessin en el marc de les Festes de Sant Miquel dels Sants. D’aquesta manera, el consistori continua estant al costat del talent cultural en aquests moments difícils pel sector.
 
La programació s’oferirà en espais a l’aire lliure, com pot ser la Bassa dels Hermanos, amb aforament limitat i totes les mesures de seguretat necessàries. 


         
S'estan mostrant 10 notícies (1-10) de 618
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950515253545556575859606162Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.