NOTÍCIES


21/11/2016

Arriba el Festival Julius més vigatà.

En aquesta edició de 2016, el Festival Julius s’ha avançat en el calendari i serveix de paraigües a totes les activitats que Cineclub Vic i l’Ajuntament de Vic han programat durant el novembre de VICCC 2016. Un mes dedicat a l’audiovisual amb sessions de cinema, tallers, conferències i el tradicional Concurs de curtmetratges.

Els actes centrals del Festival Julius seran els dies  25 i 26 de novembre a l’espai ETC. 23 curtmetratges competiran per endur-se algun dels 5 premis que atorga el Festival. Com ja és habitual els organitzadors han dividit els curtmetratges en dues parts. El divendres dia 25 hi haurà el primer passi de curts. A les 21h es podrà veure els primeres 12 films i a partir de les 23h els 11 restants. El dissabte es podrà veure la primera part a les 10h i a les 16:30h i la segona part a les 12h i a les 19h. El mateix dissabte a les 22h es portarà a terme la gala de cloenda i el lliurament de premis.

Primera part

A cada porc li arriba el seu Sant Martí Cia. Divina Tramoia I Adaptació de ‘Laura a la ciutat dels sants’ Marta Bermúdez Vilaró I Bestiari Vigatà 2 Albert Bagué Cambra I BicKings Xevi Font i Lluís Bové I Blanca Joan Puig i Marc Puvill I Cendres Gerard Preseguer Crusats I El Ciutadà Perfecte Albert Salarich i Fonti I Ciutat dels Sants Arnau Molas I D.O. VIC Jordi Comas, Anna Pont, Marc Rifà-Rovira I H Esteve Sunyol Costa I Història de la meva vida Ernest Crusats I Humans Toni Pinel i Cris Gambín

Segona part

El lleó de tigres David Conill I Màgia Vigatana Albert Altés alies Sr. Escudella I La mesura humana (El cavall de Vic) Jordi Crusats i Aliguer I Mossèn Escopeta (una història d’amor) Xevi Cunill I El Silenci Víctor Quintero I Un gran dia Manuel Juan Milán I Vic + 10 humans + jo Miquel Bofill Bosch I Vicua Carles Güell I Viu vic! Brahim Ahmed I La vuelta a casa Andreu Ortoll I Zonde Mia Puig

El jurat del Julius té un fort component vigatà i osonenc. La directora del jurat serà Clara Roquet i l’acompanyaran Miquel Pérez, Antoni Serrat Climent, Aram Garriga i Jordi Ojeda. El jurat dels cineclubs, que atorga el premi Miquel Porter i Moix estarà format per Antoni Carmona (Cineclub Vic), Toni Cuadras (Cineclub Igualada) i Francesc Xavier Navarro (Cineclub Manresa).  Jordi Farrés i les professores de l’Escola d’Art Imma Espona i Cristina Reguant seran el jurat del premi Sert o no Sert al  millor cartell. Dels 23 curts participants 5 competiran també en el Julius Jove, la categoria de realitzadors de menys de 25 anys, una categoria creada l’any passat.

Més Julius

Cineclub Vic i VICCC 2016 han programat un mes de novembre carregat d’activitats vinculades al cinema i al món audiovisual. Fins ara s’han portat a terme els tallers de cinema “Darrera l’objectiu” i el cicle cinematogràfic “Vic esenerari i plató”, tots dos amb èxit d’assitència. A part del tradicional concurs de curtmetratges, aquesta setmana arriben tres propostes mes:

Cineclub Vic. Orígens. Docu VICCC 2016

Dimarts, a les 22h, a l’espai ETC es presentarà el documental produït per l’Ajuntament de Vic i dirigit per Quim Crusellas i Miquel Pérez que relata els 20 primers anys d’història de Cineclub Vic. Des dels inicis i fins la recuperació de la democràcia.

Petits treballs de cinema Amateur

Ateneu de Vic i Cineclub Vic organitzen una projecció de pel•lícules de cinema amateur osonenc, des dels anys 40 fins la dècada dels 80. Serà aquest dijous, a les 21h, a la sala d’actes dels Casino de Vic

Preestrena de Les Bones Nenes, de Clara Roquet

Divendres 25, a les 19h, l’Espai ETC acollirà la preestrena de Les Bones Nenes, el nou curt de l’osonenca Clara Roquet, guanyadora del Goya per El adiós i guionista del film 10.000 Km. Després de la projecció, la directora oferirà una masterclass sobre guió cinematogràfic que suposarà el tancament perfecte pels tallers sobre cinema de Darrere l’objectiu.

+ info: http://festivaljulius.com/


         12/01/2023

Activitats d’hivern a l’espai de fabricació digital de Can Pau Raba

Aquest dilluns 9 de gener a les 17 h, s’han obert les inscipcions per a les accions d’hivern que es faran en el marc del PECT Osona Lab City a l’espai de fabricació digital del Centre Cívic Can Pau Raba de Vic.

El primer trimestre de l’any l’espai comptarà amb més eines i màquines per poder desenvolupar diversos tipus de projectes, formacions o prototips. A més de la impressora 3D de plàstic i resina, la termoformadora al buit i la fresadora CNC, incorporarem a l’espai una talladora de vinil, una planxa tèrmica per a estampació tèxtil, un escàner 3D o una talladora i gravadora làser, a més de diverses eines analògiques de taller.

Les activitats programades són les següents:

- Cicle de codi obert: 

Aquest cicle vol crear comunitat al voltant de la programació, la robòtica, l’electrònica, la fabricació digital, l’experimentació en disseny… en definitiva, un espai obert a les idees i projectes de la comunitat maker d’Osona. Comptarà amb l’acompanyament de Pep Lluís Bano, ambaixador de Hacksters.io BCN i technical leader of OceanOfThings.

El cicle s’inicia amb una xerrada de presentació el dimecres 18 de gener al Lab Ausa de la Biblioteca Pilarin Bayés, ubicat a la planta -1 de l’equipament. Hi veurem com funcionen les comunitats open source de desenvolupament i creació en línia més grans del mon i podrem aportar idees i propostes per desenvolupar a l’espai de fabricació.

El cicle continua en format de taller obert per posar les nostres idees en comú i dur-les a terme en un entorn col·laboratiu i transversal. El Taller Obert Osona Makers serà a l’espai de fabricació digital de Can Pau Raba cada dimecres de 18 h a 20 h.

- Escàner i impressió  3D d’elements culturals:

El MEV és pioner en la incorporació de les tecnologies 3D com a recurs educatiu i per tal de facilitar l’accessibilitat de totes les persones visitants a la col·lecció del museu. De manera pràctica i didàctica, experimentarem amb la fotogrametria, una tècnica de captació d’imatge que consisteix en l’elaboració de models 3D a partir de fotografies.

Una bona ocasió per a fer un tast sobre impressió digital a partir d’una mostra patrimonial i reflexionar sobre les seves aplicacions en termes culturals, educatius i d’accessibilitat.

Taller de 4 sessions amb l’acompanyament d’Estudi Beta en la impressió 3D.

- Plàstic Zero: 

Veurem com poden ajudar-nos la realitat virtual, la impressió 3D o la robòtica en la lluita contra la contaminació dels oceans causada pels plàstics.

Jornada monogràfica de caire familiar a càrrec de Smart Research.

 

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el següent enllaç.

+ info: https://www.bibliotecapilarinbayes.cat/infomaker01/


         14/11/2022

Concert Santa Cecília

COR VEUS ALEGRES I ORFEÓ VIGATÀ

Diumenge 20 de novembre a les 18h al Paranimf de la UVic

En l’any del 120è aniversari, l’Orfeó Vigatà tindrà el privilegi de cantar el tradicional Concert de Santa Cecília en un marc de gran bellesa, l’antiga església de l’Hospital de la Santa Creu, recentment inaugurada com a Paranimf de la Universitat de Vic.

Amb el concert d’aquest any, Un món de cançons, el públic assistent ens  podrà acompanyar en el nostre particular viatge musical per països dels cinc continents i descobrir noves cultures, diferents sensibilitats i maneres de transmetre una mateixa emoció.

També podrà escoltar el cor Veus Alegres de Sant Hilari de Sacalm, que amb un bonic repertori s’unirà a la celebració de la patrona de la música.

Les entrades es poden adquirir telemàticament a www.orfeovigata.cat/comprar-entrades o presencialment mitja hora abans del concert

 

+ info: http://orfeovigata.cat/comprar-entrades/


         04/11/2022

La Prèvia del Medieval;Proposta d’activitats per acostar el patrimoni Medieval de Vic a la ciutadania.

Neix “La Prèvia del Medieval”

, una proposta d’activitats
per acostar el patrimoni Medieval de Vic a la ciutadania

De l’1 al 4 de desembre tindrà lloc “La Prèvia”, més d’una vintena d’activitats programades
als espais culturals de la ciutat, adreçades al públic local i comarcal de totes les edats,

que permetran viure el Vic medieval amb tots els sentits.

“La Prèvia” és fruit d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vic, a través del seu
Organisme Autònom de Fires i Mercats i el MEV, Museu d’Art Medieval, per desenvolupar

conjuntament aquesta nova proposta.

Aquest any, uns dies abans del Mercat Medieval, Vic celebrarà la primera edició de La
Prèvia del Medieval, una proposta que té per objectiu reforçar el vincle entre la ciutadania i
la identitat medieval de la ciutat, fent valdre la història i el patrimoni cultural medieval a
través d’un programa d’activitats pensades per al públic local i comarcal de la mà dels
principals agents i entitats de la localitat vigatana.
“Vic compta amb un patrimoni Medieval de gran valor i singularitat molt desconegut per als
vilatans de la ciutat i comarca. Amb aquesta nova iniciativa volem acostar-nos i donar a
conèixer la història de la nostra ciutat”, apunta Titi Roca, regidor de Fires i Mercats de
l’ajuntament de Vic.
La Prèvia del Medieval se celebrarà de l’1 al 4 de desembre, és a dir, el cap de setmana
anterior al Mercat Medieval que, enguany, serà del 8 a l’11 de desembre. La programació
de La Prèvia inclou una vintena d’activitats culturals com: visites guiades i teatralitzades,
tallers de pintura i cal·ligrafia, intervencions artístiques, monòlegs d’humor, espectacles
teatrals i cicles de conferències, que s’organitzaran en espais emblemàtics i referents de la
ciutat com la Plaça Major, la Casa Pratdesaba, el Vicpuntzero, el MEV, Museu d’Art
Medieval, l’Albergueria, La Farinera, o la Jazz Cava.

Comunicació i Protocol / Tel. 93 881 59 08 / comunicacio@vic.cat www.vic.cat

Durant el mes de novembre es donaran a conèixer les diferents activitats a través de les
xarxes socials i serà a finals de novembre, a la roda de premsa del Mercat Medieval, quan
es es presentarà formalment la programació detallada d’activitats, de caràcter gratuït i, en
alguns casos, amb inscripció prèvia.
Aquesta nova iniciativa neix de l’acord col·laboratiu entre l’Organisme Autònom de Fires i
Mercats de l’Ajuntament de Vic i MEV, Museu d’Art Medieval, i compta amb el suport
d’agents i entitats de la població: Vicpuntzero, Forumvicus, Universitat de Vic - Universitat
Central de Catalunya, Escola d’Hostaleria d’Osona, Associació d’Empresaris d’Hostaleria i
Turisme del Moianès i Osona, Creacció (XPT Osona i Fetaosona), La Clota i el Refugi, La
Farinera (centre d’arts visuals de Vic), Centre d’Investigadors Arqueològics d’Osona
(CIAO), ACVic, Jazz Cava, Associació de Vic Informadors, Patronat d’Estudis Osonencs,
Teatre Essela i Biblioteca Pilarin Bayés, a més de les àrees de Turisme, Educació,
Patrimoni i Centre Cívics i Cultura de l’Ajuntament de Vic


         07/10/2022

EL CENTRE CÍVIC JOAN TRIADÚ ACULL L’EXPOSICIÓ ‘BOMBERS 40 ANYS

El claustre del Centre Cívic Joan Triadú s’estrena com a espai expositiu amb l’exposició ‘Bombers 40 anys’, una mostra itinerant que commemora els 40 anys del cos de Bombers de la Generalitat.

La instal·lació explica el naixement i evolució de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS). Al llarg del recorregut s’hi poden veure maniquins amb equipaments dels grups operatius del cos, vitrines amb documentació i audiovisuals.

La comissió organitzadora està formada per 14 membres de la Direcció General que dediquen el seu temps lliure a la recuperació, conservació i divulgació del material històric dels Bombers de la Generalitat.

Dades ‘Bombers 40 anys’ al CCVIC Joan Triadú:

  • Inauguració: dilluns 10 d’octubre a les 18 h.
  • Horaris de visita: de dilluns a divendres feiners, de 16 h a 20 h.
  • Dates d’exposició: del 10 d’octubre al 4 de gener.
  • Entrada lliure i gratuïta.

Més informació a govern.cat.


         29/09/2022

L’alimentació serà l’eix central de la nova temporada de l’Ateneu de Vic

El dietista i nutricionista Julio Basulto, els cuiners Maria Nicolau i Pep Salsetes, i el director del documental dels germans Roca, Alberto Utrera, principals protagonistes de l’inici de la temporada de l’Ateneu de Vic.

L’Ateneu de Vic dedicarà el primer trimestre del curs a parlar de l’alimentació, un dels grans reptes de present i de futur de la societat d’avui per les implicacions que té en el medi ambient, la salut i l’economia. Aquest matí, el vicepresident del Casino de Vic, Jordi Comas; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Bet Piella, i el gerent de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Marc Mussons, han presentat les activitats que, majoritàriament relacionades amb aquest eix temàtic, tindran lloc des d’ara i fins al desembre.

 

Una de les activitats més destacades serà la taula rodona “Què haurien de menjar els nostres fills?”, a càrrec del dietista i nutricionista Julio Basulto, professor associat del grau en Nutrició Humana i Dietètica de la UVic-UCC i autor, entre altres llibres, de l’èxit de vendes Come mierda. Acompanyat per la doctora en Psicologia i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica Cristina Vaqué i de la infermera pediàtrica Concepció Font, els tres experts parlaran de per què cada any moren dos milions de persones per culpa de les malalties cardiovasculars provocades per la mala alimentació i per què la població infantil amb sobrepès s’ha triplicat en els darrers quinze anys. L’acte tindrà lloc el dia 13 d’octubre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Pilarín Bayés.

 

Una altra proposta és la xerrada tastet que portaran a terme la cuinera del Ferrer de Tall, Maria Nicolau, i el cuiner, pagès, escriptor i guardià de llavors Pep Salsetes, acompanyats del gastrònom Pep Palau. Aquesta sessió, prevista per al dia 26 d’octubre, a les 19.00 h, a la Sala Modernista del Casino, convidarà a reflexionar sobre la importància de tornar a cuinar a casa, a més de valorar la cuina tradicional arrelada al territori com a vector de transformació social. L’acte comptarà amb la col·laboració d’Osona Cuina.

Un altre dels plats forts serà la projecció del documental dels germans Roca Sembrando el futuro i la conversa posterior amb el seu director, Alberto Utrera. El documental  posa el focus en l’amenaça que suposa la pèrdua de biodiversitat dels cultius a través d’un recorregut que comença amb el testimoni de la mare dels germans Roca i acaba fent un viatge per tot el món. L’acte tindrà lloc el 23 de novembre, a les 19 h, a la Biblioteca Pilarín Bayés.

Acabaran de completar el cicle sobre alimentació la xerrada sobre “Nous aliments, noves fonts de proteïna: necessitat o moda?”, que tindrà lloc el 14 de desembre, a les 19 h, a la Biblioteca Pilarín Bayés, i “Salut i medi ambient: el cas dels antibiòtics”, el dia 9 de novembre a les 19h al Casino.

Més enllà d’aquest eix central, l’Ateneu acollirà també altres activitats, com la presentació del llibre El vicecònsol, de Xavier Serra, o l’activitat que s’inscriu dins els actes de la Nit Europea de la Recerca, “Fem un got de ciència!”, que a través de quatre microxerrades a càrrec de diferents investigadors vol acostar la ciència i el coneixement a la ciutadania.

 

Promoure la creativitat intel·lectual  i divulgar el coneixement

L’Ateneu va néixer l’any 2015, sota l’impuls de l’Ajuntament de Vic, el Casino de Vic i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’activitat intel·lectual mitjançant la proposta de diàlegs oberts, transversals i constructius; de fomentar la creativitat intel·lectual, artística i participativa; i de contribuir a la cohesió social de la ciutat de Vic i de la comarca d’Osona. A més, facilita la col·laboració de la UVic-UCC de la transferència del coneixement cap a la ciutadania.

 

Durant la presentació, Jordi Comas, en nom del Casino de Vic, ha manifestat la voluntat de l’Ateneu de ser un espai de reflexió i coneixement, i per aquest motiu des del curs passat “vam decidir que la programació no fos un calaix de sastre, sinó que girés entorn d’un tema de gran interès, que permetés aprofundir-hi i vincular-hi els diferents agents del territori”. Per la seva banda, Marc Mussons ha assegurat que la implicació de la Universitat “no és un fet casual, ja que té entre els seus pilars estratègics, la recerca i la transferència de coneixement, i l’Ateneu és un altaveu de la divulgació científica en el territori, que permet explicar i acostar la ciència a la ciutadania”. Finalment, Bet Piella ha destacat el fet que l’alimentació sigui l’eix central de la programació d’enguany, “ja que, com a comarca, ens és urgent pensar i repensar quins aliments tindrem en el futur, no només per la salut de les persones sinó per  l’interès  econòmic de la comarca.” Piella ha posat a disposició de l’Ateneu de Vic els dos nous espais on es programaran activitats de l’Ateneu, com són la Biblioteca Pilarín Bayés i el nou centre cívic Joan Triadú. De fet, algunes de les activitats ja programades tindran lloc a la nova biblioteca de Vic.

 

Díptic activitats Ateneu 2022

+ info: https://ateneudevic.cat


         27/09/2022

Programa d'activitats de Cultura i Alzheimer del segon semestre de 2022

Del 16 de setembre al 21 de desembre es duràn a terme le smés de 10 activitats incloses en el programa Cultura i Alzheimer impulsat per diverses entitats de la ciutat. 
Aquest projecte té la finalitat de millorar el benestar i la participació social de les persones grans, en especial amb demències, els seus familiars i cuidadors.

Totes les activitats són gratuïtes.

Programa d'activitats segon semestre 2022


         28/07/2022


         28/07/2022

FESTES DE SANT ALBERT 2022

Del 24 de juliol al 8 d'agost se cel·lebren les tradicionals festes de Sant Albert amb l'arribada del Carquinyoli com a element principal del programa, que serà el divendres 29 de juliol. Enguany se celebrarà la segona edició del Karquinyoli Festival on hi participen més de 10 bandes en dues categories diferenciades. 

Podeu consultar la programació més avall.

Programa Carquiyoli 2022

+ info: https://drive.google.com/file/d/1OKVpPBMpKBsl80OPOWCaHw1XJJHQAp_T/view


         28/07/2022


         28/07/2022


         
S'estan mostrant 10 notícies (1-10) de 691
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.