NOTÍCIES


16/03/2020

Nou canal d'informació de l’Ajuntament de Vic

El canal telegram permetrà estar al dia sobre l’actualitat municipal

El canal telegram de l’Ajuntament de Vic permetrà accedir a informació sobre temes d’actualitat municipal

Per poder gaudir d’aquestes informacions només s’ha de disposar de l’aplicatiu telegram en els dispositius mòbils, activar el compte i unir-se al canal mitjançant l’enllaç: https://t.me/aj_vic.
 
Quan s’hi hagi unit, es rebran les actualitzacions i es podrà compartir el contingut amb la resta de contactes.
 
El canal de telegram de l’Ajuntament de Vic s’afegeix a la resta de serveis de comunicació digital, com el web municipal o els comptes corporatius a les xarxes socials que podeu consultar en aquest directori.

 

+ info: https://www.vic.cat/news/nou-canal-dinformacio-de-l2019ajuntament-de-vic


         12/03/2020

Se suspenen totes les activitats en instal·lacions municipals i la via pública per prevenir el contagi del coronavirus

L’Ajuntament de Vic ha activat aquesta tarda un protocol seguint les recomanacions rebudes per la Generalitat per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus. L’equip de govern s’ha reunit per avaluar la situació, establir mecanismes de prevenció de contagis i planificar l’organització dels serveis en funció de l’evolució en els contagis de COVID-19, seguint les directrius del departament de Salut de la Generalitat.

Fruit de les recomanacions, i com a mesura preventiva, s’ha decidir tancar durant quinze dies -des de demà, dijous 12 de març, fins el dijous 26 de març- la Biblioteca Joan Triadú, La Central, els Centres Cívics, el Centre de Dia, l’Espai Comunitari, l’Espai Familiar, La Farinera, L’Orfeó, els camps de futbol municipals, els pavellons esportius, el VIC ETB i les pistes d’atletisme. En aquest sentit, des de l’Ajuntament també s’instarà als clubs esportius privats que se sumin a la mesura preventiva i que anul·lin la seva activitat.
 
També es veu alterada l’activitat a l’Escola de Música i Conservatori que ha reduït l’activitat no lectiva i se suspenen les sessions lectives de més alumnat. L’Atlàntida també suspendrà a partir de demà la seva programació amb alguna excepció que es pot consultar al web.
 
Per altra banda, s’ajornen la Festa de l’Esport Vigatà prevista per aquest divendres fins a nova data, la Cursa de les Dones i totes les activitats vinculades a aquesta prova esportiva. La Fira de l’Slot Clàssic programada per aquest diumenge també es posposa.
 
Paral·lelament, i durant dues setmanes, s’anul·la el mercat de marxants del dimarts, dissabte i diumenge, i es cancel·len les visites turístiques guiades de l’Ajuntament.
 
Se suspèn també el tradicional Mercat del Ram que s’havia de celebrar el 3, 4 i 5 d’abril. La decisió s'ha pres després que la Generalitat hagi obligat a ajornar o suspendre tots els esdeveniments amb un aforament de més de 1.000 persones en espais oberts o tancats. 
 
Un període de 15 dies de prevenció que pot ser prorrogat

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, informa que a partir del 26 de març es tornarà a valorar la situació en funció de l’evolució dels contagis de coronavirus. A més, ha exposat que s’ha donat l’ordre de reforçar el servei de neteja en escoles, escoles bressol i instal·lacions municipals i, també, en el transport públic en aquesta fase de prevenció.
 
Des de l’Ajuntament de Vic s’estan coordinant les tasques preventives necessàries per garantir al màxim la prestació de la resta de serveis municipals, i la salut dels seus usuaris i els treballadors i treballadores municipals recomanant l’ús de tecnologies de la comunicació com a alternativa a les reunions presencials, desplaçaments i viatges fora de l’àmbit municipal.
 
Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament insisteix en què se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat i confiança ja que tots els centres mèdics de Vic i comarca estan a punt per activar el protocol davant d’un possible cas de coronavirus.
 
Cal recordar que davant de qualsevol sospita es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut.

+ info: https://www.vic.cat/news/l2019ajuntament-de-vic-activa-un-protocol-per-prevenir-el-contagi-del-coronavirus


         10/03/2020

S’instal·la al barri del Remei una escultura de la vigatana Empar Sáez

L’obra de Sáez, l’única dona escultora a Vic i Osona en les dues darreres dècades de finals del segle XX, forma part del conjunt escultòric ‘Osona Mediterrània’ ideat per Enric Pladevall

Als jardins de l’Espai Familiar Municipal i el Centre de Dia Sant Jordi, al barri del Remei, s’hi pot veure des d’ahir un fragment de l’obra escultòrica Osona Mediterrània, realitzada per l’artista vigatana Empar Sáez, que forma part del conjunt ideat pel reconegut escultor Enric Pladevall i amb maquetes de l’arquitecte Ferran Blancafort.

La ubicació de l’obra, tal com exposa el regidor de Barris, Josep-Ramon Soldevila, ha estat consensuada amb l’associació de veïns i veïnes del Remei després d’estudiar diverses propostes i valorar-ne la viabilitat tècnica. Va ser la presidenta de l’Associació, Carme Vilaregut, qui va sol·licitar la ubicació de l’obra al barri ja que Sáez havia residit als Habitatges Montseny. 

L’escultura de formigó, que data de l’any 1986, reprodueix una figura humana asseguda en posició de lectura, i formava part del conjunt escultòric ubicat a la plaça Divina Pastora que es va retirar fa uns anys i posteriorment, es va emmagatzemar a l’àrea de Serveis i Manteniment.

Osona Mediterrània
 
L’escultura recuperada formava part d’un conjunt escultòric ideat per Enric Pladevall de 15 metres de llarg, 14 metre d’ample i 8 metres d’alt fet amb una diversitat important de materials tals com fusta, ferro, formigó, basalt i aigua, entre d’altres.

Empar Sáez
 
Nascuda l’any 1963 Empar Sáez es va graduar en l'especialitat d'escultura a l'Escola Massana de Barcelona en la seva època de màxima expansió; l’artista dominava diverses tècniques i materials, tals com la fusta, la pedra o el bronze. Sáez va portar a terme una considerable trajectòria artística amb diverses exposicions, entre d’altres, al Temple Romà de Vic, a la Celleria d'Art Vic, a l'antiga Escola d'Arts i Oficis de Vic i al Col·legi d'Aparelladors. Els temes de les seves obres eren ben diversos, però la figura femenina va ser un dels grans fils conductors de la seva obra artística. La seva creació es va fer, durant dues dècades, en paral·lel a la docència, fent de professora de dibuix i modelatge a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. L’artista morí a principis de juny de l’any 2015.

 
Empar Sáez va ser l’única dona escultora en el context artístic de Vic i la comarca en les dues darreres dècades de finals del segle XX i d’aquí la seva notorietat. Precisament, l’obra s’ha instal·lat als jardins de l’Espai Familiar i el Centre de Dia dies abans del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

+ info: https://www.vic.cat/news/s2019instalb7la-al-barri-del-remei-una-escultura-de-la-vigatana-empar-saez


         05/03/2020

ACVIC acull dues noves exposicions: «Dibuixar el temps» i «Relats fotogràfics2» .

Un exposició col·lectiva en homenatge a Fina Padrós i «Relats fotogràfics 2», de Jordi Puig i Antoni Pladevall, s’inauguren aquest divendres a ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies. 

«Dibuixar el temps» és una exposició d’homenatge a Fina Padrós (1968-2019), que es presenta a l’Escola d’Art de Vic amb obra de l’artista i, a ACVic Centre d’Arts Contemporànies on, a part d’alguns dels seus treballs, també s’hi pot veure peces artístiques d’amigues, amics, companyes, companys i familiars que han volgut sumar-s’hi amb un treball que els vinculi amb el seu record. L’exposició va acompanyada d’una publicació que permet ampliar el relat de la mostra amb més documentació gràfica de l’obra de Fina Padrós i tres textos: de Marta Negre, Jordi Pou i la mateixa artista.
«Dibuixar el temps» està coorganitzada amb l'Escola d'Art de Vic, Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i compta amb la col·laboració de l'Editorial Camí de Marges.
La inauguració serà divendres 6 de març a les 19 h a l’Escola d’Art i a les 20 h a ACVIC. 
El mateix divendres, ACVIC inaugurarà la segona mostra de «Relats fotogràfics». Les fotografies de Jordi Puig i els textos d’Antoni Pladevall prenen el relleu a les imatges  i escrits de Dolors Pena i Itziar Gonzalez. 
«Dibuixar el temps» i «Relats fotogràfics2» compartiran espai fins el 25 d’abril amb la mostra col·lectiva «En el nom de la mare, en el nom de la terra», una exposició que convida a gaudir de set propostes que canten la cultura de la vida, demostrant la capacitat que té la pràctica artística de crear un simbòlic que ens orienti en aquests temps confosos.

 

+ info: https://www.acvic.org/ca/


         05/03/2020

Vic promou diferents actes culturals entorn el Dia Internacional de les Dones

La programació recull tallers, espectacles, exposicions, cursos, recitals, conferències, cinema i altres activitats de caràcter reivindicatiu; per tal de denunciar que les dones viuen desigualtats, discriminacions i violències pel que fa a drets, llibertats i oportunitats en tots els àmbits de la vida pel fet de ser dones

L’Ajuntament de Vic, a través de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona (VicDones-SIAD Osona), coordina cada any al març una sèrie d’activitats entorn al Dia Internacional de les Dones. La programació recull tallers, espectacles, exposicions, cursos, recitals, conferències, cinema i altres activitats de caràcter reivindicatiu; per tal de denunciar que les dones viuen desigualtats, discriminacions i violències pel que fa a drets, llibertats i oportunitats en tots els àmbits de la vida pel fet de ser dones.

El 8 de març és un dia per reivindicar els drets i les llibertats de les dones, ja que continuen estant exposades a viure desigualtats, discriminacions i violències dins la societat patriarcal. Enguany, s’ha volgut posar de manifest el paper que les dones juguen a la societat i la seva influència, com formen i són les promotores del canvi, pagant massa vegades amb la nostra vida. També la importància d’ocupar els espais públics i visibilitzar la invisibiliztació que viuen en els diferents àmbits, com és l’esport, la sexualitat i l’art.

Comptem amb un marc normatiu aprovat pel Parlament de Catalunya amb la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, el qual estableix i regula els mecanismes i els recursos per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits i etapes de la vida. Normativa que cal aplicar en tota la seva dimensió.

La imatge de la campanya d’aquest any, compartida comarcalment, és la de Marielle Franco Da Silva (1979- 2018), sociòloga, feminista, defensora dels drets humans i el moviment LGTBI i política brasilera d’esquerres. Franco Da Silva va ser assassinada el 14 de març a la seva ciutat natal. Es desconeix qui la va matar i qui va ordenar el seu assassinat.

 Destacar que el programa d’activitats és fruit del grup de diades, en el que participen diverses entitats, departaments i institucions de la ciutat. Un grup que ens permet realitzar un treball interrelacionat i cooperatiu.

Aquest any es presenta la primera edició de la cursa de les Dones que tindrà lloc el 15 de març. La cursa, que també es pot fer caminant, sorgeix de la necessitat de visibilitzar la desigualtat, invisibilitat i infravaloració de les dones en l’esport. Així mateix pretén ser una oportunitat per a la iniciació a l’esport i punt de trobada i interrelació de dones diverses. S’encoratja que es dones participem activament, independentment de la seva capacitat esportiva i condicions personals. Poden participar dones majors de 13 anys i, en cas que la situació personal no permeti deixar les criatures menors de 13 anys a càrrec de cap altre persona, poden ser acompanyades per aquestes.

La cursa està organitzada per l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona (VicDones – SIAD Osona) i Esports Vic amb el patrocini del banc Mediolanum i CMP i la col·laboració de la Unió Excursionista de Vic, Atlètic Vic, Vic ETB, MansVic, La Reciclaria, Vic Comerç, L’Atlàntida, Aigües Vic, Teatre de Tona, Ajuntament de Tona, Rafting Parc, Up Room, Kyrocream, Sorora, Creu Roja, EAP Vic, Osonament, Sant Miquel dels Sants, Universitat de Vic- UCC, entre altres. L’inici de la cursa serà a L’Atlàntida a les 10:30h. Les participants han de fer una inscripció solidària de 5€. La recaptació anirà destinada a l’Escola Pau Dones del Casal Claret.

La campanya s’inicia el 3 de març amb l’activitat “Dinem Dones” que tindrà lloc a l’Escola de la Pau Dones del Casal Claret a les 14h. Serà un dinar de carmanyola obert a totes les dones.

El 12 de març es faran diverses xerrades que tractaran sobre temàtiques que tenen les dones com a protagonistes: La conferència “Dona, discapacitat i igualtat d’oportunitats” a càrrec de Montserrat Garcia Blasco; la taula rodona “Dones i Atletisme” amb Roser Parés Bové, Anna Comet Pascua i Elena Congost Mohedano entre d’altres, i moderada per Sònia Camacho Vallejo; i la xerrada “Parlar amb el plaer” a càrrec de Mireia Sallarès. Per al jovent, i no tan jove, es proposa el taller de serigrafia “El gènere és un “parxe”” per aprendre a serigrafiar sobre tela, paper i altres suports des d’una visió feminista. A finals de mes es destaca la xerrada “Ecofeminisme: Situació actual climàtica i d’emergència social” a càrrec de Federica Ravera que es farà al Museu de la Torneria (Torelló) el 31 de març. En aquest acte l’associació LGTB TALCOMSOM llegirà el manifest del Dia de la Visiblitat Trans i es comptarà amb la col·laboració artística d’alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló.

Com cada any, la xarxa de biblioteques de la comarca d’Osona, durant el mes de març, exposarà una selecció de llibres escrits per dones i/o sobre el moviment feminista, amb l’objectiu de visibilitzar les aportacions de les dones a la societat.

Finalment, animem a consultar la programació on es trobarà informació de totes les activitats, com del taller Operatiu 8M de l’Escola de la Pau Dones, el taller Meravella’t a càrrec d’Irene Pérez, el curs “d’Ús de llenguatge inclusiu a l’empresa”, la comèdia Eva contra Eva dirigida per Sílvia Munt a L’Atlàntida, l’exposició “dones ramaderes, i la projecció del documental Las muertes chiquitas de Mireia Sallarès, entre d’altres. 

Es pot consultar el programa a continuació.

 

+ info: https://www.vic.cat/fitxers/programa-8m-corregit.pdf


         21/02/2020

El Mercat de Música Viva de Vic té un impacte de 4,1 milions d’euros sobre la indústria musical

El MMVV es consolida com a espai de relació i negoci amb rècord de participació. Contactar i relacionar-se amb altres professionals és el principal motiu d’assistència per a més del 66% dels participants. L’alt nivell de satisfacció dels professionals que hi assisteixen fa del MMVV un mercat de referència.

L’impacte econòmic del Mercat de Música Viva de Vic sobre la indústria musical va ser de 4.108.856 € el 2018, el segon més alt des de 2012, segons l’estudi d’impacte realitzat per per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Prop del 50% d’aquest impacte econòmic s’ha produït més enllà dels dies de mercat, i l’11% del seu total ha estat generat per entitats estrangeres.

L’alt impacte econòmic generat està estretament relacionat amb l’elevat nombre d’assistents però també amb el perfil econòmic de les entitats. Les de perfil comprador mantenen majoritàriament la seva despesa amb un 70,7% (51% el 2017), la superen un 20,3% dels casos (37,5% el 2017) i la disminueixen un 8,9% (11,5% el 2017). Pel que fa a les entitats amb perfil venedor, el 45,7% afirma que el volum de negoci ha estat superior a l’any anterior i el 44,8% diu que ha estat el mateix.
 
Rècord de participació
 
D’altra banda, el MMVV ha assolit un rècord de participació en la seva 31a edició amb 731 professionals inscrits, segons dades de l’estudi de qualitat de l’edició de 2019 de l’UOC. L’any passat es van registrar un total de 459 entitats (423 el 2018), l’assistència més alta de tota la sèrie estudiada, 66% de les quals són catalanes, 20% estatals i el 14% estrangeres. Aquesta màxima participació, unida al fet que més del 66% assisteixi al mercat principalment per contactar i relacionar-se amb altres professionals del sector, fa créixer el MMVV com un espai de relació i negoci.
Altres objectius de la participació són vendre (pel 38,4%) i comprar música (pel 33,8%), així com conèixer novetats musicals (37,9%). En aquest sentit, Vic representa un aparador pel talent i la creació musicals amb un 36’84% de novetats dins de la programació i 1.484 artistes representats a la fira en la seva darrera edició.

L’alt nivell de satisfacció per part dels professionals assistents assolit al 2019, amb un 65,3% de les expectatives acomplertes i un 17,8% de les expectatives superades fan del MMVV un mercat de referència per al sector musical on la immensa majoria dels participants el recomanarien a altres professionals. El capital social generat durant els dies de fira suma 3.000 contactes nous i 2.500 contactes en xarxa amb un 8% d’internacionalització dels nous contactes.
 
Una fira a ple rendiment
 
A l’edició de 2019, durant els dies de mercat, l’activitat econòmica en compra-venda de música ha superat els 2 milions d’euros (2.166.460 €), una quantitat alta si la comparem amb edicions anteriors. Segons les entitats consultades, de mitjana s’han establert 2,1 contractes per entitat compradora, amb un protagonisme destacat de la contractaciócatalana.
 
Pel que fa als espais de programació dels grups i artistes contractats dins del MMVV, el 59,1% actua a festivals i el 58,1% a sales. En la passada onada, les sales representaven l’espai de programació contractat pel 67,5% de les entitats consultades,i els festivals es situaven en un 49,4%. Per procedència, les entitats estrangeres destaquen més que la resta en contractar per programar en festivals, amb un 80%.
El 77,5% de les entitats compradores consultades afirma que els grups i artistes contractats han actuat o actuaran a Catalunya, el 50,6% a l’estat i el 47,2% a l’estranger.

Per tant, la internacionalització continua sent un fet rellevant del negoci generat gràcies a l’edició de 2018 del MMVV.
 
Vic, destí gastronòmic
 
Al marge de l’activitat estrictament vinculada al MMVV, els assistents de l’edició de 2019 destaquen la restauració com l’aspecte que més els interessa de la ciutat de Vic durant la seva estada, amb un 48,4%. En segona posició es situa la cultura (museus, arquitectura, art) amb un 40,6% i, per últim, i amb un 24,2%, visitar els indrets d’interès turístic.
 


         19/02/2020

La setmana del foment de la lectura de Vic s’enfoca al públic adolescent

‘Llegim més... amb els adolescents’ tindrà lloc entre el 24 i el 29 de febrer i destaquen una gimcana literària i una xerrada destinada als pares i mares per fomentar l’hàbit lector entre els joves de 12 a 14 anys

Vic acollirà la segona setmana del foment de la lectura entre el 24 i el 29 de febrer, una iniciativa que vol incentivar l’hàbit lector a diferents col·lectius. Enguany, i després que l’any passat es dirigís a la quitxalla, el públic destinatari són els adolescents d’entre 12 i 14 anys.

Els organitzadors de la setmana del foment de la lectura són les llibreries de la ciutat, les editorials, el Consorci per a la Normalització Lingüística i les biblioteques de la ciutat: Eumo Editorial, Gràfiques DIAC, Llibreria Anglada, el Cafè de les Lletres, Abacus, Foster&Wallace, Muntanya de Llibres, Costa Llibreter, Llibreria Martina, Llibreria Mater, Llibreria Gomets, la biblioteca del Seminari, la biblioteca de la UVic i la biblioteca Joan Triadú.

 La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha explicat que l’objectiu del programa és que els adolescents llegeixin més, que trobin el gust a passejar-te entre llibres i fomentar la lectura com a element de coneixement i talent. En aquest sentit, Roura ha remarcat que l’Ajuntament seguirà promovent l’aposta per la lectura.

La directora de la Biblioteca Joan Triadú i de l’àmbit lectura del Pla d’Acció Cultural de Vic (PAC), Esther Farrés, ha subratllat que la continuació lògica del programa de l’any passat era dedicar-ho als adolescents. És per això que s’ha ajustat el format al públic receptor i s’han preparat dues activitats ben diferenciades: una gimcana per als adolescents i una xerrada a càrrec de Joan Portell, adreçada a pares d’adolescents, a professors de secundària i a professionals que hi treballen, en què s’explicarà com fomentar el gust per la lectura. La xerrada de Joan Portell serà el dijous 27 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Joan Triadú.

El representant de la llibreria Anglada, Jordi Anglada, ha definit els adolescents com a empàtics amb el món, que volen ser cada dia més protagonistes del seu dia a dia, un món que també s’obre a través de les xarxes socials i entitats. Des de les llibreries i biblioteques, ha afirmat Anglada, volen contribuir a estimular i engrandir aquest afany d’obertura i fer-los partícips de realitats tan suggerents com l’amistat, l’expressió dels sentiments o les injustícies socials, entre altres: “Volem encendre al cor i al cap dels joves totes aquestes realitats i fer-ho en el marc de la ciutat de Vic i el seu entorn, aprofitant tot el seu potencial”.

Llegim més: Operació Rescat
 
Teresa Saborit, de la Llibreta Vermella, ha estat l’encarregada de definir la gimcana del ‘Llegim més...amb els adolescents’, amb una missió gairebé heroica ja que hi ha un exèrcit extraterrestre que vol envair la Terra i només els alumnes de 1r i 2n d’ESO poden aturar-la. Els doctors Triadú, experts en el món dels somnis, han creat l’únic invent capaç de salvar-nos, però han estat segrestat pels alienígenes abans de poder posar en marxa l’aparell que ha de crear un escut per protegir el planeta.

Per poder resoldre el misteri, els participants compten amb un passaport amb un missatge codificat i que per ser desxifrat cal trobar 16 lletres amagades en diversos punts de la ciutat de Vic. La gimcana es podrà resoldre individualment o en grups de màxim 4 persones, i els tres primers equips que siguin capaços de resoldre el misteri guanyaran entrades a Port Aventura (1r premi), al Tibidabo (2n premi) o a la bolera de Vic (3r premi). Entre tots els participants que completin la missió se sortejaran entrades per anar al cinema.

La recerca començarà el divendres 21 de febrer a les 6 de la tarda i està previst que acabi amb la invasió extraterrestre el dissabte 29 de febrer a les 2 del migdia. Es pot trobar més informació de l’activitat i de la gimcana aquí.

+ info: https://www.vic.cat/news/la-setmana-del-foment-de-la-lectura-de-vic-s2019enfoca-al-public-adolescent


         18/02/2020

Dissabte se celebra el Carnestoltes de Vic 2020

La cercavila sortirà a les 10h del carrer Manuel Carrasco i Formiguera, i finalitzarà a la rambla Tarradellas.

Els carrers de Vic s’ompliran un any més de festa i disbauxa amb la celebració del Carnestoltes de Vic. Les Associacions de veïns i veÏnes del sud de la ciutat es van proposar fa uns anys que la ciutat de Vic tingués un carnaval viu i participatiu i poc a poc han aconseguit consolidar una festa popular adreçada a tots els públic. 

Els participants i les comparses estan convocades a les 10 del matí a la plaça Manel Carrasco i Formiguera on a 2/4 d’11 el rei Carnestoltes llegirà el manifest que donarà el tret de sortida a la rua. La cercavila passarà pels carrers dels barris de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas. Allà se celebrarà el fi de festa amb balls, entrega de premis i coca i xocolata per a tots els participants.

El Carnestoltes de Vic està organitzat per les  Associacions de veïns i veÏnes del Remei, la Calla, Horta Vermella, Serra-de-senferm i el Sucre amb la col·laboració de Joguines Sense Fronteres, Festes Osona, Capgirem Vic i l’Ajuntament de Vic. 

 


         12/02/2020

Setè mes de construcció de la Biblioteca Pilarín Bayés

Durant el mes de gener s’ha treballat en els fonaments i la contenció de terres i s’ha avançat en la construcció de l’aparcament de la planta subterrània

La construcció de la Biblioteca Pilarín Bayés segueix avançant. En aquest setè mes de construcció han finalitzat els treballs de fonamentació i contenció de terres de tot l’edifici. També s’ha construït el sostre de la planta subterrània de l’edifici, la rampa d’accés a l’aparcament i s’està encofrant el forjat de la planta.

 L’evolució i l’estat de les obres de la Biblioteca Pilarín Bayés es plasmen mensualment en imatges mitjançant la tecnologia BIM (Building Internacional Modeling), que permet l’edició de material visual per comprovar l’estat d’execució de l’obra a nivell volumètric. L’ús del BIM, que suposa l’evolució dels sistemes de disseny tradicionals basats en el plànol, va més enllà per abastar l’execució del projecte i s’estén al llarg del cicle de l’edifici, permetent-te la gestió i reduint els costos d’operació. El modelatge en BIM incorpora informació geomètrica, de temps, de costos, ambiental i de manteniment.


Afectació en la mobilitat per a vianants
 
Tal com ja es va informar en l’inici de les obres, només quedarà afectada la mobilitat per a vianants que ja està degudament senyalitzada amb senyalització horitzontal i senyals verticals que seran vigents mentre durin les obres.

Podeu consultar tots els detalls del projecte a www.novabibliotecavic.cat.

Foto: Estat actual de l’obra en BIM

 

+ info: http://www.novabibliotecavic.cat/


         10/02/2020

El programa «Llegim més..." se centra aquest any en els adolescents.

Llegim més… és un projecte compartit entre Biblioteques, Llibreries, el Centre de Normalització lingüística, Associació Espais Escrits i les Editorials de la ciutat de Vic, tots ells coordinats per la Biblioteca Joan Triadú amb l’objectiu de fomentar la lectura i convertir Vic en una ciutat on la lectura estigui present a diversos espais, es donin a conèixer els equipaments de Vic vinculats a la lectura i facilitar la col·laboració entre entitats públiques i privades d’aquest sector. L’any 2019 aquest programa és va dirigir a infants de 6 a 12 anys. Enguany s’ha decidit dedicar-lo als adolescents de la ciutat de Vic.


Activitats programades:

“LLEGIM MÉS: OPERACIÓ RESCAT”  (Vic, 2020)
(El tresor de les 14 lletres : Gimcana pels espais de lectura de la ciutat) Activitat adreçada a nois i noies de 1r i 2n d’ESO  (12 a 14 anys)
Del 21 al 29 de febrer de 2020

Més informació


XERRADA: LECTURA I ADOLESCENTS, UN CONTRASENTIT? 
Xerrada per a famílies i professorat a càrrec de Joan Portell, especialista en literatura infantil i juvenil. 
Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 19:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic

Més informació

+ info: https://bibliotecadevic.com/llegimmes-gimcana1r2neso/


         
S'estan mostrant 10 notícies (91-100) de 688
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.