NOTÍCIES


01/04/2020

L’Ajuntament convoca el concurs de Cartells de la Festa Major de Vic i de la Festa Major Infantil 2020

El termini per fer arribar les propostes, que es podran presentar en format digital, serà el 8 i el 22 de maig respectivament

Per escollir el cartell de la Festa Major i de la Festa Major Infantil 2020 de Vic, l’Ajuntament convoca un any més un concurs obert a tota la ciutadania amb l’objectiu de potenciar la creació artística i la participació ciutadana, així com també donar difusió a la Festa Major de Vic. Aquest any, i degut a les mesures de prevenció i control del coronavirus, de forma excepcional les obres es podran presentar en format digital a l’adreça de correu electrònic cultura@vic.cat, on caldrà enviar-hi la proposta del cartell en format PDF i un document a part en el qual consti la informació requerida en la fitxa d’inscripció. En cas que la situació d’emergència sanitària s’estabilitzi, es podran fer arribar també a la regidoria de Cultura, a la Casa Serratosa (c/ Torras i Bages 6, 2n pis), de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

El termini per presentar les propostes al concurs de cartells de la Festa Major 2020 és el dia 8 de maig i el guanyador s’endurà un premi de 1.200€. Les obres o cartells concursants hauran de ser originals i inèdits, i el tema haurà d’estar relacionat amb la ciutat de Vic i la Festa Major. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el dia 15 de maig a les 19.30 h.

Concurs de la Festa Major Infantil

El concurs de cartells de la Festa Major Infantil de Vic també es veu afectat per aquesta situació d’excepcionalitat. Aquest any el concurs s’obrirà a tots els infants de 6 a 12 anys. Caldrà presentar un dibuix o composició d’imatges de la Festa Major Infantil sobre un full o cartolina (mida A4, orientació vertical). Els treballs es podran presentar fins al 22 de maig de forma digital enviant-los escanejats al correu electrònic cultura@vic.cat o, en cas que la situació millorés, presencialment a l’Oficina de Turisme de Vic.

 

L'Ajuntament de Vic treballa amb la voluntat de celebrar la Festa Major, però si finalment, per prevenció, no es pogués celebrar, els cartells guanyadors serien la imatge de la Festa Major 2021

 

BASES CONSURS CARTELL FESTA MAJOR

BASES CONCURS CARTELL FESTA MAJOR INFANTIL

  

BASES CONCURS CARTELL FESTA MAJOR


         25/03/2020

Quin és el vostre monument favorit de Vic?

Des de CulturaVic us proposem un joc per aquests dies de confinament. Volem saber quin és el vostre monument de Vic favorit. #MonumentVic

A través d'un concurs a twitter, 32 elements del patrimoni de la ciutat competiran per descobrir quin és el més estimat pels vigatans

El funcionament serà senzill. Cada dia podreu escollir entre dos monuments a través d'una enquesta que publicarem al twitter de l'Àrea de Cultura ( https://twitter.com/vic_cultura). El mes votat passarà a la següent ronda i s'enfrontarà amb el guanyador de l'altre duel.

Sota l'etiqueta #MonumentVic podreu seguir a twitter el resultat de tots els duels i descobrir la història i curiositats dels diferents elements patrimonials.

👇👇

 

Aquests són els 32 monuments participants i els aparellaments.

+ info: https://twitter.com/vic_cultura


         20/03/2020

Preguntes i respostes sobre les mesures preventives del coronavirus

Consulta les respostes a les preguntes més freqüents sobre el coronavirus. Si tens algun dubte o vols formular una pregunta que no està resolta pots escriure a comunicacio@vic.cat. Recorda que et pots subscriure al canal oficial de telegram de l'Ajuntament de Vic a http://t.me/aj_vic

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, agraeix a totes les persones de Vic que estan seguint fil per randa totes les mesures preventives per evitar l’expansió del coronavirus. Erra remarca que cal ser responsable i compromès i que és el moment de quedar-se a casa, a excepció dels casos que es resolen en les següents preguntes i respostes. 

Consulta les preguntes i respostes en el següent enllaç 

 

+ info: http://www.vic.cat


         18/03/2020

Propostes culturals per aquests dies de confinament

Com a mesura de prevenció del coronavirus i seguint les disposicions de la Generalitat de Catalunya, tots els equipaments culturals estaran tancats fins a nou avís.

Els equipaments i agents culturals de la ciutat però, no s’aturen. A continuació trobareu un llistat amb les diferents propostes que han preparat per fer-nos més agradables aquests dies de confinament. 

Trobareu el llistat de propostes actualitzat a l'agenda de www.culturavic.cat http://culturavic.cat/main.asp?opc=3&idi=cat
ACVIC
Des de ACVIC proposen 14 activitats senzilles i divertides  per exprimir la creativitat i imaginació de tots els membres de la família!
Més informació a https://www.acvic.org/ca/

 

BIBLIOTECA JOAN TRIADÚ
La Biblioteca ofereix un conjunt de propostes culturals i de qualitat per cada dia de confinament. A més a més, podreu trobar propostes específiques per nens i nenes a la web de la Sala infantil i juvenil.

La Biblioteca ha convocat també el Concurs de microrelats Obert per confinament. El tema, de qualsevol gènere literari, haurà de girar entorn al confinament arran de la crisi pel coronavirus. Categories infantil, juvenil i adults.

Més informació a https://bibliotecadevic.com/


MUSEU EPISCOPAL DE VIC
Sota l'etiqueta #elMevACasa, el Museu Episcopal de Vic ofereix continguts digitals per continuar aproximant l’art i el patrimoni a tot el públic. Destaca un recorregut per les sales del museu on podeu veure les obres d’art que s'hi exposen a través de fotografies panoràmiques 360º.
Més informació a https://www.museuepiscopalvic.com/ca/


MUSEU DE L’ART DE LA PELL
El Museu de l’Art de la Pell reforçarà la seva activitat online amb el propòsit de continuar compartint art, cultura i coneixement a través del de l’exposició temporal Pells de bosc  i la seva col·lecció permanent. 
Més informació a http://www.museuartpellvic.cat/


LA FARINERA CAVV
Des de La Farinera CAVV  han ideat #creatacasa_fcavv, un projecte de creació artística per donar-vos eines que us ajudin a crear el vostre propi vídeo amb stop-motion. 
Més informació a https://www.lafarinera.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=146&Itemid=326&lang=ca


CINECLUB VIC
Cineclub Vic ha creat una llista amb 15 títols que han passat pels seus cicles i que podeu visualitzar en les diferents plataformes digitals. 
Més informació a https://www.facebook.com/1766718340213179/posts/2543776485840690/?d=n

LA RIALLERA

La Colla Sardanista la Riallera us anima a aprendre o refrescar els passos de la sardana a través d'un curs al seu compte d'Instagram.

Més informació al seu Instagram @grupsardanistariallera 

L'ATLANTIDA 

L'Atlàntida i La Farinera CAVV us proposen un Concurs de dibuix i pintura del 10è aniversari! Juga amb l'edifici i comparteix la teva obra a Instagram! Consulta les bases a  https://bit.ly/3bqBPEc

FUNDACIÓ MIQUEL MARTÍ POL / CAVA POESIA / REDUCCIONS

La Fundació Miquel Martí i Pol Reduccions: revista de poesia i La Cava Poesia
organitzen el «I Cicle de confinament sobre autors i autores».  10 minuts sobre l'autor/a del dia. https://www.facebook.com/FundacioMMP/

+ info: http://culturavic.cat/main.asp?opc=3&idi=cat


         16/03/2020

Nou canal d'informació de l’Ajuntament de Vic

El canal telegram permetrà estar al dia sobre l’actualitat municipal

El canal telegram de l’Ajuntament de Vic permetrà accedir a informació sobre temes d’actualitat municipal

Per poder gaudir d’aquestes informacions només s’ha de disposar de l’aplicatiu telegram en els dispositius mòbils, activar el compte i unir-se al canal mitjançant l’enllaç: https://t.me/aj_vic.
 
Quan s’hi hagi unit, es rebran les actualitzacions i es podrà compartir el contingut amb la resta de contactes.
 
El canal de telegram de l’Ajuntament de Vic s’afegeix a la resta de serveis de comunicació digital, com el web municipal o els comptes corporatius a les xarxes socials que podeu consultar en aquest directori.

 

+ info: https://www.vic.cat/news/nou-canal-dinformacio-de-l2019ajuntament-de-vic


         12/03/2020

Se suspenen totes les activitats en instal·lacions municipals i la via pública per prevenir el contagi del coronavirus

L’Ajuntament de Vic ha activat aquesta tarda un protocol seguint les recomanacions rebudes per la Generalitat per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus. L’equip de govern s’ha reunit per avaluar la situació, establir mecanismes de prevenció de contagis i planificar l’organització dels serveis en funció de l’evolució en els contagis de COVID-19, seguint les directrius del departament de Salut de la Generalitat.

Fruit de les recomanacions, i com a mesura preventiva, s’ha decidir tancar durant quinze dies -des de demà, dijous 12 de març, fins el dijous 26 de març- la Biblioteca Joan Triadú, La Central, els Centres Cívics, el Centre de Dia, l’Espai Comunitari, l’Espai Familiar, La Farinera, L’Orfeó, els camps de futbol municipals, els pavellons esportius, el VIC ETB i les pistes d’atletisme. En aquest sentit, des de l’Ajuntament també s’instarà als clubs esportius privats que se sumin a la mesura preventiva i que anul·lin la seva activitat.
 
També es veu alterada l’activitat a l’Escola de Música i Conservatori que ha reduït l’activitat no lectiva i se suspenen les sessions lectives de més alumnat. L’Atlàntida també suspendrà a partir de demà la seva programació amb alguna excepció que es pot consultar al web.
 
Per altra banda, s’ajornen la Festa de l’Esport Vigatà prevista per aquest divendres fins a nova data, la Cursa de les Dones i totes les activitats vinculades a aquesta prova esportiva. La Fira de l’Slot Clàssic programada per aquest diumenge també es posposa.
 
Paral·lelament, i durant dues setmanes, s’anul·la el mercat de marxants del dimarts, dissabte i diumenge, i es cancel·len les visites turístiques guiades de l’Ajuntament.
 
Se suspèn també el tradicional Mercat del Ram que s’havia de celebrar el 3, 4 i 5 d’abril. La decisió s'ha pres després que la Generalitat hagi obligat a ajornar o suspendre tots els esdeveniments amb un aforament de més de 1.000 persones en espais oberts o tancats. 
 
Un període de 15 dies de prevenció que pot ser prorrogat

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, informa que a partir del 26 de març es tornarà a valorar la situació en funció de l’evolució dels contagis de coronavirus. A més, ha exposat que s’ha donat l’ordre de reforçar el servei de neteja en escoles, escoles bressol i instal·lacions municipals i, també, en el transport públic en aquesta fase de prevenció.
 
Des de l’Ajuntament de Vic s’estan coordinant les tasques preventives necessàries per garantir al màxim la prestació de la resta de serveis municipals, i la salut dels seus usuaris i els treballadors i treballadores municipals recomanant l’ús de tecnologies de la comunicació com a alternativa a les reunions presencials, desplaçaments i viatges fora de l’àmbit municipal.
 
Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament insisteix en què se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat i confiança ja que tots els centres mèdics de Vic i comarca estan a punt per activar el protocol davant d’un possible cas de coronavirus.
 
Cal recordar que davant de qualsevol sospita es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut.

+ info: https://www.vic.cat/news/l2019ajuntament-de-vic-activa-un-protocol-per-prevenir-el-contagi-del-coronavirus


         10/03/2020

S’instal·la al barri del Remei una escultura de la vigatana Empar Sáez

L’obra de Sáez, l’única dona escultora a Vic i Osona en les dues darreres dècades de finals del segle XX, forma part del conjunt escultòric ‘Osona Mediterrània’ ideat per Enric Pladevall

Als jardins de l’Espai Familiar Municipal i el Centre de Dia Sant Jordi, al barri del Remei, s’hi pot veure des d’ahir un fragment de l’obra escultòrica Osona Mediterrània, realitzada per l’artista vigatana Empar Sáez, que forma part del conjunt ideat pel reconegut escultor Enric Pladevall i amb maquetes de l’arquitecte Ferran Blancafort.

La ubicació de l’obra, tal com exposa el regidor de Barris, Josep-Ramon Soldevila, ha estat consensuada amb l’associació de veïns i veïnes del Remei després d’estudiar diverses propostes i valorar-ne la viabilitat tècnica. Va ser la presidenta de l’Associació, Carme Vilaregut, qui va sol·licitar la ubicació de l’obra al barri ja que Sáez havia residit als Habitatges Montseny. 

L’escultura de formigó, que data de l’any 1986, reprodueix una figura humana asseguda en posició de lectura, i formava part del conjunt escultòric ubicat a la plaça Divina Pastora que es va retirar fa uns anys i posteriorment, es va emmagatzemar a l’àrea de Serveis i Manteniment.

Osona Mediterrània
 
L’escultura recuperada formava part d’un conjunt escultòric ideat per Enric Pladevall de 15 metres de llarg, 14 metre d’ample i 8 metres d’alt fet amb una diversitat important de materials tals com fusta, ferro, formigó, basalt i aigua, entre d’altres.

Empar Sáez
 
Nascuda l’any 1963 Empar Sáez es va graduar en l'especialitat d'escultura a l'Escola Massana de Barcelona en la seva època de màxima expansió; l’artista dominava diverses tècniques i materials, tals com la fusta, la pedra o el bronze. Sáez va portar a terme una considerable trajectòria artística amb diverses exposicions, entre d’altres, al Temple Romà de Vic, a la Celleria d'Art Vic, a l'antiga Escola d'Arts i Oficis de Vic i al Col·legi d'Aparelladors. Els temes de les seves obres eren ben diversos, però la figura femenina va ser un dels grans fils conductors de la seva obra artística. La seva creació es va fer, durant dues dècades, en paral·lel a la docència, fent de professora de dibuix i modelatge a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. L’artista morí a principis de juny de l’any 2015.

 
Empar Sáez va ser l’única dona escultora en el context artístic de Vic i la comarca en les dues darreres dècades de finals del segle XX i d’aquí la seva notorietat. Precisament, l’obra s’ha instal·lat als jardins de l’Espai Familiar i el Centre de Dia dies abans del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

+ info: https://www.vic.cat/news/s2019instalb7la-al-barri-del-remei-una-escultura-de-la-vigatana-empar-saez


         05/03/2020

Vic promou diferents actes culturals entorn el Dia Internacional de les Dones

La programació recull tallers, espectacles, exposicions, cursos, recitals, conferències, cinema i altres activitats de caràcter reivindicatiu; per tal de denunciar que les dones viuen desigualtats, discriminacions i violències pel que fa a drets, llibertats i oportunitats en tots els àmbits de la vida pel fet de ser dones

L’Ajuntament de Vic, a través de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona (VicDones-SIAD Osona), coordina cada any al març una sèrie d’activitats entorn al Dia Internacional de les Dones. La programació recull tallers, espectacles, exposicions, cursos, recitals, conferències, cinema i altres activitats de caràcter reivindicatiu; per tal de denunciar que les dones viuen desigualtats, discriminacions i violències pel que fa a drets, llibertats i oportunitats en tots els àmbits de la vida pel fet de ser dones.

El 8 de març és un dia per reivindicar els drets i les llibertats de les dones, ja que continuen estant exposades a viure desigualtats, discriminacions i violències dins la societat patriarcal. Enguany, s’ha volgut posar de manifest el paper que les dones juguen a la societat i la seva influència, com formen i són les promotores del canvi, pagant massa vegades amb la nostra vida. També la importància d’ocupar els espais públics i visibilitzar la invisibiliztació que viuen en els diferents àmbits, com és l’esport, la sexualitat i l’art.

Comptem amb un marc normatiu aprovat pel Parlament de Catalunya amb la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, el qual estableix i regula els mecanismes i els recursos per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits i etapes de la vida. Normativa que cal aplicar en tota la seva dimensió.

La imatge de la campanya d’aquest any, compartida comarcalment, és la de Marielle Franco Da Silva (1979- 2018), sociòloga, feminista, defensora dels drets humans i el moviment LGTBI i política brasilera d’esquerres. Franco Da Silva va ser assassinada el 14 de març a la seva ciutat natal. Es desconeix qui la va matar i qui va ordenar el seu assassinat.

 Destacar que el programa d’activitats és fruit del grup de diades, en el que participen diverses entitats, departaments i institucions de la ciutat. Un grup que ens permet realitzar un treball interrelacionat i cooperatiu.

Aquest any es presenta la primera edició de la cursa de les Dones que tindrà lloc el 15 de març. La cursa, que també es pot fer caminant, sorgeix de la necessitat de visibilitzar la desigualtat, invisibilitat i infravaloració de les dones en l’esport. Així mateix pretén ser una oportunitat per a la iniciació a l’esport i punt de trobada i interrelació de dones diverses. S’encoratja que es dones participem activament, independentment de la seva capacitat esportiva i condicions personals. Poden participar dones majors de 13 anys i, en cas que la situació personal no permeti deixar les criatures menors de 13 anys a càrrec de cap altre persona, poden ser acompanyades per aquestes.

La cursa està organitzada per l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona (VicDones – SIAD Osona) i Esports Vic amb el patrocini del banc Mediolanum i CMP i la col·laboració de la Unió Excursionista de Vic, Atlètic Vic, Vic ETB, MansVic, La Reciclaria, Vic Comerç, L’Atlàntida, Aigües Vic, Teatre de Tona, Ajuntament de Tona, Rafting Parc, Up Room, Kyrocream, Sorora, Creu Roja, EAP Vic, Osonament, Sant Miquel dels Sants, Universitat de Vic- UCC, entre altres. L’inici de la cursa serà a L’Atlàntida a les 10:30h. Les participants han de fer una inscripció solidària de 5€. La recaptació anirà destinada a l’Escola Pau Dones del Casal Claret.

La campanya s’inicia el 3 de març amb l’activitat “Dinem Dones” que tindrà lloc a l’Escola de la Pau Dones del Casal Claret a les 14h. Serà un dinar de carmanyola obert a totes les dones.

El 12 de març es faran diverses xerrades que tractaran sobre temàtiques que tenen les dones com a protagonistes: La conferència “Dona, discapacitat i igualtat d’oportunitats” a càrrec de Montserrat Garcia Blasco; la taula rodona “Dones i Atletisme” amb Roser Parés Bové, Anna Comet Pascua i Elena Congost Mohedano entre d’altres, i moderada per Sònia Camacho Vallejo; i la xerrada “Parlar amb el plaer” a càrrec de Mireia Sallarès. Per al jovent, i no tan jove, es proposa el taller de serigrafia “El gènere és un “parxe”” per aprendre a serigrafiar sobre tela, paper i altres suports des d’una visió feminista. A finals de mes es destaca la xerrada “Ecofeminisme: Situació actual climàtica i d’emergència social” a càrrec de Federica Ravera que es farà al Museu de la Torneria (Torelló) el 31 de març. En aquest acte l’associació LGTB TALCOMSOM llegirà el manifest del Dia de la Visiblitat Trans i es comptarà amb la col·laboració artística d’alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló.

Com cada any, la xarxa de biblioteques de la comarca d’Osona, durant el mes de març, exposarà una selecció de llibres escrits per dones i/o sobre el moviment feminista, amb l’objectiu de visibilitzar les aportacions de les dones a la societat.

Finalment, animem a consultar la programació on es trobarà informació de totes les activitats, com del taller Operatiu 8M de l’Escola de la Pau Dones, el taller Meravella’t a càrrec d’Irene Pérez, el curs “d’Ús de llenguatge inclusiu a l’empresa”, la comèdia Eva contra Eva dirigida per Sílvia Munt a L’Atlàntida, l’exposició “dones ramaderes, i la projecció del documental Las muertes chiquitas de Mireia Sallarès, entre d’altres. 

Es pot consultar el programa a continuació.

 

+ info: https://www.vic.cat/fitxers/programa-8m-corregit.pdf


         05/03/2020

ACVIC acull dues noves exposicions: «Dibuixar el temps» i «Relats fotogràfics2» .

Un exposició col·lectiva en homenatge a Fina Padrós i «Relats fotogràfics 2», de Jordi Puig i Antoni Pladevall, s’inauguren aquest divendres a ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies. 

«Dibuixar el temps» és una exposició d’homenatge a Fina Padrós (1968-2019), que es presenta a l’Escola d’Art de Vic amb obra de l’artista i, a ACVic Centre d’Arts Contemporànies on, a part d’alguns dels seus treballs, també s’hi pot veure peces artístiques d’amigues, amics, companyes, companys i familiars que han volgut sumar-s’hi amb un treball que els vinculi amb el seu record. L’exposició va acompanyada d’una publicació que permet ampliar el relat de la mostra amb més documentació gràfica de l’obra de Fina Padrós i tres textos: de Marta Negre, Jordi Pou i la mateixa artista.
«Dibuixar el temps» està coorganitzada amb l'Escola d'Art de Vic, Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i compta amb la col·laboració de l'Editorial Camí de Marges.
La inauguració serà divendres 6 de març a les 19 h a l’Escola d’Art i a les 20 h a ACVIC. 
El mateix divendres, ACVIC inaugurarà la segona mostra de «Relats fotogràfics». Les fotografies de Jordi Puig i els textos d’Antoni Pladevall prenen el relleu a les imatges  i escrits de Dolors Pena i Itziar Gonzalez. 
«Dibuixar el temps» i «Relats fotogràfics2» compartiran espai fins el 25 d’abril amb la mostra col·lectiva «En el nom de la mare, en el nom de la terra», una exposició que convida a gaudir de set propostes que canten la cultura de la vida, demostrant la capacitat que té la pràctica artística de crear un simbòlic que ens orienti en aquests temps confosos.

 

+ info: https://www.acvic.org/ca/


         21/02/2020

El Mercat de Música Viva de Vic té un impacte de 4,1 milions d’euros sobre la indústria musical

El MMVV es consolida com a espai de relació i negoci amb rècord de participació. Contactar i relacionar-se amb altres professionals és el principal motiu d’assistència per a més del 66% dels participants. L’alt nivell de satisfacció dels professionals que hi assisteixen fa del MMVV un mercat de referència.

L’impacte econòmic del Mercat de Música Viva de Vic sobre la indústria musical va ser de 4.108.856 € el 2018, el segon més alt des de 2012, segons l’estudi d’impacte realitzat per per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Prop del 50% d’aquest impacte econòmic s’ha produït més enllà dels dies de mercat, i l’11% del seu total ha estat generat per entitats estrangeres.

L’alt impacte econòmic generat està estretament relacionat amb l’elevat nombre d’assistents però també amb el perfil econòmic de les entitats. Les de perfil comprador mantenen majoritàriament la seva despesa amb un 70,7% (51% el 2017), la superen un 20,3% dels casos (37,5% el 2017) i la disminueixen un 8,9% (11,5% el 2017). Pel que fa a les entitats amb perfil venedor, el 45,7% afirma que el volum de negoci ha estat superior a l’any anterior i el 44,8% diu que ha estat el mateix.
 
Rècord de participació
 
D’altra banda, el MMVV ha assolit un rècord de participació en la seva 31a edició amb 731 professionals inscrits, segons dades de l’estudi de qualitat de l’edició de 2019 de l’UOC. L’any passat es van registrar un total de 459 entitats (423 el 2018), l’assistència més alta de tota la sèrie estudiada, 66% de les quals són catalanes, 20% estatals i el 14% estrangeres. Aquesta màxima participació, unida al fet que més del 66% assisteixi al mercat principalment per contactar i relacionar-se amb altres professionals del sector, fa créixer el MMVV com un espai de relació i negoci.
Altres objectius de la participació són vendre (pel 38,4%) i comprar música (pel 33,8%), així com conèixer novetats musicals (37,9%). En aquest sentit, Vic representa un aparador pel talent i la creació musicals amb un 36’84% de novetats dins de la programació i 1.484 artistes representats a la fira en la seva darrera edició.

L’alt nivell de satisfacció per part dels professionals assistents assolit al 2019, amb un 65,3% de les expectatives acomplertes i un 17,8% de les expectatives superades fan del MMVV un mercat de referència per al sector musical on la immensa majoria dels participants el recomanarien a altres professionals. El capital social generat durant els dies de fira suma 3.000 contactes nous i 2.500 contactes en xarxa amb un 8% d’internacionalització dels nous contactes.
 
Una fira a ple rendiment
 
A l’edició de 2019, durant els dies de mercat, l’activitat econòmica en compra-venda de música ha superat els 2 milions d’euros (2.166.460 €), una quantitat alta si la comparem amb edicions anteriors. Segons les entitats consultades, de mitjana s’han establert 2,1 contractes per entitat compradora, amb un protagonisme destacat de la contractaciócatalana.
 
Pel que fa als espais de programació dels grups i artistes contractats dins del MMVV, el 59,1% actua a festivals i el 58,1% a sales. En la passada onada, les sales representaven l’espai de programació contractat pel 67,5% de les entitats consultades,i els festivals es situaven en un 49,4%. Per procedència, les entitats estrangeres destaquen més que la resta en contractar per programar en festivals, amb un 80%.
El 77,5% de les entitats compradores consultades afirma que els grups i artistes contractats han actuat o actuaran a Catalunya, el 50,6% a l’estat i el 47,2% a l’estranger.

Per tant, la internacionalització continua sent un fet rellevant del negoci generat gràcies a l’edició de 2018 del MMVV.
 
Vic, destí gastronòmic
 
Al marge de l’activitat estrictament vinculada al MMVV, els assistents de l’edició de 2019 destaquen la restauració com l’aspecte que més els interessa de la ciutat de Vic durant la seva estada, amb un 48,4%. En segona posició es situa la cultura (museus, arquitectura, art) amb un 40,6% i, per últim, i amb un 24,2%, visitar els indrets d’interès turístic.
 


         
S'estan mostrant 10 notícies (91-100) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.