NOTÍCIES


23/10/2017

Matrícules obertes als monogràfics de tardor de la Farinera CAVV

La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic ha presentat les  propostes dels cursos monogràfics per adults d'aquesta tardor.  Cursos especialitzats i de curta durada. Podeu fer la matrícula online a la nostra pàgina web o al centre de dilluns a divendres de 16 a 21 h.


TÈCNIQUES PER FOMENTAR LA CREATIVITAT I Petits exercicis pràctics
GUIÓ CINEMATOGRÀFIC I Taller pràctic
DIBUIX A COLOR I L'expressió del color al dibuix
L'AQUAREL·LA I La tinta i l'aiguada
MODEL AL NATURAL I Apunts del cos humà
AIGUAFORT SOBRE PLANXA DE FERRO

+ info: http://www.lafarinera.cat/escola.html


         11/10/2017

VI Concurs d'espots per a la no violència masclista

L'Oficina del  VicDones-SIAD Osona, SIAD Manlleu, Polítiques d'igualtat de l'Ajuntament de Torelló i Mancomunitat La Plana organitzen un any més el concurs d'espots per a la no violència masclista que s'emmarca en la campanya del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència vers les dones. 


La finalitat del concurs és sensibilitzar la població sobre les violències masclistes i difondre els valors per una societat igualitària, justa i lliure de violències. El concurs consta en realitzar un espot de 30 segons de durada com a màxim, amb continguts que fomentin valors contraposats a les violències masclistes.


Els treballs poden incloure aspectes com la identificació de les causes de les violències, propostes de prevenció, la suma de la població al rebuig de les violències, recursos existents, etc.  La participació és a partir dels 16 anys, i pot ser individual o en grup, i només es pot presentar un espot per cada persona/grup que participi. Adjunt podeu trobar les bases del concurs.


Per més informació contactar amb vicdones-siadosona@vic.cat o al 93 702 72 84.


Podeu consultar les bases en el següent enllaç

+ info: http://www.cssosona.cat/wp-content/uploads/2017/10/VI-Concurs-dEspots-Bases.pdf


         11/10/2017

Inscripcions obertes als tallers de tardor de ACVIC

ACVIC Centre d'Arts Contemporànies ha obert ja les inscripcions al 4 tallers artístics que ha progrmat per aquesta tardor: Lightroom, estampa, performance i fotos i vídeos a l'aula. El període d'inscripció és fins el 26 d'octubre. Tots els tallers s'impartiran a ACVIC Centre d'Arts Contemporànies.


TALLER DE LIGHTROOM

El taller consisteix en aprendre el funcionament d'un dels programes més utilitzats actualment pels fotògrafs professionals i aficionats del món de la fotografia per a l’organització, gestió i retoc de les imatges. El Lightroom té la virtut de fusionar en un mateix programa diferents tasques que abans s’havien de fer amb varis programes. És important remarcar que no cal tenir nocions de Photoshop per utilitzar-lo, i que es començarà des de zero.

El Lightroom permet importar les imatges, classificar-les i etiquetar-les a part, revelar-les o deixar-les a punt per imprimir, enviar-les, penjar-les a les xarxes socials...

Taller impartit per Jordi Cabanas
12 h. 6 sessions de 2 h.
Dijous 16, 23 i 30 de novembre i 14, 21 i 28 de desembre.
De 18.00 a 20.00 h.

35 € (28 € per als Amics d’ACVic i socis d’H. Associació per a les Arts Contemporànies)

 

L’ESTAMPA

Reproducció alternativa de la imatge. Donar a conèixer mètodes alternatius i de poca complexitat tecnològica, per a la reproducció d’imatges.

Taller impartit per Toni Garcia
8 h. 4 sessions de 2h
Dimarts 7, 14, 21 i 28 de novembre.
De 18.00 a 20.00 h.
35 € (28 € per als Amics d’ACVic i socis d’H. Associació per a les Arts Contemporànies)

 

MICROTALLER DE PERFORMACE

Què és una performance? Què cal tenir en compte a l'hora de realitzar una performance? Quins paràmetres segueix la performance com a obra d’art? Perquè serveix la documentació d’una performance? Cal ser performer per realitzar una performance?…

Resoldre aquestes i altres qüestions pertinents al llenguatge de la performance com a mitjà d'expressió artística són l'objectiu d'aquest microtaller. D'aquesta manera tractarem de forma imbricada aspectes relacionats amb la preproducció i realització d'una performance, tals com l’espai de representació o la durada, la figura del performer i els drets d’imatge, els públics o el pla estratègic, el pressupost... i altres qüestions pràctiques per emprar la performance de forma eficaç.

Taller impartit per Joan Morey
Taller intensiu de 6 hores.
Dissabte 11 de novembre.
D'11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h.
30 € (24 € per als Amics d’ACVic i socis d’H. Associació per a les Arts Contemporànies)

 

FOTOS I VÍDEOS A L’AULA 

Com podem deixar constància dels processos educatius que s’esdevenen dins les aules? La documentació a partir de fotografies i vídeos ens pot ser d’utilitat per deixar constància del que passa, per mostrar-ho a les famílies, penjar-ho al blog de l’escola, utilitzar la documentació per l’avaluació, etc. 
Però, com fer-ho? On posar la mirada? Quin paper hi poden tenir els alumnes? Aquestes i altres qüestions s’aniran debatent durant el taller.

Taller impartit per Bruna Dinarès
8 h. 4 sessions de 2h 
Dimecres 15 de novembre, 13 de desembre de 2017, 24 de gener i 21 de febrer de 2018.
De 17.30 a 19.30 h.
20 € (15 € per als Amics d’ACVic i socis d’H. Associació per a les Arts Contemporànies)


Inscripcions i informació completa a l'enllaç que trobareu a continuació 

 

+ info: https://www.acvic.org/ca/programacio-de-cursos/2433-cursos-tardor-2017


         11/10/2017

Protesta. Festival internacional de cinema de crítica social. Del 20 al 28 d'octubre

La cinquena edició del Protesta projectarà 38 curtmetratges (12 de la selecció oficial i la resta de la selecció no competitiva) i 11 llargmetratges en 10 espais de la ciutat. Als espais ja habituals com la Biblioteca Joan Triadú, l'Espai ETC, La Jazz Cava, La Nyàmera, l’Atlàntida i Muntanya de Llibre s’hi sumen enguany el Cinema Vigatà, la Reciclària i ACVic.


La temàtica del festival d'aquest any serà l’art com a mitjà de transformació social. Tant la vintena d’activitats paral·leles com la quarantena de projeccions estaran dedicades a aquelles  manifestacions artístiques que emeten un missatge de denúncia, de reivindicació i que pretenen posar-se al servei d’una causa.


En aquesta quarta edició del Festival Protesta s'han presentat 579 curtmetratges, dels quals l'organització n'ha escollit els 12 finalistes que optaran als tres premis: millor documental (1.000 euros), millor ficció (1.000 euros) i premi del públic (500 euros), a més de la menció especial de l'organització. 


Els llargmetratges també tindran un paper destacat en el festival amb 11 projeccions que inclouen quatre estrenes a Catalunya i dues a l’Estat espanyol. Destaca 'Saving Banksy', documental d'estrena a Catalunya i l'Estat espanyol que es projectarà al Vigatà el 21 d'octubre.


El Protesta vol ser més que un festival de curtmetratges. Enguany ha programat una vintena d’activitats paral·leles en deu espais de la ciutat.  La inauguració es farà el divendres 20 d'octubre al Cinema Vigatà amb la projecció de Waste Land i l'espectacle de Pallasos en Rebeldía. Tot seguit, la Jazz Cava acollirà el concet inaugural amb "Últim Cavall". Al llarg de la setmana s’aniran succeint projeccions de documentals, taules rodones, exposicions, performances, concerts i pintures murals, organitzades en col·laboració amb entitats de la ciutat com el Fòrum de Debats, Cineclub Vic, la Jazz Cava o ACVic. El festival posarà el seu punt i final el dia 28 d’octubre a l’Atlàntida de Vic amb la Festa de les Arts. 


Els membres del jurat de l'edició d'enguany són: Olga Capdevila, il·lustradora; Valentí Oliveras, director de programació del Clam, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya; David Fontseca, realitzador de documentals i programes de televisió; Júlia Barceló, actriu; Adrià Bas, periodista i guionista a TV3 i Najat El Hachmi, escriptora i mitjancera cultural.  

 

+ info: http://festivalprotesta.com


         05/10/2017

Nova programació de tardor - hivern del Fòrum de Debats

El Fòrum de Debats inicia les activitats de la temporada 2017-18 aquest divendres, 6 d'octubre, amb una conferència que portarà per títol "La política del segle XXI. De la democràcia a l'autoritarisme postdemòcrata?" que anirà a càrrec de Josep Ramoneda, filòsof, periodista i escriptor. La conferència tindrà lloc a l'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. Hospital, 11, de Vic, i començarà a les 8 del vespre. Com sempre, anirà seguida de col·loqui.

El Fòrum de Debats continua apostant, en aquesta nou cicle de conferències, per la col·laboració amb entitats i col·lectius de la ciutat. El dia 20 d’octubre es portarà a terme, conjuntament amb Osonament i amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, la conferència de Jaume Funes “Joves, vells i nous malestars. Velles i noves dependències, i el divendres 27 d’octubre es realitzarà la taula rodona “El paper de la dona a la cultura”, en el marc del Festival Protesta.


Altres conferències que es faran fins el mes de desembre són “El neoliberalisme contra la democràcia: com podem viure plegats?”, a càrrec del sociòleg Christian Laval; “Europa. La crisi de la Unió Europea”, amb el corresponsal a París del diari “La Vanguardia”, Rafael Poch; i “Contaminants en el cos humà. Els tòxics industrials i agrícoles al nostre cos per terra, mar i aire” a càrrec del doctor en Medicina Miquel Porta.  

 

+ info: http://www.forumdedebats.cat/


         05/10/2017

Del 6 al 22 d’octubre se celebren les Festes del barri de la Calla

L’arribada de la Tieta pel riu Mèder serà el divendres 13 a les 21h

El riu Mèder tindrà un paper destacat en les Festes del barri de la Calla 2017. Més enllà de la ja tradicional arribada de la Tieta pel riu Mèder, l’AVV del barri de la Calla ha organitzat un seguit de propostes per conèixer i debatre entorn del futur del riu Mèder. En aquest sentit,  el dissabte dia 7 es portarà a terme una jornada de formació titulada “Descoberta del riu Mèder” i el dimecres 11 d’octubre, a 2/4 de 7, ACVic acollirà un col·loqui sobre el present i el futur del riu.

Les festes comptaran també amb una vesant més lúdica i familiar, amb bicicletades i caminades populars, descoberts d’escultures del barri, tornejos de botifarra, petanca i bitlles catalanes, cercavila de gegants i activitats familiars de tot tipus. 

Els àpats populars tampoc podien faltar a les Festes del barri de la Calla. El diumenge dia 8 se celebrarà, al pati del Sagrat Cor, el dinar de les festes. El divendres 13, després de l’arribada de la Tieta i la cercavila dels gegants Maulets del barri de la Calla, es farà la tradicional sardinada gratuïta, per tot seguit cantar i ballar amb les cançons de Marc Serrats i Carles Belda. L’endemà, a partir de les 21h, botifarrada popular amb música i taller de salsa i el diumenge, dia 15, xocolatada pels més valents a les 9 del matí i dinar compartit on “tothom se’l porta”.

Programa de les festes del barri de la Calla


         05/10/2017

La Biblioteca Joan Triadú acull l'exposició de Pilarin Bayés "Catalunya Il·lustrada"

Inauguració el dijous 19 d'octubre a les 18h a l'espai Romeu de la Biblioteca Joan Triadú. L’exposició es podrà veure a la Biblioteca Joan Triadú fins el 25 de novembre.

La mostra “Catalunya il·lustrada” inicia el seu recorregut per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona després de formar part de la “Bologna Children’s Book Fair 2016” (Fira del Llibre Infantil de Bolonya), en la que Catalunya era el país convidat.

L’exposició organitzada per l’Ajuntament de Vic, l’Institut Ramon Llull i l’Estudi Pilarín, mostra obra original i objectes personals de la il·lustradora vigatana.

“Catalunya il·lustrada” és una síntesi dels 6 volums de “la Història de Catalunya”  il·lustrada per Pilarín Bayés l’any 2014. Una col·lecció que va ser escrita per una quinzena d’historiadors reconeguts catalans, cadascun va treballar una part de la història i van ser dirigits i coordinats per Josep M. Solé i Sabaté i Queralt Solé.

L’objectiu  de l’exposició és donar una visió ràpida, entenedora i rigorosa dels fets i gents que han passat per Catalunya durant els últims 450.000 anys. Els dibuixos que s’exposen són originals, dibuixats a partir de la tècnica mixta: tinta xinesa, llapis de colors i aquarel·les sobre cartolina i els objectes pertanyen a l’autora i formen part de la seva manera de treballar.
Després de Vic, Catalunya il·lustrada itinerarà per diferents biblioteques de la Diputació de Barcelona.

 


         26/09/2017

Engega una nova temporada de teatre a l'espai ETC

Una masterclass i el concert de delikatessen donaran el tret de sortida aquest dissabte a una nova temporada de teatre a l’Espai ETC

L’Associació ETC Teatre engega una nova temporada a l’espai ETC amb una desena de propostes teatrals i musicals.. La cia. delikatessen portarà aquest dissabte sobre l’escenari de l’espai ETC el seu cabaret festiu. Un concert a capella amb percussió corporal i molt d’humor. Abans, Maria Pau Pigem, oferirà una masterclass per desobrir tots els materials que té l’actor a l’abast per donar vida al personatge. 

La música tindrà un paper destacat en la nova programació de l’espai ETC, amb la presentació del nou disc del conjunt vigatà Inumazig, Tankura, l’espectacle poètic musical “Mil futurs”, de Noemí Morral, o el nou espectacle de SSM Big Hand, SAKO.

Seguint amb la filosofia de l’entitat, diverses produccions osonenques pujaran a l’escenari de l’espai ETC durant aquesta tardor. El muntatge poetico – musical “El sol d’avui daura carreus”, del Tint Taradell Teatre, la comèdia “Opció Múltiple”, de la Cia. Els Ta-ia-treros de l’Esquirol, o la comèdia gestual “Vremya Musei” de la Cia. Voltäla són alguns dels espectacles osonencs que es podran veure a l'ETC aquesta temporada.

Una altra aposta amb continuïtat són les masterclass. Noms de renom de l’escena nacional , com Maria Pau Pigem, Guillem Albà o David Plana oferiran durant aquest curs  tallers d’interpretació, clown i escriptura teatral.

L'Associació ETC Teatre estrena nova web amb venda d'entrada numerada. Podeu consultar la programació i comprar ja les entrades en l'enllaç que trobareu a continuació

 

+ info: http://www.etcteatre.cat/


         20/09/2017

Comença un nou curs del "Cicle Diumenge Coral a l'Orfeó"

El Cor Euridice actuarà aquest diumenge, dia 24 de setembre, a les 19:00h

Comença un nou curs i l’Orfeó Vigatà reprèn novament l’activitat del Cicle Coral. Així, el proper diumenge dia 24 de setembre acollirà un concert que vindrà càrrec d’un cor de noies, el Cor Euridice de Les Borges Blanques. Aquest cor neix a l’any 1993 amb la voluntat d’oferir als alumnes i exalumnes de l’Escola de Música d’aquesta localitat la possibilitat de formar un cor de cambra. Iniciat en principi com a cor mixt, s’ha consolidat però com a cor femení.

L’any 1994 el Cor Euridice va participar en l’enregistrament del CD de la cantata “Fills del segle” del compositor Albert Guinovar. També ha actuat amb la Jove Orquestra Simfònica del Conservatori de Berna (Suïssa), l’Orquestra de Cambra d’Agramunt, The Maidstone Youth Singers (Anglaterra), el Cor Kódaly de Cervera i el Cor Novaura de Barcelona.

L’any 2006 assumeix la direcció Dolors Ricart i amb ella s’amplia el tipus de repertori que va des del Gospel, versions de pop i de rock fins a música del segle XX

Entre el seu ampli bagatge musical destaca el treball conjunt amb el director eslovac Robert Faltus amb l’objectiu de conèixer més d’aprop la música popular d’Eslovàquia i Txèquia, la participació a l’any 2010 com a cor pilot al Fòrum de directors “El concert espectacle: la bomba de Mateu Fletxa” , organitzat per la FCEC, així com en l’obra “Vi sonor” del compositor Carles Santos a l’any 2011, interpretant peces inèdites creades per a aquest espectacle. També participà a l’any 2012 en l’acte “El diàleg de les veus” que es va celebrar a la Sagrada Família. Tanmateix, ha realitzat concerts en espais únics amb personalitat i característiques acústiques ben especials com el Museu Arqueològic de Catalunya, la Cisterna del Convent d’Agramunt, la Biblioteca – Fonoteca de l’Auditori Enric Granados i l’Espai Orfeó de Lleida dins la temporada de tardor 2015.

En aquesta ocasió el Cor Euridice ens presentarà un amè programa que porta per títol “Sons del món”, el qual està format per diferents peces populars i tradicionals de diversos països d’arreu del món. Així, podrem escoltar cançons d’Irlanda, de Finlàndia, de Colòmbia, de Grècia, d’Hongria i del Japó entre d’altres indrets.

 

Moltes de les interpretacions vindran acompanyades amb piano. És doncs una bonica oportunitat de conèixer el món i de viatjar a través de la música.

El Cicle Coral organitzat per l’Orfeó Vigatà pretén oferir programes musicals diversos i també brinda l’oportunitat a les formacions corals de presentar les seves propostes.

 

Preu de les entrades:

Entrada ordinària: 8 €

Entrada reduïda (Jubilats, Carnet Jove, Cine Club): 5 €

Entrada pels socis:  3 €

Contacte per als mitjans de comunicació: 659 91 09 72

Correu: orfeovigata1902@gmail.com

Web: http://orfeovigata.wordpress.com/

+ info: http://orfeovigata.wordpress.com/


         14/09/2017

Mercat de Música Viva de Vic. Del 13 al 16 de setembre

Núria Graham, Xarim Aresté,The Unfinished Sympathy, The Gramophone Allstars Big Band, Xavier Baró, Dani Nel·lo, Christina Rosenvinge, i Oriol Roca, entre d’altres, estrenaran material al Mercat.


El MMVV aposta per una programació artística diversa i desacomplexada que combina tant l’emergència com la comercialitat al servei de les necessitats dels programadors públics i privats del país. Aquesta confiança en un ventall d’estils, el més ampli possible sense oblidar les propostes més tranversals i perifèriques, continua sent el segell distintiu d’un MMVV que ofereix el millor dels festivals en el marc d’un mercat. La vocació de servei envers els professionals de la programació fa que el mercat acoti el nombre de concerts a no més de seixanta, tant per ajustar-se al nombre de programadors com a la seva capacitat d’assistir a concerts.
Enguany, el MMVV compta amb artistes procedents de Noruega, els Estats Units, Regne Unit, Cuba, Veneçuela, Portugal, Hongria, França i, especialment, d’Itàlia donant continuïtat a les jornades professionals celebrades al mes de maig, dedicades a aquest país. A més, continua sent plataforma de llançament de les produccions d’altres comunitats autònomes i un dels principals mercat que assumeix aquesta funció a l’Estat.  
Dijous 14 de setembre l’italià Vinicio Capossela i els catalans Cabo San Roque signaran l’espectacle inaugural del 29è MMVV a l’escenari del Teatre Atlàntida: un repàs al repertori de Capossela amb la maquinària dels catalans.
Els escenaris del Mercat són nou: Plaça Major, Sucre, Plaça Màrtirs —amb programació gratuïta— Teatre Atlàntida, Auditori Atlàntida, Carpa Vermella, Carpa Negra, Jazz Cava, Pasternak —amb entrada de pagament o acreditació—.
L’Atlàntida torna a ser la seu de l’activitat professional, que arrenca dimecres 13 de setembre i s’allarga fins dissabte al migdia Els programadors públics catalans i estatals seran al centre d’un MMVV que és un important pol de contractació musical pública de l’Estat.
La Plaça Major acollirà divendres 15 la presentació en solitari de Dolo, Ramon Mirabet i Muchachito. L’endemà s’obrirà als directes de Pavvla, La Iaia i Senior i el Cor Lomax. L’escenari del Sucre comptarà el primer dia amb la música de Zoo i Talco, mentre que dissabte 16 s’hi podrà veure en concert Duende Josele, Txarango i Doctor Prats.
La Sala Pasternak i la Plaça dels Màrtirs tornen a ser escenaris oficials del Mercat: el primer, tancarà les nits de dimecres a divendres amb el darrers concert dels professionals seguit del Club MV, i el segon, la programació OFF, que enguany correrà a càrrec de les Cases de la Música, l’ESMUC el concurs Sona 9, que hi celebrarà una de les semifinals i el concurs VicSona, 
Diferents  iniciatives musicals com l’Adoberies Fest, el Sugar Ilegal Fest o la  1a Mostra d'Electrònica Visual i Sonora així com els músics al carrer ompliran tots els racons de músics durant els 4 dies de MMVV.

 

+ info: http://www.mmvv.cat/


         
S'estan mostrant 10 notícies (141-150) de 550
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.