26/06/2019
4a edició de la programació MÉS NITS!
De l'1 al 14 de juliol, els Centres Cívics de Vic i el Festival Nits us proposem 17 activitats amb la cultura oriental com a referent. A
La cultura oriental omple de nou els Centres Cívics de Vic, amb la programació Més Nits!, les dues setmanes prèvies a l'inici del Festival Nits. I també ho fa a altres espais de la ciutat, com la Universitat de Vic (Jornades Horitzó Àsia) , el Museu de l'Art de la Pell o el Seminari Vic
De l'1 al 15 de juliol, un ventall de propostes ampli i variat: tallers, exposicions, activitats familiars, tastos de gastronomia, xerrades i projeccions.
Podreu gaudir a l'aire lliure de l'activitat familiar de titelles de llum, taitxí al Parc del Maset o la música de Kyabate. La gastronomia tindrà de nou paper destacat, amb protagonisme per les cuines de Tailàndia i Corea.
Tindrem conferenciants destacats: Marc Bernabé ens encomanarà la seva passió pel Japó, Anna Junyent en parlarà de les protagonistes femenines del cinema de Hayao Miyazaki i, en el marc de les VI Jornades Horitzó Àsia, Tomàs Alcoverro parlarà de la seva experiència de mig segle a l'Orient Mitjà.
Aquesta edició també viurà la celebració del 10è aniversari de 'El barri és nostre', la pel·lícula que va retratar el perfil multicultural i divers del barri d'Osona.
En l'apartat d'exposicions es podrà veure 'Ombres de Siam', figures artesanals que constitueixen un tresor cultural de l'actual Tailàndia. Al mateix Museu hi tindrà lloc el taller familiar 'Fem teatre d'ombres' per a mainada entre 6 i 12 anys.
El toc lúdic i cultural el posaran dues activitats que ens arriben de la Xina: el taller de cal·ligrafia amb el segell de qualitat de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i taller de XiangQi (escacs xinesos) a càrrec del gran jugador Jianqiu Chen.
De ben segur que una de les descobertes de la programació serà la sessió de Kusamono, una mostra de l'art i la delicadesa dels petits jardins originaris del Japó.
Per escalfar motors pel Festival Nits, no podien faltar dues projeccions: el curtmetratge 'La ventana de mamá' i la pel·lícula de Ghibli 'Kiki, l'aprenent de bruixa'.
I no hi falta la 2a edició del Vicsudon, el concurs de curtmetratges més desvergonyit que té com a jurat el públic de la cloenda del Festival.
A partir del dia 25 de juny a partir de les 16h tindreu disponibles les inscripcions per les activitats que en requereixen. Es poden fer a través del web dels CCVIC o presencialment a qualsevol Centre Cívic, en horari de 16h a 20h.
Podeu consultar tot el programa aquí
Us hi esperem!
+ info: https://www.vic.cat/ccvic/mes-nits/mes-nits-2019/mes-nits-2019
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

20/06/2019
Festa Major de Vic 2019. Del 27 de juny al 7 de juliol
Amb la calor arriba la festa més esperada de la ciutat de Vic, les Festes de Sant Miquel dels Sants. 11 dies i tres colles – negres, vermells i verds -preparades per donar-ho tot . 11 dies per celebrar 1 dia, el 5 de juliol, diada de Sant Miquel dels Sants; 11 dies per baixar al carrer i gaudir d’una programació amb més de 90 activitats.
La Crida i la Cridòria; les festes de les tres colles; concerts de Dr. Prats, Juliane Heineman, Núria Graham, L’Orquestra Maravella o La Jonkollective; les cercavíles de vigília, vigília infantil, nitgilia, el seguici infantil, el seguici de Sant Miquel, els balls a la plaça Catedral, a la Plaça Major i la Xurricada; activitats familiars com la gimcana guarra infantil o l’espectale itinerant Zeppelin; les actuacions castelleres i el pilar caminat; el concurs de sardanes; el ball de tornabadoa i el Sarau a la Fresca; La Festa Major Jove; El conurs de petanca, el de bitlles catalanes, ... i un llarg etcetera d’activitats que acabaran, com és costum, amb l’esclat de colors del castell de focs i l’humor irreverent de la Contracrida.
Podeu consultar el programa complet a l’enllaç que trobareu a continuació
Programa de la Festa Major de Vic 2019
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

18/06/2019
S’inicien les obres per eliminar les barreres arquitectòniques de l’Espai ETC
Està previst que les obres en aquest equipament municipal durin uns 5 mesos i estigui sense funcionament mentre durin
El proper 20 de juny està previst que comencin les obres per suprimir les barreres arquitectòniques de l’Espai ETC. D’aquesta manera, s’aconseguirà fer accessible la planta baixa d’aquest equipament municipal des del carrer i, al mateix temps, entre les diverses plantes de l’equipament.
Actualment, l’accés al teatre és pel passeig de la Generalitat i els tres graons en dificulten l’accés. Amb les noves millores, s’enderrocarà l’escala per refer-la i poder-hi instal·lar un ascensor, que també servirà de reclam publicitari i senyalitzador per l’Espai ETC.
L’empresa adjudicatària i responsable de les obres és Artea Mediambient, SL i el cost previst és de 117.294,17 euros.
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

14/06/2019
Comença una nova edició de l’ArtdePas.
L’ArtdePas oferirà, del 16 de juny al 25 d’agost, una programació d’estiu amb propostes musicals i d’arts escèniques pensades per a tots els públics.
En aquesta edició les actuacions es concentrant en els escenaris de la plaça del Carbó i la plaça de la Noguera.
La nova proposta musical de Guillem Soler donarà el tret de sortida aquest diumenge 16 de juny a l'ArtdePas de la plaça del Carbó. Els concerts a la plaça del Carbó continuaran a partir del 30 de juny amb actuacions tots els diumenges d'estiu a les19h. Propostes com el jazz-funk de Lajonkollective, la música mediterrània de Ortíz & Barenghi & Santana Trio o el pop d’Intanta ompliran de música eclèctica i de qualitat l’escenari ArtdePas de la plaça del Carbó.
La plaça de la Noguera acollirà durant tres diumenges de juliol propostes d’arts escèniques pensades per a tots els públics. La primera proposta serà el 14 de juliol amb el teatre gestual i acrobàtic de Trasla2. El diumenge 21 serà el torn de la cia del TeatreNu i el seu espectacle de titelles Mrs. Brownie. Per últim, el diumenge 28 de juliol l’escenari de la plaça de la Noguera acollirà la proposta Teatre Arrossegat de Catalunya, una companyia que desplega el seu escenari davant dels ulls del públic per oferir un teatre popular, que s’inspira en l’art i l’ofici dels còmics ambulants. Totes les actuacions a la plaça de la Noguera seran a les 20h
ARTDEPAS PLAÇA DE LA NOGUERA
14 de juliol
Cia. TRASLA2
Trasla2
Teatre gestual/acrobàcia/clown
Tots els públics
35 minuts
Dos personatges solitaris, una furgoneta blanca, un munt de caixes i una rentadora són la pista de ball perquè el públic entengui que traslladar-se és una necessitat bàsica, si més no per ells dos.
Immersos en aquest món absurd de constant moviment, els protagonistes es converteixen en objectes que es transporten l'un a l'altre. Els personatges s’adonaran s'han perdut. En la seva recerca per trobar-se descobriran l'amor, l'enyorança, el fracàs, la felicitat, el triomf, la decepció i finalment, la solitud, l'encarregada que els dos protagonistes es retrobin... Dos homes sols, una furgoneta i la carretera.
21 de juliol
Cia. del TeatreNu
Mrs. Brownie
Titelles, teatre musical
Tots els públics
55 minuts
Mrs. Brownie, Laura Guiteras i Abel Boquera ens presenten la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entrenyable pianista, i d’una jove cuidadora, missis Brownie viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit més esclatant.
28 de juliol
Cia. del Teatre Nu
Teatre Arrossegat de Catalunya
Tots els públics
30 minuts
Senyores i senyors, nens i nenes, us presentem el Teatre Arrossegat de Catalunya, una companyia que desplega el seu escenari davant dels ulls del públic per oferir un teatre popular, que s’inspira en l’art i l’ofici dels còmics ambulants. És un teatre de joc que fa partícip al públic de l’amor a l’art d’explicar històries.
ARTDEPAS PLAÇA DEL CARBÓ
DIUMENGE 16 JUNY
GUILLEM SOLER
Pop-rock, Vic
19:00h
DIUMENGE 30 JUNY
THE MIMMIGRESKA BAND
Ska-Reggae-Rocksteady
19:30h
DIUMENGE 07 JULIOL
LAJONKOLLECTIVE
Jazz-Funk, Bcn
19:00h
DIUMENGE 14 JULIOL
RYDER THE EAGLE
Crooner, França
19:00h
DIUMENGE 21 DE JULIOL
NACHO CASADO
Cantautor, Bcn
19:00h
DIUMENGE 28 DE JULIOL
ORTÍZ & BARENGHI & SANTANA TRIO
Música mediterrània, Cat-Brazil
19:00h
DIUMENGE 04 D’AGOST
EDUARD GENER
Cançó d'autor, Solsona
19:00h
DIUMENGE 11 D’AGOST
INTANA
Pop, Bcn
19:00h
DIUMENGE 18 D’AGOST
PAULA GRANDE
Jazz-Soul-Hip Hop, l'Escala
19:00h
DIUMENGE 25 D’AGOST
DJANGOLOGIE
Gyspy Jazz, Vic
19:00h
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

07/06/2019
Es presenta una nova edició del cicle Clàssica Jove
L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona i l’Escola de Música i Conservatori de Vic presenten la VI edició del cicle, que pretén convertir-se en una cita nacional ineludible per a tots els públics. Una vetllada de lieder, poesia i tapes d’autor en format Schubertíada inaugurarà el cicle aquest divendres 7 de juny.
Avui dimecres 5 de juny de 2019, s’ha presentat en roda de premsa la VI edició de Clàssica Jove amb el protagonisme de la música de Franz Peter Schubert, compositor i pianista austríac del primer romanticisme.
Amb la voluntat d’arribar a nous públics i fer que la música clàssica sigui més present a la vida de tots els ciutadans, del 7 de juny al 25 de juliol, la ciutat de Vic es convertirà en un epicentre en l’àmbit nacional de la música clàssica i de les joves promeses.
Montse Catllà, directora general de la Fundació L’Atlàntida ha remarcat la importància de facilitar l’accés universal a la música clàssica a partir d’una programació diversa i de qualitat amb més d’una vintena d’activitats musicals, majoritàriament d’accés gratuït. “Tenim la voluntat d’apropar la música clàssica des del coneixement i des de l’experiència lúdica, sense necessitat de distorsionar-la però sí relativitzant l’excés de protocol·lització i d’esnobisme”. Per exemple, el concert inaugural d'aquest divendres 7 de juny a dos quarts de nou del vespre a L'Atlàntida serà una coproducció amb l'Escola Superior de Música de Catalunya en què participaran més d'una quinzena de joves i on es recrearà l'ambient propi de les Schubertíades del segle xix. Amb aquest objectiu s'ha adaptat la Sala 2 Joaquim Maideu de L'Atlàntida amb taules, cadires, butaques i làmpades rústiques a fi de propiciar una vetllada de música i gastronomia diferent i selecta.
L'edició d'enguany inclou dos moments d'especial intensitat i rellevància: el cap de setmana del 14 al 16 de juny amb una proposta de cinema a la fresca Au revoir les enfants, dotze tallers musicals per a totes les edats, un concert de l’Orquestra de Cambra de Vic, la instal·lació de diferents pianos als carrers i places de Vic perquè la ciutadania els pugui tocar lliurement, teatralitzacions a les botigues i al mercat del dissabte. L’altre gran focus d'activitat serà del 25 al 27 de juny amb el Trio Fortuny, grup resident del Clàssica Jove 2019, que ens oferirà tres propostes singulars per aproximar-nos a l'obra de Schubert: inicialment un seminari dedicat al compositor romàntic conduït pel compositor Joan Magrané; un concert a l'aire lliure davant de la Catedral de Vic, que combinarà l'estètica i l’ambient d'un concert de pop amb l'energia i precisió d'un concert de música clàssica i, finalment, un concert a la Sala 2 Joaquim Maideu de L'Atlàntida en què interpretarà el quintet La Truita de Schubert acompanyat pel violinista Adam Newman i la contrabaixista Melda Umur.
Susagna Roura, regidora de cultura de l’Ajuntament de Vic ha destacat que Clàssica Jove és un projecte fruit de la sinergia cultural i educativa entre L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d'Osona i l’Escola de Música i Conservatori de Vic i també ha posat de manifest la transversalitat i el compromís social present en diverses activitats de la programació. Una mostra d'aquesta línia d'acció és el concert final del projecte Basket Beat, el 28 de juny a la Sala 1 de L'Atlàntida, en el qual participaran diversos joves en situació de vulnerabilitat.
I finalment Dolça Albert, directora de l'Escola de Música i Conservatori de Vic ha manifestat l'orgull i la il·lusió que aquest projecte suposa per l'EMVIC. D’una banda per la tasca educativa que de manera paral·lela es porta a terme amb el Curs de Piano Puig-Porret i la IV Acadèmia Internacional de Quartet i, de l’altra, per la l'oportunitat que suposa pel públic melòman i nous públics escoltar les noves generacions (alguns exalumnes del Conservatori de Vic) en un entorn d'alta qualitat i proximitat.
Clàssica Jove compta amb el suport del Diari Ara, el mecenatge de la Institució Puig-Porret i de la Fundació Privada Girbau. Entre les entitats culturals col·laboradores destaca l’ESMUC, el Cine Club de Vic, la JONC i la complicitat de més d’una quinzena d’empreses com Goufone i Pianomet, entre d’altres.
+ info: https://latlantidavic.cat/ca/tota-la-programacio
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

07/06/2019
Dimecres que ve comencen les obres de construcció de la nova Biblioteca
Aquesta setmana acabaran els treballs de topografia per començar definitivament la fase de construcció del nou equipament
Després dels treballs topogràfics iniciats aquesta setmana al solar on s’hi ubicarà la nova Biblioteca Pilarín Bayés, i que són previs a la fase de construcció, el proper dimecres 12 de juny començaran definitivament les obres de construcció.
Aquestes obres comportaran canvis en la mobilitat i en l’estacionament proper al solar ja que s’haurà d’ocupar la vorera del passeig de la Generalitat i del carrer d’Andreu Febrer per a ubicar-hi les zones d’emmagatzematge de materials, les casetes d’obra, habilitar-hi l’entrada de camions i les zones de càrrega i descàrrega de materials.
És per això que es modificaran els carrils del passeig de la Generalitat, no afectant els sentits de circulació, i s’anul·larà l’aparcament del carrer Andreu Febrer. Només quedarà afectada la mobilitat per a vianants que quedarà senyalitzada el proper dimarts per tal de minimitzar les molèsties. Per això es modificarà la senyalització horitzontal i s’instal·larà la nova senyalització vertical que serà vigent mentre durin les obres.
Podeu consultar tots els detalls del projecte a www.novabibliotecavic.cat i el detall del plànol amb les afectacions de mobilitat aquí.
+ info: www.novabibliotecavic.cat
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

04/06/2019
Festes "El Sucre" 2019. Del 8 al 16 de juny.
L’any 1891 els industrials Martí Miret i Albert Planas van construir la primera fàbrica de sucre elaborat amb bleda-rave de Catalunya en uns terrenys ubicats als afores de la ciutat de Vic. La idea va fracassar però d’aquella aventura ens n’ha quedat un dels edificis més emblamàtics de Vic, el qual avui dóna nom a un dels barris més nous i poblats de la ciutat.
El barri del Sucre compte amb una potent Associciació de Veïns i Veïnes que des de fa ja uns anys treballa per anar refinant un programa de festes que endolçeixi, durant uns dies, la vida al barri. Enguany les festes se celebren del 8 al 16 de juny i compten amb algunes novetats importants, com la passejada amb els avis del Nadal, l'exhibició de Rugby o la Trobada de cotxes clàssics.
De la quinzena de propostes que es podran gaudir durant les festes destaca un any més la Mini Crida, el dissabte 15 de juny, a partir de les 10 del matí. Una prèvia de la Crida de la Festa Major adreçada als més petits de la casa.
Consulta la programació en l'enllaç que trobaràs a continuació
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

04/06/2019
Per la Crida #menysbombamésconga
Les tres colles de la Festa Major estan treballan ja en la preparació de la Crida. Per començar a escalfar motors i conscièncar de la importància d'una Crida festiva, alegre i respectuosa, s'ha elaborat aquest divertit vídeo protagonitzat per membres dels verds, vermells i negres.
Per la Crida #menysbombamésconga
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

30/05/2019
Viu les festes del barri de l'Horta Vermella 2019
En Sibu, el carismàtic hortolà de l’Horta Vermella immortalitzat pels veïns en el gegant -assegut- del barri, tenia una dita que deia que “pagès lluner no omple graner”. Sabedors que les coses no surten per casualitat, la Comissió de Festes de l’Horta Vermella porta anys sembrant a consciència per recollir el fruit d’unes festes cada cop més participatives i participades.
Enguany les festes se celebraran d l’1 al 9 de juny. 10 dies de trobar-se amb el veïnat, compartir taula i sobretaules, deixar-se portar per la música i el bon humor, compatir per qui afina mes la punteria en els ja tradicionals tornejos de petanca i bitlles catalanes i, en definitiva, recuperar per uns dies la vida al carrer gaudint d’una programació pensada per a tots els públics.
PROGRAMACIÓ
Dissabte, 1 de juny
16 h: campionat de petanca trofeo Joan Bigas (inscripcions mitja hora abans a les pistes)
16.30 h: taller de Manualitats: vine a fabricar el teu Sonall
19 : inauguració de l'exposició d’obres d'artistes del barri
19.30 h: pregó de les festes, a càrrec de Gràcia Ferrer
Diumenge, 2 de juny
8.30 h: caminada popular a la Guixa
11 h: campionat de bitlles catalanes (inscripcions mitja hora abans a les pistes)
Divendres, 7 de juny
21 h: botifarrada popular (al porxo de l'INS la Plana)
22 h: quina popular
23 h: concert amb Blú Versions, Glaç i PD Ruïnoses
Dissabte, 8 de juny
17 h: jocs de cucanya
19 h: cercavila pel barri
21 h: sopar de carmanyola i concurs de postres (davant local social del barri)
22.30 h: monòleg Fota-li H amb Xevi Font (davant local social del barri)
Diumenge, 9 de juny
9 h: xocolatada
11.30 h: espectacle infantil i festa de l'escuma (a la pista)
14 h: dinar de germanor
16 h: cafè-concert amb Lia Sampai
19 h: orquestra Duet Stylette
22.15 h: traca final
+ info: http://hortavermella.vicentitats.cat/
Tuiteja Segueix a @CulturaVic

22/05/2019
Més de 10.000 persones escolten ‘El so de les cases’ a Vic
Per quart any consecutiu la música ha tornat a sonar en 14 espais del patrimoni de la ciutat, on s’hi van poder escoltar 16 artistes d’estils diferents
Vic va tornar a obrir el passat cap de setmana les portes del seu patrimoni a la ciutadania en la quarta edició d’El So de les Cases. La música ha servit de fil conductor perquè més de 10.000 persones, dues mil més que l’any passat, descobrissin catorze espais de la ciutat, la majoria de propietat privada o poc accessibles al gran públic, que han acollit 123 concerts de vint minuts de durada.
Enguany, nou dels espais han participat per primer cop en aquest projecte, que permet conèixer millor la ciutat per dins: la planta noble i la balcona de l'Ajuntament, el jardí i la biblioteca de l’hotel Les Clarisses, Casa Pratdesaba, Casa Fontcoberta, L’Albergueria, Casa Vilarrúbia i l’assecador de Can Riera. A aquests espais nous s’hi sumen altres que ja havien format part del So de les Cases en edicions anteriors: el cor de l'església de l'Escorial, la cripta de la Catedral, l’església de Sant Felip i el jardí i el menjador de Casa Ricart.
Un projecte transversal
‘El So de les Cases’ és possible gràcies a la suma de les regidories de Cultura, de Fires i Mercats, de Turisme i d’Urbanisme. Així, la programació artística s’ha treballat amb el personal tècnic del Mercat de Música Viva, l’Escola de Música i la regidoria de Turisme; la selecció dels espais, ha anat a càrrec de la regidoria d’Urbanisme amb el Patronat de la Ciutat Antiga, i la coordinació i el muntatge tècnic, per part de la regidoria de Cultura.
Amb la inclusió de nous espais i formats musicals, i amb la intenció de continuar mantenint l’equilibri entre la música clàssica i la moderna dins de la programació d’aquest projecte, es pretén seguir la doble línia de descoberta patrimonial i musical.
Concerts nocturns i aposta per les joves promeses
Els concerts de The Black Barbies, divendres a la nit a Casa Ricart, i el de David Carabén, el dissabte a la nit al jardí de l’hotel Les Clarisses, van tancar les dues primeres jornades de l’esdeveniment, amb molt bones xifres de públic.
La quarta edició de ‘El So de les Cases’ ha apostat fort per la visualització de les joves promeses musicals, i també per l’Escola municipal de música i Conservatori.
Repartiment de tiquets
Per seguir millorant la proposta, mitja hora abans de l’inici dels concerts es van repartir tiquets pels assistents a fi d’agilitzar les cues i evitar que se sobrepassés l’aforament, especialment en aquells espais de dimensions més reduïdes.
Tuiteja Segueix a @CulturaVic
