NOTÍCIES


10/04/2019

El festival BBVA de Música Religiosa de Vic arriba a la seva XV edició

El Concert inaugural serà el Rèquiem de W. A. Mozart interpretat per la Coral Cantiga i l’OCT45

La Comissió de Cultura de les Parròquies de la Pietat, el Carme i Sant Domènec, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA CX i l’Ajuntament de Vic van presentar ahir el XV Festival BBVA de Música Religiosa de Vic, al Museu Episcopal de Vic, davant del quadre del mestre Jaume Cabrera, “Compartiment d’un retaule amb la Mare de Déu i l’Infant i àngels músics” (S. XIV-XV).                                                                   

Josep M Riba, rector de les parròquies de Sant Domènec i la Pietat i vicari d’El Carme, va destacar que el festival havia arribat a la XV edició després d’uns “inicis caracteritzats per la innocència i la il·lusió i que ha anat sumant complicitats al llarg d’aquests anys”. El Festival arriba a la seva XV edició després d’haver passat per diferents formats i convidat a un nombre considerable de músics i propostes musicals d’estils i formacions molt diverses, entre les quals s’hi troben Toti Soler i Gemma Humet, Maria del Mar Bonet, Coral d’Antics Escolans de Montserrat, Lider Càmera, Coral Cantiga, Coral Sant Jordi, Orquestra Barroca Catalana, Jordi Savall, entre molts d’altres.

Des de fa algunes edicions, i amb l’entrada del director artístic Quim Tèrmens, “el festival té el plantejament d’unir la música amb els conceptes de proximitat, país, pedagogia i diversitat. Tot, amb la clara voluntat d’aportar i apropar a la societat una de les seves grans riqueses: la cultura musical”.                                            

Proximitat. Si com a societat entenem el consum cultural com a part de la nostra riquesa i experiència humana, aquest fet s’ha d’apropar a les persones de totes edats i condicions. País. La major part dels concerts són interpretats bàsicament per formacions del país, com a mitjà de suport a les persones i a les formacions de casa que estan apostant clarament per la creació cultural. Pedagogia. Explicar les coses és una bona manera de fer que s’entenguin i es valorin. Entenem l’art com un fet natural de l’ésser humà si bé, paradoxalment, a voltes queda llunyà en les societats. Diversitat. La cultura és una riquesa de tota la humanitat i el fet religiós o espiritual també és universal. Una gran diversitat de maneres d’expressar allò que ens és comú.

 

Per la seva banda, Susagna Roura, regidora de cultura de l’Ajuntament de Vic, va agrair a les entitats que fan possible aquest festival, “que tant ajuda a posicionar la ciutat en l’àmbit musical i en l’oferta d’activitats de Setmana Santa juntament amb el mercat del Ram i la Processó dels armats. Miquel Torrents, President de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, que des dels seus inicis va donar suport al festival, i Daniel Guardiola en representació de BBVA, van expressar la voluntat de donar continuïtat al festival.

Enguany, en aquesta línia, presentem vuit concerts, dels quals set es faran a Vic, a les esglésies de La Pietat, l’Escorial, Sant Domènec i el campanar de la Catedral, un al Museu Episcopal de Vic, com a nou espai, i el ja tradicional concert el diumenge de Rams, que té lloc a l’església del Monestir de Sant Pere de Casserres amb l’actuació del Cor Cabirol i l’Orquestra d’exalumnes de l’EMVIC amb Stabat Mater de G.B. Pergolesi.  

Per continuar amb la col·laboració que vam iniciar l’any passat amb Vic, ciutat cuidadora, es farà una conferència a càrrec de Miquel Desclot, que ens parlarà sobre el Rèquiem a la Sala Mecenes de la Casa de la Convalescència i serà prèvia al concert inaugural amb l’obra Rèquiem, de W. A. Mozart, que interpretaran la Coral Cantiga i l’OCT48.

El Festival BBVA de Música Religiosa de Vic compta amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona i el 9Nou.

Per a més informació de la programació: http://www.musicareligiosavic.cat

+ info: http://www.musicareligiosavic.cat


         05/04/2019

Helena Canovas i Alba Font reben la Beca a la creació artística ‘Ciutat de Vic’

El projecte de videowalk interactiu ‘Espai sense títol’ rep 6.000 euros per poder-se desenvolupar al llarg d’aquest any en un edifici emblemàtic de la ciutat

El treball de videowalk interactiu ‘Espai sense títol’, d’Helena Canovas i Alba Font, s’ha endut la IX edició de la Beca a la creació artística ‘Ciutat de Vic’, dotada amb 6.000 euros. El projecte planteja a l’espectador un diàleg entre realitat i ficció a través d’uns vídeos, als quals s’accedirà in situ mitjançant dispositius mòbils, i en els quals es dibuixarà una realitat paral·lela al lloc on s’està present físicament.

“En l’actualitat, vivim en una dualitat constant amb la realitat física i la realitat que veiem a través dels nostres smartphones. Per exemple, estem fent cua a un supermercat i mentrestant consumim vídeos, creant una espècie de realitat simultània”, va explicar Helena Canovas.

“El projecte ‘Espai sense títol’ vol crear una experiència en un espai emblemàtic de la ciutat que sigui intensa i íntima alhora, connectant amb el joc de realitat i ficció. En els vídeos que es produiran en el marc del projecte, que inclouran la participació d’actors, músics o ballarins, volem buscar sinèrgies amb les institucions culturals de la ciutat, com ara l’Escola de Música, l’Institut del Teatre o l’Escola d’Art”, va detallar Alba Font.

21 projectes presentats
 
“La Beca a la creació artística ‘Ciutat de Vic’ té la finalitat de promoure, estimular i difondre la creació artística en qualsevol camp”, tal com ha recordat la regidora de Cultura, Susagna Roura. Aquesta beca, dotada amb 6.000 euros, s’atorga per al desenvolupament d’un projecte artístic en qualsevol de les seves expressions i manifestacions, i que cal realitzar en el termini d’un any.

 
En aquesta convocatòria, s’han presentat un total de 21 projectes de diferent naturalesa artística. Seguint els criteris establerts a les bases, d’interès, qualitat artística, originalitat, innovació, definició tècnica i viabilitat, el projecte escollit va ser ‘Espai sense títol’.

Tal com va explicar el membre de la comissió de selecció, Ramon Ferrer, ‘Espai sense títol’ es va fer mereixedor d’aquest reconeixement perquè “engloba una experiència sensorial única, amb capacitat d’interacció per part de l’espectador, que permet redescobrir el patrimoni a través de la hibridació de disciplines i el diàleg realitat-ficció”. Ferrer va destacar també la qualitat i el detall de la memòria i la seva adequació als objectius, i essent un projecte realista d’aplicar i executar.

La comissió de selecció del premiat amb la Beca a la creació artística ‘Ciutat de Vic’, presidida per la regidora de Cultura, Susagna Roura, ha estat formada per Anna Campoy, tècnica de cultura de l’Ajuntament de Vic; Francesc Codina, president del Patronat d’Estudis Osonencs; Esther Farrés, directora de la Biblioteca Joan Triadú; Ramon Ferrer, cap de programació de L’Atlàntida;  Cristina Jordà, coordinadora de Centres Cívics, i Maite Palomo, directora de l’ACVic. 


         01/04/2019

53a edició del concurs de pintura ràpida del Mercat del Ram.

La ciutat de Vic acollirà el proper 13 d’abril la 53a edició del Concurs de Pintura Ràpida del Mercat Ram. 

El primer premi està dotat en 800€, el segon en 400€ i el tercer en 200€.


El dissabte de Mercat del Ram és dia de festa grossa. La ciutat s’omple de bestiar, palmons, globus, gegants i, des de fa dos anys, també d’artistes. L’any 2017 es va recuperar aquest Concurs de Pintura Ràpida que enguany celebra la seva 53a edició.

Els pintors hauran d’inscriure’s de 9 a 11h a la Biblioteca Joan Triadú i tindràn fins a les 15h per plasmar en la seva obra l’ambient festiu i firal del Mercat del Ram. La tècnica i el format de les obres són lliures. Les mides mínimes són 61 x 50 per a les obres sobre tela i s’hauran de lliurar muntades amb un bastidor i sense marc ni protecció. Les obres sobre paper o cartolina no tindran mida mínima i es lliuraran amb un suport lleuger de cartró, foam o tàblex, sense marc ni protecció.

El certamen és obert a tots aquells artistes que ho desitgin i la inscripció és lliure i gratuïta. També podran concursar tots els infants compresos entre els 13 i 16 anys (Categoria B) i fins a 12 anys (Categoria A) amb premis a càrrec de la botiga Vicenç Piera.

El veredicte s’emetrà a les 7 de la tarda a la sala Josep Romeu, on també es farà el repartiment de premis i s’hi exposaran les obres fins al 27 d’abril. Les obres premiades quedaran en propietat de l’Ajuntament de Vic. Els autors no premiats podran retirar les obres, amb la presentació prèvia del corresponent rebut, a partir del dia 29 d’abril i fins al dia 11 de maig a la Biblioteca Joan Triadú.
Podeu consultar les bases en el següent enllaç

 

Bases del 53è Concurs de Pintura Ràpida Mercat del Ram


         29/03/2019

Tallers i Propostes de primavera dels CCVIC!

Inici de les inscripcions el dia 1 d'abril a les 16h

Els Centres Cívics de Vic han presentat la programació d'activitats del període abril-juny: 36 TALLERS i 10 PROPOSTES que us ofereixen la possibilitat de tastar disciplines i experiències culturals i lúdiques ben diverses.

PROPOSTES
Les PROPOSTES culturals presenten l'abast 10 activitats culturals: Matinal amb bicicleta, Formatges de premi, Art i moda, Canoteràpia, 7a Cursa d'orientació de La Guixa, Habitar el mur, Pepa Plana, Fotografia de flors al Cabrerès, Booty dance i Turisme solidari.

Descarregueu la programació Propostes (pdf).

TALLERS
Ofereixen 36 activitats trimestrals renovades organitzades per temàtiques: música i tecnologia al CCVIC Santa Anna, salut i benestar al CCVIC Serra-de-senferm, artesania i manualitats al CCVIC Plaça d'Osona, dansa i natura al CCVIC La Guixa, cuina al CCVIC El Montseny i teatre, llengua i comunicació al CCVIC Can Pau Raba.

De dilluns a dijous, activitats trimestrals. Els divendres, dues activitats monogràfiques a cadascun dels CCVIC al llarg del trimestre.

Descarregueu la programació Tallers (pdf).

INSCRIPCIONS I ENTRADES
Disponibles a www.vic.cat/ccvic a partir del dilluns dia 1 d'abril a les 16h:

El període d'inscripció pels TALLERS serà del 1 al 12 d'abril (inici de les activitats la setmana del 23 al 26 d'abril).
Per a les PROPOSTES les entrades i inscripcions estaran disponibles fins a portar a terme cadascuna de les activitats. Consulteu la informació detallada de cada activitat


En cas de diversitat funcional demaneu informació ampliada a cada Centre Cívic.

 

+ info: www.vic.cat/ccvic


         14/03/2019

Es descobreix un dibuix del segle XVII del lleó del seguici popular de Vic

La recuperació d’aquesta documentació del 1664 permetrà la creació de la figura del lleó perquè formi part del seguici de les festes de Sant Miquel dels Sants i tota la investigació es plasmarà en la publicació d’un llibre

Des de principis del segle XVI les processons i seguicis populars de la ciutat de Vic estaven formades per tot tipus d'entitats. Les confraries dels gremis de treballadors de la ciutat eren les encarregades de portar els gegants i les bèsties, però l'Ajuntament disposava d’aquestes figures.

Ahir, a l’arxiu municipal, es va presentar la descoberta del disseny que va servir de guia per construir la figura del lleó del seguici popular. Una peça que l’any 1664 la confraria de pellaires blanquers va encarregar amb motiu del trasllat de les relíquies dels antics patrons de la ciutat, els Sants Màrtirs, Llucià i Marcià.

El disseny trobat a l’arxiu episcopal per Rogeret Albert, membre de la Comissió de Procuradors de Sant Miquels dels Sants i dels Geganters de Vic, és l’esbós més antic d’una peça del seguici descobert fins ara. El dibuix del lleó va acompanyat d’una descripció de com és aquest element del bestiari i el nom i cognom de la persona que l’havia de construir.

Dibuix i informació inèdita del projecte del lleó 

El lleó es recuperarà de forma fidedigne per sumar-se al bestiari ja existent de Vic: els cavalls cotoners, la mulassa, el bou o l’àliga.

Els investigadors Joan Miquel Merino i Francesc Rocafiguera seran els encarregats de plasmar en un llibre tota aquesta investigació tal com van explicar ahir, acompanyats de la regidora de Cultura, Susagna Roura.

El llibre del bestiari plasmarà la història sobre els elements festius de la ciutat, i està previst que estigui llest per les Festes de Sant Miquel dels Sants d’enguany.

 Per altra banda, la figura del lleó tornarà a dansar pels carrers de la ciutat en un seguici popular més complet, tal com ja s’havia fet entre els segle XVII i XIX per la diada de Sant Miquel dels Sants, el 5 de juliol. 

+ info: https://www.vic.cat/news/es-descobreix-un-dibuix-del-segle-xvii-del-lleo-del-seguici-popular-de-vic


         11/03/2019

S’allarga el procés participatiu per escollir el nom de la nova Biblioteca de Vic

La ciutadania empadronada a Vic i major de 16 anys podrà donar suport a la seva opció preferida entrant a decidim.vic.cat, o presencialment a la Biblioteca Joan Triadú o els Centres Cívics fins el diumenge 14 d’abril.

El procés participatiu per escollir el nom de la Nova Biblioteca de Vic s’allarga un mes. Així, fins el diumenge 14 d’abril, les persones majors de 16 anys i empadronades a Vic poden escollir entres els 5 noms finalistes: Anna Dodas, Ausa, M. Àngels Anglada, Pilarín Bayés i U d’Octubre, les cinc opcions més proposades en una primera fase amb unes 1.000 persones participants.

Tothom qui hi vulgui escollir el nom del nou equipament cultural pot fer-ho on line a decidim.vic.cat, o bé presencialment, a la Biblioteca Joan Triadú o en els Centres Cívics de Vic. 

El nom de la nova Biblioteca de Vic es donarà a conèixer el dilluns 15 d’abril.
Els 5 noms proposats per la nova Biblioteca

Biblioteca Anna Dodas
Filòloga i poetessa nascuda a Folgueroles (1962-1986). A més de treballs assagístics, va crear obres breus de prosa, però sobretot va destacar per la seva poesia. Va compaginar la creació literària amb l'activitat de concertista i professora de guitarra. El 1986, amb una amiga, va realitzar un viatge de vacances cap a l'Alguer (Sardenya). Ambdues van ser assassinades a prop de Montpeller. Tenia 23 anys.

Biblioteca Ausa
Ausa és el nom romà que se li va donar a la ciutat de Vic el segle I aC, com en testimonien les monedes romanes i ibèriques que s'han conservat. El seu nom prové de la tribu ibera dels ausetans, tot i que també s'hi barregen hipòtesis sobre un origen cèltic o gàl·lic. Més tard el poble romà va traduir el nom per Vicus, que significa poble.

Biblioteca Maria Àngels Anglada
Poeta, novel·lista, crítica i assagista literària nascuda a Vic (1930-1999). Membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. Li van atorgar premis com el Josep Pla i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Llicenciada en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona, va conrear la crítica literària, amb atenció especial als poetes catalans i italians, la poesia, la narrativa i els estudis clàssics.

Biblioteca Pilarín Bayés
Reconeguda dibuixant i ninotaire vigatana nascuda el 1941, que ha publicat més de nou-cents llibres, alguns traduïts a diferents idiomes. Ha treballat amb infinitat de formats: cartells, escultures, murals... Ha estat premiada amb la Creu de Sant Jordi, premi Serra d'Or i la medalla d'Or de la ciutat de Vic. És una artista compromesa amb el seu país, Catalunya, el qual es veu reflectit en les seves obres.

Biblioteca U d’Octubre
L’1 d’octubre de 2017 va suposar un punt d’inflexió nacional a nivell polític i social, i va comportar unes conseqüències repressives de primer ordre. L’1 d’octubre va posar en primer pla la voluntat determinada, pacífica i democràtica de tot un poble, però també un teixit de complicitats sorgit des del carrer i que va culminar en un referèndum d’autodeterminació.

+ info: https://decidim-vic.diba.cat/processes


         08/03/2019

‘Llegim més...per començar’, la primera setmana de foment de lectura a Vic

Del 25 al 31 de març, la ciutat acollirà aquesta iniciativa, inclosa dins del Pla d’Acció Cultural, i que compta amb la col·laboració d’entitats, col·lectius i agents culturals

Vic acollirà entre el 25 i el 31 de març la primera setmana de foment de la lectura sota el títol ‘Llegim més...per començar’. La iniciativa, que està inclosa dins del Pla d’Acció Cultural (2018-2025) i que coordina la directora de la Biblioteca Joan Triadú, Esther Farrés, pretén fomentar l’hàbit de la lectura entre la ciutadania i convertir Vic en una ciutat lectora, on la lectura estigui present en diversos espais de la ciutat, es donin a conèixer els equipaments de la ciutat vinculats amb la lectura, i s’estableixi una xarxa de col·laboració i sinèrgies entre agents públics i privats d’aquest àmbit.

La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha destacat que ‘Llegim més...per començar’ recull el fruit del treball conjunt entre el sector privat i el públic, que fa créixer tant el sector editorial com les persones. Roura ha recordat també que “és necessari llegir per esdevenir una societat més sàvia i humana”, i ha remarcat que des de l’Ajuntament s’aposta per aquest projecte i tots aquells que ajudin a potenciar la lectura i el coneixement.

La coordinadora de l’àmbit de Lectura del Pla d’Acció Cultural i directora de la Biblioteca Joan Triadú, Esther Farrés, ha destacat que cadascun dels agents que participa en el programa ha plantejat i assumit el cost d’una activitat al voltant del foment de la lectura. Farrés ha animat a la ciutadania a obrir-se i  conèixer nous espais. En aquesta línia, les persones que participin en tres o més activitats dins de la programació proposada optaran a guanyar un lot de llibres cedits per les editorials a les llibreries participants en el projecte. El sorteig del lot tindrà lloc el diumenge 31 de març.

La directora d’Eumo Editorial, Montse Ayats, ha subratllat que “la lectura és la porta d’entrada a altres arts i disciplines, i com a agents del sector som conscients del paper que tenim com a prescriptors”. Així, Ayats ha assenyalat que “estem contents amb el treball que hem realitzat conjuntament i volem que s’allargui en el temps per poder esdevenir una activitat de ciutat que doni visibilitat al sector i vinculi l’activitat econòmica amb l’activitat cultural”.

Un projecte amb perspectives de consolidació
 
El públic al qual s’adreça aquest programa, que té voluntat d’esdevenir una activitat anual, serà diferent cada any. Enguany, per començar el programa, s’adreça a un públic comprès entre els 6 i els 12 anys, tenint en compte també les famílies d’aquests nens i nenes.

El projecte parteix del Mapa de les lletres de Vic, creat en el marc de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016 (VICCC 2016), i que es va considerar que podia actuar com a fil conductor d’unes activitats que permetrien als nens i les nenes de primària i a les seves famílies visitar els espais de la ciutat vinculades amb les lletres i la literatura.

‘Llegim més... per començar’ ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic amb la col·laboració de l’Associació Espais Escrits, el Centre de Normalització Lingüística d’Osona, la Biblioteca Joan Triadú, la Biblioteca del Seminari, la Biblioteca de la UVic-UCC, El cafè de les lletres, Costa Llibreter, Eumo Editorial, Gràfiques Diac, Llibreria Abacus, Llibreria Anglada, Llibreria Foster & Wallace, Llibreria Martina, Llibreria Mater, Muntanya de Llibres i El Petit Tresor.

Trobaràs tota la programació en el següent enllaç

+ info: https://bibliotecadevic.files.wordpress.com/2019/03/llegim-mc3a9s-programacic3b3.pdf


         06/03/2019

Vic promou diferents actes entorn el Dia Internacional de les Dones

L’Oficina VicDones-SIAD Osona ha preparat conjuntament amb diverses entitats una programació al voltant del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, per seguir sensibilitzant sobre les desigualtats, violències i discriminacions de gènere 

L’Ajuntament de Vic, a través de l’Oficina VicDones-SIAD Osona, organitza com cada any una sèrie d’activitats entorn al Dia Internacional de les Dones. La programació recull des de tallers, teatre, conferències, cinema, entre moltes d’altres. El regidor d’Igualtat, Josep-Ramon Soldevila, explica que la programació no se centra en un únic dia ja que és té “l’objectiu de sensibilitzar al màxim la ciutadania entorn les desigualtats, violències i discriminacions de gènere”.

Soldevila exposa que el 8 de març és un dia de vaga i de reivindicació dels drets de les dones, ja que les dones segueixen estant exposades a viure desigualtats, violències i discriminacions en diversos àmbits de la vida.

Enguany, s’ha volgut reflectir, especialment, la desigualtat que les dones pateixen per la doble jornada laboral amb una manca de coresponsabilitat de la feina de cures de la llar i la precarietat laboral, que limita el temps d’oci on malauradament hi ha assetjaments i agressions. Així mateix, s’ha volgut donar a conèixer el concepte sororitat, que reflecteix un lligam de germanor entre totes les dones, compartint els feminismes i l’apoderament vital, entre d’altres.

Sensibilització per la igualtat efectiva de dones i homes

La imatge de la campanya d’enguany és la de la Wilma Rudolph, una atleta afro-americana, guanyadora de quatre medalles olímpiques i considerada una de les millors velocistes de la dècada del 1960. De gran fortalesa, va seguir el seu somni tot i que de petita li havien dit que no podria tornar a caminar. Des de Vic Dones-SIAD Osona es creu que les dones en l’esport i la seva fortalesa sempre han estat invisibilitzades i, com es va observar en les darreres olimpíades, també van ser jutjades per la seva imatge enlloc per la seva destresa en l’esport.

La llei d’igualtat efectiva de dones i homes, aprovada el 21 de juliol de 2015 al Parlament de Catalunya, estableix i regula els mecanismes i els recursos per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits i etapes de la vida. Per això, el programa d’activitats destaca per ser fruit del grup de diades, on hi participen diverses entitats, departaments i institucions de la ciutat de Vic.

Segona edició del concurs de microrelats ‘Dones amb veu i lletra’

Aquest any es presenta la segona edició del concurs de microrelats ‘Dones amb veu i lletra’ sobre els drets de les dones i la lluita per erradicar les desigualtats socials, econòmiques i les violències masclistes.

El concurs esta organitzat per l’oficina VicDones-SIAD Osona, amb la col·laboració de SIAD Manlleu, Mancomunitat La Plana i Ajuntament de Torelló. La data límit de presentació és l’1 d’abril i la resolució del jurat es donarà a conèixer el 9 d’abril a les 21.30 hores a l’Espai ETC. Posteriorment es projectarà 20th Century Women, pel·lícula en el context de finals dels 70, on tres dones exploren l’amor i la llibertat a Califòrnia, activitat organitzada Cineclub.

Visibilitat de les dones en activitats variades

La programa s’inicia amb ‘Memòries de Vic en femení’, visites guiades dels diumenges de a càrrec de Mercè Puntí, historiadora i catedràtica, en què se seguiran les petjades més rellevants de diverses dones en la història de Vic i que s’ha organitzat conjuntament amb l’oficina de Turisme de Vic.

Sota el títol de ‘Dona i empresa’, que tindrà lloc el 7 de març, se celebrarà la primera trobada per parlar de l’emprenedoria femenina amb taules rodones de carrer i amb la participació de diverses referents en el món empresarial.

'Les dones del vi’ és un tast de vins que tindrà lloc el 16 de març a càrrec de la sommelier Núria Febrer, pel que ja s’han exhaurit les places; i també es repetirà el 17 de març el taller d’autodefensa feminista com a eina d’apoderament a càrrec de l’educadora social i especialista en arts marcials, Mireia Muñoz Miquel.

Durant el mes de març la Bilbioteca exposarà una selecció de llibres escrits per dones o sobre el moviment feminista amb l’objectiu de visibilitzar les aportacions de les dones a la societat.

Trobareu tots els detalls i la programació completa aquí.


         26/02/2019

Dissabte se celebra el Carnaval Vic - Barris 2019

Els amants de la festa i la disbauxa tenen una cita aquest dissabte amb el Carnaval Vic barris. 

Un any més les Associacions de Veïns i Veïnes del Remei, Serra de Senferm, la Calla, l’Horta Vermella i el Sucre, organitzen un carnaval popular i familar pels barris del sud de la ciutat. 

Les comparses sortiran a les 10:30h des del carrer Manel Carrasco i Formiguera, on es llegirà el pregó del gran rei Carnestoltes. La cercavila, que enguany comptarà amb un grup de Batucada per amenitzar la festa, recorrerà els carrers de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei, fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas. Allà se celebrarà el fi de festa amb balls i entrega de premis a la millor comparsa i a les millors disfreses. 

 

+ info: https://www.elremei.org/


         08/02/2019

Engega la programació del primer trimestre de ‘Cultura i Alzheimer’

La primera activitat és el 12 de febrer, i consisteix en una visita-concert al Museu de l’Art de la Pell amb l’actuació de Marta Roma
 

La cultura és un dret humà i un poderós instrument al servei de les persones que millora el seu benestar i participació social. Per això, l'Ajuntament de Vic, en col·laboració amb la UVic-UCC i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), impulsa el projecte 'Cultura i Alzheimer', amb el qual es vol garantir a les persones pateixen una demència o una malaltia degenerativa el dret a gaudir de la vida cultural a la ciutat, juntament amb els seus familiars o cuidadors. 

Aquest trimestre, dins el marc d'aquest projecte, s'han programat dues activitats. La primera és una visita-concert que tindrà lloc al Museu de l'Art de la Pell el dia 12 de febrer, comptant amb la participació de l'artista Marta Roma. La segona tindrà lloc al Museu Episcopal de Vic al mes de març. En aquest ocasió comptarem amb la Paula Bru com a artista convidada.

Cal reserva prèvia per tal de participar en aquestes activitats, i l’aforament és limitat. Per a més informació us podeu adreçar a penelope.aguilera@uvic.cat.  

Activitats febrer-març del programa "Cultura i Alzheimer"


         
S'estan mostrant 10 notícies (161-170) de 679
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950515253545556575859606162636465666768Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.