NOTÍCIES


10/04/2018

Obert el període per presentar propostes pel VicSona 2018

El Vicjove vol continuar contribuint a la promoció i creació musical emergent local i per això s’obre una nova convocatòria de la Mostra de Música Jove VicSona 2018, que organitza l’Ajuntament de Vic.

De totes les inscripcions rebudes, el jurat de la mostra n’escollirà sis per fer un tastet a La Cabra – sala de concerts – el divendres 25 de maig de 2018. D’aquests sis es passarà a fer-ne una selecció de quatre que actuaran a l’ArtdePas que tindrà lloc el 15 de juliol de 2018. De les quatre actuacions, s’escolliran dues propostes que faran la final a l’escenari VicSona de Música Viva per votació popular i els grups seran inclosos al catàleg MMVV18 amb l’efecte promocional que això suposa).  El grup que guanyi la votació popular, actuarà en un concert a La Cabra que es celebrarà durant la temporada 2018-2019, com a taloner d’un grup de ressò.

No hi ha requisits previs i la presentació de propostes és oberta, però es valoraran positivament els següents aspectes:

Que els músics siguin residents a la comarca d’Osona o que hi tinguin alguna vinculació.
Que el grup (o solistes) siguin menors de 30 anys (nascuts l’any 1988 o posteriors).
La mostra està oberta a qualsevol forma de creació, interpretació i estil musical, dins d’un concepte ampli de música moderna.
No poden participar al VicSona 2018 els grups finalistes d’altres edicions.

Consulteu les bases: VicSona.Convocatoria – bases 2018 i descarregueu-vos el document per inscriure-us-hi: VicSona.2018.Inscripcio. Tots els participants menors d’edat han de presentar l’autorització: VicSona2018.Autorització

Els músics o grups musicals interessats en participar hauran de presentar:Una fitxa d’inscripció

Un mínim de tres temes del seu repertori i la mostra d’un directe, que es poden presentar en suport digital (CD, pen o similar) o bé mitjançant l’enllaç al web on estiguin publicades.
El rider (esquema de la distribució dels instruments i veus a l’escenari).
Autoritzacions paternes dels menors d’edat
Caldrà presentar aquesta documentació abans del 27 d’abril a:

Vicjove, Servei de Joves de Vic (c. Morgades, 15. recinte de la Farinera. Vic)
vicjove@vic.cat

+ info: http://www.vicjove.cat/atencio-obert-el-termini-del-vicsona-2018/


         04/04/2018

Un Sant Jordi de premi. 14 d'abril al Temple Romà de Vic

Els principals premis literaris del país es troben el dissabte 14 d'abril (19h) al Temple Romà de Vic per presentar les seves darreres obres literàries. L'acte estarà conduït per Natàlia Peix, periodista de El9TV.

Martí Gironell I La força d'un destí ( Columna Edicions) I Premi Ramon LLull 2018

Joan-Lluís Lluís I Jo soc aquell que va matar Franco (Editorial Proa) I Premi Sant Jordi 2017

Antoni Bassas I Bon dia, són les vuit! (Ediciones Destino) I Premi Josap Pla 2018

Alejandro Palomas I Un amor (Columna Edicions) I Premi Nadal 2018


La força d'un destí Martí Gironell

Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni. A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon. A punt de ser cridat a files per anar a la guerra de Corea, torna a fugir a Hollywood, on un seguit de cops de sort el porten a viure a un pam de la glòria, a tocar de les estrelles de cinema que admira i de qui es convertirà en amic i confident. Amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà La Scala, un establiment que es convertirà en el referent del Hollywood dels anys cinquanta i seixanta, amb estrelles habituals com Paul Newman, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy. Preocupat per oferir no només un espai de confidencialitat sinó també un servei acurat a les celebrities del Hollywood daurat, Leon torna a Catalunya per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi.

Més informació


Jo soc aquell que va matar Franco Joan-Lluís Lluís

El personatge que afirma haver matat Franco, Agustí Vilamat, neix el 1916 en una casa modesta de Solsona. Tot i ser un nen prudent, contemplatiu, perd un ull en un accident absurd. Aviat, gràcies a les revistes infantils que guarda un notari amic de la família, descobreix el gust per la lectura i pels secrets de la llengua, que no l’abandonarà mai. I així, uns anys més tard, baixa a Barcelona a fer de corrector lingüístic, poc abans que esclati la guerra. Una guerra que no s’acaba el 1939, perquè Franco, cedint a les pressions de Hitler, declara la guerra als Aliats i travessa els Pirineus. I la primera acció bèl·lica de l’exèrcit franquista a França és de bombardejar el camp d’Argelers, on ha anat a parar l’Agustí. Què farà aleshores el jove enamorat dels diccionaris?

Més informació


 Bon dia, són les vuit! Antoni Bassas

Per fi, Antoni Bassas ha deixat escrita la narració d’un programa que va fer història, El matí de Catalunya Ràdio (1995-2008). Bon dia, són les vuit! és un llibre que traspua periodisme i ràdio, on veiem els professionals que van gestar el programa cada dia i els col·laboradors que el van elevar a la categoria d’inoblidable, amb episodis que van fer vibrar l’antena cada matí durant més d’una dècada i que
els oients encara recorden amb nostàlgia.

Però, més enllà del relat en primera persona de la veu que despertava el país, Bon dia, són les vuit! és, també, el llibre de la memòria col·lectiva d’un país que, progressivament, va anar trobant la seva veu.

Més informació


Un amor Alejandro Palomas

Una lliçó de vida, d’amor i de supervivència a l’abast de pocs.
Un amor no és simplement la història d’un amor. És més, molt més que això: és, en essència, la història de l’Amor a través de la mirada d’una dona excepcional.

Mës informació


         03/04/2018

Cineclub Vic comença un nou cicle marcat per les col·laboracions amb diversos festivals i col·lectius

La primera sessió serà dimarts 3 d’abril amb el documental Muchos hijos, un mono y un castillo

L’entitat ha publicat les bases pel Concurs de curtmetratges Julius 2018

Cineclub Vic comença el proper dimarts 3 d’abril un nou cicle de cinema amb la projecció del documental de Gustavo Salmerón Muchos hijos, un mono y un castillo, un dels grans fenòmens del cinema espanyol de la temporada i guanyador del Goya a millor documental. Tota la programació es pot consultar al web www.cineclubvic.com

Aquest nou cicle arriba marcat per múltiples vincles amb festivals, entitats i col·lectius diversos. 13 de les 16 sessions d’aquesta programació s’han programat de forma conjunta. Això és reflex del treball que Cineclub Vic ha fet durant anys entre el teixit associatiu de la comarca i de la seva presència activa en el circuit de festivals de Catalunya. Com a resultat, estem davant d’una programació molt diversa i heterogènia, amb pel·lícules que encara no s’han estrenat en sales comercials. Suposa, doncs, una oportunitat gairebé única de veure-les en pantalla gran a la comarca d’Osona

Cineclub col·labora per primera vegada amb el Festival Americana de Barcelona, un certamen especialitzat en cinema independent nord-americà i amb un estil i tarannà que té molt a veure amb Cineclub Vic. Conjuntament han programat les pel·lícules Gook, Don’t Think Twice i Life, Animated. De més a prop són l’Scooter Club de Santa Eugènia amb qui es programarà Quadrophenia per celebrar el seu desè aniversari. La sessió de Cineclub Xic Llegint cinema, programada al voltant de Sant Jordi, formarà part del Festival Flic de Vic. Festival de Literatures i arts infantil i juvenil.

Més enllà de les novetats, en aquesta llista de col·laboracions hi trobem un llistat de col·lectius que ja havien passat per Cineclub: La UVic-UCC (Més possibilitats d’èxit), el Festival Nits de cinema oriental (Mountain Cry), la Vic Bang Jazz Cava (Cotton Club), El Consell local de cooperació i VicJove (Jericó, el infinito vuelo de los días), La mostra de cinema àrab i mediterrani de Catalunya (3000 nits), el D’A Film Festival (A Ciambra), el Casino de Vic (El sopar, de Pere Portabella) i el Festival BBVA de muntanya de Torelló (Dessine-moi un Chamois).

I més enllà de les col·laboracions, hi tenim El profesor chiflado, homenatge a Jerry Lewis, i Hacia la luz, una pel·lícula que es recupera del cicle passat, quan no es va poder projectar per les previsions de nevada. 

Bases Julius. Més premis, més premiats

El passat 27 de març es va fer a l’Espai ETC la projecció del film La nit dels morts vivents de George A. Romero, tema obligatori dels curts participants del Festival Julius 2018. La projecció va servir perquè els directors i directores juliaires poguessin veure la pel·lícula en pantalla gran abans de rodar els seus curts. Durant la sessió també es van donar a conèixer les bases definitives del concurs de curtmetratges, que es poden consultar al web www.festivaljulius.com

Enguany, s’ha afegit un nou premi, el de millor tràiler. Aquest premi funciona com a complement dels curts a concurs però també com a concurs paral·lel. El tràiler pot ser de promoció d’un dels curts o de qualsevol altre film (real o fictici). Es busquen peces creatives i divertides, de menys d’un minut que puguin atraure tant a cineastes joves com a juliaires veterans.

Una altra novetat d’aquest any és que s’han limitat la quantitat de premis a les que poden optar els curts. Fins ara, un o dos treballs podien concentrar tots els premis del palmarès del Julius, tal com va succeir l’any passat. Així, a partir d’ara, els curts guardonats amb el primer i segon premi, no podran guanyar cap dels premis menors (interpretació, banda sonora, qualitat tècnica, premi de menys de 25 anys). Això no evita, però, que puguin guanyar algun dels premis d’altres jurats (Premi dels cineclubs catalans), el premi del públic o bé els que premien altres obres: millor cartell i millor tràiler. Amb aquesta decisió es pretén fomentar la participació i el repartiment de premis entre els directors i directores.

+ info: http://www.cineclubvic.cat


         28/03/2018

Descobriu els TALLERS i PROPOSTES de primavera dels Centres Cívics

Les inscripcions s'obriran el dia 3 d'abril a les 16:00h

Els CCVIC han programat 24 tallers trimestrals i una dotzena de monogràfics per aquesta primavera. La principal novetat d’aquesta nova programació és que les activitats monogràfiques es concentraran totes en divendres i els tallers trimestrals es portaran a terme de dilluns a dijous. 

Les inscripcions s’obriran el dimarts 3 d’abril a les 16:00h i s’allargaran fins el divendres 13 d’abril en el cas dels tallers trimestrals i fins a tres dies abans de l’activitat en els monogràfics. 

Els CCVIC també han programat una desena de PROPOSTES culturals i lúdiques, com masterclass, sortides, actuacions inèdites, converses i experiències vàries. Obrirà el trimestre l’exposició i xerrada “Cambodja”, a càrrec del fotoperiodista Mikel Aristregi. Altres propostes destacades són l’actuació de les germanes Joan i Carla Serrat a Can Pau Raba i la 6a edició de la Cursa d’Orientació de la Guixa. 

Podeu consulta la programació de PROPOSTES aquí

Podeu consultar la programació dels TALLERS aquí

+ info: www.vic.cat/ccvic


         23/03/2018

Activitats de cultura popular durant el Mercat del Ram i Setmana Santa

El Mercat del Ram s’instal·la a Vic els dies 23, 24 i 25 de març, amb la força de la tradició ramadera i una àmplia oferta d’activitats lúdiques, que fan que la ciutat visqui tres dies de festa. Les activitats de cultura popular i festiva hi tenen ho paper destacat. Us presentem un recull amb els actes més destacats


Cercavila dels Sagals d’Osona

24-març a les 11:00. Recinte Firal

Cercavila dels Sagals d’Osona. Recorregut pel Recinte Firal i el centre de Vic. Recinte Firal el Sucre Sagals d’Osona


Cercavila de Gegants i Caps de Llúpia

24-març a les 17:00

Gegants i caps de llúpia de Vic, Gegants Pubills del Carrer de la Riera, Gegants Petits de Vic, bou i mulassa petita, Cavalls Cotoners, gegants de Santa Anna, Bou i Mulassa de Vic, gegants de Torroella de Montgrí i Bou de Valls. Els acompanyaran els Músics dels Cavalls Cotoners, Grallers de Vic, Grallers del carrer de la Riera, banda dels gegants de la ciutat, Grallers de Santa Anna, Grallers dels Sagals d’Osona, Grallers de Torroella i els Grallers del Bou de Valls.

A les 17.00 h plantada, a les 18.00 h cercavila pel casc antic de la ciutat i a les 19.15 h Balls a la Plaça de la Catedral


Trobada castellera Mercat del Ram

25 de març a les 12h. Plaça Major de Vic

Trobada castellera Mercat del Ram. Amb els Castellers de Barcelona, els Xics de Granollers i Sagals d’Osona. Plaça Major de Vic Sagals d'Osona


79è Aplec Sardanista del Mercat del Ram

25-març a les 16:30. Plaça Major

79è Aplec Sardanista del Mercat del Ram, amb les Cobles Montgrins i Costa Brava Plaça Major de Vic Agrupació Sardanista de Vic


Processó dels Armats

25 de març a les 21h. Casc Antic

La tradicional Processó de Penitència, popularment coneguda com “Processó dels Armats”, sortí per primera vegada l’any 1750, i és l’acte més conegut que realitza la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Vic.

Reglamentada per un recull de costums o Consueta de l’any 1883, està formada en l’actualitat per: dos cossos d’armats, llargues fileres de congregants amb vesta i atxa; al mig, els portadors d’improperis, sibil·les o inscripcions; els portants del Sant Crist i els de la Mare de Déu, dos cors de cantors i un seguici de devots. Hi poden assistir tant homes com dones.

 

En l’actualitat són més de cinc-centes les persones que anyalment realitzen tan singular manifestació de pietat popular


Cantada de Caramelles

1 d'abril a les 12:00h. Plaça Major de Vic

 Amb Els Eixerits de Gurb i la Coral Xicalla. Plaça Major de Vic Ajuntament de Vic

 

 

+ info: http://vicfires.cat


         23/03/2018

Mercat del Ram i Setmana Santa al MAP

El Museu de l'Art de la Pell ha preparat una programació especial per aquest Mercat del Ram i Setmana Santa


Creant membrana
Dissabte 24 de març, 16.30h
Activitat gratuïta amb l'entrada a l'exposició

L'artista Irim Lux ens explicarà el procés de creació de la seva exposició Advanced post-nuclear romanticism


Visita guiada a la col·lecció
Diumenge 25 de març, d'11h a 12h
Activitat gratuïta amb l'entrada

Recorregut comentat per conèixer de prop l’origen de la col·lecció d’Andreu Colomer Munmany i la gran riquesa artística dels seus objectes.


Els animals d'en Quel
Dimecres 28 de març, de 17h a 18h
Famílies amb menors de 10 anys
Activitat gratuïta amb l'entrada

A en Quel, el gegant del museu, se li han escapat tots els animals mentre treballava. Ens han deixat unes pistes per trobar-los... Ens ajudeu?


 
Teatre d'ombres en família

Dissabte 31 de març, d'11h a 12h
Famílies amb menors de 10 anys
Activitat gratuïta amb l'entrada

Aprendrem com funciona el teatre d'ombres, i jugarem amb la llum, el moviment i el so, de manera que pares i fills podreu crear el seu propi espectacle!


3 paisatges / 3 forns / 3 logos
Dimarts 3 d'abril, a les 19h
Entrada lliure

Conferència a càrrec del ceramista osonenc Pep Madrenas, dins els actes programats per a l'exposició La insígnia Mestre Artesà 2017


         23/03/2018

Programació especial Mercat del Ram i Setmana Santa al Museu Episcopal

El Museu Episcopal ha programat diverses propostes per aquest Mercat del Ram i Setmana Santa.
 

Horari d’obertura
De dimarts a divendres de 10 a 13h i de 15 a 18h
Dissabtes de 10 a 19h
Diumenges i festius de 10 a 14h (dilluns de Pasqua tancat)

Exposició temporal “El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses"
Exposició temporal "El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses" entorn de la creu santjoanina, una peça cabdal de l'art gòtic català. Visites els dijous a les 16:30h. Prorrogada fins al diumenge 8 d'abril. Si no l'heu vista, encara hi sou a temps!

 
Cavallers, bisbes i comerciants
Us heu preguntat mai com era la ciutat de Vic a l’edat mitjana? Amb les obres del Mev descobrirem com vivien els vigatans. Finalitzarem amb un petit recorregut a l’entorn del museu seguint la trama medieval de Vic. Preus especials pel Mercat del Ram. 

Mev + campanar
Una visita guiada exclusiva per descobrir la col·lecció d'art medieval del museu i pujar al campanar romànic més alt de Catalunya. Un recorregut que inclou un tast a la col·lecció romànica del Mev i la contemplació de la ciutat de Vic des del campanar de la Catedral. Preus especials pel Mercat del Ram.

El cavaller, la princesa i el drac
Observant, escoltant i jugant descobrirem la llegenda de Sant Jordi guiats pel drac Rufus. Un recorregut ple de sorpreses per a tota la família. Per a nens menors de 10 anys. Activitat gratuïta amb l'entrada al museu. 

Espai El cel Pintat
Per Setmana Santa veniu tota la família a gaudir d'un espai autònom on hi trobareu personatges i elements fantàstics medievals per dibuixar, pintar i fer trencaclosques. Famílies amb infants de 5 a 10 anys. Entrada lliure durant l’horari d’obertura del museu.

Visites guiades
Recorregut medieval: els dissabtes i els diumenges a les 12h el museu ofereix una visita comentada a les magnífiques col·leccions d’art romànic i gòtic. Un recorregut per l’art, la cultura i els costums del món medieval. Servei gratuït amb l’entrada al museu.

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/


         15/03/2018

XIV Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. Del 19 al 29 de març

Vic s’impregnarà un any més de música religiosa durant els dies previs a Setmana Santa. La XIV edició del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic manté el plantejament d’unir la música amb els conceptes de proximitat, país, pedagogía i diversitat amb la clara voluntat d’apropar a la societat la cultura musical.

L'acte inaugural serà el dilluns 19 de març a les 20h a l'església de la Pietat. Els primers plats forts del festival arribaran durant el cap de setmana del Mercat del Ram. El dissabte 24 de març es portarà a terme la ja tradicional “Fanfàrria de campanes”, amb els alumnes i professors de l’EMVic, a la plaça bisbe Oliba. L’església de Sant Domènec acollirà el mateix dia la “Passió segons Sant Marc”, de J.S. Bach, a càrrec de la BZM Ensemble i Escola Coral de l’EMVic. L’endemà el festival es trasllàdarà fins a Sant Pere de Casserres on hi actuaran la Coral Canigó i Cor de Nois de l’EMVic.

Durant tota la semana continuaran el concerts amb les actuacions de “Ensemble O Vos Omnes” i “Vladislav Bronevetzky, piano” a l’església de la Pietat, i el concert “Estant Jesus en creu... la Setmana Santa a la Catalunya del Barroc”, a l’església de l’Escorial. El Festival posarà el seu punt i final el divendres 29 de març amb el concert de Toti Soler i Gemma Humet “Toti soler, més de 50 anys”.

El Festival està organitzat conjuntament per la Comissió de Cultura de les Parròquies de la Pietat, el Carme i Sant Domènec, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA CX i l’Ajuntament de Vic XIV Festival BBVA de Música Religiosa de Vic.


Programació


Dl. 19 Intervenció musical. Vic, església de la Pietat. 20.00 h. 
Acte inaugural / presentació 
Festival BBVA de Música Religiosa de Vic 


Dv. 23 Vic, La Pietat (entrada c. Sant Sadurní). 19.00 h. Gratuït 
Conferència 
«La mort a la música» 


Ds. 24 Vic, plaça del Bisbe Oliba. 12.00 h. 
Alumnes i professors de l’EMVIC 
Fanfàrria de campanes 


Ds. 24 Vic, Església de Sant Domènec. 21.00 h. 10/5 € 
BZM Ensemble i Escola Coral de l’EMVIC 
«Passió segons Sant Marc» J. S. Bach 


Dg. 25 Església de Sant Pere de Casserres. 12.00 h. 10/5 € 
Coral Canigó i Cor de Nois de l’EMVIC 
«Magní cat. Cants a Maria» 


Dl. 26 Vic, església de la Pietat. 20.30 h. 10/5 € 
Ensemble O Vos Omnes 
«Lauda Dramatica» 


Dm. 27 Vic, La Pietat (capella). 20.30 h. 10/5 € 
Vladislav Bronevetzky, piano 
«El clavecí ben temprat» J. S. Bach 


Dc. 28 Vic, Església de l’Escorial. 20.30 h. 10/5 € 
Cum cantico 
«Estant Jesus en creu... la Setmana Santa a la Catalunya del Barroc» 


Dj. 29 Vic. Església de la Pietat. 20.30 h. 10/5 € 
«Toti soler, més de 50 anys» 
Toti Soler, guitarra i Gemma Humet, veu 


 


         01/03/2018

Un Barnasants més reivindicatiu que mai torna a Vic per segon any consecutiu

La voluntat de l’organització perquè Vic esdevingui el referent del Barnasants a la Catalunya central entronca amb el debat sobre la llibertat d’expressió i la complexitat del context social i polític

El projecte cultural ‘Barnasants’, que va néixer com a festival de cançó d’autor, torna a Vic per segona vegada en una edició que es veurà inevitablement marcada pel debat sobre la regressió de les llibertats a l’Estat espanyol, encès arran de la condemna a tres anys i mig de presó pel raper mallorquí Valtonyc, juntament amb la retirada de l’obra de Santiago Sierra sobre presos polítics a ARCO i el segrest del llibre ‘Fariña’.

En la presentació del Barnasants a la ciutat, on s’han programat dos concert­s–un d’Ernest Crusats, al Casino de Vic, i un de Maria del Mar Bonet, a l’Atlàntida–, la regidora de Cultura, Susagna Roura, va expressar la seva preocupació “davant d’aquesta situació de vulneració flagrant de les llibertats més fonamentals i en especial del dret de la llibertat d’expressió”.

En aquest sentit, Roura va detallar que des de la ciutat s’estan emprenent una sèrie d’accions, com ara “l’adhesió del Mercat de Música Viva de Vic al manifest de suport al raper Valtonyc, i la programació simbòlica d’un concert en aquest Mercat, una manera de fer evident la persecució de la llibertat d’expressió que tenim en l’actualitat”. A més, Susagna Roura va anunciar que des de la regidoria de Cultura ja s’han iniciat les gestions per poder portar l’obra de Santiago Sierra a l’ACVic-Centre d’Arts Contemporànies.

El regidor de Vic per a Tots, Arnau Martí, va destacar la importància d’acollir el Barnasants perquè “vincula la proposta cultural de Vic amb un festival pioner, internacional i de primera línia i hi encaixa perfectament”. Martí va afirmar que es continua amb la flama que va iniciar-se l’any passat per “seguir enriquint els llaços entre el Barnasants i la ciutat dels Sants”. 

El director del Barnasants, Pere Camps, va detallar que “el Barnasants ha deixat de ser un festival per esdevenir un projecte cultural, ja que s’ha estès en un seguit de territoris que comparteixen una mateixa llengua i cultura, amb 15 milions d’europeus”. Camps va agrair la voluntat de l’Atlàntida, del Casino, de l’Ateneu, així com dels regidors Susagna Roura i Arnau Martí, per formar part d’aquest projecte col·lectiu que converteix Vic en la gran referència del Barnasants a la Catalunya central.

Maria del Mar Bonet i Ernest Crusats al Barnasants de Vic

Ernest Crusats va donar el tret de sortida al Barnasants de Vic el passat divendres 23 de febrer amb l'espectacle "El retorn, en solitari". El concert, que va exhaurir totes les entrades uns dies abans ja, es va portar a terme al Casino de Vic, espai que va veure crèixer com a músic a l'artista vigatà.  

En el cas de Maria del Mar Bonet, la cantant torna a la ciutat per celebrar els seus 50 anys de trajectòria artística i per presentar el seu nou àlbum ‘Ultramar’, en un concert que tindrà lloc al Teatre l’Atlàntida el proper diumenge 11 de març.

+ info: http://barnasants.com


         27/02/2018

52a edició del concurs de pintura ràpida del Mercat del Ram.

Una de les tradicions del Mercat del Ram és el concurs de pintura ràpida, recuperat l’any passat després d’uns anys aturat. Al llarg dels seus 52 anys d’història han sigut molts els pintors de renom que s’han endut algun dels seus premis. Fidel Bofill, Josep Vernis, Marià Dinarés o Ferran Sans en són només alguns exemples.

La 52a edició del concurs es portarà a terme a Vic el 24 de març de 2018. El primer premi està dotat en 800€, el segon en 400€ i el tercer en 200€. 

En poden prendre part tots aquells artistes que ho desitgin i la inscripció és lliure i gratuïta.També podran concursar tots els infants compresos entre els 13 i 16 anys (Categoria B) i fins a 12 anys (Categoria A) amb premis a càrrec de la botiga Vicenç Piera. La inscripció s’ha de fer al vestíbul de la Biblioteca Joan Triadú el mateix dissabte, 24 de març, de 9 a 11 del matí. En el moment de la inscripció el suport serà numerat i segellat. Cada participant podrà segellar un màxim de 2 suports. Es lliurarà un rebut de cada obra. La recepció de les obres es farà al vestíbul de la Biblioteca Joan Triadú, de la 1 del migdia a les 3 de la tarda. El veredicte s’emetrà a les 7 de la tarda a la sala Josep Romeu, on també es farà el repartiment de premis i s’hi exposaran les obres fins al 15 d’abril. Les obres premiades quedaran en propietat de l’Ajuntament de Vic. Els autors no premiats podran retirar les obres, amb la presentació prèvia del corresponent rebut, a partir del dia 17 d’abril i fins al dia 5 de maig a la Biblioteca Joan Triadú.

La tècnica i el format de les obres són lliures i el tema ha de tenir relació amb l’ambient del Mercat del Ram. Les mides mínimes són 61 x 50 per a les obres sobre tela i s’hauran de lliurar muntades amb un bastidor i sense marc ni protecció. Les obres sobre paper o cartolina no tindran mida mínima i es lliuraran amb un suport lleuger de cartró, foam o tàblex, sense marc ni protecció.
Podeu consultar les bases en el següent enllaç

 

Bases del 52è concurs de pintura ràpida del Mercat del Ram


         
S'estan mostrant 10 notícies (241-250) de 686
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.