NOTÍCIES


13/06/2017

Els Centres Cívics i el Festival Nits de cinema oriental presenten Més Nits!

Els Centres Cívics i el Festival Nits de cinema oriental us conviden per segon any a la programació Més Nits!, un conjunt d'activitats que acosten la cultura oriental a tots els barris de la ciutat en les setmanes prèvies a l'inici del Festival Nits.

Entre el 26 de juny i el 15 de juliol es podrà gaudir de 28 propostes entre les quals s'hi inclouen tallers de cuina, llengua xinesa, arts marcials, concursos, activitats familiars, xerrades, projeccions i molt més!

Aquest any amb un pes important de la cultura xinesa, país convidat de la 14a edició del festival, el qual se celebrarà seguidament, del 18 al 23 de juliol.

Inscripcions obertes al web o presencialment a qualsevol Centre Cívic cada tarda de 16h a 20h

Consulteu totes les activitats en el següen enllaç!

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/noticies/us-presentem-la-programacio-mes-nits


         07/06/2017

ArtdePas. 26 actuacions musicals durant l'estiu

Nascut l’any 2012, ArtdePas torna amb un nou escenari que s’està construint a la plaça de la Noguera fruit de la petició del regidor de Vic per a tots, Arnau Martí, i que ajudarà a dinamitzar aquesta zona.

XY, Mazoni, Guillem Ramisa o Roger Usart són algunes de les propostes d’aquesta programació musical variada que combina artistes de la ciutat i comarca amb d’altres de la resta de Catalunya i propostes internacionals des d’Austràlia, Canadà o Argentina.

Els bars de la Reciclària i la Jazz Cava col·laboraran respectivament a cada espai durant els tres mesos d’estiu.


Dissabtes I Juny I Juliol I Agost I 19h I Plaça de la Noguera (Remei) I La Reciclària 
Diumenges I Juny I Juliol I Agost I 19h I Plaça del Carbó I La Jazz Cava


Xavi Alías I Eduard Gener I THE JUMPING JACKS I holachica I La Diminuta I Steve Smyth I Mazoni I Trio JMC I Lidia Damunt I Companyia Homenots I Mr. Sixty I Roger Usart Band I Albert Marquès Quartet Feat. Zach O'farrill I Coriolà I Intana I XY I Gentlemen of Few I David Viñolas music trio I The Mimmigreska Band I Siiboo Africa I JU I Marta Delmont I Bresca Trio I Vic Swing I Maio de Sal I Guillem Ramisa

Programació ArtdePas 17


         07/06/2017

La muralla medieval serà el fil conductor de “El So de les Cases”

En aquesta segona edició, s’augmenten fins a una quinzena el nombre d’espais de gran interès patrimonial amb concerts. "El So de les Cases" està preparat per acollir uns 9.000 visitants

Vic torna a obrir les portes del seu patrimoni a la música i a la ciutadania en la segona edició de “El So de les Cases” que tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de juny. Una quinzena d’espais de la ciutat, la majoria de propietat privada o poc accessibles al gran públic, acolliran els concerts de vint minuts de durada.

La muralla medieval serà la gran protagonista de “El So de les Cases”, ja que bona part d’aquests escenaris es troben molt propers a aquesta localització, i s’oferiran visites guiades com a activitat complementària dins de la programació. Com a novetat, i per seguir millorant una iniciativa molt ben acollida l’any passat, abans de l’inici dels concerts es repartiran tiquets pels assistents a fi d’agilitzar les cues i evitar que se sobrepassi l’aforament, especialment en aquells espais de dimensions més reduïdes.

La regidora de Cultura, Susagna Roura, ha destacat que “les quatre regidories implicades hem treballat de forma transversal i hem unit forces perquè l’esdeveniment torni a ser un gran èxit”. Per la seva banda, la regidora de Turisme, M. Carme Bover, ha subratllat que “El So de les Cases” suposa “un encaix perfecte entre el patrimoni cultural i artístic de la ciutat, i que malgrat ser un projecte cultural, té connotacions turístiques evidents”. El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha apuntat que “Vic té un actiu musical innegable, reforçat pel gran nivell i la preparació dels alumnes de l’Escola de Música de Vic, la més gran de Catalunya i que torna a col·laborar en aquesta segona edició”. Finalment, la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, ha posat en relleu el valor patrimonial de la muralla medieval, “un element que els ciutadans estan acostumats a veure a peu de carrer i gràcies a aquest projecte es permetrà descobrir-la des d’una nova perspectiva”. Tots ells han coincidit en agrair la generositat i la col·laboració dels propietaris dels espais per obrir les portes de casa seva.

El programa, que es pot consultar aquí, inclou noms com Pep Poblet, Paula Valls, Guillem Ramisa o l’Orquestra de Cambra de Vic, entre d’altres.

+ info: http://www.vicfires.cat/pdfs/doc188.pdf


         02/06/2017

El barri de l'Horta Vermella està de festa

Aquest divendres comencen les festes del barri Horta Vermella. Enguany estan d’aniversari. La Comisisó de Festes celebra 30 anys amb un programació carregada d’activitats i il·lusió.

El tret de sortida serà el dia 3 de juny amb una visita guiada per les escultures del barri, a càrrec de l’associació Vic-Informadors. A la tarda se celebrarà el tradicional Torneig Joan Bigas de petanca i es portarà a terme el taller de manualitats per construir i decorar instruments musicals per animar la cercavila de la setmana següent. A continuació hi haurà el pregó, a càrrec de la ninotaire Pilarín Bayés. L’endemà es farà la caminada a les set fonts i al castell de Sant Julià.

El segon cap de setmana de festes començarà el divendres 9 amb la botifarrada popular i la quina. La nit continuarà amb l’HortaMusik amb l’actuació de Greska i Antipatiks. L’endemà es portarà a terem una caminada pel barri per conèixer els seus secrets a càrrec de Xavier Cervera. També hi haurà jocs de cucanya i cercavila amb gegants i en Sibiu. A la nit sopar de carmanyola, concurs de postres i concert amb Bandboo i H.I.T.S.

Diumenge, últim dia de festes, arriba l’activitat més esperada pels més petits de casa. Xocolatada, tirada de bitlles catalanes, espectacle infantil amb Gil Animació i festa de l’escuma. Per acabar, dinar de germanor, cafè-concert amb Ariadna Toll i ball amb Sol de Nit. 

+ info: http://www.vic.cat/events/festes-del-barri-horta-vermella-2


         29/05/2017

Participa a la Festa Major Infantil

Per segon any consequtiu els geganters del carrer de la Riera organitzen el seguici infantil.

Els geganters i grallers del carrer de la Riera continuen apostant per apropar la cultura popular d’arrel tradicional a les noves generacions. El juny del 2013 incorporaven a la imatgeria festiva de la ciutat una parella de gegants petits a imatge dels comtes d’Osona. Des de llavors han construït la mulassa, l’àliga, el bou i els tres caps de llúpia en format infantil. Fins i tot han reproduït les vestimentes dels trompeters, macers i banderers, completant així la comitiva de Festa Major.

Tots aquells infants i joves de 3 a 16 any que estiguin interessats en participar de la Festa Major Infantil portan algun dels elements festius infantils de la ciutat poden inscriure’s aquest dimarts 30 de maig i el dijous 1 de juny de les 18:30h a les 19:30h i el dissabte 3 de juny de les 11:00h a les 12:00h al local dels geganters del Carrer de la Riera (Carrer de les Basses, 3).

 

+ info: http://webs2.xadica.cat/gegantsriera/index.php/articles/227-seguici-infantil-al-9-tv


         29/05/2017

VicSona i ArtdePas per primer cop a la llera del Mèder

Bandboo, Jazz on Mars, K.OS i Impuls són les quatre formacions finalistes del VicSona

Inauguració de l’ArtdePas

El riu Mèder va ser el protagonista de l’activitat musical d’aquest diumenge. Sis espais al llarg de la llera, des del pont gòtic del Remei fins el pont romànic, van omplir de música aquest indret amb els semifinalistes del Vicsona i els encarregats d’encetar l’ArtdePas en una aposta per “apropar la música a la ciutadania”, segons la regidora de Cultura, Susagna Roura.

El jurat i el públic van gaudir d’una matinal musical ben variada mentre passejava, tant per la llera des del Remei fins l’Atlàntida com pels diferents ponts d’aquest tram. Bandboo, Jazz on Mars, K.OS i Impuls són els quatre grups semifinalistes del VicSona segons el jurat format per representants de l’àmbit musical i juvenil del Consell de Joves i les Taules d’Estudiants. Tots ells actuaran a l’escenari VicSona del Mercat de Música Viva, quan es coneixerà el nom de la formació guanyadora que serà premiada amb la gravació d’una maqueta. D’aquesta manera, es recupera aquest premi després d’haver-se celebrat uns quants anys com a mostra i no en format concurs, remarca Titi Roca, regidor de Joventut.

Música maridada amb pícnic i vermut

Als voltants del migdia, la zona verda propera a les Adoberies i l’Atlàntida es va convertir en escenari i platea d’un públic que compartia vermuts i pícnics mentre escoltaven Men in Black i Matthew McDaid, encarregats d’engegar la sisena edició de l’ArtdePas.

Així, amb aquesta acció musical es dona el tret de sortida a la mostra que omplirà de música tots els caps de setmana de juny, juliol i agost la plaça de la Noguera, els dissabtes a les 7 de la tarda, i la plaça del Carbó, els diumenges a la mateixa hora.

Nou escenari a la plaça de la Noguera

Nascut l’any 2012, ArtdePas torna amb un nou escenari que s’està construint a la plaça de la Noguera fruit de la petició del regidor de Vic per a tots, Arnau Martí, i que ajudarà a dinamitzar aquesta zona.

XY, Mazoni, Guillem Ramisa o Roger Usart són algunes de les propostes d’aquesta programació musical variada que combina artistes de la ciutat i comarca amb d’altres de la resta de Catalunya i propostes internacionals des d’Austràlia, Canadà o Argentina.

Els bars de la Reciclària i la Jazz Cava col·laboraran respectivament a cada espai durant els tres mesos d’estiu.

 

 

Programació ArtdePas 17


         26/05/2017

Arrenca l’ArtdePas amb els semifinalistes del VicSona

26 actuacions, de les més de 40 sol·licituds inscrites, ompliran de música la plaça de la Noguera i del Carbó durant els caps de setmana de juny, juliol i agost

La sisena edició de l’ArtdePas engega motors el proper diumenge 28 de maig. Per primer cop els semifinalistes del Vicsona seran els protagonistes de la inauguració d’un renovat ArtdePas que s’inaugura a la llera del riu Mèder, unint el Remei i el centre de la ciutat, en una aposta per “apropar la música a la ciutadania”, ha explicat la regidora de Cultura, Susagna Roura.

Titi Roca, regidor de Joventut, ha explicat que la idea “singular i innovadora” se centra en un recorregut itinerant i musical per la llera del riu Mèder, des del pont del Remei fins al pont de Queralt, on des de les 11 del matí fins a dos quarts d’1 del migdia se succeiran les actuacions de les sis formacions semifinalistes de la 17a. edició del Vicsona: Jazz on Mars, K.OS, Rujé, Mariona i Helena Trio, BandBoo i Impuls.

Al final d’aquest recorregut, al davant de les Adoberies i l’Atlàntida, engegarà la nova edició de l’ArtdePas. Serà a dos quarts d’1 fins a les 2 del migdia amb les actuacions de Men in Black i Matthew McDaid a mode de “pícnic musical”, en un espai per a poder fer el vermut i estirar-se a la gespa. “Un indret únic que uneix dos barris de la ciutat amb un conductor musical”, afegeix Roca.

La plaça de la Noguera nou escenari de l’ArtdePas

Nascut l’any 2012, ArtdePas torna amb un nou escenari que s’està construint a la plaça de la Noguera fruit de la petició del regidor de Vic per a tots, Arnau Martí, i que ajudarà a dinamitzar aquesta zona. Aquí, com ha detallat Susagna Roura, s’hi oferiran propostes musicals variades tots els dissabtes d’estiu a les 7 de la tarda, i els diumenges a la mateixa hora, la música arribarà al consolidat escenari de la plaça del Carbó, al costat de la Jazz Cava.

El projecte vol ser una plataforma per aquells artistes amateurs, especialment els joves, per donar-se a conèixer i promocionar les seves obres. Així, s’incentiva i es promou l’expressió musical, especialment del jovent que s’inicia, i en general dels artistes de la ciutat de Vic. Roura ha remarcat que se segueix treballant per “fer del carrer un espai de desenvolupament cultural on les persones puguin interactuar i conviure en comunitat”.

XY, Mazoni, Guillem Ramisa o Roger Usart són algunes de les propostes d’aquesta programació musical variada que combina artistes de la ciutat i comarca amb d’altres de la resta de Catalunya i propostes internacionals des d’Austràlia, Canadà o Argentina.

Els bars de la Reciclària i la Jazz Cava col·laboraran respectivament a cada espai durant els tres mesos d’estiu i el Clot dels Romans, el dia de la inauguració.

Vicsona

15 grups s’han presentat a l’edició d’enguany del Vicsona, que té com a objectiu el d’incentivar la creació musical jove. En aquest sentit, es recupera el premi per la formació guanyadora que gravarà una maqueta. Un guanyador que serà escollit per un jurat format per representants de l’àmbit musical i juvenil del Consell de Joves i les Taules d’Estudiants.

Titi Roca ha valorat positivament la participació, que ha augmentat significativament respecte l’any passat, i ha remarcat la rebuda de propostes de totes el territori i, en especial, les d’agrupacions formades per joves de la ciutat i comarca.

La novetat d’aquesta 17a. edició és que la inauguració de l’ArtdePas és la semifinal del certamen i que els finalistes actuaran a l’Escenari VicSona del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), quan es coneixerà el guanyador.

 

RECORDEM

Motiu: Semifinals del VicSona + Inauguració Art de Pas

Dia: Diumenge, 28 de maig de 2017

Hora: 11 del matí – 2 del migdia

Lloc: Llera del riu Mèder

Programa ArtdePas 17

+ info: http://www.culturavic.cat/main.asp?opc=2&codi=1004406


         24/05/2017

Semifinals dels Vicsona + Inauguració ArtdePas

El Vicsona i l'ArtdePas es troben el diumenge 28 de maig al migdia a través d'un recorregut itinerant per la llera del riu Mèder on s’hi aniran desenvolupant simultàniament actuacions musicals des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia. Els 6 grups finalistes del Vicsona, Men in Black, Matthew McDaid i picnic musical amb la La Vermuteria del CLOT

Els sis semifinalistes del VicSona tocaran de les 11h a les 12:45h del matí en diferents espais habilitats al llarg del riu Mèder. Jazz on Mars actuarà sota el pont gòtic del Remei; K.OS sota la passera que comunica el passeig Pep Ventura i la rambla Tarradellas; Rujé sota el pont del passeig de la Generalitat, Mariona i Helena Trio al pont de l’antiga pista; Banboo sota el pont romànic de Queralt i Impuls a l’espai del col·lectiu la Clota, a les adoberies.

A partir de les 12:45 l’esplanada ubicada just desprès de la nova passarel·la de les adoberies acollirà l’inauguració de l’ArtdePas, amb les actuacions de Men in Black i Mathew Mcdaid. Un “pícnic musical” que comptarà amb zona de vermut.

+ info: https://www.facebook.com/events/266589543805566/?acontext=%7B%22ref%22%3A%22108%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D


         18/05/2017

El carrer de la Riera celebra les seves festes

La Comissió de Festes del carrer de la Riera i adjacents ha preparat un programa carregat de propostes variades per celebrar les festes del barri.

Els actes començaran aquest divendres 19 de maig amb una cercavila amb els gegants del barri, la lectura del pregó a càrrec del president de la Comissió de festes del carrer de la Riera, el sr. Manel Alier, i fi de festa amb el grup Switzerland Conection.

El programa de les festes, que s’allarguen enguany fins el 28 de maig, ha estat elaborat conjuntament amb entitats, col·lectius i comerciants del barri. N’és un exemple el Rieart, que se celebrarà a la plaça Guadí el 20 de maig i comptarà amb diferents accions artístiques i creatives a càrrec de l’Associació de Sords, Casa d’Oficis, Kiwe Studio, NQAR, Oikia, Retorna, Casal Claret i bbintervencions. La jornada acabarà amb el concert de Hits, Llull i Eskerda a la mateixa plaça.

Els geganters i grallers del carrer de la Riera organitzen el dissabte 27 de maig a la tarda la 24a Trobada de Gegants, amb la participació de les colles d’Amer, l’Espluga de Francolí, l’Esquirol, La Mulassa de Falset, Navàs, Prats de Lluçanès, Ribes de Freser, Sant Vicenç de Torelló, Santa Coloma de Farners, Torelló, Verdú, Barri de Santa Anna, Cavallets de Vic i els del carrer de la Riera.

Altres propostes destacades són la representació de “El Criat de dos amos”, a càrrec del grup La Trebinella de Perafita,  i la interpretació musical de “Maria Rosa, la Pel·lícula” a l’Institut del Teatre de Vic.

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1004385_arxiu1_16-05-2017_14-23-22.pdf


         17/05/2017

Dia Internacional dels Museus

Aquesta setmana se celebra el Dia Internacional dels Museus. El Museu Episcopal i el Museu de l’Art de la Pell han organitzat diverses activitats per apropar l’art i la cultura de manera festiva.

El dijous 18 de maig, el MEV i el MAP celebran el Dia Internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes que començarà a les 10 del matí fins a les 7 de la tarda.

El dissabte 20 de maig tots dos museus se sumaran a la Nit dels Museus amb diverses activitats. El Museu Episcopal obrirà per donar a conèixer les seves col·leccions de nit. Una manera diferent de descobrir el museu tot gaudint d’interpretacions musicals dels joves músics de l’Escola de Música de Vic i d’explicacions guiades de les obres.

El Museu de l’Art de la Pell per la seva banda obrirà de 20 a 22h i oferirà un passeig per la història del guadamassil així com l’activitat “Amb els ulls tancats”. Àlvar Calvet, autor de l’actual exposició temporal “Nix: d’artistes com a cecs i de cecs com a artistes”, amb els ulls tapats i valent-se només del tacte i la intuïció, realitzarà retrats a tots aquells que vinguin a la nit dels museus.

Totes les activitats seran gratuïtes.

 

 

+ info: http://museuepiscopalvic.com/


         
S'estan mostrant 10 notícies (251-260) de 636
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.