NOTÍCIES


26/10/2017

Comença la 16a temporada del cicle d’arts escèniques els ‘Dijous a l’Institut del Teatre de Vic

El Teatre Sala Laboratori de Vic acull aquest dijous 26 d’octubre la peça que inaugura la 16a temporada del cicle d’arts escèniques ‘Dijous a l’Institut del Teatre’. Arrenca així una nova edició d’aquest cicle de dansa i teatre que pretén acostar al públic les creacions dels nous professionals de les arts escèniques, amb una oferta atractiva, de qualitat però alhora diferent i agosarada, que busca enriquir el panorama cultural amb les creacions d’artistes emergents.

La temporada 2017-2018 dels ‘Dijous’ inclou al voltant d’una dotzena de representacions que es podran veure dos dijous al mes fins a finals de maig. 
La proposta que enceta el cicle és Disconnection, de la Cia Flying North, sota la direcció de Povilas Makauskas. Es tracta d’una peça teatral carregada de simbolisme que es configura al voltant del concepte de la llibertat de crear el jo real, tot superant les pors internes. Quatre actors pugen a l’escenari per narrar una història basada en les possibles variables que ofereix el tema desconnexió. La funció tindrà lloc el dijous 26 d’octubre, a les 21 h. 

La segona peça programada en els ‘Dijous’ es podrà veure el 9 de novembre. Es tracta de Cristian, de la Companyia T de Tullido, una peça que es presenta amb el subtítol d’”Una obra para romper muros”, lema que li escau d’allò més tenint en compte que la funció mostra el que és viure en una cadira de rodes. De fet, l’obra està basada en la vida d’en Cristian, el seu protagonista, amb qui el públic tindrà l’oportunitat de viure escenes de la seva vida quotidiana i podrà emocionar-se i reflexionar entorn el que suposa el dia a dia per a una persona amb paràlisi cerebral. Kike Palau dirigeix l’obra en què intervenen cinc actors. 

La programació del cicle d’arts escèniques ‘Dijous a l’Institut del Teatre de Vic’ és una iniciativa de l’Institut del Teatre juntament amb l’Ajuntament de Vic.

 

+ info: http://www.institutdelteatre.cat/pag837/pl245/noticies/id487/comenca-la-16a-temporada-del-cicle-d-arts-esceniques-els-dijous-a-l-institut-del-teatre-de-vic.htm?op=preview


         25/10/2017

"El tresor ocult: la creu de sant Joan de les Abadesses". Fins el 8 d'abril al Museu Espiscopal

Del 28 d'octubre de 2017 al 8 d'abril de 2018

Quin tresor s'ocultava a la creu de Sant Joan de les Abadesses? La creu de Sant Joan ha tingut sempre a la vista el tresor que representen els seus materials preciosos: l'argent daurat i els meravellosos esmalts. Però també custodiava altres tresors fins fa poc invisibles, que més que materials són espirituals. Durant les accions de conservació-restauració dutes a terme els anys 2015-2016, es van descobrir dins dels medallons superior i inferior petits conjunt de relíquies embolcallats en teixits antics, un d'ells decorat amb un bell motiu d'aus d'ascendència oriental.
L'exposició-dossier “El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses”, a més de donar a conèixer aquestes espectaculars novetats, presenta la creu de Sant Joan, una de les primeres obres importants de l'orfebreria gòtica catalana, en les seves dimensions artística, funcional i tècnica, així com les accions de conservació-restauració que s'han dut a terme en col·laboració amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. A banda de la mateixa creu, també s'hi exposen les relíquies, els teixits i els pergamins que les acompanyaven, així com una petita selecció de reliquiaris i d'objectes esmaltats del fons del Museu que ajuden a comprendre totes aquestes dimensions.
A més d'això, i dins el ressò del 125è aniversari del MEV, l'exposició també explica quina és la feina d'un museu: conservar, investigar, exhibir i divulgar el patrimoni que conserva. Aquest patrimoni i la feina que es realitza al seu entorn també són, moltes vegades, un “tresor ocult” que cal donar a conèixer.

Visites guiades

Últimes visites comentades dijous 5 i dissabte 7 a les 16:30h, gratuïtes amb l’entrada a l’exposició

 

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/ca/actualitat/exposicions/el-tresor-ocult-la-creu-de-sant-joan-de-les-abadesses


         23/10/2017

Matrícules obertes als monogràfics de tardor de la Farinera CAVV

La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic ha presentat les  propostes dels cursos monogràfics per adults d'aquesta tardor.  Cursos especialitzats i de curta durada. Podeu fer la matrícula online a la nostra pàgina web o al centre de dilluns a divendres de 16 a 21 h.


TÈCNIQUES PER FOMENTAR LA CREATIVITAT I Petits exercicis pràctics
GUIÓ CINEMATOGRÀFIC I Taller pràctic
DIBUIX A COLOR I L'expressió del color al dibuix
L'AQUAREL·LA I La tinta i l'aiguada
MODEL AL NATURAL I Apunts del cos humà
AIGUAFORT SOBRE PLANXA DE FERRO

+ info: http://www.lafarinera.cat/escola.html


         11/10/2017

Inscripcions obertes als tallers de tardor de ACVIC

ACVIC Centre d'Arts Contemporànies ha obert ja les inscripcions al 4 tallers artístics que ha progrmat per aquesta tardor: Lightroom, estampa, performance i fotos i vídeos a l'aula. El període d'inscripció és fins el 26 d'octubre. Tots els tallers s'impartiran a ACVIC Centre d'Arts Contemporànies.


TALLER DE LIGHTROOM

El taller consisteix en aprendre el funcionament d'un dels programes més utilitzats actualment pels fotògrafs professionals i aficionats del món de la fotografia per a l’organització, gestió i retoc de les imatges. El Lightroom té la virtut de fusionar en un mateix programa diferents tasques que abans s’havien de fer amb varis programes. És important remarcar que no cal tenir nocions de Photoshop per utilitzar-lo, i que es començarà des de zero.

El Lightroom permet importar les imatges, classificar-les i etiquetar-les a part, revelar-les o deixar-les a punt per imprimir, enviar-les, penjar-les a les xarxes socials...

Taller impartit per Jordi Cabanas
12 h. 6 sessions de 2 h.
Dijous 16, 23 i 30 de novembre i 14, 21 i 28 de desembre.
De 18.00 a 20.00 h.

35 € (28 € per als Amics d’ACVic i socis d’H. Associació per a les Arts Contemporànies)

 

L’ESTAMPA

Reproducció alternativa de la imatge. Donar a conèixer mètodes alternatius i de poca complexitat tecnològica, per a la reproducció d’imatges.

Taller impartit per Toni Garcia
8 h. 4 sessions de 2h
Dimarts 7, 14, 21 i 28 de novembre.
De 18.00 a 20.00 h.
35 € (28 € per als Amics d’ACVic i socis d’H. Associació per a les Arts Contemporànies)

 

MICROTALLER DE PERFORMACE

Què és una performance? Què cal tenir en compte a l'hora de realitzar una performance? Quins paràmetres segueix la performance com a obra d’art? Perquè serveix la documentació d’una performance? Cal ser performer per realitzar una performance?…

Resoldre aquestes i altres qüestions pertinents al llenguatge de la performance com a mitjà d'expressió artística són l'objectiu d'aquest microtaller. D'aquesta manera tractarem de forma imbricada aspectes relacionats amb la preproducció i realització d'una performance, tals com l’espai de representació o la durada, la figura del performer i els drets d’imatge, els públics o el pla estratègic, el pressupost... i altres qüestions pràctiques per emprar la performance de forma eficaç.

Taller impartit per Joan Morey
Taller intensiu de 6 hores.
Dissabte 11 de novembre.
D'11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h.
30 € (24 € per als Amics d’ACVic i socis d’H. Associació per a les Arts Contemporànies)

 

FOTOS I VÍDEOS A L’AULA 

Com podem deixar constància dels processos educatius que s’esdevenen dins les aules? La documentació a partir de fotografies i vídeos ens pot ser d’utilitat per deixar constància del que passa, per mostrar-ho a les famílies, penjar-ho al blog de l’escola, utilitzar la documentació per l’avaluació, etc. 
Però, com fer-ho? On posar la mirada? Quin paper hi poden tenir els alumnes? Aquestes i altres qüestions s’aniran debatent durant el taller.

Taller impartit per Bruna Dinarès
8 h. 4 sessions de 2h 
Dimecres 15 de novembre, 13 de desembre de 2017, 24 de gener i 21 de febrer de 2018.
De 17.30 a 19.30 h.
20 € (15 € per als Amics d’ACVic i socis d’H. Associació per a les Arts Contemporànies)


Inscripcions i informació completa a l'enllaç que trobareu a continuació 

 

+ info: https://www.acvic.org/ca/programacio-de-cursos/2433-cursos-tardor-2017


         11/10/2017

VI Concurs d'espots per a la no violència masclista

L'Oficina del  VicDones-SIAD Osona, SIAD Manlleu, Polítiques d'igualtat de l'Ajuntament de Torelló i Mancomunitat La Plana organitzen un any més el concurs d'espots per a la no violència masclista que s'emmarca en la campanya del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència vers les dones. 


La finalitat del concurs és sensibilitzar la població sobre les violències masclistes i difondre els valors per una societat igualitària, justa i lliure de violències. El concurs consta en realitzar un espot de 30 segons de durada com a màxim, amb continguts que fomentin valors contraposats a les violències masclistes.


Els treballs poden incloure aspectes com la identificació de les causes de les violències, propostes de prevenció, la suma de la població al rebuig de les violències, recursos existents, etc.  La participació és a partir dels 16 anys, i pot ser individual o en grup, i només es pot presentar un espot per cada persona/grup que participi. Adjunt podeu trobar les bases del concurs.


Per més informació contactar amb vicdones-siadosona@vic.cat o al 93 702 72 84.


Podeu consultar les bases en el següent enllaç

+ info: http://www.cssosona.cat/wp-content/uploads/2017/10/VI-Concurs-dEspots-Bases.pdf


         11/10/2017

Protesta. Festival internacional de cinema de crítica social. Del 20 al 28 d'octubre

La cinquena edició del Protesta projectarà 38 curtmetratges (12 de la selecció oficial i la resta de la selecció no competitiva) i 11 llargmetratges en 10 espais de la ciutat. Als espais ja habituals com la Biblioteca Joan Triadú, l'Espai ETC, La Jazz Cava, La Nyàmera, l’Atlàntida i Muntanya de Llibre s’hi sumen enguany el Cinema Vigatà, la Reciclària i ACVic.


La temàtica del festival d'aquest any serà l’art com a mitjà de transformació social. Tant la vintena d’activitats paral·leles com la quarantena de projeccions estaran dedicades a aquelles  manifestacions artístiques que emeten un missatge de denúncia, de reivindicació i que pretenen posar-se al servei d’una causa.


En aquesta quarta edició del Festival Protesta s'han presentat 579 curtmetratges, dels quals l'organització n'ha escollit els 12 finalistes que optaran als tres premis: millor documental (1.000 euros), millor ficció (1.000 euros) i premi del públic (500 euros), a més de la menció especial de l'organització. 


Els llargmetratges també tindran un paper destacat en el festival amb 11 projeccions que inclouen quatre estrenes a Catalunya i dues a l’Estat espanyol. Destaca 'Saving Banksy', documental d'estrena a Catalunya i l'Estat espanyol que es projectarà al Vigatà el 21 d'octubre.


El Protesta vol ser més que un festival de curtmetratges. Enguany ha programat una vintena d’activitats paral·leles en deu espais de la ciutat.  La inauguració es farà el divendres 20 d'octubre al Cinema Vigatà amb la projecció de Waste Land i l'espectacle de Pallasos en Rebeldía. Tot seguit, la Jazz Cava acollirà el concet inaugural amb "Últim Cavall". Al llarg de la setmana s’aniran succeint projeccions de documentals, taules rodones, exposicions, performances, concerts i pintures murals, organitzades en col·laboració amb entitats de la ciutat com el Fòrum de Debats, Cineclub Vic, la Jazz Cava o ACVic. El festival posarà el seu punt i final el dia 28 d’octubre a l’Atlàntida de Vic amb la Festa de les Arts. 


Els membres del jurat de l'edició d'enguany són: Olga Capdevila, il·lustradora; Valentí Oliveras, director de programació del Clam, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya; David Fontseca, realitzador de documentals i programes de televisió; Júlia Barceló, actriu; Adrià Bas, periodista i guionista a TV3 i Najat El Hachmi, escriptora i mitjancera cultural.  

 

+ info: http://festivalprotesta.com


         05/10/2017

Nova programació de tardor - hivern del Fòrum de Debats

El Fòrum de Debats inicia les activitats de la temporada 2017-18 aquest divendres, 6 d'octubre, amb una conferència que portarà per títol "La política del segle XXI. De la democràcia a l'autoritarisme postdemòcrata?" que anirà a càrrec de Josep Ramoneda, filòsof, periodista i escriptor. La conferència tindrà lloc a l'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. Hospital, 11, de Vic, i començarà a les 8 del vespre. Com sempre, anirà seguida de col·loqui.

El Fòrum de Debats continua apostant, en aquesta nou cicle de conferències, per la col·laboració amb entitats i col·lectius de la ciutat. El dia 20 d’octubre es portarà a terme, conjuntament amb Osonament i amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, la conferència de Jaume Funes “Joves, vells i nous malestars. Velles i noves dependències, i el divendres 27 d’octubre es realitzarà la taula rodona “El paper de la dona a la cultura”, en el marc del Festival Protesta.


Altres conferències que es faran fins el mes de desembre són “El neoliberalisme contra la democràcia: com podem viure plegats?”, a càrrec del sociòleg Christian Laval; “Europa. La crisi de la Unió Europea”, amb el corresponsal a París del diari “La Vanguardia”, Rafael Poch; i “Contaminants en el cos humà. Els tòxics industrials i agrícoles al nostre cos per terra, mar i aire” a càrrec del doctor en Medicina Miquel Porta.  

 

+ info: http://www.forumdedebats.cat/


         05/10/2017

Del 6 al 22 d’octubre se celebren les Festes del barri de la Calla

L’arribada de la Tieta pel riu Mèder serà el divendres 13 a les 21h

El riu Mèder tindrà un paper destacat en les Festes del barri de la Calla 2017. Més enllà de la ja tradicional arribada de la Tieta pel riu Mèder, l’AVV del barri de la Calla ha organitzat un seguit de propostes per conèixer i debatre entorn del futur del riu Mèder. En aquest sentit,  el dissabte dia 7 es portarà a terme una jornada de formació titulada “Descoberta del riu Mèder” i el dimecres 11 d’octubre, a 2/4 de 7, ACVic acollirà un col·loqui sobre el present i el futur del riu.

Les festes comptaran també amb una vesant més lúdica i familiar, amb bicicletades i caminades populars, descoberts d’escultures del barri, tornejos de botifarra, petanca i bitlles catalanes, cercavila de gegants i activitats familiars de tot tipus. 

Els àpats populars tampoc podien faltar a les Festes del barri de la Calla. El diumenge dia 8 se celebrarà, al pati del Sagrat Cor, el dinar de les festes. El divendres 13, després de l’arribada de la Tieta i la cercavila dels gegants Maulets del barri de la Calla, es farà la tradicional sardinada gratuïta, per tot seguit cantar i ballar amb les cançons de Marc Serrats i Carles Belda. L’endemà, a partir de les 21h, botifarrada popular amb música i taller de salsa i el diumenge, dia 15, xocolatada pels més valents a les 9 del matí i dinar compartit on “tothom se’l porta”.

Programa de les festes del barri de la Calla


         05/10/2017

La Biblioteca Joan Triadú acull l'exposició de Pilarin Bayés "Catalunya Il·lustrada"

Inauguració el dijous 19 d'octubre a les 18h a l'espai Romeu de la Biblioteca Joan Triadú. L’exposició es podrà veure a la Biblioteca Joan Triadú fins el 25 de novembre.

La mostra “Catalunya il·lustrada” inicia el seu recorregut per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona després de formar part de la “Bologna Children’s Book Fair 2016” (Fira del Llibre Infantil de Bolonya), en la que Catalunya era el país convidat.

L’exposició organitzada per l’Ajuntament de Vic, l’Institut Ramon Llull i l’Estudi Pilarín, mostra obra original i objectes personals de la il·lustradora vigatana.

“Catalunya il·lustrada” és una síntesi dels 6 volums de “la Història de Catalunya”  il·lustrada per Pilarín Bayés l’any 2014. Una col·lecció que va ser escrita per una quinzena d’historiadors reconeguts catalans, cadascun va treballar una part de la història i van ser dirigits i coordinats per Josep M. Solé i Sabaté i Queralt Solé.

L’objectiu  de l’exposició és donar una visió ràpida, entenedora i rigorosa dels fets i gents que han passat per Catalunya durant els últims 450.000 anys. Els dibuixos que s’exposen són originals, dibuixats a partir de la tècnica mixta: tinta xinesa, llapis de colors i aquarel·les sobre cartolina i els objectes pertanyen a l’autora i formen part de la seva manera de treballar.
Després de Vic, Catalunya il·lustrada itinerarà per diferents biblioteques de la Diputació de Barcelona.

 


         26/09/2017

Engega una nova temporada de teatre a l'espai ETC

Una masterclass i el concert de delikatessen donaran el tret de sortida aquest dissabte a una nova temporada de teatre a l’Espai ETC

L’Associació ETC Teatre engega una nova temporada a l’espai ETC amb una desena de propostes teatrals i musicals.. La cia. delikatessen portarà aquest dissabte sobre l’escenari de l’espai ETC el seu cabaret festiu. Un concert a capella amb percussió corporal i molt d’humor. Abans, Maria Pau Pigem, oferirà una masterclass per desobrir tots els materials que té l’actor a l’abast per donar vida al personatge. 

La música tindrà un paper destacat en la nova programació de l’espai ETC, amb la presentació del nou disc del conjunt vigatà Inumazig, Tankura, l’espectacle poètic musical “Mil futurs”, de Noemí Morral, o el nou espectacle de SSM Big Hand, SAKO.

Seguint amb la filosofia de l’entitat, diverses produccions osonenques pujaran a l’escenari de l’espai ETC durant aquesta tardor. El muntatge poetico – musical “El sol d’avui daura carreus”, del Tint Taradell Teatre, la comèdia “Opció Múltiple”, de la Cia. Els Ta-ia-treros de l’Esquirol, o la comèdia gestual “Vremya Musei” de la Cia. Voltäla són alguns dels espectacles osonencs que es podran veure a l'ETC aquesta temporada.

Una altra aposta amb continuïtat són les masterclass. Noms de renom de l’escena nacional , com Maria Pau Pigem, Guillem Albà o David Plana oferiran durant aquest curs  tallers d’interpretació, clown i escriptura teatral.

L'Associació ETC Teatre estrena nova web amb venda d'entrada numerada. Podeu consultar la programació i comprar ja les entrades en l'enllaç que trobareu a continuació

 

+ info: http://www.etcteatre.cat/


         
S'estan mostrant 10 notícies (281-290) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.