NOTÍCIES


04/04/2022

Programa d'activitats de primavera dels centres cívics

Els Centres Cívics de Vic presenten el nou programa d'activitats de primavera que es durà a terme durant els mesos d'abril, maig i juny. Aquesta edició agruparà un total de 54 tallers, propostes, monogràfics i sortides amb activitats a l'exterior.

Una programació que concentra l'oferta en els populars tallers de CCVIC, però on també hi trobaran xerrades, un cicle especial de sortides i col·laboracions amb entitats i amb altres equipaments municipals, com és el cas de Vicjove, que, des del passat trimestre d'hivern, aporta un seguit de tallers monogràfics de la seva programació en diversos centres cívics i espais públics dels barris, adreçats al públic juvenil, com recorda la regidora de Cultura, Bet Piella.

Pel que fa als continguts dels tallers i monogràfics, segueixen les línies temàtiques habituals de cada centre cívic, amb la incorporació de la cultura digital al CCVIC Can Pau Raba, que comença a escalfar motors com a espai integrant del projecte Osona Lab City. També destaquen els tallers a l'aire lliure, aprofitant l'arribada del bon temps, com per exemple fotografia de carrer en col·laboració amb La Farinera, taitxí, urban sketching, marxa nòrdica, escalada, pitch & putt i molts més.

En quant al cicle especial de sortides, n'hi ha de diverses temàtiques: naturalistes, artístiques, literàries o de divulgació i des d'una ruta històrica guiada (col·laboració amb el programa Stolpersteine) fins a una visita guiada a formatgeries d'Osona (col·laboració amb Lactium Vic).

Aquesta programació conviu amb totes les activitats organitzades per les diverses associacions i entitats que acullen els centres cívics. La informació ampliada de cadascuna de les activitats es pot trobar a centrescivics.vic.cat.

 

Inscripcions a partir de dilluns 4 d’abril

 • Les inscripcions s'obren el dilluns 4 d'abril a les 4 de la tarda i quedaran obertes fins al dia abans de l'inici de cadascuna de les activitats.
 • Es poden fer inscripcions en línia a centrescivics.vic.cat.
 • De forma presencial, l'horari especial d'inscripcions als CCVIC és:
  • Dilluns 4 d'abril: de 4 de la tarda a 8 del vespre.
  • Del dimarts 5 fins al dijous 14 d'abril (dies laborables): de 10 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre. Al CCVIC Santa Anna només en horari de tarda.
 • Inici de les activitats: a partir del 19 d'abril.
 • Totes les activitats són presencials i requereixen inscripció prèvia.

+ info: https://centrescivics.vic.cat/


         22/03/2022

Vic participa al projecte Stolpersteine

L'Ajuntament de Vic participa al Projecte Stolpersteine i col·locarà 10 llambordes en memòria de 10 vigatans deportats en camps de concentració nazi

Es col·locaran davant l'estació de tren el proper dimecres 30 de març a les 6 de la tarda

 

Què és el projecte Stolpersteine?

 

El projecte Stolpersteine pretén recuperar i posar en valor la memòria dels vigatans deportats i assassinats durant l’holocaust, el genocidi perpetrat pel règim nacionalsocialista entre els anys 1933 i 1945.

350 alumnes de 4t d’educació secundària obligatòria han participat en el projecte de memòria democràtica per treballar tres de les quatre dimensions de les ciències socials: la dimensió històrica, la geogràfica i la ciutadana. Paral·lelament també s’han desenvolupat competències de l’àmbit artístic.

Per a fer-ho s’ha desenvolupat mitjançant diverses activitats, ja sigui conjuntament o bé des de cadascun dels 5 centres participants, amb xerrades d’especialistes en l’àmbit històric, social i filosòfic; la recerca de per part de l’alumnat; la creació de material didàctic des d’un perspectiva local; el disseny de l’exposició pública del fons documental de la mà de l’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies; i la participació en l’acte d’homenatge i col·locació de les pedres stolpersteine dissenyades per l’artista alemany Günter Demnig.

 

Què són les Stolpersteine?

Les Stolpersteine –mot alemany que significa pedra que fa ensopegar- són unes petites llambordes cobertes amb una fulla de llautó amb les dades gravades de cada persona deportada als camps de concentració nazis. El projecte Stolpersteine és una iniciativa que pretén unir art i memòria per homenatjar les víctimes del nazisme i mantenir-ne viu el seu record.

Aquestes pedres es col·loquen al paviment de davant dels edificis on van viure les víctimes abans de la deportació o, en cas de no disposar d’aquesta informació, en espais simbòlics per a la recuperació de la memòria històrica.

L’acte d’ensopegar amb l’Stolpersteine suposa fer una breu aturada per llegir el nom inscrit i les dades rellevants que justifiquen la presència de la llamborda en aquell punt. Cada llamborda és única i feta especialment a mà per l’artista alemany Günter Demnig, com a gest de respecte i humanitat, en contrast amb l’exterminació industrialitzada dels nazis.

El projecte Stolpersteine també esdevé un homenatge, record i memòria a les persones deportades a camps nazis I que, un cop alliberats del jou del feixisme nazi van seguir vivint represàlies d’Espanya, en plena la dictadura franquista, per haver defensat la República. El govern francès atorgà la ciutadania francesa a aquells apàtrides per poder viure en llibertat, però amb el neguit de no saber quan podrien tornar a Catalunya la seva terra natal.

 

Programació del projecte Stolpersteine: Activitats de memòria democràtica

 

Exposicions “La veu de l’infern nazi” i “Camps: Camins de pau”

Fins al dijous 7 d’abril a la Sala Romeu. Activitat gratuïta.

 

 

 

 

Exposició “Memòria de la retirada, 1939”

Fins al divendres 25 de març al Centre Cívic Can Pau Raba. Activitat gratuïta.

 

 

 

Xerrada “1939, la retirada a Osona” a càrrec del professor de la UVic-UCC, Josep Casanovas.

Divendres 25 de març a les 7 de la tarda al Centre Cívic Can Pau Raba.

 

 

 

Acte de col·locació i inauguració de les Stolpersteine.

Dimecres 30 de març a les 6 de la tarda a plaça de l’Estació (davant l’estació de tren).

 

Conferència “Els camins de l’exili” a càrrec del director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Vicenç Villatoro.

Dimecres 30 de març a dos quarts de 8 de la tarda a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic. Activitat gratuïta.

 

Projecció del film animat: “Josep”.

Dijous 31 de març a les 8 del vespre a l’Espai ETC. Activitat gratuïta.

 

 

 

Espectacle escènic “Cent dies i cent vides”.

Dijous 7 d’abril a les 8 del vespre a l’Espai ETC. Activitat gratuïta.

 

 

 

Exposició “L’alliberament de Matthausen”.

Des del divendres 22 d’abril fins al dimecres 11 de maig a la Galeria Tres-e-u. Activitat gratuïta.

 

Ruta guiada “Retornats de l’oblit” sobre els vigatans víctimes de l’holocaust a càrrec de Manel Montero.

Diumenge 8 de maig a dos quarts d'11 del matí a la plaça de l'Estació (davant l'estació de tren). Activitat gratuïta.

Cartell amb les activitats

+ info: http://memoriademocratica.vic.cat


         21/03/2022

55è Concurs de Pintura Ràpida del Mercat del Ram

El proper dissabte 9 d'abril es celebrarà la 55a edició del Concurs de Pintura Ràpida del Mercat del Ram. 

Podeu consultar les bases amb tota la informació. 

Bases concurs pintura ràpida 2022


         15/03/2022

Concurs de cartells de Festa Major

L’Ajuntament de Vic convoca un concurs per triar el millor cartell publicitari destinat a promoure la Festa Major de Vic de 2022.

Hi pot participar qualsevol persona interessada i s’ha de presentar en format DIN A3 vertical sobre un suport de cartró ploma.

El termini d’admissió es fins el 22 d’abril de 2022.

 

Per a més informació podeu consultar les bases al següent enllaç.

Bases concurs de cartells de la Festa Major


         16/02/2022

Programació Ateneu de Vic (Febrer-Juny 2022)

Una societat per a tothom: utopia o realitat?

 

Què entenem per capacitats i diversitats? Entenem que les capacitats són diverses i plurals? I què entenem per discapacitat?

Més enllà de la terminologia i el llenguatge, hem avançat en la valoració de les persones amb discapacitat? Hem repensat i redissenyat realment la nostra societat per tenir en compte les capacitats i la diversitat de totes les persones?

En un moment de crisis econòmiques i socials permanents, fruit de la pandèmia i en què la digitalització és imparable, ¿les oportunitats laborals per a persones amb altres capacitats continuen basades en la compassió i en el compliment de la llei o estem més a prop d'identificar i valorar les capacitats i les diversitats?

Encara estem en la fase utòpica o en un moment en què ja podem parlar d'objectius assolibles?

 

En la programació d'aquest semestre ens plantejarem totes aquestes qüestions amb la complicitat d'entitats de la comarca que treballen per donar oportunitats a tots aquests col·lectius: l'Associació Sant Tomàs, que des de fa més de 50 anys té la missió de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, i l'Associació Diversitat Funcional d'Osona (ADFO), que treballa per buscar oportunitats per a totes les persones de la comarca afectades per algun tipus de diversitat funcional física o sensorial. El Cineclub Vic i el Museu Episcopal de Vic (MEV), centres actius en sensibilització i pedagogia d'aquests temes també col·laboren en aquesta programació.

Programació ateneu (febrer-juny 2022)

+ info: https://ateneudevic.cat/


         08/02/2022

Programació del primer semestre Cultura i Alzheimer 2022

Afavorir la salut de les persones amb demència i Alzheimer i la seva participació social a través de l’art i la cultura és l’objectiu del programa Cultura i Alzheimer. La iniciativa promoguda per

l’Ajuntament de Vic ha tornat aquest matí amb la primera activitat al Museu d’Art Medieval de Vic (MEV).

 

La regidora de Cultura, Bet Piella, ha remarcat que l’Ajuntament de Vic treballa per promoure iniciatives que afavoreixin la salut i consolidi Vic com a ciutat que ofereix benestar i qualitat de vida des de diferents perspectives.

 

L’art i la cultura són uns instruments molt eficaços per a millorar el benestar emocional i cognitiu de les persones amb malaltia d’Alzheimer i la seva participació social. Per això, la regidora de Benestar i Família, Núria Homs, ha destacat que “la ciutat es fa càrrec de les persones en totes les etapes de la vida, també en la vellesa, centrant-se en l’acompanyament a les persones que pateixen la malaltia, les persones que les cuiden i a les famílies”.

 

Totes les activitats culturals programades potencien l’humor i l’autoestima, afavoreixen la comunicació amb persones cuidadores i famílies i trenquen estigmes i l’aïllament amb què es poden trobar.

 

Fins al mes de juny s’han programat diverses activitats culturals per afavorir el benestar de persones amb demència i Alzheimer en diversos equipament culturals de la ciutat com el Museu d’Art Medieval (MEV), Centre d’Arts Contemporànies (ACVic), l’ETC o al Vicpuntzero.

Programa cultura i alzheimer 1r semestre 2022


         22/12/2021

NOVETAT! PROGRAMA D’HIVERN DELS CENTRES CÍVICS DE VIC

L’oferta cultural de gener a març inclou una cinquantena de tallers de diverses sessions i formats.

Els Centres Cívics de Vic presentem el programa d’activitats d’hivern que es portarà a terme entre els mesos de gener i març del pròxim 2022.

Una programació que concentra l’oferta en els emblemàtics tallers de CCVIC però on també hi trobarem algunes xerrades i col·laboracions amb entitats i amb d’altres equipaments culturals, com és el cas de VicJove, que aporta un seguit de tallers monogràfics de la seva programació en diversos centres cívics, adreçats al públic juvenil.

També destaquen els tallers d’Interpretació i creació teatral a càrrec de l’Aula Pedagògica d’Arts Escèniques de l’Institut del Teatre que es portaran a terme als centres cívics de La Guixa i Can Pau Raba. Formen part d’un projecte de formació, acompanyament i sensibilització teatral a nivell de ciutat que impulsa l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic.

Una formació de base, comunitària, que vol aprofitar, per una banda, l’especialització en teatre de Can Pau Raba, i per l’altra, la tradició de grups de teatre amateur que al llarg dels anys s’han desenvolupat als dos centres. Cada curs tindrà una durada de 20 sessions, amb la possible exhibició d’un espectacle final al juny.

Pel que fa als continguts de la resta de tallers i monogràfics, segueixen les línies temàtiques de cada centre cívic: música, tecnologia, salut i benestar, art, artesania, manualitats, dansa, natura, esports, cuina, teatre, idiomes, comunicació… Com ja és habitual, tallers clàssics com ioga o aquarel·la conviuran amb d’altres de temàtiques inèdites o poc freqüents. Per exemple, cuina senegalesa, treball amb cuir o spinning.

Com a xerrada destacada, comptarem amb la presència d’Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, al CCVIC Serra-de-senferm, on les últimes temporades s’hi han portat a terme diverses activitats entorn de la sostenibilitat, la gestió de residus i el canvi climàtic. S’emetrà també per Youtube al canal dels Centres Cívics de Vic, on s’hi podran trobar altres actes gravats.

Consulteu els tallers i monogràfics agrupats per les línies temàtiques de cada centre cívic:

INSCRIPCIONS

 • Les inscripcions s’obren el dilluns 10 de gener a les 16 h i quedaran obertes fins el dia abans de l’inici de cadascuna de les activitats.
 • Es poden fer inscripcions en línia a la pàgina web centrescivics.vic.cat.
 • De forma presencial, l’horari especial d’inscripcions als CCVIC és:
  • 10 de gener: de 16 h a 20 h
  • 11 – 21 de gener (laborables): de 10 a 13 h i de 16 a 20 h (a Santa Anna només tardes).

INFORMACIÓ

La informació ampliada de cadascuna de les activitats es pot trobar a centrescivics.vic.cat.

Els Centres Cívics de Vic tanquem del 24 de desembre al 2 de gener. Tornem a obrir al públic el dia 3 de gener a les 16 h.

Programa de tallers i activitats

+ info: https://centrescivics.vic.cat/


         17/12/2021

El Festival de la Infància de Vic torna amb una nova zona de tallers i activitats a la plaça dels Màrtirs

L’Eixample Morató acollirà tallers i activitats fins al 4 de gener i el recinte firal es convertirà en “Un Gran Teatre” familiar del 27 al 30 de desembre

L’Ajuntament de Vic recupera el Festival de la Infància, que torna renovat, i s’amplia cap a la plaça dels Màrtirs. La nova ubicació acollirà els tallers i activitats del Festival fins al 4 de gener. Paral·lelament, el recinte firal es convertirà del 27 al 30 de desembre en “Un Gran Teatre” on s’hi representaran espectacles pel públic més familiar.

El recinte firal disposarà de dos espais: el Teatre Gran i el Teatre Petit. El Teatre Gran oferirà espectacles familiars adreçats a infants de fins a 12 anys, a les 5 i a les 7 de la tarda; i el Teatre Petit acollirà espectacles recomanats per a infants de fins a 5 anys, a les 4 i a les 6 de la tarda.

El preu per accedir als diversos espectacles serà de 3 euros o la meitat (1,5 euros) en el cas de les famílies nombroses, monoparentals o persones jubilades. Cal comprar l’entrada anticipada a www.vicfires.cat o a través de l’aplicació mòbil VicFires, disponible per a sistemes IOS o Android.

 

L’Eixample Morató, zona de tallers i activitats del Festival de la Infància

La plaça dels Màrtirs acollirà activitats i tallers per dinamitzar una zona comercial que té l’objectiu de convertir l’Eixample Morató en “espai family friendly”, tal com assegura la regidora de Promoció econòmica, Comerç i Cultura, Bet Piella. Una iniciativa que va en consonància amb una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de l’any passat per promoure el comerç i activar els locals comercials tancats en aquest punt de la ciutat.

Fins al 4 de gener, a la plaça dels Màrtirs, es podrà gaudir de tallers i activitats lúdiques gratuïtes de temàtica nadalenca i amb una clara aposta per promoure l’economia circular i la sostenibilitat. A més, els dies en què hi hagi tallers i activitats es comptarà amb un Mercat de Nadal.

Per la seva banda, el regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, subratlla que el renovat Festival de la Infància s’esponja al màxim, tant en espais com en dates, per poder oferir una programació segura i atractiva per afavorir la participació del públic familiar.

 

Tallers i activitats del Festival de la Infància i Mercat de Nadal a la plaça dels Màrtirs

·         Jocs gegants: Jocs del món. 11 de desembre. D’11 del matí a 1 del migdia.

·         Taller de decoració de bastons. 18 de desembre. De dos quarts d’11 del matí a dos quarts de 2 del migdia.

·         Concert de Nadal amb la Coral Brusquina. 18 de desembre. De 12 a 1 del migdia.

·         Taller de postals i guarniments. 23 de desembre. De dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda.

·         Taller de ninots de neu. 24 de desembre. D’11 a 1 del migdia.

·         Taller de bossa de caramels, esperant els Reis d’Orient. 28 de desembre. D’11 a 1 del migdia.

·         Jocs gegants: Medevàlia. 30 de desembre. De dos quarts de 5 de la tarda a dos quarts de 8 del vespre.

Taller de fanalets i forja i Patge reial. 3 de gener. D’11 a 1 del migdia / 4 de gener. De dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda.

 

Espectacles del Festival de la Infància al recinte firal

Teatre Gran del recinte firal (per a públic familiar amb infants de fins a 12 anys)

·         “Gianni” de Teia Moner. Dilluns 27 de desembre. A les 5 i a les 7 de la tarda.

·         “No hi ha demà!” de Jordi Pota. Dimarts 28 de desembre. A les 5 i a les 7 de la tarda.

·         “La increïble història mai escrita de Boblo Koffi” de Cia. La Tremenda. Dimecres 29 de desembre. A les 5 i a les 7 de la tarda.

·         “Particular” de Marcel Gros. Dijous 30 de desembre. A les 5 i a les 7 de la tarda.

Teatre Petit del recinte firal (per a públic familiar amb infants de fins a 5 anys)

·         “Dins del cor” d’Aida Cusidó. Dilluns 27 de desembre. A les 4 i a les 6 de la tarda.

·         “El conillet que volia pa de pessic” de Cia. Cacauet Teatre. Dimarts 28 de desembre. A les 4 i a les 6 de la tarda.

·         “La Formiga Josep Maria” de Cia. San+ Rovira. Dimecres 29 de desembre. A les 4 i a les 6 de la tarda.

·         “La granja Menuda” de Cia. Patawa. Dijous 30 de desembre. A les 4 i a les 6 de la tarda.

 

Per gaudir dels espectacles familiars del Festival de la Infància (al recinte firal del 27 al 30 de desembre) s’haurà de comprar l’entrada anticipada al web www.vicfires.cat o a través de l’aplicació mòbil VicFires, disponible per a sistemes IOS o Android. El preu per accedir als diversos espectacles serà de 3 euros o la meitat (1,5 euros) en el cas de les famílies nombroses, monoparentals o persones jubilades. A l’entrada del recinte només es podran recollir les entrades però en cap cas se n’hi podrà comprar.

Caldrà que majors de 12 anys presentin el certificat COVID ja que es tracta d’un recinte tancat amb dos teatres i un espai destinat a la restauració. 

 

Consulta tota la programació de Nadal aquí.

+ info: www.vic.cat/nadal/nadalambproposits


         09/12/2021

L’Orfeó Vigatà està organitzant la celebració del seu 120è aniversari

El proper dia 3 de juliol de 2022 el Cor de l'Orfeó Vigatà celebrarà el seu 120è aniversari amb un concert participatiu a l'Atlàntida. Es cantarà la Gran Missa en Do menor KV 427(417a) de Wolfgang Amadeus Mozart i comptaran amb la col·laboració de l’Orquestra de Cambra de Vic i d’uns solistes excepcionals. 

Per a fer-ne una ocasió especial, s'obre el període d'inscripció per formar part del cor en aquesta gran ocasió. Adjuntem l'enllaç web amb tota la informació. 

+ info: https://orfeovigata.cat/questionari-per-cantar-la-missa-en-c-m-de-w-a-mozart/


         22/11/2021

CURS PER A PROGRAMADORS I PROGRAMADORES PER A L’ADAPTACIÓ DE CONTINGUTS CULTURALS A PERSONES AMB PROBLEMES DE SALUT MENTAL

La necessitat de generar una mirada transversal en les actuacions culturals en favor del benestar de la ciutadania emergeix en el període pandèmic i pren força amb la constatació de la necessitat de vincular les experiències culturals al benestar de les persones i a les qualitats terapèutiques que ofereix.

La necessitat de poder incloure criteris d’adaptabilitat de determinades ofertes culturals passa per oferir coneixements i criteris a les persones que programes aquests continguts. L’Àrea de cultura, de Benestar de l’Ajuntament de Vic amb la Universitat de Vic UCC hem generat un recurs de formació per a adaptar en millor manera aquests recursos.

Un espai de formació, reflexió i contrast, per conèixer el món de les diversitats i experiències d’èxit.

 

PROGRAMA DEL CURS
 

Dates: 26 novembre, 3 i 10 de desembre.

Horari: 9 a 13 hores.

Format: híbrid. Presencial / online (ZOOM).

 

Lloc:

26 i 10 de desembre. A la UVic-UCC. Aula B103. Entrada per carrer Sagrada Família 7. Vic. 

Dia 3 de desembre: Primera part al Museu Episcopal de Vic, Plaça del Bisbe Oliba, 3, Vic. 

Segona part al Centre d’Arts Contemporànies ACVIC. Carrer de Sant Francesc, 1, Vic. 

Enllaços de les sessions:

- Sessió del 3 de desembre:

 

Continguts 

Mòdul 1: La salut mental (4 hores). 

 • De què parlem quan parlem de salut mental? 
 • Principals problemàtiques de salut mental. 
 • Com podem promocionar la salut d’es de l’art i la cultura?

Mòdul 2: Art, cultura i salut: casos d’èxit (4 hores). 

 • Part 1. Museu Episcopal de Vic.
  • Museu Episcopal del Vic.
  • Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
 • Part 2. Centre d’Arts Contemporànies ACVIC.
  • Centre d’Art Contemporànies AcVIC.
  • Parelles Artístiques – Osonament.

 

Mòdul 3. Dissenya el teu programa: de la teoria a la pràctica (4 hores) 

 • Part 1. Dissenya el teu projecte d’intervenció.
 • Part 2. Dissenya el teu projecte de recerca-acció. 
  • Instruments i metodologies de recerca.

Inscripcions: Salvador Simó - jaume.cases@uvic.cat

 

Programa complet del curs


         
S'estan mostrant 10 notícies (21-30) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.