NOTÍCIES


28/07/2020

L’Ajuntament de Vic adquireix el fons fotogràfic del vigatà Xesco Jiménez, amb més de 500.000 imatges

Una modificació de crèdit permet comprar-lo per 40.000 euros i també destinar 100.000 euros en subvencions als centres educatius del municipi per combatre la bretxa digital

L’Ajuntament de Vic adquirirà el fons fotogràfic del vigatà Xesco Jiménez per un valor de 40.000 euros, tal com va aprovar ahir el ple per unanimitat. El fons, format per més de 12.000 negatius que representen més de 500.000 imatges, és un testimoni de 70 anys de la història de Vic en fotografies i cinema. El material fotogràfic, que està en perfecte estat, és un testimoni documental de la història de la ciutat de la segona meitat del segle XX i està classificat en diferents categories: mercats, espais i edificis, actes festius i socials, personatges històrics, actes esportius, obres i construccions, fenòmens meteorològics i curiositats. Aquest material es digitalitzarà per a la seva conservació i consulta, i també es tractarà el material més sensible.

Susagna Roura, regidora de Cultura, va exposar que “els tràmits per a l’adquisició del fons es van començar l’anterior mandat” i que l’interès ja ve de “més de tres anys enrere”, però ha calgut, entre altres, diversos informes de la Direcció General de Patrimoni Cultural per valorar econòmicament el fons. La importància històrica del fons, amb un abast cronològic que comprèn de l’any 1944 fins al 2007, queda avalada pels respectius informes de l’Arxiu Municipal de Vic i de l’Arxiu Comarcal d’Osona. A banda de les fotografies i de les filmacions, existeix un instrument de descripció del fons que consisteix en tres llibretes manuscrites elaborades pels mateixos autors que abracen els anys 1945-1986.

El regidor d’ERC, Roger Mas, va exposar la satisfacció que aquesta compra suposa per al grup d’ERC al “poder ser partícips de l’adquisició, pel seu valor documental però també per a la persona i la família, una família de fotògrafs”. “Ens sembla just que una vida dedicada a l’art passi a formar part del patrimoni col·lectiu”, va dir. Joan Coma, regidor de Capgirem Vic, va mostrar també la seva aprovació tot destacant: “Més enllà d’adquirir l’arxiu és molt important garantir-ne la conservació, que es pugui digitalitzar i fer-ho arribar al màxim de gent possible”.

+ info: https://www.vic.cat/news/l2019ajuntament-de-vic-adquireix-el-fons-fotografic-del-vigata-xesco-jimenez-amb-mes-de-500.000-imatges


         24/07/2020

“Més nits!” apropa la cultura oriental a Vic amb un 89% d’ocupació

Els tallers, xerrades, actuacions i concerts s’han portat a terme seguint totes les mesures d’higiene i prevenció.

Del 5 al 19 de juliol ha tingut lloc la 5a edició del Més Nits, el programa d’activitats de cultura oriental organitzat pels Centres Cívics de Vic i el Festival Nits de cinema oriental previ al Festival, que aquest any ha significat el retorn de l’activitat cultural als Centres Cívics després del tancament a causa de la pandèmia.

Totes les activitats programades, que han prioritzat els espais oberts, han requerit d’inscripció prèvia, l’ús obligatori de la mascaretes, higiene de mans i mesures de neteja i desinfecció, amb un col·laboració plena de les persones assistents.

La ciutadania de Vic ha demostrat que ha fet seva aquesta oferta cultural de la ciutat: aquesta edició presenta les xifres més destacades dels 5 anys de programa:

Un total de 450 persones han participat a les 16 activitats monogràfiques (en el recompte no incloem l’exposició ‘Les filles de Durga’, oberta al públic fins el dia 1 de setembre).
En 12 de les activitats s’han exhaurit les places disponibles amb la reserva en línia.
L’ocupació total ha estat del 89%.
S’ha programat una sessió extra dels tallers de ‘Dolços japonesos’ i ‘Tote bag’ per acollir part de les demandes d’inscripció que no s’ha pogut satisfer.

El tret de sortida Més Nits 2020 ha estat ‘Taitxí a la Plaça Major’ el dia de Sant Miquel dels Sants: un proposta nova per acompanyar la sortida del sol amb les moviments d’aquesta art marcial.

Les activitats de gastronomia han estat les primeres d’esgotar les places un cop obert el període d’inscripció: ’Experiència wasabi’, amb els productors del Montseny Yamaaoi Wasabi i el xef del restaurant La Cerve i el Drau de Viladrau, i  ‘Dolços japonesos’ amb el xef Dani Maldonado, qui ha demostrat com es preparen els populars mochis, entre d’altres plats.

El públic familiar ha pogut gaudir de tres activitats pensades especialment pel gaudi de la mainada: els tallers ‘Màscares coreanes’ al CCVIC Santa Anna i ‘Teatre d’ombres’ al Museu de l’Art de la Pell,  i la sessió de ‘Karate infantil’ a la Plaça d’Osona.

La dansa també hi ha estat present. D’una banda, amb el taller per aprendre els primers passos i les coreografies bàsiques del ritme persa ‘Bandari’ al CCVIC La Guixa. De l’altra, amb l’actuació del conjunt barceloní ‘Bollywood Sitare’ al Pati de l’Os, en una col·laboració amb el Seminari de Vic que fa fer ballar tothom amb la música de les produccions de Mumbai.

El CCVIC Serra-de-senferm ha fet també el ple per la sessió ‘Meditació i budisme’, una introducció a la mil·lenària pràctica meditativa en la tradició tibetana guiada pel Centre de meditació Tushita del Montseny.

Les xerrades de divulgació cultural s’han concentrat al CCVIC Can Pau Raba: Oriol Estrada va apassionar als seguidors del manga i l’anime amb ‘30 anys de Bola de Drac’, una crònica de l’amor per l’obra de Toriyama a Catalunya. Per la seva banda, Ramon Sallés va descobrir el ‘Gekiga: la vessant dramàtica del manga’ al públic vigatà, un gènere que va néixer a la dècada dels 50 del segle XX al Japó. En darrer terme, ‘Un viatge per Mongòlia’ ha tancat el Més Nits: els viatgers Yanina Diaz i Jordi Enjuanes han compartit el relat i les imatges de la seva descoberta del país dels nòmades i les grans estepes.


Com és habitual, l’artesania també té un espai al Més Nits. Els Mestres Artesans Ceramistes Carles Vives i Roser Nadal han conduït el taller ‘Ceràmica Raku’ de demostració de les tècniques de cocció de la ceràmica japonesa que ha permès al públic viure de primera mà l’espectacular procés de vitrificació de les peces a foc viu. Al CCVIC plaça d’Osona ha tingut lloc ‘Tote bag’ un taller d’estampació manual de bosses amb motius japonesos. Totes dues activitats han permès a les persones participants emportar-se a casa les seves pròpies creacions.

Recordem que encara es pot visitar, al Museu de l’Art de la Pell, l’exposició ‘Les filles de Durga’, inclosa al programa. Es tracta del treball de la fotoperiodista Eva Parey, testimoni de la vida de diverses dones als barris de barraques de Mumbai. L’activitat està organitzada per l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona. Està oberta el públic durant el Festival Nits de cinema oriental i fins el dia 1 de setembre.

PROGRAMA MÉS NITS
Organitzen: Ajuntament de Vic, Festival Nits de cinema oriental i Horitzó Àsia.
Col·laboren: Diputació de Barcelona, Seminari de Vic i Museu de l’Art de la Pell.
Centres Cívics de Vic, del 5 al 19 de juliol.

+ info: https://centrescivics.vic.cat/


         24/07/2020

L’Atlàntida presenta una temporada artística ambiciosa, innovadora i segura

El tret de sortida serà la celebració del desè aniversari de L’Atlàntida i el proper mes d’octubre s’inaugurarà un nou espai, la Sala 4 – L’Atlàntida digital

Aquest dimarts dia 21 de juliol a les onze del matí s’ha presentat l’onzena temporada de música i arts escèniques de L’Atlàntida (setembre 2020 – gener 2021).

Tal com ha comentat la regidora de Cultura Susagna Roura, durant els mesos de suspensió de l’activitat presencial, L’Atlàntida ha seguit mantenint el servei públic de la cultura generant i compartint propostes artístiques, educatives i intercanvis d’experiències de format online. Durant el confinament, L’Atlàntida ha fet deu anys, però també s’ha transformat i adaptat perquè a partir del mes de setembre puguem gaudir d’una programació artística més ambiciosa, més innovadora i més segura.

El tret de sortida de la nova temporada serà la celebració del desè aniversari sota el lema Deu anys en quatre dies, que d’acord amb l’Ajuntament de Vic i tenint en compte el nou context, s’ha reformulat i adaptat per garantir la màxima seguretat de la ciutadania. Marta Crespi, de l’àrea de programació, ha explicat les novetats respecte els actes de celebració que s’havien d’haver portat a terme el passat mes d’abril. Es mantenen els quatre dies de celebració, de divendres 25 de setembre a dilluns 28 de setembre i en el cas de l’acte institucional, s’oferiran dues sessions per garantir la distància de seguretat entre el públic. Víctor Sunyol és l’autor del text de presentació de l’acte institucional en el qual intervenen més d’una desena d’artistes de diferents disciplines artístiques. Com a cloenda dels actes de celebració s’incorpora l’espectacle Tothom ho sap, un recital bonic, delicat i emotiu a partir de l’univers de Leonard Cohen.
 
Montse Catllà, directora general de L’Altàntida ha explicat els aspectes destacats d’aquesta nova temporada. Una temporada ambiciosa perquè arribem a la desena temporada de Grans Concerts,  incrementem les propostes innovadores amb espectacles alternatius, multidisciplinaris i amb un fort contingut social i un temporada on volem donar un fort impuls a la dansa que dobla el nombre de produccions respecte la temporada anterior.
Una temporada segura perquè seguirem totes les mesures preventives aprovades pel Govern de la Generalitat i en alguns casos fins i tot anirem més enllà del que indica la llei.

Ens trobem davant d’una temporada amb més espectacles dels que són habituals: 23 espectacles en 50 funcions i diverses activitats complementàries (33 espectacles la temporada anterior). Aquest increment es deu a la reprogramació dels actes de celebració de l’aniversari i dels espectacles cancel·lats durant el confinament. A causa del context actual, no s’editarà la revista de programació però es dona un nou impuls al pla de digitalització de L’Atlàntida. La venda s’iniciarà el proper 15 de setembre per als Amics i a partir del 17 de setembre per al públic en general.

Entre la programació Ramon Ferrer destaca la de caràcter alternatiu amb el cicle Escenaris amb The Mountain d’Agrupación Señor Serrano proposta estrenada recentment al Festival Grec; o Alhayat o la suma dels dies de la companyia De la Viciosa. L’estrena d’ Ambre, de Josep Maria Diéguez amb la col·laboració de Teatres d’Osona; El saló de les meravelles del mag Hausson al Casino de Vic entre d’altres.

Els grans èxits teatrals també hi seran molt presents, El pare de la núvia amb Joan pera, L’amic retrobat, Això ja ho he viscut,  La dona del 600,  T’estimo si he begut, etc...

Grans concerts celebrarà el seu desè aniversari amb solistes consagrats de l’àmbit internacional: el pianista Grigori Sokolov, el violoncel·lista Mischa Maisky, Vera i Claudio Martínez i Ferran Albrich. La música moderna també hi serà molt present: Roger Usart, Sopa de Cabra, Núria Graham, Miki Núnez i Obeses.

I pel que fa a la dansa destaquen grans produccions d’àmbit estatal com Play d’Aracaladanza i Mulïer i Lú de la companyia Maduixa.

Per acabar, anunciem la inauguració a l’octubre d’un nou espai d’exhibició la Sala 4 L’Atlàntida digital. Un nou espai virtual on el públic podrà viure experiències artístiques de qualitat des de casa. Aquesta nova sala aplegarà continguts d’arxiu i continguts de nova creació en forma d’espectacles retransmesos en streaming o píndoles complementàries a la programació presencial.

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/


         23/07/2020

Vic se suma al Sant Jordi d’Estiu amb totes les mesures sanitàries

La plaça Major de Vic i d’altres punts de la ciutat mantindran l’esperit del Sant Jordi amb parades de roses i llibres que podran vendre fins a les 10 del vespre si l’evolució de la pandèmia ho permet

Aquest dijous 23 de juliol, Sant Jordi d’estiu, la plaça Major de Vic acollirà parades de roses i llibres que seguiran totes les mesures adaptades a la situació actual. La regidora de Cultura i Turisme, Susagna Roura, ha deixat clar que la celebració del Sant Jordi d’estiu queda subjecta a l’evolució de la situació de la pandèmia i, per tant, se celebrarà sempre que hi hagi garanties sanitàries per fer-ho.

Per la seva banda, la regidora de Promoció econòmica, Comerç i Ocupació, Bet Piella, manifesta que les parades estaran combinades amb les terrasses dels establiments de forma estratègica i respectant les distàncies sanitàries. A més, diversos establiments de restauració de l’entorn de la plaça Major també col·laboraran en aquesta edició única del Sant Jordi. 
Piella afegeix que l’expertesa adquirida durant totes aquestes setmanes d’adaptacions pels mercats setmanals fan pensar que tot ha de transcórrer amb normalitat.

L’Ajuntament ha treballat el Sant Jordi d’estiu conjuntament amb les llibreries per facilitar-los al màxim el desenvolupament d’aquesta jornada i dotar-los de carpes per habilitar la seva parada. A la capital d’Osona la diada es farà fins a les 10 del vespre i, en total, es comptarà 28 parades de roses i llibres repartides per diferents punts.

Des de l’Ajuntament es recorda que, seguint la normativa de la Generalitat de Catalunya, la mascareta serà obligatòria en tots els espais públics per a persones de 6 anys o més i que s’estarà amatent a totes les informacions de l’evolució de la pandèmia.


         20/07/2020

Festa Major de Santa Anna. Del 23 al 26 de juliol

El barri de Santa Anna celebra aquest any una Festa Major reduïda adaptada a la nova normalitat. 

Les festes començaran el 23 de juliol amb el tradicional Torneig de Petanca al parc de Santa Anna. L’endemà al vespre es farà un caminada popular de 6km pels voltants de Vic.

Dissabte serà el torn dels geganters de Santa Anna amb una cercavila que sortirà des de l’esplanada de davant de la Serradora Sant Jaume a les 7 del vespre. La cercavila no serà participativa i es demana al veïnat que els acompanyi des de les portes i finestres. La rua acabarà al Parc de Santa Anna, on a les 21h, s’hi portarà a terme el sopar informal a la fresca, el pregó, a càrrec del dr. Josep Vilaró, un divertit monòleg amb l'artista David Sas i la projecció de la pel·lícula Ratatouille. Per evitar possibles aglomaracions i respectar les mesures de seguretat vigents es demana al veïnat que vingui amb grups reduïts de familiars o amics. Aquetes atípiques festes del barri acabaran el diumenge a les 9:30 del matí amb una xocolatada popular. 

Podeu veure el programa sencer aquí

 

+ info: http://barrisantaanna.blogspot.com/


         17/07/2020

Festival Nits de Cinema Oriental. Del 23 al 26 de juliol

El Festival Nits de Cinema Oriental encara la seva edició més attípica amb la complicitat de patrcinadors, distribuïdors, productors i entitats tant asiàtiques com locals.

Les mesures de seguretat que s’aplicaran en prevenció de la CoVid-19 obliguen el festival a reduir l’aforament a tots els seus espais d’exhibició. Per aquest motiu, ofereix un sistema de compra en línia per a aquells espectadors que vulguin assegurar-se l’accés a totes les sessions. La venda anticipada d'entrades es pot fer a través del seu web 


Aquest dimecres s'ha fet a Vic la roda de premsa presencial per presentar els continguts de la 17a edició del Festival Nits, just abans del seu inici el proper dijous 23 de juliol.

Durant els 4 dies de festival es podrà gaudir del millor cinema asiàtic i de les tradicionals nits temàtiques a la Bassa dels Hermanos, amb sopars, espectacles i pel·lícules que de ben segur no us deixaran indiferents.. 

La 17a edició del Festival Nits amb números:

31 films produïts a la Xina, al Japó, Hong Kong, Tailàndia, Taiwan, Corea del Sud, l’Índia i Nepal.
18 activitats vinculades amb l’Àsia abans de començar el festival (Més Nits! i sessions especials).
3 nits temàtiques a la Bassa dels Hermanos que inclouen sopars, espectacles i pel·lícules.
La implicació de més de 30 entitats de Vic i Osona, pertanyents en gran part a les diverses comunitats asiàtiques del territori.


Un Festival Nits segur i un públic responsable
L’ambient familiar i col·laboratiu que caracteritza el Festival Nits dona a l’organització la seguretat que el públic serà curós i responsable en aquesta 17a edició.

Les mesures bàsiques de seguretat són:

Dur mascareta per accedir a tots els recintes del festival. - Mantenir 1,5 m de distància (entre les persones que no pertanyen a un mateix grup)
Utilitzar gel hidroalcohòlic a l'entrada i sortida de cada espai i cada cop que s’utilitzi un servei (càtering, bar, lavabos, etc.), abans i després.
Accedir als lavabos individualment.
No assistir al festival si es tenen símptomes de la COVID-19 (febre, tos seca o sensació de malestar). I si l’espectador es troba malament un cop és dins el recinte, cal avisar immediatament l'equip organitzador.

Oberta la venda anticipada d'entrades a través del web

Des de dimecres dia 8, els espectadors del Nits poden adquirir en línia les entrades per a les projeccions del Cinema Vigatà, reservar lloc a les Nits a la Bassa i comprar els sopars temàtics.

Els espectadors que comprin les seves entrades per al Cinema Vigatà en línia, podran dirigir-se directament a la porta de la Sala 1 del cinema, sense passar per taquilla.

Pel que fa a les Nits a la Bassa dels Hermanos, tot i que les activitats de l’Escenari obert i les projeccions segueixen essent gratuïtes, el recinte tindrà un únic punt d’accés, amb control, per la Plaça d’Andreu Colomer i Munmany. Només les persones que hagin reservat la seva localitat a través del web tindran l’accés garantit; la possibilitat d’entrar a la Bassa sense reserva prèvia dependrà de l’aforament disponible.

D’altra banda, en aquesta edició els sopars només es podran comprar en línia, no serà possible la venda directa a la Bassa.

Les mesures a complir per part de l’organització també han obligat a reduir-ne la quantitat que es podrà servir. Se serviran en packs individuals que arribaran a la Bassa preparats des dels restaurants d’origen.

El bar de la Bassa seguirà funcionant com en les passades edicions, i el públic podrà gaudir com cada any de la cervesa artesanal Nitòmana i el postre de les Nits ‘Oio!’

A  l’espai de venda en línia del web poden adquirir-se també els abonaments Nitòmans, les Mascaretes Nits i molt aviat les samarretes i bosses amb el disseny 2020.

COMPRAR ENTRADES

+ info: https://cinemaoriental.com/


         14/07/2020

Clàssica Jove. Les noves generacions de la música clàssica

Del 14 al 19 de juliol, se celebra una nova edició del Clàssica Jove. L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona i l’Escola de Música i Conservatori de Vic han programat diverses activitats gratuïtes, presencials i enlínia,  al voltant de la música de #Beethoven! 


Piano Portrait amb Carles Marigó
14 de juliol de 2020 // 20h
Retrats musicals basats en la tècnica de la improvisació.

A partir de les peticions del públic, Carles Marigó oferirà diferents retrats musicals basats en la tècnica de la improvisació. Amb la participació d'alumnes de l'Emvic.

Concert de producció pròpia que s'emetrà pel Canal YouTube de L'Atlàntida. El pianista Carles Marigó és l'artista resident del Clàssica Jove 2020.


Nit amb Carles Marigó, Juan Manuel Cisneros i Orquestra de Cambra de Vic
17 de juliol de 2020 // 22h

Marigó i Cisneros ens conviden a endinsar-nos en un duel pianístic

Carles Marigó i Juan Manuel Cisneros ens conviden a endinsar-nos en una proposta de duel pianístic, en el qual la música de Beethoven serà el fil conductor. Qui rebrà més ovacions?

Rebla la vetllada la intervenció de l'Orquestra de Cambra de Vic, que presentarà un programa de petit format pensat a manera de tribut al músic alemany.

Concert de producció pròpia.

 


Vermut Beethovetrònic
18 de juliol de 2020 // 12h

El DJ Varyn i el pintor muralista INK amenitzaran un vermut especial amb música de Beethoven passada pel sedàs del temps.


Música en suspensió
18 de juliol de 2020 // 21h

Performance de cloenda del Clàssica Jove amb Carles Marigó al piano i Júlia Farrero al trapezi

Acció encàrrec del festival que es podrà veure pel Canal d’Instagram de L'Atlàntida.

 

+ info: https://ja.cat/classicajove


         13/07/2020

El Mercat de Música Viva de Vic combinarà la programació virtual amb la presencial

Es presenta la 32ª edició una àmplia oferta de continguts digitals pels professionals, una graella d’estrenes amb concerts online i actuacions presencials al setembre

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) encara una 32a edició excepcional, adaptada a les circumstàncies actuals. Enmig de la crisi causada per la Covid-19, el Mercat es reinventa per continuar oferint una àmplia oferta als professionals del sector i una programació singular i diversa carregada d’estrenes per a tots els públics. El Mercat tancarà la setmana amb música en directe a diversos espais de Vic, amb actuacions que compliran la normativa sanitària vigent al setembre.

+ Mercat


Les activitats adreçades als professionals enguany es faran de forma virtual de dilluns 14 al divendres 18 de setembre a partir de quatre eixos:

1. Concerts gravats en exclusiva pel MMVV en alta qualitat i realitzats amb vàries càmeres, que es podran visionar -amb lliure accés- a través de la web, i que seran estrenes. Es tracta d’un material promocional que a més els grups i artistes actuants disposaran posteriorment per la seva promoció.

2. Pitchings amb els quals les empreses del sector podran exposar, a través de sessions de zoom i de vídeos que es podran consultar a l’àrea professional, les propostes i novetats dels seus catàlegs.

3. Webinars que combinaran sessions de gran format amb continguts d’interès per un ampli sector de la indústria musical, amb altres més segmentats, on es podrà interactuar de manera fluida amb els participants.

4. Speed Meetings  cada dia se’n faran sessions, de forma virtual, amb professionals de la música tant nacionals com internacionals,mantenint així una de les activitats més exitoses i reclamades pels professionals.

 
A nivell internacional, el MMVV ha acordat col·laboracions amb diverses associacions i institucions com l’INAMU (Instituto Nacional de Musica Argentina), que presentarà una selecció de 20 empreses argentines en les sessions de pitchings, l’Institut Ramon Llull, amb qui s’organitzaran reunions amb programadors de l’associació internacional de festivals Forum of World Wide Music Festivals i amb programadors de l’associació europea de sales de música en directe, Live Europe,  i també es farà una webinar amb els quatre Mercats que formen part d’ADIMI (Asociación para el Desarollo de la Industria Musical Iberioamericana): FIMPRO (Mèxic), IMESUR (Xile), CIRCULART (Colòmbia) i MAPAS (Espanya).

 
També hi haurà presentacions de projectes per part de les comunitats autònomes que participen en l’edició d’enguany, i de diferents institucions, festivals i associacions.

+ Estrenes

L'objectiu és oferir, un any més, una programació singular, diversa i per a tots els públics. Un criteri volgudament divers, obert de mires i pensat tant per al programador públic com per al privat.

L’espectacle inaugural anirà a càrrec de Maria Arnal i Marcel Bagés. Després de triomfar arreu de l’Estat amb el seu celebrat disc de debut 45 cerebros y 1 corazón, la cantant de Badalona i el guitarrista de Flix presentaran el seu nou treball al Teatre Atlàntida. El seu concert online donarà el tret de sortida del Mercat, diumenge 13 de setembre al vespre.

Els concerts enregistrats en exclusiva pel Mercat de Música Viva de Vic durant els mesos d’agost i setembre a l’Atlàntida de Vic s’estrenaran del 14 al 19 de setembre a través de la pàgina web del MMVV. Cada dia s’oferiran uns 8 concerts. Els professionals els tindran disponibles en exclusiva, 24 hores abans que es pengin a la graella per tot el públic.

Tots els concerts seran estrenes, la majoria grups locals i només hi haurà un grup per oficina de management amb l’objectiu que tots els promotors puguin visualitzar els seus grups en un context de contractació complicat amb la crisi sanitària.

De la programació provisional del 32è MMVV hi ha joves promeses com Alba Careta Group i Queralt Lahoz, experiències úniques com Bemba Saoco i homenatges a Ennio Morricone amb el piano de Carles Cases i a Cecilia amb la veu de Lídia Pujol. L’escena urbana estarà representada per els triomfadors The Tyets, veurem l’espectacle de Nurià Andorrà guanyador del premi Puig-Porret 2019 i gaudirem dels nous directes de Pony Pisador, Las Migas, Meritxell Neddermann, Mi Capitán i Renaldo i Clara, entre d’altres.
A banda d’artistes catalans, la programació online també comptarà amb propostes artístiques d’altres comunitats autònomes. Hi  haurà grups d’Extremadura, Andalusia, Galícia, Balears i Comunitat Valenciana, aquests dos últims gràcies a l’Institut Ramon Llull.

El Mercat de Música Viva de Vic també manté la col·laboració amb Cases de la Música, Taller de Músics, Esmuc, ARC, APECAT i ASSAC.

+ Música

El MMVV tancarà la setmana oferint una programació de concerts presencials a Vic. L’aforament i el protocol estarà marcat per les mesures de seguretat sanitàries vigents en aquell moment. Els concerts seran divendres 18 i dissabte 19 a quatre espais de la ciutat: l’exterior de l’Atlàntida, el Parc Jaume Balmes, la Bassa dels Hermanos i la Plaça dels Màrtirs.

La programació de concerts de festival encara està en curs però podem avançar les actuacions de Ginestà, Pau Vallvé, Blaumut, Gemma Humet, Gerard Aledo, Massa, Le Nais  i Riders of the Canyon, el crossover de la Joana Serrat, el Roger Usar, la Marta Delmont i el Matthew McDaid. També hi haurà programació per a públic familiar amb Pol Petit i Reggae per xics. 

+ info: http://www.mmvv.cat/


         25/06/2020

Nord & Sud. Art medieval de Noruega i Catalunya 1100-1350

Del 15 de febrer al 15 de setembre del 2020

Entre els segles xii i xiv, una mateixa Església s’estenia per tot Europa occidental. Les creences, la litúrgia i les imatges eren compartides: en termes d’art religiós, no hi havia fronteres definides entre els estats. Un viatger català a Noruega, o un de polonès a Portugal, podien seguir sense gaire dificultat la missa en qualsevol església d’aquests països llunyans.

Per què, doncs, la història de l’art sovint parla de les diferències entre l’art medieval francès, alemany o italià? En bona part, perquè el mobiliari litúrgic d’entre 1100 i 1350, que demostrava molt bé aquesta unitat essencial, gairebé ha desaparegut de les regions centrals europees. Només dues regions l’han conservat en abundància: Noruega i Catalunya.

En aquesta exposició es reuneixen per primer cop testimonis escollits de les arts de l’altar medieval procedents d’aquests dos extrems al nord i al sud del continent.


Activitats paral·leles a l'exposició

VISITES COMENTADES: 
Visita dels comissaris
A càrrec de Marc Sureda i Judit Verdaguer, comissaris de l’exposició.
Descobrirem testimonis escollits de les arts de l’altar medieval procedents de Noruega i de Catalunya, supervivents d’un paisatge artístic europeu comú, avui gairebé desaparegut.
Dimecres del 17 de juny al 15 de setembre (excepte 5, 12 i 19 d'agost). Visita inclosa amb l’entrada a l’exposició, amb reserva prèvia. 
 
Visites guiades per a públic individual
Protegides pels fiords noruecs o pels Pirineus catalans, catedrals i esglésies remotes acollien un art comú sorprenentment similar. Descobriu-ho en un recorregut fascinant per l’exposició Nord & Sud.
Divendres i dissabtes a les 17 h i diumenges a les 13 h. Visita inclosa amb l’entrada a l’exposició, s’aconsella reserva.  
 
Visites guiades per a grups
Si sou un grup organitzat amb ganes d’aprofundir en l’art medieval, no us perdeu l’exposició Nord & Sud, Art medieval de Noruega i Catalunya reunit per primera vegada al Museu Episcopal de Vic.
Preu: 6,00€ per persona (grups entre 15 i 25 persones).
Grups de menys de 15 persones: entrada exposició temporal + 40€ servei de guia
Prèvia concertació de dia i hora.
 
Visites familiars

Nord i Sud. Un viatge a l’edat mitjana        
Un recorregut en família a l’exposició temporal Nord & Sud tot jugant a buscar les similituds i diferències en l’art.

Dimarts de Juliol i agost a les 10:30h 

Dissabtes 27 de juny, 18 de juliol, 22 d'agost i 13 de setembre a les 10:30h

Preu: 4€ per participant, s’aconsella reserva.  

 
CONFERÈNCIES: 
Els tresors de fusta. Els frontals medievals pintats de Noruega i Catalunya, a càrrec de Judit Verdaguer, comissària de l’exposició. Dijous 9 de juliol a les 18.30 h.

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/ca/actualitat/exposicions/nord--sud-art-medieval-de-noruega-i-catalunya-11001350


         25/06/2020

El VicTroc substitueix la Festa Major de Vic amb 90 actes en 60 dies

Degut a la crisi de la COVID-19, ens hem vist obligats a suspendre la Festa Major de Vic tal com la coneixem. 

Malgrat tot, diversos agents del teixit social i cultural de Vic ens hem unit per mantenir el batec cultural de la ciutat. Us oferim una nova i extensa programació d’estiu, que omplirà els barris de la ciutat de propostes per a tots els públics durant els mesos de juliol i agost de 2020.  

VicTROC se celebrarà en espais on es garantiran  garanteixen les mesures de prevenció establertes en la normativa vigent. L’aforament serà limitat i l’organització es reserva el dret d’alterar la programació si les indicacions sanitàries ho requereixen. A tots els espais trobareu gel hidroalcohòlic i us demanem portar la mascareta sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat. 

Esperem que en gaudiu! 

PROGRAMA VicTROC

 

Programa VicTROC


         
S'estan mostrant 10 notícies (21-30) de 654
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.