NOTÍCIES


16/02/2022

Programació Ateneu de Vic (Febrer-Juny 2022)

Una societat per a tothom: utopia o realitat?

 

Què entenem per capacitats i diversitats? Entenem que les capacitats són diverses i plurals? I què entenem per discapacitat?

Més enllà de la terminologia i el llenguatge, hem avançat en la valoració de les persones amb discapacitat? Hem repensat i redissenyat realment la nostra societat per tenir en compte les capacitats i la diversitat de totes les persones?

En un moment de crisis econòmiques i socials permanents, fruit de la pandèmia i en què la digitalització és imparable, ¿les oportunitats laborals per a persones amb altres capacitats continuen basades en la compassió i en el compliment de la llei o estem més a prop d'identificar i valorar les capacitats i les diversitats?

Encara estem en la fase utòpica o en un moment en què ja podem parlar d'objectius assolibles?

 

En la programació d'aquest semestre ens plantejarem totes aquestes qüestions amb la complicitat d'entitats de la comarca que treballen per donar oportunitats a tots aquests col·lectius: l'Associació Sant Tomàs, que des de fa més de 50 anys té la missió de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, i l'Associació Diversitat Funcional d'Osona (ADFO), que treballa per buscar oportunitats per a totes les persones de la comarca afectades per algun tipus de diversitat funcional física o sensorial. El Cineclub Vic i el Museu Episcopal de Vic (MEV), centres actius en sensibilització i pedagogia d'aquests temes també col·laboren en aquesta programació.

Programació ateneu (febrer-juny 2022)

+ info: https://ateneudevic.cat/


         08/02/2022

Programació del primer semestre Cultura i Alzheimer 2022

Afavorir la salut de les persones amb demència i Alzheimer i la seva participació social a través de l’art i la cultura és l’objectiu del programa Cultura i Alzheimer. La iniciativa promoguda per

l’Ajuntament de Vic ha tornat aquest matí amb la primera activitat al Museu d’Art Medieval de Vic (MEV).

 

La regidora de Cultura, Bet Piella, ha remarcat que l’Ajuntament de Vic treballa per promoure iniciatives que afavoreixin la salut i consolidi Vic com a ciutat que ofereix benestar i qualitat de vida des de diferents perspectives.

 

L’art i la cultura són uns instruments molt eficaços per a millorar el benestar emocional i cognitiu de les persones amb malaltia d’Alzheimer i la seva participació social. Per això, la regidora de Benestar i Família, Núria Homs, ha destacat que “la ciutat es fa càrrec de les persones en totes les etapes de la vida, també en la vellesa, centrant-se en l’acompanyament a les persones que pateixen la malaltia, les persones que les cuiden i a les famílies”.

 

Totes les activitats culturals programades potencien l’humor i l’autoestima, afavoreixen la comunicació amb persones cuidadores i famílies i trenquen estigmes i l’aïllament amb què es poden trobar.

 

Fins al mes de juny s’han programat diverses activitats culturals per afavorir el benestar de persones amb demència i Alzheimer en diversos equipament culturals de la ciutat com el Museu d’Art Medieval (MEV), Centre d’Arts Contemporànies (ACVic), l’ETC o al Vicpuntzero.

Programa cultura i alzheimer 1r semestre 2022


         22/12/2021

NOVETAT! PROGRAMA D’HIVERN DELS CENTRES CÍVICS DE VIC

L’oferta cultural de gener a març inclou una cinquantena de tallers de diverses sessions i formats.

Els Centres Cívics de Vic presentem el programa d’activitats d’hivern que es portarà a terme entre els mesos de gener i març del pròxim 2022.

Una programació que concentra l’oferta en els emblemàtics tallers de CCVIC però on també hi trobarem algunes xerrades i col·laboracions amb entitats i amb d’altres equipaments culturals, com és el cas de VicJove, que aporta un seguit de tallers monogràfics de la seva programació en diversos centres cívics, adreçats al públic juvenil.

També destaquen els tallers d’Interpretació i creació teatral a càrrec de l’Aula Pedagògica d’Arts Escèniques de l’Institut del Teatre que es portaran a terme als centres cívics de La Guixa i Can Pau Raba. Formen part d’un projecte de formació, acompanyament i sensibilització teatral a nivell de ciutat que impulsa l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic.

Una formació de base, comunitària, que vol aprofitar, per una banda, l’especialització en teatre de Can Pau Raba, i per l’altra, la tradició de grups de teatre amateur que al llarg dels anys s’han desenvolupat als dos centres. Cada curs tindrà una durada de 20 sessions, amb la possible exhibició d’un espectacle final al juny.

Pel que fa als continguts de la resta de tallers i monogràfics, segueixen les línies temàtiques de cada centre cívic: música, tecnologia, salut i benestar, art, artesania, manualitats, dansa, natura, esports, cuina, teatre, idiomes, comunicació… Com ja és habitual, tallers clàssics com ioga o aquarel·la conviuran amb d’altres de temàtiques inèdites o poc freqüents. Per exemple, cuina senegalesa, treball amb cuir o spinning.

Com a xerrada destacada, comptarem amb la presència d’Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, al CCVIC Serra-de-senferm, on les últimes temporades s’hi han portat a terme diverses activitats entorn de la sostenibilitat, la gestió de residus i el canvi climàtic. S’emetrà també per Youtube al canal dels Centres Cívics de Vic, on s’hi podran trobar altres actes gravats.

Consulteu els tallers i monogràfics agrupats per les línies temàtiques de cada centre cívic:

INSCRIPCIONS

 • Les inscripcions s’obren el dilluns 10 de gener a les 16 h i quedaran obertes fins el dia abans de l’inici de cadascuna de les activitats.
 • Es poden fer inscripcions en línia a la pàgina web centrescivics.vic.cat.
 • De forma presencial, l’horari especial d’inscripcions als CCVIC és:
  • 10 de gener: de 16 h a 20 h
  • 11 – 21 de gener (laborables): de 10 a 13 h i de 16 a 20 h (a Santa Anna només tardes).

INFORMACIÓ

La informació ampliada de cadascuna de les activitats es pot trobar a centrescivics.vic.cat.

Els Centres Cívics de Vic tanquem del 24 de desembre al 2 de gener. Tornem a obrir al públic el dia 3 de gener a les 16 h.

Programa de tallers i activitats

+ info: https://centrescivics.vic.cat/


         17/12/2021

El Festival de la Infància de Vic torna amb una nova zona de tallers i activitats a la plaça dels Màrtirs

L’Eixample Morató acollirà tallers i activitats fins al 4 de gener i el recinte firal es convertirà en “Un Gran Teatre” familiar del 27 al 30 de desembre

L’Ajuntament de Vic recupera el Festival de la Infància, que torna renovat, i s’amplia cap a la plaça dels Màrtirs. La nova ubicació acollirà els tallers i activitats del Festival fins al 4 de gener. Paral·lelament, el recinte firal es convertirà del 27 al 30 de desembre en “Un Gran Teatre” on s’hi representaran espectacles pel públic més familiar.

El recinte firal disposarà de dos espais: el Teatre Gran i el Teatre Petit. El Teatre Gran oferirà espectacles familiars adreçats a infants de fins a 12 anys, a les 5 i a les 7 de la tarda; i el Teatre Petit acollirà espectacles recomanats per a infants de fins a 5 anys, a les 4 i a les 6 de la tarda.

El preu per accedir als diversos espectacles serà de 3 euros o la meitat (1,5 euros) en el cas de les famílies nombroses, monoparentals o persones jubilades. Cal comprar l’entrada anticipada a www.vicfires.cat o a través de l’aplicació mòbil VicFires, disponible per a sistemes IOS o Android.

 

L’Eixample Morató, zona de tallers i activitats del Festival de la Infància

La plaça dels Màrtirs acollirà activitats i tallers per dinamitzar una zona comercial que té l’objectiu de convertir l’Eixample Morató en “espai family friendly”, tal com assegura la regidora de Promoció econòmica, Comerç i Cultura, Bet Piella. Una iniciativa que va en consonància amb una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de l’any passat per promoure el comerç i activar els locals comercials tancats en aquest punt de la ciutat.

Fins al 4 de gener, a la plaça dels Màrtirs, es podrà gaudir de tallers i activitats lúdiques gratuïtes de temàtica nadalenca i amb una clara aposta per promoure l’economia circular i la sostenibilitat. A més, els dies en què hi hagi tallers i activitats es comptarà amb un Mercat de Nadal.

Per la seva banda, el regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, subratlla que el renovat Festival de la Infància s’esponja al màxim, tant en espais com en dates, per poder oferir una programació segura i atractiva per afavorir la participació del públic familiar.

 

Tallers i activitats del Festival de la Infància i Mercat de Nadal a la plaça dels Màrtirs

·         Jocs gegants: Jocs del món. 11 de desembre. D’11 del matí a 1 del migdia.

·         Taller de decoració de bastons. 18 de desembre. De dos quarts d’11 del matí a dos quarts de 2 del migdia.

·         Concert de Nadal amb la Coral Brusquina. 18 de desembre. De 12 a 1 del migdia.

·         Taller de postals i guarniments. 23 de desembre. De dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda.

·         Taller de ninots de neu. 24 de desembre. D’11 a 1 del migdia.

·         Taller de bossa de caramels, esperant els Reis d’Orient. 28 de desembre. D’11 a 1 del migdia.

·         Jocs gegants: Medevàlia. 30 de desembre. De dos quarts de 5 de la tarda a dos quarts de 8 del vespre.

Taller de fanalets i forja i Patge reial. 3 de gener. D’11 a 1 del migdia / 4 de gener. De dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda.

 

Espectacles del Festival de la Infància al recinte firal

Teatre Gran del recinte firal (per a públic familiar amb infants de fins a 12 anys)

·         “Gianni” de Teia Moner. Dilluns 27 de desembre. A les 5 i a les 7 de la tarda.

·         “No hi ha demà!” de Jordi Pota. Dimarts 28 de desembre. A les 5 i a les 7 de la tarda.

·         “La increïble història mai escrita de Boblo Koffi” de Cia. La Tremenda. Dimecres 29 de desembre. A les 5 i a les 7 de la tarda.

·         “Particular” de Marcel Gros. Dijous 30 de desembre. A les 5 i a les 7 de la tarda.

Teatre Petit del recinte firal (per a públic familiar amb infants de fins a 5 anys)

·         “Dins del cor” d’Aida Cusidó. Dilluns 27 de desembre. A les 4 i a les 6 de la tarda.

·         “El conillet que volia pa de pessic” de Cia. Cacauet Teatre. Dimarts 28 de desembre. A les 4 i a les 6 de la tarda.

·         “La Formiga Josep Maria” de Cia. San+ Rovira. Dimecres 29 de desembre. A les 4 i a les 6 de la tarda.

·         “La granja Menuda” de Cia. Patawa. Dijous 30 de desembre. A les 4 i a les 6 de la tarda.

 

Per gaudir dels espectacles familiars del Festival de la Infància (al recinte firal del 27 al 30 de desembre) s’haurà de comprar l’entrada anticipada al web www.vicfires.cat o a través de l’aplicació mòbil VicFires, disponible per a sistemes IOS o Android. El preu per accedir als diversos espectacles serà de 3 euros o la meitat (1,5 euros) en el cas de les famílies nombroses, monoparentals o persones jubilades. A l’entrada del recinte només es podran recollir les entrades però en cap cas se n’hi podrà comprar.

Caldrà que majors de 12 anys presentin el certificat COVID ja que es tracta d’un recinte tancat amb dos teatres i un espai destinat a la restauració. 

 

Consulta tota la programació de Nadal aquí.

+ info: www.vic.cat/nadal/nadalambproposits


         09/12/2021

L’Orfeó Vigatà està organitzant la celebració del seu 120è aniversari

El proper dia 3 de juliol de 2022 el Cor de l'Orfeó Vigatà celebrarà el seu 120è aniversari amb un concert participatiu a l'Atlàntida. Es cantarà la Gran Missa en Do menor KV 427(417a) de Wolfgang Amadeus Mozart i comptaran amb la col·laboració de l’Orquestra de Cambra de Vic i d’uns solistes excepcionals. 

Per a fer-ne una ocasió especial, s'obre el període d'inscripció per formar part del cor en aquesta gran ocasió. Adjuntem l'enllaç web amb tota la informació. 

+ info: https://orfeovigata.cat/questionari-per-cantar-la-missa-en-c-m-de-w-a-mozart/


         22/11/2021

CURS PER A PROGRAMADORS I PROGRAMADORES PER A L’ADAPTACIÓ DE CONTINGUTS CULTURALS A PERSONES AMB PROBLEMES DE SALUT MENTAL

La necessitat de generar una mirada transversal en les actuacions culturals en favor del benestar de la ciutadania emergeix en el període pandèmic i pren força amb la constatació de la necessitat de vincular les experiències culturals al benestar de les persones i a les qualitats terapèutiques que ofereix.

La necessitat de poder incloure criteris d’adaptabilitat de determinades ofertes culturals passa per oferir coneixements i criteris a les persones que programes aquests continguts. L’Àrea de cultura, de Benestar de l’Ajuntament de Vic amb la Universitat de Vic UCC hem generat un recurs de formació per a adaptar en millor manera aquests recursos.

Un espai de formació, reflexió i contrast, per conèixer el món de les diversitats i experiències d’èxit.

 

PROGRAMA DEL CURS
 

Dates: 26 novembre, 3 i 10 de desembre.

Horari: 9 a 13 hores.

Format: híbrid. Presencial / online (ZOOM).

 

Lloc:

26 i 10 de desembre. A la UVic-UCC. Aula B103. Entrada per carrer Sagrada Família 7. Vic. 

Dia 3 de desembre: Primera part al Museu Episcopal de Vic, Plaça del Bisbe Oliba, 3, Vic. 

Segona part al Centre d’Arts Contemporànies ACVIC. Carrer de Sant Francesc, 1, Vic. 

Enllaços de les sessions:

- Sessió del 3 de desembre:

 

Continguts 

Mòdul 1: La salut mental (4 hores). 

 • De què parlem quan parlem de salut mental? 
 • Principals problemàtiques de salut mental. 
 • Com podem promocionar la salut d’es de l’art i la cultura?

Mòdul 2: Art, cultura i salut: casos d’èxit (4 hores). 

 • Part 1. Museu Episcopal de Vic.
  • Museu Episcopal del Vic.
  • Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
 • Part 2. Centre d’Arts Contemporànies ACVIC.
  • Centre d’Art Contemporànies AcVIC.
  • Parelles Artístiques – Osonament.

 

Mòdul 3. Dissenya el teu programa: de la teoria a la pràctica (4 hores) 

 • Part 1. Dissenya el teu projecte d’intervenció.
 • Part 2. Dissenya el teu projecte de recerca-acció. 
  • Instruments i metodologies de recerca.

Inscripcions: Salvador Simó - jaume.cases@uvic.cat

 

Programa complet del curs


         18/11/2021

El Festival Julius de Vic torna a l’ETC

El concurs de curtmetratges torna després d’un any d’aturada i recupera la seva seu habitual, l’Espai ETC.

Les activitats paral·leles inclouen dues sessions de cinema i una xerrada de cine

Del dimarts 23 al diumenge 28, Vic viurà una nova edició del Festival Julius. Aquesta 18a edició del Concurs de curtmetratges es va veure aturada l’any passat a causa de la pandèmia i s’ha recuperat enguany amb el mateix tema obligatori, el manga Akira. La imatge del Julius torna a ser obra de l’il·lustrador Xevidom, que ha recreat un Grouxo Marx caracteritzat com Tetsuo, el protagonista de l’obra de Katsuhiro Otomo.

La programació del Julius, com sempre, comptarà amb una sessió especial de Cineclub Vic, dimarts 23, i una sessió de Cineclub Xic el diumenge 28. El dijous 25 es farà una sessió especial del Microvisor, les tertúlies sobre cinema que organitzen Cineclub i el Casino de Vic. El punt àlgid tornarà a ser la projecció dels curtmetratges Julius, que aquest any es tornaran a fer a l’Espai ETC, la seu de Cineclub Vic que ha estat dos anys tancada per obres.

L’oferta de curts d’aquest Julius 2021 és molt postapocalíptica (com el tema feia preveure) i també molt postpandèmica (com l’any indicava). S’han rebut menys curts que altres anys i alguns cineastes han destacat la dificultat de preparar i rodar els curts durant aquest any marcat per les restriccions Covid. Cal recordar que tots els curts participants són inèdits i rodats expressament per al certamen. Els 14 treballs presentats competiran pels 9 premis que es repartiran i que sumen una dotació de 5.700 euros. El Festival Julius està organitzat per Cineclub Vic i l’Ajuntament de Vic. Compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Vic, l’Associació Amics de Miquel Porter i Moix i la Federació Catalana de Cineclubs.

Dimarts, sessió més que especial
El tret inaugural d’aquest Julius 21 és la projecció de l’adaptació cinematogràfica d’Akira, que es farà dimarts a les 20 h a l’Atlàntida de Vic dins de la programació de Cineclub Vic. La sessió comptarà amb la presència d’Aleix Pitarch, membre del jurat d’aquesta edició, qui presentarà el seu curt Orders, film guanyador del Gran Premi al Kyiv International Short Film Festival 2021 i Menció Especial del Jurat al New Chitose Airport International Animation Festival.
Es projectarà una versió remasteritzada d’Akira i en Versió Original Subtitulada al Català gràcies a la col·laboració amb Òmnium Osona.

Dijous a les 21 h, es farà al Casino de Vic una nova edició del Microvisor, les xerrades cinèfiles organitzades per Cineclub Vic i l’Ateneu de Vic. Aquest serà un microvisor especial centrat en l’obra d’Akira que anirà a càrrec de Ramon Sallés, propietari de la botiga Kritik de Vic i gran expert en Manga i Anime.

Festival de curtmetratges.
Divendres i dissabte els curts seran els protagonistes. Es projectaran tres vegades: divendres al vespre i dissabte en dos passis de matí i tarda. Es projectaran dos blocs d’aproximadament una hora cada un, amb un descans entre blocs. El mateix dissabte a la nit es farà al Casino de Vic la gala de cloenda i el lliurament de premis.

Diumenge es farà una sessió del Cineclub Xic molt centrada en la creació i la divulgació cinematogràfica: Chomón per a la mainada. Es projectaran cinc films del pioner del cinema Segundo de Chomón amb amb la intervenció d’un contacontes, recuperant així la figura del bonimenteur, present en les sessions de cinema mut de l’inici del segle XX.

Jurats Julius
Enguany s’ha apostat per un jurat de qualitat i de proximitat. Aleix Pitarch, músic i cineasta, va guanyar l’any 2006 el festival amb el curt Dreamland. La vigatana Júlia Olivella és una dibuixant i animadora 2D que ha realitzat videcolips per grups com Power Burkas o Obeses. Marc Puvill forma part de la productora Focafilms, que ha participat en pràcticament en totes les edicions del Nou Julius i que ha guanyat nombrosos premis al llarg d’aquests anys.
Els cineclubs catalans atorguen un dels premis del certamen, el Premi Miquel Porter i Moix. El seu jurat està format per membres de diversos cineclubs catalans: Sergi Díaz del Cineclub amics del Cinema de la Vall de Ribes, Gabriel Vega del Cineclub La Ràpita, i Andreu Roca del Cineclub Vic.

El Premi Sert o no Sert al millor cartell l’atorga un jurat composat per dos membres de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic i un tercer membre designat per Cineclub, que enguany és Alba Font: dissenyadora gràfica, amb especial dedicació al disseny editorial. Combina el llenguatge gràfic amb la pràctica artística i, recentment també explora el món tèxtil.

A través del web del julius (festivaljulius.com) es pot consultar tota la programació i les novetats d’aquesta edició. Enguany es pot fer reserva prèvia d’entrades en línia a través del web de l’Atlàntida (per les sessions de cinema) i a través del web del ETC (pels passis de curts i cloenda del festival). 

+ info: http://festivaljulius.com


         11/11/2021

El Vicpuntzero acull l’exposició itinerant “Dimonis” de Cabosanroque

L’exposició enceta a Vic un viatge per Catalunya, que es podrà gaudir fins al 9 de gener de dijous a diumenge, a la nau central de la Pietat de l’espai Vicpuntzero

 

El Vicpuntzero, concretament l’espai de l’església de la Pietat, acull l’exposició itinerant “Dimonis. Ex-orcismes i in-orcismes de Verdaguer” de Cabosanroque fins al 9 de gener de l’any vinent. La mostra gira al voltant de les anotacions preses per Jacint Verdaguer durant les sessions d’exorcisme que va practicar a Barcelona a les acaballes del segle XIX i compta amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Vic.

La instal·lació sonora i visual és una creació del duet artístic Cabosanroque, format per Laia Torrents i Roger Aixut, que han coproduït juntament amb el Festival Temporada Alta, el Grec Festival, el Centre Cultural La Filature Scène-National de Mulhouse, la Fundació Lluís Coromina i la Fundació Jacint Verdaguer.

La regidora de Cultura, Bet Piella, va remarcar que l’exposició es fa en un espai emblemàtic de la ciutat que explica la història i els orígens de Vic. L’Església de la Pietat, un antic espai de culte, ara dessacralitzat amb l’experiència del Vicpuntzero ja ha rebut més de 18.500 visites, va subratllar.

El projecte d’art sonor de Cabosanroque se serveix dels quaderns de Jacint Verdaguer escrits entre els anys 1890 i el 1892 mentre participava en sessions d’exorcismes en un pis de Barcelona, per reflexionar sobre el fenomen de la possessió i les seves implicacions socials, estètiques, antropològiques, biològiques i fins i tot teatrals. Els pensaments de Verdaguer sorprenen per la seva profunda actualitat que, amb la situació provocada per la pandèmia, ressonen encara amb més contundència.

L’exposició, que es podrà visitar fins al 9 de gener té una durada de 40 minuts i estarà oberta els dijous i divendres, a les 5, 6 i 7 de la tarda; els dissabtes a les 6, 7 i 8 del vespre i els diumenges a les 10, 11 i 12 del migdia. Dimonis continuarà la seva itinerància a partir del març a l’Espai d’art Can Manyé d’Alella i posteriorment al Museu de Granollers, al Centre d’Art de Tarragona i al Museu d’Art de Cerdanyola.

 

Jacint Verdaguer

Jacint Verdaguer (1845-1902) el poeta romàntic per antonomàsia de la literatura catalana, autor d’obres cabdals com Canigó i L’Atlàntida, decideix, en el punt més àlgid de la seva trajectòria, arriscar una vida d’èxit i privilegis, per dedicar-se als més desvalguts de la societat. Ho fa a la Barcelona finisecular del XIX, en un moment de gran crisi social, també a Europa i arreu. Corrents com l’espiritisme, l’anarquisme, el comunisme, el darwinisme, Nietzsche i Freud irrompen en una societat plena de desigualtats i que busca respostes: el món sencer bull, i l’església catòlica es veu qüestionada per molts fronts.

És en aquest moment quan el poeta comença a participar en sessions d’exorcismes, que compila en quatre quaderns. El conjunt d’aquests textos no té forma acabada de llibre ni tampoc títol. De fet, els quaderns no es van publicar fins al 2002, cent anys després de la mort del poeta. El 2014 Edicions Verdaguer recupera les notes de Verdaguer al llibre “Dimonis”. Apunts de Jacint Verdaguer a la Casa d’Oració en una nova edició comentada pel també poeta Enric Casasses.

Aquests apunts, sota la revisió, interpretació i mirada de l’escriptor català contemporani esdevenen la llavor d’aquest projecte expositiu de Cabosanroque: Dimonis. La proposta de Cabosanroque és acostar-se al Verdaguer més desconegut i allunyat de l’èxit literari, i rellegir-lo contextualitzat i des de la contemporaneïtat, fent-ne una interpretació lliure a partir d’un nou terreny entre el què és sonor i el què és visual.

Bet Piella va remarcar que l’exposició és una experiència immersiva que no deixa indiferent a ningú, “entres a una exposició i surts d’una obra de teatre”.

 

 

XI Col·loqui Internacional Verdaguer

Dimonis s’estrena en el marc XI Col·loqui Internacional Verdaguer, el congrés de caràcter biennal dedicat als estudis contemporanis de Verdaguer que té lloc de l'11 al 13 de novembre 2021 a Barcelona, Vic i Folgueroles. La temàtica d’aquest any és 'Les apropiacions i presències de Verdaguer' i per tant, entre altres, la creació en diverses disciplines a partir de l'obra del poeta, com és el cas de l’obra de Cabosanroque. El col·loqui comptarà, entre els seus ponents, amb l’eslovè Marijan Dovic, que parlarà dels sants culturals europeus, entre els quals col·loca Verdaguer. Hi haurà taules rodones o diàlegs amb creadors, escriptors i artistes diversos com Neus Borrell, Albert Gusi, Àlvar Valls i Roser Carol, Albert Naudín, Pep Paré, Lluís Soler i Laia Torrents.

 

Programa de l’exposició itinerant

 • Espai Vicpuntzero/Església de la Pietat de Vic. Fins al 9 de gener de 2022
 • Can Manyé. Espai d’art i creació d’Alella. 4 març- 1 de maig 2022
 • Museu de Granollers. Del 2 de juny fins a l'11 de setembre de 2022
 • Centre d’Art de Tarragona. Del 23 setembre fins al 30 d’octubre de 2022

Museu d’Art de Cerdanyola. Principis de novembre- finals desembre de 2022

+ info: https://www.vicpuntzero.cat/exposicio-dimonis-ex-orcismes-i-in-orcismes-de-verdaguer/


         28/10/2021

Quinzena CulturaMENT de l’1 al 15 de novembre de 2021

CulturaMENT és un projecte que promou la difusió d’activitats culturals adreçades a persones grans amb inicis de demència i als familiars i personal que en tenen cura. Aquesta experiència pilot, que tindrà lloc durant la primera quinzena del mes de novembre de 2021, es realitzarà juntament amb dotze municipis de la demarcació amb voluntat d’estendre-la properament a la resta del territori.

Vic acollirà les següents accions:

Xerrada «Converses de museu» 
Del 2 al 5 de novembre i del 9 al 12 de novembre. D’11 a 13 h i de 15 a 18 h. Museu Episcopal de Vic

Xerrada «Observar i sentir a través de l’art» 
Del 2 al 5 de novembre i del 9 al 12 de novembre. D’11 a 13 h i de 15 a 18 h. Museu Episcopal de Vic

Visita interactiva «Art i sentits. Experimentem amb l’art medieval» 
Del 2 al 5 de novembre i del 9 al 12 de novembre. D’11 a 13 h i de 15 a 18 h. Museu Episcopal de Vic

Visita guiada . «Descobreix els 2.000 anys d’història de la ciutat»
Del 2 al 12 de novembre. En horaris reservats. Espai Vicpuntzero

Xerrada «Procés creatiu, de l’esbós inicial al llibre acabat», a càrrec de Subi 
3 de novembre. 18 h. La Farinera

«Dancing Vivaldi» a càrrec de Connexions Osonament 
12 de novembre. 20 h. Teatre l’Atlàntida


         28/10/2021

Torna el cicle de poesia Amb veu pròpia

Amb veu pròpia és una proposta cultural innovadora que proposa donar a conèixer i/o consolidar les joves veus poètiques d’Osona i connectar-les amb les d’arreu dels Països Catalans, així com també crear sinergies amb autors i artistes de carrera consolidada. Hi participen els municipis de Taveèrnoles, Roda de Ter i Vic, on es programen tres accions poètiques creades per a l'ocasió a partir del treball col·lectiu que realitzaran els diferents actors en cada municipi, combinant la poesia amb altres disciplines artístiques.

El cicle s’emmarca alhora dins les Jornades Miquel Martí Pol, les quals aporten la marca literària i el valor d’àmbit nacional que representa el poeta, donant aixopluc i projecció al poetes emergents.

 

La programació d'enguany es la seguent:

Dimecres 3 de novembre a dos quarts de 7 de la tarda al Casino de Vic: Presentació i conversa amb els creadors.

Dissabte 6 de novembre a les 7 de la tarda al  Teatre Eliseu de Roda de Ter: Recital “Un hivern plàcid” de Miquel Martí i Pol, un espectacle de Jordi Bosch, Xavier Bosch, Jordi Boixaderas i Roger Canadell.

Divendres 12 de novembre a les 7 de la tarda al Casino de Vic: Performance poètica “Viuen com si mai anessin a morir”, basada en la novel·la experimental de Ramon Furriols Franch. 

Divendres 26 de novembre a les 8 del vespre a l'Església de Sant Esteve de Tavèrnoles: Actuació i presentació del disc “Sa tanca d’allà dins” de Meritxell Gené i Txabi Ábrego.

 

 

 

 

+ info: https://miquelmartiipol.cat/jornadesmmp2021/


         
S'estan mostrant 10 notícies (21-30) de 688
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.