NOTÍCIES


20/09/2017

Comença un nou curs del "Cicle Diumenge Coral a l'Orfeó"

El Cor Euridice actuarà aquest diumenge, dia 24 de setembre, a les 19:00h

Comença un nou curs i l’Orfeó Vigatà reprèn novament l’activitat del Cicle Coral. Així, el proper diumenge dia 24 de setembre acollirà un concert que vindrà càrrec d’un cor de noies, el Cor Euridice de Les Borges Blanques. Aquest cor neix a l’any 1993 amb la voluntat d’oferir als alumnes i exalumnes de l’Escola de Música d’aquesta localitat la possibilitat de formar un cor de cambra. Iniciat en principi com a cor mixt, s’ha consolidat però com a cor femení.

L’any 1994 el Cor Euridice va participar en l’enregistrament del CD de la cantata “Fills del segle” del compositor Albert Guinovar. També ha actuat amb la Jove Orquestra Simfònica del Conservatori de Berna (Suïssa), l’Orquestra de Cambra d’Agramunt, The Maidstone Youth Singers (Anglaterra), el Cor Kódaly de Cervera i el Cor Novaura de Barcelona.

L’any 2006 assumeix la direcció Dolors Ricart i amb ella s’amplia el tipus de repertori que va des del Gospel, versions de pop i de rock fins a música del segle XX

Entre el seu ampli bagatge musical destaca el treball conjunt amb el director eslovac Robert Faltus amb l’objectiu de conèixer més d’aprop la música popular d’Eslovàquia i Txèquia, la participació a l’any 2010 com a cor pilot al Fòrum de directors “El concert espectacle: la bomba de Mateu Fletxa” , organitzat per la FCEC, així com en l’obra “Vi sonor” del compositor Carles Santos a l’any 2011, interpretant peces inèdites creades per a aquest espectacle. També participà a l’any 2012 en l’acte “El diàleg de les veus” que es va celebrar a la Sagrada Família. Tanmateix, ha realitzat concerts en espais únics amb personalitat i característiques acústiques ben especials com el Museu Arqueològic de Catalunya, la Cisterna del Convent d’Agramunt, la Biblioteca – Fonoteca de l’Auditori Enric Granados i l’Espai Orfeó de Lleida dins la temporada de tardor 2015.

En aquesta ocasió el Cor Euridice ens presentarà un amè programa que porta per títol “Sons del món”, el qual està format per diferents peces populars i tradicionals de diversos països d’arreu del món. Així, podrem escoltar cançons d’Irlanda, de Finlàndia, de Colòmbia, de Grècia, d’Hongria i del Japó entre d’altres indrets.

 

Moltes de les interpretacions vindran acompanyades amb piano. És doncs una bonica oportunitat de conèixer el món i de viatjar a través de la música.

El Cicle Coral organitzat per l’Orfeó Vigatà pretén oferir programes musicals diversos i també brinda l’oportunitat a les formacions corals de presentar les seves propostes.

 

Preu de les entrades:

Entrada ordinària: 8 €

Entrada reduïda (Jubilats, Carnet Jove, Cine Club): 5 €

Entrada pels socis:  3 €

Contacte per als mitjans de comunicació: 659 91 09 72

Correu: orfeovigata1902@gmail.com

Web: http://orfeovigata.wordpress.com/

+ info: http://orfeovigata.wordpress.com/


         14/09/2017

Mercat de Música Viva de Vic. Del 13 al 16 de setembre

Núria Graham, Xarim Aresté,The Unfinished Sympathy, The Gramophone Allstars Big Band, Xavier Baró, Dani Nel·lo, Christina Rosenvinge, i Oriol Roca, entre d’altres, estrenaran material al Mercat.


El MMVV aposta per una programació artística diversa i desacomplexada que combina tant l’emergència com la comercialitat al servei de les necessitats dels programadors públics i privats del país. Aquesta confiança en un ventall d’estils, el més ampli possible sense oblidar les propostes més tranversals i perifèriques, continua sent el segell distintiu d’un MMVV que ofereix el millor dels festivals en el marc d’un mercat. La vocació de servei envers els professionals de la programació fa que el mercat acoti el nombre de concerts a no més de seixanta, tant per ajustar-se al nombre de programadors com a la seva capacitat d’assistir a concerts.
Enguany, el MMVV compta amb artistes procedents de Noruega, els Estats Units, Regne Unit, Cuba, Veneçuela, Portugal, Hongria, França i, especialment, d’Itàlia donant continuïtat a les jornades professionals celebrades al mes de maig, dedicades a aquest país. A més, continua sent plataforma de llançament de les produccions d’altres comunitats autònomes i un dels principals mercat que assumeix aquesta funció a l’Estat.  
Dijous 14 de setembre l’italià Vinicio Capossela i els catalans Cabo San Roque signaran l’espectacle inaugural del 29è MMVV a l’escenari del Teatre Atlàntida: un repàs al repertori de Capossela amb la maquinària dels catalans.
Els escenaris del Mercat són nou: Plaça Major, Sucre, Plaça Màrtirs —amb programació gratuïta— Teatre Atlàntida, Auditori Atlàntida, Carpa Vermella, Carpa Negra, Jazz Cava, Pasternak —amb entrada de pagament o acreditació—.
L’Atlàntida torna a ser la seu de l’activitat professional, que arrenca dimecres 13 de setembre i s’allarga fins dissabte al migdia Els programadors públics catalans i estatals seran al centre d’un MMVV que és un important pol de contractació musical pública de l’Estat.
La Plaça Major acollirà divendres 15 la presentació en solitari de Dolo, Ramon Mirabet i Muchachito. L’endemà s’obrirà als directes de Pavvla, La Iaia i Senior i el Cor Lomax. L’escenari del Sucre comptarà el primer dia amb la música de Zoo i Talco, mentre que dissabte 16 s’hi podrà veure en concert Duende Josele, Txarango i Doctor Prats.
La Sala Pasternak i la Plaça dels Màrtirs tornen a ser escenaris oficials del Mercat: el primer, tancarà les nits de dimecres a divendres amb el darrers concert dels professionals seguit del Club MV, i el segon, la programació OFF, que enguany correrà a càrrec de les Cases de la Música, l’ESMUC el concurs Sona 9, que hi celebrarà una de les semifinals i el concurs VicSona, 
Diferents  iniciatives musicals com l’Adoberies Fest, el Sugar Ilegal Fest o la  1a Mostra d'Electrònica Visual i Sonora així com els músics al carrer ompliran tots els racons de músics durant els 4 dies de MMVV.

 

+ info: http://www.mmvv.cat/


         08/09/2017

Cineclub Vic comença un nou cicle de cinema i estrena horari

Les sessions de dimarts s’avancen mitja hora i començaran a les 21:30h
 
El proper dimarts, 12 de setembre, Cineclub Vic comença la nova programació de cinema pels mesos de setembre a desembre amb la cinta nord-americana Paterson (Jim Jarmusch, 2016). La sessió començarà a les 21:30h estrenant així el nou horari que els socis i sòcies van votar durant el mes d’abril. El diumenge 17, tindrà lloc la primera sessió de Cineclub Xic, les sessions infantils de diumenge, amb Ocells de Pas (Olivier Ringer, 2015).
 
Aquesta serà una programació intensa, amb fins a 24 sessions de dimarts, dijous i diumenge. Cineclub Vic continua sumant i les col·laboracions amb entitats, festivals i institucions no paren de créixer (Osonament, l’Espai Oikia, AFMADO, el Festival Protesta, la Universitat de Vic, el Museu del Ter, Dies d’agost...). El resultat és un cicle que a través de les millors novetats i clàssics de Filmoteca combina la passió pel cinema amb el compromís i el debat. 
 
El cicle comptarà amb tres sessions de dijous, entre les quals es projectarà el polèmic film Pieles (Eduardo Casanova, 2017) i la Mostra VOC. Aquesta mostra organitzada per Òmnium Cultural té com a voluntat mostrar la producció audiovisual de l’any a Catalunya i és la primera vegada que es podrà veure a Osona.
 
El Cineclub Xic, les sessions de cineclub infantil dels diumenges a la tarda, torna amb força i durant aquest cicle comptarà amb la participació del Consell local de la Cooperació de Vic. Després de cada projecció s’oferirà una activitat relacionada amb la pel·lícula i que permetrà al públic infantil treballar els diversos valors dels films. 
 
La programació també comptarà amb una sessió especial en motiu de la XII Jornada del Cineclubisme dels Països Catalans, que reunirà diversos cineclubs de Catalunya i el país valencià el proper 28 d’octubre. Durant la jornada es projectarà el documental Cineclub Vic, Orígens i Los 400 Golpes en una sessió gratuïta. 
 
Totes les sessions es projectaran a l’Espai ETC de Vic. La programació de l’entitat es pot consultar al web  www.cineclubvic.com

Programació setembre-desembre de Cineclub Vic

+ info: http://www.cineclubvic.com


         04/09/2017

Tot a punt per la 15a edició de la Marxa dels Vigatans

L'acte central tindrà lloc el 8 de setembre a les 21.30 a la plaça Major de Vic.  El dia 6 de setembre s'homenatjarà a Pilarín Bayés al Temple Romà de Vic.


Divendres a la tarda Òmnium Cultural va presentar la 15a edició de la Marxa dels Vigatans que es celebrarà el pròxim 8 de setembre a les 21.30 a la Plaça Major de Vic. La compareixença va comptar amb la presència d'Alfred Verdaguer, president d'Òmnium Cultural Osona; Anna Erra, alcaldessa de Vic; i Xevi Font, director artístic que han donat a conèixer les novetats de la Marxa d'enguany. 
Verdaguer va destacar que un dels objectius de la Marxa dels Vigatans és el de consolidar-se com a acte commemoratiu dels fets del 1714 i de reivindicació de les nostres llibertats nacionals. D'altra banda, també va recordar el canvi de data de l'esdeveniment, que passa del 9 al 8 de setembre.
El president d'Òmnium Osona no es va voler oblidar de tota la xarxa de persones que contribueixen a fer possible un acte com la Marxa dels Vigatans. Els voluntaris, que cada any són més, els ajuntaments, les empreses, associacions i les més de 70 entitats cíviques, socials i culturals que són una de les fortaleses de la Marxa.
Per la seva banda, Anna Erra va destacar "l'orgull que suposa per a la ciutat de Vic acollir un acte com la Marxa dels Vigatans". L'alcaldessa, a més, va remarcar les dues funcions que aquest acte suposa per a la ciutat. "D'una banda, ens ensenya i recorda la història. De l'altra, manté viva la memòria històrica del país amb un clam per la democràcia en un moment històric pel nostre país". A les acaballes del discurs, Erra va agraïr la feina feta a Òmnium per recordar aquests fets. "La ciutat de Vic està amb vosaltres", ha reblat.
D'altra banda, Xevi Font va mostrar el seu agraïment a Òmnium Cultural per l'oportunitat. "És un orgull i una responsabilitat. Un orgull pel contingut i el significat de la Marxa dels Vigatans. Però una responsabilitat pel moment en què ens trobem". Malgrat això, "des que m'ho van proposar no ho vaig dubtar ni un moment" va afirmar. Amb aquesta presentació es dóna el tret de sortida a la Marxa dels Vigatans 2017. 
L'acte central tindrà lloc el 8 de setembre a les 21.30 a la plaça Major de Vic. Cal destacar però que, abans, el dia 6 de setembre s'homenatjarà a Pilarín Bayés al Temple Romà de Vic.
La Marxa dels Vigatans
Aquest acte neix l'any 2003 amb la voluntat de renovar i impulsar la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a la comarca d'Osona, recordar els fets de 1714 i reivindicar els drets nacionals de Catalunya. Al llarg d'aquestes 15 edicions, la Marxa ha evolucionat des de la tradicional Marxa de Torxes cap a un model més participatiu, simbòlic i estretament vinculat als fets històrics de la comarca. Així mateix, la litúrgia de l'acte conserva els objectius fundacionals de transversalitat generacional, cultural i ideològica. Aquesta vinculació amb el passat i el present ha contribuït en el progressiu creixement de La Marxa dels Vigatans, tant en espectadors com en participació activa dels pobles i entitats de la comarca, que fan possible la vigília de l'11 de setembre a Vic.
La Marxa dels Vigatans és una festa de llibertat. Commemora els fets de 1714 i reivindica la necessitat de recuperar les llibertats nacionals. Una festa cívica de llibertat, memòria i homenatge que impliquen milers de persones i desenes d'entitats i institucions de les comarques d'Osona i el Lluçanès. Sota el lema "Marxa dels Vigatans, crida per la democràcia!", l'emblemàtica plaça Major de Vic esdevindrà un gran escenari. Hi participen milers de persones vingudes dels pobles d'Osona i d'arreu, de totes les edats, que cerquen un moment d'emoció compartida, poesia visual, espectacularitat, humor, tendresa i compromís amb la gent i el país.
Els pobles participen en l'espectacle formant columnes. Els municipis, amb torxes, entraran pels 7 carrers emulant, de manera simbòlica, les 7 portes que antigament donaven entrada a la ciutat de Vic. Les Columnes representen cadascun dels pobles de la comarca d'Osona que formen part de La Marxa. Cada columna està representada per un penó o personatge històric relacionat amb cada municipi, que arriba caminant des del seu poble a la plaça Major de Vic. En aquesta edició, tant les Columnes com qui vagi a l'acte com a espectador contribuiran a il·luminar la plaça. Per a les Columnes hi haurà torxes i la resta de participants podran ajudar a il·luminar la Plaça amb el seu mòbil.

 

+ info: http://www.marxadelsvigatans.cat


         04/09/2017

Un workshop internacional de pintura enceta el nou curs de La Farinera Centre d’Arts Visuals de Vic


La Farinera Centre d’Arts Visuals de Vic encara aquest nou curs seguint amb la seva voluntat de canvis i de millora constant. En aquest sentit, entre l’1 i el 4 de setembre, les seves instal·lacions acolliran un taller intensiu de pintura per a adults, i que anirà a càrrec de la prestigiosa pintora hiperrealista nord-americana Alyssa Monks. Una proposta molt ben rebuda ja que amb poc temps s’han exhaurit totes les places disponibles.
 
Entre els participants al taller, que serà impartit en anglès, hi haurà alumnes de Catalunya, Espanya i d’altres països europeus, principalment de França i Anglaterra.
 
Sota el títol “Pintar més enllà de la fotografia de referència”, els participants aprendran a fer una bona fotografia de referència, interpretar correctament la informació rellevant d’una fotografia, així com aconseguir que la pintura vagi més enllà de la mera aparença d’una fotografia i que contingui una petjada personal més íntima.
 
Sobre Alyssa Monks
 
Alyssa Monks és una pintora figurativa, nascuda l’any 1977 a Ridgewood, Nova Jersey. Va començar a treballar la pintura a l’oli des de petita. Va estudiar a la New School de Nueva York i a la Universitat Estatal de Montclair i va obtenir la seva llicenciatura a la Universitat de Boston el 1999. Va estudiar pintura a l’Institut Lorenzo de Medici de Florència i va aconseguir el Màster en Belles Arts de la Academia d'Art de l’Escola Superior d’Art Figuratiu a Nova York el 2001.
 
Més tard va realitzar una estada com a artista en el Fullerton College el 2006 i ha realitzat conferencies en universitats i institucions a tot el país. Ha estat professora de pintura a l’Acadèmia d’Art de Nova York, així com a la Universitat Estatal de Montclair i al Lyme College Academy of Fine Arts.
 
Les seves pintures han estat objecte de nombroses exposicions individuals i col·lectives com “Intimacy” en el Museu Kunst a Ahlen, Alemanya i “Reconfiguració del cos en l’art americà, 1820-2009″ en el Museu Nacional de la Acadèmia de Belles Arts de Nova York. La seva obra està representada en col·leccions públiques i privades, inclòs el prestigiós Savannah College of Arts de l’Associació d’Art de Somerset i de les col·leccions de Howard Tullman, Danielle Steele i Eric Fischl.
 
Monks ha obtingut tres vegades la Beca de la Fundació Elizabeth Greenshields de Pintura i és membre de la Acadèmia de la Junta de Síndics d’Art de Nova York. Actualment viu i pinta a Brooklyn, Nova York.

 

+ info: http://www.lafarinera.cat/


         31/07/2017

Inscripcions obertes als tallers de tardor dels CCVIC de l'Ajuntament de Vic

Les inscripcions s’obren el dimarts, 12 de setembre, a partir de les 16h

Els Centres Cívics de l’Ajuntament de Vic han presentat els tallers i propostes pel trimestre de tardor. Un curs més, a la programació de TALLERS s’hi afegeixen les PROPOSTES, activitats culturals i lúdiques com converses, sortides, experiències, actuacions inèdites, masterclass...

Els tallers inclouen sis programacions trimestrals i temàtiques per a cadascun dels CCVIC. El CCVIC de Santa Anna acull activitats musicals, com els tallers de percussió africana i cant coral modern, i tecnològiques, com els cursos de robòtica i cultura de xarxa. El CCVIC de la Serra-de-senferm ofereix activitats vinculades a la salut i el benestar: auricolopuntura, esquena, ioga nidra, reflexologia i defensa personal. Al CCVIC Plaça Osona continuarà realitzant els tallers d’artesania i manualitats: restauració, estampació en paper, mosaic en trencadís, patronatge i manualitats en família. Les activitats de dansa, esport i natura es portarant a terme al CCVIC de la Guixa: ornamentació floral, tonificació, gimnàstica hipopressiva, body attack i burlesques. El CCVIC del Montseny acollirà els tallers culinaris imaginació al plat, cuina energètica, carmanyola, postres del món i Catalunya vinícola. Per últim, al CCVIC de Can Pau Raba s'hi desenvoluparan els tallers de teatre, llengua i comunicació: en forma, com funcionen els mercats?, clown, guaita quin poema i anglès.

Pel que fa a les PROPOSTES  de tardor destaca les converses amb Rosa Maria Calaf i Marius Serra, les masterclass de canicross, dansa integrada i la cuina de l’àvia, l’actuació inèdita de ZA! i experiències com una visita a la comunitat sikh o els relats meridats. 

Les inscripcions s'obriran el dimarts, 12 de setembre, a partir de les 16h. Es podran fer presencialment a qualsevol CCVIC o al web www.vic.cat/ccvic. Les activitats comencen la setmana del 25 de setembre

TALLERS TARDOR CCVIC

PROPOSTES TARDOR CCVIC

 

+ info: www.vic.cat/ccvic


         25/07/2017

El carrer de Gurb celebra les festes de Sant Albert del 27 de juliol al 8 d'agost

L’esperada arribada del Carquinyoli serà el divendres 4 d’agost a la Bassa dels Hermanos


Aquesta setmana comencen els primers actes de les Festes de Sant Albert que se celebraran del 27 de juliol al 8 d’agost de 2017. 
La Capta general, el dijous 27 de juliol, i la recollida del boix, diumenge dia 30, donaran pas al pregó de les festes, que es portarà a terme el dimarts 2 d’agost a les 20h al Teatre del Pare Coll. El pregó d’enguany, a càrrec d’Isaac Pérez, anirà acompanyat d’una exposició sobre els programes i les festes des de 1930 fins a l’actualitat. 


El moment més esperat de les festes, l’arribada del Carquinyoli, serà el divendres a les 22h a la Bassa dels Hermanos. La Comissió de Festes  ha organitzat una jornada plena d’activitats durant tota la tarda, amb l’espectacle infantil “Homenets”, un “encierro” infantil i la tradicional cercavila amb els gegants del barri, el voltajador i la xaranga DAMM-er. La nit de les festes acabarà amb el concert de Boys Damm.


Els àpats populars i els espectacles per a tots els públics seran com sempre els protagonistes de les Festes de Sant Albert. El dijous 3 d’agost es farà el tradicional sopar de germanor seguit de concert i ball amb CAFÉ TRIO. Dissabte es portarà a terme una visita guiada pel barri i, a la tarda, la Bassa dels Hermanos acollirà una acampada i gimcana familiar, partits de bubble futbol i vòlei, així com l’espectacle d’humor IMPRO-SHOW. El diumenge se celebrarà la tradicional arrossada a Sant Marc i el dilluns, Festivitat de Sant Albert, hi haurà activitats familiars durant tot el matí, concert vermut amb els GOTS DE TUBA i sardanes amb la COBLA LLUÏSOS de Taradell.

Les festes posaran el seu punt i final el dimarts 8 d’agost, amb l’espectacle infantil GENERAL BUM-BUM, de la companyia TEATRE TOT TERRENY i, quan ja es faci fosc, la passada dels feixets i la despedida del Carquinyoli

 

+ info: http://carquinyoli.cat/#programa


         24/07/2017

Mountain Cry guanya el Premi del Jurat del Festival Nits 2017

El documental The Posterist rep una Menció Especial amb el seu retrat del cartellista Yuen Tai-Yung, l’artista que ha captivat al públic del festival durant la seva estada a Vic.
El Premi del Públic és per al film coreà d’acció Fabricated City (distribuït per Isaan Entertainment i estrenat simultàniament dins les Sessions Movistar+ del festival i al canal Movistar Estrenos). I la premsa acreditada del festival ha donat el Premi de la Crítica a Duckweed, èxit del cinema d’autor xinès del 2017.

El film Mountain Cry (Larry Yang, Xina 2016) és l’adaptació de la novel·la de Ge Shuiping, un drama rural ambientat a la Xina de l’any 1984 que condemna la intolerància d’un col·lectiu corcat pels prejudicis. Aquesta pel·lícula, que ha tingut a Vic la seva estrena estatal, retrata també una intensa història d’amor.

El Jurat internacional del Festival Nits de cinema oriental, format per Quim Casas, Pemba Chhoti Sherpa i Andrew Leavold, ha guardonat el film per la seva profunda història de supervivència i redempció, per l’expressivitat de les imatges i per com mostra el viatge extraordinari dels personatges. També n’han destacat el context que reflecteix i l’excepcional interpretació de la seva actriu protagonista, Lang Yueting.

El documental The Posterist, dirigit per Hui See-Wai i protagonitzat pel dibuixant Yuen Tai-Yung, rep la Menció Especial del Jurat per la passió i l’amor demostrat cap al personatge que retrata i perquè ha representat la comunió, en una sala de cinema de Vic, entre els espectadors i el cinema popular de Hong Kong.

El Festival Nits es consolida en la seva 14a edició com a esdeveniment que aconsegueix unir una programació de cinema especialitzat amb projecció internacional i el treball de territori i d’integració cultural.

Un total de 10.000 espectadors han assistit a les projeccions i activitats del Festival Nits 2017. Destaquen les Nits a la Bassa, nineta dels ulls del certamen, que han acollit les exhibicions d’arts escèniques, arts marcials, projeccions i sopars temàtics: la Xina, Japó, l’Índia, Corea del Sud i Hong Kong, amb prop de 1.000 persones cada nit.

El Premi del Jurat al film Mountain Cry, protagonitzat per una dona i la seva lluita amb l’entorn i els prejudicis, culmina una edició dedicada a les dones coratjoses. Durant la jornada del dissabte 22 de juliol es va presentar el llibre KUNG FU GIRLS, dedicat a les actrius del cinema d’acció de Hong Kong i la Xina, en un acte organitzat conjuntament amb la Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les. També cal destacar l’èxit de públic a les sessions de la Biblioteca Joan Triadú, especialment a les projeccions dels documentals de fort contingut feminista Mira (Lloyd Belcher, 2016) i Gulabi Gang (Nishtha Jain, 2012).

+ info: http://cinemaoriental.com/


         20/07/2017

L’Atlàntida inicia una nova etapa i aposta pel teatre multidisciplinari

Amb la presentació de la nova temporada de música i arts escèniques, L’Atlàntida consolida i amplia un projecte cultural i educatiu de gran ambició artística amb l’objectiu de compartir-lo amb tota la ciutadania. Sota el lideratge de Montse Catllà, directora general de la Fundació L’Atlàntida des del passat mes de gener, s’inicia una nova etapa en la qual s’aniran desenvolupant els objectius que contempla el nou contracte programa.

Una de les primeres línies d’acció que es portarà a terme és l’inici del cicle de teatre multidisciplinari ESCENARIS, una proposta impulsada des del Consell Assessor de L’Atlàntida que acollirà propostes teatrals poc convencionals, en algun cas inclassificables, amb l’objectiu de trencar els formats escènics convencionals i d’arribar a nous públics. La primera edició es realitzarà a diferents espais escènics de la ciutat: Institut del Teatre, Casino de Vic i L’Atlàntida. La primera cita del cicle serà el divendres 6 d’octubre amb un solo de dansa teatre de Laura Marsal sota la direcció de Sadurní Vergés. L’espai escènic i pati de butaques d’aquesta primera proposta se situa dalt de l’escenari de Sala 1 de L’Atlàntida. El 3 de novembre el cicle acollirà Pla fix, Latung La La, de David Ymbernom; el 10 de novembre, Com nos tornem de Bubulina Teatre; el 19 de novembre, Tot sembla tan senzill i finalitzarà el 17 de desembre amb Marat/Sade, de Peter Weiss.

Entre la resta de programació, destaca la presència d’artistes o entitats osonenques com Paula Valls, Quimi Portet, l’Orquestra de Cambra de Vic, la Coral Canigó, el Casino de Vic, o els Pastorets, entre d’altres. Pel que fa a la programació teatral de gran format, gaudirem de grans èxits barcelonins com Art, In memoriam, la quinta del biberó, La treva o Calígula, entre d’altres. També s’ampliaran les activitats complementàries amb conferències a l’entorn de textos teatrals i diàlegs amb els equips artístics després de les funcions.

El concert benèfic d’enguany serà a càrrec de l’Escolania de Montserrat i anirà en benefici de la Casa de Vic de les Germanetes dels Pobres, amb el patrocini del Rotary Club.

 

Tal com es va informar fa unes setmanes, durant els propers tres anys, la imatge de L’Atlàntida serà encapçalada per una peça artística creada expressament per un artista visual o plàstic osonenc proposat des de l’H. Associació per a les Arts Contemporànies. La imatge d’aquest primer semestre porta com a títol L’escenari i és obra de Toni Garcia, professor de dibuix i color a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.

Amb l’objectiu de facilitar l’accés a un major nombre de persones se seguiran proposant diferents tipus d’abonaments: tastet de teatre, Grans concerts, abonament lliure i abonament jove. A més a més, tots els espectacles disposen d’un màxim de 10 entrades amb un preu especial de 10 € cada entrada. Aquestes entrades s’ubiquen a l’última fila i es poden adquirir a partir del 25 de juliol i fins a 48 hores abans de cada espectacle.

Des d’avui, 18 de juliol, els Padrins de L’Atlàntida poden adquirir les seves entrades i abonaments. A partir del 21 de juliol ho podran fer els Amics de L’Atlàntida i, a partir del 25 de juliol, la resta del públic.

+ info: http://latlantidavic.cat/programacio/


         17/07/2017

Festes del barri de Santa Anna. Del 18 al 29 de juliol

L’Associació de Veïns i Veïnes de Santa Anna ha organitzat un any més 11 dies de festes amb l’objectiu que el veïnat surti al carrer, es retrobi i gaudeixi amb la quinzena d’activitats que han preparat.

Les novetats més destacades de la Festa Major d’enguany són la caminada nocturna i una visita guiada per descobrir la història del barri.

Les festes començaran el dimarts 18 de juliol amb el recuperat campionat de petanca. L’endemà, un munt de jocs al parc de Santa Anna i el ja tradicional campionat de parxís. El dimecres serà el torn del pregó que enguany anirà precedit per una caminada nocturna tot descobrint les plantes de la zona. La pregonera d’enguany serà Montserrat Freixer, veïna del barri i presidenta d’Osona Contra el Càncer.

Divendres 21 es portarà a terme el sopar popular acompanyat per un espectacle de màgia. Plogui, nevi, faci fred o calor, el sopar es farà directament al pati de l’Institut Plana de Vic. El dissabte arribarà carregat d’activitats amb jocs infantils i festa de l’escuma al matí, i, a la tarda, visita guiada pel barri, cercavila i ball de gegants i gran ball de festa major a partir de les 10 de la nit.

Diumenge serà el torn de la xocolatada popular i concurs de dibuix, missa homenatge a la gent gran, gran quina de Santa Anna i balls tradicionals.

Tancaran les festes el so0par informal i cinema a la fresca del dimecres 26 a les 9 del vespresi la Festa Jove de Santa Anna, el dissabte 29 de juliol, organitzada pel jovent del barri. 

+ info: http://barrisantaanna.blogspot.com.es/


         
S'estan mostrant 10 notícies (291-300) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.