NOTÍCIES


24/05/2017

Semifinals dels Vicsona + Inauguració ArtdePas

El Vicsona i l'ArtdePas es troben el diumenge 28 de maig al migdia a través d'un recorregut itinerant per la llera del riu Mèder on s’hi aniran desenvolupant simultàniament actuacions musicals des de les 11 del matí fins a les 2 del migdia. Els 6 grups finalistes del Vicsona, Men in Black, Matthew McDaid i picnic musical amb la La Vermuteria del CLOT

Els sis semifinalistes del VicSona tocaran de les 11h a les 12:45h del matí en diferents espais habilitats al llarg del riu Mèder. Jazz on Mars actuarà sota el pont gòtic del Remei; K.OS sota la passera que comunica el passeig Pep Ventura i la rambla Tarradellas; Rujé sota el pont del passeig de la Generalitat, Mariona i Helena Trio al pont de l’antiga pista; Banboo sota el pont romànic de Queralt i Impuls a l’espai del col·lectiu la Clota, a les adoberies.

A partir de les 12:45 l’esplanada ubicada just desprès de la nova passarel·la de les adoberies acollirà l’inauguració de l’ArtdePas, amb les actuacions de Men in Black i Mathew Mcdaid. Un “pícnic musical” que comptarà amb zona de vermut.

+ info: https://www.facebook.com/events/266589543805566/?acontext=%7B%22ref%22%3A%22108%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D


         18/05/2017

El carrer de la Riera celebra les seves festes

La Comissió de Festes del carrer de la Riera i adjacents ha preparat un programa carregat de propostes variades per celebrar les festes del barri.

Els actes començaran aquest divendres 19 de maig amb una cercavila amb els gegants del barri, la lectura del pregó a càrrec del president de la Comissió de festes del carrer de la Riera, el sr. Manel Alier, i fi de festa amb el grup Switzerland Conection.

El programa de les festes, que s’allarguen enguany fins el 28 de maig, ha estat elaborat conjuntament amb entitats, col·lectius i comerciants del barri. N’és un exemple el Rieart, que se celebrarà a la plaça Guadí el 20 de maig i comptarà amb diferents accions artístiques i creatives a càrrec de l’Associació de Sords, Casa d’Oficis, Kiwe Studio, NQAR, Oikia, Retorna, Casal Claret i bbintervencions. La jornada acabarà amb el concert de Hits, Llull i Eskerda a la mateixa plaça.

Els geganters i grallers del carrer de la Riera organitzen el dissabte 27 de maig a la tarda la 24a Trobada de Gegants, amb la participació de les colles d’Amer, l’Espluga de Francolí, l’Esquirol, La Mulassa de Falset, Navàs, Prats de Lluçanès, Ribes de Freser, Sant Vicenç de Torelló, Santa Coloma de Farners, Torelló, Verdú, Barri de Santa Anna, Cavallets de Vic i els del carrer de la Riera.

Altres propostes destacades són la representació de “El Criat de dos amos”, a càrrec del grup La Trebinella de Perafita,  i la interpretació musical de “Maria Rosa, la Pel·lícula” a l’Institut del Teatre de Vic.

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1004385_arxiu1_16-05-2017_14-23-22.pdf


         17/05/2017

Dia Internacional dels Museus

Aquesta setmana se celebra el Dia Internacional dels Museus. El Museu Episcopal i el Museu de l’Art de la Pell han organitzat diverses activitats per apropar l’art i la cultura de manera festiva.

El dijous 18 de maig, el MEV i el MAP celebran el Dia Internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes que començarà a les 10 del matí fins a les 7 de la tarda.

El dissabte 20 de maig tots dos museus se sumaran a la Nit dels Museus amb diverses activitats. El Museu Episcopal obrirà per donar a conèixer les seves col·leccions de nit. Una manera diferent de descobrir el museu tot gaudint d’interpretacions musicals dels joves músics de l’Escola de Música de Vic i d’explicacions guiades de les obres.

El Museu de l’Art de la Pell per la seva banda obrirà de 20 a 22h i oferirà un passeig per la història del guadamassil així com l’activitat “Amb els ulls tancats”. Àlvar Calvet, autor de l’actual exposició temporal “Nix: d’artistes com a cecs i de cecs com a artistes”, amb els ulls tapats i valent-se només del tacte i la intuïció, realitzarà retrats a tots aquells que vinguin a la nit dels museus.

Totes les activitats seran gratuïtes.

 

 

+ info: http://museuepiscopalvic.com/


         11/05/2017

Ariadna Seuba guanya la 8a edició de la Beca Ciutat de Vic a la creació artística

Aquesta beca de l’Ajuntament de Vic està dotada amb 6.000 euros i permetrà que l’adjudicatària pugui desenvolupar el projecte guanyador en el transcurs d’un any

Ariadna Seuba és la guanyadora de la Beca Ciutat de Vic a la creació artística 2016/17 amb el projecte Operació Globus, el documental. Susagna Roura, regidora de Cultura; Anna Palomo i Quim Crusellas, representants del jurat, van entregar la meitat del premi a Íngrid Seuba, germana de la guanyadora,  que va excusar l’assistència de la premiada.

Per la seva banda, Roura va remarcar que “aquesta beca de l’Ajuntament té la finalitat de promoure, estimular i difondre la creació artística en qualsevol camp”. A més, va explicar que la comissió de selecció ha tingut en compte l’interès i la qualitat artística del projecte, la seva originalitat i singularitat, la viabilitat tècnica i econòmica i el grau de necessitat de l’ajuda econòmica de la beca per a la realització de la proposta.

La Beca a la Creació Artística Ciutat de Vic està dotada amb 6.000 euros. La meitat d’aquest import es va entregar ahir i la resta es farà efectiu en el moment que es lliuri la memòria final. Serà quan la comissió de seguiment hagi comprovat que el resultat s’ajusta al projecte.

 


         05/05/2017

Del 6 de Maig al 4 de Juny es celebren les festes del barri dels Caputxins

Un any més tornen les festes organitzades per l’Associació de Veïns del barri dels Caputxins, un mes ple d’activitats diverses per a tots els públics i obertes a la participació de tota la ciutat.

Com és habitual presenten un programa farcit de propostes interessants de les quals en destaquem la botifarrada popular, el campionat de parxís, el berenar espectacle infantil o el concert de festa major. Per a poder consultar la programació completa consultar el programa en pdf.

Us convidem a participar d’aquestes festes que, una vegada més, omplen de color, música i alegria els carrers del barri dels Caputxins.

Programa de festes del barri dels Caputxins 2017

+ info: http://barricaputxins.cat/


         03/05/2017

Els semifinalistes del VicSona donaran el tret de sortida a l’ArtdePas

Els semifinalistes del VicSona donaran el tret de sortida a l’ArtdePas

Els semifinalistes tocaran el 28 de maig a la inauguració de l’ArtdePas, on el jurat escollirà les quatre propostes finalistes

El passat divendres 28 de maig al vespre es van valorar les propostes que es van presentar al VicSona d’enguany. El jurat ho ha tingut més difícil respecte l’any passat, ja que s’han rebut quinze propostes de les quals n’havien de seleccionar sis. Es tracta del doble de propostes respecte l’any passat, majoritàriament de la comarca però també de la resta del territori.

El jurat ha estat format amb representació del Consell de Joves, les Taules d’Estudiants, la regidoria de Cultura i el Mercat de Música Viva. En la valoració ha tingut en compte elements com el directe, la originalitat dels temes i la diversitat d’estils i ha valorat positivament els grups o solistes de la comarca i menors de 30 anys.

Els sis semifinalistes han estat Bandboo, Impuls, Jazz on Mars, Mariona i Helena Trio, Rujé i K.OS, tots amb vinculació a Vic i comarca. Tots ells tocaran el proper 28 de maig al migdia a la inauguració de l’ArtdePas en un entorn especial i on el jurat seleccionarà els quatre finalistes que tocaran a l’escenari VicSona del Mercat de Música Viva. El guanyador serà escollit mitjançant votació popular.

Amb el nou format de semifinal a l’ArtdePas, la mostra de música jove s’obra i comparteix propostes juvenils en entorns culturals de ciutat. Aquest any, es recupera el premi en forma de gravació de quatre temes en estudi per fomentar el ressò dels grups locals joves.


         27/04/2017

XIII Premis literaris Pacte de Sant Sebastià

Els Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià o dels Vigatans, han estat convocats en la seva 13ª edició, on es suma la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona. En aquesta ocasió, el jurat està format pels mateixos membres que les darreres edicions, el presideix Víctor Pallàs, filòleg i poeta, el secretari és Txevi Rovira, humanista i Tinent d’alcalde de cultura de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, i també en forma part Biel Barnils, poeta i rapsode. El termini de lliurament de les obres finalitza el 2 de maig.

Sempre han constat de premis de prosa i poesia en categoria infantil, juvenil i per adults, i ha destacat el Premi Especial Llorenç Tomàs, el Mossèn de Santa Eulàlia de Riuprimer el 1705 que va convocar la reunió secreta a l’ermita de Sant Sebastià per preparar el Pacte dels Vigatans. Aquest premi de recerca i/o investigació  centrat en el període de la Guerra de Successió, també pot ser poesia, prosa, assaig, teatre o còmic, basat en els fets històrics o amb una intencionalitat més lliure de ficció històrica.

Pel què fa la dotació econòmica, s’ha aconseguit mantenir la dotació de l’any del Tricentenari, la més alta fins ara. Així, destaquen els 500€ del Premi Especial, que ha de girar entorn la temàtica de la Guerra de Successió. Pel què fa a la resta de les categories, els premis infantils es doten amb 150€, els juvenils amb 200€ i els d’adults amb 300€. Tant de prosa com de poesia.

El veredicte i lliurament de premis serà el dissabte 13 de maig de 2017 a la tarda, a l'ermita de Sant Sebastià, en el marc de la Commemoració del Pacte dels Vigatans. (Properament informarem de més detalls sobre els actes del 13 de maig).

 

Els premis estan organitzats pels Ajuntaments de Santa Eulàlia de Riuprimer i Vic, i també per Òmnium Cultural d’Osona, i compten amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona.

 

Vegeu les bases als documents adjunts.

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1004291_arxiu1_21-04-2017_12-08-49.pdf


         24/04/2017

Nova convocatòria del concurs de cartells per la Festa Major de Vic

Enguany el premi per el guanyador o guanyadora serà de 800€.

L’Ajuntament de Vic, convoca un any més el concurs de cartells de la Festa Major 2017.  La convocatòria té per finalitat potenciar la creació artística i la participació ciutadana, així com donar difusió a la Festa Major de Vic. Les obres o cartells concursants hauran de ser originals i inèdits i el tema haurà d’estar relacionat amb la ciutat de Vic i la Festa Major.

Pot participar en aquest concurs qualsevol persona interessada. Si es vol presentar un cartell en representació d’un grup, escola o entitat sense ànim de lucre, ha de designar una persona representant de l’entitat, i, en el moment de la inscripció, s’han de facilitar les dades que identifiquin l’entitat.

Les obres es poden presentar fins el 12 de maig, a l’Àrea de Cultura i Museus, ubicada a la Casa Serratos (C. Torras i Bages, 6, 2n pis) de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

El jurat encarregat de decidir el cartell guanyador donarà a conèixer el veredicte el dia 17 d’abril, a les 19.00 h, a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic.

Podeu consultar les bases del concurs a l'enllaç de sota.

Bases del concurs de cartells de Festa Major 2017


         21/04/2017

Vic celebra el Dia Internacional de la Dansa a la plaça dels Màrtirs

La jornada torna a la plaça dels Màrtirs el proper dissabte, 22 d’abril, de 10 del matí a 1 del migdia i de 5 a 8 de la tarda

Més d’un miler de nens i nenes participaran a les exhibicions de dansa per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, que Vic celebrarà el proper dissabte 22 d’abril. Una jornada que se celebra anualment entorn del 29 d’abril, dia establert per la Unesco per commemorar aquesta disciplina artística, i que torna a la plaça dels Màrtirs amb exhibicions de hip hop, contemporani, clàssic i jazz, entre d’altres.

Al llarg del matí hi haurà actuacions dels alumnes de dansa de 3 a 13 anys i a la tarda serà el torn dels més grans, on es podrà gaudir també dels grups que es presenten a les competicions de hip hop.

 

La iniciativa està promoguda per l’Associació d’Osona en Dansa que aglutina escoles de dansa de Vic i la comarca i té com objectiu compartir i mostrar aquest art a tota la ciutadania.

 

El Dia Internacional de la Dansa, una activitat oberta a tothom i d’accés gratuït, compta amb la participació de les següents escoles de dansa: Ariadna Busquets; Aula de Dansa,Escola de Ballet Maria Cinta; DanceStudio Vic; Escola de ball Neus Gaja; Act’in, estudi de dansa; Estudi de Dansa Thaïs; Escola de dansa TLS; Escola de Dansa Laia Baulenas; Gimnàs Bisaura; Gimnàs Actiu; Estudi 67, escola de dansa; Nou Estil i Samdance Calldetenes.


         18/04/2017

Tot a punt per la diada de Sant Jordi

La ciutat de Vic celebra un any més la diada de Sant Jordi amb parades de llibres, roses i activitats familiars durant tot el dia.

L’Ajuntament de Vic obrirà les seves portes amb visites guiades per l’edifici i visita a l’exposició de rams i roses, obsequi de les floristeries de Vic, d’11 a 13h. i de 17 a 19h.

A partir de la es 17:00h la ludoteca mòbil La Xarranca s’instal·larà a la plaça Major de Vic amb els seus Jocs Gegants, tallers de clauers màgics, espai bebès i El Poblet.  A les 18.30h. arribarà un dels moments més esperats del dia, la representació de la llegenda de Sant Jordi. Enguany la llegenda de Sant Jordi anirà a càrrec de la companyia còmica L’Ou Cost i comptarà amb la participació dels Geganters i Grallers del carrer de la Riera i la Guàrdia Urbana de Vic, que aquest any celebra el seu 150è aniversari.

 

Programa de Sant Jordi 2017


         
S'estan mostrant 10 notícies (301-310) de 679
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950515253545556575859606162636465666768Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.