NOTÍCIES


09/03/2017

S’obre el període per presentar propostes pel VicSona 2017

Des de Vicjove es vol continuar contribuint a la promoció i creació musical emergent local i per això s’obre una nova convocatòria de la Mostra de Música Jove VicSona 2017, que organitza l’Ajuntament de Vic.

Aquest any la semifinal serà en el marc de la inauguració de l’ArtdePas que tindrà lloc el 28 de maig a prop de les adoberies, al costat del Mèder. La final serà a l’escenari VicSona de Música Viva per votació popular i els grups seran inclosos al catàleg MMVV17 amb l’efecte promocional que això suposa). El premi guanyador serà la gravació de quatre temes en un estudi durant els mesos d’octubre i novembre de 2017.

No hi ha requisits previs i la presentació de propostes és oberta, però es valoraran positivament els següents aspectes:

Que els músics siguin residents a la comarca d’Osona o que hi tinguin alguna vinculació.

Que el grup (o solistes) siguin menors de 30 anys (nascuts l’any 1987 o posteriors).

La mostra està oberta a qualsevol forma de creació, interpretació i estil musical, dins d’un concepte ampli de música moderna.

No poden participar al VicSona 2017 els grups finalistes d’altres edicions

 

Consulteu les bases a l’enllaç que trobareu a continuació

+ info: http://www.vicjove.cat/atencio-obert-el-termini-del-vicsona-2017/


         09/03/2017

Vic i Folgueroles uneixen esforços per impulsar la recerca sobre Verdaguer

El premi Verdaguer de Recerca està convocat pel patronat de la Fundació Jacint Verdaguer, l'Ajuntament de Vic i la UVic-UCC

El patronat de la Fundació Jacint Verdaguer, amb l’Ajuntament de Vic i la de UVic-UCC, convoca el Premi Verdaguer de Recerca per tal de fomentar la investigació sobre la figura i l’obra de Jacint Verdaguer i el seu paper essencial en la vertebració de la cultura del nostre país, amb l’objectiu d’incentivar la tasca d’investigadors que puguin aportar noves mirades sobre el poeta i la seva obra.

Destinat a aquells investigadors que vulguin preparar l’edició crítica d’una obra de Jacint Verdaguer segons els criteris lingüístics, metodològics, analítics i formals establerts per la Societat Verdaguer. L’obra i el seu estudi seran publicats dins la col·lecció d’Obra Completa en Edició Crítica de Jacint Verdaguer (OCEC) per Verdaguer Edicions.

 

Podeu consultar les bases aquí.

 

+ info: http://www.verdaguer.cat/cms_verdaguer/app/webroot/uploads/1488893641.pdf


         07/03/2017

Vic obre una nova convocatòria de la Beca Ciutat de Vic a la creació artística

L’Ajuntament de Vic convoca la vuitena edició de la Beca Ciutat de Vic a la creació artística amb la finalitat de promoure, estimular i difondre la creació artística en qualsevol camp. Aquesta beca s’atorgarà a un projecte de creació artística de qualsevol disciplina per tal que, en el transcurs d’un any, l’adjudicatari pugui desenvolupar el projecte. Els interessats poden presentar la seva sol·licitud fins el 7 d’abril d’enguany.

La Beca a la Creació Artística Ciutat de Vic està dotada amb 6.000€. Aquest import es farà efectiu en dues parts. El 50% es lliurarà en l’acte de proclamació del projecte guanyador i el 50% restant en el moment del lliurament del treball realitzat, amb la memòria final, i una vegada la comissió de seguiment hagi comprovat que el resultat s’ajusta al projecte.

La comissió de selecció tindrà en compte l’interès i la qualitat artística del projecte, la seva originalitat i singularitat, la viabilitat tècnica i econòmica i el grau de necessitat de l’ajuda econòmica de la beca per a la realització de la proposta.

Els sol·licitants hauran de presentar la documentació a la regidoria de cultura i museus de l’Ajuntament de Vic (plaça D. M. de Clariana, 5, baixos).

Bases de la Beca Ciutat de Vic 2016-17


         06/03/2017

Tornen les visites guiades a l'ermita de Sant Sebastià

Les visites són gratuïtes i es fan tots els dissabtes i diumenges fins el 8 de juliol.

Les visites guiades es fan tots els dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 18h i els diumenges i festius de les 10 a les 14h. A partir del mes de juny les visites dels dissabtes seran de 10 a 14h i de 16 a 20h. També es podran fer visites guiades en dies feiners, amb reserva prèvia d’una setmana d’antelació a través del correu electrònic info@itinerart.cat

Les visites, que són gratuïtes, oferixen un recorregut per l’interior de la capella on es va portar a terme el Pacte dels Vigatans i per l’espai museístic exterior, on es troben  les figures i personatges protagonistes del Pacte.  Acompanyats per un guia, els visitants poden descobrir què va portar a aquells 9 prohoms vigatans a trobar-se un 17 de maig de 1705, en una ermita recòndita, per pactar les bases d’una aliança en la qual Catalunya jurava fidelitat a l’arxiduc Carles i donava suport militar i logístic a un desembarcament aliat. Una decisió que canviaria per sempre més el destí dels catalans.

L’ermita de Sant Sebastià, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, forma part de la Ruta 1714 de la Generalitat de Catalunya. Aquesta ruta és un recorregut pels deu escenaris on van succeir els episodis històrics més destacables de la Guerra de Successió a Catalunya. Es tracta de llocs emblemàtics carregats de gran simbolisme, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic. A banda de l’ermita de Sant Sebastià, la Ruta 1714 està formada pels monuments Seu Vella de Lleida; la Universitat de Cervera; els castells de Cardona i de Talamanca; torres de defensa com la Manresana, a Els Prats de Rei, o Solsona, a la fortificació de Castellciutat de la Seu d’Urgell; les ruïnes del Born de Barcelona o les cases on va viure Rafael Casanova a Moià i Sant Boi de Llobrega


         28/02/2017

Activitats del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

El VicDones-SIAD Osona, organitza com cada any una sèrie d’activitats entorn al Dia Internacional de les Dones. La programació recull xerrades, tallers, teatre, conferències, cinema, entre altres amb l’objectiu de promoure la sensibilització ciutadana al voltant de les desigualtats de gènere existents encara a la nostra societat.

Les activitats compten amb la col·laboració de la Biblioteca Joan Triadú, el Museu Episcopal de Vic, Cineclub Vic, Col·lectiu Etcetera, Casal Claret, Col·lectiu feminista Adona’t Vic, Unitat d’Igualtat, Facultat de Ciències i Tecnologia, Càtedra Unesco Dones, Desenvolupament i Cultures, Centre Interdisciplinaris de Gènere i Universitat de Vic-Universitat Catalunya Central

Trobareu tota la programació en l'enllaç d'aquí sota.

 

+ info: https://www.vic.cat/viure-a-vic/dones/activitats-8-de-marc-dia-internacional-de-les-dones-2017


         28/02/2017

S’obre el període d’inscripcions a la sisena edició d’ArtdePas

Les sol•licituds es poden presentar fins el pròxim 16 d’abril

L’Àrea de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Vic posa en marxa la sisena edició d’ArtdePas, el cicle de música al carrer que se celebrarà a la ciutat de Vic del 28 de maig al 27 d’agost de 2017. Aquesta iniciativa té per objectiu donar a conèixer i promocionar els grups emergents del nostre país i al mateix temps acostar la música a la ciutadania d’una forma gratuïta.

Aquest any els concerts es portaran a terme tots els diumenges de juny, juliol i agost en dos espais. Els diumenges al migdia al barri del Remei i els diumenges a la tarda, com ja és habitual, a la plaça del Carbó.

El tret de sortida d’ArtdePas serà el 28 de maig amb actuacions dels grups finalistes del VicSona al voltant del riu Mèder.

Aquesta sisena edició torna a fer una aposta per la música. Totes aquelles persones i grups interessats en participar han de fer arribar la seva proposta a través del formulari que trobaran a la pàgina web www.culturavic.cat juntament amb una peça enregistrada en vídeo de l’acció que es vulgui presentar. El formulari es pot lliurar directament a l’Àrea de Cultura, ubicada a la Casa Masferrer (Pl. Dom Miquel de Clariana, 5, baixos),  o per correu electrònic a l'adreça següent: artdepas@vic.cat.

FORMULARI D'INSCRIPCONS ARTDEPAS 2017

BASES ARTDEPAS 2017


         24/02/2017

La tipografia VICCC, creada per 43 persones del món de l’art i la cultura, ja es pot descarregar de forma gratuïta

La proposta tipogràfica inclou per primera vegada la “l·l” com a caràcter únic i substitueix la “ñ” dels teclats convencionals

La nova tipografia VICCC ha estat originada per 43 persones del món de l’art i la cultura, que han participat al llarg de la programació de VICCC 2016, i cadascuna ha creat un caràcter que posteriorment s’ha digitalitzat en un arxiu true type per poder-lo fer servir en un dispositiu digital.

Aquesta tipografia és genuïnament catalana ja que per primera vegada la ela geminada està dissenyada com a un sol caràcter i no com la suma de tres. Així, a tecla dels ordinadors i dispositius que correspon a la lletra “ñ” passa a ser automàticament una “l·l· sense haver-la d’escriure en tres passos.

A l’exposició “VICCC – Panoràmica” que es pot veure al Museu de l’Art de la Pell de la ciutat fins el proper 26 de març, s’exposa aquesta nou tipus de lletra i algunes de les peces originals que han creat escultors, pintors, grafiters, escriptors, poetes, actors, dissenyadors, artistes visuals, músics, arquitectes, fotògrafs i il·lustradors.

És en aquesta mateixa mostra on tots els visitants poden escriure els seus comentaris amb la nova tipografia VICCC al llibre de visites digital. Tothom qui ho vulgui es pot descarregar aquesta proposta tipogràfica aquí.

+ info: www.viccc2016.cat


         21/02/2017

Aquest dissabte arriba el Carnestoltes de Vic

Aquest dissabte al matí se celebra una nova edició del Carnestoltes de Vic. Els participants i les comparses estan convocades a les 10 del matí a la plaça Manel Carrasco i Formiguera on a 2/4 d’11 el rei Carnestoltes llegirà el manifest que donarà el tret de sortida a la rua. La cercavila passarà pels carrers dels barris de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas. Allà se celebrarà el fi de festa amb balls, entrega de premis i coca i xocolata per a tots els participants.

El Carnestoltes de Vic va néixer ja fa uns anys de la mà del Mijac de la Serra de Sanferm i poc a poc s’ha anat consolidant com una festa popular adreçada a tots els públics. Actualment el Carnestoltes l’organitzen les Associacions de Veïns i Veïnes del Pla del Remei, la Serra de Sanferm, Plaça Moragas – Estadi, la Calla i l’Horta Vermella, amb la col·laboració de diferents AMPA’s i entitats del lleure de la ciutat.

 


         20/02/2017

Obertes les inscripcions a la cinquena edició del Festival Protesta

Els curtmetratges es poden presentar fins el 15 de maig a través de la pàgina web del festival.

El Protesta ha obert la convocatòria per participar a la cinquena edició del festival de curtmetratges de crítica social que se celebrarà a Vic del 20 al 29 d’octubre de 2017. El Protesta té l’objectiu de crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de curtmetratges de crítica social per tal de potenciar les creacions d’autors a nivell nacional i internacional i esdevenir una eina de transformació social.

La novetat principal d’aquesta edició és que per primera vegada es faran projeccions a altres ciutats, tot i que Vic continuarà sent la seu del festival.

Els curtmetratges es poden inscriure a través del formulari d’inscripcions de la web amb l’enllaç de descàrrega del curtmetratge o bé a través de les dues plataformes online de curtmetratges que hi ha a la web del festival. La durada dels treballs no podrà superarà els 30 minuts i es poden presentar en qualsevol idioma, tot i que aquells que no siguin en català o castellà hauran de subtitular-ho a un d’aquests dos idiomes.

El festival Protesta repartirà 3 premis. El premi del jurat al millor curtmetratge documental i el premi al millor curtmetratge de ficció, dotats en 1000€ i el premi del públic, de 500€.  El 25% del premi econòmic anirà destinat a l’associació o entitat sense ànim de lucre que escullin les persones guanyadores

 

+ info: http://www.festivalprotesta.cat/


         16/02/2017

S’inicien els grups de debat i discussió del Pla d’Acció Cultural (PAC) a Vic

Més de 100 persones s’han inscrit a la desena de grups de debat i discussió que tindran lloc a diferents equipaments culturals de la ciutat

La Central i l’espai ETC van acollir dimarts les dues primeres sessions emmarcades dins del Pla Cultural de la Ciutat (PAC) en què s’hi ha inscrit més d’un centenar de persones, algunes d’elles participants en més d’un grup de debat i discussió.

Els agents culturals i la programació cultural de la ciutat van ser la temàtica d’aquestes primeres jornades acollides amb èxit i moderades per Jaume Colomer, assessor del PAC de Vic encarregat i finançat pel Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC).

Les sessions es faran cada dimarts de dos quarts de 5 a dos quarts de 7 de la tarda i de 7 a 9 del vespre, del 14 de febrer al 25 d’abril. En total se’n faran una vintena a deus espais diferents: La Central, Espai ETC, Museu Episcopal, Teatre L’Atlàntida, Centre d’Arts Contemporànies, L’Ateneu, Biblioteca Joan Triadú, Institut del Teatre, La Farinera i la regidoria de Cultura.

Joan López, Just Palma, Jaume Puig i Xavier Solà, quatre ex regidors de cultura de l’Ajuntament, també participen en aquestes reunions juntament amb la regidora de Cultura i Museus, Susagna Roura.

Roura ha explicat que l’Ajuntament de Vic farà alguna sessió més a altres sectors poblacionals amb la idea d’eixamplar la mirada cultural a través de les regidories de Participació ciutadana, Educació, Joves i Cultura.

Per fer-ho el més participatiu possible, si algú té interès i encara no s’ha apuntat en aquestes jornades pot participar-hi enviant un correu electrònic a cultura@vic.cat recordant que es faran sessions sobre agents culturals; programació cultural; infraestructures culturals; projecció comarcal, nacional i internacional de l’oferta cultural; formació i creació com a bases del sistema; àmbits d’acció cultural; els serveis de lectura pública; les arts en viu; cultura i educació; i governança i política cultural de l’Ajuntament.

Què és el PAC?

El Pla d’Acció Cultural (PAC) serà el document marc i el full de ruta pels propers anys en relació a la cultura a la ciutat de Vic. Després de VICCC i de la reflexió al voltant del model de gestió de l’Atlàntida es fa necessari generar una reflexió i prioritzar unes línies estratègiques compartides entre el govern de la ciutat, els agents culturals i la ciutadania.

Per aquest motiu, entre els mesos de febrer, març i abril es fan grups de diverses temàtiques de treball per definir prioritats, potencialitats i dificultats en relació a deu línies definides.

D’aquest treball en sortirà la radiografia cultural de la ciutat que definirà la voluntat de la ciutadania. A partir d’aquí, s’elaboraran les línies estratègiques que es desplegaran en accions concretes.


         
S'estan mostrant 10 notícies (331-340) de 688
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.