NOTÍCIES


18/01/2017

Vic s'incorpora a la programació del BARNASANTS amb 4 concerts

L’espectacle ‘Les Kol·lontai’ amb Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal encentarà la programació a la capital d’Osona el 29 de gener

Pere Camps, fundador i coordinador del Projecte Cultural Barnasants, va explicar ahir les novetats d’aquesta 22a edició del festival que comptarà amb 126 concerts de cançó d’autor, i que com a novetat destacada compta amb l’entrada de Vic com una seu important de la Catalunya Central.

Des dels seus orígens a les Cotxeres de Sants de Barcelona, el festival ha anat augmentant en nombre d’espectacles i en seus distribuïdes al país més enllà de la ciutat de Barcelona, com L’Hospitalet de Llobregat, Altafulla, Terrassa, Lleida, Calaf, Castelldefels o Premià de Dalt; i pels Països Catalans amb participació d’Alcoi, Palma de Mallorca i Perpinyà. Un dels objectius del seu director és precisament que d’aquí a tres anys, en el 25è aniversari, el Barnasants es consolidi com un Projecte global dels Països Catalans.

Camps ha agraït la implicació de la ciutat de Vic en aquesta “xarxa de complicitats que va començant sent un cicle de resistència per arribar al que és avui, un projecte global de referència de la cançó d’autor del país”. Precisament és en homenatge a la figura de la primera dona ministra Alexandra Kol·lontai, ara que es compleixen 100 anys de la revolució bolxevic, el tema principal d’una edició que per primer cop comptarà amb una inauguració plural a sis espais del país, Vic entre elles.

Ton Granero i  Jordi Casadesús, representants de l’Ateneu de Vic i de la Jazz Cava respectivament, i el programador del Teatre Atlàntida, Ramon Ferrer, han destacat tots tres la bona oportunitat que els representa aquest projecte per sumar sinèrgies i treballar plegats entre diferents equipaments de la mateixa ciutat, un exercici de transversalitat cultural que pot acabar sent enriquidora.

La regidora de cultura, Susagna Roura, ha presidit l’acte de presentació i ha positivitzat aquest fet de ser seu musical en el projecte Barnasants, com un element més que faculta la ciutat per ser una capital musical d’interès nacional. “Esperem que aquest festival històric i reconegut del Barnasants tingui continuïtat a Vic en els propers anys”, ha manifestat Roura.

L’aposta per aquest festival de la cançó d’autor ha comptat amb la iniciativa i el suport del grup Vic per Tots de l’Ajuntament de Vic, encapçalat pel regidor Arnau Martí qui ha facilitat que la capital d’Osona acabi sent seu d'aquest projecte.

Programació del Barnasants a Vic

A banda del primer concert ‘Les Ko·lontai’ amb Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal el proper 29 de d gener a les 7 de la tarda a l’Ateneu de Vic; la ciutat tindrà tres espectacles més. L’Atlàntida acollirà dos concerts, un de la Marina Rosell el 5 de març, on presentarà ‘Cançons de resistència’, i el segon serà el de l’artista valencià Pau Alabajos, el 26 de març, presentant el seu darrer treball ‘L’amor i la ferocitat’. A la Jazz Cava, el 12 de febrer actuarà Xavier Baró, on presentarà ‘Antologia essencial’.

+ info: http://www.barnasants.com/


         12/01/2017

Matrícula oberta als nous monogràfics per adults de la Farinera CAVV

La Farinera CAVV torna a oferir cursos monogràfics d'adults per aquest segon trimestre. Cursos de curta durada i especialitzats. Es pot fer la matrícula online o al centre de dilluns a divendres de 16 a 21 h. 


Abstracció i concreció en la pintura        
Dilluns de 16 a 18h          30€
Dimecres de 19 a 21h    30€


Aprendre a entendre la forma 
Dillunsde 16 a 18h           38€
Dimecres de 19 a 21h    38€


Dibuix intuïtiu  
Dilluns de 17 a 18.30h       28€
Dimecres de 19.30 a 21h 28€


Pintura a l'oli amb els grans mestres    
Dilluns de 16 a 18h          45€
Dimecres de 19 a 21h    45€


Realisme a l'oli 
Dilluns de 16 a 18h          53€
Dimecres de 19 a 21h    53€


Model 
Dimarts, 14, 21 i 28 de febrer de 19 a 21h             23€


Scrapbooking   
Dimecres, del 15 de febrer al 22 de marçde 16 a 19h      68€


Fotografia de nu             
Dijous, del 23 de febrer al 23 de marçde 19 a 21h            52€


Artteràpia creativa        
Divendres,  del 24 de febrer al 31 de març de 18.30 a 20.30h      52€


Aiguafort amb vernís tou           
Dijous, 2,9 i 16 de març de 16.30 a 18.30 o de 19 a 21h   35€


Il·lustració digital            
Dimarts, del 7 al 28 de març de 18 a 20h               30€


Lightpainting   
Divendres, 17 de març, de 17 a 20h i sortida a l'exterior a partir de les 21.30h, i 24 de març, de 17 a 19h                38€

 

+ info: http://www.lafarinera.cat/escola.html


         11/01/2017

La regidoria de Cultura inicia els treballs del Pla d’Acció Cultural (PAC)

La primera sessió tindrà lloc el proper dimecres, 18 de gener, a dos quarts de 8 de la tarda a l’Institut del Teatre de Vic

El plantejament dels principals objectius, la metodologia i el calendari de treball marcaran el tret de sortida del Pla d’Acció Cultural (PAC) de la ciutat de Vic que s’engegarà el proper dimecres, 18 de gener, a dos quarts de 8 de la tarda a l’Institut del Teatre.

 A la primera convocatòria del PAC hi està convidada tot el sector cultural de la ciutat i està oberta a la ciutadania interessada en aquest àmbit.

 Durant tot aquest any, Vic treballarà per renovar el PAC del 2003 que servirà per pensar, opinar i reflexionar sobre el present i orientar el futur.

 El procés del PAC està finançat íntegrament pel Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona


         11/01/2017

Presentació de propostes artístiques MMVV 2017

El Mercat de Música Viva de Vic prepara ja la seva 29a edició que se celebrarà del 13 al 17 de setembre.

La programació s’estructura a partir de dues línies: la programació de l’MVLab, pensada pels professionals i amb l’objectiu de promoure la contractació, i la del Festival MMVV, pensada pel públic i amb un esperit més lúdic i festiu. Els concerts de l’MVLab es concentren als escenaris de L’Atlàntida i a la Jazz Cava, mentre que els del Festival MMVV s’ubiquen a la Plaça Major i El Sucre.

El període per presentar propostes per la 29a edició del MMVV finalitza el 31 de març de 2017. La direcció artística escull al voltant de 60 propostes basant-se en els següents criteris de selecció:

Es prioritza que es tracti d’una estrena d’espectacle o disc nou
Es valora la identitat pròpia, el risc artístic i la trajectòria de l’artista/banda.
Es valora la solidesa de l’empresa de management.
Es valora el potencial de venda, viabilitat econòmica i tècnica.
Es poden presentar propostes de tots els estils i gèneres musicals, a excepció de la música clàssica.
La direcció artística decideix quin format (si MVLab o Festival MMVV) és el més òptim per cada proposta.

Per presentar la vostra proposta cal que ompliu i envieu el formulari que trobareu en el següent enllaç

+ info: http://www.mmvv.cat/ca/propostes&posatext=1


         11/01/2017

5 propostes musicals per aquesta setmana a Vic

Del cant i el desencant
Dijous 12 de gener I 21:00h I Institut del Teatre de Vic I

Pepelú Guardiola, acompanyat a l'acordió per Carles Morera, parlen de l'espai fronterer entre ficció i realitat, de l'absolut i el relatiu, de l'ambigüitat i les aparences, de l'esperança i la desil·lusió.

+ info


Morgan
Dissabte 14 de gener I 22:00h I Jazz Cava

MORGAN neix a Madrid el setembre de 2012 per instrumentar els temes de Carolina de Juan (Nina). Després de passar per grans festivals d’estiu com Mad Coll, Gegant i Sonorama comencen ara una gira per les principals sales de tot l’estat per presentar el seu primer treball, “North”  

+ info


Ekko + Malonda
Dissabte 14 de gener I 00:00h I Sala Pasternak I  5€

EKKO va néixer a Vic el 2013 bevent dels referents del rock estatl actuals. Grups com Marea, Gritando en Silencio o La Desbanda y Exceso., Presenten “Dia cero”, un àlbum en que es pot gaudir de guitarres potents i una lírica basada en els sentiments humans del dia a dia.

+ info


50 anys del Cor Cabirol. La màquina del temps, d'Arnau Tordera
Diumenge 15 de gener I 18:00h I L’Atlàntida I 8€

Un viatge sonor i fantasiós a través de diferents espais i èpoques és l’argument de la cantata composta per Arnau Tordera, del grup Obeses, amb la qual se celebraran els cinquanta anys del Cor Cabirol, una de les agrupacions infantils amb més història del nostre país.

+ info


Jo Jet i Maria Ribot
Diumenge 15 de gener I 19:00h I Jazz Cava I Taquilla inversa

Jo Jet i Maria Ribot és un projecte autogestionat que aposta per un procés de creació col•lectiva que transcendeix el duet. A través de les xarxes socials, van escollir l’equip de creatius que convertiria les seves cançons en una proposta artística que va més enllà de la música.

+ info


         05/01/2017

"Corazón Gigante" obre dimarts el nou cicle de Cineclub Vic

El cicle inclou una preestrena i diverses pel·lícules inèdites a les sales comercials.

Sessió especial Festival Julius 2017 amb ‘Encontres a la tercera fase’

Corazón gigante, una emotiva coproducció entre Islàndia i Dinamarca, obrirà dimarts 10 de gener el primer cicle del 2017 de Cineclub Vic, que oferirà 12 sessions de dimarts i 6 sessions de Cineclub Xic els diumenges.

La programació inclou diverses pel·lícules inèdites a les sales comercials. És el cas de Lo chiamavano Jeeg Robot, una de les pel·lícules més radicals de Sitges 2016 i que Cineclub presenta abans de la seva estrena. Tampoc ha tingut una estrena comercial La tierra y la sombra, una cinta colombiana guanyadora del premi a Millor òpera prima al Festival de Cannes. Als voltants del 7 de març, pel Dia de la dona, es projectarà La niña del gancho, sobre la pionera del bàsquet Encarna Hernández, que comptarà amb la presència de la seva directora, Raquel Barrera. Per acabar, ja dins de les sessions de Cineclub Xic, es projectarà Monster Hunt, una pel·lícula que es va poder veure al Festival Nits i que comptarà amb una segona projecció a Vic gràcies a la col·laboració amb el certamen de cinema oriental.

Les sessions de dimarts inclouen alguns dels films més importants de la temporada en Versió original i clàssics de Filmoteca. Dins del primer grup, es podrà veure la deliciosa La estación de las mujeres; el documental sobre The Stooges dirigit per Jim Jarmushc, Gimme Danger; l’eròtica i sensual La doncella, de Park Chan-wook, i el retrat de la revolució egípcia a Yo soy el pueblo. Dins de les sessions de FIlmoteca es recuperen autèntics clàssics i, seguint amb la voluntat de l’entitat, sempre que és possible es fa projectant còpies en 35mm. És el cas de Retorno al pasado, que commemora el centenari de Kirk Douglas; El baile de los vampiros, en el seu 50 aniversari, i Teniente corrupto, que en celebra 25. Durant aquest cicle es projectarà una sessió especial Julius 2017 amb la projecció de Encontres a la tercera fase, coincidint amb la publicació de les bases del concurs de curtmetratges.

Sessions de diumenge: Cineclub Xic

Cineclub Vic segueix potenciant la seva programació de cinema infantil i familiar de qualitat pels diumenges al vespre. La programació d’aquest cicle combina cinema per més menuts i pel·lícules dirigides a nens i nenes de 6 anys en amunt. Durant aquest cicle es projectaran dos clàssics: la primera del cicle serà Grand Prix a la muntanya dels invents, un film del 1975 que s’ha restaurat recentment. La última, El chico, de Charles Chaplin, que es combinarà amb una exposició de màquines cinematogràfiques gràcies als Centres Cívics de l’Ajuntament de Vic. Entre aquestes dues sessions hi ha altres films com l’abans esmentat Monster Hunt; L’extraordinari viatge de T.S Spivet, de Jean-Pierre Jeunet; El regal de la Molly Monster, basada en els contes de Ted Sieger; i l’espectacular cinta d’aventures One Piece Gold. 

Per més informació obriu el document adjunt

+ info: http://www.cineclubvic.com


         04/01/2017

Arriba la nit més màgica de l'any

La nit més màgica de l’any arriba a la seva 74a edició a la ciutat de Vic. Una Cavalcada que serà retransmesa per Televisió de Catalunya (TV3) de la mà de Tomàs Molina i Laia Servera. Per aquest motiu aquest an, els Reis d’Orient arriben abans. Ses majestats, acompanyats pels seu seguici, entraran a dos quarts de 6 de la tarda per la carretera de Barcelona i a les 8 del vespre, arribaran a la plaça Major.

Una vegada més, el 5 de gener, es preveu una de les cavalcades més lluïdes i emblemàtiques del país. A dos quarts de 9 del vespre, des de la balconada de l’Ajuntament, Ses Majestats rebran la benvinguda de l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, i tot seguit el Rei Melcior adreçarà unes paraules a la ciutadania.

El recorregut de la cavalcada serà el següent: Passeig de la Generalitat – Parc Jaume Balmes – Rambla del Bisbat – Rambla dels Montcada – Plaça de Santa Teresa – Rambla del Passeig – Plaça de Santa Clara – Rambla del Carme – Rambla de les Davallades – Rambla de l’Hospital – Carrer del Doctor Junyent – Carrer de Mossèn Josep Gudiol – Plaça de l’Estació – Carrer de Jacint Verdaguer – Plaça Major

Us deixem amb aquests tres fantàstics vídeos sobre els Reis Mags realitzats per l’Ajuntament de Vic perquè aneu fent boca.

Sempre tornen

Sempre Tornen from Ajuntament de Vic on Vimeo.

 

Documental cavalcada de reis de Vic

Documental Cavalcada Reis Vic from Ajuntament de Vic on Vimeo.

 

La meva nit de reis

La meva Nit de Reis VIC from Ajuntament de Vic on Vimeo.

 

+ info: https://vimeo.com/ajuntamentvic


         04/01/2017

5 propostes musicals per aquest primer cap de setmana de l'any

Un recull dels concerts que pots sentir el primer cap de setmana de l'any a la ciutat. Vic és música!


Mimmisikous Band
Dijous 5 de gener I 00:30h I Sala Pasternak I 6€

Mimmisikous Band ja és un clàssic del Pasternak el dia abans de reis. Una banda de d'ska-jazz composta per músics excel·lents que fan versions dels clàssics jamaicans dels anys 60 i fan gala d'un repertori amb continguts ska i reggae de versions al més pur estil rudeboy.

Més informació


David Hillyard & Rockstedy 7
Dissabte 7 de gener I 23:30h I Jazz Cava I 10€/8€ (Anticipada)

El saxofonista tenor i soprano David Hillyard és un dels grans innovadors de l'escena ska d'Estats Units. Juntament amb la seva banda The Rocksteady 7 mescla ritmes instrumentals d'arrels jamaicanes amb improvisacions de jazz.

Més informació


Tothom ho sap
Dissabte 7 de gener I 21:30h I Espai ETC I 12€

Poemes, textos i cançons de Leonard Cohen. Amb Ernest Villegas, Marc Serra, Marta Marco i Montse Vellvehí. “Tothom ho sap que Leonard Cohen és un poeta que canta, un cantant que escriu, un artista amb una veu única i un món que et transporta”

Més informació


Concert de Cap d'Any amb la Banda Municipal de Barcelona
Diumenge 8 de gener I 18:00h I L’Atlàndia I 21€

L’Atlàndia de Vic dóna la benvinguda a l’any nou amb música que combina l’espontaneïtat de la tradició popular amb l’elegància de la música clàssica: des dels valsos de Viena fins a les divertides operetes, passant per les brillants danses poloneses que han inspirat autors com Strauss, Borodin o Chabrier.

Més informació


Marina Herlop
Diumenge 8 de gener I 19:00h I Jazz Cava I Taquilla inversa

Veu i piano que captiven i arrosseguen tothom cap a una atmosfera evasiva. Marina Herlop ja acumula uns quants concerts fets arreu de Catalunya i en el seu magnètic directe s'hi intueix un futur prometedor. A La Jazz Cava ens presentarà els temes del seu primer disc!

Més informació

 


         23/12/2016

Vídeo resum de VICCC 2016

Vic passa el relleu a Reus com a capital de la cultura catalana. Us deixem un vídeo amb tot el que ha donat de sí VICCC 2016. Moltes gràcies a tothom per fer-ho possible. Molta sort Reus!

Vídeo Resum VICCC2016 from VICCC 2016 on Vimeo.

 

+ info: www.viccc2016.cat


         23/12/2016

PROPOSTES d'hivern dels CCVIC

Els Centres Cívics (CCVIC) de l'Ajuntament de Vic presenten la programació PROPOSTES pel trimestre d'hivern. Onze activitats culturals variades amb protagonistes tan destacats com: Antoni Bassas, Xevi Verdaguer, Anna Serra, Marta Vila i Arnau Tordera.

Les PROPOSTES dels CCVIC obriran el trimestre amb “Una mirada a l'actualitat”, una conversa amb Antoni Bassas i Agustí Danés sobre l'actualitat social, política i comunicativa (CCVIC Can Pau Raba, divendres 3 de febrer).  Altres propostes destacades seran les masterclass sobre alimentació saludable a càrrec de Xevi Verdaguer (CCVIC la Guixa, divendres 3 de març) i  la de moviment vital i contes sanadors amb Anna Serra i Marta Vila (CCVIC Serra-de-senferm, dissabte 1 d'abril).

Com al trimestre de tardor, les PROPOSTES dels CCVIC porten sobre l’escenari una actuació inèdita: Arnau Tordera i les dones, amb versions del millor teatre musical i col·laboracions sorpresa (Espai ETC, dissabte 4 de març).

Altres PROPOSTES d’aquest trimestre són: Va de llibres, El repte de les 3 caixes, Retro Gaming Fest, visites a El talleret del Clot i el Celler Abadal, El Chico / Orígens del cinema, activitat familiar amb Cineclub Xic i Scrabble.

A partir del 9 de gener a les 16:00h s'obrirà el període d'inscripcions i de compra d'entrades.

Trobareu tota la informació ampliada en el següent enllaç

+ info: www.vic.cat/ccvic


         
S'estan mostrant 10 notícies (351-360) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.