NOTÍCIES


30/11/2016

Vic acollirà les X Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya

Se celebraran a l’Edifici del Sucre de Vic del 01 al 03 de Desembre del 2016.

Amb una periodicitat triennal l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya promou la celebració de les Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya.

La temàtica específica, està directament relacionada amb la ciutat organitzadora.

Com a resultat de les Jornades s’editen les Actes que recullen les comunicacions i ponències. Les anteriors edicions de les jornades han estat: a L’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Sabadell, Girona, Manresa, Lleida, Tortosa i Barcelona.

En el cas de la desena edició de les Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya que se celebraran a l’Edifici del Sucre de Vic del 01 al 03 de Desembre tindran com a temàtica principal el patrimoni de la indústria alimentària. D’aquesta manera les jornades pretenen aportar i acollir noves visions, estudis originals en qualsevol dels camps relacionats amb el Patrimoni de la Indústria Alimentària, passat present i futur: elaboració, transformació, preparació, envasaments, impacte públic, publicitat, difusió... dels productes alimentaris pel consum humà.

Dins de les temàtica de les Jornades, també s’hi inclou un apartat general de Miscel•lània sobre el Patrimoni Industrial: metodologies d’estudi i de recerca, fons documentals, treballs de camp, actuacions de preservació i salvaguarda.

Les jornades, a banda de una vintena de conferencies i presentacions acolliran dues exposicions: Dos siglos de universidad y empresa del mundo agroalimentario en España creada per la Fundación Triptolemos i  El paisaje industrial de Fray Bentos de l’Uruguay. Aquesta darrera exposició será inaugurada el divendres 2 de desembre a les 11:00h per Francisco Bustillo Bonasso, Ambaixador de la República Oriental de l’Uruguay, Noelía Martínez Franchi,  Consul General de l’Uruguay a Barcelona i Sylvia Roig, Oficial de Cancilleria del Consulat General de l’Uruguay a  Barcelona

Les jornades són organitzades per l’Associació Museu de la Ciència i de la Tècnica d’Arqueologia Industrial de Catalunya - Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vic, VICCC, Cambra de Comerç de Barcelona. Delegació Osona, Enginyers Industrials de Catalunya. Demarcació de la Catalunya Central, Fundació Triptolemos i ACCA (Associació Catalana de Ciències de la Alimentàcio) Filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

Programa de les X Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya


         30/11/2016

Vine al Museu Episcopal durant el Mercat Medieval

El Museu Episcopal ofereix un ampli ventall d'activitats durant els dies del Mercat Medieval. L'horari d'obertura durant els dies 3, 4, 5 i 6 de desembre serà de 10 a 19h. 

Exposició temporal “Temps del romànic. Art, vida i consciència”.
Entrada gratuïta 

Un viatge un miler d'anys enrere. Temps del Romànic. Art, vida i consciència porta l'espectador als segles XI, XII i XIII per tal que vegi, escolti, olori i, en definitiva, entengui com eren les persones darrera les pedres, els poderosos eclesiàstics i els senyors mitjançant recursos audiovisuals i interactius. Exposició produïda en el marc del programa de restauració i millora de monuments "Romànic Obert", un projecte de col•laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Obra Social "la Caixa".

Visita teatralitzada: Espases i monedes. A càrrec del grup de divulgació històrica Sordibus.
Dissabte 3, diumenge 4 i dimarts 6 de desembre a les 11h, 13h, 14h, 16h, 17h, 18h. Preu: 3,5€

Aquest any, durant el Mercat Medieval, el Museu Episcopal de Vic rebrà la visita de dos personatges diferents: un cavaller i un mercader. L'un ens mostrarà les seves armes i com les feia servir, i ens explicarà històries de les seves batalles; l'altre ens ensenyarà com es guanya la vida comprant i venent mercaderies, i com les seves coneixences i experiències ens fan reviure el Vic medieval. Ens ensenyaran tot allò que no es veu en els llibres d’història, vivències i anècdotes de la vida quotidiana que trobarem dins les obres d'art del museu. Dues perspectives diferents per endinsar-nos en el Vic de fa sis o set-cents anys!

Visió romànica
Dissabte 3 de desembre a les 10:30h i dilluns 5 de desembre a les 12:30h i a les 16h. Preu especial mercat medieval: 4,25 € (menors de 10 anys gratuït). Places limitades, reserva prèvia.

Espai Oliba + tast a la col•lecció de romànic del MEV + pujar al campanar de la Catedral. Una visita guiada exclusiva per fer un viatge 1000 anys enrere, descobrir la magnífica col•lecció d’art medieval del MEV i pujar al campanar romànic més alt de Catalunya.

Recorregut medieval.
Dissabte 3 i diumenge 4 a les 12 h. Servei gratuït per als visitants del Museu.

Visita comentada per l’art, la cultura i els costums del món medieval.

El cel i la terra.
Dilluns 5 de desembre a les 11h. Activitat familiar per a nens i nenes de 3 a 6 anys. Visita inclosa en el preu de l’entrada al museu.

Què van descobrir els tres reis savis d’Orient? Què va somiar Josep? Per què tenen ales els àngels? Amb aquesta visita coneixerem l’origen de la tradició del Nadal i els Reis i donarem resposta a aquestes i d’altres preguntes. Davant d’un frontal d’altar romànic les figures dels personatges del pessebre prendran vida.

 

+ info: http://museuepiscopalvic.com/


         29/11/2016

El Mercat Medieval torna a Vic amb una àmplia oferta comercial i cultural

Del 3 al 6 de desembre els carrers del centre històric de Vic tornaran a l'època medieval. Durant 4 dies, la ciutat es converteix en el marc idoni per recrear l'època medieval amb un total de 353 expositors repartits per tot el nucli antic i tres zocos d'inspiració àrab, l'oferta comercial és àmplia i variada: articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, pastisseria, conserves, i xocolates, entre d'altres productes.

Entre les novetats d'aquest any destaca el Campament Medieval que s'instal·larà a la zona de les Adoberies. Més de 50 persones faran una recreació de la vida i costums de l'edat mitjana. Els visitants del campament podran veure demostracions de forja tradicional, entrenaments en armes, tallers d'escriptura gòtica, recreació de les cerimònies dels templers, exhibicions d'esgrima, i altres activitats relacionades amb la vida quotidiana d'aleshores.

A la zona de les Adoberies, hi haurà també un espai destinat als productes locals, amb 14 parades de productors agroalimentaris de la comarca d'Osona. S'hi podrà comprar embotits, cerveses artesanals, vi, formatges i pastisseria artesanal, entre d'altres.

Al Mercat Medieval també hi ha nombrosos llocs per menjar i tavernes. Hi trobareu crepes, pernil a la brasa, entrepans, botifarra, pizzes, gofres i pop. Cal destacar, a més, la gran oferta de restaurants que hi ha a la ciutat i que, alguns d'ells, ofereixen menús especials durant aquests dies.

Pel què fa a l'oferta cultural, la representació de L'Assalt de l'Altarriba tornarà a endinsar-nos en una història basada en uns fets històrics que van passar a Vic al segle XV, on no hi falta l'amor, l'odi, la traïció i la sang! Hi participen més de 40 actors i s'escenifica a partir d'un recorregut per 7 espais emblemàtics de la ciutat.

L'oferta comercial i cultural del Mercat Medieval es complementa amb múltiples activitats lúdiques de tot tipus i per a totes les edats. Les activitats infantils estan centralitzades a la Plaça dels Màrtirs on es duran a terme titelles, tallers de maquillatge, contes, jocs, atraccions, passejades en poni i diversos espectacles infantils.

La música, els balls i els espectacles de carrer omplen durant aquests dies els carrers el centre de Vic i contribueixen, de manera definitiva, a transportar-nos al passat. A banda del seu valor artístic, creen l'atmosfera adequada per imaginar com celebraven les festes els ciutadans d'aquells temps.

 

La recreació dels oficis medievals és ja un clàssic del Mercat. Les parades i demostracions d'aquests mestres artesans estan ubicades a les Adoberies. En aquesta zona, a més, s'hi durà a terme l'exhibició d'aus rapinyaires com àguiles, falcons, voltors i mussols.

+ info: http://www.vicfires.cat/fires.php?idm=1&subpg=8


         29/11/2016

L'Assalt de l'Altarriba; La història més intensa del Mercat Medieval

Amor, odi, traïció, sang i fetge. Tot això ho trobareu a L'Assalt de l'Altarriba, un recorregut teatral basat en uns fets històrics que van tenir lloc a Vic el segle XV. En total són 7 escenes i cada una d'elles es representa en un lloc emblemàtic de la ciutat. Del 3 al 6 de desembre en diferents horaris


ESCENA 1
Pati de la Creu de l'Antic Hospital de la Santa Creu (Plaça Gerbert d'Orlach) I 11h30

Any 1464. A la crueltat de la guerra civil catalana s'hi afegeix la violència que provoquen les rivalitats entre senyors. La família Altarriba és un dels focus que manté vives aquestes lluites que vénen de temps antics. El pare de Llorenç d'Altarriba resulta ferit en un encontre entre bandositats que s'havia preparat, al principi, amb l'intent d'aconseguir un acord. L'ocasió també propicia la coneixença entre en Blai, un xicot decidit i enamoradís, i la Coloma, una noia sola al món i malalta.

ESCENA 2
Claustre de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic (Rambla de Sant Domènech, 24) I 12h15

Any 1472. Al mas de Plantalamor, a Santa Eugènia de Berga, es signa la Capitulació de la Ciutat de Vic, poques setmanes abans del final de la guerra civil. Vic, partidària de la Diputació del General, es rendeix a Joan II acordant uns capítols on, segons els seus seguidors -entre ells Llorenç d'Altarriba- el monarca resulta massa generós amb als vençuts. Altarriba se sent ofès i maltractat en la repartició de béns i drets, i anuncia una revenja contra Vic i aquells que s'han beneficiat de la Capitulació. Blai, ara ja al servei de l'Altarriba, ha portat Coloma a Plantalamor, perquè pogués veure el Rei.

ESCENA 3
L'Orfeó Vigatà (C. St. Pere, 7) I 13h

8 de desembre de 1475. Primer, a Vic, la Coloma i en Gori parlen de Blai, que diuen que es troba a Ripoll. Després, en un dinar al Casal de l'Altarriba, a Riudeperes, Llorenç ha convidat a dinar els seus valedors per tal d'anunciar l'entesa amb Luís de Mudarra i el seu exèrcit, que els permetrà d'assaltar la Ciutat de Vic. Mudarra es presenta a mig dinar, acompanyat de Blai, advertint que cal anar per feina, perquè el Consell de la Ciutat té sospites i està reforçant la defensa. Acorden d'assaltar Vic al cap de tres dies i preparen l'estratègia.

ESCENA 4
Plaça de Malla i església de la Pietat (Plaça de la Pietat, 1) I16h15

10 de desembre de 1475. Després de sentir la xerrameca d'un Mestre caxaler, entrem en una taverna on Blai i Juan de la Muela, soldat de l'exèrcit de Mudarra, han anat a beure vi i a jugar a escacs. Entra Gori, anunciant la mort de Coloma i Blai marxa precipitadament. Guillem de Malla aprofita per establir conversa amb Juan de la Muela i fer-li confessar _ a canvi d'un cavall_ que l'assalt a la Ciutat es produirà la propera matinada, en conxorxa amb Llorenç d'Altarriba.

ESCENA 5
Claustre de la Catedral (Rambla del Bisbat) I 17h

10 de desembre de 1475. Guillem de Malla va a cercar Bernat de Montrodon, que comanda les forces de la Ciutat, per explicar-li el que ha pogut saber amb la traïció de Juan de la Muela: que els homes d'Altarriba tenen previst un assalt a la matinada amb l'exèrcit de Mudarra. Ambdós es dirigeixen cap a la Catedral, on es troben els membres del Consell, per tal de debatre el que cal fer i acordar la defensa. Gori i Blai han agafat el cadàver de la Coloma de l'Hospital, per poder-la enterrar al cementiri de La Rodona...

ESCENA 6
Palau Bojons (Plaça de Don Miquel de Clariana, 3) I 17h45

11 de desembre de 1475. Uns quants homes de Mudarra esperen l'inici de l'assalt a dins la Casa de Donzelles de Vic, propietat de l'Altarriba. Uns xiulets des de fora del portal de Santa Eulàlia, són el senyal per començar l'atac d'Altarriba amb l'exèrcit de Mudarra. Però les forces de la Ciutat estan a punt i es produeix l'enfrontament i la lluita cos a cos. La força i la decisió dels defensors de la Ciutat eviten que s'esbotzi el portal, frustrant l'assalt i detenint als homes conxorxats. Blai perd la vida durant l'assalt.

ESCENA 7
Plaça de la Catedral I 18h15

Guillem de Malla fa la petició al Consell de que s'estableixi una processó en honor de Sant Pau de Narbona, en memòria i agraïment pels fets ocorreguts. El Conseller en cap relata com van acabar els esdeveniments.

Celebració de la victòria sobre els assaltants

 

+ info: http://www.vicfires.cat/fires.php?idm=1&subpg=8&subpg2=1&subpg3=39


         28/11/2016

Públic i Jurat premien "Un gran dia" al Festival Julius 2016

Un gran dia, de Manuel Juan Millán va ser el gran guanyador del concurs de curtmetratges Julius 2016. Va emportar-se el Gran Premi Julius Ciutat de Vic i també el premi Pitet de Bava del públic, un fet que no havia passat mai en la història del certamen. D’aquesta manera, públic i jurat s’han posat d’acord i han valorat el seu esperit de sàtira social i la qualitat del seu guió. El segon premi va ser per Màgina Vigatana, d’Albert Altés, un juliaire clàssic. El jurat va valorar “la seva representació, tan absurda i original com inquietant de l'imaginiari popular de la comarca”.

El lliurament de premis del Festival Julius 2016 es va fer el passat 26 de novembre a l’Espai ETC. El tema d’aquesta edició era Vic, coincidint amb els actes de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016. Es van presentar 23 curts originals.

Aquesta ha estat una edició del Julius molt especial, ja que s’ha estès durant gairebé un mes i ha comptat amb activitats com les projeccions de Vic, escenari i plató, els tallers formatius de cinema, l’estrena de Cineclub Vic. Orígens i la preestrena del curt Les bones nenes de Clara Roquet.

Durant la gala de cloenda, Frencesc Giménez, president de Cineclub Vic, entitat organitzadora del Festival Julius, va valorar molt positivament la resposta a aquesta agenda de novembre. Unes 900 persones han participat en les diverses propostes. Una novetat d’aquest any, els tallers formatius, han tingut una gran acollida i una valoració molt positiva. Aquest component formatiu dels Julius serà un dels elements que Cineclub intentarà potenciar en properes edicions.

Durant la gala de cloenda es va presentar el tema obligatori en què s’hauran de basar els curts del Julius2017: La pel·lícula Encontres a la tercera fase.

A continuació, un resum dels premis Julius 2016.

Trobareu més informació i imatges al web www.festivaljulius.com

+ info: www.festivaljulius.com


         24/11/2016

El concurs de flams del CCVic Montseny busca el millor flam de Vic

El certamen s’inclou a la programació del ‘Propostes’ de tardor dels CCVic i el guanyador s’emportarà una experiència única al Món Sant Benet

Aquest dissabte, 26 de novembre, a les 4 de la tarda el Centre Cívic El Montseny (CCVic El Montseny) organitza un concurs de flams en què els participants hauran de demostrar les seves millors aptituds per crear un flam únic, amb un toc especial, que un jurat professional valorarà i puntuarà.

Un cop feta la deliberació del jurat, el que obtingui una millor puntuació guanyarà una jornada al Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, en què s’inclou una visita al Monestir, a la Fundació Alícia i un dinar al Restaurant L’Ó, amb una estrella Michelin des de l’any 2008, per a dues persones.

Els participants podran fer servir ingredients comuns que es descriuen a les bases i un ingredient a escollir per donar-li el seu toc personal. Per tal de compta amb les mateixes possibilitats, els estris de cuina que es faran servir per elaborar el flam seran comuns per a tothom .

 Un cop s’acabi el concurs, tant els participants com el públic assistents, podran gaudir d’una sessió de cuina a càrrec de Gemma Clufent, de qui podeu consultar el seu bloc de cuina aquí.

 Les places per la primera edició d’aquest concurs són limitades i les inscripcions són gratuïtes. Així, per participar-hi us poseu adreçar personalment al CCVic El Montseny o bé escriure a ccmontseny@vic.cat indicant nom i cognoms, telèfon i edat. 

+ info: www.vic.cat/ccvic


         24/11/2016

Els concerts de la setmana

A Vic, un cap de setmana qualsevol de novembre, pots sentir fins a 8 concerts. Vic és música.


Concert de Santa Cecília de l'EMVic

L’Escola de Música i Conservatori de Vic celebra la Setmana de Santa Cecília dedicada enguany a recordar la figura de Joaquim Maideu en ocasió de la commemoració del 20è aniversari de la seva mort. L’acte central serà el concert de dijous, 24 de novembre, a les 20h a l’Auditori Joan Anglada. Intervindran els alumnes distingits amb el Premi Neus Miralpeix Anglada 2016: JOANA ESPAR PUIGORIOL, PAU GUTIÉRREZ SERRA, MEI SHU SÁNCHEZ ROCA i NIL SOLANS BOIXADER a més de solistes i un grup de l’Escola Coral. 

Data: 24/11/2016
Horari: 20:00h
Lloc: L'Atlàntida. Auditori Joan Anglada
Preu: Gratuït


TRUNA (Música experimental)

Truna (Andrés Blasco) és un neo-dadaista, o més aviat un retro-futurista (també és un membre fundador de ("The Other College of Pataphysics ") amb seu a València. Ell mateix es defineix com un "auto-luthier", inventar i dissenyar els instruments musicals que interpreta amb la seva pràctica artística i troba les seves arrels en camps tan diversos com el rock experimental, la improvisació lliure, el post-rock, la performance, la dansa contemporània, el circ, instal·lacions sonores ... Ell és un membre del duo JOP, juntament amb el poeta experimental Bartomeu Ferrando.

Data: 25/11/2016
Horari: 23:00h
Lloc: Jazz Cava
Preu: Taquilla inversa (Entrada Gratuïta)


Concert de LIPZIA

Formació creada a Barcelona el 2014, a partir de l'amor incondicional dels seus components per les bandes que als anys 90 van conformar l'escena rock i grunge a USA.

Els últims dos anys, LIPZIA ha creat i madurat fins a compactar un so pròpi en les seves cançons, que combinen potència i melodia al més pur estil del rock americà actual amb lletres en castellà, i sempre sense perdre l`'escència dels 90 que els va portar a emprendre aquest projecte.

Data: 25/11/2016
Horari: 23:00h
Lloc: Jazz Cava
Preu: Taquilla inversa (Entrada Gratuïta)


Sacrilegis de Víctor Bocanegra

Poesia catalana musicada per Víctor Bocanegra. Música i interpretació de disset poemes de poetes clàssics catalans, des de Ramon Llull fins a Lluís Solà, passant per Ausiàs March, Jaufré Rudel, Verdaguer, Aribau, Maragall, Carner, Espriu, Leveroni, Josep-Sebastià Pons, Viñas, Vergés, Arderiu, Serrallonga i Vinyoli. Seguint les pautes estilístiques que el caracteritzen, Víctor Bocanegra empra el llenguatge de la cançó popular contemporània, que inclou elements del blues i del jazz, amb incursions, tanmateix, en estils més tradicionals, o altres cançons d’inspiració en la música antiga o el romanç popular.

Data: 25/11/2016
Horari: 20:30
Lloc: L'Atlàntida
Preu: 12€


Concert de Roger Margarit

Roger Margarit és un músic un xic especial. Format en el món del clàssic i del jazz amb el piano com a instrument principal, se sent molt còmode escrivint i cantant cançons aparentment senzilles i de fort component intimista i emocional, sovint a cavall entre el pop més irracional i la cançó d'autor més delicada. Les forneres del seu carrer li diuen que és el cantautor pop de Rubí.

Data: 25/11/2016
Horari: 00:30h
Lloc: Sala Pasternak
Preu: 5€ anticipada / 8€ taquilla


Pintamúsica

Un viatge sensorial per escoltar, mirar i crear! Pintamúsica és interacció, colors i música en directe. Un viatge sensorial, conduït per tres pintamúsics, cap a un món on la música i la imatge són les protagonistes. Adreçat a nadons de 6 mesos a 3 anys

Data: 26/11/2016
Horari: 12:00 / 17:00 / 18:00
Lloc: L'Atlàntida
Preu: 14 € (també nadons)


Concert de Carla

CARLA és l'alter ego musical de la vigatana Carla Serrat. Des de fa diversos hiverns, embolcallada per la boira de La Plana, CARLA dóna ritme als batecs d'aquest projecte personal en majúscules que es mou entre el synth-pop analògic, el trip-pop, el drum'n'bass gentil, el bass soul britànic i l'electrònica més suggerent. Després dels seus dos primers singles publicats, Let’s burn a forest (autoeditat, 2014) i Lucky One (Sones, 2015), CARLA debuta amb 'Night Thoughts' (Sones, 2016), un disc d'aura nocturna, de synth pop i electrònica fina, suggerent i elegant.

Data: 26/11/2016
Horari: 22:00
Lloc: Jazz Cava
Preu: 6€


Concert de PAVVLA

PAVVLA (pronunciat com a “Paula”) és el projecte musical de l’actriu i compositora Paula Jornet (Barcelona, 1996). Però aquest no és un projecte musical d’una actriu que vol cantar. És el projecte musical d’una Músic – en majúscula i negreta – que destaca per la seva qualitat compositiva i la seva sensibilitat davant del micròfon, i que va començar la seva carrera pública a la televisió actuant. Però fa anys que Paula Jornet (PAVVLA) ho té clar: ella vol fer música i així ha estat. Aquí és on comença la seva carrera musical.

Data: 27/11/2016
Horari: 19:00h
Lloc: Jazz Cava
Preu: Taquilla inversa.


         22/11/2016

Llum, càmera i acció! 7 propostes per passar una setmana de pel·lícula!

L'última setmana del mes de les arts visuals de VICCC 2016 arriba carregat d'activitats. Més enllà de la cartellera habitual (consultar aquí) la ciutat de Vic ofereix múltiples propostes que faran les delícies dels més cinèfils.


“Cineclub Vic. Orígens” de Miquel Pérez i Quim Crusellas
Espai ETC I 22 de novembre I 22h I Gratuït

Repàs dels 20 primers anys de Cineclub Vic. Des dels inicis, sota la tutela de l’església, passant pels anys de creixement en què durà a terme una tasca de substitució política, fins la recuperació de la democràcia, quan reprendrà la seva funció estrictament cultural.

Aquest documental forma part de la Col•lecció DocuVICCC. Sessió inclosa dins de la programació de novembre de VICCC2016, amb el suport de l’Ajuntament de Vic.


Cinema amateur a Osona
Casino de Vic I 24 de novembre I 21:00h I Gratuït

El Casino de Vic i CineclubVic organitzen una sessió amb la projecció de pel·lícules de cinema amateur osonenc, des dels anys 40 fins la dècada de 1990, quan el suport químic subestàndard de cinema desapareix sota l'empenta dels formats electrònics. Participaran a la sessió alguns realitzadors com Eugeni Anglada, Anicet Altés, Àlex Genís, o Jordi Crusats, entre d'altres.


Preestrena de "Les bones nenes", de Clara Roquet + conferència “el guió cinematogràfic
Espai ETC I 25 de novembre I 19:00h I Gratuït

Els pares de la Júlia i la Paula sempre han criat cavalls. Les nenes varen passar-se la infància jugant juntes dins l'estable però l'adolescència ha dinamitat la seva relació. La violència de l'edat adulta s'obre pas destrossant tot allò que troba. Remou l'amor, la ràbia, el sexe i, ferotge com mai, deixa un cavall borni.

Clara Roquet directora del curt farà una presentació del film prèvia a la seva projecció. Un cop finalitzada, la mateixa directora, realitzarà una conferència la temàtica de la qual serà "el guió cinematogràfic".


Presentació del documental CAMINANTS
ACVic Centre d’Arts Contemporànies I 25 de novembre I 19:00h I Gratuït

Durant l’hivern i la primavera de 2016, Deriva Mussol va organitzar un grup de persones per sortir a caminar cada dimarts al matí de 10 a 12 hores. La intenció d’aquesta proposta era formar un grup de caminants amb persones que pateixen o han patit un trastorn de salut mental i persones que han tingut poc o cap contacte amb aquest tipus de diagnòstic per poder crear un espai de relació i confiança que contribuís a trencar l’estigma que envolta aquest tipus de malalties.

Una proposta de Deriva Mussol en col·laboració d’Osonament, l’ajut d’Obertament i amb la participació d’ACVic i UVIC-UCC.


Festival Julius
Espai ETC I Dv. 21h i 23h I Ds 10h 12h 16:30 i 19h I Gratuït

El festival Julius celebrarà una edició ben especial en motiu de la capital cultural de Vic. Aquest certamen de curtmetratges, organitzat per Cineclub Vic, basarà el tema de treball de totes les cintes presentades en Vic. Els actes centrals del Julius seran els dies 25 i 26 de novembre a l’espai ETC. 23 curtmetratges competiran per endur-se algun dels 5 premis que atorga el Festival. Com ja és habitual els organitzadors han dividit els curtmetratges en dues parts. El divendres dia 25 hi haurà el primer passi de curts. A les 21h es podrà veure els primeres 12 films i a partir de les 23h els 11 restants. El dissabte es podrà veure la primera part a les 10h i a les 16:30h i la segona part a les 12h i a les 19h. El mateix dissabte a les 22h es portarà a terme la gala de cloenda i el lliurament de premis.


Qui sóc jo? d'Alba Curós
Col•legi d'Aparelladors d'Osona I Fins el 30 de novembre I Gratuït

Amb la voluntat d'ampliar mirades, perspesctives, formats i disciplines, el mes de novembre, dedicat a les arts visuals, inclou exposicions fotogràfiques, documentals, curtmetratges, tallers, preestrenes, projeccions de pel•lícules rodades a Vic i també el que avui anomenenm vídeo art. Aquesta és la disciplina conceptual de més s'acosta al treball "Qui sóc Jo?"


Exposició “Cinema amateur a Osona”, de Miquel Pérez
Espai Romeu I Fins el 6 de desembre I Gratuït

Un recorregut per la història dels cinema amateur a la nostra comarca. A Osona, la florida del cinema amateur es va produir en les dècades dels anys 50 i 60 i tindrà una reviscolada en els anys 80 i 90, per mitjà dels premis Julius. Amb un format i tecnologia diferents, però mantenint bona part de l’esperit original, els premis Julius encara segueixen.

 

+ info: http://www.viccc2016.cat/novembre/


         21/11/2016

Arriba el Festival Julius més vigatà.

En aquesta edició de 2016, el Festival Julius s’ha avançat en el calendari i serveix de paraigües a totes les activitats que Cineclub Vic i l’Ajuntament de Vic han programat durant el novembre de VICCC 2016. Un mes dedicat a l’audiovisual amb sessions de cinema, tallers, conferències i el tradicional Concurs de curtmetratges.

Els actes centrals del Festival Julius seran els dies  25 i 26 de novembre a l’espai ETC. 23 curtmetratges competiran per endur-se algun dels 5 premis que atorga el Festival. Com ja és habitual els organitzadors han dividit els curtmetratges en dues parts. El divendres dia 25 hi haurà el primer passi de curts. A les 21h es podrà veure els primeres 12 films i a partir de les 23h els 11 restants. El dissabte es podrà veure la primera part a les 10h i a les 16:30h i la segona part a les 12h i a les 19h. El mateix dissabte a les 22h es portarà a terme la gala de cloenda i el lliurament de premis.

Primera part

A cada porc li arriba el seu Sant Martí Cia. Divina Tramoia I Adaptació de ‘Laura a la ciutat dels sants’ Marta Bermúdez Vilaró I Bestiari Vigatà 2 Albert Bagué Cambra I BicKings Xevi Font i Lluís Bové I Blanca Joan Puig i Marc Puvill I Cendres Gerard Preseguer Crusats I El Ciutadà Perfecte Albert Salarich i Fonti I Ciutat dels Sants Arnau Molas I D.O. VIC Jordi Comas, Anna Pont, Marc Rifà-Rovira I H Esteve Sunyol Costa I Història de la meva vida Ernest Crusats I Humans Toni Pinel i Cris Gambín

Segona part

El lleó de tigres David Conill I Màgia Vigatana Albert Altés alies Sr. Escudella I La mesura humana (El cavall de Vic) Jordi Crusats i Aliguer I Mossèn Escopeta (una història d’amor) Xevi Cunill I El Silenci Víctor Quintero I Un gran dia Manuel Juan Milán I Vic + 10 humans + jo Miquel Bofill Bosch I Vicua Carles Güell I Viu vic! Brahim Ahmed I La vuelta a casa Andreu Ortoll I Zonde Mia Puig

El jurat del Julius té un fort component vigatà i osonenc. La directora del jurat serà Clara Roquet i l’acompanyaran Miquel Pérez, Antoni Serrat Climent, Aram Garriga i Jordi Ojeda. El jurat dels cineclubs, que atorga el premi Miquel Porter i Moix estarà format per Antoni Carmona (Cineclub Vic), Toni Cuadras (Cineclub Igualada) i Francesc Xavier Navarro (Cineclub Manresa).  Jordi Farrés i les professores de l’Escola d’Art Imma Espona i Cristina Reguant seran el jurat del premi Sert o no Sert al  millor cartell. Dels 23 curts participants 5 competiran també en el Julius Jove, la categoria de realitzadors de menys de 25 anys, una categoria creada l’any passat.

Més Julius

Cineclub Vic i VICCC 2016 han programat un mes de novembre carregat d’activitats vinculades al cinema i al món audiovisual. Fins ara s’han portat a terme els tallers de cinema “Darrera l’objectiu” i el cicle cinematogràfic “Vic esenerari i plató”, tots dos amb èxit d’assitència. A part del tradicional concurs de curtmetratges, aquesta setmana arriben tres propostes mes:

Cineclub Vic. Orígens. Docu VICCC 2016

Dimarts, a les 22h, a l’espai ETC es presentarà el documental produït per l’Ajuntament de Vic i dirigit per Quim Crusellas i Miquel Pérez que relata els 20 primers anys d’història de Cineclub Vic. Des dels inicis i fins la recuperació de la democràcia.

Petits treballs de cinema Amateur

Ateneu de Vic i Cineclub Vic organitzen una projecció de pel•lícules de cinema amateur osonenc, des dels anys 40 fins la dècada dels 80. Serà aquest dijous, a les 21h, a la sala d’actes dels Casino de Vic

Preestrena de Les Bones Nenes, de Clara Roquet

Divendres 25, a les 19h, l’Espai ETC acollirà la preestrena de Les Bones Nenes, el nou curt de l’osonenca Clara Roquet, guanyadora del Goya per El adiós i guionista del film 10.000 Km. Després de la projecció, la directora oferirà una masterclass sobre guió cinematogràfic que suposarà el tancament perfecte pels tallers sobre cinema de Darrere l’objectiu.

+ info: http://festivaljulius.com/


         17/11/2016

6 propostes per passar el cap de setmana en família

Un recull de les diferents propostes familiars que ofereix la ciutat de Vic aquest cap de setmana


Festa Major de la Guixa 2016
La Guixa I 18, 19 i 20 de novembre I Consultar horaris

El segon i últim cap de setmana de la Festa Major de la Guixa arrencarà aquest divendres amb una de les cites més esperades, la NOCTURNA DE LA GUIXA. La cursa començarà després dels focs artificials amb l’escamot dels diables de Calldetenes. L’original cursa de tallagespes a l’antiga pista poliesportiva posaran el punt i final, el diumenge dia 20, a 10 dies de Festa Major


Sessió de contes de Kalandraka a càrrec d'Umpalumpa
Llibreria el Petit Tresor I 19 de novembre I 11:00h I Gratuït

Una sessió de contes d'algunes de les darreres novetats de Kalandraka, a càrrec d'Umpalumpa.

Un clot és per cavar-hi, la neu és per rebolcar-s’hi i un conte és per explicar-lo, així que sentirem la història d’una mare elefant que només demana als seus tres fills cinc minuts de tranquil·litat. Cinc minuts no és demanar massa, oi?... Creus que ho aconseguirà? També coneixerem en Nicomedes que no sap què fer amb la seva cabellera i un toro molt especial que adora la tranquil·litat.


Taller en família. Imagina animals
ACVic I 19 de novembre I 11:00h I 6€

A partir de la proposta del llibre Imagina Animals de Xosé Ballesteros i Juan Vidaure us animem a crear personatges a partir de materials reciclats i a inventar-nos la seva pròpia història que plasmarem a partir d’una senzilla creació audiovisual.

Taller adreçat a famílies i infants a partir de 3 anys. Les Inscripcions es poden fer fins al dijous 17 de novembre de 2016 trucant al 93 885 37 04. Places limitades.


Cineclub Xic. Son of Rambow
Espai ETC I 20 de novembre I 17:00h I 3€

Som als anys 80. La pel·lícula Rambo triomfa als cinemes i un grup de nens anglesos decideixen recrear les aventures bèl·liques de Sylvester Stallone filmant la seva pròpia versió casolana. Aquest rodatge es convertirà en una aventura que accentuarà l’amistat entre els nens, reinvindicant la necessitat de llibertat, imaginació i descobriment com a bases per a una educació sana.

Jennings ens regala un al·legat antibèl·lic brillant i cinèfil, amb elements que recorden el primer cinema de Tim Burton. Recomanada a partir de 8 anys


Visites guiades a l’ermita de Sant Sebastià
Ermita de Sant Sebastià I Dis. de 10 a 14h. i de 16 a 18h. I Dg. de 10 a les 14h I Gratuït

Les visites, que són gratuïtes, oferixen un recorregut per l’interior de la capella on es va portar a terme el Pacte dels Vigatans i per l’espai museístic exterior, on es troben  les figures i personatges protagonistes del Pacte.  Acompanyats per un guia, els visitants poden descobrir què va portar a aquells 9 prohoms vigatans a trobar-se un 17 de maig de 1705, en una ermita recòndita, per pactar les bases d’una aliança en la qual Catalunya jurava fidelitat a l’arxiduc Carles i donava suport militar i logístic a un desembarcament aliat. Una decisió que canviaria per sempre més el destí dels catalans.


Descobriu el món medieval
Museu Episcopal de Vic I Tots els diumenges I 11:00h 

Visita participativa amb la família a les col·leccions de romànic i gòtic. Amb un educador del Museu serem transportats al passat medieval utilitzant diferents objectes i materials. Amb una mirada atenta, participant i jugant coneixereu la magnífica col·lecció d’obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català que acull el MEV. Mínim de 8 persones

 


         
S'estan mostrant 10 notícies (371-380) de 688
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.