NOTÍCIES


12/08/2016

Tot a punt pel 28è Mercat de Música Viva de Vic

Falta poc més d'un mes perquè comenci una nova edició del Mercat de Música Viva de Vic, aquesta serà la 28ena edició i tindrà lloc del dimecres 13 al diumenge 18 de setembre. Enguany el MMVV presenta algunes novetats rellevants, d'entrada la programació del MVLab s'ha traslladat del Sucre a l'Atlàntida, i comença ja el dimecres 13. Així, l'Atlàntida passa a acollir tota l'activitat professional, i és on es duran a terme les conferències, speed meetings, taules de treball, presentacions i concerts també accessibles pel públic general de manera gratuïta el dimecres i amb entrades a 3€ el dijous i el divendres.

L'escenari OFF també canvia d'emplaçament, en aquest cas passa de la Plaça de la Catedral, on havia estat els darrers anys, a la Plaça dels Màrtirs. Allà, el divendres i el diumenge al matí, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) programarà els concerts de celebració del seu 15è aniversari. Dijous a la nit hi actuaran els grups de Les Cases de la Música, dissabte serà el torn del concurs Sona 9, i diumenge a la tarda el de VicSona.  

D'altra banda, la Sala Pasternak es converteix aquest any en un nou escenari MMVV, i a més d'acollir diversos concerts, també serà l'espai de trobada de nit dels professionals acreditats.

Pel què fa als espais que tradicionalment convoquen a un públic més nombrós, aquest any Trau, Lax’n’Busto i The Gramophone Allstars seran els encarregats d’omplir la Plaça Major divendres, mentre que el mestissatge d’Animal, La Raíz i Gertrudis tindrà la mateixa missió al Sucre. Dissabte, els vigatans Est Oest i Quimi Portet pujaran a l’escenari de plaça, que tancarà la nova proposta de Delafé. Els noruecs Madcon i els bosnians Dubioza Kolektiv, a l’últim treball dels quals ha col•laborat La Pegatina, defensaran l’escenari d’El Sucre, que obrirà DJ Wagner Pa. 

El diumenge 18 al vespre, i en el marc de Vic Capital de la Cultura Catalana, a l'escenari de la Plaça Major es presentarà l'espectacle Osona canta Osona, 40 anys de pop rock osonenc. Aquest concert reunirà en un mateix escenari 150 alumnes d’escoles de música d’Osona i la banda Astrio. 

També hi haurà espai per la programació adreçada al públic familiar, que es trasllada a l’àrea de l’Atlàntida amb una doble proposta gratuïta i oberta a tothom dissabte al matí. La Carpa Vermella acollirà els concerts dels catalans 2princesesbarbudes i dels gallecs Furious Monkey House.

Així doncs, tot a punt perquè la música torni a envair la ciutat per uns dies!

+ info: http://www.mmvv.cat/


         01/08/2016

Els CCVIC amplien la programació d'activitats a partir de la tardor

A partir de setembre, als Centres Cívics hi trobaràs més que TALLERS. El 7 de setembre es presentarà PROPOSTES, la nova oferta d'activitats dels CCVIC de la ciutat.

Abans de marxar de vacances els CCVIC de la Vic han publicat la programació per al trimestre de tardor 2016, amb una novetat important. Amplien l'oferta d'activitats amb PROPOSTES CCVIC, una nova línia de programació amb actuacions, sortides, masterclass, experiències, converses i activitats lúdiques.

El proper 7 de setembre es presentaran les novetats i tota la programació d'aquest nou trimestre amb una jornada plena d'activitats al CCVIC de Can Pau Raba. La presentació inclourà un tast de tallers gratuït de 18 a 20h i un avanç del nou espectacle de la SSM Bighand a partir de les 20h.

 

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/fitxers/documents/tardor-2016/tallers-ccvic-tardor-2016


         28/07/2016

El mes dedicat a la cultura popular i tradicional acaba amb una exposició dedicada a l’Estudiant de Vic

Sota el títol “L'Estudiant de Vic” aquest divendres s’inaugura una exposició dedicada a aquest emblemàtic personatge

Aquest divendres, dia 29 de juliol a les 7 de la tarda, com a cloenda del mes que VICCC2016 ha dedicat a la cultura popular i tradicional, s’inaugura al Temple Romà de Vic una exposició dedicada a un dels personatges més emblemàtics de la ciutat.

 L'estudiant de Vic ha esdevingut un símbol de la cultura popular d'Osona i de Vic, i un referent ben present en l'imaginari col·lectiu. A la vegada, l’Estudiant de Vic representa una empremta de la tradició universitària de la ciutat que s'ha mantingut fins a l'actualitat.

 L’exposició que es presenta ha estat comissariada per Miquel Bardagil i planteja una reflexió sobre aquesta proverbial figura vigatana a partir de materials molt diversos, com fotografies, documents, escultures o escrits.

 Es tracta d’una exposició organitzada per VICCC2016, el Patronat d'Estudis Osonencs i la UVic-UCC, en la qual hi ha col·laborat l’Arxiu Comarcal d'Osona, l’Arxiu Municipal de Vic, l’Arxiu Episcopal de Vic i la Biblioteca Joan Triadú de la Diputació de Barcelona tant en la recerca d’informació com en la cessió de documentació per a l’exposició.

+ info: http://www.viccc2016.cat/juliol/lestudiant-de-vic


         26/07/2016

Aquesta setmana comencen les festes Sant Albert

L’arribada del Carquinyoli serà aquest divendres a la Bassa dels Hermanos.

Les Festes de Sant Albert comencen a escalfar motors avui amb la capta general pels carrers del barri. El tret de sortida oficial serà el dijous, amb el pregó de les festes a càrrec de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

L’esperada arribada del Carquinyoli serà aquest divendres a les 10 de la nit. Per primer cop en els més de 150 anys d’història de la festa, el Carquinyoli arribarà, caigut del cel, a la Bassa dels Hermanos.

Les Festes de Sant Albert d’enguany compten amb actuacions de luxe. Carla Serrat i Osona Swing seran els protagonistes de la Nit Tropical. El Mag Nani i la Maga Name actuaran la nit de màgia i l’humorista osonenc Peyu posarà al colofó a la diada de Sant Albert. Durant les festes també es podrà gaudir del concert de The Sey Sisters. La Comissió de Festes de Sant Albert ha organitzat també diversos àpats de germanor així com varies activitats familiars.

Les festes acabaran el dilluns 8 d’agost, amb la tradicional passada dels feixets i el comiat del Carquinyoli

+ info: http://carquinyoli.cat/#programa


         25/07/2016

Més de 400 idees ciutadanes per a la construcció de la nova biblioteca

Recentment l’Ajuntament ha posat en marxa un concurs públic per al projecte arquitectònic de construcció de la nova biblioteca.

En una primera fase s’han presentat 57 projectes urbanístics, dels quals un jurat n’haurà de seleccionar 5 que hauran de fer un avantprojecte en un termini de 2 mesos. Un cop presentats aquests avantprojectes, el jurat es tornarà a reunir i farà públic el guanyador, que disposarà d’un termini de 6 mesos per fer la redacció del projecte bàsic i d’execució.

Entre la presentació de projectes urbanístics i la selecció dels cinc avantprojectes finalistes, s’ha fet una pluja d’idees centrada en l’imaginari ciutadà de la biblioteca, de com somnien o què no hi hauria de faltar a la biblioteca. Una pluja d’idees o el brainstroming és una tècnica de producció d’idees lliure i espontani entorn un tema central. L’objectiu principal és generar idees independentment de qualsevol altra cosa. Les idees més creatives sorgeixen quan es fa en grup i no es limiten les respostes. Normalment es parteix d’una pregunta, un tema o un concepte.

En el cas de la nova biblioteca s’ha demanat a la ciutadania que opini lliurament sense restriccions a partir de dues preguntes concretes:

Com t’imagines la nova biblioteca?

No cal que hi hagi…………..

Entre els dies 11 i 13 de juliol s’han fet quatre sessions presencials amb la ciutadania: una al Casal Mossèn Guiteras, dues a la Biblioteca Joan Triadú i una al Centre cívic del Montseny. La ciutadania també ha pogut fer aportacions online a través del web www.novabibliotecavic.cat. La participació ha estat molt diversa i n’han sortit més de 400 idees, que s’han organitzat per àmbits temàtics i que es resumeixen en el següent quadre:

Es tracta d’una actuació no vinculant que té per objectiu que els 5 arquitectes que han de desenvolupar l’avantprojecte disposin d’un llistat desordenat d’idees fetes per la ciutadania. Aquesta informació s’ha fet arribar als 5 arquitectes seleccionats per a que puguin disposar d’informació sobre el context social, cultural i l’imaginari de la ciutadà respecta a la nova biblioteca. Es deixa a les seves mans que incorporin o no les idees en el seu avantprojecte.

Més informació a http://participacio.vicentiats.cat i www.novabibliotecavic.cat

 

+ info: http://participacio.vicentitats.cat/wp-content/uploads/sites/28/2016/07/quadre-resum-400-idees.pdf


         22/07/2016

Visites guiades a l’ermita de Sant Sebastià

Les visites són gratuïtes i es fan tots els dissabtes, diumenges i, prèvia reserva, en dies feiners.

Les visites guiades es fan tots els dissabtes de 10 a 14h. i de 16 a 20h. i els diumenges  de les 10 a les 14h. A partir del mes d’octubre l’horari de visites dels dissabtes es reduirà fins a les sis del vespre. També es podran fer visites guiades en dies feiners, amb reserva prèvia d’una setmana d’antelació a través del correu electrònic gestio@itinerart.es.

Les visites, que són gratuïtes, oferixen un recorregut per l’interior de la capella on es va portar a terme el Pacte dels Vigatans i per l’espai museístic exterior, on es troben  les figures i personatges protagonistes del Pacte.  Acompanyats per un guia, els visitants poden descobrir què va portar a aquells 9 prohoms vigatans a trobar-se un 17 de maig de 1705, en una ermita recòndita, per pactar les bases d’una aliança en la qual Catalunya jurava fidelitat a l’arxiduc Carles i donava suport militar i logístic a un desembarcament aliat. Una decisió que canviaria per sempre més el destí dels catalans.

L’ermita de Sant Sebastià, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, forma part de la Ruta 1714 de la Generalitat de Catalunya. Aquesta ruta és un recorregut pels deu escenaris on van succeir els episodis històrics més destacables de la Guerra de Successió a Catalunya. Es tracta de llocs emblemàtics carregats de gran simbolisme, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic. A banda de l’ermita de Sant Sebastià, la Ruta 1714 està formada pels monuments Seu Vella de Lleida; la Universitat de Cervera; els castells de Cardona i de Talamanca; torres de defensa com la Manresana, a Els Prats de Rei, o Solsona, a la fortificació de Castellciutat de la Seu d’Urgell; les ruïnes del Born de Barcelona o les cases on va viure Rafael Casanova a Moià i Sant Boi de Llobregat


         21/07/2016

Canvi d’ubicació de l’espectacle de danses tradicionals “De plaça a l’escenari"

Degut al risc de pluja, l’espectacle “De plaça a l’escenari” canvia de lloc i es farà a L’Atlàntida de Vic

Demà divendres, dia 22 de juliol a les 10 del vespre, la sala Ramon Montanyà de L'Atlàntida (Centre d'Arts Escèniques d'Osona) es convertirà en el marc idoni per un muntatge on, tant la dansa com la música popular i tradicional seran les principals protagonistes. L’entrada serà gratuïta però amb una aforament limitat a les primeres 800 persones que accedeixin al teatre.

L’espectacle, que s’emmarca dins dels actes que VICCC2016 ha programat en el mes dedicat a la festa i cultura popular, comptarà amb la presència de colles i grups de llarga tradició. La Colla Sardanista

Riallera i els Dansaires de Sant Miquel de Vic seran els amfitrions d’aquesta proposta que dirigeix la mirada també en altres territoris, tradicions, estils i gèneres musicals i de ball. D’aquest manera participaran a l’espectacle els Balladors de Gitanes de Montmeló i el grup Trebeska Dantza Taldea de Donosti.

Per altra banda també es comptarà amb la presència d’una de les cobles més sòlides i de major projecció del moment, La Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona que serà qui posarà la música en directe d’aquest muntatge tan especial.

La presència i participació del grup Trebeska Dantza Taldea permetrà que, d’aquesta manera, les programacions de Vic com a capital de la cultura catalana i la de Donostia com a capital cultural europea es retrobin novament tot creant una nova simbiosi després de l’actuació castellera que els Sagals d’Osona van fer a la ciutat basca el passat mes de maig.

+ info: www.viccc2016.cat


         20/07/2016

L’Atlàntida presenta la programació de la setena temporada

La nova temporada de música i arts escèniques de L’Atlàntida continuarà oferint una programació plural i diversa, amb una gran ambició artística a fi d’arribar a un major nombre de persones.

Pel que fa a la programació teatral de gran format, destaca especialment L’Avar de Molière, amb Joan Pera com a protagonista; Caiguts del Cel, amb Emma Vilarasau i Jordi Bosch i Dansa d’Agost, un dels grans èxits de l’actual temporada barcelonina, produït per Laperla29. En el cicle Grans Concerts Vic 2016,  també es podrà gaudir de músics de culte com la cantant alemanya Ute Lemper o Ton Koopman, director especialitzat en interpretacions amb criteris històrics.

D’altra banda, L’Atlàntida estrenarà i coproduirà, conjuntament amb VICCC 2016, dues noves propostes teatrals: “Nador”, un muntatge de CorCia Teatre inspirat en l’obra literària de Laila Karrouch i “Verdaguer, ombres i maduixes”, un musical sobre el Verdaguer jove i terrenal amb música del grup català Obeses.

Manel presentarà el seu darrer disc “Jo competeixo” el 4 de novembre i Adrià Puntí actuarà en el concert Benèfic del 3 de desembre organitzat per l’Associació Sant Tomàs.

Els Padrins de L’Atlàntida poden adquirir les seves entrades i abonaments des del passat 13 de juliol i els Amics de l’Atlàntida des del 18 de juliol. A partir del 21 de juliol, s’obrirà la venda d’entrades per a la resta del públic.

+ info: http://latlantidavic.cat/programacio/


         19/07/2016

El barri de Santa Anna comença 10 dies de Festa Major

El torneig de bitlles catalanes va donar, aquest passat diumenge, el tret de sortida a 10 dies de Festa Major al barri de Santa Anna.

L’Associació de Veïns i Veïnes ha preparat un programa ple d’actes divertits i familiars amb l’objectiu de reforçar la identitat com a barri i enfortir els lligams entre els veïns i veïnes que hi conviuen.

La novetat més destacada de la Festa Major d’enguany és el Concert Jove, organitzat per joves del barri. El concert, amb Greska i el grup de hip-hop en català Pirat’s Sound Sistema, serà aquest dimecres, a partir de les 22h, a la pista de Santa Anna.

El dijous començaran les activitats típiques de les últimes festes, amb el pregó i una caminada nocturna. Divendres al vespre tot el veïnat està convocat a la pista de Santa Anna per sopar i passar una bona estona amb l’espectacle  “Poca Vergonya Show”.

El cap de setmana arrencarà amb la 3a cursa popular infantil i la 2a cursa l’esbojarrada (10h). A partir de les 12 hi haurà festa de l’escuma i a la tarda serà el torn de la cercavila i ball de gegants. El dissabte acabarà amb el ball de Festa Major amb l’orquestra “Boogie Woogie”

El diumenge al matí l’AVV ha organitzat una jornada familiar amb xocolatada, concurs de dibuix i gimcana amb jocs d’aigua. A la tarda se celebrarà la quina i balls tradicionals amb “Pep Lizandra”

Les festes del barri de Santa Anna acabaran el dimarts 26 de juliol amb sopar i cinema a la fresca.  

+ info: https://drive.google.com/file/d/0B4Jd9Os13C6-Y3AtWFI0ZGQ4dFU/view


         18/07/2016

The Mohican Comes Home , Old Stone i Ip Man 3 triomfen al Festival Nits

El Festival Nits de cinema oriental de Vic ha tancat aquest diumenge la seva edició número 13 donant a conèixer el palmarès, que enguany passava d'un a tres premis. Al guardó Gat de la Sort per votació popular s'hi han sumat els premis del Jurat i el de la Crítica. Les triomfadores han estat l'agredolça comèdia generacional japonesa The Mohican Comes Home, Premi del Jurat, el drama social xinès que s'acaba transformant en thriller psicològic Old Stone, Premi de la Crítica, i la tercera entrega de la història del mestre de Bruce Lee, Ip Man 3, que ha seduït al públic del certamen.

El podi és un reflex del leitmotiv de la programació: acostar produccions cinematogràfiques de diferents països asiàtics en un ventall de gèneres i estils que combina les estrenes més sonades de l'últim any amb cintes independents, d'autor i sovint més compromeses com pot ser Old Stone, una crítica als serveis públics xinesos que va ser prohibida al Festival de cinema de Hong Kong.

Les xifres de públic són molt similars a les de l'any passat, arribant als 9.000 espectadors en els diferents espais i accions del certamen. Malgrat les baixes temperatures nocturnes, més pròpies de la tardor que d'una nit d'estiu, la Bassa ha tornat a convertir-se en l'epicentre del festival, un punt de trobada on el cinema, la gastronomia i la cultura asiàtiques aconsegueixen reunir públics de totes les procedències i edats.

A banda del cinema al Vigatà i a la Bassa dels Hermanos, aquest any s'han incorporat espais de projecció com l'Espai Josep Romeu de la Biblioteca Joan Triadú, on s'hi han fet sessions a mitja tarda. Aquest recinte ha acollit també d'altres activitats relacionades amb el festival, com la presentació dels llibres Kaijû! Quadern de camp i Les aventures d'en Maneki-Neko; l'hora del conte asiàtic o l'exposició Do Da Cat, que es podrà veure fins a final d'estiu. La Casa de la Convalescència és un dels altres espais que durant aquests dies s'han sumat a l'oferta asiàtica. A l'actual seu de Creacció s'hi ha realitzat un taller de cal·ligrafia i hi ha exposada la mostra Papers i Lletres, de l'artista Mihoko Ono. Aquestes activitats artístiques han acompanyat les III Jornades Empreserials d'Horitzó Àsia.

A la xifra d’espectadors del Festival Nits cal afegir-hi els participants als tallers, cursos i xerrades dedicats a l'Àsia que els Centres Cívics de Vic han acollit durant els 15 dies previs al seu inici. Una vintena d'activitats que han tingut molt bona rebuda i que tindran continuïtat de cara al 2017. També s'han de tenir en compte les col·laboracions amb altres festivals i mostres que inclouen una sessió Nits dins les seves graelles, com el Minipop de Tarragona, el Phenomena o el Cryptshow de Badalona. Enguany, a més, la retrospectiva dedicada al gènere Kaijû eiga viatjarà a la Setmana de Terror de Donosti en una col·laboració entre aquesta mostra, Japan Foundation i el Festival Nits.

+ info: http://cinemaoriental.com/


         
S'estan mostrant 10 notícies (411-420) de 679
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950515253545556575859606162636465666768Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.