NOTÍCIES


26/04/2016

Vic celebra el Dia Internacional de la Dansa

Avui al migdia s’ha presentat una nova edició de l’activitat que es portarà a terme a la ciutat de Vic amb motiu del Dia Internacional de la Dansa que se celebrarà el pròxim dissabte, dia 30 d’abril a la plaça Catedral de 10 a 1 del migdia i de 5 a 8 de la tarda. Destacar que els darrers anys sempre s’havia fet a la plaça dels Màrtirs, però aquest any l’emplaçament coincideix amb les activitats del recercat (Jornada de cultura i recerca local) i es canvia de forma excepcional i durant les properes edicions es retornarà a la plaça dels Màrtirs.

La jornada del Dia Internacional de la Dansa comptarà amb la participació de més d’un miler de nens i nenes.  Al llarg de tot el dia hi haurà exhibicions de diferents disciplines: hip-hop, contemporani, clàssic, jazz,  entre altres. Així, al llarg del matí hi haurà actuacions dels alumnes de dansa de 3 a 13 anys i a la tarda serà el torn dels més grans.

La iniciativa està promoguda per l’Associació d’Osona en Dansa que aglutina escoles de dansa de Vic i comarca i té com objectiu compartir i mostrar aquest art a tota la ciutadania. L’activitat és oberta a tothom i és d’accés gratuït. Destacar que en cas de pluja l’activitat es traslladarà al recinte firal el Sucre.

La presentació ha comptat amb la intervenció de la regidora de Cultura, Susagna Roura i representants d’Osona en Dansa, Joanna Rañé; Cristina Piferrer i Alba Soler.

El Dia Internacional de la Dansa compta amb les escoles de dansa: Escola de Ballet M. Cinta; DanceStudio Vic; Escola de ball Neus Gaja; Act’in, estudi de dansa i teatre; Estudi de Dansa Thaïs; Escola de dansa TLS; Escola de Dansa Laia Baulenas; Gimnàs Bisaura; Gimnàs Actiu; i Estudi 67.

 

 

 

 

 


         25/04/2016

Nova convocatòria del concurs de cartells per la Festa Major de Vic

Les obres es poden presentar fins el proper 17 de maig a l’Àrea de Cultura.

Un any més, l’Ajuntament de Vic convoca un concurs per triar la imatge gràfica de la Festa Major 2016. Aquesta convocatoria, oberta a tota la ciutadania, té per objectiu potenciar la creació artística i la participació ciutadana, així com difondre la Festa Major de Vic.

Les obres concursants hauran de ser inèdites i el tema haurà d’estar relacionat amb la ciutat i la seva Festa Major. També caldrà que en el cartell hi aparegui la imatge de la Creu dels Trinitaris així com el següent text: “Festa Major. Sant Miquel dels Sants 2016. Vic, del 26 de juny al 10 de juliol”.

Les obres es podrán presentar fins el 17 de maig, de dilluns a divendres de 9 a 15h, a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic, situada a la plaça Don Miquel de Clariana, 5.

El jurat encarregat de decidir el cartell guanyador serà designat per la Comissió de la Festa Major i es reunirà per qualificar les obres una vegada finalitzat el termini de presentació.

L’autor o autora del cartell guanyador rebrà una compensació econòmica de 300€.

Bases concurs de cartells Festa Major 2016


         23/04/2016

La Farinera_CAVV crea una llegenda de Sant Jordi animada

Un any més, des de La Farinera Centre d’Arts Visuals de Vic han desenvolupat una iniciativa ben original per Sant Jordi. Per aquesta diada, els alumnes de Dibuix i Tècniques Pictòriques de 9 a 15 anys han creat una animació en stop motion representant la llegenda de Sant Jordi. Podeu veure-la en el següent enllaç www.lafarinera.cat/escola.html. L’any passat ja van fer, conjuntament amb el Centre de Normalització Lingüística d’Osona (CNL d’Osona), un conte il·lustrat amb escrits fets per alumnes del CNL Osona i dibuixos a càrrec dels alumnes de la Farinera_CAVV (conte en format pdf). Anys anteriors la Farinera_CAVV ja havia realitzat diversos jocs interactius en motiu de la diada: “Sant Jordi a la recerca del drac” (2014) i “Sant Jordi al castell encantat” (2013), Sant Jordi a la cova del drac (2012) i la Llegenda de Sant Jordi (2011)

+ info: www.lafarinera.cat/escola.html


         22/04/2016

L’Ajuntament i la UVic organitzen el primer cicle de debats sobre la situació de la cultura catalana

Amb l’objectiu de crear un espai de reflexió sobre la situació que viu actualment la cultura i la literatura catalanes, l’Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya han organitzat el cicle “La cultura catalana a debat”. Aquest cicle, que tindrà lloc del 27 d’abril al 7 de maig, s’inscriu en el marc de la celebració de Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016, coincidint que el mes d’abril es dedica a la Lletra. Aquest esdeveniment vol reprendre els debats iniciats ara fa quaranta anys en el Congrés de Cultura Catalana (1976) i del Congrés de Cultura d’Osona (1996), que van tenir molt de ressò al país.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura; la delegada del Rector de la UVic-UCC per a la Comunitat Universitària, Carme Sanmartí; i el coordinador de Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016, Marc Comas, han presentat avui la programació d’aquest cicle de debats. Sanmartí, responsable de la programació més acadèmica dels debats, ha manifestat que “els temes que hem escollit són els que creiem imprescindibles per poder situar el lloc i el context en què es troba avui la cultura catalana". Per la seva banda, Comas ha posat de relleu la voluntat que sigui un debat obert: “volem que siguin uns debats tan participatius com sigui possible, i que se’n puguin recollir les aportacions”. Per últim, Roura ha destacat la presència dels ponents internacionals i ha obert la porta perquè, si els cicles tenen èxit, se’n pugui fer una nova edició en el futur. El cicle l’inaugurarà el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, Susagna Roura, el dia 27 d’abril, a les 18.30h., a Can Pau Raba (C. Raval Cortines, 24).

El cicle tindrà una primera part més acadèmica en forma de simposi, que es concentrarà els dies 27, 28 i 29 d’abril, en què es revisaran diverses perspectives de l’àmbit literari i cultural. Obrirà el cicle una taula rodona sobre els 40 anys del congrés de la cultura catalana. “La història d’un debat: El congrés de la cultura catalana”, de la mà d’Enric Pujol, Patrícia Gabancho i Isidor Marí, moderat per la presidenta de la Fundació Congrés de Cultura de Catalana, Marta Rovira Martínez.  

Projectes i experiències

En la segona part del cicle, que tindrà lloc del 3 al 7 de maig, es presentaran projectes i experiències sobre paisatges literaris, el patrimoni adober, l’educació cultural, els museus, la literatura i la música. Totes elles són iniciatives innovadores que permetran reflexionar i debatre sobre cap on va la cultura. Aquest cicle de presentacions compta també amb conferències i activitats paral·leles, organitzades des de diferents entitats. En són un exemple la projecció  del film “El testament de la Rosa”, d’Agustí Villaronga, el dia 28 a l’Espai ETC; la taula rodona “Oportunitats i reptes del món cultural en el context polític actual”, el dia 29 d’abril a les 18h, al temple Romà; o la conferència “Ramon Llull: Qui era? Què feia?”, a càrrec del poeta, filòleg i catedràtic de la UAB, Jaume Medina.

Programa "La Cultura Catalana a Debat"

+ info: http://www.viccc2016.cat/abril/la-cultura-catalana-a-debat


         22/04/2016

La 6a edició del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona arriba a Vic

Vic és una de les 7 ciutats escollides on es projectaran pel·lícules del Festival

Avui al migdia l’Ajuntament de Vic ha acollit la presentació de la 6a edició del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona que per primera vegada s’estén al territori i Vic és un dels 7 municipis que acull una programació de 5 pel·lícules que es podran veure el proper cap de setmana al cinema Vigatà.

La regidora de Cultura, Susagna Roura ha manifestat el seu agraïment a l’organització del Festival per haver escollit la ciutat de Vic, ja que enguany “la ciutat està vivint l’excepcionalitat de Vic, Capital de Cultura Catalana”. Per la seva banda, el director del festival, Carlos R. Ríos ha explicat que el Festival ofereix més de 70 llargmetratges amb el compromís de donar a conèixer el cinema d’Autor i amb l’objectiu principal d’oferir i exhibir el millor cinema contemporani d'arreu del món. 

En aquest sentit, Ríos ha explicat que alguns dels cicles presentats en passades edicions ja han viatjat, a tall d’exemple, a diferents ciutats de sud Amèrica i de l’Estat espanyol. El director ha explicat els diferents films que es podran veure a la ciutat de Vic: el divendres, dia 29 d’abril a les 8 del vespre amb la projecció “Esa Sensación”; el mateix dia a les 10 de la nit es podrà veure “Sunset song”. El dissabte, dia 30 d’abril a les 8 del vespre es programa “Les Amigues de l’Àgata” que comptarà amb la presència de les 4 directores del film; a les 10 de la nit del mateix dia el públic podrà assistir a la projecció “Ahora sí, antes no” i, finalment el diumenge, dia 1 de maig a les 8 del vespre es projectarà “Les Deux Amis”. Totes elles es podran veure amb un preu d’entrada de 5 euros.

La roda de premsa també ha comptat amb la intervenció del coordinador de Cultura la Diputació de Barcelona, Josep González-Cambray que ha posat de relleu que “amb aquesta iniciativa cultural s’aposta per ordenar al territori” i des de la diputació “es treballa per potenciar el cinema des de les escoles amb l’objectiu de potenciar una nova mirada”, ha afegit

+ info: http://www.cinemadautor.cat/


         20/04/2016

Obert el període d'inscripció per ArtdePas 2016

Inscripcions obertes fins el 9 de maig

ArtdePas, el cicle de música al carrer organitzat des de l'Ajuntament de Vic amb la col·laboració de la Jazz Cava obre el període d'inscripcions. Enguany els concerts es portaran a terme únicament els diumenges a les 19h a la plaça del Carbó de Vic. La participació en aquesta cinquena edició d'ArtdePas està oberta exclusivament a propostes musicals. El cicle s’iniciarà el 5 de juny i finalitzarà el 28 d’agost. Totes aquelles persones i grups interessades en participar han de fer arribar la seva proposta a través del formulari que trobaran a la pàgina web www.artdepas.vicentitats.cat juntament amb una gravació, preferentment en vídeo, de l’acció que es vulgui presentar. El formulari es pot lliurar directament a l’Àrea de Cultura, situada a la Casa Masferrer (Pl. Don Miquel de Clariana, 5, baixos),  o per correu electrònic a l'adreça següent: artdepas@vic.cat

Podeu consultar les bases en el pdf adjunt o bé al web http://artdepas.vicentitats.cat 

 

Bases ArtdePas 2016


         20/04/2016

Xavier Gallego será a Vic aquest pròxim divendres dia 22 d'abril

Aquest divendres 22 d’abril a les 19h, el dissenyador Xavier Gallego serà a l’Escola d’Art i Superior de Disseny on farà una xerrada titulada: Pensa en 4D

Xavier Gallego (Vic, 1981) exerceix a Nova York de director creatiu de l’agència R/GA, una de les agències de publicitat més prestigioses dels EUA i probablement l’agència de publicitat digital més important del món. Gallego ha liderat bona part de les campanyes digitals de Nike i darrerament el projecte Antidiary.com de Samsung. El seus treballs han estat guardonats amb nombrosos premis internacionals: Cannes, Andy, AD&D o Clio, entre d’altres. Com a il.lustrador, després d’exposar a Nova York, Istambul o Los Angeles, acaba de publicar el seu primer llibre “El amor es cosa de monstruos”

Aquesta xerrada será en certa manera el tret de sortida de les jornades de diàleg “ Identitats en procés: com afronten els reptes actuals els dissenyadors i les empreses catalanes” que es realitzaran a la mateixa escola el mes vinent coincidint amb el periode que VICCC dedica al disseny.

+ info: http://www.viccc2016.cat/actualitat/noticies/xavier-gallego-sera-a-vic-aquest-proxim-divendres-dia-22-dabril


         18/04/2016

Vic celebra una nova Diada de Sant Jordi

La representació de la llegenda de Sant Jordi comptarà enguany amb un nou drac

Un any més l’Ajuntament de Vic organitza una diada de Sant Jordi amb un gran ventall d’activitats dirigides a tots els públics i que han estat possibles gràcies a l’alta participació de diverses entitats i col·lectius de la ciutat. Com a curiositat i novetat enguany la representació de la llegenda de Sant Jordi, prevista a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Major, es comptarà amb la figura d’un nou drac.

Així, a banda de les tradicionals parades de roses i llibres que se situen a la plaça Major de Vic (durant tot el dia i convivint amb el mercat setmanal) i altres espais de la ciutat, s’ha programat altres activitats com és el cas de la jornada de portes obertes de la casa consistorial amb visites guiades d’11 del matí a 1 del migdia i de 5 a 7 de la tarda i que aquest any, com a novetat, s’ofereix per a persones sordes, ja que hi haurà un intèrpret de llenguatge de signes. Destacar que les diferents dependències de l’Ajuntament comptaran amb una exposició de rams de roses gentilesa de les floristes de la ciutat.

A partir de 2/4 de 6 de la tarda la plaça Major comptarà amb diferents activitats adreçades sobretot al públic infantil: hi haurà una activitat de Jocs Gegants i tallers a càrrec de a Ludoteca mòbil la Xerranca. A la mateixa hora, però a la plaça del Pes i a càrrec de la companyia Ninot i Nas, s’explicaran contes sota el títol “Voltem pel món buscant contes”. I, finalment a 2/4 de 7 de la tarda es viurà la representació de la llegenda de Sant Jordi a la plaça Major que enguany es comptarà amb l’estrena d’un nou drac i que va a càrrec de la companyia còmica L’Ou Cost. Aquesta darrera activitat compta amb la col·laboració del Consistori Infantil i els Grallers del carrer de la Riera.

 

 

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1002966_arxiu1_12-04-2016_13-36-56.pdf


         18/04/2016

Continua la programació del VICCC dedicat a les lletres

Lluis Solà. La vida silenciosa. Documental – Col·lecció Docu VICCC.

Coincidint amb la publicació de l’obra completa de Lluís Solà, aquest documental pretén donar llum a la significació del seu art, de la seva figura i carnificar de manera pública la figura d’un poeta fort i fondo que el gran públic encara no coneix en tota la seva dimensió. Aquest documental, dirigit per Toni Casassas, forma part de la col·lecció de DocuVICC, una sèrie de documentals que s’estrenaran aquest any dedicats a figures, moviments i entitats culturals de Vic.

Dimecres 20 d’abril a les 20h a l’ETC (Espai de Teatre i Cinema). Passeig de la Generalitat, 46

 

Els nostres escriptors ens visiten. Diàleg amb escriptors.

Jornada de diàleg amb escriptors osonencs. Aquesta jornada és una cita anual organitzada per L'Institut de Vic, que ja ha esdevingut clàssica i que convoca una mostra variada dels escriptors de la comarca d’Osona que presenten una novetat literària pels volts de Sant Jordi.

Aquesta trobada amb autors, no només està obert a alumnes i a professors del centre, sinó que va adreçada a tota la ciutadania perquè els escriptors de la comarca entrin en diàleg i en contacte directe amb els seus lectors i amb tothom qui estigui interessat en la literatura.

Els autors que visitaran l’institut són: Albert Canadell: Terra d'esquelles. Novel·la (Emboscall), Carles Dachs: A dalt més alt. Poesia (Pagès Editors), Laila Karrouch: Quan a l'Isma se li van creuar els cables. Novel·la (Animallibres), Raquel Santanera: Teologia poètica d'un sol ús. Poesia (Viena), Lluís Solà: Poesia Completa. Poesia (Edicions de 1984).

Dijous 21 d’abril a les 12.30h a l’Institut de Vic

 

“Exiilis, fronteres i desarrelaments” de Carles Vergés i Víctor Sunyol. Exposició pictòrica i literària.

Aquesta exposició neix com a homenatge a totes aquelles persones que van fugir de la dictadura espanyola l'any 39 i que es van refugiar a les platges del sud de França. En el projecte, a banda de les obres pictòriques de Carles Vergés, s'hi ha implicat activament l'escriptor, professor i editor Víctor Sunyol creant els textos que acompanyen l'exposició.

Història i contemporaneïtat es troben representades en aquesta proposta pictòrica i literària.

Una part dels treballs ja s'han exposat a la Maison des Arts d'El Barcarès. Aquest projecte conjunt del pintor i l'escriptor preveu, després d'aquesta vila de la Catalunya Nord i de Vic, portar l'exposició al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, al Museu Marítim de Santa Pola i Alacant entre d'altres espais.

Inauguració: Divendres 22 d’abril a les 20h a la Sala d’exposicions de la Fundació Antiga Caixa Manlleu

Horari: De dimarts a divendres de 18 a 20h. Dissabtes de 10 a 14h i de 17 a 20h. Diumenges de 10 a 14h.

+ info: www.viccc2016.cat


         15/04/2016

Comencen les festes del barri dels Caputxins

L’Associació de Veïns i Veïnes del barri dels Caputxins ha tornat a organitzar un mes de festes amb activitats per a tots els públics.

Aquest cap de setmana comencen les festes del barri dels Caputxins. El Centre Cívic Can Pau Raba acollirà el pregó a càrrec de Mn Pere Oliva (CCVIC Can Pau Raba, dissabte 16, 22:00h) seguit d'un xeflis per a tothom. Diumenge tindrà lloc la missa solemne a la parròquia de la Divina Pastora (11:00h) i a continuació el vermut popular a la plaça de la Divina Pastora.

Les activitats lúdiques i esportives començaran el següent cap de setmana amb la caminada nocturna prevista pel divendres 21 i el campionat de bitlles catalanes, el diumenge 23.

El mes de maig engegarà amb un munt d’activitats àmplies i variades. El diumenge 1, es portarà a terme una caminada contra la diabetis, una gran xocolatada popular i jocs de cucanya. A la tarda serà el torn del ja consolidat  “Café d’Artistes”, amb petits xous a càrrec d’artistes del barri. Entre setmana se celebrarà el campionat de parxís i el dissabte 7 de maig grafiters del barri canviaran la imatge de la paret exterior del CCVIC de Can Pau Raba. Al vespre botifarrada popular i quina.

Les festes del barri dels Catpuxins posaran el seu punt i final el cap de setmana del 14 al 16 de maig amb l’espectacle infantil “La tortuga i el mico”, dinar de germanor i l’estrena de l’obra de teatre “Blanca: vídua del viu”, del grup de teatre del barri.  

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/can-pau-raba/fitxers/documents/festes-barri-caputxins-2016


         
S'estan mostrant 10 notícies (411-420) de 637
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.