NOTÍCIES


21/03/2016

Es presenta la programació de primavera dels CCVIC

El període d'inscripció anirà del 4 al 15 d'abril. Les activitats començaran la setmana del 18 al 22 d'abril.

Aquesta setmana passada es va presentar la programació dels Centres Cívics (CCVIC) de l'Ajuntament de Vic pel trimestre de primavera.

Aquest trimestre arriba amb moltes propostes renovades respecte al trimestre d’hivern amb formats trimestrals, monogràfics i de sessions múltiples de cap de setmana. Destaca una nova proposta vinculada al Vicjove, el  taller  "coaching: eines per augmentar el benestar i afrontar els teus reptes".

Del 4 al 15 d'abril es podran fer les inscripcions a les activitats trimestrals de forma presencial a qualsevol CCVIC o bé al web www.vic.cat/ccvic. Per a les activitats de cap de setmana repartides al llarg del trimestre, les inscripcions s'allarguen fins una setmana abans de l'inici de l'activitat.

Trobareu tota la informació fent clic a l’enllaç que trobareu aquí sota.

 

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/fitxers/documents/ccvic-primavera-2016


         17/03/2016

Arriba el XII Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

El XII Festival BBVA de Música Religiosa de Vic se celebra del 18 al 28 de març.

El Festival aposta enguany per un canvi de format amb el propòsit d’unir la música amb els conceptes de “proximitat, país, pedagogia i diversitat”. El Festival compte per primera vegada amb un director artístic, el músic sabadellenc Quim Térmens. Una de les principals novetats és que el festival s’obre a altres territoris i celebrarà un concert al Monestir de Sant Pere de Casserres així com una coproducció amb el Fetival de Pasqua de Cervera.

Una altra de les vessants del nou format del Festival de Música Religiosa és que no se centrarà exclusivament en la cultura cristiana, sinó que la programació dels concerts oferirà visions espirituals i religioses de diferents tipus. En aquesta edició el festival deixa l'Atlàntida com a escenari de concerts i els espais a Vic se centraran en l'església de la Pietat, Sant Domènec, el col·legi l'Escorial, el campanar de la Catedral de Vic i els carrers del casc antic. Per tal d’aproximar la cultura a totes les persones totes les entrades tindran preus populars.

Consulta tota la programació fent un clic a l'enllaç d'aquí sota

+ info: http://culturavic.cat/imatges/reg1002862_arxiu1_18-03-2016_18-57-08.pdf


         09/03/2016

En acció - the Vic Jam

Vic s’endinsa al món del Graffiti i l’art urbà

Aquest cap de setmana, 11, 12 i 13 de març Vic serà la capital catalana del grafitti i l’art mural. Els principals autors d’aquest art urbà seran al pàrquing del passeig de la Generalitat, ubicació de la futura biblioteca, per mostrar no només les seves creacions i el seu talent, sinó també la seva manera de treballar. Els autors en acció, en estat pur, en directe: es podrà veure com les seves creacions evolucionen des de l’esbós inicial fins a l’obra mural final.

Els autors més destacats de la comarca, juntament amb els noms més rellevants del panorama català, donaran llum i color a 200 metres lineals de parets que envolten aquest espai i un mur de 14 metres d’alçada. També es podrà veure com transformen tres autocars i un tràiler en grans obres artístiques sobre rodes.

D’aquesta manera es podrà veure diferents estils i gèneres de l’art mural, des d’obres abstractes, iconogràfiques, pastel o de personatge, fins a noves tendències com el water painting.

Al llarg del cap de setmana la música també serà present en aquest espai amb les mescles de dj Enzo.

El públic infantil que assisteixi a aquestes jornades dedicades a la pintura urbana no només en serà espectador passiu, sinó que també podrà participar activament en els tallers infantils i familiars que s’han dissenyat per a l’ocasió. Mitjançant uns nous esprais, de la marca col•laboradora d’aquest esdeveniment Montana Colors, Water Based amb base aigua apte per nens, els més menuts podran deixar les seves primeres creacions als murs més petits d’aquest espai del passeig de la Generalitat.

Els autors participants en aquesta acció de gran format són: Bazak, Bisual, Caneda, Kazzius, Miles Elah, Morta, Degon, Hipno, Si3N, Snail, Lucas Milà, Kenor, Sixe Paredes, Inocuo, Chan, Aleix Gordo i Spogo.

 

Els horaris de “En acció – the Vic Jam” són:

Divendres 11 de març de 17h a 20h

Dissabte 12 de març de 10h a 20h

Diumenge 13 de març de 10h a 20h

 

L’acció de wàter painting de Lucas Milà es farà el diumenge 13 de març a les 12:30h. Aquesta acció es farà en un dels tres autocars.

+ info: www.viccc2016.cat


         08/03/2016

Nova edició dels Tallers de poesia de la Biblioteca Joan Triadú de Vic

La iniciativa compta amb la participació d’onze escoles de primària de la ciutat

Enguany se celebra la 3a edició de l’Espectacle que clou els Tallers de Poesia que organitza la Biblioteca Joan Triadú de Vic en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona i el suport dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea de Cultura i Museus i l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Vic, i la Institució Puig-Porret.

En el marc del Dia Mundial de la Poesia, tindrà lloc, el dijous 17 de març,  a l’Atlàntida. Centre d’Arts Escèniques d’Osona l’Espectacle, l’Espectacle On viuen els llibres, que permetrà posar en escena i davant del públic assistent els coneixements que han après, en les diferents sessions dels tallers de poesia, els alumnes de cicle superior de primària de la ciutat de Vic.

Els tallers de poesia, que es realitzen sota la direcció de Teatrart, tenen com a objectiu donar a conèixer als alumnes un ampli ventall de poetes i acostar, de manera lúdica i amena, els escolars al gènere poètic. Alhora els tallers serveixen per millorar l’expressió oral i les habilitats de comunicació i interpretació dels alumnes de cinquè i de sisè de primària.

Donada la quantitat d’escoles (participen les 11 escoles de primària de la ciutat) i d’alumnes que protagonitzaran l’espectacle de cloenda a l’Atlàntida, l’organització s’ha vist obligat a fer dues sessions: la primera a les 6 de la tarda i la segona a 2/4 de 9 del vespre. A la primera participaran els alumnes de 5è i 6è de l’Andersen, Guillem de Mont-Rodon, Pare Coll, Sagrat Cor i Sínia. A la segona sessió participaran les escoles de l’Escorial, Salarich, Santa Caterina, Sant Miquel dels Sants, Sentfores i Vic Centre.

+ info: http://bibliotecadevic.com/


         03/03/2016

El traç, fil conductor del mes de març de VICCC 2016

Divendres s’inaugura la mostra “116 anys de pintura catalana” al Museu Episcopal de Vic

El proper divendres, dia 4 de març a les 7 de la tarda el Museu Episcopal de Vic acollirà la inauguració de l’exposició “116 anys de pintura catalana” que reuneix els millors pintors catalans des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. L’acte inaugural comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; el director del Museu Episcopal de Vic, Josep M. Riba; un representant de la Generalitat de Catalunya i la comissària de la mostra, Anna Palomo.


 D’aquesta manera, Vic acollirà, al llarg de quatre mesos, els noms propis que han configurat la història recent de l’art pictòric del nostre país: Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Sunyer, Joaquim Mir, Francesc Gimeno, Salvador Dalí, Joan Miró, Joan Brossa, Joan Ponç, Antoni Tàpies, Ràfols Casamada, Joan Hernández Pijuan,  Miquel Barceló, Josep Guinovart, Perejaume, Alfons Borrell i Josep Vernis. Aquesta exposició és, sense cap mena de dubte, una oportunitat única per visitar en un mateix espai una selecció de peces artístiques de primer nivell, que habitualment només es poden veure exposades en diferents museus, fundacions o col•leccions particulars.  

 
“116 anys de pintura catalana” és  un recorregut pels diferents corrents i moviments artístics que han anat sorgint a Catalunya, però en completa harmonia amb els que han aparegut fora del nostre país. Per tant, aquesta és una exposició que no només explica l’evolució pictòrica catalana, sinó també la història recent de la pintura d’una manera gairebé universal. Destacar que aquesta exposició és possible gràcies a l’Obra Social “la Caixa” que esdevé el col•laborador principal de VICCC 2016 , a la vegada que ha cedit diverses peces de la seva col•lecció.
La sala d’exposicions temporal del Museu Episcopal de Vic (MEV) acollirà aquesta exposició des del 4 de març fins al 25 de juny. Els horaris de visita són, en el cas del mes de març, de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h, els dissabte de 10 a 19 h, i els diumenges i festius de 10 a 14 h. En el cas dels mesos d’abril, maig i juny, de dimarts a dissabte de 10 a 19 h, i els diumenges i festius, de 10 a 14 h

Fotografia: © Museu de Montserrat. La Parisienne, de Ramon Casas (1900)

+ info: http://www.viccc2016.cat/marc/116-anys-de-pintura-catalana


         01/03/2016

Vic promou diferents actes entorn el Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament de Vic, a través del VicDones-SIAD Osona, organitza com cada any una sèrie d’activitats entorn al Dia Internacional de les Dones. La programació recull xerrades, tallers, teatre, conferències, cinema, entre altres amb l’objectiu de promoure la sensibilització ciutadana al voltant de les desigualtats de gènere existents encara a la nostra societat.

El 8 de març doncs, continua sent un símbol per a les dones d’arreu del món, ja que continuen estan exposades a viure algun tipus de desigualtat (desigualtat salarial, manca de coresponsabilitat a les tasques de cura i de la llar, menor presència en espais de poder, d’orientació sexual i d’identitat...) o a patir algun tipus de violència en l’àmbit de la parella, violència domèstica, en l’àmbit laboral, etc. Unes situacions que ens fan evident que hem de seguir treballant i sumant esforços amb el compromís polític i de la ciutadania en el nostre dia-dia. Enguany ja comptem amb un marc normatiu, aprovat pel Parlament de Catalunya amb la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, el qual estableix i regula els mecanismes i els recursos per a fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de sexe en tots els àmbits, etapes de la vida.

 De les activitats programades a la ciutat, destacar que el programa és fruit al treball de cada cop més entitats i institucions de la ciutat, algunes d’elles obertes a la ciutat i d’altres amb el treball que diàriament fan introduint la perspectiva de gènere. L’acte central continua sent per cinquè any consecutiu l’acte que es durà a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, a les 6 de la tarda, amb la instaurada lectura de poesies i relats en femení. I la cinquena edició del concurs de cartells, que busca seleccionar la imatge gràfica del mes de novembre del 2016 de la comarca d’Osona, que s’organitza conjuntament des del VicDones-SIAD Osona, SIAD Manlleu, Mancomunitat La Plana i Ajuntament de Torelló.

 Cada cop més són més entitats i agents que es sumen a la  programació d’aquesta data de visualització i reivindicació de drets de les dones, per a una societat més justa per a homes i dones. Fet que ens ho mostren les activitats que es programen des de l’Escola de la Pau Dones amb tres dies dedicats al benestar de les dones amb unes activitats lúdiques obertes a tothom. El treball que es durà a terme durant la setmana del 8 de març a l’Escola de Música i el Conservatori de Vic a través del projecte Dona i Música, i també des del Centre de Formació d’Adults el Montseny amb la recent creació de la comissió de gènere, etc.

 És important destacar des de la taula rodona “Dones i cinema- esquivant desigualtats, generant alternatives” que s’organitza des del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere (CEIG) entre d’altres facultats de la mateixa Universitat. La visita guiada “la dona a l’època medieval” organitzada pel Museu Episcopal de Vic per dissabte dia 5 de març, la projecció de “Mustang”, el mateix dia 8 de març, en una preestrena exclusiva organitzada per Cine Club Vic, el col·lectiu feminista Adona’t Vic i en col·laboració del VicDones-SIAD Osona. Interessant el taller “Conflictes en femení” que vol generar un espai en el que treballar les eines i estratègies per afrontar situacions quotidianes que afecten a les dones que anirà a càrrec d’Anna Boix, terapeuta i facilitadora de grups.

+ info: http://www.vic.cat/fitxers/documents/programacio-dia-internacional-de-les-dones-1


         26/02/2016

VICCC 2016 enceta el mes de març amb la inauguració de cinc exposicions pictòriques

Allà on viuen els monstres asiàtics’ de Jaume Salés, Parelles Artístiques. Experiències creatives per la salut mental’, ‘116 anys de Pintura Catalana’, ‘Trobada d’esketchcrawl’, ‘Traç – Petits formats – Dibuixos i pintures’

‘Allà on viuen els monstres asiàtics’ de Jaume Salés.

Jaume Salés (Roda de Ter, 1983) Il·lustrador i dissenyador de personatges, és apassionat de la cultura japonesa i influenciat pel mangaka japonès Akira Toriyama, els il·lustradors anglesos Tado, o l’univers Ghibli entre d’altres.L’exposició vol portar-nos al continent asiàtic per descobrir com són els monstres de 10 dels seus països. Cada país està representat per un monstre il·lustrat a partir d’elements caracteristics. Es poden veure instruments musicals, menjar, costums, elements religiosos, o animals, creats des de la perspectiva i estil de l’autor.

Inauguració: Dimecres 2 de març a les 19h al Vicjove
Horaris: Dilluns, dimecres i divendres de 15 a 19 h. Dimarts de 10 a 13 h.

Parelles Artístiques. Experiències creatives per la salut mental’.

Un projecte comunitari de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona que té la missió de millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental o addiccions. L’exposició consisteix d’un conjunt d’obres realitzades per parelles artístiques, formades per un artista professional i un d’amateur, usuari dels serveis de salut mental. Els objectius de Parelles Artístiques és afavorir la rehabilitació i la reinserció de les persones que tenen algun problema de salut mental i canviar la visió estigmatitzada que existeix a la societat vers les malalties mentals.

Inauguració: Dijous 3 de març a les 19:30h al Col·legi d’Arquitectes. Delegació d’Osona  Horari: De dilluns a divendres de 17 a 20 h. Dissabtes de 10 a 14 h.

 

‘116 anys de Pintura Catalana’.

“116 anys de pintura catalana” és una exposició que reuneix els millors pintors catalans des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. D’aquesta manera, Vic acollirà, al llarg de quatre mesos, els noms propis que han configurat la història recent de l’art pictòric del nostre país: Ramon Casas, Santiago Rusiñol,  Joaquim Sunyer , Joaquim Mir, Francesc Gimeno, Salvador Dalí, Joan Miró, Joan Brossa, Joan Ponç, Antoni Tàpies, Ràfols Casamada ,Joan Hernández Pijuan, Miquel Barceló ,Josep Guinovart, Perejaume, Alfons Borrell i Josep Vernis.   

Aquesta exposició és, sense cap mena de dubte, una oportunitat única per visitar en un mateix espai una selecció de peces artístiques de primer nivell, que habitualment només es poden veure exposades en diferents museus, fundacions o col·leccions particulars.   

Inauguració: Divendres 4 de març a les 19h al Museu Episcopal de Vic
Els horaris de visita són, en el cas del mes de març, de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h, els dissabte de 10 a 19 h, i els diumenges i festius de 10 a 14 h. En el cas dels mesos d’abril, maig i juny, de dimarts a dissabte de 10 a 19 h, i els diumenges i festius, de 10 a 14 h.

 

‘Trobada d’esketchcrawl’.

S’organitza una jornada de dibuix urbà pel centre històric de Vic i es comptarà amb la col·laboració de dos reconeguts i prestigiosos membres de Catalunya Urbansketchers que faran una Màster Class.

Osona Urban Sketchers és un col·lectiu de dibuixants urbans adscrits al Urba Sketchers Catalunya. Fan trobades amb l’objectiu de dibuixar in situ, explicant l’entorn, documentant els llocs i els moments amb estils eines i suports diversos.  S’ajuden mútuament i comparteixen els seus dibuixos a internet.

Inauguració: Dissabte 5 de març
10h a l’Escola d’Art i Superior de Disseny (Máster Class ‘Santi Sallés’) 20 places
16:30h a l’Escola d’Art i Superior de Disseny (Máster Class ‘Swasky’) 20 places
Recorregut pel casc antic

 

‘Traç – Petits formats – Dibuixos i pintures’.

Exposició col·lectiva d’artistes de la galeria vigatana. Pintura, dibuix, aquarel·la, collage…Una compilació d’obres on cada artista amb el seu traç, la seva tècnica i la seva personalitat ha creat peces amb el concepte de petit format com a nexe d'unió.

Els artistes participants són: Abelló, Aguilar Moré, Artigau, Pilarin Bayés, Beulas, Baqués, Casademont, David Casals, Coll Bardolet, Cuixart, Carlos Díaz, Marià Dinarès, Quim Domene, Eduard Fontserè, Ramon Generó, Albert Gonzalo, Guinovart, Häsler, Hinojosa, Conxa Ibañez, Koyama, Laurentino Martí,  Martínez Lozano, Ministral, Ramon Montaña, Morató Aragonès, Isidre Odena, Perico Pastor, Pujol Boira, Ramon Jesús, Lluís Ribas, Josep Ricart, Riera i Aragó, Roca de Costa, Dolors Rusiñol, Lluïsa Sallent, Solà Puig, Torrents Riu, Núria Vall, Verdaguer, Vernis, Vila Anglada, Vives Fierro i Pepe Yagües.

Inauguració: Dissabte 5 de març a les 19h a la Galeria El Carme
Horari: De dimarts a divendres de 09:30 a 20:30 h. Dissabtes de 10 a 20:30 h

+ info: www.viccc2016.cat


         18/02/2016

Japó serà el protagonista del Festival Nits de cinema oriental

Aquest dissabte es va presentar la imatge i les principals novetats del festival que se celebrarà, a Vic, del 12 al  17 de juliol.

La 13 edició del Festival de Nits de cinema oriental, dedicada al Japó, comptarà amb una nodrida presència de títols inèdits a la secció oficial a concurs, una inauguració amb sopar japonès i diverses activitats, un cicle de pel·lícules del gènere Kaijû Eiga – les gegantesques criatures sorgides després de la bomba d’Hiroshima-, l’edició de dos llibres, la representació d’un conte infantil, tres exposicions, una conferència i diversos tallers.

La imatge del certamen serà enguany un yokai. Els monstres i fantasmes del folklore japonès són una part molt destacada de la seva vasta cultura i han inspirat llibres, pel·lícules i infinitat de manga i animes, a banda de la lògica tradició popular. El yokai escollit per il·luminar aquest Festival Nits 2016 és Hikari (llum en japonès) un entremaliat Chōchin-obake (fanalet fantasma) a qui li agrada inventar històries i sorprendre els visitants de l’espai que il·lumina. Inventar històries i sorprendre, dues de les facetes que identifiquen al Festival Nits. El dibuix del personatge és un any més obra de Xevi Domínguez, il·lustrador calldetenenc que treballa al festival des dels seus inicis.

Molt cinema i nou premi

La indústria del cinema japonès és una de les més prolífiques de tot Àsia i els seus estudis de producció i directors abracen totes les temàtiques i gèneres. La presència nipona també destacarà a les sessions infantils, les nits especials com la Golfa o la Nit de Terror i en les clàssiques matinals d’anime. El films japonesos aniran acompanyats d’una selecció de les millors i més recents produccions d’altres territoris com Hong Kong, la Xina, l’Índia, Tailàndia, Corea del Sud o el Nepal.

Com a novetat, aquest any s’atorgarà un segon guardó entre els films de la secció competitiva. L’entregarà un jurat internacional format per figures estretament vinculades amb el cinema oriental. Així doncs, a banda del clàssic Gat de la Sort dels Nitòmans, a partir d’ara també es donarà el Gat de la Sort del Jurat del Festival Nits.

El Festival Nits de cinema oriental de Vic compta amb el suport de l’Ajuntament de Vic i la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura i de l’ICEC. En aquesta edició també col·laboren el Consolat Japonès de Barcelona i Japan Foundation, institució dedicada a la promoció de la cultura i llengües japoneses al món.

+ info: http://cinemaoriental.com/


         17/02/2016

VICCC 2016 inaugura “A vista de Campanar”

Fotografies de gran format col•locades a les teulades, parets i terrats del voltant del campanar de la Pietat

El proper dissabte, dia 20 de febrer a les 12 del matí, s’inaugura “A Vista de Campanar” i es comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; alguns dels fotògrafs participants; i la comissària de la mostra, Laura Terré. Es tracta d’una mostra fotogràfica que reuneix els principals fotògrafs catalans contemporanis i ho fa d’una manera original, fresca i diferent, gairebé màgica. Només podrem veure les fotografies a gran format des de dalt del campanar de l’església de la Pietat, el punt més alt del centre de Vic. Les teulades, terrats i parets del voltant del campanar mostraran en 360 graus les diferents mirades dels fotògrafs contemporanis a la realitat d’ara mateix. La mostra es podrà visitar fins el 31 de març.

La comissària de l’exposició, Laura Terré, ha fet una selecció d’imatges en la que brilla el llenguatge i les preocupacions discursives dels autors i les realitats socials actuals, sense perdre l’esperit lúdic i poètic de tot el conjunt.

Aquesta és una exposició per a tots els públics, sobretot pel públic familiar que tindrà l’oportunitat de pensar, de parlar amb els fills, de fer-se preguntes i preguntar, de donar-se explicacions per tal d’entendre les fotografies. La pujada al campanar els obligarà a concretar el seu punt de vista davant el món actual.

A vista de campanar podrem veure fotografies de Samuel Aranda, Israel Ariño, Toni Arnau, Arnau Bach, Lurdes R. Basolí, Consuelo Bautista, Pep Bonet, Xavier Cervera, Paola de Grenet, Jo Exposito, Eugeni Gay, Roger Grasas, Núria López, Enric Maciä, Emilio Morenatti, Elisenda Pons, Marta Ramoneda, David Ramos i Jon Uriarte.

 

 

+ info: www.viccc2016.cat


         11/02/2016

S’obren les inscripcions de la quarta edició del festival de curtmetratges de crítica social Protesta

Els curtmetratges es poden presentar fins l’1 de maig a través de la pàgina web del festival.

El Protesta ha obert la convocatòria per participar a la quarta edició del festival de curtmetratges de crítica social que se celebrarà a Vic a la tardor. El Protesta té l’objectiu de crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de curtmetratges de crítica social per tal de potenciar les creacions d’autors a nivell nacional i internacional i esdevenir una eina de transformació social.

La novetat principal d’aquesta edició és que els curtmetratges podran seguir qualsevol temàtica relacionada amb la crítica social. La “temàtica del 2016” serà només l’eix conductor de les activitats del festival.

Els curtmetratges es poden inscriure a través del formulari d’inscripcions de la web amb l’enllaç de descàrrega del curtmetratge o bé a través de les tres plataformes online de curtmetratges que hi ha a la web del festival. La durada dels treballs no podrà superarà els 30 minuts i es poden presentar en qualsevol idioma, tot i que aquells que no siguin en català o castellà hauran de subtitular-ho a un d’aquests dos idiomes.

El festival Protesta repartirà 3 premis. El premi del jurat al millor curtmetratge documental i el premi al millor curtmetratge de ficció, dotats en 1000€ i el premi del públic, de 500€.  El 25% del premi econòmic anirà destinat a l’associació o entitat sense ànim de lucre que esculli la persona guanyadora

+ info: http://www.festivalprotesta.cat/


         
S'estan mostrant 10 notícies (481-490) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.