NOTÍCIES


11/02/2016

VICCC 2016 programa més exposicions durant la segona setmana de febrer

“R(evolució silenciosa) de Maite Muñana”, “Patrimoni de Xevi Vilaregut”, “9 km de Marc Sanye”, “Xesco Jiménez. Fotògraf de la llum” i “Vic Nord. Una mirada al passat”. Aquestes són les cinc exposicions fotogràfiques que s’inauguren la pròxima setmana, del 8 al 13 de febrer

“R(evolució silenciosa)”.

Maite Muñana Fernández, autora de l’exposició, es defineix com “una artista visual, autodidacta, submergida en la intenció, com una llavor que floreix creant el món que somia”. Espontània i instintiva, la Natura i la Maternitat són els seus motors de creació. “Les formes de vida que ens imposa el món industrial allunya l'ésser de la salut i de la seva més alta essència i consciencia. La resposta està en els nens: en com rebem i acompanyem aquesta llavor de Vida“. Els nens són doncs els grans protagonistas d’aquesta exposició.
Inauguració: dilluns, 8 de febrer a les 19h. Fundació Mil.lenari

“Patrimoni”.

Xevi VIlaregut, autor de l’exposició, va començar a fer fotografies l’any 1987 de manera autodidacta, però amb l’ajuda del Grup Fotogràfic Manlleu, i amb l’assistència a molts tallers de diverses matèries fotogràfiques va anar adquirint coneixements de tècniques en fotografia clàssica-química primer i en tècniques digitals després. Actualment és ell qui imparteix cursos i tallers de diferents àmbits i matèries fotogràfiques. Després d’obtenir diversos premis fotogràfics, i d’haver estat nomenat Artista Reconegut per la Federació Catalana de Fotografia ens presenta una exposició on mostra un recull de llocs i entorns històrics. L’autor degut a la seva curiositat, tant històrica com visual, ha anat recopilant en els darrers anys tot allò que forma part del nostre patrimoni.
Inauguració: Dimecres 10 de febrer a les 19h a l’Espai Romeu (Biblioteca Triadú)

“9 km”.

Aquesta és la distància que separa Turquia de Grècia a través de l’illa de Lesbos. 9 km, que prometen deixar enrere les bombes, la guerra, la pobresa, i a intentar buscar un futur millor. 9 km, que obliguen a abandonar tota una vida construïda i ficar-la en una bossa per deixar la resta enrere. L’obra de Marc Sanye mostra el recorregut que han de fer els sirians, afganesos, iraquians i pakistanesos per arribar a les illes gregues després de jugar-se la vida per travessar el mar Egeu, en unes condicions sempre indignes i perilloses. Explica el final d’un malson i el principi d’un futur incert, sense artifici, amb sinceritat i franquesa i sense tremendisme.
Inauguració: Dijous 11 de febrer a les 19:30h al Seminari de Vic

“Xesco Jiménez. Fotògraf de la llum”.

Una gran exposició del gran fotògraf vigatà Xesco Jiménez. Aquesta exposició mostra la qualitat d’aquest fotògraf a l’hora de captar les imatges a través de la seva llum. Amb la seva mirada com a retratista ens deixà un fons iconogràfic amb un caràcter humà i qualitatiu de gran interès. Plasma la ciutat amb l’ull de la seva òptica: els paisatges urbans, els espectacles, els mercats, els personatges, la cultura o la vegetació a través de la imatge estàtica de les realitats de cada moment. 
Inauguració: Divendres 12 de febrer a les 19h al Temple Romà

“Vic Nord. Una mirada al passat”.

Exposició que, organitzada per l’Associació de Veïns del Barri Vic Nord, recull en fotografies la transformació que ha patit el barri al llarg del segle XX. El barri Vic Nord, ara, una zona àmpliament habitada comprèn els carrers situats entre el carrer Verdaguer i el carrer Manlleu. Durant molts anys però només existiren el c. Manlleu i el c. De Gurb, ravals creats entorn dels camins que sortien dels portals d’entrada de la ciutat. La resta era tan sols una extensa àrea fora muralles ocupada per camps que abastien la ciutat. Amb el transcurs del temps i l'arribada del ferrocarril va prendre vida una nova obertura a la plaça del mercadal, el carrer Verdaguer, i els seus solars buits es van anar emplenant amb industries, cinemes, comerços, un parc de bombers... A prop també s’hi van construir noves instal·lacions, com una plaça de toros o un camp de futbol.

Inauguració: dissabte 13 de febrer a les 18h a la Llibreria "Muntanya de Llibres"

+ info: www.viccc2016.cat


         10/02/2016

Troballa arqueològica a Vic

Dilluns al matí es va mostrar als mitjans de comunicació una troballa arqueològica que s’ha trobat a la plaça de la Pietat, just al costat del Temple Romà. A partir d’ara es comencen els estudis i anàlisis pertinents per tal de poder conèixer a fons l’abast de la troballa.

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vic, Fabiana Palmero va explicar que aquesta troballa s’ha detectat quan persones de manteniment estaven executant la segona fase de senyalització turística de Vic i que consisteix en marcar al terra un panell turístic de la ciutat.

D’altra banda, Anna Gómez, del Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona, va exposar que aquesta actuació preventiva està dirigida per Pau Alberch arqueòleg de l’empresa Arqueòlegs.cat. Segons Gómez la presència de restes d’interès arqueològic en aquest punt és conegut des dels anys 80’s. Moment en que es va excavar pràcticament tota la plaça i es va recuperar part de la necròpolis de l’església de Sant Sadurní (s. IX-X), estructures associades a les parades del mercat de la Quintana (i diverses canalitzacions associades a l’època moderna i contemporània. La present actuació centrada en una superfície d’uns 5 m2 ha permès recuperar una canalització del segle XVIII feta amb maons i excavada a la roca, un forat de pal associat a una de les parades de la plaça de la Quintana i unes lloses que cobreixen una canalització situada prop de la paret del Temple Romà. És en aquest punt on s’ha localitzat una estructura subterrània. Es pot dir que es tracta d’una mina formada per un corredor excavat a la roca natural, de base plana, 2 m d’alçada i sostre en punt rodó. Aquest túnel que presenta una orientació nord-sud té una amplada molt regular, entre 90 i 100 cm, en tot el seu recorregut. L’estructura presenta una longitud conservada d’uns 23 metres, fins que queda parada per la presència d’un enderroc, segurament associat a la construcció de les cases actuals pel seu costat sud. Mentre que pel costat nord s’arriba a un petit recinte de planta circular a mode d’habitació o cel·la de 6 m de radi, al que s’accedeix a través d’un límit format per unes lloses a mode de porta. Aquest recinte presenta un paviment en argamassa i un arrebossat a la paret pigmentat en vermell i amb línies blanques formant un carreuat a mode de decoració.

L’arqueòloga va manifestar que “tenim més informació d’aquesta estructura gràcies a l’historiador Rafel Ginebra que ha recuperat una notícia del 1903 al Norte Catalán que parla d’aquesta troballa realitzada per Lluís G. Illa. Aquesta notícia esmenta que la mina tenia un recorregut d’uns 40 metres i que s’accedia des de la plaça de Malla. En el seu moment es va relacionar amb pou situat a l’interior del temple romà, si bé no hi ha connexió directe entre ambdues estructures. L’excavació i l’estudi de les restes es troben en curs de realització però es pot avançar que es tracta d’una estructura antiga que funcionaria com a mina d’aigua o aqüeducte subterrani i que posteriorment, ja en època medieval i moderna fou utilitzat com a recinte, de múltiples usos, com per exemple el de fresquera o rebost. L’aixecament topogràfic i els estudis complementaris permetran contrastar aquestes hipòtesis i proposar noves pautes  a desenvolupar en futurs treballs.


         01/02/2016

VICCC 2016 enceta el febrer amb la inauguració de sis exposicions fotogràfiques i la posada en marxa de l’Arxiu de la Memòria Històrica Fotogràfica

“Català Roca. Retrats”; “Artist Drive: San Francisco d’Ester Molera”; “A través del mirall”; “CuVic”; “Diumenge de carreres” de Roger Sala i “Fotomàgia”

El febrer, mes dedicat a la fotografia, la programació de VICCC acull una quinzena d’exposicions. Les sis primeres s’inauguren la pròxima setmana

“Arxiu de la Memòria Històrica Fotogràfica”. El primer dia de febrer es posa en marxa a la Farinera la recollida de fotografies antigues. Al llarg de tot el mes de febrer, a partir de l'aportació de veïns i veïnes, s’ha recollit i digitalitzat totes aquelles fotografies antigues que expliquen en imatges la ciutat de Vic. Amb totes les fotografies digitalitzades es crearà l’Arxiu de la Memòria Històrica Fotogràfica de Vic. Aquest arxiu permetrà la recopilació i la classificació de tot aquell material fotogràfic elaborat des dels inicis de la fotografia i fins a l’aparició del material digital (a mitjans dels anys 80), doncs aquest darrer material no encaixa dins els paràmetres arxivístics.  Les fotografies que formaran part de l’arxiu seran aquelles que impliquin imatges de la ciutat o bé siguin d’un autor o autora vigatana.
Els punts de digitalització s’ubiquen a La Farinera i als Centres Cívics durant les tardes del mes de febrer: 

1, 2, 3, 4 i 5 de 17 a 21h – La Farinera, Centre d'Arts Visuals de Vic 
8 i 9 de 16 a 20h – Centre Cívic la Guixa 
10, 11 i 12 de 16 a 20h – Centre Cívic Can Pau Raba
15 i 16 de 16 a 20h – Centre Cívic Plaça d’Osona
17,18 i 19 de 16 a 20h – Centre Cívic el Montseny
22 i 23 de 16 a 20h – Centre Cívic Santa Anna
24, 25 i 26 de 16 a 20h – Centre Cívic Serra-de-Senferm

 “Català Roca. Retrats”

Francesc Català-Roca (Valls, 1922 – Barcelona, 1998) és una figura cabdal en la història de la fotografia contemporània i una de les personalitats més importants de l’art català de postguerra. Considerat com a pioner i renovador de la fotografia documental i del reportatge gràfic al nostre país durant els anys cinquanta i seixanta, el seu treball representa un pont d’unió entre dues generacions de fotògrafs d’avantguarda, la d’abans de la Guerra Civil i la de postguerra. Aquesta exposició està formada per retrats de Francesc Català-Roca, veritables obres mestres del gènere, que són a la vegada un reflex de la vida cultural catalana dels anys cinquanta i seixanta. Es mostren retrats tant de personatges cèlebres com Joan Miró, Salvador Dalí, Josep Llorens Artigas, Antoni Tàpies, Josep Guinovart, Jean Costeau o Josep Pla, com de personatges populars. Podem veure doncs, la doble dimensió del fotògraf: la de fotoperiodista, proper a les imatges populars i de la vida quotidiana dels carrers  de Barcelona i Madrid i, d’altra banda, la que el vincula com a fotògraf del món del culte, especialment del món de l’art, una de les seves especialitats. 
Inauguració: Dimarts 2 de febrer a les 19h al Col•legi d’Arquitectes. Delegació d’Osona. La inauguració comptarà amb la presentació de l’arquitecte i fotògraf Agustí Farrés.


 “Artist Drive: San Franciso d’Ester Molera”.

Ester Molera. Nascuda a Vic l'any 1988, és graduada en Fotografia i Creació Digital al CITM (Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia), de la UPC. Posteriorment va estudiar el postgrau l'Espai Expositiu al CCCB. Actualment treballa com a fotògrafa i a La Farinera, Centre d'Arts Visuals de Vic. Amb aquesta exposició inaugura un nou projecte: Artist Drive. Un espai web que relaciona punts del planeta amb els moviments artístics i culturals que s'hi produeixen. En aquesta exposició Ester Molera intenta respondre a través de les seves fotografies què en queda d’aquell San Francisco que va ser la ciutat de la contracultura?  
Inauguració: Dijous 4 de febrer a les 19:30h al Vic Jove 


“A través del mirall. La fotografia: del dibuix a la realitat virtual”.

Aquesta exposició mostra d’una forma pedagògica i interactiva un recorregut per la història de la fotografia, des dels inicis en dibuix i pintura realista fins a l'actualitat amb les imatges generades per mòbils i ordinadors. “A través del mirall” mostrarà les primeres càmeres de fotografiar, els rellotges amb càmera oculta dels primers detectius, càmeres de fotografia submarina, els primers aparells cinematogràfics, i les càmeres que van fotografiar les guerres del segle XX.

Els visitants podran entrar dins una càmera fosca i veure el món de l’inrevés, comprovar com els nostres besavis filmaven pel•lícules amb una caixa de fusta, entendre com fotografien els nostres mòbils, o quin és el futur de la fotografia en el món de la realitat virtual.
Visita guiada exclusiva per a mitjans de comunicació: divendres 5 de febrer a les 18:30h
Inauguració: Divendres 5 de febrer a les 19h al Museu de l’Art de la Pell


“Fotomàgia”.

És una exposició col•lectiva dels fotògrafs que habitualment exposen a la Galeria El Carme  Cada artista exposa les fotografies que reflecteixen de manera més noble el caràcter del seu treball. Els artistes que formaran part de la mostra són: Ferran Blancafort, Albert Coma, Carmen Calvo, Manel Esclusa, Alex Francés, Carmen Mariscal, Joan Pujol-Creus, Miquel Sala, Manel Seuba, Miquel Vilà i David Ymbernon.
 Inauguració: Divendres 5 de febrer a les 20h a El Carme de Vic Galeria d’Art


“Diumenges de carreres”.

El fotògraf Roger Sala mostra l’evolució del món de les curses a casa nostra. Des de la seva pròpia mirada, descobrirem la varietat d’esports que en formen part, el progrés tècnic dels últims anys, els circuits on es duen a terme les curses o les cares dels pilots catalans.
Inauguració: Divendres dia 5 de febrer a les 22h a l’Indià bar restaurant


CuVic”.

És el resultat de la convocatòria adreçada a fotògrafs osonencs. Les fotografies exposades en cubs de gran format mostren la “cultura catalana” en el sentit més ampli, des de la més popular, festiva i folklòrica, fins a la més innovadora i contemporània. S’exposen en cubs de gran format (2x3x3m) en diversos espais públics de la ciutat , ubicats en diferents localitzacions de Vic visibles les 24h del dia. Els cubs estaran per la ciutat fins el mes de març.
Inauguració: Dissabte 6 de febrer a les 17:30h a la Plaça de Santa Anna de Vic
 

+ info: www.viccc2016.cat


         29/01/2016

Arriba el Carnestoltes de Vic

Diferents Associacions de Veïns i Veïnes,  AMPA’S i entitats de lleure de la ciutat s’han organitzat, un any més,  per celebrar el Carnestoltes de Vic. La iniciativa, que va néixer fa uns anys de la mà del Mijac de la Serra de Sanferm, s’ha anat consolidant com una festa popular adreçada a tots els públics.

Les diferents entitats participants ja fa dies que treballen en les disfresses i carrosses que recorreran els carrers de Vic el proper dissabte 6 de febrer. Per aquells qui encara no tinguin la disfressa a punt, s’han organitzat tallers de disfresses el proper dissabte 30 de gener al Centre Cívic del Montseny (de 10 a 13h) i el divendres 5 de febrer al local de l’AVV de la Horta Vermella (de 16 a 20h).

Els participants i les comparses estan convocades el dia 6 de febrer a les 10 del matí a la plaça Manel Carrasco i Formiguera on a 2/4 d’11 el rei Carnestoltes llegirà el manifest que donarà el tret de sortida a la rua. La cercavila passarà pels carrers dels barris de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas. Allà se celebrarà el fi de festa amb balls, entrega de premis i coca i xocolata per a tots els participants.

El Carnestoltes de Vic està organitzat per les Associacions de Veïns i Veïnes del Pla del Remei, la Serra de Sanferm, Estadi - Plaça Moragas, la Calla i l’Horta Vermella amb la col·laboració de de AMPA’s del Sagrat Cor, Escola Joaquim Salarich, Escola la Sínia, Escola Sentfores,  Casa d’Oficis del Pla de Barris, Capgirem Vic, Mijac Serra Sanferm, Mijac Sta. Eugènia, Casal Claret, Escola Bressol Horta Vermella i l’Escola Bressol Serra Sanferm.


         19/01/2016

Vic inicia un any farcit d’activitats culturals

Aquest passat dissabte, 16 de gener del 2016, més de 4000 persones van presenciar en directe l’espectacle inaugural “Engeguem”, amb el qual Vic ha pres el relleu a Vilafranca del Penedès per convertir-se en la Capital de la Cultura Catalana 2016. L’acte va ser presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. Moments abans de l’espectacle inaugural, el conseller va signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament de Vic.

L’inici de l’espectacle va començar amb parlaments de diferents autoritats, a falta d’un escenari convencional, van projectar-se a una de les façanes tot integrant-se de manera harmònica amb el conjunt de l’acte. Xavier Tudela, president de Capital de la Cultura Catalana va fer un repàs cronològic al conjunt de municipis que han estat designats per exercir aquesta capitalitat. D’altra banda Pere Regull,  alcalde de Vilafranca, va aprofitar per passar el relleu de la capitalitat i finalment  l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va assegurar que la ciutat aspirava a deixar el llistó ben alt.

L’espectacle sota la direcció artística de Joan Roura va consistir en un vídeo mapping que es va projectar a dues façanes de la plaça Major de Vic i va estar acompanyat de dansa i música en directe. El muntatge audiovisual, obra de la Farinera Centre d'Arts Visuals de Vic va mostrar, en primer lloc, una metàfora sobre la cultura catalana. En quatre pisos de la plaça Major, els seus habitants interactuaven entre sí fent palès com la cultura s’origina amb les aportacions que, de forma natural, rebem dels nostres veïns de manera que, a poc a poc, acaba conformant-se la cultura catalana. Tot seguit les escenes de la vida quotidiana van cedir el protagonisme a una espectacular coreografia de dansa aèria, on dos ballarins de la companyia Delrevés, anaven punxant, com si d’una tablet es tractés, les imatges que es projectaven a la paret i servien per presentar, sintèticament, els més d'un centenar d'actes de diferents disciplines artístiques que es desenvoluparan durant tot l’any.  El colofó final el van posar el músic i cantant Arnau Tordera i el cor de noies Naiades, que des dels balcons dels edificis van interpretar el tema Himne de la cultura composat expressament per aquesta ocasió. La lletra d’aquesta composició musical expressava la voluntat de cercar un horitzó, que en un sentit metafòric és la cultura, i que ens obliga a anar sempre endavant.

 A partir d’ara tota la programació del VICCC2016 es pot consultar a través de la pàgina web www.viccc2016.cat o bé de la revista que s’editarà cada mes amb l’agenda complerta d’actes així com de  reportatges detallats de les activitats més destacades i articles d’opinió dels principals protagonistes.

+ info: www.viccc2016.cat


         12/01/2016

L’espectacle inaugural “Engeguem” dóna el tret de sortida a les activitats de Vic Capital de la Cultura Catalana

El 16 del 16, correspon al 16 de gener de l’any 2016. És una data plena de simbolisme que donarà el tret de sortida als actes de Vic Capital de la Cultura Catalana.

Aquest dissabte a les 7 de la tarda, a la plaça Major de Vic, es presenta l’espectacle inaugural “Engeguem”, consisteix en un muntatge multidisciplinar que combina un vídeo mapping que es projectarà a diverses façanes de la plaça Major, música en directe, especialment composada per aquesta ocasió, i dansa aèria. Aquest espectacle, amb una durada aproximada de 20 minuts, mostrarà de forma visual, poètica i metafòrica la programació que es desenvoluparà al llarg del 2016.

La singularitat de la programació que commemora la Capitalitat de la Cultura Catalana 2016  permet fer d’aquest acte un espectacle innovador fugint d’una inauguració convencional, en un espai tancat, amb les restriccions de públic que això suposa. Serà un espectacle àgil i dinàmic que buscarà i provocarà que tota la ciutadania es pugui concentrar a la plaça Major per donar la benvinguda a un any ple d'il·lusions i emocions.

La Farinera Centre d’Arts Visuals de Vic és qui ha dissenyat el vídeo mapping que es projectarà, la dansa aèria la realitzaran els ballarins de la companyia Delrevés, mentre que la composició musical ha estat encarregada a Arnau Toredera qui l’interpretarà conjuntament amb el cor de noies Naiades. Finalment, assenyalar que la direcció artística de l’espectacle anirà a càrrec de Joan Roura.

Consulteu la programació a www.viccc2016.cat

+ info: www.viccc2016.cat


         11/01/2016

Comença una nova temporada a Cineclub Vic

L’entitat ha presentat aquest divendres el cicle de cinema de gener a març que arrencarà dimarts amb "Gente en sitios". Dues de les pel·lícules, de procedència catalana, comptaran amb la presència dels seus directors a la sessió: Marc Recha a Un dia perfecte per volar i Marc Serena a Tchindas. D’aquesta manera Cineclub segueix amb la seva voluntat de programar sessions amb cinefòrums amb els seus realitzadors.

Cineclub Vic projectarà també la pel•lícula Mustang, de Deniz Gamze Ergüven, el proper 8 de març, abans de la seva estrena comercial. Aquesta sessió es farà en motiu del Dia de la Dona, en col•laboració amb el Col•lectiu Feminista Adona’t i VicDones-Siad Osona.

Altres pel·lícules programades a Cineclub són Loreak, Bernie, la coreana Princesa (Han Gong-Ju) i la japonesa  La casa del tejado rojo, en col·laboració amb el Festival Nits de cinema oriental de Vic. La selecció de Filmoteca inclou el 50 aniversari de Trenes rigurosamente vigilados, l’homenatge a Maureen O’Hara amb Aquesta terra és meva i El planeta dels simis, en 35mm.

Dins de la programació familiar de Cineclub Xic cal destacar una altra col·laboració amb les Nits, Hawaa Hawai, i un sessió única: la projecció de La ventafocs txeca del 1973, la primera pel·lícula infantil doblada al català, que s’ha programat escoltant la petició de molts espectadors.

També durant aquest cicle, a les sessions de Pantalla Oberta dels dijous, es podrà veure Voyeur, del realitzador català Marc Recuenco; Las aventuras de Lily Ojos de Gato, de Yonai Boix i Remebrança i obres de petit format, de l’artista de Vic Toni Casassas. Les tres sessions comptaran amb la presència dels realitzadors i de l’equip tècnic. D’aquesta manera Cineclub segueix acostant al públic de la comarca cinema que difícilment arribarà a les pantalles de cinema comercial.

Balanç del primer any

Ara fa un any del relleu a la junta de Cineclub Vic i l’actual ’organització fa un balanç positiu d’aquest període. Durant el 2015 han passat per Cineclub prop de 5.000 espectadors, s’han programat 61 sessions i s’ha col·laborat amb una quinzena d’entitats. Els objectius principals de l’entitat segueixen sent la programació de cinema alternatiu a Vic, la col·laboració amb entitats del territori i servir d’altaveu de creadors locals a través de la secció de Pantalla Oberta. La junta actual, a més, té la voluntat de recopilar dades precises d’assistència que permetin plantejar nous objectius. Les noves línies pel proper any es plantejaran en una assemblea de socis el proper mes de febrer.

Programació Gener-Març Cineclub Vic

+ info: http://cineclubvic.com/


         08/01/2016

Aquest dissabte torna a arrencar la temporada teatral a l’Espai ETC.

'Tot és blanc' es podrà veure per primer cop a Osona aquest dissabte a l'ETC Teatre

 L’ETC Teatre reprèn la seva temporada aquest dissabte amb presència osonenca i ho fa després d’uns primers mesos amb una mitjana de 140 espectadors per funció i d’haver abaratit preus, introduït la compra d’entrades online i estrenat un servei de missatgeria per WhatsApp.

El guitarrista i cantant Adrià Plana, el poeta i baixista d’Obeses, Jaume Coll, Galdric Plana com a actor i Gabriel Amargant al saxo i al clarinet arriben aquest dissabte 9 de gener a l’ETC Teatre a les 21.30h. Hi porten l’espectacle musical Tot és Blanc, del qual Coll ha escrit els textos i Plana ha compost la música.

La proposta, que es podrà veure per primer cop a Osona, explica a través de la música i el teatre l’última expedició polar del llegendari Sir Ernest Shackleton l’any 1914. L’Endurance, el seu vaixell, es va quedar atrapat al gel i Shackleton va salvar heroicament la tripulació.

Durant els propers mesos arribarant a l'ETC també altres produccions osonenques, com  “Mirandolina” de la Cia. Gottic Teatre de Taradell, “TOP MODEL” de la Cia. Set i Mig de Gurb i “Guixagags” de l’Agrupació Teatral Sentfores. Destaca també l’espectacle còmic “El Pla”, de la Cia. Loropardos, formada principalment per actors de companyies amateurs de la Catalunya Interior. Les masterclass també tornen amb força en aquest inici de 2016 a l'Espai ETC de Vic. El 30 de gener hi haurà la masterclass “Comunicació i Venda d’espectacles a l’espectador final” a càrrec de David Costa, i el 13 de gener. "Música i Escena" amb el cantant del grup Obeses, Arnau Tordera

+ info: http://www.etcteatre.cat/


         17/12/2015

Presentació de la programació de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016

A l’espera d’un mes exacte de l’espectacle inaugural “Engeguem” de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, s’ha presentat una programació de més de 80 activitats de diferents disciplines artístiques que el púbic podrà gaudir al llarg de tot l’any vinent. La presentació ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; la regidora de Cultura, Susagna Roura i el coordinador de VICCC 2016, Marc Comas.

Vic agafa el relleu de Vilafranca del Penedès com a Capital de Cultura Catalana que al llarg d’aquest any 2015 ho ha estat. Tal i com ha explicat el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela aquesta iniciativa s’ha portat a terme a ciutats com Banyoles en el seu inici (2004), Lleida, Tarragona, Principat d’Andorra, Perpinyà i aquest any vinent 2016 la ciutat de Vic és l’encarregada de posar de relleu el seu actiu cultural. En aquest sentit Tudela ha exposat que “aquesta distinció donarà a la ciutat una repercussió mediàtica arreu del món”.

Marc Comas, coordinador del VICCC 2016 ha explicat a grans trets algunes de les activitats que es podran veure al llarg de tot l’any vinent a la ciutat de Vic i que a partir d’avui dia 16 de desembre a les 16.00 h es podrà consultar de forma acurada al nou web que s’ha creat www.viccc2016.cat.

Comas ha explicat que a dia d’avui hi ha un total de 82 activitats programades però que està previst que es complementin fins arribar al centenar abans d’acabar l’any. L’Ajuntament de Vic, a través de la seva àrea de Cultura porta m és d’un any i mig treballant amb el projecte i ha buscat la complicitat amb col·laboració de les diferents disciplines artístiques (més de 150 persones implicades) amb l’objectiu de conèixer les seves inquietuds i sensibilitats per tal de configurar la programació complerta i que avui s’ha presentat.

L’oferta cultural s’estableix a partir d’un codi de temporalitat i temàtica i d’aquesta manera cada mes de l’any 2016 se centra en una disciplina artística. En aquesta sentit, el mes de gener es concentra tot en l’espectacle inaugural que tindrà lloc el 16 de gener a la plaça Major de Vic, on la dansa aèria, el vídeo mapping i la música prendran protagonisme. El mes de febrer tindrà com a fil conductor la fotografia, omplint d’imatges a espais emblemàtics de la ciutat. El març està dedicat al traç, i on exposicions d’obres de primer nivell es podran visitar a la ciutat de Vic. El mes de abril, les lletres prendran importància i es podran fer visites guiades a espais literaris de la ciutat que normalment no s’hi pot accedir. El mes de maig és el torn del disseny amb un ampli ventall d’exposicions on es mostrarà una radiografia d’aquesta disciplina artística de la ciutat i comarca. Les formes seran les protagonistes del mes de juny donant rellevància a l’escultura i l’arquitectura. El juliol i amb la festa major de la ciutat de fons es dedica a la cultura tradicional i popular. L’agost serà el mes de descans per tornar agafar forces pel mes de setembre que es dedica a la música. En aquest cas es destaca una cantata de 200 alumnes de les escoles de música d’Osona que seran els encarregats de fer el concert de clausura del Mercat de Música de Vic a la plaça Major. El mes d’octubre serà el mes de l’escena, fent una crida als teatres de la ciutat amb l’estrena de produccions pròpies. La part visual serà la protagonista del mes de novembre amb projeccions de documentals, pel·lícules i creacions digitals. I, finalment, el dia 17 de desembre tindrà lloc “apaguem” que comptarà amb un musical de Verdaguer a càrrec d’Obeses. De totes formes la programació tota detallada es podrà consultar a www.viccc2016.cat

 

Durant les intervencions, la regidora de Cultura, Susagna Roura ha manifestat que “VICCC 2016 ha de servir per fer arribar a la cultura a tothom, superant les barreres econòmiques i socials”. Roura també ha posat de relleu que enguany Donostia és capital europea de la Cultura i precisament i dins el marc de VICCC 2016 hi hauran accions d’interrelació entre les dues ciutats.

Finalment Anna Erra ha afirmat que com alcaldessa és un orgull que la ciutat esdevingui aquesta capitalitat, ja que compta amb un patrimoni i atributs culturals molt importants. En aquest sentit ha acabat la seva intervenció dedicant unes paraules d’agraïment a tot l’equip de cultura que ha fet i fa possible aquesta iniciativa, així com també de forma especial l’exregidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López i Carol qui va ser el primer que va apostar per aquesta acció.

 

 

+ info: http://www.viccc2016.cat


         15/12/2015

Programació d'hivern dels Centres Cívics

Us presentem la programació del trimestre d'hivern dels Centres Cívics (CCVIC) de l'Ajuntament de Vic: 35 activitats trimestrals i 12 activitats de caps de setmana en diversos formats.

També acolliran activitats de la programació d'hivern La Central, el VIT i La Farinera, Centre d'Arts Visuals de Vic.

El període d'inscripció s'obrirà el dia 7 de gener a les 16:00 h i es tancarà el dia 15 de gener pels tallers trimestrals. Pel què fa a les activitats de cap de setmana, es mantindran obertes les inscripcions fins una setmana abans de portar-se a terme.

Les activitats començaran la setmana del 18 al 22 de gener.

Vitrofusió, fleca natural, xinès, sortides amb bugui, carns exòtiques, ortofonia, shogi, infinity scarf, teatre... Feu-hi un cop d'ull per descobrir totes les propostes!

Programació dels tallers

+ info: http://www.vic.cat/ccvic


         
S'estan mostrant 10 notícies (491-500) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.