NOTÍCIES


27/03/2015

Programació de primavera a Cineclub Vic

A partir del 9 d’abril, Cineclub Vic arrenca el cicle de primavera amb una programació d’abril a juny plena de pel·lícules sorprenents i col·laboracions que, edició a edició, van creixent.

El primer film que es projectarà será “Camino a la escuela”, un “documental d’aventures” sobre uns nens que aconsegueixen cada dia una fita èpica per arribar a l’escola. Pel·lícules com “Aguas tranquilas”, “Leviathan”, “Pride”, “Toro salvaje”,... són algunes de les propostes per les sessions de dimarts. Unes sessions plenes de col·laboracions, també, com “Bird” en el marc del Voll-Damm 17è Festival de Jazz; “Mr. Turner” amb la Universitat d’Estiu de la UVic, entre altres. En destaca però, la nova incorporació a la llista de col·laboradors amb l’entitat: Martulina Divina, amb qui es programarà el clàssic film musical “Alta fidelidad” dins el primer Record Store Day.

També, com no podria ser d’altra manera, hi hauran sessions temàtiques com la de sant Jordi, amb “La por” de Jordi Cadena; Mamma Roma, film d’homenatge a Pasolini en el 40 aniversari de la seva mort; i una per estrenar, Els terrats, un film sobre la realitat al barri de El-Oued a l’Alger.

Dins aquest cicle tampoc hi falten les sessions de “Pantalla Oberta”, projectades als dijous, amb una destacable “Josep Vernis. Ordenar el caos”, que mostrarà l’art i la vida de l’artista, i “Origen, nou maneres de néixer”, una reflexió al voltant del part natural. En dijous també es projectarà “Azul”, una sessió d’homenatge al productor Marin Karmitz emmarcada en un seminari de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Una programació molt completa que finalitzarà el 30 de juny amb la tradicional col·laboració amb el Festival Nits de Cinema Oriental i el film “Unbeatable” i tornarà al setembre amb una nova programació i Cineclub Xic.

 

Programació primavera 2015

+ info: http://www.cineclubvic.com


         24/03/2015

Tornen els tallers de sardanes "No giris cua!"

A partir del proper 11 d’abril tornen els tallers de sardanes “No giris cua”, organitzats pel Grup Sardanista Riallera amb l’objectiu d’apropar aquesta dansa tradicional catalana a la ciutadania i fer més participatives les audicions de sardanes.

Els tallers es realitzaran a les 5 de la tarda a la plaça Major de Vic els dies 11, 18 i 25 d’abril i 2 i 9 de maig, coincidint amb la segona part de les audicions de sardanes que ja hi ha programades a la ciutat. En cas de pluja, els tallers es realitzaran a l’ateneu La Central, ubicat a la plaça Vicenç Albert Ballester, s/n.

Com ja és habitual, els tallers són gratuïts i aptes per a infants a partir de 6 anys. Els grups es dividiran en funció d’edat, però també per nivell; així, qui tingui un nivell més avançat se li ensenyarà a repartir, ballar punts lliures, ... etc.

Les persones interessades a participar d’aquests tallers es podran inscriure prèviament al correu electrònic gsriallera@gmail.com o bé un quart abans de començar cada taller.

 

+ info: http://www.facebook.com/gsriallera


         20/03/2015

Nova programació de tallers de primavera als Centres Cívics de Vic

A partir d’aquesta setmana ja es pot consultar la nova programació de tallers de primavera als Centres Cívics de Vic i espais col·laboradors. El període d’inscripcions s’obrirà del 7 al 17 d’abril a través de l’enllaç http://www.vic.cat/ccvic o bé de manera presencial a qualsevol dels sis centres cívics de la ciutat. Tot i això, els cursos començaran a partir de la setmana del 20 d’abril i, la majoria, s’allargaran durant 10 setmanes a un preu a partir de 35 euros.

Per aquest trimestre es proposen tallers molt diversos, com ja és habitual: música amb guitarra i percussió corporal, entre altres; danses africanes, “zumba”, “steps tono”, ...; manualitat amb un taller de joieria, “scrapbooking”, reciclatge artístic, ...; natura i esport amb taller de muntar a cavall, horticultura ecològica, “pitch&putt”, gimnàstica hipopressiva i pilates; cuina marinera, equilibrada i taller de vins, entre moltes més propostes culinàries; comunicació amb tallers d’anglès, teatre social, ...; a més de tallers variats com “photoshop”, “tai-txi”, fotoreportatges, .. etc.

A més, aquest trimestre es torna a comptar amb la col·laboració d’Horitzó Àsia, qui promou els tallers orientals de cuina asiàtica (japonesa, indonèsia, vietnamita i índia) i la proposta de cal·ligrafia i aiguada japoneses “shodo i sumi-e”.

Aquesta edició no podrien faltar els monogràfics i les activitats paral·leles. Així, s’han programat sis propostes que es realitzaran els dissabtes en horari de matí i tarda. En són exemple el taller de biodansa i meditació activa, miniatures dolços amb “deco sweets modelatges”, esquí aquàtic, ... I altres propostes com balls en parella, art floral, “nordic walking”, il·luminació, ... i moltes més entretingudes propostes.

Més informació de tots els tallers que s’ofereixen i el procediment per inscriure’s a l’enllaç de sota.

 

Programació Primavera 2015 als Centres Cívics de Vic

+ info: http://www.vic.cat/ccvic


         17/03/2015

A partir del 25 de març, Vic disposarà d’un nou espai cultural que portarà el nom de Josep Romeu

Vic compatarà amb un nou espai municipal dedicat a la cultura a partir del 25 de març que estarà ubicat a la planta baixa de l’antic convent del Carme, adjacent a la Biblioteca Joan Triadú i amb accés des del vestíbul d’entrada. Donarà resposta a l’actual manca d’espais municipals que poden acollir en bones condicions lumíniques, sonores i visuals, exposicions, presentacions, xerrades o activitats culturals de petit format.

El nou espai s’ha batejat amb el nom  “Espai Josep Romeu” en homenatge al recentment desaparegut professor, polític, activista cultural, periodista, escriptor, president d’Òmnium Cultural d’Osona, cofundador de la colla castellera Sagals d’Osona i gran defensor de la llengua, els drets i les llibertats del poble català.

L’espai s’ha dissenyat i equipat per acollir tot tipus d’actes culturals com exposicions, conferències, taules rodones, presentacions, projeccions i activitats públiques, ja siguin organitzades pel propi ajuntament, la mateixa Biblioteca Joan Triadú o per entitats que hi puguin estar interessades.  

L’espai disposa de dues línies d’il·luminació amb projectors de leds mòbils que permeten il·luminar tot tipus d’exposicions i actes. També disposa de quatre monitors de so, microfonia i projector que permetrà sonoritzar i projectar tot tipus de formats audiovisuals. Perquè l’espai resulti prou versàtil i resolutiu per a qualsevol activitat cultural, s’ha instal·lat parquet a tota la sala i s’han construït 13 parets mòbils que permetran adaptar l’espai a les necessitats de cada activitat.

Romeu Polièdric

Amb motiu de la inauguració de l’espai, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic ha preparat l’exposició “Romeu Polièdric”.

Aquesta exposició repassa la trajectòria de Josep Romeu i Bisbe (1952-2013), en totes les diferents facetes de la seva vida: professor, escriptor, polític, periodista, activista cultural i defensor de la llengua i els drets del poble català. L’exposició també inclou un espai audiovisual on es recuperen diversos programes que Romeu havia presentat a TVO i una entrevista que El9Tv li va fer l’any 2007.

Aquesta exposició recull diversos articles de persones que havien compartit  vivències i experiències amb Romeu. Aquests articles, escrits expressament per a aquesta exposició, estan signats per  Joan López, Joan Carles Rodríguez, Jesús Aumatell, Pep Cumeres, Francesc Codina, Lluis Solà, Eduard Garrell, Jordi Molet, Lluís Casellas, Just Palma i Antoni Vives.

El comissariat de l’exposició l’ha assumit l’ Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, el disseny ha anat a càrrec de l’estudi GS Gràfica, les fotografies que composen l’exposició són de l’Arxiu La Marxa, l’Arxiu El 9 Nou, Adrià Costa, Jordi Puig, Oriol Molas, Jordi Vila i Sagi Serra i el muntatge audiovisual l’ha realitzat Ignasi Costa.

L’exposició es podrà visitar els dilluns de 15:30 a 20:00h, de dimarts a divendres de 10:00 a 20:00h i els dissabtes de 10:00 a 14:00h.

Calendari d’exposicions:

“Romeu Polièdric” – del 25 de març al 25 d’abril
“Cooperació Vic - Senegal” – del 30 d’abril al 30 de maig
“Concurs cartells Festa major” – del 5 juny al 5 de juliol
“Rajasthan suite” Fotografies de Miquel Pérez - 14 de juliol al 31 d’agost


         16/03/2015

S’obre la convocatòria d’artistes per l’ArtdePas 2015

La quarta edició d’ArtdePas se celebrarà en diferents places i carrers de Vic del 5 de juny al 30 d’agost descansant, com és habitual, durant els dies de Festa Major.

ArtdePas és una iniciativa de l’Ajuntament de Vic que pretén donar a conèixer i promocionar les arts escèniques a la ciutat de Vic oferint una programació cultural gratuïta al carrer durant els caps de setmana d’estiu.

Del 16 de març al 20 d’abril totes aquelles persones, grups i col·lectius que ho desitgin podran presentar les seves propostes per actuar en els diferents espais que l’Ajuntament de Vic posa a la seva disposició. Les propostes seleccionades rebran una remuneració economia i se’ls hi facilitarà l'espai i la infraestructura necessària (escenari, punt de llum, equip de so,...).

La convocatòria està oberta a totes aquelles propostes relacionades amb el camp de les arts escèniques: obres de teatre, concerts de música, espectacles de dansa, actuacions d’arts plàstiques, monòlegs, màgia, conta contes, espectacles infantils, titelles, etc

Per accedir a la convocatòria és imprescindible presentar el formulari que es troba a la pàgina web http://artdepas.vicentitats.cat, degudament complimentat i com a mínim una gravació, preferentment en vídeo, de l’acció que es vulgui presentar. Les propostes es podran entregar en els següents formats: CD, DVD o enllaç a una adreça consultable a Internet (Youtube, Vimeo, ...). El formulari es pot lliurar directament a l’Àrea de Cultura i Ciutadania, situada a la Casa Masferrer (Pl. Don Miquel de Clariana, 5, baixos), al Vicjove (c. Morgades, 15) o per correu electrònic a l'adreça següent: artdepas@vic.cat

 

+ info: http://artdepas.vicentitats.cat


         11/03/2015

Nova convocatòria del concurs de cartells per la Festa Major de Vic

L’Ajuntament de Vic, per quart any consecutiu i seguint la línia de participació ciutadana, obre una nova convocatòria pel concurs de cartells de la Festa Major 2015. El concurs té per finalitat potenciar la creació artística i la participació ciutadana, així com donar difusió a la Festa Major de Vic. Les obres o cartells concursants hauran de ser originals i inèdits i el tema haurà d’estar relacionat amb la ciutat de Vic i la Festa Major.

Pot participar en aquest concurs qualsevol persona interessada. Si es vol presentar un cartell en representació d’un grup, escola o entitat sense ànim de lucre, ha de designar una persona representant de l’entitat, i, en el moment de la inscripció, s’han de facilitar les dades que identifiquin l’entitat.

Les obres es poden presentar del 7 al 10 d’abril, a l’àrea de Cultura i Ciutadania, ubicada a la Casa Masferrer, Plaça Dom Miquel de Clariana, de 9.00 a 15.00 hores.

El jurat encarregat de decidir el cartell guanyador serà designat per la Comissió de la Festa Major i es reunirà per qualificar les obres una vegada finalitzat el termini de presentació. El veredicte es donarà a conèixer el dia 17 d’abril a les 19.00 h a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic.

El guanyador o guanyadora rebrà un val de compra per a material, a les botigues de Vic, per un import de 300 €.

Podeu consultar les bases del concurs a l'enllaç de sota.

 

Podeu consultar les bases del concurs i la butlleta d'inscripció

+ info: http://www.culturavic.cat/imatges/reg1001890_arxiu1_11-03-2015_14-07-53.pdf


         05/03/2015

L’àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic es trasllada a la Casa Masferrer

L’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic que inclou els serveis de cultura, desenvolupament comunitari (entitats), cooperació i participació es trasllada d’ubicació i a partir del proper dimarts, dia 10 de març, oferirà els seus serveis habituals des del nou emplaçament de la Casa Masferrer (pl. Dom Miquel de Clariana, 5, baixos).

El trasllat de tot el personal i material es farà efectiu el dilluns, dia 9 de març i per tant al llarg d’aquest dia el servei habitual als usuaris quedarà aturat. Els serveis tornaran a estar disponibles a partir del dimarts 10 de març a la nova ubicació.

El nou telèfon de l’àrea serà el general de l’Ajuntament de Vic, 938862100.

L’Ajuntament de Vic demana disculpes per les molèsties ocasionades, però amb aquests canvis vol ajudar a donar més bon servei a la ciutadania.


         23/02/2015

L’arquitecte Xavier Rius i Orpinell guanyador de la Beca Ciutat de Vic

Dijous al vespre es va atorgar la Beca Ciutat de Vic, valorada en 6.000€ i que aquest cop va recaure en el projecte “UMIL – Vic a l’abast de la mà”, de l’arquitecte Xavier Rius i Orpinell. La Beca Ciutat de Vic es concedeix bianualment.

El projecte guanyador, escollit per unanimitat d’entre els dos finalistes, d’un total de 12 projectes presentats, consisteix en l’elaboració, a través de la impressió digital 3D, de la maqueta de la ciutat de Vic, a partir d’una impressora digital de fabricació pròpia.

El jurat de la Beca, integrat pels membres del Consell de Cultura de Vic, va valorar molt positivament la presentació del projecte, que va ser molt acurada i ben fonamentada, l’aspecte pedagògic que se’n podrà obtenir del resultat final i que aquest, alhora, esdevindrà un element útil de coneixença de la ciutat, adreçat tant al món escolar i educatiu en general com a la totalitat de la ciutadania que en vulgui gaudir. Així mateix el jurat va valorar també la continuïtat del projecte, que es podrà anar actualitzant segons la ciutat es vagi modificant, alhora que, utilitzarà, en el seu procés, una tècnica tan nova com ho és la impressió en 3D.


         20/02/2015

Els millors curtmetratges d’animació per adults a l’espai ETC de Vic

La sessió dels dijous de Cineclub Vic acollirà el proper 26 de febrer  “L’Animac Camina. Híbrid”, una selecció dels  millors curtmetratges per adults de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya 2014 que se celebra cada any a la ciutat de Lleida. La projecció es farà a les 9 del vespre a l’espai ETC de Vic i serà gratuïta.

“L’Animac Camina. Híbrid” és una mostra de l’animació més arriscada del moment.  Avui, en el terreny de la creació i l'entreteniment, la tecnologia permet barrejar, cada vegada més i millor, diferents llenguatges i tècniques. La paraula “hybrida”, en llatí, al•ludeix a la mescla d'espècies. Els organitzadors de la Mostra han volgut traslladar aquesta analogia a l'actual món audiovisual on l'animació s'ha infiltrat en tot tipus de gèneres. És per això que el tema de Animac’14 es va dedicar a l'animació híbrida.

Un programa intensament artístic que recull fins a 8 treballs procedents d’arreu del món. Durant la sessió, que tindrà una durada aproximada d’una hora, es podran veure els curtmetratges Magma (Catalunya), Première Automne (França), Gloria Victoria (Canadà), Mademoiselle Kiki et les Montparnos (França), Lettres de femmes (França), Subconscious password (Canadà), Astigmatismo (Espanya) i The Ringer (Regne Unit/França).

Aquesta sessió oberta a tothom s’ha organitzat per part del mateix Ajuntament de Vic i amb la col·laboració habitual amb el CineClub Vic.

 

+ info: http://www.cineclubvic.com


         17/02/2015

Arriba el Carnestoltes de Vic

Aquest dissabte al matí se celebra una nova edició del Carnestoltes de Vic. Els participants i les comparses estan convocades a les 10 del matí a la plaça Manel Carrasco i Formiguera on a 2/4 d’11 el rei Carnestoltes llegirà el manifest que donarà el tret de sortida a la rua. La cercavila passarà pels carrers dels barris de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas. Allà se celebrarà el fi de festa amb balls, entrega de premis i coca i xocolata per a tots els participants.

El Carnestoltes de Vic va néixer ja fa uns anys de la mà del Mijac de la Serra de Sanferm i poc a poc s’ha anat consolidant com una festa popular adreçada a tots els públics. Actualment el Carnestoltes l’organitzen les Associacions de Veïns i Veïnes del Pla del Remei, la Serra de Sanferm, Plaça Moragas – Estadi, la Calla i l’Horta Vermella, amb la col·laboració de diferents AMPA’s i entitats del lleure de la ciutat.

 


         
S'estan mostrant 10 notícies (551-560) de 688
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.