NOTÍCIES


17/02/2015

Arriba el Carnestoltes de Vic

Aquest dissabte al matí se celebra una nova edició del Carnestoltes de Vic. Els participants i les comparses estan convocades a les 10 del matí a la plaça Manel Carrasco i Formiguera on a 2/4 d’11 el rei Carnestoltes llegirà el manifest que donarà el tret de sortida a la rua. La cercavila passarà pels carrers dels barris de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas. Allà se celebrarà el fi de festa amb balls, entrega de premis i coca i xocolata per a tots els participants.

El Carnestoltes de Vic va néixer ja fa uns anys de la mà del Mijac de la Serra de Sanferm i poc a poc s’ha anat consolidant com una festa popular adreçada a tots els públics. Actualment el Carnestoltes l’organitzen les Associacions de Veïns i Veïnes del Pla del Remei, la Serra de Sanferm, Plaça Moragas – Estadi, la Calla i l’Horta Vermella, amb la col·laboració de diferents AMPA’s i entitats del lleure de la ciutat.

 


         11/02/2015

Tancament provisional de la Biblioteca Joan Triadú de Vic

L’Ajuntament de Vic us informa que per problemes tècnics amb la calefacció, la Biblioteca Joan Triadú tancarà de forma provisional fins el divendres, dia 13 de febrer.

Es preveu l’obertura al públic a partir del dissabte, dia 14 de febrer a les 10.00 del matí.

El servei de bústia de retorn de documents es mantindrà obert igualment.

Per a més informació truqueu al 93 883 33 25 de 09.00 h a 15.00 h.

Disculpeu les molèsties.


         05/02/2015

S’obre la convocatòria pel VicSona 2015

L’Ajuntament de Vic obre la convocatòria d’artistes del VicSona 2015, la Mostra de Música Jove que té com a finalitat promoure i donar a conèixer la creació musical emergent local. El termini per presentar les propostes acaba el 10 de març de 2015.

Una de les novetats més destacades d’aquesta nova edició és que deixa de ser requisit per participar ser menor de 30 anys o residir a Osona, tot i que l’organització valorarà aquests aspectes per potenciar la presencia de propostes joves de la comarca. Una altra novetat important és que les propostes seleccionades rebran una remuneració econòmica i se’ls hi enregistrarà una videoentrevista que podran utilitzar com a material promocional.

D’entre les propostes presentades, se n’escolliran quatre que seran les que participaran en els concerts de VicSona que es faran el dissabte, dia 28 de març, a partir de les 10 de la nit, a l’Orfeó. Els assistents podran votar les propostes que es presentin i la més votada tindrà prioritat en programacions posteriors.

Els grups seleccionats també són candidats a participar en l’escenari VicSona del Mercat de Música Viva d’enguany.

Les propostes s’han de presentar a Vicjove, amb una fitxa que trobareu a la seva pàgina web i que enllacem a sota. Les bases senceres de participació, també es poden consultar a aquest mateix web.

 

+ info: http://www.vicjove.cat/vicsona-mostra-de-musica-jove/


         26/01/2015

La 12a edició del Festival Nits de Cinema Oriental tindrà l'Índia com a país protagonista

El dissabte passat es va presentar a Vic la 12ª edició del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic, que va desvetllar ja algunes de les novetats amb les que comptarà i, un dels secrets més ben guardats, quin país en serà el protagonista: l’Índia, amb la serp Naja Naja com a imatge de l’edició del certamen d’enguany. Se celebrarà, com ja és habitual, del 14 al 19 de juliol, emplaçant la majoria dels seus actes entre la Bassa dels Hermanos i el Cinema Vigatà.

Malgrat no es va avançar encara cap títol cinematogràfic dels que es programarà, es comptarà tant amb cinema independent com amb superproduccions; l’Índia, un país que és ni més ni menys que el primer productor de cinema del món. Entre tant per triar i remenar, es comptarà, també, amb nits gastronòmiques dedicades a aquest país que, malgrat ja havia participat del festival en la majoria d’edicions, mai n’havia estat el protagonista. De fet, l’Associació Social i Cultural de la Índia, amb seu a Vic, ja fa molts anys que participa al certamen i cal tenir en compte que la ciutat i el conjunt de la comarca compta amb una nombrosa comunitat índia.

Una de les novetats d’aquesta dotzena edició serà la creació d’una línia editorial especialitzada en cinema asiàtic i que arrencarà amb un llibre dedicat als westerns asiàtics.

El passat dissabte al vespre, el cinema Vigatà va acollir l’esdeveniment Indian Action Double Feature que va avançar una presentació de la propera edició del Festival Nits de Cinema Oriental, el passi dels films Gunday i Eega, a més de sortejos, gastronomia i altres sorpreses pels amants del cinema asiàtic. Recordar que el Festival Nits de Cinema Oriental és un dels impulsors d’Horitzó Àsia, projecte que, amb la UVic, Creacció i l’Ajuntament de Vic, té per objectiu potenciar estratègies integrades en relació a l'Àsia que puguin afavorir el desenvolupament econòmic, social, educatiu i cultural de la ciutat i el territori.

 

+ info: http://cinemaoriental.com/


         21/01/2015

Una quarantena d’espectacles pujaran a l’escenari de l’Atlàntida de Vic en la seva cinquena temporada

L’Atlàntida de Vic va presentar el passat dijous la programació de la cinquena temporada de música i arts escèniques. Jordi Savall, Lluís Homar, Emma Vilarasau, Els Amics de les Arts, Miguel Poveda, Lluís Soler, Clara Segura i Quim Masferrer, són alguns dels noms que trobem entre les diferents propostes que configuren la nova programació.

Destaca l’estrena de l’últim muntatge de Jordi Casanovas “Vilafranca, un dinar de festa major”, la primera proposta teatral coproduïda pels Teatres Amics, l’associació que engloba L’Atlàntida de Vic, Atrium Viladecans, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat i el Teatre Auditori de Granollers.

Altres propostes rellevants seran la presentació de la nova versió que Jordi Savall, juntament amb la Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, oferirà del Dixit Dominus de Vivaldi, Händel i Mozart el proper 31 de març i que tancarà l’XI Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. A nivell musical destaca també la presentació, el 14 de març, del nou disc dels Amics de les Arts així com l’estrena del nou treball de Pep Poblet i Nito Figueras el 6 de març. El barceloní Miguel Poveda presentarà el sou nou àlbum Íntimo i Marina Rosell  oferirà el seu tribut a Moustaki en una jornada benèfica per la salut mental que donarà el tret de sortida a la nova temporada. 

“Fedra”, protagonitzada per Emma Vilarassau, Lluís Soler i Mercè Sampietro, i “Terra Baixa”, el nou muntatge teatral de Pau Miró amb Lluís Homar com a únic protagonista, són dues de les apostes teatrals més destacades d’aquesta nova temporada. Altres propostes interessants són “L’Orfe del Clan dels Zhoe”, “Una Giornata Particolare” o “L’última trobada”. 

L’Atlàntida tornarà a apostar en la programació d’aquest semestre pels espectacles participatius amb propostes ben variades: SSM BigHand, Cantània, Osona en Dansa i el concert del Gloria de Vivaldi en el qual prendran part diverses agrupacions corals de la comarca i en què se celebraran els 5 anys del teatre.

 

+ info: http://latlantidavic.cat


         19/01/2015

El festival de curtmetratges Protesta obre el període d’inscripcions

El passat dijous 15 de gener es va obrir el període d’inscripcions per presentar-se a la tercera edició del Protesta, el festival internacional de curtmetratges de crítica social que se celebrarà a Vic entre el 18 i el 25 d'octubre de 2015.

La temàtica d’aquesta nova edició és “pobles en lluita” i està oberta tant a lluites de diferents pobles del món, com a la situació política, social i econòmica que viu el nostre país. L'objectiu és difondre el coneixement d'altres realitats socials, culturals i polítiques i contribuir a construir una societat més i millor informada.

El termini per presentar els curtmetratges serà el 15 de maig, i no serà fins el 7 d'octubre que es faran públics els curtmetratges finalistes que es projectaran durant els 8 dies de festival a diferents espais de la ciutat. Els curtmetratges es poden inscriure a través de la web del festival .

Aquesta tercera edició apostarà de nou per un farcit programa d’activitats complementàries repartides per diferents espais de la ciutat amb música en directe, exposicions, xerrades i taules rodones relacionades amb el món audiovisual i la crítica social. Aquest any també es vol consolidar el Xic Protesta, una jornada específica per a nens i nenes.

Els organitzadors del festival han comptat de nou amb la col·laboració de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EART) de Vic, que està treballant en un concurs obert als alumnes de disseny gràfic, el guanyador del qual serà el cartell del festival. El festival Protesta compta també amb la col·laboració de la Fundació Puig-Porret, l'Ajuntament de Vic, el Cineclub Vic i el Fòrum de Debats.

+ info: http://www.festivalprotesta.cat/


         16/01/2015

Itinerància de l’exposició “Estratègia de la precarietat” a Terrassa i Perpinyà

L’exposició “Estratègia de la precarietat” de Francesc Abad i produïda per ACVic Centre d'Arts Contemporànies, es podrà veure durant els propers mesos a Terrassa i Perpinyà.

“Estratègia de la precarietat” és una exposició que pretén configurar-se com un epíleg de la trajectòria artística del terrassenc Francesc Abad, considerat un dels pioners de l’anomenat art conceptual a Catalunya i un dels artistes contemporanis més destacats en actiu. La mostra fa un recorregut per les seves darreres obres fent balanç de la seva evolució artística. 

L'exposició gira al voltant de quatre grans eixos d’investigació estètica que ens mostren allò que atreu i preocupa Francesc Abad: la recuperació històrica i crítica del passat, la relectura constant del present, el concepte d’utopia en l’actualitat i la reivindicació que la indústria no ha de manar sobre els artistes, que han de viure al marge dels dictàmens economicistes, el capital i les ideologies. En resum, Francesc Abad se’ns mostra com un artista convençut que l’art no pot canviar la societat, però sí incidir-hi des de la seva vessant d’eina de construcció social. En paraules dels comissaris de l’exposició “per l’artista, cal desenvolupar una estratègia de la precarietat, des de la qual, sigui possible la resistència i l’enfrontament” 

El projecte, comissariat per  Miguel Bardagil y Magdala Perpinyà, forma part del Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La ciutat natal de Francesc Abad acollirà l’exposició a la Sala Muncunill del 16 de gener al 22 de març. Del 22 de gener al 27 de març es podrà veure a la Maison de la Catalanité de Perpinyà.

+ info: http://acvic.org/ca/projectes-expositius/1673-itinerancia-estrategia-de-la-precarietat-a-terrassa


         15/01/2015

El Casino de Vic presenta la programació cultural per al primer trimestre de 2015

El drama poètic Helenes, de Simeó Parareda, obrirà aquest divendres una programació que combina teatre, poesia, música i presentacions de llibres.

El 29 de gener Enric Cassases presentarà el seu nou llibre “Dimonis. Apunts de Verdaguer a la casa d’oracions”. El febrer arrencarà amb un dels plats forts de la nova programació, la presentació del cinquè treball discogràfic de Cesk Freixas, "Protesta".  Altres noms que pujaran a l’escenari de la sala modernista del Casino de Vic els propers mesos són Salvador Giralt i Jordi Rallo amb l’espectacle “Orgia Numeral”, i el cantautor Miquel Albars, presentant el disc “Per amor a l’art”. Tancarà el trimestre el músic i compositor Pere Peries, amb la presentació del seu nou àlbum SILKIAN, amb cançons pròpies en català i anglès. 

Programació primer trimestre 2015

+ info: www.casinodevic.cat


         14/01/2015

El Petit Animac Camina a Vic

El proper diumenge Cineclub Xic acull una selecció dels millors curtmetratges d’animació infantils de la passada edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya.

A partir de les 5 de la tarda es projectaran les pel·lícules més destacades de l’animació internacional en una sessió per als més petits. La selecció inclou peces tant destacades com la producció nominada als Oscars i premiada en multitud de festivals, Room on the Broom. Durant la sessió, que tindrà una durada aproximada d’una hora, es podran veure també els curtmetratges Kikje (Països Baixos), Rabbit and Deer (Hongria), Snejinka (Rússia), The Smortlybags (Suïssa/Xina) i Pasta, Ya! (França).

El dijous 26 de febrer serà el torn de l’Animac Camina Híbrid, una tria de treballs d’arreu del món presentats també en la darrera edició d’Animac. Un programa intensament artístic aconsellat per a públic adult.

 

+ info: http://www.cineclubvic.com/


         07/01/2015

Ventall Teatre i Cineclub Vic presenten la nova programació de teatre i cinema de l’ETC

Avui al migdia s’ha presentat la nova programació que Ventall Teatre i Cineclub Vic han preparat pel primer trimestre de 2015 a l’espai ETC de Vic. L’oferta teatral aposta, de nou, per una combinació de produccions amateurs de les múltiples companyies de la comarca d’Osona, amb altres propostes professionals adequades a l’espai. La companyia vigatana Palangana Teatre donarà el tret de sortida amb l’estrena de l’espectacle “Carrington; Aixeca el cap i mira’m”. L’obra, dirigida per Joan Roura, es podrà veure el divendres 9 i el dissabte 10 a les 21:30h. Altres produccions comarcals que es portaran a terme els propers mesos són Hard Candy, de Jacob Valltramunt i Esther Solans, el Cafè del Centro, de l’Agrupació Teatral Sentfores , El Tinent d’Inishmore, de Ventall Teatre o l’espectacle Les tres cares, del Mag Pota. La programació del primer trimestre de 2015 també comptarà amb produccions alternatives de petit format, com La Grandesa d’ésser un entre tants, de la companyia Laminimal o M, d’Helena Pla. Destaca també l’aposta per les “varietés” amb un petit cicle que es podrà veure durant alguns divendres del mes de març.

Cineclub Vic oferirà durant el propers tres mesos fins a 21 pel·lícules en les sessions de dimarts, dijous i diumenge que combinaran drama, clàssics, animació, documentals, sessions de Pantalla Oberta i sessions especials. Arrencaran el proper dimarts 12 de gener  amb la pel·lícula Magical girl, una comèdia negra premiada al Festival de San Sebastià. De la resta de programació dels dimarts destaca el documental Ciutat Morta, The Fake, Winter Sleep i Sobre la marxa, del torellonenc Jordi Morató, així com la ja habitual selecció de Filmoteca.  Cineclub Vic apostarà una altra vegada per les sessions del dijous amb el passi de dos documentals osonencs de muntanya, una selecció dels millors curts d’animació per adults del Festival Animac de Lleida i el documental Cor suec, sang finesa, dins del projecte Un món de cine. Per els més petits tornen també les sessions de Cineclub Xic els diumenges. La programació va arrencar ja el mes de desembre i durant aquest cicle es podran veure encara 5 sessions més. 

 

+ info: etcteatre.cat

+ info: cineclubvic.cat


         
S'estan mostrant 10 notícies (551-560) de 679
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950515253545556575859606162636465666768Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.