NOTÍCIES


25/09/2020

El Cineclub Vic aquesta temporada es trasllada a L'Atlàntida

Aquesta temporada, de setembre del 2020 a juny del 2021, el Cineclub Vic tindrà la seva seu a L’Atlàntida, mentre durin les obres de l’ETC. Abans de la pandèmia, a causa de la remodelació que s’està fent a l’ETC, el Cineclub s’havia traslladat al cinema Vigatà, però debut a la crisi sanitària aquest equipament no torna a obrir. “Ens hem posat les piles per buscar un altre lloc i gràcies als esforços d’una part i de l’altra s’ha fet un conveni amb L’Atlàntida”, explica Susagna Roura, regidora de Cultura.

“Tothom hi ha posat bona voluntat per trobar els espais”, ha afegit durant la presentació de la nova temporada del Cineclub Vic. En les intervencions ha esta acompanyada per Montse Catllà, directora general de L’Atlàntida i Francesc Giménez, president del Cineclub Vic.

“Estem molt satisfets d’haver tancat l’acord amb Cineclub”,  ha dit Catllà abans de recordar que L’Atlàntida té més d’un centenar d’acords amb diferents entitats alguns d’ells a mig i llarg termini. Catllà ha detallat que es tracta, per a la temporada 2020-21, d’un “acord d’ús de la Sala Joaquim Maideu, a l’espera que es pugui tornar a l’Espai ETC”, tot i reconèixer que voldrien “anar més enllà d’aquest acord”. La voluntat, segons la directora general de L’Atlàntida és “que d’aquesta convivència en pugui sortir un projecte a més llarg termini de relació cultural”.

Catllà ha explicat que el pacte no es limita només a la cessió d’ús de l’espai de la Sala 2, ja que la difusió de la programació del Cineclub Vic també s’incorporarà al web de L’Atlàntida i als seus canals habituals. “És fer-nos nostra també l’activitat del cineclub i que per molts anys puguem donar-li continuïtat” ha conclòs.

Les mesures preventives derivades de la pandèmia “obligaran a un sistema de venda d’entrades diferent”. A partir d’ara, totes les entrades del Cineclub Vic s’hauran d’adquirir prèviament al web de L’Atlàntida i seran nominals i numerades per tal de garantir les distàncies de seguretat entre els grups estables que hi pugui haver entre els espectadors. “És una dinàmica diferent imposada per la pandèmia”, ha aclarit Catllà. Durant aquesta setmana s’informarà als socis de Cineclub Vic sobre el nou sistema d’adquisició d’entrades, ja que s’elimina el mètode d’abonament que utilitzaven fins ara.

En el seu torn d’intervenció, Giménez ha subratllat que “en tres setmanes hem sigut capaços de tancar l’acord”, fet que demostra que la societat valora molt positivament la funció del Cineclub Vic. El president d’aquesta entitat ha comentat que amb l’Atlàntida “ja hi havia bona relació, però a partir d’ara encara serà millor”, atès el vincle que manté el Cineclub Vic amb moltes entitats de la ciutat i les relacions que han creat de nou amb altres.

Pel que fa a la programació, el nou cicle comptarà amb nous títols i recuperarà també algunes sessions que van quedar interrompudes des de mitjan març arran de la pandèmia. Giménez ha destacat que la temporada s’encetarà el dimarts 29 amb la projecció de la pel·lícula Donkeyote i que les sessions el Cineclub Xic començaran el diumenge 4 d’octubre a les 5 de la tarda, de manera que “recuperen l’horari que ens sembla més interessant”. El president de Cineclub Vic també ha destacat que el 15 de desembre es projectarà Tener o no tener d’Aina Roca, en homenatge a aquesta antiga membre de la junta del Cineclub traspassada recentment. Totes les sessions del Cineclub i del Cineclub Xic es mantindran els dimarts a dos quarts de 10 del vespre i els diumenges a les 5 de la tarda respectivament.

Des del punt de vista tècnic, Giménez ha comentat que a L’Atlàntida el Cineclub Vic només disposarà del seu projector d’alta definició, “amb el qual garantim sessions de màxima qualitat”, aparell que quedarà instal·lat a la Sala 2. També ha exposat que el fet de traslladar-se a L’Atlàntida ha obligat a haver de revisar totes els còpies de pel·lícules que tenien.

Al torn de preguntes obertes als mitjans de comunicació, Roura ha anunciat sobre l’estat de les obres a l’ETC que aquesta setmana començaran els treballs de climatització i que, si no hi ha impediments de força major ,s’espera que “per Nadal” s’acabin. “Després es faran les obres referents a les instal·lacions de butaques, de llum i de so, entre altres petits detalls”, amb la qual cosa s’estima que l’ETC estarà del tot acabat el mes de juny, si no hi ha imprevistos. Així doncs, amb vista al setembre del 2021 s’hi podria obrir la nova temporada.

+ info: http://www.cineclubvic.com


         09/09/2020

L’exposició “Veure o mirar: retrats a presó” arriba al Museu de l’Art de la Pell

Mostra el treball fotogràfic fet pels interns que participen als tallers de fotografia del Centre Penitenciari de Lledoners i es podrà veure del 16 de setembre al 13 d’octubre

Del 16 de setembre al 13 d’octubre, el Museu de l’Art de la Pell de Vic acollirà l’exposició temporal Veure o mirar: retrats a presó. Es tracta d’una mostra del treball fotogràfic portat a terme pels interns que participen als tallers de fotografia del Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.

La mostra reuneix els treballs del darrer curs del Taller de Fotografia de Lledoners, dirigit per l’artista Maria Vernet. L’exposició està dividida en diferents sèries fotogràfiques que posen de manifest els sentiments, les esperances i els anhels d’uns interns obligats a viure un doble confinament. Entre les desenes de retrats que ompliran la sala gran del Museu de l’Art de la Pell s’hi podrà veure també les obres d’alguns dels presos polítics catalans privats de llibertat des de fa més de dos anys, com recorda la regidora de Cultura, Susagna Roura.

El Taller de Fotografia de Lledoners és una de les activitats artístiques opcionals que ofereix el centre penitenciari als seus interns. Acompanyats per una professional de la fotografia, els participants del taller aprenen diferents tècniques fotogràfiques a mesura que creen conjuntament una obra comuna. En aquesta edició del curs, totes les propostes han girat entorn del retrat. A partir d’aquí, els interns han treballat tècniques digitals, analògiques i lumíniques com ara la llarga exposició, el retoc digital o la cianotípia, un tipus de revelat al sol que es podrà veure aplicat sobre llençols del Centre Penitenciari. L’exposició Veure o mirar: retrats a presó vol mostrar el valor d’aquest aprenentatge i possibilitar el vincle cultural amb l’exterior, necessari en ambdues direccions.

El dia 16 de setembre a les 5 de la tarda, s’oferirà una xerrada inaugural al pati exterior de la Biblioteca Joan Triadú de Vic, amb Maria Vernet, l’artista que ha dirigit les activitats i amb la participació d’alguns interns que explicaran la seva experiència. La presentació anirà a càrrec de la regidora de Cultura, Susagna Roura. Aquesta activitat forma part de l’itinerari Art i llibertat de les Propostes de tardor dels Centres Cívics de Vic. Per assistir a l’acte cal inscripció prèvia al web https://centrescivics.vic.cat/

+ info: https://centrescivics.vic.cat/esdeveniments/art-sense-llibertat/


         31/07/2020

Programa dels Centres Cívics de Vic per la tardor 2020

Els Centres Cívics de Vic reobrim l’1 de setembre amb un programa cultural renovat que uneix TALLERS i PROPOSTES.

Es portaran a terme dos blocs d’activitats:

Setembre/octubre (que ja podeu consultar aquí). Les inscripcions per a les activitats s’obriran el 7 de setembre a les 16 h.
Novembre/desembre (el mes d’octubre s’anunciarà la programació i s’obriran les inscripcions).
A cada bloc bimensual i trobareu:

De dilluns a dimecres: TALLERS de 4-5 sessions.
Dijous: TALLERS monogràfics (sessió única).
Caps de setmana: PROPOSTES organitzades en petits itineraris temàtics.
Amb totes les mesures per garantir una #culturasegura. El protocol de prevenció el podreu consultar a l’apartat de ‘cessions d’espai‘.

El dia 31 d’agost podreu ampliar la informació de cadascuna de les activitats a ‘activitats i inscripcions‘.

Us esperem de forma presencial als Centres Cívics de Vic a partir de l’1 de setembre!

#CulturaSegura

+ info: https://centrescivics.vic.cat/


         31/07/2020

Aquest any no se celebraran les festes de Sant Albert

NOTA DE PREMSA DE LA COMISSIÓ DE FESTES DEL BARRI DEL CARRER DE GURB

“...VIGATANS, lo dia set

tot Vic anirà al matí

tant lo casat com lo fadrí

tant lo novell com lo noiet

tothom anirà molt llestet

a oïr els sermons

del gran sabi Dtr. Bujons

canonge, que de St. Albert

fer-ne un paragíric cert

que s’admirarà per ses dons...”

D'aquesta manera començava el primer document imprès que es té constància i que fa referència a la simbiosi de la festa popular amb la religiosa. És un document sense signar.

Com moltes altres festes al nostre país, el Carquinyoli té un origen religiós. L'inici de tot és l'establiment a Gurb de la comunitat Carmeliana al segle XV, desplaçant-se més tard al mateix carrer de Gurb. La festa popular va sorgir a mitjans del segle XIX quan Vic pateix un pesta que fa estralls. Va haver-hi una epidèmia que va afectar en menor mesura al nostre barri. Segons sembla, els veïns ho van atribuir a l'aigua beneïda per Sant Albert la quan es proveïen, i això els va preservar, costum que s’arrelà a totes les llars on tenien el seu càntir d'aigua beneïda a la parròquia a la vigília de la festivitat del sant, la qual cosa va ser generalitzada fins anys posteriors i ja entrat al segle XX.

Amb la creença que aquest remei va fer que gairebé no es produïssin morts al barri, li van atribuir aquesta gràcia a Sant Albert, i una vegada passada l’epidèmia es va voler significar amb la figura d’un ninot grotesc, estrafolari, desnerit i sec com un carquinyoli, que era passejat per barri el dia 7 d’agost enmig de la gresca de tothom. D'aquesta manera celebraven l’acabament de les penúries, al voltant del qual es reunien la gent del carrer per festejar l’avinentesa que havia salvaguardat el barri. Al final de la jornada, al mig d'una gran bullanga, era cremat per recrear la victòria sobre la plaga i cremant així amb ell la maleficència que s'havia abatut sobre la ciutat. Amb el temps aquest ninot va ser conegut com el carquinyoli. L’aparició d’aquest personatge en les nostres festes li podem establir un cert paral·lelisme històric en els carnavals d'arreu de Catalunya.

El Carquinyoli és un mite que més d'un segle i mig més tard torna als orígens. Poques essències de la vida canvien. El mite sempre busca ser una explicació del desconegut i, com a tal, és un element representatiu de la condició humana que es va modificant d'acord amb els diferents escenaris de cada època. El Carquinyoli passa de ser una figura menyspreada i cremada, simbolitzant-lo com la pesta, a ser-ne un ídol que ens acompanya en els millors i pitjors moments creant disbauxa quan ens visita.

D'una manera molt clara i senzilla comprovem que el món dona voltes i és un cercle tancat, una altra pandèmia torna a assolir la ciutat i el país. Aquest any tan complicat no serà menys i el Carquinyoli, fidel a la seva cita anual, ens visitarà per estar al nostre costat, mostrar-nos la seva solidaritat, comprovant que l’aigua beneïda no ha estat suficient per parar la pandèmia que tristament no s'ha oblidat del barri i que desitja donar comiat i homenatge el veí i amic del barri, Pere Palou, qui va sofrir cruelment les conseqüències de l'actual pandèmia.

Des de la comissió de festes hem cregut que no era pertinent celebrar les festes. Hem cregut que sense poder desplegar totes les energies que mereixen unes festes d'aquesta envergadura no calia portar-les a terme i, d'aquesta manera, poder tornar amb més força i en forma de venjança en les properes edicions, on el carquinyoli no faltarà tot recordant els temps difícils.

Al carrer de Gurb som fills de les classes populars on mai defallim en les lluites per trobar la justícia i el camí del triomf en forma de llibertat per tots els esdeveniments que els nostres han de sofrir. L’experiència del Carquinyoli d'haver vençut una pandèmia no l’espanta per una segona, per això ens acompanyarà com cada any. Com sempre al costat dels nostres.


         28/07/2020

L’Ajuntament de Vic adquireix el fons fotogràfic del vigatà Xesco Jiménez, amb més de 500.000 imatges

Una modificació de crèdit permet comprar-lo per 40.000 euros i també destinar 100.000 euros en subvencions als centres educatius del municipi per combatre la bretxa digital

L’Ajuntament de Vic adquirirà el fons fotogràfic del vigatà Xesco Jiménez per un valor de 40.000 euros, tal com va aprovar ahir el ple per unanimitat. El fons, format per més de 12.000 negatius que representen més de 500.000 imatges, és un testimoni de 70 anys de la història de Vic en fotografies i cinema. El material fotogràfic, que està en perfecte estat, és un testimoni documental de la història de la ciutat de la segona meitat del segle XX i està classificat en diferents categories: mercats, espais i edificis, actes festius i socials, personatges històrics, actes esportius, obres i construccions, fenòmens meteorològics i curiositats. Aquest material es digitalitzarà per a la seva conservació i consulta, i també es tractarà el material més sensible.

Susagna Roura, regidora de Cultura, va exposar que “els tràmits per a l’adquisició del fons es van començar l’anterior mandat” i que l’interès ja ve de “més de tres anys enrere”, però ha calgut, entre altres, diversos informes de la Direcció General de Patrimoni Cultural per valorar econòmicament el fons. La importància històrica del fons, amb un abast cronològic que comprèn de l’any 1944 fins al 2007, queda avalada pels respectius informes de l’Arxiu Municipal de Vic i de l’Arxiu Comarcal d’Osona. A banda de les fotografies i de les filmacions, existeix un instrument de descripció del fons que consisteix en tres llibretes manuscrites elaborades pels mateixos autors que abracen els anys 1945-1986.

El regidor d’ERC, Roger Mas, va exposar la satisfacció que aquesta compra suposa per al grup d’ERC al “poder ser partícips de l’adquisició, pel seu valor documental però també per a la persona i la família, una família de fotògrafs”. “Ens sembla just que una vida dedicada a l’art passi a formar part del patrimoni col·lectiu”, va dir. Joan Coma, regidor de Capgirem Vic, va mostrar també la seva aprovació tot destacant: “Més enllà d’adquirir l’arxiu és molt important garantir-ne la conservació, que es pugui digitalitzar i fer-ho arribar al màxim de gent possible”.

+ info: https://www.vic.cat/news/l2019ajuntament-de-vic-adquireix-el-fons-fotografic-del-vigata-xesco-jimenez-amb-mes-de-500.000-imatges


         24/07/2020

“Més nits!” apropa la cultura oriental a Vic amb un 89% d’ocupació

Els tallers, xerrades, actuacions i concerts s’han portat a terme seguint totes les mesures d’higiene i prevenció.

Del 5 al 19 de juliol ha tingut lloc la 5a edició del Més Nits, el programa d’activitats de cultura oriental organitzat pels Centres Cívics de Vic i el Festival Nits de cinema oriental previ al Festival, que aquest any ha significat el retorn de l’activitat cultural als Centres Cívics després del tancament a causa de la pandèmia.

Totes les activitats programades, que han prioritzat els espais oberts, han requerit d’inscripció prèvia, l’ús obligatori de la mascaretes, higiene de mans i mesures de neteja i desinfecció, amb un col·laboració plena de les persones assistents.

La ciutadania de Vic ha demostrat que ha fet seva aquesta oferta cultural de la ciutat: aquesta edició presenta les xifres més destacades dels 5 anys de programa:

Un total de 450 persones han participat a les 16 activitats monogràfiques (en el recompte no incloem l’exposició ‘Les filles de Durga’, oberta al públic fins el dia 1 de setembre).
En 12 de les activitats s’han exhaurit les places disponibles amb la reserva en línia.
L’ocupació total ha estat del 89%.
S’ha programat una sessió extra dels tallers de ‘Dolços japonesos’ i ‘Tote bag’ per acollir part de les demandes d’inscripció que no s’ha pogut satisfer.

El tret de sortida Més Nits 2020 ha estat ‘Taitxí a la Plaça Major’ el dia de Sant Miquel dels Sants: un proposta nova per acompanyar la sortida del sol amb les moviments d’aquesta art marcial.

Les activitats de gastronomia han estat les primeres d’esgotar les places un cop obert el període d’inscripció: ’Experiència wasabi’, amb els productors del Montseny Yamaaoi Wasabi i el xef del restaurant La Cerve i el Drau de Viladrau, i  ‘Dolços japonesos’ amb el xef Dani Maldonado, qui ha demostrat com es preparen els populars mochis, entre d’altres plats.

El públic familiar ha pogut gaudir de tres activitats pensades especialment pel gaudi de la mainada: els tallers ‘Màscares coreanes’ al CCVIC Santa Anna i ‘Teatre d’ombres’ al Museu de l’Art de la Pell,  i la sessió de ‘Karate infantil’ a la Plaça d’Osona.

La dansa també hi ha estat present. D’una banda, amb el taller per aprendre els primers passos i les coreografies bàsiques del ritme persa ‘Bandari’ al CCVIC La Guixa. De l’altra, amb l’actuació del conjunt barceloní ‘Bollywood Sitare’ al Pati de l’Os, en una col·laboració amb el Seminari de Vic que fa fer ballar tothom amb la música de les produccions de Mumbai.

El CCVIC Serra-de-senferm ha fet també el ple per la sessió ‘Meditació i budisme’, una introducció a la mil·lenària pràctica meditativa en la tradició tibetana guiada pel Centre de meditació Tushita del Montseny.

Les xerrades de divulgació cultural s’han concentrat al CCVIC Can Pau Raba: Oriol Estrada va apassionar als seguidors del manga i l’anime amb ‘30 anys de Bola de Drac’, una crònica de l’amor per l’obra de Toriyama a Catalunya. Per la seva banda, Ramon Sallés va descobrir el ‘Gekiga: la vessant dramàtica del manga’ al públic vigatà, un gènere que va néixer a la dècada dels 50 del segle XX al Japó. En darrer terme, ‘Un viatge per Mongòlia’ ha tancat el Més Nits: els viatgers Yanina Diaz i Jordi Enjuanes han compartit el relat i les imatges de la seva descoberta del país dels nòmades i les grans estepes.


Com és habitual, l’artesania també té un espai al Més Nits. Els Mestres Artesans Ceramistes Carles Vives i Roser Nadal han conduït el taller ‘Ceràmica Raku’ de demostració de les tècniques de cocció de la ceràmica japonesa que ha permès al públic viure de primera mà l’espectacular procés de vitrificació de les peces a foc viu. Al CCVIC plaça d’Osona ha tingut lloc ‘Tote bag’ un taller d’estampació manual de bosses amb motius japonesos. Totes dues activitats han permès a les persones participants emportar-se a casa les seves pròpies creacions.

Recordem que encara es pot visitar, al Museu de l’Art de la Pell, l’exposició ‘Les filles de Durga’, inclosa al programa. Es tracta del treball de la fotoperiodista Eva Parey, testimoni de la vida de diverses dones als barris de barraques de Mumbai. L’activitat està organitzada per l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Vic i la Diputació de Barcelona. Està oberta el públic durant el Festival Nits de cinema oriental i fins el dia 1 de setembre.

PROGRAMA MÉS NITS
Organitzen: Ajuntament de Vic, Festival Nits de cinema oriental i Horitzó Àsia.
Col·laboren: Diputació de Barcelona, Seminari de Vic i Museu de l’Art de la Pell.
Centres Cívics de Vic, del 5 al 19 de juliol.

+ info: https://centrescivics.vic.cat/


         24/07/2020

L’Atlàntida presenta una temporada artística ambiciosa, innovadora i segura

El tret de sortida serà la celebració del desè aniversari de L’Atlàntida i el proper mes d’octubre s’inaugurarà un nou espai, la Sala 4 – L’Atlàntida digital

Aquest dimarts dia 21 de juliol a les onze del matí s’ha presentat l’onzena temporada de música i arts escèniques de L’Atlàntida (setembre 2020 – gener 2021).

Tal com ha comentat la regidora de Cultura Susagna Roura, durant els mesos de suspensió de l’activitat presencial, L’Atlàntida ha seguit mantenint el servei públic de la cultura generant i compartint propostes artístiques, educatives i intercanvis d’experiències de format online. Durant el confinament, L’Atlàntida ha fet deu anys, però també s’ha transformat i adaptat perquè a partir del mes de setembre puguem gaudir d’una programació artística més ambiciosa, més innovadora i més segura.

El tret de sortida de la nova temporada serà la celebració del desè aniversari sota el lema Deu anys en quatre dies, que d’acord amb l’Ajuntament de Vic i tenint en compte el nou context, s’ha reformulat i adaptat per garantir la màxima seguretat de la ciutadania. Marta Crespi, de l’àrea de programació, ha explicat les novetats respecte els actes de celebració que s’havien d’haver portat a terme el passat mes d’abril. Es mantenen els quatre dies de celebració, de divendres 25 de setembre a dilluns 28 de setembre i en el cas de l’acte institucional, s’oferiran dues sessions per garantir la distància de seguretat entre el públic. Víctor Sunyol és l’autor del text de presentació de l’acte institucional en el qual intervenen més d’una desena d’artistes de diferents disciplines artístiques. Com a cloenda dels actes de celebració s’incorpora l’espectacle Tothom ho sap, un recital bonic, delicat i emotiu a partir de l’univers de Leonard Cohen.
 
Montse Catllà, directora general de L’Altàntida ha explicat els aspectes destacats d’aquesta nova temporada. Una temporada ambiciosa perquè arribem a la desena temporada de Grans Concerts,  incrementem les propostes innovadores amb espectacles alternatius, multidisciplinaris i amb un fort contingut social i un temporada on volem donar un fort impuls a la dansa que dobla el nombre de produccions respecte la temporada anterior.
Una temporada segura perquè seguirem totes les mesures preventives aprovades pel Govern de la Generalitat i en alguns casos fins i tot anirem més enllà del que indica la llei.

Ens trobem davant d’una temporada amb més espectacles dels que són habituals: 23 espectacles en 50 funcions i diverses activitats complementàries (33 espectacles la temporada anterior). Aquest increment es deu a la reprogramació dels actes de celebració de l’aniversari i dels espectacles cancel·lats durant el confinament. A causa del context actual, no s’editarà la revista de programació però es dona un nou impuls al pla de digitalització de L’Atlàntida. La venda s’iniciarà el proper 15 de setembre per als Amics i a partir del 17 de setembre per al públic en general.

Entre la programació Ramon Ferrer destaca la de caràcter alternatiu amb el cicle Escenaris amb The Mountain d’Agrupación Señor Serrano proposta estrenada recentment al Festival Grec; o Alhayat o la suma dels dies de la companyia De la Viciosa. L’estrena d’ Ambre, de Josep Maria Diéguez amb la col·laboració de Teatres d’Osona; El saló de les meravelles del mag Hausson al Casino de Vic entre d’altres.

Els grans èxits teatrals també hi seran molt presents, El pare de la núvia amb Joan pera, L’amic retrobat, Això ja ho he viscut,  La dona del 600,  T’estimo si he begut, etc...

Grans concerts celebrarà el seu desè aniversari amb solistes consagrats de l’àmbit internacional: el pianista Grigori Sokolov, el violoncel·lista Mischa Maisky, Vera i Claudio Martínez i Ferran Albrich. La música moderna també hi serà molt present: Roger Usart, Sopa de Cabra, Núria Graham, Miki Núnez i Obeses.

I pel que fa a la dansa destaquen grans produccions d’àmbit estatal com Play d’Aracaladanza i Mulïer i Lú de la companyia Maduixa.

Per acabar, anunciem la inauguració a l’octubre d’un nou espai d’exhibició la Sala 4 L’Atlàntida digital. Un nou espai virtual on el públic podrà viure experiències artístiques de qualitat des de casa. Aquesta nova sala aplegarà continguts d’arxiu i continguts de nova creació en forma d’espectacles retransmesos en streaming o píndoles complementàries a la programació presencial.

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/


         23/07/2020

Vic se suma al Sant Jordi d’Estiu amb totes les mesures sanitàries

La plaça Major de Vic i d’altres punts de la ciutat mantindran l’esperit del Sant Jordi amb parades de roses i llibres que podran vendre fins a les 10 del vespre si l’evolució de la pandèmia ho permet

Aquest dijous 23 de juliol, Sant Jordi d’estiu, la plaça Major de Vic acollirà parades de roses i llibres que seguiran totes les mesures adaptades a la situació actual. La regidora de Cultura i Turisme, Susagna Roura, ha deixat clar que la celebració del Sant Jordi d’estiu queda subjecta a l’evolució de la situació de la pandèmia i, per tant, se celebrarà sempre que hi hagi garanties sanitàries per fer-ho.

Per la seva banda, la regidora de Promoció econòmica, Comerç i Ocupació, Bet Piella, manifesta que les parades estaran combinades amb les terrasses dels establiments de forma estratègica i respectant les distàncies sanitàries. A més, diversos establiments de restauració de l’entorn de la plaça Major també col·laboraran en aquesta edició única del Sant Jordi. 
Piella afegeix que l’expertesa adquirida durant totes aquestes setmanes d’adaptacions pels mercats setmanals fan pensar que tot ha de transcórrer amb normalitat.

L’Ajuntament ha treballat el Sant Jordi d’estiu conjuntament amb les llibreries per facilitar-los al màxim el desenvolupament d’aquesta jornada i dotar-los de carpes per habilitar la seva parada. A la capital d’Osona la diada es farà fins a les 10 del vespre i, en total, es comptarà 28 parades de roses i llibres repartides per diferents punts.

Des de l’Ajuntament es recorda que, seguint la normativa de la Generalitat de Catalunya, la mascareta serà obligatòria en tots els espais públics per a persones de 6 anys o més i que s’estarà amatent a totes les informacions de l’evolució de la pandèmia.


         20/07/2020

Festa Major de Santa Anna. Del 23 al 26 de juliol

El barri de Santa Anna celebra aquest any una Festa Major reduïda adaptada a la nova normalitat. 

Les festes començaran el 23 de juliol amb el tradicional Torneig de Petanca al parc de Santa Anna. L’endemà al vespre es farà un caminada popular de 6km pels voltants de Vic.

Dissabte serà el torn dels geganters de Santa Anna amb una cercavila que sortirà des de l’esplanada de davant de la Serradora Sant Jaume a les 7 del vespre. La cercavila no serà participativa i es demana al veïnat que els acompanyi des de les portes i finestres. La rua acabarà al Parc de Santa Anna, on a les 21h, s’hi portarà a terme el sopar informal a la fresca, el pregó, a càrrec del dr. Josep Vilaró, un divertit monòleg amb l'artista David Sas i la projecció de la pel·lícula Ratatouille. Per evitar possibles aglomaracions i respectar les mesures de seguretat vigents es demana al veïnat que vingui amb grups reduïts de familiars o amics. Aquetes atípiques festes del barri acabaran el diumenge a les 9:30 del matí amb una xocolatada popular. 

Podeu veure el programa sencer aquí

 

+ info: http://barrisantaanna.blogspot.com/


         17/07/2020

Festival Nits de Cinema Oriental. Del 23 al 26 de juliol

El Festival Nits de Cinema Oriental encara la seva edició més attípica amb la complicitat de patrcinadors, distribuïdors, productors i entitats tant asiàtiques com locals.

Les mesures de seguretat que s’aplicaran en prevenció de la CoVid-19 obliguen el festival a reduir l’aforament a tots els seus espais d’exhibició. Per aquest motiu, ofereix un sistema de compra en línia per a aquells espectadors que vulguin assegurar-se l’accés a totes les sessions. La venda anticipada d'entrades es pot fer a través del seu web 


Aquest dimecres s'ha fet a Vic la roda de premsa presencial per presentar els continguts de la 17a edició del Festival Nits, just abans del seu inici el proper dijous 23 de juliol.

Durant els 4 dies de festival es podrà gaudir del millor cinema asiàtic i de les tradicionals nits temàtiques a la Bassa dels Hermanos, amb sopars, espectacles i pel·lícules que de ben segur no us deixaran indiferents.. 

La 17a edició del Festival Nits amb números:

31 films produïts a la Xina, al Japó, Hong Kong, Tailàndia, Taiwan, Corea del Sud, l’Índia i Nepal.
18 activitats vinculades amb l’Àsia abans de començar el festival (Més Nits! i sessions especials).
3 nits temàtiques a la Bassa dels Hermanos que inclouen sopars, espectacles i pel·lícules.
La implicació de més de 30 entitats de Vic i Osona, pertanyents en gran part a les diverses comunitats asiàtiques del territori.


Un Festival Nits segur i un públic responsable
L’ambient familiar i col·laboratiu que caracteritza el Festival Nits dona a l’organització la seguretat que el públic serà curós i responsable en aquesta 17a edició.

Les mesures bàsiques de seguretat són:

Dur mascareta per accedir a tots els recintes del festival. - Mantenir 1,5 m de distància (entre les persones que no pertanyen a un mateix grup)
Utilitzar gel hidroalcohòlic a l'entrada i sortida de cada espai i cada cop que s’utilitzi un servei (càtering, bar, lavabos, etc.), abans i després.
Accedir als lavabos individualment.
No assistir al festival si es tenen símptomes de la COVID-19 (febre, tos seca o sensació de malestar). I si l’espectador es troba malament un cop és dins el recinte, cal avisar immediatament l'equip organitzador.

Oberta la venda anticipada d'entrades a través del web

Des de dimecres dia 8, els espectadors del Nits poden adquirir en línia les entrades per a les projeccions del Cinema Vigatà, reservar lloc a les Nits a la Bassa i comprar els sopars temàtics.

Els espectadors que comprin les seves entrades per al Cinema Vigatà en línia, podran dirigir-se directament a la porta de la Sala 1 del cinema, sense passar per taquilla.

Pel que fa a les Nits a la Bassa dels Hermanos, tot i que les activitats de l’Escenari obert i les projeccions segueixen essent gratuïtes, el recinte tindrà un únic punt d’accés, amb control, per la Plaça d’Andreu Colomer i Munmany. Només les persones que hagin reservat la seva localitat a través del web tindran l’accés garantit; la possibilitat d’entrar a la Bassa sense reserva prèvia dependrà de l’aforament disponible.

D’altra banda, en aquesta edició els sopars només es podran comprar en línia, no serà possible la venda directa a la Bassa.

Les mesures a complir per part de l’organització també han obligat a reduir-ne la quantitat que es podrà servir. Se serviran en packs individuals que arribaran a la Bassa preparats des dels restaurants d’origen.

El bar de la Bassa seguirà funcionant com en les passades edicions, i el públic podrà gaudir com cada any de la cervesa artesanal Nitòmana i el postre de les Nits ‘Oio!’

A  l’espai de venda en línia del web poden adquirir-se també els abonaments Nitòmans, les Mascaretes Nits i molt aviat les samarretes i bosses amb el disseny 2020.

COMPRAR ENTRADES

+ info: https://cinemaoriental.com/


         
S'estan mostrant 10 notícies (51-60) de 688
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.