NOTÍCIES


15/01/2014

L'Atlàntida de Vic aposta per la pluralitat, la qualitat i concerts extraordinaris

Com a novetat presenta el cicle Clàssica jove: un espai per descobrir les noves generacions de la música clàssica.

La programació de música i arts escèniques d'enguany engloba una pluralitat de propostes de petit, mitjà i gran format, que han estat totes molt ben acceptades per pat de la crítica i del públic. Emma Vilarasau, Montserrat Carulla, Pere Arquillué, Jordi Boixaderas, La Fura dels Baus, Juan Diego Botto, Jordi Bosch, Ramon Madaula, Andrea Motis... són alguns dels protagonistes d'aquesta edició. Entre els concerts extraordinaris d'aquest semestre cal destacar la Passió segons Sant Joan de Bach que Maasaki Suzuki i el Collegium Japan ens oferiran el 23 de març a la Sala Ramon Montanyà dins el X Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. Aquesta temporada l'òpera també tindrà un paper destacat, ja que podrem gaudir de dues obres mestres d'aquest gènere: Norma de Bellini i La Bohème de Puccini.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és la creació del cicle Clàsica jove, que sota el denominador comú de la música clàssica, aglutina diferents propostes musicals protagonitzades per les noves generacions de músics o agrupacions instrumentals del nostre país. 

+ info: http://www.latlantidavic.cat


         13/01/2014

Cineclub Vic presenta la nova programació de cinema

En el nou cicle de Cineclub Vic destaquen algunes de les pel·lícules més lloades de la recent programació en versió original estrenada al nostre país. Les sessions de Filmoteca arriben carregades de novetats molt literàries i les sessions dels dijous també estan d'estrena, en aquest cas en qüestions horàries.

Al Cineclub Xic no li falta lluir res de nou, en té més que suficient de veure brillar la il·lusió als ulls dels més menuts de la casa cada diumenge a la tarda, però per no ser menys també estrenarà la possibilitat de fer cinefòrums amb la canalla.

Per més informació obriu el document adjunt

+ info: http://www.cineclubvic.com


         08/01/2014

Bolo a l'Orfeó: cicle de concerts a l'Orfeó de Vic

Amb el nom genèric de Bolo a l'Orfeó, l'ajuntament de Vic presenta un cicle de concerts que es desenvoluparà, al llarg del primer trimestre de 2014, a l'Orfeó de Vic.

El concerts seran mensuals (un cada mes, sempre en divendres) i temàtics. Així, el primer concert serà el 10 de gener amb la Nit de Rock, amb les formacions MM i Tao. Durant el concert, el col·lectiu Fuckrylics farà un mural de pintura en directe. 

El cicle continuarà el 7 de febrer amb la Nit de Versions, que tindrà les actuacions de La Gallina Afònica i Burro el último i amb la intervenció del Mag Pota.

Divendres 7 de març arriba la Nit acústica amb les actuacions de Kíar i Carla, i amb les intervencions de Thais Dansa i l'artista Sigrid Lavado, que farà una pintura mural en directe.

Tots els concerts seran gratuïts i començaran a les 23 hores.

Més informació a Vicjove T.938891767 www.vicjove.cat

+ info: http://www.vicjove.cat


         27/12/2013

Els Centres Cívics de Vic presenten la nova programació d’hivern

Més de 50 tallers i activitats ompliran  de nou els Centres Cívics de Vic, de música, dansa, artesania, natura, cuina, teatre i molt més.

El taller de divertiment olfactiu a càrrec de Miquel Bofill del Celler d’Osona o les nordic walking, caminades guiades amb l’ajuda de bastons i utilitzant la tècnica ALFA, són algunes de les novetats que presenta la programació d’aquest  trimestre. Les inscripcions s’obriran el dia 7 de gener i s’allargaran fins el dia 17 del mateix mes. Es poden fer presencialment als centres cívics de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 16 a 20h o per Internet, al web www.vic.cat/ccvic.  Els taller consten de 10 sessions a 35 euros o a partir de 45 euros, en cas dels tallers amb despesa de material.

Com sempre l’oferta és amplia i variada: al Centre Cívic de Santa Anna, dedicat a la música, es portaran a terme els tallers de guitarra, farmaciola musical, cants del món, percussió.cat i piano. Els amants de la dansa trobaran el seu espai al Centre Cívic de la Serra-de Senferm, on s’oferiran tallers de five style, batxata, merengue i mambo, combat, steps i zumba. Les artesanies i manualitats com la ceràmica, el patronatge bàsic, la restauració, el ganxet i la mitja o els sabons i espelmes naturals queden reservats al Centre Cívic de la Plaça Osona. La cuina, un dels plats estrella de la programació, es centra al Centre Cívic de la Plaça Osona, amb novetats destacades com la gastronomia del Priorat, la cuina de l’Angelina, canelons i rotlles farcits, macrobiòtica per menjar sa i postres de bon fer.  Risoteràpia, centres d’energia, ornamentació floral, tècniques orientals i estiraments i educació postural són les propostes del Centre Cívic de la Guixa, centrat en natura i esport. Les propostes de Can Pau Raba són el còmic i dramàtic, el francès, habilitats comunicatives, cinema lúdic i narrar amb picardia. Finalment diferents espais de la ciutat com la biblioteca Joan Triadú, la Farinera o l’espai VIT, ampliaran la ja de per si amplia oferta d’hivern dels Centres Cívics.

Aquest trimestre, a més, es tornen a oferir dissabtes monogràfics i diumenges familiars a partir de 10 euros.  Els dissabtes monogràfics es porten a terme al llarg de tot el dia i van des l’afro dance a la samba, passant per bufanda amb flor, tempura, iniciació al tranta o clown. Les activitat familiars, que es realitzaran el diumenge al matí, ofereixen la possibilitat de construir petits instruments musicals, descobrir la música, pintar la roba, aprendre a escalar, fer botifarres, animació i jocs d’expressió corporal.

 

+ info: http://www.vic.cat/ccvic


         23/12/2013

"Ruth" guanya el Gran Premi Julius Ciutat de Vic en una edició molt disputada

El Festival de Curtmetratges Julius d'aquest any, en què els treballs a concurs d'havien d'inspirar amb el Conte de Nadal de Charles Dickens, ja té palmarès. El jurat, format per Judith Colell, Olga Iglesias, Violeta Kovacsics, Jordi Lara i Marina Queraltó, ha decidit que l'obra Ruth, de Víctor Quintero, és el mereixedor del Gran Premi Julius Ciutat de Vic al millor curtmetratge, dotat amb 2.000 euros.

Aquest film també s'ha emportat el premi Jaume Esteve a la millor interpretació per Marta Parramón i també ha estat el preferit del públic, que amb 55 vots ha decidit que es mereixia el premi Pitet de Baba. Aquests guardons estan reconeguts amb 300 euros cada un.

El finalista del concurs, el premi Bis-B reconegut amb 1.000 euros, és per Ghostly, d'Oriol Peñalver i Eric Monteagudo. Ha estat una edició molt disputada i la trentena de participants no han posat les coses fàcils als membres del jurat. Aquest ha volgut fer una menció especial a Agnus Dei, de Joanot Cortès. També considera la qualitat dels curts Ciutadà March, de Joan Bover i Un cèntim d'Scrooge, de Josep Calle.

El Premi Orson Welles per la qualitat tècnica ha estat per Adaptació d'un Conte de Nadal, de Jordi Crusats, i el premi Miquel Porter i Moix, atorgat pels cienclubs catalans, ha estat per Agnus Dei, de Joanot Cortès

Pel que fa al premi Sert o no Sert al millor cartell, amb una atribució de 300 euros ha estat pel treball d'Ivo Oliveras pel cartell de XmasGift de E. Careta i I.Oliveras.

La cerimònia d'entrega de premis, celebrada aquest diumenge a la tarda a l'Espai ETC, ha servit també per donar a conèixer el tema que haurà de servir d'inspiració per als participants de la pròxima edició del Julius. Els treballs hauran de partir de la frase "Em dic John Ford i faig pel·lícules de l'oest".


         20/12/2013

Actes de commemoració del Tricentenari a la comarca d’Osona

“La Comissió Osona 2014, la primera en crear-se, juga un paper clau, fins i tot de lideratge, en els actes del Tricentenari a nivell nacional”

“La Comissió Osona 2014 garanteix el rigor cientícfic i la participació”

“El conflicte del 1714 va començar a Vic i va acabar a Cardona”

La Comissió Osona 2014, integrada per més de 30 membres, entre municipis, entitats, institucions i persones a títol individual, ha estat treballant des de la seva constitució, a principis del 2012, per a l’elaboració i la coordinació de totes els projectes que es posaran en marxa o se celebraran el proper 2014.

Tota aquesta tasca s’ha coordinat amb la Comissió del Tricentenari impulsada per la Generalitat de Catalunya. Aquesta comissió d’àmbit nacional va incloure, des dels principis, l’ermita de St. Sebastià al seu projecte Ruta 1714, que destaca els 10 monuments que van tindre una rellevància cabdal dins aquest període de la nostra història.

La Ruta 1714, promoguda per la Generalitat de Catalunya pretén donar a conèixer i revaloritzar el patrimoni, els escenaris, els monuments, els fets històrics i els personatges del període de la Guerra de Successió. La ruta està dissenyada com a projecte  cultural, històric i turístic i està composta per 10 espais centrals, que són:

. Barcelona - Centre Cultural del Born

. Cardona – Castell de Cardona

. Cervera – Universitat de Cervera

. Lleida – Turó de la Seu Vella

. Moià – Casa Rafael de Casanova

. Els Prats de Rei – Torre de la Manresana

. Sant Boi de Llobregat – Museu de St. Boi, Església de St. Baldiri, Tomba de Rafael de  

  Casanova

. La Seu d’Urgell – Castellciutat

. Talamanca – Castell de Talamanca

 . Vic – Ermita de Sant Sebastià

 Amb aquesta premissa, la Comissió Osona 2014, ha vingut treballant al voltant d’aquesta proposta, elaborant un projecte que es divideix en tres grans eixos:

. La museïtzació exterior de l’ermita de St. Sebastià.

. La Ruta 1714 Osona Pam a Pam, que pretén posar en rellevància els fets, els personatges i les dates d’àmbit comarcal més rellevants durant els fets de l’època i que complementa la ruta nacional.

. Les activitats i projectes culturals, lúdics i festius que se celebraran al llarg de l’any.

La museïtzació exterior de l’ermita de St. Sebastià consisteix en la recreació a mida natural dels 11 personatges que varen formar part del Pacte dels vigatans. Els personatges es reproduiran amb la màxima fidelitat possible mitjançant escultures de corten que s’ubicaran a l’exterior de l’ermita, i en les que hi haurà inscrita la biografia o aquella informació de cada personatge que, els historiadors implicats en el projecte, hagin pogut obtenir.

S’organitzaran visites guiades a l’ermita, que estarà oberta els caps de setmana i entre setmana a hores convingudes prèvia reserva.

La inauguració d’aquesta intervenció es preveu per al 9 de març de 2013.

La Ruta 1714 Osona Pam a Pam pretén posar de rellevància els fets, els personatges i les dates d’àmbit comarcal més rellevants durant els fets de l’època i que complementa la ruta nacional.

Aquesta ruta queda dividida en tres parts:

. La ruta central, que inclou els municipis de Montesquiu, Torelló, St. Hipòlit de Voltregà, Les Masies de Voltregà, Manlleu, Vic, Sta. Eulàlia de Riuprimer i St. Martí de Centelles.

. La ruta Montseny – Guilleries, que inclou els municipis d’Espinelves, St. Hilari Sacalm, Arbúcies i Viladrau

. La ruta Lluçanès, que inclou els municipis de St. Boi de Lluçanès, Perafita, Prats de Lluçanès, St. Martí de Merlès, St. Feliu Sasserra i Oristà.

Les activitats i projectes culturals, lúdics i festius, que se celebraran al llarg de l’any, es van iniciar amb algunes activitats prèvies, com la penjada de Banderes Negres o els actes de commemoració del tricentenari de la mort de Bac de Roda, i amb les primeres conferències del Cicle de conferències “Entre Espanya i Europa: Catalunya 1714”, promogudes per el Patronat d’Estudis Osonencs, Òmnium Cultural, la Uvic i l’Ajuntament de Vic.

Entre les activitats previstes per al 2014, entre moltes d’altres, hi trobem:

L’Acte commemoratiu que se celebrarà a Arbúcies al mes de gener, la Commemoració de la crema de Prats, La derrota Silent a Torelló, els Fets de la Gleva o el dia d’Osona al Born, en el que es presentarà les actuacions de la Comissió per al 2014, amb música en directe, tastets de representacions històriques i informació de les activitats i de St. Sebastià.

Donada la gran quantitat d’activitats previstes, s’anirà informant de la programació cada trimestre. 

Un dels actes destacables serà la inauguració de la intervenció a st. Sebastià, prevista per al 9 de març.

+ info: http://www.osona2014.cat


         18/12/2013

Arrenca el Julius 2013

La inauguració de l’exposició “Pòsters Julius” i la projecció de “L’escurçó negre. Conte de Nadal, la versió del clàssic”, van donar ahir el tret de sortida a una nova edició del Festival de curtmetratges Julius.

El certamen, que culminarà els dies 20, 21 i 22 de desembre amb la projecció dels curtmetratges a concurs i l’entrega de premis, s’inspira enguany amb el Conte de Nadal, l’obra clàssica de Charles Dickens.

L’escriptor anglès serà el protagonista de la xerrada-col•loqui “Charles Dickens”, un fenomen literari de masses al segle XIX, que es portarà a terme el proper dijous a les 20h a la Biblioteca Joan Triadú. El mateix dia a l’Espai ETC, es projectarà la pel•lícula “Elisa K”, de Judith Colell i Jordi Cadena.

El plat fort arribarà el divendres amb les projecció de la trentena de curtmetratges originals que competiran per emportar-se a casa el Gran Premi Julius Ciutat de Vic. El dissabte, a partir de les 4 de la tarda, es faran dues noves sessions dels films presentats.

El lliurament de premis serà el diumenge a les 5 de la tarda. Els premis són de 2.000€ pel guanyador, 1.000€ pel finalista i diferents guardons dotats de 300€ en reconeixement a la qualitat tècnica, a la millor interpretació i per aquells treballs que més agradin al públic i als representant dels cineclubs catalans.

El Julius també premia la que és la cara de presentació de tot treball cinematogràfic: el cartell. Els pòsters es podran veure a l’Espai ETC de Vic durant els dies del festival.

+ info: http://www.festivaljulius.com/


         16/12/2013

Aquest dijous es presenten els actes de Commemoració del Tricentenari a Osona

L’ermita de Sant Sebastià acollirà aquest dijous, a les 11 del matí, la presentació dels actes i projectes de la Commemoració del Tricentenari que es duran a terme al llarg de tot l’any 2014 a la Comarca d’Osona.

La Comissió Osona 2014, encarregada de l’organització d’aquesta commemoració, està integrada per més de trenta membres, en els que hi participen municipis, entitats, institucions i persones a títol individual. La seva tasca es porta a terme des de la seva constitució a principis del 2012 i es coordina amb la Comissió del Tricentenari, impulsada per la Generalitat de Catalunya.

Els principals projectes de commemoració pel 2014 es divideixen en tres grans eixos. Per una banda, la museïtzació exterior de l’ermita de Sant Sebastià, inclosa dins la Ruta 1714 promoguda per la Generalitat de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural com un dels 10 monuments commemoratius del 1714 a tot Catalunya. Per altra banda, la Ruta 1714 Osona Pam a Pam, que pretén posar en rellevància els fets, els personatges i les dates d’àmbit comarcal més rellevants durant els fets de l’època. Finalment, el tercer eix recull les activitats culturals, lúdiques i festives que se celebraran al llarg de l’any.

La roda de premsa de dijous comptarà amb la presència de l’Excm. Sr. Josep M. Vila d’Abadal, Alcalde de Vic, el Sr. Agustí Alcoberro, Director del Museu d’Història de Catalunya, representants de la Comissió del Tricentenari, el Sr. Joan López i Carol, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, el Sr. Txevi Rovira, regidor de cultura de l’Ajuntament de Sta. Eulàlia de Riuprimer, el Sr. Santi Ponce, representant de la UVic a la Comissió Osona 2014 i el Sr. David Ventura, membre de la Comissió 2014. En acabar l’acte es convidarà els assistents a un petit esmorzar.

+ info: http://www.osona2014.cat


         13/12/2013

El Carrer Manlleu de Vic viurà un Nadal de conte amb la Pilarín

Els comerciants del Carrer Manlleu han preparat un gran esdeveniment per aquest diumenge a la tarda. A partir de les cinc de la tarda, s’inaugurarà la decoració nadalenca del carrer, que aquest any està dedicada al llibre de la Pilarín Bayés “Les figures del pessebre” que compta, també, amb textos de Lola Casas. Per aquest motiu, diferents figures inspirades en aquest conte s’exposaran al llarg del carrer i la mateixa dibuixant vigatana serà l’encarregada de donar el tret de sortida a l’acte d’inauguració.

A partir d’aquí, el carrer s’omplirà de sorpreses i activitats.  A les sis, es donarà pas a la representació de diversos fragments dels Pastorets que, recordem, a partir del 26 de desembre seran a l’Atlàntida a càrrec de les companyies teatrals vigatanes. La recaptació que es faci arrel d’aquesta activitat serà íntegrament destinada a La Marató de TV3 que enguany es destina a combatre les malalties neurodegeneratives.

Les activitats no acabaran aquí. Mentre duri l’exposició, al Carrer Manlleu de Vic s’hi seguiran programant diverses propostes al llarg d’aquestes dates tan senyalades, entre la que destaca cantades de nadales.

Aquesta iniciativa, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vic, es realitzarà gràcies a la col•laboració dels comerciants del Carrer Manlleu i les companyies teatrals vigatanes encarregades de representar els Pastorets de Vic.


         12/12/2013

El documental “Somnis Trencats” segueix una llarga agenda de projeccions a Catalunya i a Senegal

“Somnis Trencats” el documental realitzat per la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Vic que mostra la duresa de la immigració clandestina, està complint la seva finalitat sensibilitzadora tan a Catalunya com al Senegal, país d’on provenen els seus protagonistes.

El documental “Somnis Trencats”, que es va realitzar a Vic l’any 2012 gràcies al suport de l’Agència Catalana de Cooperació i la Diputació de Barcelona,  mostra la duresa d’aquesta immigració clandestina, no només durant el viatge, on molts hi perden la  vida, sinó també una vegada aconsegueixen arribar a terra europea, on res és com s’esperaven i han de lluitar durament per sobreviure. Es tracta d’un treball realitzat a partir de la recollida d’experiències de senegalesos de Vic, que amb molta valentia i generositat han volgut explicar-ho, pensant que així podrien evitar que altres senegalesos hagin de deixar el seu país en aquestes condicions i, en canvi, puguin contribuir al desenvolupament del seu país d’origen.

La finalitat d’aquest documental, realitzat en el marc del programa de codesenvolupament,  és la d’informar  a les persones senegaleses que es troben en el seu país d’origen sobre la duresa de la realitat d’aquí i orientar-los  cap a una immigració més responsable i preparada. Però aquest documental també pretén conscienciar a la població catalana del drama que viuen molts d’aquests immigrants després d’haver deixat el seu país d’origen i el trauma personal que els genera aquesta situació.

Des de la seva presentació a Vic, que va tenir lloc el mes de març passat a l’espai ETC, el documental ha seguit una llarga trajectòria de difusió a Catalunya on ja s’ha projectat durant aquest 2013 a Navarcles, Girona, Cassà de la Selva, la Bisbal d’Empordà, les Franqueses del Vallès i Altafulla. I  ja hi ha programades noves projeccions a Salt, Sant Quirze del Vallès, Olot,  Molins de Rei i Barcelona.

Pel què fa a les projeccions al Senegal, el dia 15 d’octubre el documental també s’estrenava a Dakar, la capital, en un acte organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Vic i l’Agència Espanyola de Cooperació. Pocs dies després, el 21 d’octubre es feia oficial la seva presentació al sud del país, a la ciutat de Ziguinchor aquesta vegada comptant amb la col·laboració del Fons Català de Cooperació i amb la presència de Toni Serrat, regidor de l’Ajuntament de Vic, que va aprofitar el viatge per conèixer de primera mà els projectes de cooperació que s’estan portant a terme en aquest país africà.

Realitzat des d’una perspectiva de codesenvolupament, el gran debat que genera aquest documental, aquí i a fora, és el de com fomentar el desenvolupament perquè la població senegalesa no es deixi atrapar pel somni inexistent d’una vida millor a Europa i pugui orientar les seves expectatives a promoure actuacions i actituds de desenvolupament al seu propi país.

+ info: http://www.youtube.com/watch?v=DVtGMsWVWGE


         
S'estan mostrant 10 notícies (651-660) de 688
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.