NOTÍCIES


16/09/2013

Els Centres Cívics de Vic obren el període d’inscripció als tallers de tardor

Taller de compondre amb Ernest Crusats, de fruits de l’hort amb la cooperativa Sambucus i cerveseria artesanal a càrrec de Xavier Redón de Cerveses Ausesken, són només algunes de les novetats que presenta la programació dels tallers de tardor als Centres Cívics de Vic. Des d’avui i fins el 27 de setembre queden obertes les inscripcions per a la realització d’aquests tallers de 10 sessions a 35 euros o a partir de 45 euros, en el cas dels tallers amb despesa de material.

Les propostes, com a cada temporada, són imaginatives i ben variades:  taller de farmaciola musical, cinema per escoltar, cant coral i djembé al Centre Cívic de Santa Anna, que se centra en la música; el Centre Cívic de la Serra-de-Senferm, dedicat a la dansa, ofereix tallers de salsa, dansa del ventre, sevillanes i zumba, entre altres. Les artesanies i manualitats com el “trapillo”, la bijuteria amb esmalt, la talla de fusta i molt més, queden reservats al Centre Cívic de la Plaça d’Osona; en canvi, el Centre Cívic de la Guixa, dedicat a la natura i l’esport, aposta per tallers de digitopuntura, ikebana, centre d’energia i altres. La cuina, un dels plats forts de la programació, queda centrat al Centre Cívic del Montseny, presentant per aquesta tardor, tallers amb “Thermomix”, cuina fàcil i elegant i petits plats d’estrella. Un taller d’alemany, teatre social, habilitats comunicatives i altres relacionats amb el teatre, la llengua i la comunicació són les propostes per al Centre Cívic de Can Pau Raba. Finalment, l’Espai VIT, centrat en les noves tecnologies, ofereix petits tallers de robòtica, xarxes socials, dibuix amb 3D i SketchUp, només per citar alguns exemples.

Per aquesta tardor, a més, es tornen a oferir dissabtes monogràfics i diumenges familiars a partir de 10 euros. Des de monogràfics sobre Espriu amb Pilar Cabot, decoració artística amb aliments a càrrec de Frutart o rumba catalana amb FORACAT (Foment de la Rumba Catalana), així com tastets de dansa, taller de xals de seda, risoteràpia i fotografia en aplicacions per a mòbil. Per a les famílies, en canvi, s’ofereix un ampli ventall d’activitats de diumenge relacionats amb la ciència, el cant i el ball, els contes i els còmics, la cuina i la petita arquitectura.

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/pagines/inici.aspx


         12/09/2013

L'Ajuntament de Vic i l'Associació Escènic Vic presenten El Taller de l'Intèrpret, formació no reglada en l'àmbit de les arts escèniques

L’Ajuntament de Vic i l’Associació Escènic Vic, formada íntegrament per docents titulats i especialitzats ens arts escèniques, uneixen les seves forces per donar continuïtat a un projecte que el mateix professorat ha anat portant a terme en els darrers anys: la formació no reglada en arts escèniques adreçada a tots els públics, a partir dels 4 anys.

Els darrers anys, i sota la tutela de la Delegació d’Osona de l’Institut del Teatre, un seguit de professors especialitzats han vingut impartint aquesta formació, per la que han passat més de 1.000 alumnes, de totes les edats.

La situació actual ha fet necessari un replantejament del projecte, que ha de permetre no només la seva continuïtat sinó també una major accessibilitat a aquest tipus de formació a tots els públics, i que “s’ha d’acabar convertint en l’embrió de -l’escola de teatre.” Municipal, així ho ha ressaltat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López i Carol.

Tot i l’elevada quantitat de grups de teatre amateurs, i alguna que altra companyia professional, així com la qualitat dels espais i de la programació de què disposa la nostra ciutat, la formació en aquest àmbit és un aspecte que queda pendent de cobrir, i més si tenim en compte la davallada, per motius aliens a la seva voluntat, en l’activitat formativa de l’Institut de Teatre. Per aquest motiu, s’ha cregut imprescindible poder donar continuïtat al projecte i, a la vegada, potenciar una activitat que durant els darrers anys ha estat donant bons resultats.

El Taller de l’Intèrpret pretén desenvolupar una estructura formativa “no professional” completant l’oferta cultural de l’entorn amb criteris rigorosos, coordinada per un equip de professionals d’experts en aquest àmbit i que contempla tot l’espectre d’edats i d’interessos amb objectius diferents dels estudis Superiors.

A més, amb la intencionalitat de facilitar l’accessibilitat a aquest tipus de formació, l’Ajuntament preveu la creació de beques i ajudes als estudis, amb descomptes en els cursos que podran oscil·lar entre un 10 i un 40%, depenent de les circumstàncies.

Tal i com s’ha destacat durant la roda de premsa, la formació teatral el Taller de l’Intèrpret es basa, a banda de la formació d’interpretació, en un seguit de valors imprescindibles dins d’una vida en societat; el treball en equip, la cooperació, l’escolta, l’atenció, l’empatia, entenent el teatre en totes les seves formes no tan sols com a expressió cultural sinó també com a mitjà educatiu.

+ info: https://www.facebook.com/escenicvic


         10/09/2013

Fi: InVICtro arriba a la seva dotzena i última edició

El proper dissabte 14 de setembre, el teatre de l’Orfeó de Vic acull l’últim InVICtro. A partir de les vuit del vespre, pujaran dalt de l’escenari artistes de la talla de Núria Graham, Roger Usart, Xarim Aresté, Partido i Macrobukkake, a més de Headbirds, el DJ que posarà punt i final a aquesta darrera edició.

InVICtro, un dels festival pioners en promoure la música independent i de qualitat al nostre país, plega després de dotze edicions per treballar en noves estratègies i idees per, així, seguir promovent la cultura. Al llarg d’aquests anys, el festival ha aconseguit reunir l’escena "off" dins el Mercat de Música Viva de Vic i convertir-se en un referent per a grups novells, així com esdevenir una parada obligatòria per als crítics i el públic en general.

Aquesta darrera edició, amb l'entrada gratuïta, iniciarà a les vuit del vespre amb Núria Graham (pop), la jove cantautora vigatana d’arrels irlandeses. A continuació, a un quart de deu, Roger Usart (folk, rock, americana), presentarà el seu primer disc en solitari “Cage Without a Bird”. A partir de dos quarts d’onze de la nit, Xarim Aresté (rock’n’roll), líder dels Very Pomelo i guitarrista de diversos grups del nostre país, presentarà en primícia el repertori que formarà part del seu primer disc en solitari, “Lladregots”. A tres quarts de dotze l’InVICtro acollirà “Partido” (rock), que presentarà els temes que formaran part del nou àlbum que veurà la llum a mitjans del any que ve, juntament amb les cançons del seu ja publicat “Leaving all behind”. L’InVICtro acabarà amb el concert de MacroBukkake (electrònica) i el Dj Headbirds (electrònica), nom sota el que s’amaga el jove productor musical Daniel Guijarro.


         09/09/2013

Cineclub Vic presenta la programació del proper cicle

El proper dimarts 17 de setembre, Cineclub Vic estrena nou cicle amb la identitat com a eix central de les sessions dels dimarts de setembre, octubre, novembre i desembre a l’ETC, Espai de Teatre i Cinema, a partir de les 10 del vespre. Algunes de les propostes que ens presenten són “Turistas”, que encetarà el cicle, així com “El fantasma del paraíso”, “Adam”, “Tomboy”, “Irma la dulce”, “La bicicleta verde”, per posar només alguns exemples.

Les cites dels dijous no faltaran en aquest nou cicle. A la mateixa hora i lloc dels dimarts, es podran veure films en què s’aprofitarà per commemorar el naixement de Salvador Espriu, amb “Laia”, i els 40 anys dels Comediants, amb “Comediants, amb el sol a la maleta”. A més, les col·laboracions continuen presents els dijous, amb sessions conjuntes amb el Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló i l’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya. Els documentals de crítica social també tindran un lloc en les propostes dels dijous.

En aquest nou cicle es recuperen les sessions de diumenge a les 5 de la tarda a l’ETC dedicades al públic infantil. Algunes de les propostes pels més petits de la casa són “Zarafa”, “Wolf Children” i “Simbad i la princesa”, a més de col·laboracions amb el “Festival Nits de Cinema Oriental”, “El meu Primer Festival. En Gira” i el “Petit Animac Camina”.

Com a novetat en aquest darrer cicle de l’any, Cineclub Vic proposa Cinebus Vic amb l’objectiu d’organitzar excursions cinèfiles de manera periòdica. La primera serà al Museu del Cinema de Girona, amb dinar i projecció del film “Viaje a ninguna parte”.

Per a més informació, consulteu la web de Cineclub Vic.

+ info: http://www.cineclubvic.com/


         05/09/2013

Teatre La Palangana celebra aquest cap de setmana els darrers actes de celebració del 10è aniversari

La companyia de la Serra de Sanferm, que aquest 2013 commemora els seus 10 anys, clourà els actes de celebració demà divendres amb una intensa programació.  

Els actes començaran a les 6 de la tarda al VicJove. La Palangana hi inaugurarà una exposició de fotografies retrospectiva sobre la seva història, des dels primers Pastorets fins a les obres de la festa major de la Serra de Sanferm, tot passant pels muntatges amb director. Es podrà veure a “El Mur” del servei de joves fins al 25 d'octubre.

Tot seguit, a 2/4 de 9 del vespre, la festa es mourà a la Serra, el barri on la companyia té el local d'assaig. Enguany, Teatre La Palangana serà l'encarregada de fer el pregó de la festa major del barri que l'ha vist créixer i ha seguit d'a prop les seves representacions. L'acte tindrà lloc a la plaça de la Serra de Sanferm.

A les 9 de la nit, un cop finalitzi el pregó, es donarà pas a una nova funció del vodevil “Taxi!”. És la comèdia de Ray Cooney, dirigida per Lluís Badosa, que es va estrenar dins del cicle “Fem 10 anys” i que ara torna per la festa major del barri.

La festa s'acabarà de completar després de la representació de “Taxi!” amb un muntatge d'imatges audiovisual que repassarà el que han donat de si aquests deu anys i, també, hi haurà un punxadiscs.

Recordem, a més, que el cap de setmana passat La Palangana va estrenar l’obra “El somni d’una nit d’estiu”, un dels plats forts d’aquesta commemoració que va ser vista per més de 350 espectadors a l’Espai ETC de Vic.


         04/09/2013

ACVIC inaugura l'exposició "Don't mess with Texas" d'Esteve Franquesa

El Centre d'Arts Contemporànies de Vic ACVIC inaugura aquest dissabte 7 de setembre a les 19h. la seva propera exposició: "Don’t mess with Texas", un projecte fotogràfic d’Esteve Franquesa i comissariat per Toni Ferron. A més, l'acte comptarà amb concert del grup Paralelo organitzat pel Festival Hoteler davant mateix de l’ACVIC, a les 20h. L'exposició es podrà visitar fins el 26 d'octubre de 2013 en l'horari habitual d'obertura del centre.

“Vigila, perquè et puc deixar cec” va dir el poeta.

Esteve Franquesa té ull. És valent i no té dubtes si necessita arribar al davant, a primera fila, per poder «disparar» des d’allà. Quasi com si fos un reporter de guerra. D’aquells de la vella escola, que “disparaven” quan miraven pel forat de la màquina just enmig de l’acció.

M’hagués agradat pensar i poder dir que ell és com Cartier Bresson i el seu “moment decisiu” però segurament és millor, i més exacte en les seves fotos, allò de Robert Frank: “El moment decisiu no existeix. S’ha de crear”. I en aquestes imatges dels tres dies a l’Hoteler, Esteve troba, perquè hi va anar a buscar. Ell tria, fotografia i construeix el que veiem. L’Hoteler és un festival que van inventar i crear un grup de sospitosos habituals, amants del ritme i l’amistat… En aquestes imatges que presenta Esteve és fàcil veure que tot respira autenticitat, joventut, entusiasme, generositat, energia i una manera d’entendre la música i, segur que, també la vida. És, doncs, una cartografia a temps real de l’underground musical d’aquest país i alhora un dream-team d’aquesta escena.

Cada festival, cada moviment, cada tendència, cada artista, i fins i tot cada persona, necessita un relat d’ell mateix que el certifiqui davant dels altres. Ara, el Festival Hoteler té un gran document visual i emocionant amb l’excel·lent treball que us presenta Esteve Franquesa!

 

+ info: http://www.acvic.org


         29/08/2013

Artdepas s’acomiada amb actuacions a claustres i patis de la ciutat

Els dies 30, 31 d’agost i 1 de setembre claustres i patis de la ciutat obriran de manera exclusiva per acollir diferents propostes artístiques

La segona edició d’Artdepas finalitza aquest cap de setmana d’una forma especial: abandona els carrers i  les places de Vic per endinsar-se en diferents espais emblemàtics de la ciutat amagats darrere les parets de la Catedral, Palau Bojons, Casa Convalescència, Casa d’Espiritualitat Claret, Escola d’Art i Casa Masferrer.

El remodelat claustre de la Casa de la Convalescència serà l’encarregat de donar el tret de sortida a aquesta iniciativa amb un tastet de diferents propostes artístiques demà divendres. David Fabre, membre del col·lectiu Il·lOsona es convertirà en DFMàgic per oferir un espectacle ple de sorpreses i bon humor. La màgia deixarà pas a la dansa del ventre i tribal amb l’actuació de la companyia Lluna de Plata. Per finalitzar, mim i humor gruixut amb fragments de l’obra Càsting, protagonitzada pels actors osonencs Xevi Font, Lluís Bové, Carles Font, Marc Freixenet i Jacob Valltramunt.

També, el mateix divendres, a partir de 2/4 d’11 de la nit, el claustre de l’Escola d’Art acollirà el pre-escalfament de presentació de “Notícies de Gurb”, el primer treball de Iagoalaiga i Els Detectius Salvatges, una nova proposta musical de Santi Eizaguirre. Una selecció dels films premiats en l’última edició del Festival Julius de curtmetratges, dedicada a la “Dimensió Desconeguda”, donarà per acabada la primera jornada d’Artdepas a claustres i patis de la ciutat.

El dissabte a les vuit dels vespre, el jardí del Palau Bojons obrirà les seves portes als Acousters, un quintet de pop-rock gironí amb influències folk, funk i latin que presentarà el seu primer disc, “Darrera la porta...”.

A partir de les 2/4 d’11, al patí de la casa Masferrer, els Leit Motiv en acústic versionaran temes dels anys 80 i 90 de The Cure, Morphine, The Chameleons, Pavement, Pixies, David Bowie, The Smiths i altres.

El claustre de la Catedral serà l’immillorable escenari de presentació de Vigatandes, l’última proposta musical dels V.I.C.U.S. Música i poesia que respon a l'agraïment i admiració dels membres del grup per la ciutat que els ha vist néixer i créixer: Vic. Serà el diumenge a les 8 del vespre.

El diumenge a 2/4 d’11 de la nit, el patí de la Casa d’Espiritualitat Claret acollirà l’ultima actuació d’Artdepas a claustres i patis de la ciutat. La companyia “El Crit”, formada pels joves actors Oriol Escalé, Eduard Maurí, Dolors Raurell i Abel Reyes, portarà a escena la seva primera proposta teatral, “I després, la pluja”, una adaptació de “ La nit just abans dels boscos”, de B.M. Koltés.

La segona edició d’Artdepas tancarà, així, un estiu amb més de setanta actuacions gratuïtes al carrer que han omplert Vic de dansa, teatre, música, màgia, espectacles infantils i tallers varis. 

Vegeu la programació aquí


         27/08/2013

L'Ajuntament de Vic posa en marxa una nova web dedicada a la cultura vigatana

L’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic posa en marxa la pàgina web http://www.culturavic.cat dedicada a l’actualitat cultural de la ciutat. Sota la marca “culturavic”, aquest espai virtual vol ser un mitjà de comunicació i divulgació de l’activitat cultural vigatana, no només com un recull d’actes d’agenda i notícies culturals, sinó un espai de difusió del patrimoni cultural i els diferents espais dedicats a la cultura amb els que compta la ciutat de Vic.

La web inclou una pàgina d’inici en què es destaca, de manera molt visual, els propers actes culturals de la ciutat, classificats segons tipus d’acte per afinar la cerca de l'internauta. També, s’hi destaquen les darreres notícies d’àmbit cultural, així com bànners que enllacen directament amb els principals projectes amb els que treballa l’Àrea de Cultura i Ciutadania. Al peu de pàgina, les xarxes socials també hi tenen un paper rellevant, com a mitjà d’interactuació amb les entitats culturals vigatanes i el conjunt de la ciutadania present a twitter i facebook.

Més enllà de la pàgina d’inici, la web compta amb apartats en què es troba informació detallada referent als espais culturals de la ciutat, el patrimoni cultural i els consells participatius de l’àrea a forma de catàleg interactiu. Finalment, també hi ha un espai d’enllaços d’interès per als i les visitants, així com un apartat de tràmits, estrictament informatiu.

Es tracta, en definitiva, de posar la cultura i la informació d’aquest àmbit a l’abast de la ciutadania a través d’un entorn web atractiu, intuïtiu i de fàcil navegació. Us convidem a visitar-la!

+ info: http://www.culturavic.cat


         
S'estan mostrant 8 notícies (681-688) de 688
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.