NOTÍCIES


22/06/2020

Programa Més Nits! Cultura oriental als Centres Cívics de Vic

17 propostes als Centres Cívics de Vic i a altres espais de la ciutat

Amb la fi de l’estat d’alarma, arriba la cinquena edició de la programació Més Nits!, una col·laboració entre els Centres Cívics de l'Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic (Horitzó Àsia) i el Festival Nits de cinema oriental. Les activitats formaran part també del programa d’estiu que presentarà l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic.

Del 5 al 19 de juliol, setmanes prèvies al festival, es portaran a terme disset activitats de temàtica oriental, acollides pels centres cívics i altres espais de la ciutat, com el Museu de l'Art de la Pell, el Seminari de Vic o diversos espais a l’aire lliure, com la Plaça Major, lloc emblemàtic on encetarem el programa amb una jornada de taitxí durant les primeres llums del dia de Sant Miquel.


Entre les propostes, n'hi ha per a tots els públics i gustos. Des de tallers de cuina, com experiència wasabi i dolços japonesos, dues joies de la gastronomia nipona, fins a tallers artístics, com el d’estampació de tote bag asiàtica o el de ceràmica raku, una tècnica de cocció japonesa espectacular. També xerrades i conferències: celebrem l’efemèride dels 30 anys de Bola de Drac a Catalunya amb el reputat especialista Oriol Estrada. Sense sortir del món del manga, Ramon Sallés ens submergirà al món de les novel·les gràfiques més alternatives i els viatgers Yanina Diaz i Jordi Enjuanes ens faran somiar en tornar a viatjar amb la xerrada Un viatge per Mongòlia. Comptarem també amb una introducció al budisme i a la meditació a càrrec del Centre de meditació Tushita. No hi faltaran activitats de dansa (Bandari, taller de danses perses; espectacle de Bollywood al Seminari) i familiars: teatre d’ombres, taller de màscares coreanes, karate infantil.

El programa inclou, com cada edició, les activitats de les Jornades Horitzó Àsia: una conferència sobre la representació de la joventut en el cinema xinès i l’exposició de fotografia documental Nepal amb Indira Ranamagar. El Museu de l’Art de la Pell també acollirà una exposició fotogràfica, testimoni de la vida de les dones als barris de Mumbai, Les filles de Durga, organitzada conjuntament amb el Consell Local de Cooperació de Vic.
Per tal d’ajustar-nos a les mesures de prevenció del coronavirus, totes les activitats són per inscripció, preferentment telemàtica, a partir del 25 de juny a les 10h.
L’aforament de les activitats és reduït, per tal de poder complir amb el distanciament requerit, motiu pel qual algunes activitats s’ofereixen en dos torns, com Tote bag asiàtica o Dolços japonesos. Hem prioritzat també els espais a l’aire lliure, aprofitarem el bucòlic jardí de Can Pau Raba, el bonic Pati de l’Ós del Seminari, l’acollidora plaça d’Osona, entre d’altres espais propers als centres cívics.
Garantim totes les mesures de prevenció a tots els espais. Els participants només han de portar la mascareta i a gaudir!
Es pot consultar tota la informació al web dels CCVIC: centrescivics.vic.cat
Recordem que els centres cívics, igual que l’Orfeó i La Central, no cedirà els seus espais a entitats i usuaris fins el setembre, que romandran tancats excepte per les activitats organitzades pel propi ajuntament

+ info: https://centrescivics.vic.cat/


         12/06/2020

L'Horta Vermella celebra unes Festes reduïdes

La Comissió de Festes de l'Horta Vermella vol mantenir l'esperit de les festes viu, tot i la situació adversa que vivim.  Per aquest motiu proposen un format de festes diferent, reduÏnt les activitats a dues i sempre grantint les mesures de prevenció i higiene necessàries.  

DISSABTE 13 JUNY:
𝗖𝗲𝗿𝗰𝗮𝘃𝗶𝗹𝗮 𝗱𝗲𝘀 𝗱𝗲𝗹 𝗯𝗮𝗹𝗰ó 

Cercavila pels carrers del barri acompanyats d’en Sibiu i la xaranga. Us animem a viure-la des del balcó o des de l’entrada de casa.

DIUMENGE 14 JUNY:
𝗗𝗶𝗻𝗮𝗿 𝗽𝗲𝗿 𝗲𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗿
Àpat elaborat pel Graller Rialler, amb un preu de 10€. Inclou arròs mar i muntanya, galtes de porc amb patates i postres. Cal reservar i pagar al local social del barri, el dimecres 10 juny o el dijous 11 juny, de 7 a 9 del vespre.

 

 

+ info: https://www.instagram.com/fmhortavermella/


         08/06/2020

L’Arxiu Municipal de Vic torna a obrir al públic a partir del 8 de juny

Per a la consulta presencial de documentació caldrà demanar cita prèvia i se seguiran totes les mesures d’higiene i seguretat pertinents

L’Arxiu Municipal de Vic, situat al c/ de la Ciutat 1, tornarà a obrir al públic a partir del proper dilluns 8 de juny, de 9 del matí a les 3 de la tarda. La reobertura, però, es farà seguint totes les mesures d’higiene i seguretat pertinents i caldrà seguir diverses indicacions. Una d’elles serà que per a la consulta presencial de documentació caldrà demanar cita prèvia a l’adreça de correu electrònic de l’arxiu rocafigueragf@vic.cat . En aquesta cita es concertarà el dia, hora i durada de la consulta.

En la sol·licitud de cita prèvia s’haurà d’especificar el motiu de la consulta i la documentació que es vol consultar. L’arxiu prepararà tota la documentació, la reservarà per a la consulta i la servirà el dia i hora concertats. L’usuari podrà consultar aquesta documentació el temps concertat.

El límit diari de documentació a consultar és de 10 documents o unitats d’instal·lació. La documentació sol·licitada, si el volum i format ho permet, s’enviarà digitalitzada a l’usuari per correu electrònic. En cas que no sigui possible disposar d’imatge digital es pot demanar consulta presencial. En acabar la consulta, la documentació quedarà en quarantena 10 dies. En cas que la documentació sol·licitada es trobés en quarantena a l’arxiu s’informarà de tal circumstància a la persona usuària i se li indicarà el moment en què estarà disponible.

Per a la consulta presencial és obligatori l’ús de mascareta. La persona usuària haurà de portar les eines de treball (ordinador portàtil, llapis, paper...). No estarà permesa la utilització dels ordinadors de l’arxiu destinats a la consulta dels instruments de descripció i sèries digitalitzades. Tampoc es faran fotocòpies de documents. La persona usuària podrà obtenir còpia de documents de lliure accés amb el seu mòbil o càmera fotogràfica.

Per a qualsevol petició d’informació o de préstec de documents per a persones usuaris internes o externes caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça de l’arxiu rocafigueragf@vic.cat


         05/06/2020

Els Centres Cívics, la Central i l’Orfeó no es tornaran a cedir fins al setembre

El programa Més Nits!, organitzat per l’Ajuntament de Vic i programat per a les primeres setmanes de juliol als Centres Cívics, en queda al marge

Davant la dificultat d’adoptar les mesures de prevenció i seguretat necessàries per garantir la correcta reobertura dels espais públics de l’Orfeó, la Central i els Centres Cívics (CCVIC), la regidoria de Cultura de Vic ha decidit mantenir tancats aquests equipaments fins al mes de setembre. Només s’exceptuaran aquelles activitats organitzades directament pel mateix Ajuntament, com és el cas dels Centres Cívics, on es portarà a terme el programa Més Nits! les primeres setmanes de juliol.

L’objectiu de l’Àrea de Cultura és reactivar les cessions d’espai d’aquests centres culturals polivalents a partir del setembre, sempre que la nova situació ho permeti i adaptant totes les mesures de prevenció i seguretat necessàries.

Aquelles entitats interessades en fer ús de les instal·lacions durant el proper curs es poden posar en contacte mitjançant el correu electrònic cultura@vic.cat o, en els cas dels CCVIC, contactar directament al correu de cada centre.

  


         02/06/2020

La Biblioteca Joan Triadú reprén l'activitat presencial

Onze setmanes després d’haver de tancar la Biblioteca Joan Triadú per la crisi del coronavirus estem molt contents de poder-vos anunciar que a partir de dimarts 2 de juny comença el desconfinament a la Biblioteca de Vic.

A partir del dimarts 2 de juny es reprén l’activitat presencial a la Biblioteca Joan Triadú, amb restriccions i respectant les mesures de seguretat i higiene més estrictes tenint sempre present la seguretat de tothom: usuaris i treballadors. Per aquest motiu és imprescindible l’ús de mascaretes per accedir a la Biblioteca i fer ús del gel hidroalcohòlic que trobareu disponible a l’entrada.

L’horari de la Biblioteca durant el desconfinament serà:

Dilluns: De 15:00 h. a 20:00 h.
Dimarts: De 10:00 h. a 13:30 h. i de 15:00 h. a 20:00 h.
Dimecres: De 15:00 h. a 20:00 h.
Dijous: De 10:00 h. a 13:30 h. i de 15:00 h. a 20:00 h.
Divendres: De 15:00 h. a 20:00 h.
Dissabte i Diumenge: Tancat

I els serveis que s’oferiran en aquesta etapa:

  • Devolució de llibres en préstec a la Bústia de retorns (a l’exterior de la Biblioteca). Tots els documents retornats es posaran en quarantena durant 14 dies.
  • Préstec de documents amb cita prèvia. Poseu-vos en contacte amb la Biblioteca a través del telèfon 93.883.33.25, del correu electrònic: b.vic.jt@diba.cat o del formulari de Cita prèvia de la Biblioteca Virtual. Acordarem amb vosaltres dia i hora de la recollida de les vostres sol·licituds per evitar així aglomeracions. Preguem que respecteu les hores de cita concertades.
  • Consulta a la sala d’adults amb restriccions. Aforament limitat al 30% i només per consulta de documents exclosos de préstec. 
  • No es podrà tenir accés a la Sala infantil.
  • Els usuaris no podran tocar els documents de les prestatgeries. Caldrà que els demanin al personal bibliotecari.

S'acaba la secció Obert per confinament

Durant tots aquests dies de confinament la Biblioteca va continuar oferint activitats i continguts digitals sota l'etiqueta #obertperconfinament.Ara, 72 dies després, es tanca aquesta secció amb l'esperança de no haver-la de reempendre de nou.

Pels més petits de la casa es van proposar activitats de tots tipus: espectacles de titelles i rondallaires a internet, conta contes, propostes de noves lectures, manualitats, pel·lícules i un llarg etcètera.

I pels adults "Obert per confinament" es va oferir, també diàriament, tot tipus d’activitats virtuals: festivals de literatura, de cinema, de documentals, obres de teatre gratuïtes, musicals i concerts entre d’altres i sobretot les recomanacions de llibres, sempre tenint present una eina que s’ha convertit en imprescindible en temps de coronavirus, l’e-Biblio, la plataforma digital de préstecs de les biblioteques, l’ús de la qual ha crescut de manera exponencial durant els dies de confinament. 

 

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         02/06/2020

La cinquena edició d’El so de les cases es posposa per al 2021

La intenció és mantenir la vintena d’artistes convidats que hi havia i ampliar les cases senyorials i obrir altres edificis i espais de Vic on fer els concerts l’any vinent

La cinquena edició d’El so de les cases de Vic, que s’havia de fer del 5 al 7 de juny, queda posposada fins al juny del 2021, a causa de les restriccions sanitàries i la impossibilitat de mantenir les distàncies mínimes entre persones en alguns dels espais on s’havien de fer els concerts. Amb tot, la voluntat és mantenir per a l’any que ve la graella d’artistes que hi havia programats per a aquest any i algunes novetats que ja s’havien previst.

La cinquena edició contemplarà l’ampliació de cases senyorials i altres edificis de la ciutat on fer-hi concerts: si la mitjana d’espais en edicions anteriors havia sigut d’entre 12 i 14, en aquesta ocasió se’n preveuran una vintena. Tot i que l’epicentre continuarà sent el centre històric, la cinquena edició d’El so de les cases sospesa obrir altres espais de la ciutat, sempre amb la idea de reforçar i conèixer el patrimoni històric des de la música.

Amb vista a l’any que ve, la durada dels concerts es mantindrà en tres dies (divendres, dissabte i diumenge) però s’ampliaran unes quantes sessions més. La durada continuarà sent de vint minuts per facilitar al públic poder visitar diferents cases que tindran les seves portes obertes.

El sistema de tiquets quedarà restringit només als espais més petits. Els mitjans o grans, i especialment els que són oberts com ara jardins o patis, l’accés lliure no precisarà de tiquets per evitar al màxim les cues, sempre que es pugui i l’aforament ho permeti.

“La il·lusió dels propietaris de les cases i dels artistes per participar en aquest esdeveniment cultural de qualitat és una de les peces clau perquè el resultat fins ara hagi sigut un èxit. Uns i altres mereixen cada any un agraïment per la seva generositat”, explica Susagna Roura, regidora de Cultura. L’altra peça clau és la fidelitat d’un públic entregat que aposta pel gaudi del patrimoni i la bona música.

La graella d’artistes prevista per a la cinquena edició i amb voluntat de mantenir-la de cara a l’any que ve és aquesta: Casa Ricart (Banda de l’Emvic), Claustre de l’Hospital Universitari de la Santa Creu (Changuï Trio), Església de la Santa Creu (Joel Bardolet i Marc Heredia), Jardí de la Casa Sacerdotal (Paula Peso), Jardí de Casa Bayés (Anna Roca i Gemma Pujol), Jardí Casa Pratdesaba (Marta Roma i Anthony), Jardí Hotel Les Clarisses (JU/Clara Peya amb Vic Moliner/The Sey Sisters), Casa Masferrer (Grups de piano de l’Emvic), Temple Romà (Caseta/Intana), Jardí Casa Bojons (Orquestra de Cambra de Vic), Taller d’Art Particular (Cati Reus, Mariona Oliu i D. Oliu), Església de Sant Just (Quartet de Corda Maria Erra), Casa Fontcoberta –Ca l’U- (Feliu Ventura), Jardí Casa Comella (Alex Serra&Totidub), Jardí Església de Sant Felip (Sam Berridge), Sala Sert de l’Ajuntament (Marala), Jardí Casa Cortada (Coloma Bertran), Església de la Guia (Lidia Mora i Ruselito), Església del Roser (Santi Carcassona), Magatzem Casajuana –la Reciclària- (Roger Usart), Casa Canellas (Meritxell Nethermann) i quedava pendent de confirmar l’artista que toqués a la Torre d’en Franch.

El so de les cases ha mantingut, edició rere edició, una línia ascendent tant pel que fa al nombre d’assistents com al nombre d’espais. L’any passat, va aplegar més de 10.000 persones de públic. En total van actuar 16 artistes que van oferir la seva música en 14 espais de la ciutat. En l’edició del 2018, aquesta iniciativa musical va reunir unes 9.000 persones, dues mil més que el 2017, i en total es van programar 23 concerts en una dotzena d’espais.

Vegeu vídeo en aquest enllaç 

+ info: https://www.youtube.com/watch?v=7P9MWM4cEfU&feature=youtu.be


         28/05/2020

ACVIC tornarà a obrir el 2 de juny!

ACVIC reobre les portes el proper dimarts, 2 de juny, i prorroga uns dies les exposicions obertes ja abans del confinament.

L'exposició col·lectiva homenatge a Fina Padrós "Dibuixar el temps" i  "Relats fotogràfics 2", amb fotos de Jordi Puig i  textos d'Antoni Pladevall, es podran veure fins el 13 de juny de 2020. "En el nom de la mare, en el nom de la terra", una exposició que convida a gaudir de set propostes que canten la cultura de la vida, demostrant la capacitat que té la pràctica artística de crear un simbòlic que ens orienta en aquests temps confosos, es prorroga fins el 25 de juliol. 

Durant els més de dos mesos en què el centre ha hagut de tancar davant les mesures de prevenció contra el Covid 19, ACVIC Centre d'Arts Contemporànies ha ofert una àmplia i variada activitat a les xarxes. L'exposició virtual ART + ESCOLA + FICCIÓ, les càpsules audiovisuals breus sobre ART + PEDAGOÒGIA o les converses amb artistes entorn de l'exposició «En el nom de la mare, en el nom de la terra» es podran continuar consultant al web www.acvic.org

 

+ info: https://www.acvic.org/ca/


         27/05/2020

EL MAP i el MEV tornen a obrir les portes el 30 de maig

Els dos museus van haver de tancar portes al públic el dissabte 14 de març després que es declarés l’Estat d’alarma a causa de la Covid-19.


El Museu Episcopal de Vic (MEV) i el Museu de l’Art de la Pell (MAP) tornen a obrir les portes al públic aquest dissabte 30 de maig. Els professionals del MEV i del MAP han treballat intensament les darreres setmanes per garantir les mesures de seguretat, higiene i salut per a visitants i professionals i preservar la bona conservació del seu fons d’art. El protocol establert obligarà –entre d’altres- a reduir l’aforament, utilitzar la mascareta o a no poder realitzar visites guiades o activitats en grup durant la fase 1. 

Es prorroguen les exposicions temporals «Nord & Sud» i “Pells de bosc”

A partir de dissabte al Museu Episcopal de Vic també es podrà visitar «Nord & Sud» que serà una de les poques exposicions internacionals que es podrà veure en els mesos vinents als museus catalans. La mostra s’ha prorrogat fins al 15 de setembre. 

En el cas del Museu de l’Art de la Pell també s’ha decidit prorrogar l’exposició temporal de Dolors Puigdemont “Pells de bosc”, que havia d’acabar el 24 de maig.

Trobareu tota la informació ampliada a les seves pàgines web http://www.museuartpellvic.cat/ https://www.museuepiscopalvic.com/


         25/05/2020

El festival internacional de la moda independent OFF MODO es farà a Vic el 30 i 31 de juliol, i 1 d’agost

El certamen es consolida com a aparador de dissenyadors i creadors independents amb l’objectiu d’acostar la moda a la ciutadania

El Festival internacional de la moda independent OFF MODO, organitzat per l’Associació Moda Independent, pretén consolidar-se a Vic i aquest any es farà els dies 30 i 31 de juliol i 1 d’agost. L’esperit d’aquest festival és presentar els creadors i dissenyadors independents, els quals desenvolupen els seus treballs amb absoluta llibertat i controlen tot el procés de la seva obra, des del disseny i la producció fins a la comercialització. Durant tres dies, la ciutat de Vic es convertirà en un aparador per aproximar la moda al carrer i en un gran escenari de desfilades, tallers, exposicions, projeccions, debats, taules rodones, etc.

L’objectiu del festival OFF MODO és potenciar la cultura de la moda i vincular-la al camp de les indústries culturals, acostar la moda al públic del carrer i oferir una alternativa de qualitat en la promoció de l’univers de la moda. Les seves accions s’emmarquen en tres grans eixos: la promoció de les col·leccions dels dissenyadors, crear un espai de venda col·lectiu i unir esforços amb les activitats promogudes per diferents entitats de la zona.

Les accions del festival contemplen la interacció de dues agendes paral·leles: una agenda professional (presentacions, showrooms, seminaris, taules rodones, etc.) i una agenda per al gran públic on es buscarà la interacció amb la ciutadania (accions de promoció, accions de venda com ara espais efímers, i accions culturals que poden anar des d’exposicions fins a conferències o tallers).

En l’edició d’aquest any, i degut a la situació actual, se centrarà tot el contingut en un sol espai, la qual cosa permetrà mantenir i complir amb totes les mesures de seguretat que la situació requereix, sense renunciar a utilitzar puntualment algun espai públic.

El festival OFF MODO, amb Vicenç Mustarós com a director creatiu i Meritxell Balmes com a adjunta a la direcció del projecte, obre les portes no només a l’univers de la moda creativa o d’autor sinó també a tots aquells professionals que, d’alguna manera o altra hi estan vinculats: dissenyadors gràfics i industrials, músics, artistes, fotògrafs, analistes, restauradors, models, relacions públiques, comunicadors, etc. 

+ info: https://www.vic.cat/news/el-festival-internacional-de-la-moda-independent-off-modo-es-fara-a-vic-el-30-i-31-de-juliol-i-1-d2019agost


         22/05/2020

El 17è Festival Nits de Cinema Oriental de Vic es farà del 23 al 26 de juliol

El festival aposta per mantenir el format presencial que el caracteritza a la Bassa dels Hermanos i al cinema Vigatà, però mantenint totes les mesures de seguretat

La 17a edició del Festival Nits de cinema oriental, que es farà a Vic del 23 al 26 de juliol, aposta per un format el més semblant possible a l’original perquè des de l'organització es considera que forma part de la seva identitat, igual que el seu esperit popular i participatiu. Així doncs, el festival es mantindrà de forma presencial a la Bassa dels Germans Maristes, més coneguda com la “Bassa dels Hermanos” i al cinema Vigatà, però prenent les mesures de seguretat necessàries. El festival d’aquest any durarà menys dies però oferirà una programació molt completa que combinarà les grans superproduccions de cinema comercial de qualitat amb el cinema independent més personal.
 
La imatge del Festival d'aquest any, el gat de la sort Maneki Neko, fa equilibris amb platerets xinesos sense perdre mai el somriure i la bona forma, i és precisament això el que el festival pretén demostrar amb aquesta nova edició adaptada a la circumstàncies. Els autors d’aquesta imatge són l’il·lustrador Xevidom i l’estudi Disseny Partee.
 
La pel·lícula inaugural del Festival Nits de cinema oriental serà Enter the fat dragon (2020), una producció de Hong Kong protagonitzada per un gran Donnie Yen on es barreja comèdia i arts marcials. És un film ple d’enginy i unes coreografies marcials espectaculars. Pel que fa als primers avançaments de les pel·lícules que es podran veure hi ha:
 
Enter the fat dragon (1978): La pel·lícula inaugural d’enguany agafa el títol i alguns elements argumentals del títol del 1978, dirigit i protagonitzat pel gran Sammo Hung, en què homenatjava l’admirat Bruce Lee. El festival aprofitarà per projectar, en una còpia restaurada, aquest clàssic del cine de Hong Kong de la vella escola.
 
Changfeng Town (2019):
Al festival s'hi podran descobrir algunes joies més d'autor, com per exemple Changfeng Town, una delicada pel·lícula xinesa, signada per la jove directora Wang Jing, que seguint la premissa de Li Jingxiang amb la premiada Spring Sparrow de la passada edició, proposa un altre viatge ple de nostàlgia i sensibilitat a la Xina dels anys 80.
 
Sonchiriya (2019): Una de les cinematografies destacades cada any al Festival Nits és l'Índia. La Bassa i el Vigatà es tornaran a omplir, respectant les distàncies, dels colors i músiques de Bollywood, però, com en la passada edició amb Andhadhun, també es podrà descobrir un film de gènere impactant. L’any 1970, als barrancs de Chambal, un grup de rebels capitanejats per Man Singh escapen de la policia però una trobada inesperada els farà canviar el transcurs de la història. Es tracta d’un un western agressiu, tens i imprevisible.
 
Per a més informació sobre les pel·lícules es poden consultar les fitxes tècniques aquí.
 
L'organització del Festival anirà avançant més endavant continguts de la programació japonesa del certamen, la franja de cinema infantil i més contingut rellevant de l’edició d’enguany. També s'anirà informant sobre la venda d'abonaments Nitòman, les entrades, els tiquets dels sopars, les activitats complementàries, etc. 

+ info: http://cinemaoriental.com/


         
S'estan mostrant 10 notícies (71-80) de 692
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.