NOTÍCIES


16/05/2019

Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus al MEV i al MAP - 18 de maig

El dissabte 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu Episcopal de Vic i el Museu de l’Art de la Pell han organitzat una jornada de portes obertes per veure les exposicions temporals, les col·leccions permanents i participar en tota mena d'activitats. 

Museu Episcopal

Durant el dia el MEV obrirà les seves portes per veure la col·lecció permanent i l’exposició temporal "El luxe dels ivoris romànics. Ivoris del Museu de Cluny al MEV". 

De les 20 a les 23h el Museu prendrà una altra dimensió amb una nova edició de la Nit dels Museus. Concerts, espectacles, jocs, disfresses... i un munt de sorpreses. Una nit màgica on l’art, la dansa, els jocs i la música seran els protagonistes per mostrar la riquesa del nostre llegat. L’entrada al Museu serà gratuïta durant tot el dia. 

Museu de l'Art de la Pell

El Museu de l’Art de la Pell celebra també el dia Internacional dels Museus amb visites gratuïtes a la col·lecció d’arts decoratives aplegada per Andreu Colomer Munmany, que reuneix objectes elaborats amb pell d’una gran riquesa artística, així com a les exposicions temporals que acull durant aquests dies, “Teatre cremat, teatre oblidat” i “La Farinera, art a la fàbrica.

A la nit el Museu oferirà una visita teatralitzat amb el nom de  “Viatge al món de les ombres”. Guiats per un treballador de la fàbrica de pells Colomer Munmany - poc abans de la seva deslocalització a la Xina – els visitants podran descobrir  les peces més destacades de la col·lecció de figures del teatre d’ombres xinès i d’altres. Recorreguts de 20 minuts a les 20h i a les 21h.

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/ca


         09/05/2019

El carrer de la Riera celebra les seves festes del 10 de maig al 8 de juny.

La celebració dels 25 anys dels gegants del barri marcaran el programa d’enguany.

Divendres 10 de maig començaran les Festes del carrer de la Riera i adjacents amb una cercavila de gegants pel barri, el pregó, a càrrec de Laia Andreu, i el posterior concert de Catfolkin a la plaça Gaudí.

L’endemà arribarà el torn del Rierart. Durant tota la tarda, els artesans del barri faran demostracions de les seves activitats. S’hi podrà trobar forja, ceràmica, pell, henna i trenes africanes. El col·lectiu Rierart realitzarà accions creatives. El mestre cisteller Joan Farrés serà el convidat especial d’aquesta edició. El diumenge es portarà a terme la primera activitat de celebració dels 25 anys dels Gegants del carrer de la Riera amb una original ascensió a Sant Sebastià amb els gegants del barri. 

Les activitats continuaran el cap de setmana següent amb un dissabte ple d’activitats familiars. El matí hi haurà xocolatada, concurs de dibuix, inflables i tobogans gegants i actuació del pallaso David Piaff. A la tarda l’animador infantil Jaume Barris donarà pas a la cercavila infantil pel barri, que acabarà enguany amb una disco mòbil a l’Orfeó. La jornada posarà el seu punt i final amb un sopar-cinema a la fresca a la plaça Gaudí.

L’endemà diumenge es farà la 9a passejada per la Calla i el Centre Històric amb la visita a ACVIC i Casa Galadies i el torneig de bitlles catalanes.
El dissabte 25 de maig hi haurà la tradicional cercavila de gegants amb les colles d’Ontinyent i Irun com a convidades d’honor. El cap de setmana acabarà amb un concurs de botifarra i un dinar popular a la plaça Gaudí. El dissabte 8 de juny es portarà a terme un altre àpat popular, en aquest cas el dinar de final de curs del Casal Claret. 


Podeu consultar la programació completa en el següent enllaç

 

+ info: https://gallery.mailchimp.com/e51f3f937e/files/fe8ef791-d09f-4906-a44e-913f3a3ccd35/Programa_publicar.pdf


         07/05/2019

123 concerts tornaran a omplir de música el patrimoni de Vic amb ‘El So de les Cases’

123 concerts tornaran a omplir de música el patrimoni de Vic amb ‘El So de les Cases’

El projecte que uneix música i patrimoni tindrà lloc del 17 al 19 de maig i es renoven més de la meitat dels espais que obren les portes per acollir-hi concerts de 20 minuts i de diversos estils musicals

‘El So de les Cases’ torna per quart any consecutiu del 17 al 19 de maig. Aquest projecte transversal, que uneix música i patrimoni, renova bona part dels escenaris que al llarg del cap de setmana s’ompliran de concerts per a tots els gustos.

 Les Clarisses, la balcona i la planta noble de l’Ajuntament, Casa Pratdesaba, Casa Fontcoberta, l’Albergueria, Casa Vilarrúbia i l’assecador de Can Riera són algunes de les noves ubicacions que obriran les portes per primera vegada per acollir-hi concerts de 20 minuts. A aquests espais s’hi ha de sumar l’església de l’Escorial, l’església de Sant Felip, la cripta de la Catedral i el menjador i el jardí de Casa Ricart, que ja han estat protagonistes en algunes de les anteriors edicions.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha subratllat que el So de les Cases “ha quallat entre la ciutadania”, i que es tracta d’un projecte consolidat “cada vegada més estratègic i referent per la ciutat, la comarca i el país”. En aquest sentit, Erra ha exposat que la suma del talent musical i d’un gran patrimoni arquitectònic fan que el projecte es converteixi en una gran experiència, fruit de la suma d’esforços i complicitat amb els propietaris dels espais, per permetre accedir a espais inèdit i descobrir-los tot badant i gaudint de concert programats especialment tenint en compte l’indret en què s’actua. 

 
 Concert vinculats amb el MMVV i amb l’EMVic
 
Un any més, la programació s’ha treballat de forma transversal. Així, la programació artística s’ha treballat amb el personal tècnic del Mercat de Música Viva, l’Escola de Música i la regidoria de Turisme; la selecció dels espais, a càrrec de la regidoria d’Urbanisme amb el Patronat de la Ciutat Antiga, i la coordinació i el muntatge tècnic, per part de la regidoria de Cultura.

 La directora executiva del Mercat de Música Viva, Montse Portús, ha posat en relleu la diversitat dels artistes que participen en aquest projecte. Per això, ha remarcat que “barrejar tot tipus d’estils musicals, dels més clàssics als més moderns, reafirmen que la ciutat és molt viva musical i culturalment”.

 Portús ha detallat que sis de les actuacions provenen directament de l’Escola de Música de Vic, però que també hi ha lloc per artistes més consolidats en el panorama musical català —Joana Serrat, David Carabén, Xarim Aresté—, i d’altres que inicien la seva trajectòria professional —Gessamí Boada, Eva Fernández Trio o Juliane Heinemann, aquesta última guanyadora del darrer premi Puig Porret—.

 
 123 concerts en tres dies
 
La programació del So de les Cases inclou 123 concerts de 20 minuts, a càrrec de 16 artistes o grups, que interpretaran la música més adequada per cadascun dels 14 espais que formen part de la proposta d’enguany per El so de les Cases.

 Seguint la bona acollida de l’any passat, s’han programat dos concerts nocturns, un divendres i l’altre dissabte. Divendres, a Casa Ricart, actuarà el grup The Black Barbies, i dissabte al jardí de Les Clarisses, on actuarà David Carabén (Mishima).

 Per la seva banda, la tècnica de Cultura, Anna Campoy, ha explicat que “l’entrada als concerts és lliure, amb aforament limitat. Es repartiran tiquets mitja hora abans de cada concert, igual que l’any passat”. D’aquesta manera, “es facilita que el màxim de gent pugui anar a més concerts, s’evita l’acumulació d’entrades i es garanteix l’aforament a tots els concerts”.

 Es pot consultar el programa complet del So de les Cases aquí.

 
 

+ info: https://www.elsodelescasesvic.cat/


         02/05/2019

Festes del barri Caputxins. Del 3 de maig al 2 de juny

El tret de sortida serà el dia 3 de maig amb el pregó a càrrec de Xavier Cervera al CCVIC Can Pau Raba.

Ja tenim aquí una nova edició de les festes del barri dels Caputxins organitzades per l'Associació de Veïns.

La programació inclou activitats per a tots els públics: teatre, caminada, dinar de germanor, activitats infantils... que tenen lloc del 3 de maig, amb el pregó a càrrec de Xavier Cervera a Can Pau Raba, al 19 de maig, amb el dinar de germanor. Com a epíleg de les festes, el diumenge 2 de juny es portarà a terme la caminada organitzada per l'Associació de Diabètics de Catalunya i l'Associació de Veïns.

Aquest any el grup de teatre del barri Caputxins xins xins posarà en escena Un senyor damunt d'un ruc, de Joan Mas i Bauzà (versió i adaptació de Josep M. Solà i Sala).

A Can Pau Raba us podeu inscriure al campionat de parxís, el cafè d'artistes, la caminada, i també comprar tiquets per la botifarrada popular i el dinar de germanor (tardes de dilluns a divendres de 16 a 20h).

Feu un cop d'ull a la programació que trobareu a continuació 

+ info: https://www.vic.cat/ccvic/can-pau-raba/noticies/programacio-de-les-festes-del-barri-caputxins


         30/04/2019

16a Mostra d'Entitats i Músiques de Vic: torna la cita anual del teixit associatiu de la ciutat

Un any més, el dissabte 4 de maig, la ciutat de Vic celebra la 16a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, la trobada anual del teixit associatiu de la ciutat. Una vuitantena d’entitats, fundacions i altres col·lectius vigatans, es trobaran a la rambla del Passeig i la rambla del Carme, de 5 de la tarda a 9 del vespre, per mostrar els projectes que desenvolupen al si de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any.

La novetat d’enguany és la participació d’entitats religioses, ja que són entitats sense ànim de lucre i, per tant, s'ha considerat que també hi han de tenir cabuda. La ciutat compta a dia d’avui amb vint-i-sis entitats religioses de vuit confessions diferents.

De nou, es comptarà amb la decoració dels espais on es desenvoluparan les activitats elaborada, enguany, per sis entitats de la ciutat. També, es tornaran a col·locar unes instal·lacions aèries en forma de mans acompanyades de paraules vinculades a la tasca del tercer sector que aportaran visibilitat i color a la Mostra.

La programació de les diferents activitats de la Mostra d’enguany està distribuïda al llarg del recorregut en quatre espais senyalitzats: l’escenari rambla del Passeig, l’escenari rambla del Carme, l’espai cinema i l’escenari del 21è Festival Jazz Vic. En aquests punts s’hi realitzaran tot tipus d’activitats: un recital de poesia; actuacions de música i dansa diverses; l’espectacle infantil Voltem pel món buscant contes, etc., com també activitats organitzades per les mateixes entitats.

Un altre element a tenir en compte en d’aquesta edició, és el manteniment de la Fira de la Cooperació dins de la Mostra, ja que l’any 2016 es va fer per primera vegada i se’n van treure valoracions molt positives.

 

Pel què fa a les Músiques de Vic, hi haurà diverses actuacions musicals i de ball, la majoria impulsades per les pròpies entitats de la ciutat. Enguany, cal destacar les actuacions musicals de dues esglésies evangèliques i de la Coral Cantanna, que participen a la Mostra per primera vegada. També es podrà gaudir de l’actuació de La Serra Music Band, un grup de joves de la Fundació Projecte i Vida, així com un concert de la mà d’Andreu Moreno, en el marc de la celebració del 21è Festival Jazz Vic a l’escenari Alhambra, situat a la plaça del Carbó. La jornada finalitzarà amb l’actuació del grup de versions osonenc Les Tietes Queques.

Un any més, una 16a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, més participada i plena d’activitats que mai. Hi vindràs?

 

 

+ info: http://www.vicentitats.cat/wp-content/uploads/2019/04/Flyer_16a-MEMVIC.pdf


         25/04/2019

La nova Biblioteca de Vic es dirà Pilarín Bayés

1.588 persones han participat en el procés participatiu per escollir el nom del nou equipament cultural que es construirà en el solar de l’antiga caserna

La nova Biblioteca de Vic ja té nom: Pilarín Bayés. Així ho han decidit el 29,48% (468 suports) de les persones participants en el procés participatiu per escollir el nom de l’equipament cultural. U d’Octubre és la segona opció amb un 24,74% (393 suports) i Ausa, la tercera, amb un 24,56% (390 suports). Maria Àngels Anglada i Anna Dodas han quedat en quarta i cinquena posició, amb un 13,22% (210 suports) i un 8% (127 suports).

Un total de 1.588 persones (4,07%) han participat en el procés participatiu per escollir el nom de la Biblioteca que es construirà en el solar de l’antiga caserna. Un percentatge de participació que segueix amb la mitjana obtinguda en els diversos processos participatius a la ciutat i que es mou entre el 3 i el 5%, aproximadament. 


Pilarín Bayés
468 vots
29,48% 


U d’Octubre
393
24,74% 


Ausa
390
24,56% 


M. Àngels Anglada
210
13,22% 


Anna Dodas
127
8% 
 
Un miler de persones van participar en la primera fase del procés per triar el nom de l’equipament cultural, on van sorgir un centenar de propostes. D’aquestes en van sobresortir cinc i, al llarg de tres mesos, la ciutadania empadronada a Vic i major de 16 anys ha pogut triar per donar nom a la Biblioteca entre Anna Dodas, Ausa, Maria Àngels Anglada, Pilarín Bayés i U d’Octubre.

 Del 18 de gener fins al 14 d’abril, s’ha pogut entrar a la nova plataforma de participació ciutadania decidim.vic.cat i també des del diversos centres cívics, la Biblioteca Joan Triadú, pavellons, zones esportives, centres de formació i escoles bressol municipals, entre d’altres, amb l’objectiu de facilitar i d’apropar més a la ciutadania el procés de participació per a la tria del nom.

 Ara, el Ple de Vic haurà de ratificar el nom de Pilarín Bayés la ciutadania ha decidit per majoria.

 Per altra banda, i tal com s’havia acordat, la voluntat de l’equip de govern és posar la resta de noms finalistes, i que han obtingut l’acceptació popular, en diversos espais del nou equipament com poden ser el jardí exterior, la sala d’actes, l’aula de formació, alguna sala d’estudi o de lectura, l’espai de laboratori musical o el bar-cafeteria.

Biblioteca Pilarín Bayés
 
La biblioteca Pilarín Bayés estarà projectada en forma d’ela, en un solar que ocupa uns 4.000 m2. Comptarà amb cinc plantes, cadascuna destinada a usos diferents.

L’entrada a la biblioteca serà per la banda del Passeig de la Generalitat. La part davantera de l’edifici estarà ocupada per un jardí en què s’hi plantarà un arbre per cadascuna de les persones que van perdre la vida en l’atemptat terrorista de l’any 1991, en aquesta mateixa ubicació.

 
La distribució dels espais a cada planta
 
·         Al soterrani s’hi ubicarà un pàrquing amb 39 places i una àrea de magatzem amb capacitat per acollir diverses col·leccions locals de la ciutat.

·         La planta semisoterrada comptarà amb sala d’actes i polivalent, zona multimèdia (Espai Lab), espai juvenil i despatxos de treball intern.

·         A la planta baixa hi haurà un ampli vestíbul, l’espai dels diaris, la cafeteria-restaurant i la zona infantil.

·         La primera planta acollirà aules de formació, quatre espais tancats per treballs en grup i fons general.

·         La segona planta també tindrà sales de lectura (fons general), així com una terrassa exterior apta per activitats i una sala de lectura- mirador de la ciutat.

·         El jardí serà l’espai central i totes les plantes de l’equipament hi miraran; un espai pensat per fer actes socials i culturals, a part de zona de lectura en temps de bonança.

·         La nova Biblioteca també acollirà alguns serveis municipals.

 
Ambaixadora de la ciutat

 
Pilarín Bayés, reconeguda dibuixant i ninotaire vigatana nascuda el 1941, és una ambaixadora de la ciutat allà on va que ha publicat més de nou-cents llibres, alguns traduïts a diferents idiomes, i ha treballat amb infinitat de formats: cartells, escultures o murals.

La Pilarín ha estat premiada amb la Creu de Sant Jordi, premi Serra d'Or i la medalla d'Or de la ciutat de Vic. És una artista compromesa amb el seu país, Catalunya, el qual es veu reflectit en les seves obres.

 

 

+ info: https://www.vic.cat/news/la-nova-biblioteca-de-vic-es-dira-pilarin-bayes


         17/04/2019

Festival Jazz Vic 2019. Del 2 al 12 de maig

Després de l’especial edició viscuda l’any passat, amb la celebració del 20è aniversari, enguany l’Alhambra Festival Jazz Vic segueix oferint dues setmanes dedicades a les noves tendències del jazz i les músiques improvisades, amb artistes i formacions nacionals i internacionals que busquen noves vies musicals i que passaran per dos escenaris: la Jazz Cava i l’Escenari Alhambra situat a la plaça del Carbó.

Del 2 al 12 de maig, una quinzena de propostes d’estils i formats diferents formaran part del cartell, amb noms com Gorka Benítez, Los Sara Fontán, Pocket Corner, Roger Mas Piano Solo, Fire!, la segona Marató Underpool -que per primera vegada serà simultània a Vic i Berlín-, o Za! & 13 Year Cicada, entre molts altres. Un bon compendi d’artistes amb propostes personals que trenquen esquemes, traspassen límits i, sobretot, ofereixen noves sonoritats i sensacions al públic del festival.

Consulta la programació en l'enllaç que trobaràs a continuació


         17/04/2019

ATENCIÓ! Obert el termini per presentar propostes pel VicSona 2019!

Des de Vicjove es continua promocionant la creació musical emergent local i per això obrim una nova convocatòria de la Mostra de Música Jove 

Què és el Vicsona? És el nom de la Mostra de Música Jove que convoca anualment l’Ajuntament de Vic.

Qui pot participar? No hi ha requisits previs i la presentació de propostes és oberta, però es valoraran positivament els següents aspectes:

Que els músics siguin residents a la comarca d’Osona o que hi tinguin alguna mena de vinculació
Que el grup (o solistes) siguin menors de 30 anys
La mostra està oberta a qualsevol forma de creació, interpretació i estil musical, dins d’un concepte ampli de música moderna
 

Com es pot participar? Podeu trobar les bases completes del 2019 en el següent enllaç.

Podeu descarregar-vos la fitxa d’inscripció: VicSona.2019.Inscripció i el model d’autorització de drets d’imatges: Vicsona2019.Imatges_adults

Tots els participants menors d’edat han de presentar dos models d’autorització que us podeu descarregar a: VicSona2018.Autorització i VicSona.Imatges_menors

Per més informació, pots passar pel Vicjove (C. Morgades, 15), ens pots trucar al 938891767 o enviar-nos un whatsapp al 659030481.

+ info: https://www.vicjove.cat/atencio-obert-el-termini-per-presentar-propostes-pel-vicsona-2019/


         16/04/2019

Vic celebra el 27 d’abril el Dia Internacional de la Dansa

La ciutat de Vic es bolcarà un any més amb el Dia Internacional de la Dansa. Enguany s’incorpora  un nou espai a la plaça de la Catedral que se suma a l’escenari ja habitual de la plaça dels Màrtirs.

Els dos espais acolliran durant tot el dia prop d’un miler de nens i nens procedents de les diferents escoles de ball de Vic i comarca. De les 10 a les 13h i de les 17 a les 20h hi haurà exhibicions de diferents disciplines com el hip-hop, contemporani, clàsic, ballet o jazz. La jornada finalitzarà aquest any amb la presentació d’una nova coreografia d’Osona en dansa, a les 21h a la plaça de la Catedral.

La iniciativa està promoguda per l’Associació d’Osona en Dansa que aglutina escoles de dansa de Vic i comarca i té com objectiu compartir i mostrar aquest art a tota la ciutadania. L’activitat és oberta a tothom i és d’accés gratuït. Destacar que en cas de pluja l’activitat es traslladarà al recinte firal el Sucre.

La plaça dels Màrtirs acollirà les exhibicions de les següents escoles: Neus Gaja, Samdance, Act’in, Laia Baulenas, Thais, Gimnàs Bisaura, Nou Estil i Estudi 67.
A la plaça de la Catedral s’hi podran veure les actuacions de l’Escola de ballet Mª Cinta, Dancestudiovic, Tempo Ballet, Nova Generació, TLS, Sílvia Soler, Cheerlader i Broadway. 

 


         16/04/2019

El FLIC Festival torna a Vic

Després de l’èxit de públic assolit a la 9a edició del FLIC a Barcelona, el festival de literatura i arts infantil i juvenil aterra a la capital osonenca del 24 al 28 d’abril

El FLIC és un festival d’experiències i creació literària que, de manera itinerant, convida tots els públics a gaudir de la  literatura i les arts en els espais culturals de referència de les ciutats que l’acullen. Un cop clausurada la seva novena edició a Barcelona–on han assistit 9.164 persones–, arriba el torn de la ciutat de Vic, del 24 al 28 d’abril.

Per segon any consecutiu, el Casino de Vic coorganitza el festival i n’esdevé la seu principal, juntament amb la Biblioteca Joan Triadú, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i el Cineclub XIC, i amb la col·laboració de la llibreria El Petit Tresor, que serà present en diferents espais del festival.

Enric Comas, president del Casino de Vic, va obrir l’acte de presentació d’ahir agraint la implicació de les institucions i entitats que fan possible l’organització del FLIC Festival a la ciutat de Vic. Per a Comas, aquesta iniciativa representa allò que el Casino de Vic vol ser: un centre cultural de primer ordre obert a tota la ciutadania, que connecti amb diferents generacions –infants, joves i adults– i on s’impliquin la resta d’entitats culturals i socials de Vic: ajuntament, universitat, escola, biblioteca i entitats com el Cineclub de Vic i la llibreria El Petit Tresor. 

Imma Puig, Cap d’Àrea d’Osona de CaixaBank, també va fer fet esment a la transversalitat del programa del FLIC Festival, amb el qual hi col·labora la Fundació “La Caixa”, i va posar en valor la dimensió social que té un projecte cultural de l’abast del FLIC.

La Directora del FLIC Festival, Magalí Homs, va afirmar que, amb la implicació d’aquestes entitats i el recolzament de l’Ajuntament de Vic, el FLIC i la ciutat de VIC consoliden un projecte comú de ciutat lectora, mantenint la voluntat de crear xarxa amb els diferents equipaments culturals de la ciutat, i amb una mirada compartida sobre la literatura on es fusionen diversos àmbits artístics amb el fet literari. Tot això es concreta en un programa de propostes familiars, escolars i professionals que aposten pel crossing art literari, englobant activitats de cinema, dansa, rima, joc i pensament al voltant dels llibres i la literatura infantil i juvenil.

 
La programació a Vic
 
L’acte central del FLIC a Vic són les propostes familiars que tindran lloc el 27 d’abril al Casino de Vic. Amb el títol “Experiències Literàries”, i durant tot el matí (10h – 14h), el Saló Modernista acull un conjunt d’instal·lacions que conviden a gaudir de la literatura mitjançanteljocilacreació(«DinsdelBosc»,«KitdelFlic»,«Enconstrucció»i«Històriesen moviment»).Iales12htindràllocl’espectacleLaQuela,unapropostaescènicaderitmesi rimes amb direcció artística de la reconeguda cia de hip hop Brodas Brosi amb dramatúrgia de RoserRos.

Per a públic adult i professionals dels sector, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) acull la conferència “Lectura més enllà de l’escola i de la biblioteca” (25 d’abril, 19h), on el pedagog, escriptor i crític literari Joan Portell apunta a la família com a autèntic motor de l’hàbit lector dels infants, obrint el debat sobre si actuemonoambencertdesd’aquestàmbit.

En el marc del programa FLIC Escola, 360 alumnes d’Infantil i Primària de les escoles de Vic participaran al festival amb dues propostes de dansa i literatura: “Balla’m un llibre”, de la Diürna de Pere Faura, a la Biblioteca Joan Triadú (24 d’abril); i “La Quela”, de la ciaBrodasBros,alCasinodeVic(25i26d’abril).

I el FLIC s’acomiada de Vic el 28 d’abril al Cineclub XIC, que programa la sessió per apúblic familiar “Llegir cinema” (17h – 18h), cinc curtmetratges on els llibres en són protagonistes o bé inspiradors d’aquestes històries: Lost and found (Andrew Goldsmith, BradleySlabe,2018),Unpeixambunsomriure(LinPoliang,2006),Thelostthing(Andrew Ruhemann, Shaun Tan, 2011), The cowherd and the girl weaver (Qi Yao, 2018) i Cuerdas (Pedro Solís García,2014)

La selecció dels 87 llibres que formen part de les propostes familiars i escolars del FLIC, que enguany han estat triats per la seva relació amb el tema de la novena edició del festival (“Paisatges Literaris”), es poden consultar a la web del FLIC Recomanai es podran adquirir als espais de venda que la llibreria El Petit Tresor tindrà al Casino de Vic (27 d’abril) i a la UVIC (25 d’abril) coincidint amb els actes del FLIC.

  El FLIC Festival

 
El FLIC és un festival d’accions, experiències i creació literària que convida a les famílies a gaudir de la literatura i les arts, apostant per la innovació i l’experimentació en els diversos formats culturals. Enguany arriba a la seva novena edició, amb el tema “PAISATGES LITERARIS” com a eix vertebrador de tota la programació, i es consolida com a festival internacional de referència sobre la literatura infantil i juvenil.

El FLIC se celebra a diverses ciutats (Barcelona, Vic i Madrid) de manera itinerant i també té un programa per a les escoles, una xarxa europea d’escoles d’il·lustració i disseny per detectar i impulsar nous talents (European Network FLIC) i una trobada professional al Museu del Disseny en el marc de la Fira de Creació Literària del FLIC, que ha reunit a més de 50 experts de tot el món, entre els quals destaquen Emily Hughes (autora del cartell del FLIC9), Suzy Lee, Ricardo Cavolo, Rosa Tabernero, Joan de Déu Prats i Óscar Guayabero, entre d’altres.

El FLIC està organitzat per Tantàgora Serveis Culturals, una associació cultural sense ànim de lucre fundada fa més de 25 anys que es dedica a la promoció, difusió i creació de la literatura infantil i juvenil; i ha estat reconegut amb el segell EFFE de qualitat europea que s’atorga a festivals europeus que ofereixen un programa de qualitat amb una bona implementació local, nacional i internacional. El FLIC Festival forma part del programa europeu Read On, un projecte que pretén estimular la passió per la literatura entre els joves europeus explorant noves maneres de compartir, crear i gaudir de l’art literari.

Conscients de la situació de vulnerabilitat social i econòmica de moltes famílies de casa nostra, continuem impulsant la campanya «Cap nen sense cultura», amb la qual convidem a organitzacions i a particulars a facilitar l’accés d’aquestes famílies al festival.

La novena edició del FLIC Festival compta amb la col·laboració de les editorials nacionals i internacionals A buen paso, Astiberri, Babalibri, Base, BFE, Blackie Little, Blume, Chronicle Books, Comanegra, Corraini, Cossetània, Cruïlla, Didbuks, ECC Ediciones, Ekaré, El Cep i la Nansa, Esperluète Editions, Flying Eye Books, Frimorusse, Gallucci, Impedimenta, Joventut, Kalandraka, L’Agrume, L’Atelier du Poisson Soluble, La Furia del Libro, Les grandes persones, Litera, Loguez, Maeva Young, Memo, Memorial Democràtic, Montena, Mosquito Books, Nórdica Libros, Orecchio Acerbo, Orfeu Negro, Phaidon, Piscina Petit Oceà, Planeta Comic, Planeta Tangerina, Siruela, Thule, Topipittori i Libros del Zorro rojo.

 

Es pot consultar la programació del FLIC Festival a Vic a l'enllaç que trobareu a continuació

+ info: http://flicfestival.com/wp-content/uploads/2019/04/FLIC09_Programa_Vic_Web.pdf


         
S'estan mostrant 10 notícies (71-80) de 601
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.