NOTÍCIES


22/01/2020

10 PROPOSTES d'hivern als Centres Cívics

Un total de 10 activitats culturals formen el programa Propostes d’hivern 2020 amb continguts variats: poesia, xerrades, dansa, música, familiars i masterclass.

El tret de sortida el donarà  la rapsoda Anna Maluquer, amb la conferència-recital ‘El meu Verdaguer‘. Serà divendres 24 de gener a les 18:30h al CCVIC de Santa Anna. El dimecres 29 de gener serà el torn del conegut economista i activista Arcadi Oliveres, que parlarà de ‘L’economia al servei de les persones‘.

El mes de febrer té com a propostes ‘Stop-motion familiar‘, per a mainada i adults, i l’espectacle participatiu ‘Delícies claqueteres‘, amb el ritme i el ball de Núria Cela i Cristina Llevat.

El gran gruix d’activitats es concentra al març, amb 6 propostes. El primer cap de setmana del mes es presenta ‘Fèmines en vers‘, amb Marta Salvans i Raquel Santanera, i l’espectacle de dansa contemporània ‘El lloc‘, a càrrec de la Companyia de Dansa Zamdart. Durant el mes de març també es podrà participar en un assaig amb el cor de l’Orfeó Vigatà: ‘Canta amb l’Orfeó‘ i gaudir de la segona de les xerrades programades, a càrrec de la comunicadora Yve Ramírez, qui donarà les claus per ‘Una vida sostenible‘. El trimestre d’hivern tancarà amb un ‘Tastet de circ‘ amb La Fàbrica de Somnis i la masterclass ‘La cuina de Can Jubany‘, amb el cap de cuina del premiat restaurant, Francesc Arumí.

Programa Propostes (pdf).

 

+ info: https://centrescivics.vic.cat/


         10/01/2020

Obert el període de presentació de propostes artístiques pel MMVV 2020

El Mercat de Música Viva de Vic prepara ja la seva 31a edició que se celebrarà del 16 al 19 de setembre.

La programació s’estructura a partir de dues línies: la programació MV, pensada pels professionals i amb l’objectiu de promoure la contractació, i la programació del Festival, pensada pel públic i amb un esperit més lúdic i festiu. Els concerts de la programació MV tenen lloc de dimecres a divendres i es concentren als escenaris de l’Atlàntida i la Jazz Cava, mentre que els del Festival s’ubiquen a la Plaça Major i El Sucre.

Com actuar al MMVV 2020?

- El període per presentar propostes per a la 32a edició del MMVV finalitza el 31 de març de 2020.

- La direcció artística escull al voltant de 60 propostes basant-se en els següents criteris de selecció:

Es prioritza que es tracti d’una estrena d’espectacle o disc nou
Es valora la identitat pròpia, el risc artístic i la trajectòria de l’artista/banda.
Es valora la solidesa de l’empresa de management.
Es valora el potencial de venda, viabilitat econòmica i tècnica.
Es valora l’explicació dels objectius del projecte i la importància del seu pas pel MMVV per assolir aquests o una part d’aquests objectius.
- Es poden presentar propostes de tots els estils i gèneres musicals, a excepció de la música clàssica.

- La direcció artística decideix quin format (si MV o Festival) és el més òptim per cada proposta.

Per presentar la vostra proposta cal que ompliu i envieu el següent formulari.

+ info: http://www.mmvv.cat/ca/propostes&posatext=1


         07/01/2020

Nou servei d’autopréstec a la Biblioteca Joan Triadú

La Biblioteca Joan Triadú ha incorporat dos aparells d’autopréstec per oferir un nou servei, ràpid i eficaç, als seus usuaris.

Des del passat mes de setembre, la Biblioteca va començar el procés d’adaptació dels documents a una nova tecnologia, RFID (Radio Frequency Identification), que ha culminat amb la instal·lació de dos aparells d’autopréstec i el mobiliari adaptat pel seu ús.

A través de la pantalla tàctil, els usuaris que així ho vulguin poden fer, de manera autònoma, les gestions de:

Préstec
Retorn
Renovacions
Consultar el compte de l’usuari


El sistema dóna l’opció d’imprimir un rebut amb el resum de les gestions realitzades.

Per fer ús del sistema d’autopréstec és imprescindible portar el carnet de la biblioteca o  tenir-lo descarregat al mòbil (a través de l’app Biblioteques XBM disponible per a Android i Apple).

La incorporació d’aquest nou servei s’ha pogut realitzar gràcies al Programa Complementari de reforma i millora d’Equipaments Locals.

Després d’unes setmanes de proves, ara el servei ja es troba en ple rendiment.

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         07/01/2020

Dues de les adoberies ja són de l’Ajuntament

S’establirà un procés participatiu per definir els usos de les adoberies perquè el barri es converteixi en un nou pol d’atracció i la ciutat giri cap al riu Mèder, un nou eix vertebrador i cohesionador

Les dues adoberies més properes al pont romànic ja són de l’Ajuntament. Això és un fet després que l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, acompanyada de la regidora d’Urbanisme Fabiana Palmero, hagi signat l’acta de mutu acord amb les propietàries de les dues principals adoberies al costat del Mèder.

La signatura arriba després de l’aprovació definitiva del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en què, com detalla Fabiana Palmero, s’ha permès poder obrir els usos de la zona perquè es puguin utilitzar com a equipaments per provocar la regeneració del barri de les Adoberies.
 
La renovació de dues de les principals adoberies d’aquesta zona de la ciutat ja està prevista en el pressupost aprovat el passat mes de desembre, amb 400.000 euros pel seu condicionament, i s’emmarca dins de l’eix de Ciutat del coneixement i amb progrés econòmic, un dels cinc eixos en què s’estructura el Pla d’Actuació Municipal que es presentarà properament.
 
Palmero recorda que s’establirà un procés participatiu per definir els usos d’aquests nous espais.
 
Per la seva banda, Anna Erra remarca que es continua treballant perquè el riu Mèder es converteixi en “un pol d’atracció i un eix vertebrador i cohesionador que faci girar Vic cap al riu”. Una revitalització que serà possible amb la nova Biblioteca Pilarín Bayés o el nou campus de Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) al Prat d’en Galliners, entre d’altres.
 

+ info: https://www.vic.cat/news/dues-de-les-adoberies-ja-son-de-l2019ajuntament


         23/12/2019

Horaris dels equipaments culturals durant aquest Nadal

Biblioteca Joan Triadú

Durant les vacances de Nadal, la Biblioteca Joan Triadú de Vic tancarà els dies festius (25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener) i la vigília de Nadal (24 de desembre) i d’Any nou (31 de desembre).
La resta de dies la Biblioteca estarà oberta amb l’horari habitual.

Més informacióCCVIC

Del 23 de desembre al 1 de gener els CCVIC només obriran per activitats programades. Podeu consultar totes les acitivitats de Nadal als CCVIC en el següent enllaç. 

Més informacióL’Atlàntida

L’Atlàntida ofereix una programació especial aquests dies de festes amb tres sessions de Pastorets, el Concert de Nadal amb la Canigó, i el Concert de Cap d’Any amb l’Orquesta Simfònica del Vallés.  

Més informació


MEV

El Museu romandrà tancat els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener;. La resta de dies ofereix una programació especial amb visites guiades i activitats famliars. 

Més informació


MAP

Des del Museu, han programat diverses activitats i tallers per aquests dies de Nadal. Els dies 24 i 31 de desembre el museu obre de 10h a 13h i els dies 25 i 26 de desembre i  1 i 6 de gener de 2020 romandrà tancat. 

Més informació


         20/12/2019

Els CCVic presenten la nova programació de TALLERS i PROPOSTES d'hivern i estrenen web

Descobriu les activitats del trimestre, amb les quals estrenem sistema d’inscripcions.

Els Centres Cívics de l’Ajuntament de Vic engeguem el 2020 amb programacions noves de trinca i l’estrena del nou web i sistema d’inscripcions.

Us recomanem que feu una passejada per htpps://centrescivics.vic.cat per familiaritzar-vos amb el nou format i fer-nos arribar els dubtes i comentaris que creieu oportuns.


TALLERS

Trenta activitats trimestrals als 6 Centres Cívics de Vic conformen els Tallers CCVIC pel trimestre d’hivern.

Hi trobareu algun dels tallers clàssic del programa però també noves activitats per posar a l’abast de tothom noves disciplines.

Música i tecnologia al CCVIC Santa Anna.
Salut i benestar al CCVIC Serra-de-senferm.
Artesania i manualitats al CCVIC Plaça d’Osona.
Dansa, natura i esport al CCVIC La Guixa.
Cuina al CCVIC El Montseny.
Llengua teatre i comunicació al CCVIC Can Pau Raba.

Programa Tallers (pdf).


PROPOSTES
Un total de 10 activitats culturals formen el programa Propostes d’hivern 2020 amb continguts variats: poesia, xerrades, dansa, música, familiars i masterclass.

La darrera setmana de gener gaudirem de la poesia de ‘El meu Verdaguer‘ en la veu de la rapsoda Anna Maluquer i el conegut economista i activista Arcadi Oliveres ens parlarà de ‘L’economia al servei de les persones‘.

El mes de febrer té com a propostes ‘Stop-motion familiar‘, per a mainada i adults, i l’espectacle participatiu ‘Delícies claqueteres‘, amb el ritme i el ball de Núria Cela i Cristina Llevat.

El gran gruix d’activitats es concentra al març, amb 6 propostes.

El primer cap de setmana del mes presentem ‘Fèmines en vers‘, amb Marta Salvans i Raquel Santanera, i l’espectacle de dansa contemporània ‘El lloc‘, a càrrec de la Companyia de Dansa Zamdart.

També comptarem amb un assaig participatiu amb el cor de l’Orfeó Vigatà: ‘Canta amb l’Orfeó‘.

La segona de les xerrades del programa va a càrrec de la comunicadora Yve Ramírez, qui ens donarà les claus per ‘Una vida sostenible‘.

Tancarem el trimestre d’hivern amb un ‘Tastet de circ‘ a càrrec de La Fàbrica de Somnis i la masterclass ‘La cuina de Can Jubany‘, amb el cap de cuina del premiat restaurant, Francesc Arumí.

Programa Propostes (pdf).

+ info: https://centrescivics.vic.cat/


         20/12/2019

Nadal als CCVIC de Vic

Del 23 de desembre al 1 de gener no hi ha atenció al públic però sí moltes activitats programades. 

Els Centres Cívics de l’Ajuntament de Vic alterem l’horari habitual durant les festes de Nadal. Del dilluns 23 de desembre al dimecres 1 de gener només obrim per activitats programades i no hi ha servei d’atenció al públic. El dia 2 de gener tornem a l’horari habitual d’atenció: de 4 a 8 de la tarda (matins segons activitats programades).

Tot i així, als CCVIC hi ha moltes activitats familiars per a tothom durant l’aturada nadalenca. Les podeu consultar a continuació. Us hi esperem!


CCVIC Santa Anna

Club de joc Osona Juga |  20 i 27 de desembre i 3 de gener |  A partir de les 21.30 h | Gratuït, amb reserva prèvia | Més informació a osonajuga@gmail.com.
Festa de Nadal de Santa Anna | 21 de desembre
Cercavila nadalenca amb els gegants de Santa Anna | Parc de Santa Anna | 16 h
Inauguració Pessebres de la família Bagué Cambra | Passatge Mare de Déu de Lorda, 2 | 16.30 h
Caguem el tió amb petit concert de la Coral Xicalla | Davant la Jardineria Escalé | 17 h
Gran Quina de Nadal. Xocolata desfeta i coca per tots els participants a la Quina | 18 h
Cantada de Nadales. Repertori de Nadales. A càrrec de la Coral Cantanna | 28 de desembre | 18 h


CCVIC Serra-de-senferm

Arribada del Patge Reial i berenar amb coca per tothom | 1 de gener | 18h | Gratuït.


CCVIC Can Pau Raba

Pessebre del barri dels Caputxins, obra de Ramon Dachs amb la col·laboració d’Avel·lí Ruiz. Durant el mateix període també s’exposa la maqueta de la Colònia els Tortosins, obra de Martí Lapeira |  Del 16 de desembre al 17 de gener | De 16 a 20 h | Gratuït | Consulteu els dies d’exposició.
Les llumetes de Ko Ko Yao. Espectacle de titelles i música a càrrec de Cacauet Teatre | 26 de desembre | A les 11 h |  Activitat gratuïta | Programa Propostes en col·laboració amb l’Associació de veïns del barri dels Caputxins.
Patge Reial de barri Caputxins. Arribada del Patge al CCVIC Can Pau Raba i recollida de les cartes de la mainada per SSMM els Reis Mags d’Orient | 26 de desembre |12h | Activitat gratuïta.


CCVIC la Guixa

Les llumetes de Ko Ko Yao. Espectacle de titelles i música a càrrec de Cacauet Teatre | 26 de desembre | A les 11 h |  Activitat gratuïta | Programa Propostes en col·laboració amb l’Associació de veïns de Sentfores-La Guixa.


CCVIC El Montseny

Festa de Nadal a la Biblioteca del Montseny | 20 de desembre
Espectacle de titelles amb la companyia Pengim Penjam | A les 17 h | Dirigit a infants fins a 10 anys.
Taller de cuina de nadal. Dirigit a joves a partir dels 13 anys |  A les 17 h | Cal inscripció prèvia al CCVIC Montseny, places limitades
Berenar per a tothom | A les 18.30 h
Jocs de Cucanya | 23 de desembre | 16 h
Projecció de la pel·lícula ‘El Grinch’ | 23 de desembre | 17.30h
Taller de Percussió Africana | 30 de desembre | 17 h


CCVIC Plaça d’Osona

Taller ‘Fem la carta als reis’ | 28 de desembre | 17 h
Arribada del Patge i recollida de cartes | 29 de desembre | 11 h


Recordeu que totes les activitats que es porten a terme a la ciutat es poden consultar englobades sota la marca #ElNadalÉsAVic.

+ info: https://centrescivics.vic.cat/


         16/12/2019

Primer any de gestió conjunta del Centre Cívic Santa Anna amb Sant Tomàs

Se celebra el primer aniversari de col·laboració entre l’Ajuntament de Vic i l’entitat en un projecte pilot i pioner a Catalunya que fomenta la integració i la participació comunitària

Des de fa un any el Centre Cívic de Santa Anna està gestionat conjuntament amb Sant Tomàs, en el que és un model pioner a Catalunya destinat a millorar la integració i participació comunitària per a persones amb altres capacitats.

La regidora de Cultura, Susagna Roura, va celebrar la bona acollida del projecte entre les entitats vinculades al Centre Cívic: “Estem molt contents de la feina que realitzen les persones usuàries de Sant Tomàs però sobretot perquè totes les entitats d’aquest centre cívic tan actiu han rebut molt bé el projecte. S’ha sumat i cal que ens en congratulem”. “Amb aquest projecte ha quedat demostrat que Vic, a més de ser una ciutat a la mesura humana, és una ciutat amb qualitat humana”, va subratllar. 

El regidor del barri de Santa Anna, Albert Castells, va mostrar la seva satisfacció pel fet que el Centre Cívic de Santa Anna fos el primer en acollir el projecte: “Estic molt content que s’hagi començat per aquí. Som conscients que el centre cívic necessita ampliar espai de magatzem, però en el fons això és un molt bon senyal, ja que significa que és un espai viu i que traiem el màxim profit de tots els recursos i de forma inclusiva”.

El president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, va remarcar que aquest era un pas més cap a la inclusió social i per ser partícips de la ciutat i del teixit de barri. Els centres cívics són espais de trobada i entorns de participació i “creiem que aquest és un espai idoni per ser-hi presents i poder interactuar amb la gent del barri”. Aquesta aposta afavoreix la participació d’aquestes persones en un espai comunitari gestionant-ne les activitats i el dia a dia del centre. “Hem assumit les tasques de consergeria en tot l’horari d’obertura del centre, i ha estat un repte assumit des de la il·lusió i també des de la innovació. Des de Sant Tomàs volem agrair la confiança de l’Ajuntament de Vic per apostar per aquesta gestió compartida”, va afegir Ramírez.

Un any de treball plasmat en una exposició
 
L’acte de commemoració del primer aniversari de la gestió conjunta de l’equipament va servir també per inaugurar una exposició que recull les experiències viscudes durant aquest període de temps.

 L’educadora del centre ocupacional, Montse Ropero, va explicar el fil conductor de l’exposició: les experiències i emocions generades pel projecte entre les persones usuàries de Sant Tomàs que hi ha participat. Ropero va detallar que “s’han recollit les emocions, inquietuds i preguntes que ens va despertar aquest projecte abans de començar-lo, però també imatges de les col·laboracions amb les entitats del barri i les valoracions de l’experiència tant d’usuaris com d’entitats”.

 Finalment, Francesc Domènech, una de les persones ateses per la Fundació va prendre la paraula per agrair formar part del projecte: “Estic molt content perquè sempre he estat sol i aquí he fet molts amics i m’ha anat tot molt bé. És un bon barri”, va explicar.

 L’acte va acabar amb un refrigeri preparat pels alumnes de la Casa d’Oficis. 

+ info: https://www.vic.cat/ccvic/santa-anna


         12/12/2019

Activitats populars de La Marató de TV3 a Vic

Vic es bolca un any més amb la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. La ciutadania pren la iniciativa en l'organització d'actes festius que tenen com a objectiu incrementar el marcador del programa. Són moltes les fórmules que les entitats ideen per recaptar diners en un ambient participatiu i solidari: concerts, competicions esportives, festivals de dansa, cantades, visites guiades, ...  

A continuació trobaràs un recull amb tots els actes populars que es fan aquest cap de setmana a Vic


 

AMPA i Col·legi Sant Miquel dels Sants
ELPETITMIQUEL AMB LA MARATÓ

Data: 13/12/2019 Hora: 16:00 Lloc: teatre d' elpetitmiquel
L'entitat informa: Els nens i nenes de 3r del col·legi elpetitmiquel presentaran un espectacle de dansa i poesia.


Associació Cultural Sagals d'Osona
CERCAVILA I DINAR FEM PINYA PER LA MARATÓ DE TV3
Data: 14/12/2019 Hora: 11:00 Lloc: Recorregut per Centre de Vic i La Central
L'entitat informa: Els Sagals d'Osona farem cercavila pels carrers del centre de Vic, aixecant pilars i castells. Es demanarà al públic que faci pinya i es recolliran els donatius per a La Marató. en acabar la Cercavila es proposa un dinar (butifarrada) solidari al local d'assaig de la nostra entitat.


Associació de veïns Barri Vic Nord
CANTADES SOLIDÀRIES
Data: 14/12/2019 Hora: 11:00 Lloc: Portal de la rambla
L'entitat informa: Cantades de nadales dels nens de primaria i secundaria de l'escola Fedac Pare Coll. Paradeta de material reciclat per ornamentar les festes de nadal, fet pels alumnes, a canvi d'una compra entreguem un tall de coca cedit per Santa Glòria.


Associació Vic Informadors
ELS DISSABTES CAP A VIC
Data: 07/12/2019 Hora: 17:00 Lloc: oficina de turisme de Vic
L'entitat informa: Visita de l'Ajuntament i la Nau Central de la catedral de la ciutat de Vic


 Club Gimnàstic Vic

TOMBARELLES SOLIDÀRIES DEL CLUB GIMNÀSTIC VIC
Data: 15/12/2019 Hora: 11:30 Lloc: Plaça Major de Vic
L'entitat informa: Acrobàcies de tots els nivells i edats, nens i nenes a partir de 3 anys. Aquest any com a novetat amb un tumbling inflable que permetrà que l'activitat solidària sigui més atractiva i original.


DanceStudioVic
GALA BENÈFICA DE DANSA
Data: 14/12/2019 Hora: 17:30 Lloc: TEATRE DE L'ORFEÓ
L'entitat informa: L'escola de dansa DanceStudioVic oferirà un recital de coreografies amb la participació de tota l'escola, dels més petits als més grans.


Equip d'Atenció Primària de Vic - Àrea Bàsica de Salut de Vic Sud - CAP El Remei
CALENDARIS SOLIDARIS
Data: 18/12/2019 Hora: 08:00 Lloc: Equip d´assistència primària vic slp CAP EL REMEI
L'entitat informa: Venda de calendaris solidaris realitzats amb fotos fetes per els professionals del CAP EL REMEI.Es vendran a recepció del CAP de dilluns a divendres de 8:00 a 20:00


Estudi de dansa Thaïs
ESTUDI DE DANSA THAÏS - L'HABITACIÓ ENCANTADA
Data: 15/12/2019 Hora: 19:00 Lloc: Pavelló Municipal del Castell d'en Planes
L'entitat informa: Festival de dansa en el que les alumnes de l'Estudi de dansa Thaïs de Vic presenten l'espectacle "L'Habitació encantada" per La Marató de TV3.


FEDAC VIC Pare Coll
ESMORZAR SOLIDARI
Data: 30/11/2019 Hora: 11:00 Lloc: Escola
L'entitat informa: Durant 5 setmanes es fa un esmorzar solidari de pa amb xocolata per 1 euro, on hi participen tots els alumnes de primària. Els diners recollits durant aquestes esmorzars aniran destinats a la Marató.

Portem recaptats: 835.62€


Fitness Vic
FITNESS VIC AMB LA MARATÓ DE TV3
Data: 14/12/2019 Hora: 09:30 Lloc: Fitness Vic
L'entitat informa: Realització de 7 activitats diferents: Ciclisme indoor Marxa Nòrdica Sortida BTT Aigua Fit Zumba Body Pump Body Balance Donatiu:10€ integrament per La Marató


Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona
SORTEIG D'UNA PANERA
Data: 19/12/2019 Hora: 11:00 Lloc: Osonament
L'entitat informa: Sorteig d'una panera a través d'una llumineta de 100 números a 3 euros la participació. Organitzat per el grup de Participació comunitària i amb la participació de totes les persones vinculades a Osonament.


Fundació Universitària Balmes
XOCOLATADA PER LA MARATÓ DE TV3
Data: 12/12/2019 Hora: 10:00 Lloc: Edifici Miramarges i Torre dels Frares
L'entitat informa: Xocolatada solidària a la UVic.


Museu Episcopal de Vic
CONCERT DE JORDI COMERMA
Data: 16/11/2019 Hora: 19:00 Lloc: Museu Episcopal de Vic
L'entitat informa: El cantautor vigatà Jordi Comerma presenta Coses importants, un disc on el seu autor demostra que té la pell cosida de cançons i un munt d’històries per explicar.

Portem recaptats: 401€Seminari de Vic (Bisbat de Vic)
EL SEMINARI VIC AMB LA MARATÓ 2019!
Data: 15/12/2019 Lloc: Seminari Vic (Ronda de Francesc Camprodon, 2)
L'entitat informa: Diverses accions de recollida de fons per La Marató de TV3 a l'edifici del Seminari Vic durant la setmana del 9 al 15 de desembre de 2019.


         12/12/2019

VIU EL NADAL A VIC

La ciutat de Vic us ofereix una àmplia i variada oferta cultural durant els dies de Nadal. Fires, mercats, festivals, concerts, teatre, exposicons, activitats familiars, tallers, pessebres i Pastorets us esperen durant aquests dies de festa a Vic.

Durant aquests dies també trobareu els patges reials que recolliran les cartes de les nenes i nens de la ciutat i el dia 5 de gener la ciutat es vestirà un any més de gala per rebre a ses majestats, els Reis Mags d'Orient. 

Consulta tota la programació EL NADAL ÉS A VIC en l'enllaç que trobaràs a continuació

+ info: https://www.vic.cat/fitxers/triptic-ajvic-nadal-okok.pdf


         
S'estan mostrant 10 notícies (71-80) de 654
123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.