AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

L’Institut del Teatre de Vic presenta «AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry»

L’Institut del Teatre de Vic presenta «AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry», la segona producció del projecte IT Teatre

AMNÈ(I)S(T)IA, d'IT Teatre. Fotografia: Kurt van der Elst

El proper dijous 15 de novembre, a les 21 h, es podrà veure a l’Institut del Teatre de Vic, en el marc del Cicle Dijous a l’IT l’espectacle «AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry». Es tracta de la segona producció del projecte pedagògic IT Teatre de l’Institut del Teatre, dirigida en aquesta ocasió pel reconegut creador belga Chokri Ben Chikha, autor, director, ballarí, intèrpret, investigador en arts escèniques, i actualment director artístic de la Companyia Action Zoo Humain, i col·laborador de Milo Rau en la direcció artística del teatre NT Gent, a Bèlgica.

La peça, que tot just es va estrenar a la Sala Beckett de Barcelona la setmana passada (del 7 a l’11 de novembre, amb les entrades exhaurides), també es podrà veure el 24 de novembre al Teatre Alegria de Terrassa i el 30 de novembre al Teatre de Salt en el marc del Festival Temporada Alta de Girona.

El muntatge fusiona teatre i dansa, i juga amb la televisió i el canal YouTube per parlar del silenci com a eina còmplice de la injustícia. El silenci per no parlar del passat més incòmode, d’etapes com el franquisme i la transició; però també el silenci per evitar parlar de problemes del present, com la immigració o l’islamisme. Al llarg de l’espectacle es desgranen aspectes com el perdó, les segones oportunitats, la reconciliació o l’oblit, i com aquests malmeten la vida familiar i l’amistat de les persones.

Professionalització dels graduats

L’equip d’IT Teatre d’enguany l’integren nou graduats d’Interpretació i dues graduades de Direcció i dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), que han treballat des de setembre tant amb Chokri Ben Chikha, com amb la coreògrafa Laura Neyskens.

IT Teatre es va engegar en el curs 2016-2017 com un projecte innovador i de recerca de l'Institut del Teatre, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies, amb l’objectiu de facilitar als graduats i graduades de totes les especialitats de l'ESAD apropar-se a la realitat actual de l'espectacle.

La primera producció d’IT Teatre va ser el muntatge ESQUERDES PARRACS ENDERROCS, a partir de textos de Joan Brossa, sota la direcció de Carles Santos i Jordi Oriol, que es va poder veure el maig de 2017 al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

D’altra banda, la gestió tècnica de l’espectacle va a càrrec d’IT Tècnica, un altre projecte professionalitzador  i pedagògic, sorgit de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) de l’Institut del Teatre, i adreçat als titulats d’aquests estudis.

Data: 15/11/2018
Horari: 21:00h
Lloc: Institut del Teatre de Vic

+ info: http://www.institutdelteatre.cat/ca/pl422/actualitat/id705/l-institut-del-teatre-de-vic-presenta-amne-i-s-t-ia-say-sorry-la-segona-produccio-del-projecte-it-teatre.htm


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.