AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

El Dijous Llarder d’Osona Cuina

El Dijous Llarder d’Osona Cuina amplia el seu format horari i creix en dimensió i participació
Aquesta propera edició de la festa popular dedicada al porc incorporarà de nou un sopar gastronòmic i comptarà amb un mercat agroalimentari a càrrec d’Osona Terra
El proper dijous 28 de febrer el col·lectiu de cuiners osonencs portaran l’ambient festiu del Dijous Llarder a la Plaça Major de Vic. Repetint el format del 2017, enguany l’esdeveniment tornarà a comptar amb un sopar a càrrec d’Osona Cuina basat en tapes de degustació i dedicat als productes típics d’aquesta diada tan popular. L’altra novetat d’enguany serà la incorporació del Mercat agroalimentari d’Osona Terra, on es farà degustació i venda dels millors productes del territori.

 

Com ja és costum, a les 9h del matí es començarà a servir els entrepans de botifarra, cansalada i botifarra negra; a les 12:30h s’afegirà l’esperat entrepà de porc rostit Ral d’Avinyó amb salsa agredolça i pa d’Osona, una vegada les peces ja estiguin al punt de cocció òptim després de passar tota la nit vora les brases al bell mig de la Plaça. A la mateixa hora també se servirà un Arròs de morro i orella cuit al moment, així com l’entrepà de caneló elaborat pels alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, amb productes de La Selecta i Osona Terra. Aquests darrers seran a més els encarregats de posar el punt dolç de la jornada diürna servint les postres del Dijous Llarder a l’espai del Mercat agroalimentari.

 

En el marc d’aquesta festa, i per segon any consecutiu, se celebrarà el Concurs La Millor Truita d’Osona, en el qual els qui vulguin participar hauran de dur una truita ja feta a la Plaça Major –de 8h a 9:30h–, i no serà fins a les 10:30h quan tres dels cuiners formaran el jurat qui decidirà quina és la millor de totes. El guanyador/a s’endurà un xec de 150€ per bescanviar per un àpat en qualsevol dels restaurants del col·lectiu.

 

Amb la voluntat d’allargar aquesta festa popular i vist l’èxit que va tenir ara fa dos anys, el col·lectiu ha apostat per recuperar el Sopar del Dijous Llarder, dedicat als productes típics d’aquesta diada. Així doncs, els cuiners d’Osona Cuina seran els encarregats d’elaborar i servir un sopar a peu dret per a un màxim de 400 persones, amb un format degustació -amb dues begudes incloses- de 6 plats salats i 2 postres, com ara el ‘Burrito de galta Ral amb chutney de mango Can Bech’, ‘l’Amanida de carn del perol’ o  el ‘Bacallà amb samfaina’. El preu del sopar serà de 25€ per persona, i els tiquets es podran adquirir directament als restaurants del col·lectiu així com durant el mateix dia a taquilla.

 

Un dels objectius d’Osona Cuina és continuar fent créixer aquesta festa popular que ja s’ha convertit en tota una tradició i una data assenyalada a Vic i Osona, i que no seria possible sense el suport continu d’Estrella Damm, Ral d’Avinyó i Caves Parxet; i també amb la important col·laboració d’entitats com l’Ajuntament de Vic i l’Escola d’Hostaleria d’Osona, entre d’altres.

Lloc 
Plaça Major de Vic

Data i hora 
28 de febrer
De 9:00h a 22:30h

Preu 
Esmorzar i dinar: Entrepà o arròs i beguda 6 euros

Sopar del Dijous Llarder: 25€ per persona (tiquets disponibles als restaurants del col·lectiu i el mateix dia a taquilla)

Data: 28/02/2019
Horari: A partir de les 9 del matí
Lloc: Plaça Major de Vic


         



Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.