AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Club de lectura d’història: La voz dormida de Dulce Chacón

Aquest mes d’octubre reprenem les tertúlies del Club de lectura d’història amb una nova orientació i alguns canvis importants.

Un dels més destacables és el canvi de conductor, que serà en Robert Jové Raubert, bibliotecari i escriptor. Un altre canvi remarcable són les lectures que es proposaran, perquè les novel·les històriques s’aniran alternant amb llibres històrics en altres formats: memòries, assaigs de divulgació històrica, biografies, etc. I un últim canvi: el dia de la trobada serà el segon dimecres de mes a les 19:00 h., tot i que aquest mes d’octubre, excepcionalment, la trobada serà el dimarts 15 d’octubre de 2019 a les 19:00 h.

Iniciarem aquesta nova etapa del Club de lectura d’història amb la lectura de la novel·la La voz dormida de Dulce Chacón (Zafra, Badajoz; 1954 – Madrid; 2003).

Es tracta d’una novel·la sobre la postguerra espanyola, del 1939 al 1963 protagonitzada per dues germanes republicanes, la Pepita i l’Hortensia, recloses a la presó de Las Ventas de Madrid. En aquesta novel·la s’expliquen les seves històries, el passat que les ha portat fins a la presó, la seva trista i dura situació a partir de l’any 1939 i com aniran evolucionant les seves vides. L’any 2011 el director de cinema Benito Zambrano va estrenar l’adaptació de La voz dormida a la gran pantalla, protagonitzada per Inma Cuesta i María León i va obtenir diversos premis cinematogràfics, entre ells tres Premis Goya.

Dulce Chacón es va iniciar en el món literari publicant llibres de poesia i l’any 1995 va rebre del Premio de poesia de la Ciudad de Irun pel poemari Contra el desprestigio de la altura. També és autora de dues obres de teatre i de diverses novel·les. L’any 2000 va rebre el Premio Azorín per la novel·la Cielos de Barro i l’any 2003, pocs mesos abans de morir d’un càncer de pàncrees, va rebre el Premi Libro del Año de los Libreros de Madrid per La Voz dormida.

La pròxima trobada del Club de lectura d’història es farà:

Dimarts, 15 d’octubre de 2019 a les 19:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja podeu passar a recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú.

Data: 15/10/2019
Horari: 19:00h
Lloc: Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.