AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Club de lectura d’història: Pioneros de Willa Cather

A la sessió del mes de març del Club de lectura d’història comentarem el llibre Pioneros de Willa Cather.

A Pioneros (1913) es narra la història de superació dels colons del nord d’Europa que van anar a Nord-Amèrica a buscar-se la vida. En una d’aquestes famílies, Alexandra és una noia jove, valenta i intel·ligent que, quan mor el seu pare, es fa càrrec de tirar endavant la seva família en una granja de Nebraska, desafiant les convencions socials del moment, el clima i les condicions extremes del lloc i inclús enfrontant-se a alguns membres de la seva família que no veien bé el seu paper predominant.

Igual que la protagonista de la novel·la, Willa Cather (1876-1947) es va traslladar a una granja de Nebraska quan era una nena i va créixer veient les aventures dels colons europeus intentant establir-se en una de les zones més inhòspites del continent americà. Ella, però, va poder estudiar tot i que per accedir a la Universitat de Nebraska va haver de fer-se passar per home amb el nom de William Cather. Va treballar com a periodista i mestra i finalment es va traslladar a Nova York per poder escriure amb més llibertat amb la seva companya de vida Edith Lewis. Va publicar la seva primera novel·la l’any 1912, però amb Pioneros (1913) va assolir una gran èxit. En les seves novel·les, especialment en les primeres, hi trobem influències d’Henry James o Edith Wharton. L’any 1922 va guanyar el Premi Pulitzer amb la novel·la One of ours. La seva obra consta d’una dotzena de novel·les, a més a més d’alguns assajos i llibres de poesia i reculls de contes.

La pròxima trobada del Club de lectura d’història es farà:

Dimecres, 11 de març de 2020 a les 19:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja podeu passar a recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú.

Data: 11/03/2020
Horari: 19:00h
Lloc: Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.