AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Barrio // Fernando León de Aranoa, Espanya, 1998

Fitxa tècnica

Producció: Canal+ España, Elías Querejeta Producciones Cinematográficas, Esicma S.R.L.
Guió: Fernando León de Aranoa
Música:
Muntatge: Nacho Ruiz Capillas
Durada: 1 h 34 min
Intèrprets: Críspulo Cabezas, Timy Benito, Eloi Yebra, Marieta Orozco, Alicia Sánchez, Enrique Villén, Francisco Algora, Chete Lera.
Javi (Timy Benito), Manu (Eloi Yebra) i Rai (Críspulo Cabezas), són tres amics a mig camí entre la infància i la vida adulta. Viuen en un d´aquests barris situats al sud de les grans ciutats, on no arriba el metro ni els diners: fosc, depriment i ple de grans blocs d´habitatges socials. Sense cap altre pla alternatiu, passen la major part del temps al carrer. 
 
Més de 20 anys després de la seva estrena, el segon treball del director Fernando León de Aranoa segueix captivant per la seva força, tensió i veracitat. El retrat d´aquests tres nois, anquilosats en el seu barri sense cap escapatòria possible esdevé una mirada punyent i veraç per la seva proximitat i atenció al detall. El treball del seu director i guionista, combinant el drama social amb un cert humor i uns diàlegs plens d´enginy acaben conformant un mecanisme únic que encara avui funciona a la perfecció.
 
Fernando León de Aranoa 
Director, guionista i  productor de cinema i escriptor nascut a Madrid el 1968. Va estudiar imatge a la Universitat de Madrid i va debutar amb el curtmetratge Sirenas (1994). Va treballar com a guionista a televisió i cinema i va debutar al cinema amb Familia (1996), que li va valer Goya al millor director novell. Posteriorment va dirigir Barrio (1998) i Los lunes al sol (2002), ambdós guanyadors de diversos premis. Entre les seves premiades obres cinematogràfiques es troben Princesas (2005) y Amador (201) i els documentals Sabina (2010) y Caminantes (2011).
 
Programada amb el Festival Protesta dins dels actes de la 9a edició del Festival.
 
 
 

Data: 19/10/2021
Horari: 20h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2 Joaquim Maideu

+ info: https://cineclubvic.com/detall_peli.php?id=686


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.