AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Mischa Maisky & OCM

30 de gener de 2020

Un dels intèrprets més cèlebres del violoncel en un concert d’excepció

Torna l’Orquestra Camera Musicae, aquesta vegada amb un convidat d’excepció, Mischa Maisky, un dels grans referents internacionals del violoncel. Serà una vesprada intensa ja que, a més del concert per a violoncel de Dvorák, podrem escoltar dues obres simfòniques tan atractives com Daphnis et Chloé i el Bolero de Ravel, sota la direcció de Tomàs Grau.

DVORÁK:
Concert per a violoncel i orquestra, op. 104

M. RAVEL:
Daphnis et Chloé, Suite núm. 2
Bolero de Ravel

A les 19.30 h xerrada divulgativa a l’entorn del concert a determinar.

Gèneres: Música, Música clàssica
Cicles: Grans Concerts Vic, Temporada estable
Preu: 10 € - 34 €
Durada: 1 h 40 min
Organitzadors: Fundació L'Atlàntida
Mischa Maisky, violoncel
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Data: 30/01/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/mischa-maisky-ocm_75338


         El Trencanous, Ballet de Barcelona

Dissabte 6 de febrer de 2021 

Un clàssic de sempre, el primer espectacle d’un ballet de casa nostra amb vocació internacional 

La nit de Reis, quan el rellotge marca les dotze, l’oncle Deulofeu fa entrega d’un peculiar Trencanous a la Clara. Un cop adormida, la valenta i atrevida jove lluita amb ratolins entremaliats i, juntament amb el seu Trencanous s’endinsa en un preciós viatge en què travessa una tempesta d’hivern per arribar al Món dels Dolços. Un meravellós món ple de màgia i fantasia on tots dos són rebuts amb danses dels diferents dolços de cada cultura: la Xocolata espanyola, el Te xinès, el Cafè de l’Aràbia, el Massapà francès i els Bastons de menta russos.

Un viatge de somnis on la nostra protagonista troba la força interior que desconeixia que tenia.

El plaer més dolç d’aquestes festes!

El Ballet de Barcelona és la companyia de dansa creada recentment sota la direcció de Chase Johnsey (Florida) i Carlos Renedo (Barcelona), tots dos ballarins amb una llarga trajectòria en el món de la dansa i en grans companyies com Les Ballets de Trockadero de Monte Carlo, l’English National Ballet de Londres, o la Metropolitan Opera House de Nova York. Al cap de només 39 dies de la seva creació, el Ballet de Barcelona s’estrena a l’ONYRIC Teatre Comtal de Barcelona, on supera els 1.300 espectadors. Tres úniques funcions amb un programa variat de peces clàssiques i una estrena mundial d’estil neoclàssic amb què provoca l’ovació del públic i desperta un gran interès als principals mitjans de comunicació: TV3, RTVE, Catalunya Ràdio, R4, RNE, El Punt Avui, El País i Ara.cat, entre d’altres. Els integrants del Ballet de Barcelona, tots ells protagonistes indiscutibles de la companyia, són de procedències diverses i compten amb un bagatge professional en companyies internacionals com ara l’English National Ballet, el Ballet de Xile, el Ballet Nacional de Portugal, el Ballet de Tòquio i el Barcelona Ballet d'Àngel Corella, entre d’altres. Tots destaquen per les seves qualitats tècniques i artístiques, amb les quals abasten un ampli ventall d’estils que van des de la dansa clàssica fins als corrents més avantguardistes presents avui als escenaris.

L’objectiu del projecte del Ballet de Barcelona és establir una companyia de dansa de renom internacional a la ciutat comtal, creada arran d’una iniciativa dels mateixos ballarins, units sense cap ajuda institucional i moguts per la il·lusió i les ganes de ballar.

Gèneres: Dansa, Ballet
Cicles: Temporada estable
Preu: 10 € - 27 € -32 €
Durada: 1 h 25 min
Organitzadors: Fundació L'Atlàntida

Data: 06/02/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/el-trencanous-ballet-de-barcelona_91860


         The Box, Cia. Argila Verde

11 de febrer de 2021

Una reflexió sobre la vellesa i la mort expressada a través de la sensibilitat del teatre visual

Immanuel, un home de 83 anys, viu una vida melancòlica, envoltat d'una gran tristesa des de la pèrdua de la seva estimada companya Késia. Un dia, la feixuga rutina diària es veu alterada per l'arribada d'una caixa. Amb l'obertura d'aquesta misteriosa caixa, s'inicia un seguit d'estranys esdeveniments i l’Immanuel comença a dubtar del seu propi seny. Què passa? Què causa aquests fenòmens? Quina n’és la raó? Són algunes de les qüestions que l'envaeixen... 

Trobarà les respostes a les seves preguntes? Què farà Immanuel amb aquestes respostes? 

La mort pot ser vista com un misteri incomprensible. O com un absurd inacceptable. La mort fins i tot pot ser tractada com un tabú. Però, en qualsevol cas, l’acceptem o no, la mort és una realitat inexorable. 

Deixar d'existir és tan natural com existir. De fet, la mort és probablement l'única certesa. Tots estem programats per néixer, créixer i morir. 

Aquesta és una obvietat oblidada per gran part de la societat occidental contemporània, que insisteix en veure la mort com un esdeveniment inesperat i injust. 

Sobretot la veiem com un esdeveniment exclusiu i personal que aïlla els que pateixen una pèrdua, de tota la resta del món.

 

Gèneres: Teatre, Teatre gestual
Cicles: Temporada estable
Preu: 10€ -14 €
Durada: 50 min
Organitzadors: Fundació L'Atlàntida

Data: 11/02/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2 Joaquim Maideu

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/the-box-cia-argila-verde_91879


         La guerra no té rostre de dona, d’Svetlana Aleksiévitx

12 de febrer de 2021

Clara Segura i Guillem Balart en un relat colpidor 

”La guerra femenina té uns colors, unes olors, una llum i un espai propis. Té paraules pròpies. No hi ha herois ni gestes increïbles, només hi ha persones que porten a terme una activitat humana que és inhumana.”

Ens trobem en un espai devastat, ple de runes, la guerra és molt present, encara es pot olorar i sentir. Moltes dones que expliquen a un periodista històries de guerra viscudes en primera persona, com elles la viuen i la senten, com la guerra pot tenir nom de dona.

A partir de textos d’Svetlana Aleksiévitx, escriptora guanyadora del Premi Nobel de Literatura l’any 2015, Clara Segura i Guillem Balart ens ofereixen un relat colpidor de les dones que van lluitar a la guerra i que, gràcies a ella, formaran part de la memòria col·lectiva i d’una altra manera de viure el món.

Per què aquest muntatge?

La història de l’ésser humà s’explica moltes vegades com una successió de fets ubicats en el temps i l’espai. No obstant, explicar-la sense esmentar les persones que els han viscut, sobreviscut, i fins i tot transformat és, a la llarga, fum.

Els escrits d’Svetlana Aleksiévitx, a partir dels quals neix aquest espectacle, donen veu a aquestes persones que habiten la història, sobretot, a les dones. Elles han estat sovint la cara oculta dels fets. Les seves aportacions, tant en els conflictes bèl·lics com en la seva superació, han ofert un bàlsam essencial per a la nostra espècie.

Explicant la història des de la perspectiva d’Aleksiévitx posem de relleu una manera de veure el món més necessària que mai, que cura. Escoltem relats sobre batalles perdudes que són també la mateixa vida, i mirem d’entendre-les perquè finalment tenim ganes de viure i d’algun dia, si es pot, també de guanyar-les.

Ara mateix ens trobem enmig d’una crisi mundial. Una nova batalla. Escoltar les veus que ens ofereix l’Svetlana i que la Clara Segura recitarà amb contundència potser ens ajudarà a enfrontar-nos-hi d’una altra manera.

 

Gèneres: Teatre
Cicles: Temporada estable
Preu: 10 € - 22 €
Durada: 1 h 35 min
Organitzadors: Fundació L'Atlàntida

Data: 12/02/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/la-guerra-no-te-rostre-de-dona-d-svetlana-aleksievitx_91898


         Un carnaval bestial, Orquestra de Cambra de Vic i Osona en Dansa

13 de febrer de 2021

Música i dansa per celebrar el carnaval dels animals

L’Orquestra de Cambra de Vic i Osona en Dansa us conviden a gaudir de l’espectacle sonor i visual El Carnaval dels animals del compositor francès Camille Saint-Saëns, en el centenari de la seva mort. Una obra “zoològica” que retrata en clau d’humor algun dels “animals” que corren pel nostre món... Endevineu qui són?

Fitxa artística:
Orquestra de Cambra de Vic
Osona en Dansa
Pianistes: Mar Compte i Manel Planchart
Director: Xavier Pagès-Corella

Música i dansa per recrear un dels grans clàssics de la música.
Gèneres: Música, Música clàssica
Cicles: Entitats a L'Atlàntida, Osona en dansa, Temporada estable
Preu: 10 €-14 €
Durada: 50 min
Organitzadors: Fundació L'Atlàntida

Data: 13/02/2021
Horari: 18.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/un-carnaval-bestial-orquestra-de-cambra-de-vic-i-osona-en-dansa_91940


         ArreBossats, Bresca Quartet

18 de febrer de 2021 

El camí de la bossa nova des de la samba fins al jazz

Amb Pep Cols al piano, Brady Lynch al contrabaix, Joan Subirats al saxo tenor i Marc Riera a la veu, els Bresca Quartet fan un recorregut pel món de la bossa nova, des dels seus orígens fins avui.

Fitxa artística:
Pep Cols, piano
Pere Loewe, contrabaix
Joan Subirats, saxo tenor
Marc Riera, veu

Gèneres: Música, Jazz
Cicles: Música de prop, Temporada estable
Preu: 8 €
Durada:1 h
Organitzadors: Fundació L'Atlàntida

Data: 18/02/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 2 Joaquim Maideu

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/arrebossats-bresca-quartet_91945


         Encara hi ha algú al bosc, de Joan Arqué i Anna Maria Ricart

19 de febrer de 2021 

Les supervivents de la violència sexual als Balcans 

Va passar al cor d’Europa, a dues hores d’avió de Barcelona. Aquí gaudíem de l’eufòria olímpica. A Sarajevo l’havien viscuda uns anys abans. De sobte, la televisió ens servia imatges dels camps de concentració a Bòsnia i Hercegovina, barrejades amb el recompte de medalles olímpiques a Barcelona. El novembre de 2020 farà 25 anys que va acabar oficialment aquella guerra, on entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. Els focus i les càmeres ja no hi són. Però, ha acabat la guerra per a les supervivents i per als fills i filles nascuts d’aquelles violacions?

L’equip de Cultura i Conflicte ha portat a terme un intens treball al voltant d’aquesta temàtica.

Recomanat a partir de 14 anys.

Fitxa artística:
Autoria: Anna Maria Ricart Codina
Direcció: Joan Arqué Solà
Dramatúrgia: Anna Maria Ricart Codina
​Intèrprets: Montse Esteve, Judit Farrés, Ariadna Gil, Erol Lleri, Òscar Muñoz, Pep Pascual i Magda Puig

Data: 19/02/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/encara-hi-ha-algu-al-bosc-de-joan-arque-i-anna-maria-ricart_91947


         El Gallardo Español, Peyu

20 de febrer de 2021

Un autèntic i desbordant espectacle d’humor que posa en escena el clàssic de la literatura castellana de Miguel de Cervantes

Espectacle íntegrament en castellà on l’escenari de l’etern conflicte entre moros i cristians serveix d’excusa per explicar una història d’amor prohibit amb grans dosis d’humor i sarcasme.

Es tracta d'una obra de teatre d'humor àcid que toca temes de màxima actualitat, com la manipulació dels mitjans, el racisme i la crisi dels refugiats, però que té com a eix central la repressió i la censura que es viu a l'Estat espanyol. 

L’humorista d’Osona fa una classe magistral d’interpretació, recreant espais, situacions i personatges com Alimuzel, Don Fernando o la princesa Arlaxa; amb recursos teatrals tan simples com la il·luminació o l’ambientació sonora.

Una autèntica comèdia farcida d’ironia, sarcasme i humor, el gènere amb què tant bé es desenvolupa en Peyu. Ja ho ha demostrat en els seus cinc darrers espectacles i també amb les seves famoses aparicions al Matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac o les constants aparicions al Fricandó Matiner de Rac 105 o l’APM de TV3.

Fitxa artística:
Direcció: Joan Roura
Ajudant de direcció: Albert Sayós
Guió: Peyu i Joan Roura
Interpretació: Peyu

Data: 20/02/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/el-gallardo-espa%C3%B1ol-peyu_91972


         Teràpia col·lectiva, Buhos

26 de febrer de 2021

Un dels grups més destacats del país en un concert pensat per als teatres sota la direcció d’Albert Pla

Teràpia col·lectiva és el primer espectacle per a teatres de Buhos, un dels grans grups d'èxit del panorama musical del país. Buhos es reinventen i presenten una obra musical inèdita que et convida a un procés de treball interior, a través de la sàtira, la reflexió, la crítica sense embuts i, sobretot, l’humor. Un espectacle catàrtic on els flamants i esperats nous temes de Buhos i els seus grans èxits prenen noves dimensions sota la direcció i el mestratge únics de l'Albert Pla. Ideal per a tothom que senti que vivim temps grisos, els Buhos comparteixen vivències plenes de colors amb la vocació de fer d’aquest concert un tractament per a la teva felicitat, mentre assisteixes en exclusiva a la preestrena del seu nou disc El dia de la Victòria.

Fitxa artística:
Guillem Solé, veu
Rai Benet, baix
Joan Blázquez, bateria
Klaus Stroink, trompeta
Jaume Nin, guitarra
Josep Contreras, saxo
Pep Vila d’Abadal, teclats

Data: 26/02/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/terapia-col-lectiva-buhos_91960


         Elektra.25, Atalaya Teatro

27 de febrer de 2021

Estrena a Catalunya d’un clàssic universal sota la visió contemporània de la prestigiosa companyia sevillana

Atalaya, fa 25 anys que adapta grans textos del teatre clàssic universal sense perdre el seu reconegut llenguatge contemporani que va començar fa gairebé quatre dècades. A Elektra.25 Atalaya Teatro vol commemorar aquesta xifra: 25 anys de la mort de la nostra referència teatral més trencadora, Heiner Muller, i els 25 anys del naixement d'un dels tres pares de la tragèdia grega, Eurípides.

Elektra té una forta càrrega emocional a causa del seu leitmotiv essencial, que ha perdurat en el temps: la venjança. Però no es tracta d'explicar la història d’Elektra o que l'espectador s'identifiqui amb un personatge, sinó de provocar la catarsi que promogui sensacions que no es poden experimentar en cap altre lloc o esdeveniment de la vida quotidiana.

El cor és qui marca, durant gairebé tota l'obra, el ritme i el to emocional. En aquest sentit, els càntics ètnics i les coreografies adquireixen un poder que està per damunt dels mateixos personatges. La interpretació coral és característica en el llenguatge d’Atalaya.

*Espectacle en castellà

Fitxa artística:
Direcció i dramatúrgia: Ricardo Iniesta
Espai escènic: Ricardo Iniesta
Composició musical: Luis Navarro i temes populars de Balcans, Bielorússia i Armènia
Direcció coral: Marga Reyes
Coreografia: Juana Casado i Lucía You
Intèrprets: Silvia Garzón, María Sanz, Lidia Mauduit, Raúl Vera, Javier Domínguez, Garazi Aldasoro, Imasul Rodríguez, Elena Aliaga

Data: 27/02/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/elektra-25-atalaya-teatro_92006


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 28
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.