AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

El mètode Grönholm

17 d'abril de 2021 

Torna un dels grans èxits de la comèdia teatral catalana

L'any 2003 es va estrenar per primera vegada El mètode Grönholm al Teatre Nacional de Catalunya i des d’aleshores ha traspassat totes les fronteres: ha esdevingut un èxit de públic tant a Catalunya, com a la resta de l’Estat i en l’àmbit internacional.

Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer són els quatre actors que aquest cop es posaran a la pell de quatre candidats a un lloc d’alt executiu en una multinacional, tots ells disposats a sotmetre’s a les rocambolesques proves del procés de selecció.

Aquesta situació dona peu a una comèdia que té les rialles assegurades, perquè no hi ha res més divertit que veure les nostres pròpies misèries, adonar-nos en aquest mirall màgic que és el teatre, de com l’ambició per aconseguir una mica més de prestigi, de consideració social i de diners ens fa actuar de la manera més ridícula. Sí, la gent riu molt a El mètode Grönholm però és un riure molt sa...., riem de nosaltres mateixos.

Jordi Galceran amb El mètode Grönholm és l’autor català que ha aconseguit ser el més representat a Catalunya i al món amb una obra dramàtica de text.

"En el teatre hi ha fracassos, aventures, èxits i fenòmens. El mètode Grönholm entra en aquesta última categoria", Sergi Belbel

Fitxa artística:
Autoria: Jordi Galceran
Direcció: Sergi Belbel
Intèrprets: Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer

Data: 17/04/2021
Horari: 20.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/el-metode-gronholm_93259


         The Mountain. Agrupación Señor Serrano

Una reflexió sobre la veritat

Hi ha una imatge àmpliament compartida que recorre la història de les idees: escalar una muntanya, superar totes les dificultats per arribar al cim i, un cop allà, poder veure el món "tal com és". Veure la veritat, no només ombres o reflexos. És una imatge bonica, sens dubte. Però és així, realment? Sovint, quan mirem del cim cap avall només veiem núvols i boira que ho cobreixen tot, o un paisatge que canvia en funció de l'hora del dia o del temps que fa. Com és aquest món, llavors? Com és aquesta veritat? Existeix, la veritat? L’objectiu és simplement coronar el cim, o més aviat es tracta de recórrer el camí, fred i inhòspit, que hi porta?

The Mountain combina la primera expedició a l'Everest, l'èxit de la qual és encara avui incert, amb Orson Welles sembrant el pànic al seu programa de ràdio La Guerra dels Mons; jugadors de bàdminton jugant a baseball; un web de fake news; un drone escrutant al públic; molta neu; pantalles mòbils; imatges fragmentades; i Vladímir Putin dissertant satisfet sobre la confiança i la veritat.

L’Agrupación Señor Serrano és una companyia de teatre amb seu a Barcelona que crea produccions originals sobre aspectes discordants de l’experiència humana contemporània. Els espectacles de Señor Serrano barregen vídeo en directe, maquetes, text, performance, so i objectes.

Les produccions de la companyia s’estrenen i giren internacionalment.

A L’Atlàntida ens presentaran el seu nou espectacle The Mountain.

Obra en anglès amb subtítols en català.

A les 21.30 h diàleg posterior amb l’equip artístic.

Cicle Escenaris, Joves, Temporada estable

Data: 22/04/2021
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida - Sala Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/nova-data-the-mountain-agrupacion-se%C3%B1or-serrano_77610


         Vida, d'Osona en Dansa

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

“Dansar amb la vida, fluir amb tots els seus moviments... escoltar l’univers, entregar-te a viure la vida que et viu.” Roser Farràs

Un any més, les escoles de dansa de la comarca celebren a L’Atlàntida una nova edició d’Osona en Dansa amb motiu del Dia Internacional de la Dansa i sota un tema comú. Una edició especialment marcada per la COVID-19 però que sortosament podrem celebrar.

 

ESCOLES PARTICIPANTS:

Nou Estil, Escola de Dansa M. Cinta, Estudi 67, Thaïs Dansa, Dance Studio Vic, Tempoballet, Escola de Ball Neus Gaja, Nova Generació, Escola de Dansa laia Baulenas, TLS Escola de Dansa

Data: 24/04/2021
Horari: Dues sessions: 17.00 h i 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/vida-d-osona-en-dansa_102590


         La cabra, o qui és Sylvia?

25 d'abril de 2021

Una comèdia divertida, però de temàtica molt seriosa: un secret desconcertant que pot esquerdar la vida harmoniosa d’una família quasi perfecta

La cabra és una comèdia desconcertant i experimental, però sobretot molt i molt divertida, tot i que amb una temàtica molt seriosa: la confusa naturalesa de l'amor, la necessària pèrdua de la innocència i les vivificants propietats del perill.

Martin acaba de guanyar el premi Pritzker, considerat el Nobel d'arquitectura, i ha rebut l'encàrrec culminant de la seva carrera, la creació d'una ciutat sencera al bell mig del desert. A més a més, gaudeix d'una vida envejable, al costat de la seva esposa Stevie, una dona intel·ligent, atractiva i empàtica, i el seu fill Billy, un jove sensible que mira els seus pares amb una admiració inqüestionable. Semblen una família nord-americana perfecta, d'esquerres, harmoniosa i triomfadora.

Des de fa uns mesos, però, Martin guarda un secret que el tortura i que només s'atrevirà a confessar al seu vell amic Ross, un famós periodista amb qui té una amistat indestructible de més de 50 anys de complicitats.

La confessió de Martin obrirà una porta bestial i generarà una crisi que mai haurien pogut imaginar.

Fitxa artística:
Autoria: Edward Albee
Direcció: Iván Morales
Traducció: Josep Maria Pou
Intèrprets: Jordi Bosch, Emma Vilarasau, Roger Vilà i Jordi Martínez

Data: 25/04/2021
Horari: 18.00h
Lloc: L'Atlàntida - Sala 1 Ramon Montanyà

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/la-cabra-o-qui-es-sylvia_93298


         La Nana i l'avi Papet van de concert

Un espectacle familiar i participatiu basat en el conte musical La Nana i l’avi Papet, d’Anna Roig Dolz

Recomanada a partir de 2 anys

La Nana és una nena a qui li agrada molt tocar el piano. Amb el seu avi, l’avi Papet, hi té una relació molt especial i, a través de jocs i cançons, ens convidaran a endinsar-nos en el seu món i a compartir situacions del seu dia a dia.

Espectacle participatiu basat en el conte musical La Nana i l’avi Papet, que ens parla de la relació entre els seus dos personatges, del valor de la convivència i dels petits moments que podem compartir en família. També ens parla de la importància de la música i de com ens pot acompanyar i ajudar a créixer des de l’amor i la confiança.

Vine a conèixer la seva història i a cantar les cançons amb l’Anna Roig Dolz, la seva autora.

 

FITXA ARTÍSTICA:

Idea original, creació i direcció: Anna Roig Dolz
Direcció artística: Anna Roig Dolz i Santi Serratosa
Músics i intèrprets: Anna Roig Dolz (veu, piano i narració), Daniel Arias (clarinet i flauta travessera), Andrea Peirón (violoncel), Albert Ciurans (piano) i Santi Serratosa (percussió).
Música i lletra: Anna Roig Dolz i Sant Serratosa
Arranjaments: Arnau Vilà
Producció: Creixendo 

Data: 25/04/2021
Horari: 12.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/la-nana-i-l-avi-papet-van-de-concert_102702


         Xou

Mentre tothom mira a l'escenari, la Companyia Còmica l'Ou Cost posa la mirada al que passa al pati de butaques

La companyia còmica osonenca l’Ou Cost ens ofereix una sèrie de gags humorístics realitzats especialment per a la Sala 4 de L’Atlàntida.

Producció: Companyia Còmica l'Ou Cost
Idea i Guió: Lluís Bové i Xevi Font
Vídeo: Setup audiovisuals
Realització:  David Conill i Jordi Amàrita
Amb: Oleguer Freixenet, Margarida Tió, Marc Sadurní, Berta Pagès
Artistes convidats: Mag Leandre, Jacob Valltramunt
Música: Joan Casas
Disseny gràfic: Xevi Font
Agraïments: Titelles Naip

Data: Del 29/04/2021 al 25/04/2021
Horari: 21.30 h
Lloc: Sala 4. L'Atlàntida digital

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/xou_104453


         8, 9 i 10. Raül Refree & Isaki Lacuesta

Música i imatge interactuen en temps real i troben en cada moment nous espais i nous llenguatges

Isaki Lacuesta i Raül Refree porten molts anys desenvolupant una obra molt personal, junts i per separat, que conté un profund aprenentatge i respecte per la tradició. Els últims anys han treballat en diverses pel·lícules i obres audiovisuals, i han desenvolupat instal·lacions per a museus. Junts també s’ho passen molt bé fent de tant en tant actuacions en directe on música i imatge interactuen en temps real i troben en cada moment nous espais, nous llenguatges on expandir la seva relació. A Vic, hi tornaran: Isaki manipularà imatges preparades per a l’ocasió, interaccionarà amb els timbres i les composicions que Raül desenvolupi a sobre l’escenari.

Una relació artística en constant evolució que es nodreix de moments com el que viurem en directe a sobre de l’escenari de L’Atlàntida.

 En un moment de recerca desaforada de la novetat, on sembla que tot s’hi val mentre sigui nou, una mirada a les tradicions ha sorgit de sota l’aigua com un submarí nuclear per ressaltar la bellesa i la sinceritat d’allò que crèiem oblidat. Les formes populars, la bellesa de la imperfecció del poble i de la natura, l’emoció davant de la tècnica, el valor de la geografia i la mirada cap a la saviesa dels temps: tot això forja un trampolí bestial i inigualable que empeny un nou present cap a la recerca compromesa i integrada en l’entorn. Perquè el que escoltem, el que mirem o el que sentim té un impacte directe en el temps i en el futur que tindrem.

 

Isaki Lacuesta

És uns dels directors de cinema del país amb més reconeixement internacional.

Ha escrit i dirigit nou llargmetratges, l'últim dels quals, Entre dos aguas, li va suposar la seva segona Concha d'Or al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i els premis a la millor pel·lícula i al millor actor al Festival de Cinema de la Mar de Plata, així com set premis Gaudí, inclòs el de millor pel·lícula en llengua no catalana i el de millor director.

L’any 2018 el Centre Georges Pompidou de París va dedicar una retrospectiva completa a la seva obra, així com el llibre Le cinéma d'Isaki Lacuesta (Brice Castañón i Sergi Ramos, ed).

Les seves pel·lícules s'han projectat en festivals de tot el món i en centres artístics com el MOMA de Nova York, el Lincoln Center, l'Anthology Film Archives (Nova York), CCCB.

Entre d'altres premis a la seva trajectòria, ha rebut el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya (2012), el Premi Sant Jordi (2002, 2017) i el Premi Eloy de la Iglesia (2010, Festival de Màlaga). 

Raül Refree

És un dels productors europeus més aclamats de l'última dècada. Publica al costat d'experimentadors com Lee Ranaldo de Sonic Youth mentre revisa els fados d'Amália Rodrigues al costat de Lina. Ha treballat amb artistes innovadors com Rosalía o el Niño de Elche i al seu costat ha construït l'avantguarda del "nou flamenc”. Però la vida musical de Raül no s'atura aquí. També és un destacat compositor i músic que ha llançat nou àlbums sota el seu projecte més personal, Refree; aclamades bandes sonores de pel·lícules, i una discografia desbordant de projectes sense cotilles de gèneres. Raül només entén la música com a un exercici de creació i investigació en llibertat.

Data: 30/04/2021
Horari: 20.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/8-9-i-10-raul-refree-isaki-lacuesta_102718


         Vers per on, de Pentina el gat

Poemes i cançons en un divertiment de “poesia pop”

Pentina el Gat presenta l’espectacle Vers per on i convida tota la família a gaudir d’un viatge sonor amb l’alegria i l’energia que els caracteritza. En aquesta ocasió ho fa de la mà dels poemes de Núria Freixa, delicats, senzills i impregnats de tendresa.

Les cançons originals de la companyia converteixen la veu en la veritable protagonista, i barregen estils i utilitzen múltiples instruments. Un concert que uneix música i poesia, i explora com es poden abraçar aquests dos llenguatges, amb el suport d’una posada en escena dinàmica i atractiva.

Recomanat a partir de 4 anys.

FITXA ARTÍSTICA:

Poemes: Núria Freixa

Direcció artística: Martí Torras
Intèrprets: Xef Vila, Silvia Dotti, Pol Soler i Sam Atencia
Música original: Xef Vila, Silva Dotti, Pol Soler i Sam Atencia
Projeccions, llums i mapping: Xef Vila
Espai Sonor: Sam Atencia
Vestuari: Victoria Cretenze

Data: 02/05/2021
Horari: 12.00 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/vers-per-on-de-pentina-al-gat_102697


         Ara Malikian

El prestigiós violinista torna a Vic per presentar Le Petit Garage

Des dels recintes més grans i espectaculars de tot el món, fins als teatres més íntims i personals, Ara i el seu violí són capaços d'omplir cada racó de sensacions i emocions úniques.

Són aquests últims espais els que, per les seves dimensions, creen un ambient més acollidor, amb encant i nostàlgia. Un ambient diferent que es trasllada també a la música, eterna conductora de sentiments i sensacions al públic.

Ara Malikian al violí i Ivan "Melón" Lewis al piano, seran els encarregats de recórrer les diferents cançons del nou disc del violinista, des d'un punt de vista més clàssic.

Tanqueu els ulls i gaudiu d'un concert únic i personal de piano i violí.

FITXA ARTÍSTICA:

Violí: Ara Malikian
Piano: Ivan “Melón” Lewis

Data: 07/05/2021
Horari: Dues sessions: 18.00 h / 20.30 h
Lloc: L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/ara-malikian_102699


         Manual de supervivència, homenatge a Boris Vian

Cabaret literari amb textos i poemes de Boris Vian inèdits en català

L'escriptor Lluís-Anton Baulenas ens proposa un recorregut a l’entorn del controvertit, polifacètic i apassionant autor francès Boris Vian.

“El 1980 vaig anar a París per primer cop i em vaig dedicar, com no podia ser d’altra manera, a visitar les botigues de discos i llibres de vell. Vaig descobrir-hi Vian i em vaig quedar meravellat. En la vida d’un escriptor hi ha referents literaris i referents humans. Vian em va enlluernar per la seva actitud vital. Per la seva visió critica de la societat transmesa amb novel·les, narracions, teatre, poesia, articles, cançons protesta... Em va impressionar tant que és una de les raons per les quals vaig decidir fer-me escriptor. Ara, tinc la sort de fer-li aquest homenatge acompanyat del músic Pau Mainé, les melodies d’Oriol Tramvia, les il·lustracions de Miquel Zueras i la col·laboració de Gemma Julià”.

Lluís-Anton Baulenas
Versió catalana i dramatúrgia: Lluís-Anton Baulenas
Amb: Ll A. Baulenas, Pau Mainé i Gemma Julià
Música: Pau Mainé i Oriol Tramvia
Il·lustracions: Miquel Zueras

Cicle: L'Atlàntida fora de l'Atlàntida, Teatre de prop, Temporada Estable
Organitza: Fundació L'Atlàntida

Data: 08/05/2021
Horari: 20.00 h
Lloc: Casino de Vic

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/manual-de-supervivencia-homenatge-a-boris-vian_102749


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 24
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.