AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Visita guiada al centre històric

DISSABTE: Visita guiada al centre històric
Des de sempre el dissabte és dia de mercat a la plaça de Vic, i amb el temps, els vigatans han convertit el mercat en una festa: roba, artesania, aviram, flors, productes de la terra... 
Vine a mercadejar i a passejar pel mercat més tradicional de Catalunya. I a la tarda... VISITA GUIADA AL CENTRE HISTÒRIC: muralles, temple romà, casa de la ciutat, pintures de Josep M. Sert...i breu entrada a la nau central de la catedral i a la col·lecció principal del Museu Episcopal.

Mesures per evitar el contagi de Covid-19
Aforament limitat a 20 persones per grup
Ús obligat de mascareta
Respectar el distància física durant la visita
No participar si es té qualsevol símptoma que pugui posar en perill de contagi els participants a la visita.


Horari
Dissabtes, a les 5 de la tarda 
Informació i inscripcions: Oficina de Turisme de Vic 
Durada del recorregut: 1.30 h
Preu
5 € per persona
Menors de 12 anys gratuït 

Es recomana fer reserva prèvia : 93 8862091 / turisme@vic.cat

Data: Del 29/08/2020 al 26/12/2020
Horari: 17:00h
Lloc: Centre històric

         Leos Quartet

XVI Festival de Música Religiosa Vic

L’Eternitat ha sigut durant segles d’història la font d’inspiració per a molts artistes i pensadors. La complexitat d’aquest concepte ens ha fet reflexionar sobre l’existència en una línia temporal sense inici ni final. No obstant, el “més enllà” ha preocupat als humans des del seu origen. La mort, des de diverses perspectives, es mostra en la dualitat entre allò que deixa de ser i allò que es manté i perdura. En aquest concert fem un recorregut musical presentant obres de diverses èpoques. Algunes dedicades a la pèrdua d’un ésser estimat per part del compositor, com és la Simfonia fúnebre de Locatelli, escrita per les exèquies de la seva dona o el Crisantemi de Puccini, dedicat al Duc de Savoia. Per altra banda interpretarem també una petita selecció de música dedicada als difunts del compositor renaixentista De Morales i una selecció de lieder de Schubert, escollits amb el mateix denominador comú. Ambdós reculls han estat arranjats per membres de Leos quartet i pel concert compten amb la col·laboració de Ferran Albrich, com a baríton i Xavier Boadas, com a narrador.

 

Data: 24/10/2020
Horari: 20.30 h
Lloc: Església de l'Escorial

+ info: http://musicareligiosavic.cat


         Nexus Piano Duo

XVI Festival de Música Religiosa Vic

Amb aquest concert fem un triple homenatge: un homenatge al piano amb el seu esperit íntim, meditatiu i universal, un homenatge a Czerny que coneix bé el piano i comprèn molt bé aquesta música, i finalment, un homenatge a una de les pàgines més importants de la literatura musical occidental. Carl Czerny (1791-1857) va concebre la versió del Requiem l’any 1827 no com una mera transcripció o reducció per a piano a quatre mans de l’obra de Mozart, sinó com una versió amb el seu estil propi i, en conseqüència, amb les influències dels diferents músics amb els quals va mantenir relació. Ens trobem amb tota la música de Mozart en un sol piano. El gran coneixement que té Czerny del piano li permet equilibrar tota la seva sonoritat, en totes les tessitures, fent-lo sonar homogeni, ric i molt generós. Es tracta d’una partitura tècnica i interpretativament molt exigent, que explota al màxim les possibilitats sonores de l’instrument

Data: 25/10/2020
Horari: 19.00 h
Lloc: Església de Sant Domènech

+ info: http://musicareligiosavic.cat/


         Bernat Padrosa

XVI Festival de Música Religiosa Vic

El guitarrista Bernat Padrosa reivindica l'univers musical de la guitarra catalana a partir del recent enregistrament d'un disc monogràfic dedicat a la figura de Frederic Mompou. La transcripció realitzada pel mateix Padrosa de les Impressions íntimes l'ha fet adonar de com la sonoritat i lingüística de l'instrument de la guitarra intensifiquen alguns dels trets i postulats estètics d'aquesta important figura de la història de la música catalana com ara el «recomençament», el «primitivisme» o el «misticisme».

Lluny de les exhibicions de volum i virtuosisme com a mera finalitat, el nostre guitarrista cerca la gravetat i la intimitat d'una sonoritat pretèrita que troba el seu origen en l'ús de cordes de tripa i culminaren les guitarres construïdes pels constructors Torres.

És de la mà de l'assoliment d'aquesta preciosa sonoritat on Padrosa assoleix en els seus concerts una experiència estre mística i estètica que sembla assolir allò expressat pel propi Mompou: Aquesta música no té ni aire ni llum. És un dèbil palpitar del cor. No se li demana arribar més enllà d'uns mil·límetres en l'espai, però sí la missió de penetrar en les grans profunditats de la nostra ànima i regions més secretes del nostre esperit. Contenció i reserva.

Data: 30/10/2020
Horari: 20.30 h
Lloc: Església de l'Escorial

+ info: http://musicareligiosavic.cat/


         Vera i Claudio Martínez Mehner

Vera i Claudio Martínez Mehner
30 d'octubre de 2020

Germans Martínez
VENDA A PARTIR DEL 15 DE SETEMBRE
El millor Beethoven per a violí i piano

Dos intèrprets de ben reconeguda trajectòria i profunds coneixedors de l’obra de Beethoven ens ofereixen algunes de les sonates per a violí i piano més destacades d’aquest compositor, en el 250è aniversari del seu naixement. Per la seva brillantor i el seu profund lirisme, aquestes sonates ocupen un lloc preferent en el corpus creatiu de Beethoven.

Algunes de les sonates per a violí i piano més destacades de Beethoven amb dos intèrprets de tècnica exquisida.

L.V. BEETHOVEN:

Sonata núm. 8 per a piano i violí op. 30N. 3 en Sol major

Sonata núm. 3 per a piano i violí op12 N.3 en Mib major

Sonata núm. 5 per a piano i violí op. 24 en Fa major Primavera

A les 19.30 h xerrada divulgativa a l’entorn del concert a càrrec de Magda Polo Pujadas, doctora en Filosofia de la Música i professora de la Universitat de Barcelona.

30 octubre 2020 // DV 20:30
Sala 1 Ramon Montanyà

Data: 30/10/2020
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/vera-i-claudio-martinez-mehner_75334


         Poètic Trio

XVI Festival Música Religiosa Vic

Onze poemes, onze cançons que ens porten a un intens i dolç passeig per colors, olors i sons plens d'essència mediterrània.

Anna Martínez Norberto acompanyada per la reconeguda violoncel·lista Sandrine Robilliard presenten aquest projecte artístic literari-musical compost per la pròpia Martínez Norberto.

Al llarg d’una hora de duració, i a base de ritmes de valset mariner, bossa nova, rumba, pop barrejats amb sons clàssics i acompanyats per audiovisuals il·lustratius. Martínez Norberto i Robilliard musiquen tot un recull de poemes del poeta Joan Maragall dedicats al seu estimat Mar Mediterrani.

L’espiritualitat de la paraula de Maragall agafa la dimensió del fet proper, del que veiem i ens transcendeix en el moment interior..

Data: 31/10/2020
Horari: 20.30 h
Lloc: Església de l'Escorial

+ info: http://musicareligiosavic.cat/


         Orquestra de Cambra. Terrassa 48

XVI Festival Música Religiosa Vic

No som el centre de res, però som capaços de restar extasiats davant de la meravella de tota creació.

Una de les grans partitures de J.Haydn és sens dubte La Creació. Aquesta fou l'obra en que Haydn dedicà més temps en la seva composició, inspirada en els grans oratoris de Handel i segons ell mateix escrita per durar molt de temps. El text de l'obra està basat en el Gènesi, el llibre bíblic dels Psalms, i el llibret fou primer ensenyat a Handel però en refusà la composició per la complexitat que veia en musicar La Creació del Món. Haydn agafà el repte aconseguint-ne tot un monument sonor.

Estructurada en tres parts, en la primera es celebra la creació de la llum primordial, la Terra, els cossos celestes, l'aigua, el clima i la vida vegetal; la segona part ens parla de la creació dels animals marins, els ocells, els animals terrestres i finalment l'ésser humà; i en la tercera ens trobem al Paradís, amb els primers moments d'Adam i Eva.

En una època marcada per la gran incertesa sanitària arreu del planeta hem intentat recuperar un dels fets més normalitzats en temps de Haydn: l’adaptació per a cordes d’obres importants del moment i originalment escrites per a altres formats instrumentals. Un fet que permetia poder escoltar aquestes músiques a qualsevol espai i indret i amb formats instrumentals més fàcils d’aconseguir. El format escollit per Haydn va ser per a cor, solistes i orquestra simfònica, i ell mateix encarregà al seu alumne A. Wranitzky una versió per a cordes acabada l’any següent de la seva estrena.

Data: 01/11/2020
Horari: 19.00 h
Lloc: Església de Sant Domènech

+ info: http://musicareligiosavic.cat/


         Guix de Vers. Bhelsaf

Bhelsaf ha creat una peça teatral que recull la poesia llegida per fer néixer poesia escrita, parlada, construïda i ensenyada. Ho fa a través d’un món on els objectes respiren, on la lògica i la realitat es transformen. Bhelsaf és una companyia formada per Laura Capdevila Millet (interpretació visual a l’Institut del Teatre) i Mariona Pladelasala Ferrer (estudis literaris i caracterització).

Intèrprets: Laura Capdevila  i Mariona Pladelasala
Dramatúrgia: Mariona Pladelasala Ferrer
Producció i mirada externa: Túnels teatrals/Maria Codinachs

Dues sessions, dimecres 4 i dijous 5 de novembre
Acte amb inscripció prèvia obligatòria fins al dia abans a cultura@vic.cat / 671741097 Places limitades.

Data: Del 04/11/2020 al 05/11/2020
Horari: 21.00 h
Lloc: Institut del Teatre - Centre d'Osona

         Núria Graham, Marjorie

Núria Graham, Marjorie
 

La cantant osonenca presenta el seu nou disc.

Núria Graham va aparèixer a l’escena musical amb només 17 anys. La fusió de talent, virtuosisme i gràcia personal de l’artista fou una esplèndida carta de presentació que de seguida va aixecar grans expectatives. Ara presenta el seu nou disc, on arriba a la plena maduresa artística.

Data: 05/11/2020
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/nuria-graham-marjorie_53637


         La dona del 600, de Pere Riera

Una comèdia divertida amb un repartiment de luxe

Degut a les mesures preses per pal·liar els efectes del Coronavirus, aquest espectacle s'ha ajornat: s'havia de realitzar el 19 d'abril i es va ajornar al 12 de juliol. Malauradament, el mes de juny tampoc es preveu la possibilitat de reobrir les sales i, per tant, l'espectacle s'ajorna novament fins al divendres 6 de novembre a les 20.30 h.

Les entrades comprades seran vàlides per a la nova data sense haver de realitzar cap canvi, ni gestió.

Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila i Pep Planas protagonitzen aquesta divertida comèdia. En Tomàs és vidu, té més de setanta anys, i el metge l’obliga a estar-se del cafè, la llet, la sal i els greixos. Un bon dia, la seva filla Montse li du un regal inesperat.

12 juliol 2020 /// DG18:00
Sala 1 Ramon Montanyà
Preu10 € - 22 € - 27 € - 29 €
Durada1 h 40 min
OrganitzadorsFundació L'Atlàntida
Autoria i direcció: Pere Riera

Intèrprets: Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila i Pep Planas

Una producció de Bitó i Minoria absoluta

Data: 06/11/2020
Horari: 18:00h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/nou-ajornament-06-11-2020-la-dona-del-600-de-pere-riera_73198


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 23
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.