AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Presentació de la novel·la gràfica "El tresor d'en Lucio"

Amb el seu autor, Belatz

Data: 16/10/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Llibreria Muntanya de llibres


         Ell, el musical

L'espectacle és la presentació del primer llibre d'Uriol Gilibets.

Ell, vida i observacions d'algú que podria ser jo tu. És un espectacle multidiscipliar realitzat juntament amb el músic Eudard Gener.

L'espectacle toca la cançó, el cabaret, la poesia i l'humor. Tot això en dosis molt variades. 

Data: 17/10/2018
Horari: 20:00h
Lloc: Casino de Vic


         ARUÁN ORTIZ & RAYNALD COLOM DUET

DIVENDRES
19
ARUÁN ORTIZ & RAYNALD COLOM DUET
Jazz, Cuba-Catalunya
22:00h 
8€/10€
 

Raynald Colom, un dels trompetistes més respectats a l’escena jazzística espanyola i internacional, s’uneix al premiat pianista cubà, resident a Nova York, Aruán Ortiz - “un dels pianistes més versàtils i excitants de la seva generació” per a traduir al jazz, amb gran mestratge, composicions sòlides de l’era dorada francesa, revisitant peces des de Darius Milhaud, Erik Satie, Federic Mompou com també Bix Berbedecke i Duke Ellington, creant una atmosfera que permetrà viatjar a través dels temps en un treball que uneix els sons de la música contemporània clàssica amb el jazz modern del segle XXI.

Tot i que la col·laboració entre aquests dos músics té ja una trajectòria de més de 15 anys, no és sovint que se’ls pot veure en formació de duet, fet que fa d’aquest concert una ocasió única.

Aruán Ortiz piano | Raynald Colom trompeta

Data: 19/10/2018
Horari: 22:00h
Lloc: Jazz Cava

+ info: http://www.jazzcava.com/


         ÀNGEL DURAN: THE BEAUTY OF IT

Escenaris

Un solo de dansa sobre la dualitat entre el conscient i el subconscient
 
Una proposta escènica de dansa contemporània que exposa la fragilitat de l’home i proposa una reflexió sobre l’autenticitat de les accions o personatges que un mateix crea. És real tot allò que experimentem? Quina és la diferència entre actuar i comportar-se tal i com un és? Aquesta dicotomia en una persona fa que no puguem diferenciar què és la realitat i què és el somni.
 
El text és un extracte de l’entrevista feta a Carl Jung pel Dr. Richard I. Evans del Departament de Psico¬logia de la Universitat de Houston, l’agost de 1957.
 
Ballarí: Àngel Duran
 
Primer Premi de Coreografia de la 22ena edició de l’Internationales Solo-Tanz-Theater Stuttgart 2018 i menció especial al Festival Cortoindanza de Serdenya.
 
A les 21.30 h diàleg amb l’equip creatiu.

Data: 19/10/2018
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/escenaris/angel-duran-the-beauty-of-it/


         PROPOSTES. Pau Alabajos

PAU ALABAJOS
ACTUACIÓ - Homenatge a Vicent Andrés Estellés

CCVIC Can Pau Raba (C. Raval Cortines, 24)
Divendres 19 d'octubre
20:00h
ctivitat gratuïta
Entrada lliure

PROGRAMA
El músic valencià és un d’aquells artistes que creuen que la cançó segueix essent una eina de lluita i de resistència. Un recurs que li permet expressar idees i sentiments que, a més de tocar la fibra sensible, també puguin sacsejar alguna consciència. Alabajos, un dels referents de la música valenciana, presenta el seu nou disc Ciutat a cau d’orella, un treball que vol homenatjar la figura del poeta valencià Vicent Andrés Estellés en l’aniversari dels 25 anys de la seva mort. Alabajos ha volgut portar Estellés a un camp actual, embolcallat d’un pop que poques vegades s’ha combinat amb la seva poesia.

 

Pau Alabajos

Va començar la seua carrera artística cantant als carrers de València, a l’ombra del Micalet. L’any 2004 va publicar el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords, 2004), que va rebre el Premi Ovidi Montllor 2006 a la millor lletra per “Cançó explícita”. L’any 2008 va editar el seu segon treball discogràfic, Teoria del caos (Cambra Rècords, 2008), que va ser guardonat amb el Premi Ovidi Montllor 2008 al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor artista de cançó d’autor i Premi Muixeranga 2009 per votació popular al millor disc del domini lingüístic. L’any 2011 va eixir a la llum Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), Premi de la Fundació Gaetà Huguet a la millor producció cultural de 2011. 

Data: 19/10/2018
Horari: 20:00h
Lloc: CCVic Can Pau Raba

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-tardor-2018/pau_alabajos


         NÚRIA GRAHAM I EL PETIT DE CAL ERIL

Espai concert

Un doble concert amb complicitats i sorpreses
 
El Petit de Cal Eril i Núria Graham presenten els seus darrers treballs discogràfics, dos dels més destacats de l’escena catalana actual, premiats en la darrera edició dels premis Enderrock. Un concert únic i ple de complicitats que serveix de preàmbul de la vuitena edició del Foramuralla 2018. Amb el seu nou disc, Bird Eyes, Núria Graham s’endinsa en un marc compositiu i interpretatiu propi. Aquest àlbum d'estudi l'ha convertit en una de les veus més sol·licitades per tot el territori català.
Tot just tancada la màgica gira de La força, El Petit de Cal Eril torna amb nova música i presenta un disc que, de fet, en són tres. El treball conjunt de tota la banda ha estat clau en aquest nou projecte.
 
Núria Graham: Núria Graham, veu i guitarra; Jordi Casadesús, baix i guitarra; Aleix Bou, bateria i Artur Tort, teclats.
 
El Petit de Cal Eril: Artur Tort, teclats; Dani Comas, baix; Ildefons Alonso, bateria; Jordi Matas, bateria i Joan Pons, veu i guitarra.
 
El concert és a peu dret i amb servei de bar.

Data: 20/10/2018
Horari: 22:00h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/programacio/espai-concert/nuria-graham-petit-cal-eril/


         Bollywood, Bombay, Barcelona (BBB)

Preestrena de l’espectacle Bollywood, Bombay, Barcelona (BBB) de la companyia Dúo Fàcil, que porperament s’estrenarà a la Seca Espai Brossa

Tres emigrants vinguts de Bombay arriben a Barcelona en busca d’una vida millor enfrontant-se a totes les peripècies que suposa aquest xoc cultural. Des del seu petit pis recordaran tot allò que havien viscut anteriorment al seu país, amb un toc de nostàlgia.
Inspirats pel més pur estil de Bollywood i amb tota l’èpica que comporta, hem volgut aproximar-nos al drama de l’emigració, des de una mirada càlida i amable. Utilitzem l’humor i la tragicomèdia per posar en escena la decepció que comporta el despertar del somni migratori, quan les il·lusions no es corresponen amb la realitat.
Una combinació de músiques, balls i colors que ens regalen tant l’estil cinematogràfic, com aquest exòtic país ple de sensacions estètiques que és la India.

Data: 20/10/2018
Horari: 21:30h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/programacio/bollywood-bombay-barcelona-bbb/


         WILL JOHNSON Presentació FORAMURALLA'18

DISSABTE
20
WILL JOHNSON
Presentació FORAMURALLA'18
20:00h 
 FORAMURALLA'18  

Will Johnson és el líder de Centro-matic i de South San Gabriel. La seva tasca al capdavant d'aquestes bandes, així com els seus discos en solitari, l'han convertit en un dels compositors més prestigiosos i aclamats de Amèrica independent.

Data: 20/10/2018
Horari: 20:00h
Lloc: Jazz Cava

+ info: http://www.jazzcava.com/


         Masterclass de moviment: Del cos a la paraula a través del joc

Durant molt de temps he dedicat la meva formació i interès en el teatre a buscar quina és la utilitat del cos en la escena. L’he entrenat i cultivat en algunes disciplines, nodrit pel llenguatge del silenci. Amb el pas del temps, he anat admirant el valor de la paraula, i sense disminuir l’atracció que sento per la expressió corporal dalt de l’escenari, m’han anat interessant amb igual força les veus dels personatges i els seus pensaments transformats en text. L’atracció pel moviment corporal sovint va unida a la dels objectes escènics, i la escenografia, com a “membres animables” de la companyia.

En aquest moment em sento molt apassionat per integrar-ho tot: cos, veu, imatges plàstiques, pensaments, dramatúrgia i textos del personatges, intentant completar així la meva pròpia investigació en aquest ofici. Quan ara plantejo un espectacle, em sedueix a parts iguals el que diuen els personatges, que el perímetre del seus gestos. Segueixo amb la mateixa consideració el discurs de un actor/actriu interpretant, que el moviment que dibuixa quan travessa l’espai, quan mou els objectes escènics o quan calla i mira a un company, inspirat per un desig latent i camuflat.
Com que en 3 hores no podríem estudiar de forma eficaç aquest ventall de materials escènics que he descrit, us proposo abordar el més nuclear de tots ells. El que té a veure amb la feina essencial de actors i actrius, la més relacionada doncs amb la interpretació, que en aquest cas serà una interpretació del text a partir del cos. Del cos vibrant i lúdic. Vibrant a conseqüència del training físic i lúdic per la entrega incondicional al plaer de jugar, eina central de la meva manera de treballar.

PARTS DE LA CLASSE:
1.- Escalfament de la fisicalitat corporal.
2.- Escalfament de la expressivitat teatral i la disponibilitat a través del joc.
3.- La coralitat i la força en el grup.
4.- Cossos, veus, textos, i personatges.

IMPORTANT
1.- Recomanat aprendre un text dramàtic, (o part d’ell, ja que entre 10 – 15 línees, seria suficient), amb el que jugarem una mica dins dels exercicis proposats.
2.- Roba còmoda.

Data: 20/10/2018
Horari: D'11 a 14h
Lloc: Espai ETC

+ info: http://www.etcteatre.cat/masterclass/moviment-juanjo-cuesta-2018/


         JUDIT NEDDERMANN

DIUMENGE
21
JUDIT NEDDERMANN
Cantautora, Vilassar de Mar
19:00h 
15€

Judit Neddermann, cantant i autora de cançons, neix a Vilassar de Mar l’any 1991. Va presentar el seu primer disc “Tot el que he vist” (Temps Record, 2014) a l’any 2014, amb el qual va estar guardonada amb el Premi Descobertes, organitzat conjuntament pel Festival Strenes i La
Vanguardia. També va ser guanyadora del premi MIQUEL MARTÍ i POL del VII Certamen Terra i Cultura del Celler Vall Llach per la cançó “El Fugitiu” poema de Miquel Martí i Pol i finalista dels Premis ARC com a artista revelació.

Ha col·laborat amb nombrosos projectes i grups musicals, com són Els Amics de les Arts (veu femenina a “Bed & Breakfast”), Coetus, The Gramophone Allstars, Verd i Blau, Clara Peya i d’haver estrenat l’espectacle “Cançons de la veritat oculta”, ideat per Bankrobber, que és un concert-homenatge a Pere Calders, on la Judit Neddermann canta juntament amb altres músics com Joan Colomo, Mazoni, Maria Rodés, Guillamino o El Petit de Ca l’Eril entre d’altres.

El seu segon disc en solitari "Un Segon" (Satelite K, 2016) veu la llum al 2016, amb aquest disc la Judit ha sigut finalista dels premis ARC a millor gira de teatres i  auditoris de Catalunya i va guanyar el Premi de la Revista Enderrock a la millor cançó d’autor per “Mireia”. Ara ens presenta el que serà el seu tercer disc en solitari “Nua” (Satélite K, 2018), un disc cantat en català però on també ha hi trobem cançons en castellà i portugués. Estem davant una Judit més madura, tot i la seva joventut, on novament s’obre a cantar i compartir les seves vivències, sinceres i sense reserves.

NUA (Satélite K, 2018) és un disc on Judit Neddermann es despulla. Un disc que explora el pas a l'etapa adulta mirant i integrant la infància, no defugint-la. Cançons que celebren els cicles que ens proposa la vida, regits per les benvingudes i els comiats. És un disc que, a diferència dels anteriors, mira enfora, que ens porta des de l'emoció més íntima a la reflexió més ample del món on vivim, que condemna la impunitat policial, que es pregunta on són les víctimes sempre innocents, que canta al seu poble, que busca la llum.
Pop, folk i world music es fusionen sota la producció de Pau Figueres per servir onze cançons originals i dues versions, una tradicional ibèrica i una cançó de Fito Páez.
Un àlbum concebut per tal de mostrar-se nua, sincera i compromesa amb el moment que viu.

Data: 21/10/2018
Horari: 19:00h
Lloc: Jazz Cava

+ info: http://www.jazzcava.com/


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 35
1234Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.