Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016
AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Activitats familiars al MEV

Descobriu el món medieval.

Tots els diumenges a les 11h. Famílies amb infants a partir de 5 anys. Activitat gratuïta per als visitants del Museu.
Visita participativa amb la família a les col·leccions de romànic i gòtic. Amb un educador del Museu serem transportats al passat medieval utilitzant diferents objectes i materials.

Fulls d’observació.

Per a infants de 5 a 10 anys. Amb català, castellà, francès i anglès. Demaneu-ho a recepció.
Per a infants que visiten el Museu acompanyats d’adults, oferim uns fulls per buscar, dibuixar, pintar i escriure durant la visita a les sales d’art romànic.

El sol i la lluna.

Per a infants de 3 a 6 anys. Demaneu-ho a recepció.
Per a infants que visiten el Museu acompanyats d’adults, oferim un full amb uns bonics dibuixos medievals per buscar, trobar i pintar.

Data: Del 31/01/2017 al 05/04/2017
Horari: Diversos horaris
Lloc: Museu Episcopal de Vic

         Exposició "Murs"

Exposició de Mia Subirana #Murs. Murs transformats amb missatges

Data: Del 09/02/2017 al 31/03/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: El Gravat

+ info: https://www.facebook.com/609359509239526/photos/a.610668972441913.1073741828.609359509239526/729101553931987/?type=3&theater


         VICCC16 Panoràmica

VICCC16 Panoràmica, és una exposició que resumeix les activitats realitzades l’any passat en motiu de Vic Capital de la Cultura Catalana. Per a aquesta mostra s’han seleccionat algunes obres i exemples del que va significar l’any passat per a la ciutat de Vic i s’han col·locat al llarg de tota la col·lecció permanent del museu, de manera que les dues exposicions creen un diàleg en el que es busca implicar al visitant. Es podrà veure del 10 de febrer al 26 de març (inauguració: divendres 10 de febrer, 19.30h).

Data: Del 10/02/2017 al 26/03/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: www.viccc2016.cat


         Creure en 10 coses impossibles abans d’esmorzar

Una celebració en la que tanta importància té el que esdevé durant la festa (el dia de la inauguració) com les restes, residus i traces que s’acumulen durant el procés de celebració (que passaran a ser a part de l’exposició). Activitat en el marc del 25+1 aniversari d’H. Associació per a les Arts Contemporànies. Es podrà visitar de l’11 de febrer al 26 de març (inauguració: dissabte 11 de febrer, 18.00h).

Data: Del 11/02/2017 al 26/03/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: http://www.museuartpellvic.cat/events/event/exposicions-temporals-3/


         La Coral Xicalla comença a preparar les cantades de caramelles

La Coral Xicalla un any més comença a preparar les seves singulars cantades de caramelles i corrandes. T'hi vols apuntar?

Si tens ganes de passar una bona estona, conèixer gent, fer país, fer música,... Vine els dilluns de les 21:30 a les 23h al centre cívic de sta. Anna de Vic. Per altra banda si teniu fills, amics, néts, nebots,... amb ganes de cantar i passar-ho bé, assagem tots els dissabtes d'11 a 13h al mateix lloc.

Per dubtes o aclariments ens podeu localitzar a: coralxicalla@gmail.com, @coralxicalla, 

Data: Del 14/02/2017 al 04/04/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: CCVIC de Santa Anna

+ info: www.coralxicalla.pagina.cat


         Exposició "Arquitectures desaparegudes

L’Arxiu Històric del COAC presenta l’exposició itinerant ARQUITECTURES DESAPAREGUDES, que mostra un conjunt d’obres situades en diferents punts del territori i que actualment ja no es poden visitar, o bé per a la seva desaparició o bé perquè han sofert una transformació considerable.

Dia: A partir del 16 de febrer

Hora: de dilluns a dijous de 9 a 13h, i de 15 a 16h; divendres de 9 a 14h

 

Data: Del 16/02/2017 al 07/04/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: COAC-Osona (Pl. Bisbe Oliba, 2 - Vic)

+ info: https://www.arquitectes.cat/ca/osona-exposicio-itinerant-arquitecures-desaparegudes


         Exposició "Fantasmes al mur"

Exposició de Xavi Bové, Miquel Garcia i Andrea Gómez. A cura d’Imma Prieto

Inauguració, divendres 17 de febrer a les 19 h a ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

Fantasmes al mur genera un espai de discussió a partir d’una sèrie d’interrogants originats a partir de la idea de fantasma i de mur en relació a l’espai polític, social i econòmic. El projecte parteix de tres preguntes: qui són avui els nostres fantasmes? qui pot creuar els murs? qui és invisible?

L’exposició es construeix a partir de les intervencions de Xavi Bové, amb la instal·lació interactiva, Àrea de seguretat, la instal·lació d'Andrea Gómez, Perifèria, i la proposta de Miquel Garcia, Oradors.

Àrea de seguretat reflexiona al voltant de la gran quantitat d’informació que rebem sobre conflictes específics en l’àmbit mundial, observats des d’una àrea de confort i amb certes dosis de manipulació per part dels mitjans. La instal·lació interactiva de Xavi Bové convida al visitant a entrar en una zona delimitada de seguretat des d’on descobrir, mitjançant el seu moviment, una cartografia del patiment en el món. El so reforça l’experiència, juxtaposant-se al moviment silenciós de la imatge satèl·lit. Si sortim de l’àrea, per acostar-nos o allunyar-nos, tot desapareix. Davant del mur buit, en silenci, tot està ocult. Alhora, es vol qüestionar la fragilitat d’aquests límits: realment hi estem segurs?

La proposta d’Andrea Gómez apel·la a la realitat virtual assenyalant l’error com a estigma de l’acció humana. Perifèria reflexiona entorn de la identitat i de la pèrdua d’aquesta. Ens situem en l’entorn de Second Life i des d’aquí ens identifiquem amb un subjecte virtual que intenta arribar fins al confí de la plataforma digital. El més interessant és veure com a mesura que l’avatar s’acosta al límit va desapareixent i desintegrant-se. Gómez crea una metàfora de la situació que pateixen les persones que han de creuar una frontera. El món virtual esdevé mirall de les estructures que condicionen el nostre esdevenir.

En tercer i últim lloc, Miquel Garcia presenta la instal·lació Oradors, feta a partir del discurs que diferents dictadors i caps d’estat han portat a terme. Veus d’un temps passat inunden l’espai apel·lant a presències fantasmagòriques que ocupen el present. L’obra permet pensar el present a partir d’herències ideològiques i històriques, provocant una comparació que desvela les similituds entre diferents circumstàncies.

 

Activitats vinculades a l'exposició [veure article]

Data: Del 17/02/2017 al 13/04/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/2279-fantasmes-al-mur


         Exposició "OFICINA DE TURISME I A_A_A"

Exposició d'Helena Muñoz i el Col·lectiu A+. Projectes de mediació cultural entorn de les Adoberies de Vic

Inauguració, divendres 17 de febrer a les 19 h a ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

ACVic Centre d’Arts Contemporànies en col·laboració amb Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya i Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP) presenten dos projectes de mediació cultural al voltant de les Adoberies.

D’una banda, Oficina de Turisme és una instal·lació que permet visualitzar el procés de treball, realitzat amb joves, del projecte de mediació educativa sobre el barri adober. Està dirigit per Helena Muñoz amb la col·laboració de Jaume Guinart, Marta Ricart, el col·lectiu A+ i l’Institut La Plana de Vic. Oficina de Turisme és l’última de les capes que conformen el procés de treball i aprenentatge del projecte de mediació educativa “Adoberismes”, realitzat amb el suport de la Beca d’Educació Art Jove 2016 impulsada per la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

D’una altra banda, A_A_A és un recorregut pel primer any de trajectòria del Col·lectiu A+, dedicat a la reactivació cultural del barri de les Adoberies a través de l’art i l’arquitectura. L’exposició es planteja com un espai de coneixement, treball, participació i relació amb agents per tal de trobar estratègies col·lectives de dinamització cultural. El Col·lectiu A+ es configura en el marc de la QUAM-CAPP 2015 «Interessos públics i creació col·lectiva», a partir del taller dirigit per Santiago Cirugeda, orientat a plantejar estratègies col·lectives de dinamització social i cultural del barri de la Adoberies de Vic.

Data: Del 17/02/2017 al 13/04/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

+ info: https://www.acvic.org/ca/projectes-expositius/2275-oficina-de-turisme-i-a_a_a


         Birnam

El proper divendres 17 de febrer, a les 8 del vespre i s'inaugura al Temple Romà l'exposició "Birman" Jordi Pagès collage(s) Suite inspirada en Birman de Víctor Sunyol. Estarà exposada fins el 26 de març.

La presentació de la mostra anirà a càrrec de Clara Rebollo. S’ha programat una lectura poètica a càrrec de Montse Vellvehí i Victor Sunyol. L’exposició recull 20 quadres, técnica collage, acrílic i llapis d’oli sobre cartoné. La suite està inspirada en el llibre Birnam de Victor Sunyol.

Data: Del 17/02/2017 al 26/03/2017
Horari: Consultar horaris Temple Romà
Lloc: Temple Romà

+ info: http://www.patronatestudisosonencs.cat/uploads/files/exposicions2017.pdf


         Exposició “Dones d’empresa”

Exposició “Dones d’empresa”

Exposició cedida per l’Institut Català de les Dones. L’exposició té com a objectiu fer més visibles les aportacions històriques de les dones a l'activitat empresarial de Catalunya, donant a conèixer les habilitats d'un conjunt d'empresàries que van desenvolupar les seves particulars formes de lideratge i van contribuir a enriquir l'activitat econòmica del país.

Horaris:  de dilluns a divendres de 8 a 19 h i el dissabte de 9 a 14 h

Organitza: Oficina VicDones-SIAD Osona

Data: Del 01/03/2017 al 31/03/2017
Horari: Consultar horaris
Lloc: Vestíbul de l’Edifici del Sucre

+ info: https://www.vic.cat/viure-a-vic/dones/activitats-8-de-marc-dia-internacional-de-les-dones-2017


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 24
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.