AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Exposició de David Casals Moreno

COR DE PAISATGES

de David Casals Moreno

del 14 d'octubre a l'11 de desembre de 2022

Sala romànica de L'albergueria

Data: Del 14/10/2022 al 11/12/2022
Horari: 17:00 h
Lloc: Sala Románica de L'albergueria

         La Blava

Mostra de peces inspirades en el poemari La fàbrica de Miquel Martí i Pol, en motiu de la commemoració dels 50 anys de la seva publicació. 

Horari: De dilluns a divendres d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

Inauguració: 21 d'octubre a les 19 h

Organitza: Escola d'Art de Vic

Participa: Fundació Miquel Martí i Pol

Data: Del 21/10/2022 al 27/11/2022
Horari: A consultar
Lloc: Escola d'Art de Vic

         Exposició de David Burillo

Horari:
Matí: dimarts a dissabte d'11 a 13 h.
Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h

Prípiat va ser fundada el 4 de febrer de 1970 per donar un lloc on viure als treballadors de la central nuclear de Txernòbil i les seves famílies. Era coneguda dins la Unió Soviètica com “la ciutat del futur”, doncs era una ciutat “planejada”, que comptava amb grans avingudes, edificis de fins 16 plantes, abundant vegetació, una població molt jove i uns índexs de criminalitat gairebé inexistents. L’accident de la central nuclear va tenir lloc la matinada del 26 d’abril de 1986. Però durant aquell dia les autoritats no van informar la població dels riscos que hi havia i tothom va fer vida normal. Al vespre del mateix dia 26, les autoritats van decidir que calia evacuar tothom. Ningú va poder tornar-hi a viure mai més. Des del 2011, la ciutat fou oberta a les visites de grups de turistes amb guia. Un grup de fotògrafs de Barcelona hi va anar l’any 2019. Aquesta és una mostra del que va veure un d’aquests fotògrafs: en David Burillo Toledano.

Data: Del 27/10/2022 al 27/11/2022
Horari: Matí: dimarts a dissabte d'11 a 13 h. Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h
Lloc: Temple Romà de Vic

+ info: https://patronatestudisosonencs.cat/ca/agenda/detall/Exposicio-de-David-Burillo


         Nova visita: “Avui, fa mil anys”

Avui, fa mil anys

Viatgem a l'edat mitjana a través d'una experiència immersiva per descobrir i entendre la col·lecció d'art medieval del MEV.

El MEV ha inaugurat aquesta tardor l’espai immersiu més gran dels museus catalans, pensat per gaudir d’experiències culturals i educatives a través de les emocions i les sensacions. L'espai s'estrena amb "Avui, fa mil anys", un arc de connexió entre el present i el passat de fa mil anys. que ens farà viatjar a l’edat mitjana per descobrir i entendre la col·lecció d’art medieval del MEV

Dissabtes i diumenges a les 12h

Preu: 8,5€, menors de 10 anys gratuït

Venda online o reserves a reserves@museuartmedieval.cat / 93 886 93 60

Es poden reservar visites en grup

Data: Del 01/11/2022 al 30/11/2022
Horari: Dissabtes i diumenges a les 12h
Lloc: MEV, MUSEU D´ART MEDIEVAL - Plaça del Bisbe Oliba, 3

+ info: https://entradas.codetickets.com/entradas/avui-fa-mil-anys_2269/museu-art-medieval/online?utm_source=sendinblue&utm_campaign=MEV%20-%20Novembre%202022&utm_medium=email


         Exposició: Amistat, de Clara Payas i Mireille Ripoll

La sala d'exposicions del Col·legi de l' Arquitectura Tècnica de Vic acollirà, del 4 de novembre al 30 de desembre, l'exposició Amistat, dins el cicle [Art2]
Vine a la inauguració  i assistiràs també a Tastets de cinematografia de Xevi Niubó, el proper divendres  4 de novembre a les  8 del vespre, Rbla. Passeig,71 Vic

Clara Payas - ALES DE GALA, 2022

 

La instal·lació ens parla dels relats que construïm sobre la naturalesa i sobre nosaltres. De quines imatges fem servir per a il·lustrar-los, i de com aquestes arrelen profundament en nosaltres configurant un imaginari col·lectiu per a una història fonamental, aquella que ens orientarà en la nostra dimensió existencial.

 

Però per sobre de tot, ALES DE GALA ens parla d'amor, de bellesa i de mort; de la infantesa, de l'aprenentatge i del despertar al món.

Mireille Ripoll - Gravats – D’ÀNIMES I PEDRES

D’ entrada, es tracta d’ un joc. Amb el que tinc a la mà i amb el que es dóna en aquell moment. No parteixo d'una idea definida abans de posar-me a gravar, deixo que aparegui, com una escriptura automàtica, d'una forma intuïtiva, que es desenvolupa orgànicament. Utilitzo una planxa de metacrilat i la vaig modificant, faig diferents tiratges, cadascun únic, tantes vegades com ho necessiti, i fins que em sembla que la planxa ha bolcat tot el que portava a dins. 

Per aquesta exposició, els gravats mostren coses tan diverses com ara l'aigua en moviment, pedres, i ànimes. Les pedres: terrestres i permanents. L’aigua, les ànimes: formes efímeres i passatgeres com papallones que se t'apareixen davant dels ulls i que ja no són.

 

 
 

Data: Del 04/11/2022 al 30/12/2022
Horari: 09:00 h a 13:00 h / 15:00 h a 17:00 h
Lloc: Col-legi de L'arquitectura Tècnica de Barcelona-Osona/Moianès .Rbla. Passeig,71 Vic

         Data: 11/11/2022
Horari:
Lloc:


         Data: 11/11/2022
Horari:
Lloc:


         Josep M. Colom amb Quartet Gerhard

Música de Brahms i Franck per a quartet de corda i piano

Aquesta proposta vol ser una experiència única en un concert que uneix els músics més destacats de la seva generació en l’àmbit pianístic i de música de cambra.

Josep Colom celebra el seu 75è aniversari i el Quartet Gerhard es troba en un moment dolç de consolidació. Junts se sumen per presentar-nos dues obres mestres del gènere de quintet amb piano: el quintet de C. Franck (del qual, el 2022, se celebra el 200è aniversari del naixement) i el quintet en Fa menor de J. Brahms.

Des dels seus inicis, el Quartet Gerhard ha estat estretament vinculat a L’Atlàntida, on ha actuat en repetides ocasions. Considerat un dels quartets més destacats de la seva generació en l’àmbit internacional, la formació es distingeix per la seva remarcable sensibilitat cap al so i per un respecte profund per la música com un dels valors humans.

El barceloní Josep M. Colom és un dels pianistes catalans amb més prestigi i projecció internacional. L'any 1998 va rebre la concessió del Premio Nacional de Música que atorga el Ministerio de Cultura espanyol.

PROGRAMA:

César Franck (1822-1890)

Quintet per a piano i cordes en Fa menor FWV 7

  1. Molto moderato quasi lento - Allegro /
  2. Lento, con molto sentimento

III. Allegro con troppo ma non fuoco

Brahms (1833-1897)

Quintet amb piano en Fa menor op. 34 (45’)

  1. Allegro non troppo
  2. Andante, un poco Adagio

III. Scherzo. Allegro - Trio

  1. Finale Poco sostenuto - Allegro non troppo

Data: 11/11/2022
Horari: 20:00h
Lloc: Sala 2 Joaquim Maideu.

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/josep-m-colom-amb-quartet-gerhard_152212


         Xerrada divulgativa a l'entorn del concert a càrrec d’Abel Miró.

Josep M. Colom amb Quartet Gerhard

Xerrada divulgativa a l'entorn del concert a càrrec d’Abel Miró.

A les 19’00 h xerrada divulgativa a l’entorn del concert a càrrec d’Abel Miró,  professor de Filosofia a la Universitat Internacional de Catalunya 

La xerrada es realitzarà a la sala 3 i l'aforament és limitat. Accés amb l'entrada del concert.

Data: 11/11/2022
Horari: 19:00h
Lloc: Sala 3 Joan Anglada

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/josep-m-colom-amb-quartet-gerhard-xerrada-divulgativa-a-l-entorn-del-concert-a-carrec-d-abel-miro_156936


         Presentació de Llibre" Viatges d'en Kabbo" de Jordi Llompart

Divendres tindrem amb nosaltres al periodista Jordi Llompart que vindrà a presentar-nos el seu darrer llibre Viatges d'en Kabbo, publicat per Columna. A Jordi Llompart el recordareu de veure'l a TV3, on va presentar i dirigir diversos programes informatius. Però després d'aquesta etapa Llompart s'ha dedicat sobretot a produir i dirigir pel·lícules i documentals d'àmbit internacional.

Viatges d'en Kabbo el periodista ens ofereix tot un seguit de cròniques vitals, sinceres i emotives d'algunes dels episodis més sorprenents de la seva vida personal i professional. Per exemple, una increïble aventura periodística a la Bolívia de la revolució i el narcotràfic dels anys vuitanta, un divertit i sorprenent viatge a les muntanyes del Iemen o els episodis de la tempestuosa producció de la pel·lícula per a cinemes IMAX 'El misteri del Nil. Inesperadament, just després d'aquest èxit internacional Llompart va haver d'afrontar la pèrdua de la seva filla Jana en un tràgic accident a Namíbia. De tot plegat, així com de l'amistat que compartia amb Pepe Rubianes, ens en parla en aquest llibre.

Aquest divendres Jordi Llompart serà a la llibreria per compartir-lo amb tots els que ens vulgueu acompanyar, i al seu costat hi seurà el director i realitzador David Fontseca. A les 18.30 h.

Data: 11/11/2022
Horari: 18:30h
Lloc: Espai Cultural de la Llibreria Muntanya de Llibres, C. Jacint Verdaguer ,31.


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 12
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.