AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Exposició de David Casals Moreno

COR DE PAISATGES

de David Casals Moreno

del 14 d'octubre a l'11 de desembre de 2022

Sala romànica de L'albergueria

Data: Del 14/10/2022 al 11/12/2022
Horari: 17:00 h
Lloc: Sala Románica de L'albergueria

         La Blava

Mostra de peces inspirades en el poemari La fàbrica de Miquel Martí i Pol, en motiu de la commemoració dels 50 anys de la seva publicació. 

Horari: De dilluns a divendres d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

Inauguració: 21 d'octubre a les 19 h

Organitza: Escola d'Art de Vic

Participa: Fundació Miquel Martí i Pol

Data: Del 21/10/2022 al 27/11/2022
Horari: A consultar
Lloc: Escola d'Art de Vic

         Exposició de David Burillo

Horari:
Matí: dimarts a dissabte d'11 a 13 h.
Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h

Prípiat va ser fundada el 4 de febrer de 1970 per donar un lloc on viure als treballadors de la central nuclear de Txernòbil i les seves famílies. Era coneguda dins la Unió Soviètica com “la ciutat del futur”, doncs era una ciutat “planejada”, que comptava amb grans avingudes, edificis de fins 16 plantes, abundant vegetació, una població molt jove i uns índexs de criminalitat gairebé inexistents. L’accident de la central nuclear va tenir lloc la matinada del 26 d’abril de 1986. Però durant aquell dia les autoritats no van informar la població dels riscos que hi havia i tothom va fer vida normal. Al vespre del mateix dia 26, les autoritats van decidir que calia evacuar tothom. Ningú va poder tornar-hi a viure mai més. Des del 2011, la ciutat fou oberta a les visites de grups de turistes amb guia. Un grup de fotògrafs de Barcelona hi va anar l’any 2019. Aquesta és una mostra del que va veure un d’aquests fotògrafs: en David Burillo Toledano.

Data: Del 27/10/2022 al 27/11/2022
Horari: Matí: dimarts a dissabte d'11 a 13 h. Tarda: de dimarts a diumenge de 18 a 20 h
Lloc: Temple Romà de Vic

+ info: https://patronatestudisosonencs.cat/ca/agenda/detall/Exposicio-de-David-Burillo


         Nova visita: “Avui, fa mil anys”

Avui, fa mil anys

Viatgem a l'edat mitjana a través d'una experiència immersiva per descobrir i entendre la col·lecció d'art medieval del MEV.

El MEV ha inaugurat aquesta tardor l’espai immersiu més gran dels museus catalans, pensat per gaudir d’experiències culturals i educatives a través de les emocions i les sensacions. L'espai s'estrena amb "Avui, fa mil anys", un arc de connexió entre el present i el passat de fa mil anys. que ens farà viatjar a l’edat mitjana per descobrir i entendre la col·lecció d’art medieval del MEV

Dissabtes i diumenges a les 12h

Preu: 8,5€, menors de 10 anys gratuït

Venda online o reserves a reserves@museuartmedieval.cat / 93 886 93 60

Es poden reservar visites en grup

Data: Del 01/11/2022 al 30/11/2022
Horari: Dissabtes i diumenges a les 12h
Lloc: MEV, MUSEU D´ART MEDIEVAL - Plaça del Bisbe Oliba, 3

+ info: https://entradas.codetickets.com/entradas/avui-fa-mil-anys_2269/museu-art-medieval/online?utm_source=sendinblue&utm_campaign=MEV%20-%20Novembre%202022&utm_medium=email


         Exposició: Amistat, de Clara Payas i Mireille Ripoll

La sala d'exposicions del Col·legi de l' Arquitectura Tècnica de Vic acollirà, del 4 de novembre al 30 de desembre, l'exposició Amistat, dins el cicle [Art2]
Vine a la inauguració  i assistiràs també a Tastets de cinematografia de Xevi Niubó, el proper divendres  4 de novembre a les  8 del vespre, Rbla. Passeig,71 Vic

Clara Payas - ALES DE GALA, 2022

 

La instal·lació ens parla dels relats que construïm sobre la naturalesa i sobre nosaltres. De quines imatges fem servir per a il·lustrar-los, i de com aquestes arrelen profundament en nosaltres configurant un imaginari col·lectiu per a una història fonamental, aquella que ens orientarà en la nostra dimensió existencial.

 

Però per sobre de tot, ALES DE GALA ens parla d'amor, de bellesa i de mort; de la infantesa, de l'aprenentatge i del despertar al món.

Mireille Ripoll - Gravats – D’ÀNIMES I PEDRES

D’ entrada, es tracta d’ un joc. Amb el que tinc a la mà i amb el que es dóna en aquell moment. No parteixo d'una idea definida abans de posar-me a gravar, deixo que aparegui, com una escriptura automàtica, d'una forma intuïtiva, que es desenvolupa orgànicament. Utilitzo una planxa de metacrilat i la vaig modificant, faig diferents tiratges, cadascun únic, tantes vegades com ho necessiti, i fins que em sembla que la planxa ha bolcat tot el que portava a dins. 

Per aquesta exposició, els gravats mostren coses tan diverses com ara l'aigua en moviment, pedres, i ànimes. Les pedres: terrestres i permanents. L’aigua, les ànimes: formes efímeres i passatgeres com papallones que se t'apareixen davant dels ulls i que ja no són.

 

 
 

Data: Del 04/11/2022 al 30/12/2022
Horari: 09:00 h a 13:00 h / 15:00 h a 17:00 h
Lloc: Col-legi de L'arquitectura Tècnica de Barcelona-Osona/Moianès .Rbla. Passeig,71 Vic

         Data: 18/11/2022
Horari:
Lloc:


         Data: 18/11/2022
Horari:
Lloc:


         Presentació de la nove-la " Lladrucs a les estrelles" Aniol Florensa

Presentació del llibre "Lladrucs a les estrelles" amb la participació de l'autor Aniol Florensa i del periodista Ernest Codina.

Divendres Aniol Florensa, director del programa de TV3 'Alguna pregunta més?', presentarà a Muntanya de llibres Lladrucs a les estrelles, la seva darrera novel·la publicada per l'editorial Llibres del delicte. Aquest llibre va guanyar el III Premi de novel·la negra Vilassar de Noir i combina a la perfecció el gènere negre amb l'humor i la ironia. Situem-nos. Any 1999. En Ricky vol guanyar diners ràpidament i crea una productora de cinema porno: Trempera Matinera. Poc es pensa però, que les seves accions deixaran una reguera de sang i de cadàvers. I ara avancem fins al 2019. En Narcís treballa de documentalista en una editorial i rep l'encàrrec de recopilar informació sobre un dels crims més estranys i macabres de la història de Catalunya: el cas Trempera. Cap a on el portarà aquesta investigació? Divendres a la presentació del llibre l'Aniol Florensa potser ens dona alguna pista. El periodista Ernest Codina acompanyarà l'autor a l'acte, que començarà a les 18.30 h.

Data: 18/11/2022
Horari: 18:30h
Lloc: Llibreria Muntanya de Llibres , Carrer Jacint Verdaguer 31 Vic

+ info: https://www.muntanyadellibres.com/cat/especial/agenda/15/


         El so de l'oceà

El jove Cai Godayol mostra els seus recursos teatrals i musicals en un monòleg intens

El so de l’oceà ens parla de la senzillesa. D’un món que és massa gran. D’aprendre a abastar els desitjos sense avarícia. De l’expressió pròpia per davant de tot, d’altres maneres d’interpretar la realitat, el plaer, el dolor. De desmuntar la infelicitat. Que cadascú té la seva història, la seva manera única d’explicar-la, i que dels altres sempre en traurem nous motius per créixer com a persones. Enormitat i limitació poden conviure en harmonia. Una lliçó de vida.

El jove actor osonenc Cai Godayol comença la seva carrera teatral i desplega les seves condicions com a actor i músic interpretant aquest monòleg amb intervencions pianístiques.

Data: 18/11/2022
Horari: 20:00h
Lloc: Sala 2 Joaquim Maideu.

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/el-so-de-l-ocea_152248


         Mireia Vives i Borja Penalba

Comencen el seu camí junts en 2015, gràcies a diverses col·laboracions en concerts. Al 2019 publiquen “Cançons de fer camí” el seu tercer disc conjunt, on la gran aliança entre l’etern guitarrista i una veu deliciosa els fa capaços com ningú d’anar de la cançó d’autor minimal a cappella, a la rumba, el pop-rock, el folk, el cabaret gamberro, la cobla i el reggaeton (feminista, com sinó?). i tot açò, sense perdre la coherència -sí, és possible- ni deixar de tenir les contradiccions que els fan preciosos.


Diuen que volen fer un disc de cançons que els colpegen i els fan entendre millor el món. És també un disc fet en ruta i com a teràpia. Gestat sense parar de rodar per tota la geografia del país. Si a ‘Línies en el cel elèctric’ eren mar i illes-cançó connectades per l’aigua però diferents per la seua pròpia fauna, a ‘Cançons de fer camí’ són muntanya i tots els camins que hi podem caminar.

 
 

Data: 18/11/2022
Horari: 22:30 h
Lloc: ETC vic

+ info: https://etcvic.cat/bravo/mireia-vives-i-borja-penalba/


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.