Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016
AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Masterclass. La cuina de l'àvia

PROGRAMA

A càrrec d'Isabel Castells de Can Sileta i la col·laboració de Josep Maria Vila

 

Cuina de l'àvia

 

Primera sessió d'un projecte de recuperació de la memòria culinària d'Osona, on es convida àvies i avis a cuinar plats tradicionals. Es tracta de plats que han passat de generació en generació, alguns dels quals s'han adaptat a les noves tendències gastronòmiques i, en canvi, d'altres s'estan perdent. Esdevé també un homenatge a la gent gran, sobretot a les àvies, cuineres domèstiques i restauradores, portadores d'un llegat gastronòmic no sempre reconegut, que forma part genuïna de la nostra cultura.

 

En aquesta primera sessió la protagonista serà Isabel Castells, cuinera de l'antic Restaurant de Can Sileta, que cuinarà en directe un dels seus plats estrella. També comptarem amb la presència de Josep Maria Vila, llicenciat en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Es dedica preferentment a l’estudi de la història de la literatura, segles XVII i XVIII, edició de textos teatrals, culinaris  i memorialístics. També és estudiós de la llengua i la literatura catalanes al Rosselló. Parlarà, entre d'altres coses, de la vella cuina familiar que es feia a Osona durant el segle XIX i inicis del XX.

Data: 20/05/2017
Horari: 10:00h
Lloc: CCVIC el Montseny

+ info: http://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-primavera-2017/la-cuina-de-lavia


         



Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.