AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Visita guiada dels diumenges. La tradició astronòmica a Vic

Diumenges 12, 19 i 26 de gener

4€ adults (menors de 12 anys gratuít)

Data: Del 12/01/2020 al 26/01/2020
Horari: 12:00h
Lloc: Sortida des de l'Oficina de Turisme

+ info: http://www.victurisme.cat


         Club de lectura De casa al club: Middlemarch de George Eliot

A la trobada del Club de lectura De casa al club del mes de desembre i gener comentarem el llibre Middlemarch de George Eliot. 

Sessió a càrrec de Rosa M. López.

Més informació a: De casa al club

Dimarts, 28 de gener de 2020 a les 20:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

Data: 28/01/2020
Horari: 20:00h
Lloc: Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         Conferència Alimentar-se bé no té edat*** a càrrec de Julio Basulto Marset.

Aula d'Ext. Univ. Gent Gran d'Osona
29 de gener de 2020

Conferència Alimentar-se bé no té edat*** a càrrec de Julio Basulto Marset. Dietista-nutricionista

Data: 29/01/2020
Horari: 18:00h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/aula-d-ext-univ-gent-gran-d-osona_56244


         Club de lectura en anglès: The god of small things d’Arundhati Roy

A la trobada del Club de lectura en anglès del mes desembre i gener comentarem el llibre The god of small things d’Arundhati Roy.

Es tracta de la història d’una família del sud de la Índia i, a través dels seus protagonistes, coneixem la seva vida durant tres generacions amb el rerafons convuls de la Índia dels anys 60 i 70, la societat de les castes i les migracions a altres països i l’adaptació a una cultura totalment diferent.

Aquesta va ser la primera novel·la d’Arundhaty Roy (Shillong, Índia, 1961- ) que va publicar l’any 1997 amb un gran èxit a arreu del món. Va guanyar el Premi Booker (1997), un dels més prestigiosos de la literatura en anglès i es va traduir a quaranta idiomes, passant a ser un clàssic contemporani de la literatura universal. Des de llavors, l’autora ha escrit diversos assajos relacionats amb la seva faceta d’activista per la pau i antiglobalització i no ha estat fins al cap de 20 anys que no ha tornat a publicar una altra novel·la, El ministeri de la felicitat suprema (2017).

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja podeu passar a recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú.

Les sessions són conduïdes per  Laura Arumí.

Dimecres, 29 de gener de 2020 a les 20:00 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

Data: 29/01/2020
Horari: 20:00h
Lloc: Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         Conferència ‘L’economia al servei de les persones

ARCADI OLIVERES
Conferència ‘L’economia al servei de les persones
El conegut economista i activista s’aproxima a l’economia posant com a centre el benestar de l’individu. És possible un sistema on la satisfacció de les necessitats de les persones i dels pobles estigui per sobre del lucre i del creixement? Cap on apunten els models alternatius d’economia social i comunitària?

Arcadi Oliveres

Doctor en Ciències Econòmiques. Professor titular del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor en diferents doctorats, màsters, postgraus i assignatures de lliure elecció a la UB, UPC, URV, UdLl, UdG. President del Patronat de la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès. Membre de la Societat Catalana d’Economia. President de Justícia i Pau a Barcelona de 2002 a 2014 Co-Impulsor del moviment social Procés Constituent.

Autor dels llibres:

Contra la fam i la guerra. Angle editorial (Barcelona, 2004). Tercera edició.

Un altre món. Angle editorial (Barcelona, 2006). Segona edició.

El meu camí cap a la utopia. Angle editorial (Barcelona, 2008).

Aturem la crisi. Angle editorial (Barcelona, 2009).

Diguem prou!. Angle editorial (Barcelona, 2012).

Autor de diferents publicacions en els següents camps de recerca: relacions Nord-Sud, deute extern, comerç internacional, cooperació al desenvolupament, governabilitat econòmica mundial, mundialització, ètica i economia, economia de la defensa, despesa militar, indústria i comerç d’armament, reconversió, desarmament versus desenvolupament…

Data: 29/01/2020
Horari: 19:00h
Lloc: CCVIC Can Pau Raba

+ info: https://centrescivics.vic.cat/esdeveniments/arcadi-oliveres/


         Fòrum de debats. Lluc Salellas: El franquisme que no marxa.

31 gener 2020

Lluc Salellas: El franquisme que no marxa.

A càrrec de Lluc Salelles, periodista, pollitòlec i polític.

Lloc: Auditòri el SUCRE - Plaça 1 d'octubre - Vic

Horari: A les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Preu: Entrada lliure

Data: 31/01/2020
Horari: 20:00h
Lloc: Auditòri el SUCRE - Plaça 1 d'octubre - Vic

+ info: http://www.forumdedebats.cat/


         Club de lectura Dones i literatura: L’edat de la innocència d’Edith Wharton

A la trobada del Club de lectura Dones i literatura del mes de febrer comentarem el llibre L’edat de la innocència d’Edith Wharton.

A L’edat de la innocència, Newland Archer és un prometedor advocat, fill d’una de les famílies més poderoses de Nova York, que està promès amb May Welland, una jove dolça i innocent d’una bona família. Però Newland s’enamora d’una cosina de la seva promesa, la condesa Olenska que acaba de venir d’Europa després de separar-se del seu marit, un noble polonès infidel i obscur. Aquesta situació farà que Newland es replantegi els seus principis morals. Es tracta d’un retrat de l’alta societat de finals del s.XIX, plena de convencionalismes i hipocresia que l’autora coneixia de primera mà.

Edith Wharton (1862-1937) era filla d’una família aristocràtica de Nova York. Va escriure novel·les, llibres de viatges, relats i poemes. L’any 1907 es va instal·lar a França i després del seu divorci d’un aristòcrata de Boston l’any 1911 poques vegades va tornar als Estats Units.

Va rebre la Legió d’Honor del govern francès per la seva tasca altruista durant la Primera Guerra Mundial. L’any 1921 va guanyar el Premi Pulitzer amb L’edat de la innocència i va ser la primera dona en rebre’l. També va ser la primera dona Doctora Honoris Causa de la Universitat de Yale (1923).

La seva literatura es caracteritza per l’ús de la ironia, pel gran coneixement de l’alta societat de Nova York que fa que les seves novel·les esdevinguin autèntics assaigs de costums i convencions de l’època i per la gran profunditat psicològica dels personatges que crea en les seves ficcions. 

Les sessions del club de lectura Dones i literatura són conduïdes per  Rosa M. Rubio Gutiérrez.

Les persones interessades en participar en aquest club de lectura ja poden recollir el llibre a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

La trobada del Club de lectura Dones i literatura es farà:

Dijous, 6 de febrer de 2020 a les 18:30 h. a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

Data: 06/02/2020
Horari: 18:30h
Lloc: Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         Club de lectura d’història: Julià, l’apòstata de Gore Vidal

A la sessió del mes de febrer del Club de lectura d’història comentarem el llibre Julià, l‘apòstata de Gore Vidal.

Disset anys després de la mort de l’emperador Julià conegut com l’Apòstata, dos escribes recuperen els seus diaris personals per escriure una crònica del seu mandat. Amb aquesta premissa, aquesta novel·la es converteix en un retrat d’una època crucial, el s. IV d.C. quan l’Imperi Romà començava la seva decadència i el cristianisme prenia el protagonisme que el portaria a l’esplendor de l’Edat Mitjana. Està considerat un dels millors assaigs històrics sobre la vida d’aquest emperador, que va governar entre els anys 331 i 363 dC i que, tot i estar educat en la religió cristiana, va decretar la llibertat de culte i es va declarar seguidor dels clàssics grecs i un hel·lenista convençut. També va fer reformes per reduir el cost del seu govern en un moment on les arques públiques ja estaven molt malmeses.

Gore Vidal (1925-2012) va ser un dels intel·lectuals nord-americans més importants del s.XX, també molt conegut per les seves opinions polítiques, tot sovint polèmiques i molt crític amb alguns presidents dels EUA. Va escriure la seva primera novel·la amb 21 anys i, a més d’un bon nombre novel·les, també va escriure obres de teatre i guions per a pel·lícules com Ben Hur i Calígula i sèries de televisió. Durant els anys 60 va escriure Julià, l’apòstata (1964), Washington D.C. (1967) sobre la política americana en època del president Roosevelt i Myra Breckinridge (1968) una comèdia sobre transexualitat, tres obres que van tenir molt d’èxit de crítica i públic. A partir els anys 70 es va centrar en publicar obres d’assaig històric principalment d’història de Nord-Amèrica i del món clàssic.

Data: 12/02/2020
Horari: 19:00h
Lloc: Biblioteca Joan Triadú

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         PARLAR AMB L’UNIVERS

PARAULES A COR OBERT 
Activitats públiques en el marc de l’exposició En el nom de la mare, en el nom de la terra

Les activitats tindran lloc a ACVIC (Sant Francesc, 1 Vic) si no se n’especifica un altre.

Cicle de trobades amb creadores que volen compartir una escriptura que s’origina en l’experiència viva i que vol transmetre les fonts de coneixement que van trobant al llarg del seus diversos itineraris de vida i de creació.

Són escriptures que enllacen amb una genealogia femenina de la paraula que no ha renunciat mai a desplegar-se lliurement; vulnerable però arrelada a la font portadora de sentit que és la llengua mare, la llengua viva. Escriptura a cor obert que dóna veu a molts temes que han estat tabús i dels que ara volem parlar i saber-ne més: les experiències femenines del coneixement i la transcendència, el plaer femení independent, la mística activista, i la vivència de l’amor universal.

Dijous 13 de febrer a les 19.00 h
PARLAR AMB L’UNIVERS
Sílvia Gubern 
Trobada amb l’artista i lectura de poemes dels seus tres llibres

Pintora, pionera de l’art conceptual i dissenyadora, Silvia Gubern ha fet un treball de recerca profunda de les fonts que unifiquen les tres branques del coneixement: l’art, la ciència i l’esperit. La seva escriptura dictada ha estat recollida en tres llibres de poesia que es reeditaran properament: Imperdibles, La Puerta de los Lindesi Poesia Cosmológica. L’interessa el coneixement que neix en la vibració i sintonia de la veu personal i la veu del cosmos, en l’obertura dels sentits sensorials i el treball interior de la consciència ampliada més enllà de les estructures que ens limiten. Convida a recuperar el poder guaridor de les paraules que, com diu, “són ideogrames màgics i poderosos que brollen al marge d’una mateixa i de la ment”.

Dijous 12 de març a les 19.00 h
PARLAR AMB EL PLAER
Mireia Sallarès

Dissabte 28 de març a les 19.00 h
PARLAR AMB LA TERRA
Eulàlia Valldosera
Trobada teòric-pràctica amb l’artista 

Dimecres 22 d’abril a les 19.00 h
PARLAR AMB L’AMOR
Maia Creus
Conferència i lectura performativa de textos de Fina Miralles

Dissabte 25 d'abril de 2020
MERAVELLA’T
Exploracions i connexions amb la natura a través de l’art
Taller impartit per Irene Pérez, artista de l’exposició.

Taller d’11.00 a 14.00 h. Inscripció prèvia a la web d’ACVIC [+ info i inscripcions]

Hi haurà una visita comentada prèvia, oberta al públic, que servirà de context per al desenvolupament del taller.
Visita comentada de 10.00 a 11.00 h. A càrrec d’Assumpta Bassas, curadora de l’exposició

Fotografia: Silvia Gubern. Dibuix canalitzat. Cortesia de l'artista.

Data: 13/02/2020
Horari:
Lloc:

+ info: https://www.acvic.org/ca/programacio-de-cursos/3019-activities-related-to-the-exhibtion-en-el-nom-de-la-mare,-en-el-nom-de-la-mare-terra


         Àgora Vic

Consulta la programació a l'enllaç que trobaràs a continuació

Data: 22/02/2020
Horari: De 16 a 20h
Lloc: Diversos espais

+ info: http://www.mestresdevida.cat/


         
S'estan mostrant 10 activitats (1-10) de 13
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.