AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Vicpuntzero

Visitar el Vicpuntzero és gaudir d’una experiència que ens situa al punt més alt del centre històric, on la ciutat va començar. És viure l’origen, la història i el batec de Vic al voltant del seu patrimoni històric, artístic i cultural.

L’experiència Vicpuntzero convida a visitar la reconceptualització del conjunt arquitectònic de l’Església barroca de la Pietat amb el seu campanar i el jaciment arqueològic amb restes romanes, tardoantigues i medievals. Finalment el visitant pot gaudir de l’audiovisual immersiu “Vic, un viatge pel temps i l’art” on es proposa un recorregut per la història de la ciutat a traves de l’art.

Juntament amb el Temple Romà i les restes del Castell dels Montcada, l’espai que tot el conjunt ocupa s’ha identificat pels historiadors i els arqueòlegs com l’epicentre fundacional de la ciutat que compta amb més de dos mil anys d’història.

El Vicpuntzero, tal com indica el seu nom, esdevé el punt de partida per al visitant, potenciant la riquesa patrimonial i turística de la ciutat i del territori. Un lloc on es concentra l’essència de la ciutat formada per èpoques i estils diferents definits pels conjunts arquitectònics, però també per la potent proposta d’espectacle audiovisual que es desenvolupa a la Capella Fonda. D’aquesta manera, estirant el fil de l’art obrim un relat que mira cap al continu temporal fent un recorregut des del segle I fins a l’actualitat, una experiència emocionant, alhora enriquidora, d’art i història.

Horaris:

De dilluns a divendres, grups a concretar.

Dissabte:

Experiència Vicpuntzero: a les 10 h, a les 12 h.

Descobrir Vic: 17 h (visita guiada exterior pel centre històric amb entrada a la nau central de la catedral i a l'espai Vicpuntzero)

Vicpuntzero temàtica: a concretar.

Diumenge i festius:

Experiència Vicpuntzero: a les 12 h.

Tipus de visites

- Experiència Vicpuntzero: visita semi guiada per tots els espais del recinte i inclou l’audiovisual immersiu.  Durada d'1,5 h.

- Descobreix Vic: visita guiada per l’experiència Vicpuntzero i que segueix pel centre històric de la ciutat. Durada de 2 h.

- Vicpuntzero temàtica: visita amb guia especialitzat sobre diferents temàtiques a partir de l’espai. Aquesta visita inclou la possibilitat de fer-se a la carta. Només cal visitar el web o posar-vos en contacte amb nosaltres a través de l’Oficina de Turisme de Vic.

Tarifes

Experiència Vicpuntzero: 6 €

Entrada Descobrir Vic: 8€

Entrada Vicpuntzero Temàtica: a concretar.

Entrada reduïda*: 4 €

Entrada combinada ‘Vic, ciutat d’art’: 10 € (Aquesta entrada permet visitar l’espai Vicpuntzero, el MEV i la Catedral de Vic. Té validesa durant un any)

Data: Del 05/05/2021 al 31/12/2021
Horari: Visites concertades amb reserva prèvia
Lloc: Oficina de Turisme de Vic

+ info: https://www.vicpuntzero.cat/


         Bases Concurs de curtmetratges Julius 2021

Després d’un any d’espera (i quin any!) hem publicat les bases de la propera edició del concurs de Curtmetratges Julius!

La 18a edició manté el tema obligatori que es va anunciar en finalitzar el Julius 2019 i es celebrarà en les dates habituals del festival, que enguany seran del 23 al 27 de novembre de 2021 a Vic. 

El tema obligatori en el qual s’han d’inspirar els curts a competició és el manga Akira(Katsuhiro Otomo, 1988)

Hi ha 5.900 euros en premis i la data límit per presentar curtmetratges és el dilluns, 11 d’octubre de 2021. 

Data: Del 06/05/2021 al 11/10/2021
Horari:
Lloc: Web festival

Bases Julius 2021

+ info: http://festivaljulius.com/bases21/


         Anatomia sentida del dolor

TÍTOL: Anatomia sentida del dolor

AUTOR: Josep Ricart i Rial

ORGANITZA: L'albergueria, centre cultural del bisbat de Vic

Lloc: Església de la Pietat.

Plaça de la Pietat, 1 de Vic.

Dates: Del 3 de juliol al 18 de setembre de 2021

Inauguració: dia 3 de juliol de  a les 6 de la tarda.

Horari

Matí: Dimarts, dissabte i diumenge d'11 a 2

Tarda: de Dimarts a dissabte de 5 a 8

Dilluns tancat

Entrada lliure

Data: Del 03/07/2021 al 18/09/2021
Horari: A consultar
Lloc: L'albergueria

         La sorpresa de la persistència

Vint-i-cinc anys de vida deixen un pòsit, un llegat que no només pertany al L’albergueria, és un be de tots els que ho han fet possible, artistes, visitants, col·laboradors, muntadors,… 

Una instal·lació per recordar, reviure, recollir experiències i sensacions per les diferents exposicions o activitats des de l’inici de L’albergueria.

Horari: dijous i divendres de 17 a 20 h, dissabtes d`11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenges i festius d`11 a 14 h.

Del 4 al 25 de setembre de 2021

Data: Del 04/09/2021 al 25/09/2021
Horari: A consultar
Lloc: L'albergueria

+ info: https://lalbergueriavic.cat/inici/actual/


         LES VISITES GUIADES DEL MEV

LES VISITES GUIADES DEL MEV

La ciutat de Vic a l’Edat Mitjana. Com devia ser viure en una ciutat medieval? Descobreix-ho en un recorregut guiat per la col·lecció del MEV i la ciutat de Vic. Visita el primer dissabte de cada mes.

L’esplendor del gòtic. Coneix les millors peces del gòtic català amb una visita guiada per les sales del museu i la catedral de Vic. Visita el tercer dissabte de cada mes.

Recorregut medieval. Vine al MEV tots els dissabtes i diumenges i gaudeix d’una visita comentada per l’art, la cultura i els costums del món medieval.

Data: Del 04/09/2021 al 26/09/2021
Horari: 10.30h i 12h
Lloc: Museu Episcopal de Vic

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/content/noticies/pdf/agenda-setembre-2021-web%20v1.pdf


         Activitats familiars - Museu Episcopal de Vic

Mira, toca, olora i escolta l’art. Heu imaginat mai que una peça de museu es pugui mirar però també escoltar o olorar? Amb aquesta visita familiar, descobrireu que les obres d’art del MEV no només es poden gaudir amb la vista sinó també amb la resta de sentits! 

Tots els diumenges. 

Per a famílies amb nens a partir de 5 anys. 

4€ per participant amb reserva prèvia

Data: Del 05/09/2021 al 26/09/2021
Horari: 10.30h
Lloc: Museu Episcopal de Vic

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/content/noticies/pdf/agenda-setembre-2021-web%20v1.pdf


         Presentació del Dragon Trail Passport de Vic

Celebrem els 6 anys de la llibreria a tot Drac!

Presentació del DRAGON TRAIL PASSPORT de Vic. Un contacontes i una passejada pel barri, per descobrir un dels dracs amagats a la ciutat, i així poder fer servir el Passaport de la Ruta dels Dracs de Vic.

Amb inscripció prèvia: contacte@elpetittresor.com

 

Data: 18/09/2021
Horari: 11.30h
Lloc: Llibreria El Petit Tresor


         VISITES TEMÀTIQUES

Tant a la terra com al cel. El museu ofereix, de la mà de Joan Arimany i Juventeny, director de la revista digital “Reliquiae Sanctorum in Catalonia”, una visita que pretén aproximar-nos a les relíquies i reliquiaris que es conserven al museu, unes peces que, al llarg de la història, han apropat el cel a la terra.

GRATUÏT AMB EL PREU DE L’ENTRADA RESERVA PRÈVIA

Data: 18/09/2021
Horari: 17h
Lloc: Museu Episcopal de Vic

+ info: https://www.museuepiscopalvic.com/content/noticies/pdf/agenda-setembre-2021-web%20v1.pdf


         Visita a l’exposició “Eusebi Baucells. Homes i estructures”

Eusebi Baucells (1944-2017) va ser un artista vigatà que es va dedicar de ple a la pintura i a l’ensenyança de l’art. La seva activitat docent la va exercir, principalment, a l’Escola d’Art de Vic, de la que en va ser un dels professors fundadors.


La mostra Eusebi Baucells. Homes i estructures, proposa un recorregut a través de la trajectòria vital d’aquest artista per tal de descobrir les diferents etapes d’una obra pictòrica intensa i singular. L’exposició s’ha distribuït en tres grans blocs correlatius: l’artista, l’home i la malaltia, una fase, aquesta darrera, en què sorprenentment va conservar la pintura i el procés creatiu gairebé fins al final.


Visita guiada per Toni Garcia, professor de l’Escola d’Art de Vic i per Jordi Baucells, fill de l’artista.

 

Activitat gratuita.

Data: 18/09/2021
Horari: 17.30h
Lloc: Museu de l’Art de la Pell de Vic

Programa d'activitats

+ info: http://amicsmuseusosona.blogspot.com


         Presentació del conte "En Pui, el pollet de gall fer, té un missatge per a tu" d'Olga Nicolas

Dissabte 18 de setembre a les 18 h tindrà lloc a l'espai cultural Canigó de la llibreria Muntanya de Llibres la presentació del conte En Pui, el pollet de gall fer, té un missatge per a tu d'Olga Nicolas i publicat per l'Editorial Alpina. Es tracta d'un conte pensat per a totes les edats i publicat en català i en aranès, amb traducció de Gemma Segura.

El llibre explica la història d'en Pui, un pollet de gall fer que juntament amb les seves tres germanes se'n va d'excursió per un bosc del Pirineu i descobreix que no és un espai tan segur com es pensaven. Es tracta d'una història que pretén donar a conèixer el gall fer i alhora conscienciar-nos de la importància de comportar-nos correctament al bosc per tal de no molestar els animals que hi viuen.

La presentació constarà d'un contacontes a càrrec de l'autora Olga Nicolas, responsable també de les il·lustracions del llibre i també d'una xerrada divulgativa sobre el gall fer a càrrec de Paisatges Vius.

L'acte està organitzat per la llibreria i l'Editorial Alpina en col·laboració amb Paisatges Vius i la Federació d'entitats excursionistes de Catalunya.

Data: 18/09/2021
Horari: 18.00h
Lloc: Llibreria Muntanya de Llibres


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.