AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Espais de silenci

Exposició de pintura de Joan Ferrer

A través d'una extensa trajectòria creativa, Joan Ferrer ha destacat pel seu interès en una pintura de treballades estructures compositives a partir de les quals es configura un rigorós ritme visual. Aquestes dues característiques, combinades amb la rotunditat de volums i la contenció tant en els elements formals com en el cromatisme, donen lloc a la seva personal i inconfusible pintura.

En les seves darreres obres, sense deixar de banda la seva contundència habitual, s'obre un emotiu i vibrant univers de gran vitalitat cromàtica. Sempre, però, l'artista ha mantingut una severa actitud creativa de caràcter reflexiu, silent.

 

Data: Del 16/10/2020 al 22/11/2020
Horari: De dimarts a diumenge, de 18 a 20 hores
Lloc: Temple Romà

+ info: https://patronatestudisosonencs.cat/ca/agenda/detall/Exposicio-Joan-Ferrer


         Ramon d'Abadal i de Vinyals, historiador vigatà

Per Ramon Ordeig (Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic)
Commemoració del cinquantenari de la mort de Ramon d'Abadal i de Vinyals

Els actes d'homenatge a Ramon d'Abadal i de Vinyals (1888-1970) amb motiu del 50è aniversari de la seva mort volen mostrar la trajectòria vital, professional i acadèmica d'aquest historiador vigatà de projecció internacional. La seva producció acadèmica, reconeguda per les principals institucions, aporta un coneixement fonamental per entendre la història política i jurídica de Catalunya a l'Edat Mitjana. Amb els seus treballs, fonamentats en la documentació anterior a l'any 1000, va fixar els orígens mil·lenaris del nostre país.

Home arrelat a la terra, de conviccions fermes, destacava, en paraules de Santiago Nadal per "(...) la seva senzillesa en el tracte que considero un dels aspectes més "juvenils" de la seva actitud davant la vida mantinguda fins els 80 anys llargs de la seva existència. En això Abadal era no solament un intel·lectual profundament guanyat per la seva especialitat, en aquest cas la història; era també un gran senyor -i també un "pagès", com li agradava  nomenar-se-, que en la seva pròpia sang i en les mateixes tradicions familiars, en el seu arrelament a la terra, tenia com un hàbit ancestral de considerar la mutabilitat dels temps, la diversitat de les persones i la fragilitat de les possessions".
(Nadal, Destino, 1970)

Ho organitzen: Família d'Abadal del Pradell, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Museu Episcopal de Vic, Ateneu de Vic, Patronat d'Estudis Osonencs i Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic.

Hi col·laboren: Ajuntament de Vic, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya

Les conferències també es podran seguir en directe per streaming a www.ateneudevic.cat
Atesa la situació sanitària, caldrà fer reserva prèvia per telèfon a l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Vic.
Telf. 93 886 20 91

 

Data: 16/10/2020
Horari: 19.00 h
Lloc: Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic


         Bioarquitectura

Hàbitats saludables

L’arquitectura ecològica o la bioarquitectura és aquella que programa, projecta, realitza, utilitza, enderroca, recicla i construeix edificis sostenibles per a l’home i el medi ambient. Els edificis s’emplacen localment i busquen l’optimització en l’ús de materials i energia, el que té grans avantatges medi ambientals i econòmiques.

La manera de construir ha de ser respectant els éssers vius, al seu origen, la seva evolució, les seves propietats elementals, i les espècies en conjunt o les interaccions entre ells i l’entorn.

L’arquitectura ecològica o la bioarquitectura té 10 principis bàsics:

1. Valorar les necessitats

2. Projectar l’obra d’acord al clima local

3. Estalviar energia

4. Pensar en fonts d’energia renovables

5. Estalviar aigua

6. Construir edificis de major qualitat

7. Evitar riscos per a la salut

8. Utilitzar materials obtinguts de matèries primeres generades localment

9. Utilitzar materials reciclables

10. Gestionar ecològicament les deixalles

Aquesta activitat consistirà en una xerrada i col·loqui sobre com l’arquitectura i la construcció poden ser sostenibles i garantir l’equilibri del planeta. “L’hàbitat i els espais interiors on passem la majoria del temps de les nostres vides, han de ser sobretot, saludables, eficients i sostenibles en tots els seus aspectes” 

En Miquel Escobar, ens explicarà la filosofia de la bio arquitectura i construcció.  Projectarà imatges i feines fetes, veurem maquetes i materials de construcció. Podrem tocar i olorar els materials.  Al final de l’explicació en parlarem tots plegats i li podrem fer totes les preguntes i observacions que vulguem. 

Miquel Escobar, Arquitecte tècnic i membre de la xarxa EcoArquitectura. http://www.bioarkiteco.com/


Inscriu-te!
Data
16 d’octubre
Horari
De 19h a 20:30h
Lloc
CCVIC Plaça d’Osona
Tallerista
Miquel Escobar
Proposta Gratuïta. Cal inscripció prèvia .

Data: 16/10/2020
Horari: De 19h a 20:30h
Lloc: CCVIC Plaça d’Osona

+ info: https://centrescivics.vic.cat/esdeveniments/bioarquitectura/


         Ambre, de Josep Maria Diéguez

Ambre, de Josep Maria Diéguez
16 d'octubre de 2020
Estrena. Teatre de prop
Ambre
VENDA A PARTIR DEL 15 DE SETEMBRE
Llaç o no llaç. Aquesta és la qüestió? Una comèdia divertida al voltant de la nostra història recent

Ja fa molt de temps, gairebé tres anys, que sentim a dir que a Catalunya estem barallats per motius polítics, fins al punt de viure en una societat fraccionada en dues meitats. Segons això, el símbol que resumiria aquest enfrontament seria el color groc, principalment en forma de llaç. I com que l'ombra del llaç és allargada, es veu que arriba fins i tot als àpats familiars, que hem hagut de suspendre per no tirar-nos els plats pel cap. Doncs bé, nosaltres hem entrat en una d'aquestes celebracions per veure què hi ha de cert en tot plegat. I n'hem dit “ambre”, perquè fins i tot el groc és ple de matisos...

Una coproducció de Teatres d’Osona

16 octubre 2020 DV20:30
Sala 1 Ramon Montanyà

Data: 16/10/2020
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/ambre-de-josep-maria-https://latlantidavic.cat/ca/ambre-de-josep-maria-dieguez_75407_75407


         
S'estan mostrant 4 activitats (11-14) de 14
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.