AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

Ressonàncies sensorials

Manolo Gómez
Del 23 d'octubre al 6 de gener de 2021
Inauguració, divendres 23 d'octubre a les 19 hores

Exposició que mostra la decidida voluntat de l'artista Manolo Gómez (Vic, 1956) d'endinsar-se en territoris desconeguts i de cercar noves formes expressives. En aquesta exposició treballa, bàsicament, amb paper plegat i tractat, amb oli, grafit, tinta d'injecció, material fotogràfic, fum i d'altres elements eteris que deixen empremtes esborradisses a la seva superfície. Aquests papers conviden a la recerca en silenci, a explorar-ne els límits, a internar-se fins a la darrera llinda de l'espai i el temps artístics... fixant la tensió creativa, desafiant la línia temporal del temps i depurant el treball al taller.

Organitza: Museu de l'Art de la Pell i Ateneu de Vic

Data: Del 23/10/2020 al 06/01/2021
Horari: Consultar horaris
Lloc: Museu de l'Art de la Pell

+ info: http://www.museuartpellvic.cat/events/event/ressonancies-sensorials/


         El racisme policial a casa nostra

Acte inclòs en el Festival Tectònic. Festival de cinema per sacsejar el món

Debat
Quines son les situacions de vulneració de drets i de violència institucional cap a persones radicalitzades a Catalunya i l'estat espanyol? Ja sigui en el marc dels processos migratoris, a l'espai públic o en situacions de privació de llibertat, les conseqüències socials i individuals que es deriven del racisme estructural i institucional son profundes i sovint queden invisibilitzades. Des d'una perspectiva de la migració com a dret humà, profunditzarem conjuntament en com podem generar processos d'incidència política i social per denunciar i visibilitzar el racisme policial i fomentar canvis en les polítiques públiques.

Activitat vinculada al documental: 16 shots
Format: Presencial + streaming en directe

Organitzat per Festival Protesta, Irídia_ i EL9TV

Data: 30/10/2020
Horari: 18.30 h
Lloc: Sala d'actes d'El9Nou

+ info: www.festivaltectonic.cat


         Bernat Padrosa

XVI Festival de Música Religiosa Vic

El guitarrista Bernat Padrosa reivindica l'univers musical de la guitarra catalana a partir del recent enregistrament d'un disc monogràfic dedicat a la figura de Frederic Mompou. La transcripció realitzada pel mateix Padrosa de les Impressions íntimes l'ha fet adonar de com la sonoritat i lingüística de l'instrument de la guitarra intensifiquen alguns dels trets i postulats estètics d'aquesta important figura de la història de la música catalana com ara el «recomençament», el «primitivisme» o el «misticisme».

Lluny de les exhibicions de volum i virtuosisme com a mera finalitat, el nostre guitarrista cerca la gravetat i la intimitat d'una sonoritat pretèrita que troba el seu origen en l'ús de cordes de tripa i culminaren les guitarres construïdes pels constructors Torres.

És de la mà de l'assoliment d'aquesta preciosa sonoritat on Padrosa assoleix en els seus concerts una experiència estre mística i estètica que sembla assolir allò expressat pel propi Mompou: Aquesta música no té ni aire ni llum. És un dèbil palpitar del cor. No se li demana arribar més enllà d'uns mil·límetres en l'espai, però sí la missió de penetrar en les grans profunditats de la nostra ànima i regions més secretes del nostre esperit. Contenció i reserva.

Data: 30/10/2020
Horari: 20.30 h
Lloc: Església de l'Escorial

+ info: http://musicareligiosavic.cat/


         "Són uns homes determinats els qui bufen la història". Ramon d'Abadal i de Vinyals i el seu segle XX

Per Francesc Vilanova i Vila-Abadal (UAB)
Conferència amb motiu del cinquantenari de la mort de Ramon d'Abadal i de Vinyals

Els actes d'homenatge a Ramon d'Abadal i de Vinyals (1888-1970) amb motiu del 50è aniversari de la seva mort volen mostrar la trajectòria vital, professional i acadèmica d'aquest historiador vigatà de projecció internacional. La seva producció acadèmica, reconeguda per les principals institucions, aporta un coneixement fonamental per entendre la història política i jurídica de Catalunya a l'Edat Mitjana. Amb els seus treballs, fonamentats en la documentació anterior a l'any 1000, va fixar els orígens mil·lenaris del nostre país.

Home arrelat a la terra, de conviccions fermes, destacava, en paraules de Santiago Nadal per "(...) la seva senzillesa en el tracte que considero un dels aspectes més "juvenils" de la seva actitud davant la vida mantinguda fins els 80 anys llargs de la seva existència. En això Abadal era no solament un intel·lectual profundament guanyat per la seva especialitat, en aquest cas la història; era també un gran senyor -i també un "pagès", com li agradava  nomenar-se-, que en la seva pròpia sang i en les mateixes tradicions familiars, en el seu arrelament a la terra, tenia com un hàbit ancestral de considerar la mutabilitat dels temps, la diversitat de les persones i la fragilitat de les possessions".
(Nadal, Destino, 1970)

Ho organitzen: Família d'Abadal del Pradell, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Museu Episcopal de Vic, Ateneu de Vic, Patronat d'Estudis Osonencs i Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic.

Hi col·laboren: Ajuntament de Vic, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya

Les conferències també es podran seguir en directe per streaming a www.ateneudevic.cat
Atesa la situació sanitària, caldrà fer reserva prèvia per telèfon a l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Vic.
Telf. 93 886 20 91

Data: 30/10/2020
Horari: 19.00 h
Lloc: Temple Romà


         Vera i Claudio Martínez Mehner

Vera i Claudio Martínez Mehner
30 d'octubre de 2020

Germans Martínez
VENDA A PARTIR DEL 15 DE SETEMBRE
El millor Beethoven per a violí i piano

Dos intèrprets de ben reconeguda trajectòria i profunds coneixedors de l’obra de Beethoven ens ofereixen algunes de les sonates per a violí i piano més destacades d’aquest compositor, en el 250è aniversari del seu naixement. Per la seva brillantor i el seu profund lirisme, aquestes sonates ocupen un lloc preferent en el corpus creatiu de Beethoven.

Algunes de les sonates per a violí i piano més destacades de Beethoven amb dos intèrprets de tècnica exquisida.

L.V. BEETHOVEN:

Sonata núm. 8 per a piano i violí op. 30N. 3 en Sol major

Sonata núm. 3 per a piano i violí op12 N.3 en Mib major

Sonata núm. 5 per a piano i violí op. 24 en Fa major Primavera

A les 19.30 h xerrada divulgativa a l’entorn del concert a càrrec de Magda Polo Pujadas, doctora en Filosofia de la Música i professora de la Universitat de Barcelona.

30 octubre 2020 // DV 20:30
Sala 1 Ramon Montanyà

Data: 30/10/2020
Horari: 20:30h
Lloc: L'Atlàntida

+ info: https://latlantidavic.cat/ca/vera-i-claudio-martinez-mehner_75334


         
S'estan mostrant 5 activitats (11-15) de 15
12Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.