AGENDA
TOTES LES ACTIVITATS ACTIVITATS FAMILIARS FESTES I FIRES
ARTS ESCÈNIQUES CINEMA CONFERÈNCIES I ACTES LITERARIS
ARTS PLÀSTIQUES CURSOS I TALLERS MISCEL·LÀNIA

EMPRENEDORIA ARTÍSTICA. CONVERSA

EMPRENEDORIA ARTÍSTICA
CONVERSA
A càrrec d'artistes i artesanes del carrer de la Riera (7è punt d'interès artesanal de Catalunya).
CCVIC plaça d'Osona (Plaça d'Osona, 3 baixos)
Dijous 24 d'octubre |  19:00h
Proposta gratuïta
Entrada lliure

PROGRAMA

Propostes CCVIC

Soc artesà, soc creatiu, soc artista...i ara què?

Artistes i artesanes del Carrer de la Riera (7è Punt d’Interès Artesanal de Catalunya) conversaran sobre com tirar endavant un projecte d’aquest tipus, els seus reptes i oportunitats i les peculiaritats dels projectes artesanals (botiga o fires, carnet d’artesà professional, la comunicació, tendències…).

Amb l’auge de les indústries creatives en els últims anys, molts llocs d’Europa han vist renéixer les artesanies i les activitats “semiindustrials”. Generalment liderats per joves emprenedors o per empreses ja estableres i “fabricants” inspirats en la “sang nova”, aquestes empreses noves o renovades tendeixen a establir-se en àrees industrials antigues (moltes vegades abandonades) en el centres de les ciutats o en els seus voltants, i creen un impacte innegable, que contribueix a:

Creació de valor econòmic
Creació d’ocupació, en particular ocupació juvenil
Revitalització urbana, social i econòmica d’àrees urbanes degradades
Un dels actius dels que disposa el nostre territori és l’artesania, un dels elements més arrelats als municipis.

En els darrers anys l’artesania s’ha obert per enriquir-se i donar-se a conèixer millor. El Centre d’artesania de Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, treballa per fomentar la transversalitat d’un sector obert i dialogant amb la seva societat.

Constantment es treballa per actualitzar el sector i reforçar el seu posicionament i la seva projecció professional.

En una societat i mercat altament competitiu i canviant, es fa necessària una radiografia de les noves tendències i hàbits, així com dels nous models de negoci que s’obren al sector.

CARRER DE LA RIERA, PUNT D'INTERÈS ARTESANAL DE CATALUNYA

Catalunya té arreu del territori manifestacions artesanes de gran rellevància i representativitat, amb el Carrer de la Riera de Vic compta ja amb 7 Punts d’Interès Artesanal que acullen 246 tallers artesanals i 22 municipis identificats com a Zona d'Oficis Singulars.

Són Punts d'Interès artesanal aquells municipis o àrees dins d'un mateix municipi on es dona una concentració d'un mínim de cinc tallers artesans o que tenen una tradició artesanal de llarg recorregut o reconeixement històric.

La Zona d’Oficis Singulars identifica activitats artesanes que són pròpies i exclusives de diferents zones de Catalunya, una sèrie d’oficis lligats a determinats punts de la geografia catalana. Es tracta d’oficis i/o productes únics i molt vinculats a la població o la demarcació de la qual són originaris. Els Oficis Singulars de Catalunya estan relacionats amb el territori, el procediment i el producte, i depenen del medi geogràfic en què es realitza l’extracció de la matèria primera, la transformació i l’elaboració del producte final. A Catalunya, actualment es reconeixen 22 zones d’Oficis Singulars, entre el quals s’hi troba La Pell del municipi de Vic.

Tallers artesans- botigues del carrer de la Riera

Nquart Leather. Sandra Quilez i Anna Pradell (marroquineria) | Malula Nens i Tutoke. Carolina Casares i Matías di Lillo. (artesania tèxtil) | La Vitrina. Víctor Bosch ( restauració i taller de marcs). | Patoedicions. Gerard Bosch (joguines tèxtils) | Sama Genís. Ceramista i emmotlladora. | Daniel Ortiz. Ceramista-torn. | Espai Bisell.Toni Garcia, Carme Solà, Sol Roca, Aina Roca, Ferran Machado (pintura, escultura, ceràmica, gravat) | Reproduccions del Romànic. Rosa Boada (retaulista). | El taller de la Riera. Lourdes Bagué (artesania multidisciplinar). | Kiwe Estudi Gràfic. Elisabet Puigblanqué i Carles Gomez (disseny gràfic, il·lustració i serigrafia). | Mava Joies. Cristina Marin (joies) i Forja Osona, Jesus Romero (forja) | Garbuix Joies. Laura Orriols (joieria). | Fusteria Garriga. Àngel Garriga (fusteria, restauració, marqueteria).

Data: 24/10/2019
Horari: 19:00h
Lloc: CCVIC Plaça Osona

+ info: https://www.vic.cat/ccvic/propostes/propostes-tardor-2019/emprenedoria-artistica


         100 anys de la Vaga de La Canadenca

➡️ Xerrada 'Efervescència dels anys 20' amb Manel Aisa | 24/10, 18:30h | Muntanya de llibres

➡️ Xerrada amb Pep Castells | 30/10, 19h | CCVIC Can Pau Raba

 

Organitza:CGT Osona

Data: 24/10/2019
Horari: 18:30h
Lloc: Muntanya de llibres


         Cinema i Art / Van Gogh

DIJOUS 24 d'OCTUBRE
Cinema i Art / Sessió núm. 32
Van Gogh
Maurice Pialat
França, 1991
Producció: Studio Canal, Erato Films, Les Films du
Livradois, Films A2. Guió: Maurice Pialat. Fotografia: Gilles Henry, Emmanuelle Machuel. Música: Léo Delibes.
Durada:160 min.
Intèrprets: Jacques Dutronc, Alexandra London, Bernard Le Coq, Gérard Séty, Jacques Vidal, Corinne Bourdon, Elsa Zyilberstein, Leslie Azzoulai.

Maig de 1890, Vincent Van Gogh (Jacques Dutronc) arriba a Auvers-sur-Oise i s'instal·la a la modesta pensió Ravoux. Allà es fa amic del doctor Gachet (Gérard Séty), admirador de la seva obra, i de la seva filla Marguerite (Alexandra London). Lliurat a la pintura i obsedit per copsar el fluir de la
natura i retratar la gent que coneix, la seva vida oscil·larà entre les estades a casa del seu germà Théo (Bernard Le Coq) i les seves trobades amb Cathy, una prostituta (Elsa Zylberstein). Cansat de ser una càrrega per al seu germà, veient com la seva obra no és reconeguda i tement un altre
atac de bogeria, pren una dramàtica decisió.

Presentació: Degut a la llarga durada de la pel·lícula i a que prèviament ja s'haurà fet la
conferència sobre Van Gogh, en aquesta sessió prescindirem de l'habitual presentació del film.
Lloc: Museu Episcopal de Vic
Hora: 2/4 de 5 de la tarda
Activitat gratuïta

 

Data: 24/10/2019
Horari: 16:30h
Lloc: Museu Episcopal de Vic


         
S'estan mostrant 3 activitats (21-23) de 23
123Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.