ESPAIS CULTURALS

Museu de l'Art de la Pell

La seu del Museu és l’antic Convent del Carme, edifici del segle XVIII que va ser cedit a la Generalitat pel col·leccionista Andreu Colomer. Es va rehabilitar i es va adaptar totalment a les funcions museològiques, seguint el projecte dels arquitectes Andreu Bosch i Lluís Cuspinera.

El museu, inaugurat el 1996, aplega la col·lecció de l’industrial vigatà Andreu Colomer i Munmany, el qual va tenir cura durant més de cinquanta anys de reunir més d’un miler de peces elaborades totalment o parcialment amb pell, provinents d’arreu del món, de diferents èpoques i de tipologia variada (baguls, paravents, frontals d’altar, arquimeses, cadires, selles de muntar, figures per a teatre d’ombres, etc.).

Les peces, de gran riquesa, mostren una varietat de tècniques de treball de la pell. Destaquen les elaborades amb la tècnica del guadamassil (pell daurada i policromada) utilitzada per a la confecció de revestiments murals, frontals d’altar, paravents, etc... També cal remarcar l’aplicació del cordovà (pell de cabra de gran qualitat) en el recobriment d’arquetes i caixes.

Recentment, la col·lecció Andreu Colomer Munmany de Vic, ha estat reconeguda com a museu pel Registre de Museus de la Generalitat de Catalunya.

+ info: http://www.museuartpell.vic.cat


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.