ESPAIS CULTURALS

Museu Episcopal de Vic

El Museu Episcopal de Vic, inaugurat l’any 1891, conserva una magnífica col·lecció d’art medieval amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català. Les col·leccions d’orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica ofereixen un recorregut complet per la història de l’art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya.

Aquest fons de valor excepcional, integrat per més de 29.000 peces, s’exhibeix en un nou edifici situat al costat de la Catedral de Vic, a la plaça Bisbe Oliba, i equipat amb unes innovadores instal·lacions museístiques.

Atès l’interès excepcional del fons del Museu, al juliol de 2001, la Generalitat de Catalunya el va declarar museu d’interès nacional.

El Museu Episcopal de Vic té per objectiu realitzar accions per conservar, estudiar, documentar, exhibir i difondre els fons que integren les seves col·leccions per tal de contribuir a la salvaguarda del patrimoni cultural, i posa un èmfasi especial en la conservació, la investigació i la difusió del seu fons amb programes i activitats dirigits a involucrar a tot tipus de públics.

+ info: http://www.museuepiscopalvic.com


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.