ESPAIS CULTURALS

Biblioteca Joan Triadú

La Biblioteca Joan Triadú es va construir l’any 1996 i ocupa el claustre de l’antic Convent del Carme i comparteix l’edifici amb el Museu de l’Art de la Pell. Actualment, l'Ajuntament de Vic és qui la gestiona en conveni amb la Diputació de Barcelona.

Forma part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i per aquest motiu es beneficia d’una sèrie d’aspectes comuns de funcionament: xarxa informatitzada i consulta de documents d’altres biblioteques, gestió de compres i catalogació centralitzada, préstec interbibliotecari, etc.

La biblioteca actual porta el nom de Joan Triadú en homenatge a aquest escriptor i pedagog nascut a Ribes de Freser l’any 1921, membre de l’Institut d’Estudis Catalans i promotor d’activitats per al forment de la lectura catalana, com ho va ser del concurs literari de Cantonigròs (1944-1968).

COL·LECCIÓ LOCAL

És formada pel conjunt de documents que fan referència a Vic i la comarca d’Osona: la història, la cultura, les festes i tradicions, l’economia, l’art. També en formen part les obres d’autors nascuts a la comarca o que hi estan vinculats.

A més de llibres, a la col·lecció local hi podeu trobar la premsa, local i comarcal, fullets, postals, programes, cartells, documents sonors i audiovisuals, dossiers temàtics, etc.

La col·lecció local és un reflex del dia a dia de la nostra comarca i, per tant, de la història en tots els aspectes: socials, polítics, històrics, culturals, populars... Tot aquest material es pot consultar a la biblioteca i en molts casos es pot emportar en préstec, sempre que els documents estiguin duplicats.

CÍRCOL LITERARI DE VIC

El Círcol Literari forma part important del fons i conté les obres de l’antiga biblioteca d’aquesta institució, que va ser creada a la ciutat l’any 1860 i que perdurà fins al 1901. Conté uns 3.500 documents que es van incorporar a la Biblioteca Jaume Balmes l’any 1931. Inclou nombrosos llibres de medicina, història i teologia –impresos en els segles XVI, XVII i XVIII-, revistes i obres del segle XIX.

+ info: https://bibliotecadevic.com/


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.