PATRIMONI DE LA CIUTAT - IMMATERIAL / FESTIU

Quelona i Quelet

QUELET I QUELONA, 2012
Autors: “TALLER DE PARES I MARES DEL COL.LEGI SANT MIQUEL DELS SANTS” en motiu de la celebració dels 150è aniversari de l’escola; a càrrec de Judith Camps (Mestra artesana d’Imatgeria Festiva) del “Taller Gabins”
AMPA de l’Escola Sant Miquel dels Sants

En Quelet i la Quelona són els gegantons del Col.legi Sant Miquel dels Sants. Van ser creats per un Taller de pares i mares de l’escola, que es va dur a terme entre l’abril i el juny del 2012. En motiu del 150 anys de l’escola, l’AMPA els va obsequiar a l’escola.
Els gegantons de Sant Miquel van ser batejats el 15 de juny de 2012 durant la Festa de fi de curs d’aquell any. En són padrins la família Cap de Llúpia de la ciutat de Vic.

En Quelet i la Quelona simbolitzen les diferents etapes dels alumnes de l’escola, en especial d’infantil i primària. Van vestits amb la bata de l’escola, amb els seus noms brodats i porten elements que els alumnes identifiquen com a seus.

En Quelet i la Quelona surten poc, però són molt actius dins l’escola. Cada any, un grup de 6 alumnes del 6è curs de primària, formen part de la “Colla de Gegantons”. Dins l’escola els gegantons participen de les diferents activitats dels alumnes, així com: la castanyada, el Nadal, el Carnestoltes, la Festa de Sant Jordi i l’últim dia de curs per desitjar una bon estiu.


         Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat
Horari d'atenció al públic de 9:00h a 14:30h.